Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (VII. 21.) önkormányzati rendeletének indokolása

Lakitelek Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014 (XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 08. 01
Lakitelek Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014 (XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Általános indokolás
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) alábbi rendelkezései határozzák meg az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014. (XI.14.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: SzMSz) módosítását.
53. § (1) A képviselő-testület a működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében határozza meg. A képviselő-testület a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletben rendelkezik: ………………..
c) a képviselő-testület üléseinek összehívásáról, vezetéséről, tanácskozási rendjéről;…..”.
„53. § (3) A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában határozza meg, mely önszerveződő közösségek képviselőit illeti meg tevékenységi körükben tanácskozási jog a képviselő-testület és bizottsága ülésein, továbbá azoknak a fórumoknak a rendjét (község-, várospolitikai fórum, városrész tanácskozás, falugyűlés stb.), amelyek a lakosság, az egyesületek közvetlen tájékoztatását, a fontosabb döntések előkészítésébe való bevonását szolgálják. Ezek állásfoglalásáról és az ott felmerült kisebbségi véleményekről tájékoztatni kell a képviselő-testületet.”
64. § (1) A polgármester tisztségét főállásban vagy társadalmi megbízatásban látja el.
(2) Főállású a polgármester, ha főállású polgármesterként választották meg. A polgármesteri tisztség betöltésének módját a képviselő-testület a megbízatás időtartamán belül egy esetben a polgármester egyetértésével, a szervezeti és működési szabályzat egyidejű módosításával megváltoztathatja.”
75. § (1) Az alpolgármesteri tisztség főállásban is ellátható.”
79. § (1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a polgármesteren a megyei közgyűlés elnökét és a főpolgármestert is érteni kell.
(2) A polgármester, a megyei közgyűlés elnöke, a főpolgármester jogállására vonatkozó szabályokat az alpolgármesterre, a megyei közgyűlés alelnökére és a főpolgármester-helyettesre is megfelelően alkalmazni kell.”
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az Ör. a képviselő-testületi ülések összehívásának gyakorlatát ültetné át az SzMSz-be.
A szabályozottság gyakorlattal történő harmonizálása érdekében módosítja az SzMSz 13. § (1) és (2) bekezdését, értve ez alatt azt is, hogy elektonikusan történik az előterjesztések megküldése.
A 2. §-hoz:
Az Ör. az SzMSz 5. mellékletében felsorolt, Lakiteleken működő önszerveződő közösség képviselői részére tanácskozási jogot ad az önszerveződő közösség tevékenységi körében a Képviselő-testület és bizottságai ülésein.
A 3. §-hoz:
Az Ör. szabályozza a helyi fórumok (falugyűlés, üdülőterületi és külterületi fórum) előkészítését, összehívását, vezetését.
A 4. §-hoz:
Az elmúlt időszak történései, a koronavírus járvány okozta nehézségek egyértelművé tették a polgármester és képviselő-testület számára, hogy a települési érdekek maximális érvényesítése, a problémák gördülékeny megoldása, egyeztetések, kommunikációk lefolytatása érdekében, a pályázatok megvalósítása szükségessé teszi azt, hogy az alpolgármester főállásban lássa el tisztségét.
Az 5. §-hoz
A SzMSz 53. §-a korábban településrészi önkormányzatokról rendelkezett, melynek gyakorlati megvalósítása nehezen lett volna értelmezhető állandó jelleggel ott élő lakosság, azaz választópolgárok hiányában, mind az üdülőterületen, mind a külterületen (tekintettel arra, hogy a külterületi tanyákat sok esetben üdülőjelleggel hasznosítják). Ezért a jelenlegi rendelkezéssel szabályozottá tennénk az önszerveződő közösségekkel történő együttműködést.
A 6. §-hoz
Az SzMSz 5. számú melléklete kiegészülne a lakiteleki, be nem jegyzett önszerveződő közösségekkel.
A 7. §-hoz
Meghatározza az Ör. hatályba lépését illetve hatályvesztését.