Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2020.(III.16.) önkormányzati rendelete

a kiskert programról

Hatályos: 2020. 03. 17- 2020. 12. 30

Dusnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének

7/2020. (III.16.) önkormányzati rendelete

a kiskert programról


Dusnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.§ (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


                                                                      1.§


(1) Az Önkormányzat – ösztönözve a helyi lakosságot az egészséges élelmiszerek előállítására, kiskertek hasznosítására – a 2020. évben egyszeri, természetbeni támogatást nyújt a dusnoki lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is Dusnokon élő személyeknek, akik a „Kiskert program” keretében kérelmet nyújtanak be vetőmag egységcsomag igénylése céljából.


(2) A kérelmet 2020. március 31. napjáig a támogatást igénylő vagy a törvényes képviselője terjesztheti elő az erre rendszeresített formanyomtatványon a Dusnoki Polgármesteri Hivatalnál.


(3) A polgármester a támogatási kérelmek elbírálásáról - az Önkormányzat által saját forrásból megvásárolt 30 db vetőmag egységcsomag készlet erejéig - határozattal dönt.

 

(4) A támogatás megítélésének feltétele, hogy a támogatásban részesülő az 1. sz. melléklet szerinti támogatási szerződést aláírja, kötelezve magát az abban foglaltak betartására.


(5) A támogatás keretében kiosztásra kerülő vetőmag egységcsomag tartalma minden támogatott számára azonos összetételű és azonos értékű.


(6) Az egységcsomagok kiosztásáról a polgármester gondoskodik. A kiosztás - átvételi elismervény ellenében – a piactéri helyi termékek boltjában, a készlet erejéig, folyamatosan történik.



2.§

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2020. december 31. napján hatályát veszti.


Dusnok, 2020. március 13.




                        Dr. Bajai Bernadett                                         Mindszenti István

                                   jegyző                                                     polgármester




E rendelet kihirdetve: Dusnok, 2020. március 16.



                                                                                    Dr. Bajai Bernadett

jegyző