Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017.(VII.3.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól

Hatályos: 2017. 07. 04- 2023. 01. 30

Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017.(VII.3.) önkormányzati rendelete

2017.07.04.

Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének

a hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól és díjairól

Dusnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § a) és b) pontjában kapott felhatalmazás alapján Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

1. A házasságkötésre kijelölt hivatali helyiségnek a Dusnok, István király u. 9. szám alatti tanácstermet, házasságkötő termet kell tekinteni.
1. Hivatali munkaidőnek a Dusnoki Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott munkaidőt kell tekinteni.

2. §

1. A házasságkötés hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezése iránti kérelmet a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg írásban kell benyújtani a házasságkötés helyének, idejének feltüntetésével és a kérelem indoklásával.
1. A kérelemnek tartalmaznia kell a felek nyilatkozatát arról, hogy a 2010. évi I. törvény 18. § (3) bekezdésében foglalt feltételeket biztosítják és e rendelet 3. §-ában meghatározott díjakat megfizetik.

3. §

1. A hivatali munkaidőn kívül, illetve a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés esetén fizetendő díj 15.000,-Ft + Áfa. A
1. A és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén fizetendő díj
- 10.000,-Ft + Áfa, ha a házasulandó pár legalább egyik tagja ,
- 15.000,-Ft + Áfa, ha a házasulandó pár egyik tagja sem rendelkezik állandó bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel Dusnokon.
1. Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott díjat a házasságkötés időpontját megelőző munkanapig kell megfizetni a Dusnoki Polgármesteri Hivatal Házipénztárába.
1. A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben közreműködő anyakönyvvezetőt választása szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidő helyett nettó 8.000,-Ft díjazás illeti meg. Ugyanazon a napon tartott minden további házasságkötésben történő közreműködésért ugyanazon anyakönyvvezetőnek házasságkötésenként nettó 4.000 Ft díjazás jár.

4. §

1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépést követően bejelentett eljárásokban kell alkalmazni.
1. A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötések lebonyolításáról és szolgáltatási díjairól szóló 9/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelet.
Dusnok, 2017. június 27.
Dr. Bajai Bernadett Palotai Péter
jegyző polgármester
E rendelet kihirdetve: Dusnok, 2017. július 3.
Dr. Bajai Bernadett jegyző