Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (II.23.). önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonú telkekhez nyújtott szociális célú vételár-kedvezményről szóló 4/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 24- 2017. 02. 24

Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelet 3. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Egészségügyi, Szociális, Családvédelmi és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Pénzügyi, Vagyonhasznosító és Településfejlesztési Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

  1. §


Önkormányzati tulajdonú telkekhez nyújtott szociális célú vételár-kedvezményről szóló 4/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 10. §-a a következő (6)-(8) bekezdéssel egészül ki:


„(6) Az (1)-(5) bekezdéstől eltérően amennyiben a támogatott személy a támogatási szerződés megkötésétől számított 9 hónapon belül az önkormányzat felé írásban bejelenti, hogy a rendeletben valamint a támogatási szerződésben foglalt kötelezettségeinek nem tud eleget tenni, az önkormányzat és a támogatott személy a bejelentést követő 15 napon belül kötelesek intézkedni az adásvételi és a támogatási szerződés közös felbontásáról.


(7) Az Önkormányzat nevében a támogatási szerződést a polgármester bontja fel.


(8) A (6) bekezdésben szabályozott esetben a felek kötelesek az eredeti állapotot helyreállítani, melynek keretében a felbontó szerződések megkötésétől számított 15 napon belül a támogatott köteles az ingatlant az eredeti állapotában az önkormányzat tulajdonába és birtokába visszaadni, az önkormányzat pedig köteles a már részére megfizetett kedvezményes vételárat a támogatott részére visszafizetni.”

2. §


Az R. a 10. alcímmel és a 13. §-sal egészül ki:


„10. Átmeneti rendelkezések


13. § Az önkormányzati tulajdonú telkekhez nyújtott szociális célú vételár-kedvezményről szóló 4/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 5/2017. (II.23.) önkormányzati rendelettel (továbbiakban: Módr.) megállapított 10. § (6)-(8) bekezdéseit a Módr. hatályba lépésekor fennálló jogviszonyokra is alkalmazni kell.”

3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.[j1] 



Tiszakécske, 2017. február 23.



 Tóth János                                                   Gombosné dr. Lipka Klaudia

polgármester                                                                 jegyző         


ZÁRADÉK:


A rendelet kihirdetése a mai napon a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.


Tiszakécske, 2017. február 23.


Gombosné dr. Lipka Klaudia

       jegyző