Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V.20.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásáról szóló 17/2014. (VIII.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 01- 2021. 06. 02

Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V. 20.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásáról szóló 17/2014. (VIII.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Tiszakécske Város Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) számú Korm.rendelet 1. §-ával Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testülete feladat- és hatáskörét gyakorolva, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése e) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014. (VIII.01..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁNAK MEGHATÁROZÁSÁRÓL, A VAGYON FELETTI TULAJDONJOG GYAKORLÁSÁRÓL című 17/2014. (VIII. 1.) önkormányzati rendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzati vagyonnal való rendelkezést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi értékéről ingatlan szakértővel ingatlan értékbecslést kell készíttetni, kivéve az azonos adottságú ingatlanok sorozatos értékesítését, ahol az értékbecslést elegendő egy ingatlanra vonatkozóan elkészíttetni.”

2. § A TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014. (VIII.01..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁNAK MEGHATÁROZÁSÁRÓL, A VAGYON FELETTI TULAJDONJOG GYAKORLÁSÁRÓL című 17/2014. (VIII. 1.) önkormányzati rendelet a következő 13/A. §-sal egészül ki:

„13/A. § (1) Egy tömbön belül, több, minimum három önkormányzati tulajdonú építési telket magában foglaló területen az építési telkek a 13. §-tól eltérően pályázat kiírása nélkül értékesíthetők a Képviselő-testület döntése alapján.

(2) Az építési telkek vételárát a Képviselő-testület erre vonatkozó határozata tartalmazza.

(3) A Képviselő-testület (1)-(2) bekezdés alapján hozott határozatát figyelemfelhívás céljából a település honlapján külön is közzé kell tenni.

(4) A vételi ajánlatot a polgármesternek kell személyesen vagy postai úton benyújtani.

(5) A postai úton megküldött vételi ajánlat esetében a vételi ajánlat benyújtásának napjaként a vételi ajánlat átvételének napját kell tekinteni.

(6) Amennyiben ugyanarra a telekre több vételi ajánlat érkezik, az adásvételi szerződést a vételi ajánlatot legkorábbi napon benyújtóval kell megkötni.

(7) Ugyanazon a napon ugyanarra a telekre benyújtott több ajánlat esetén, ha az ingatlan megvásárlásához az önkormányzati tulajdonú telkekhez nyújtott vételár-kedvezményről szóló önkormányzati rendelet (továbbiakban: vételár-kedvezmény rendelet) alapján vételár-kedvezmény is igényelhető, az adásvételi szerződést azzal kell megkötni, aki a telek vásárlásához vételár-kedvezményt nem igényelt.

(8) Amennyiben több olyan ajánlatadó van, aki a (7) bekezdésben meghatározottak szerint vételár-kedvezményt nem igényelt, vagy olyan ingatlanra érkezett ugyanazon a napon több vételi ajánlat, amelyhez vételár-kedvezmény nem vehető igénybe, sorsolással kell eldönteni, hogy az adásvételi szerződés kivel kerül megkötésre.

(9) Amennyiben ugyanazon a napon ugyanarra a telekre több ajánlatot adó van, és minden ajánlatadó igényelt a telek vásárlásához a vételár-kedvezmény rendelet alapján vételár-kedvezményt, az adásvételi szerződést azzal kell megkötni, aki a vételár-kedvezmény rendelet alapján a legkisebb mértékű vételár-kedvezményre jogosult.

(10) Amennyiben a (9) bekezdés figyelembevételével több azonos mértékű vételár-kedvezményre jogosult ajánlatadó van, közülük sorsolással kell eldönteni, hogy az adásvételi szerződés kivel kerül megkötésre.

(11) Az e paragrafusban foglalt feltételek szerinti építési telkek értékesítése a 10. §-tól eltérően a Polgármester hatáskörébe tartozik.”

3. § A TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014. (VIII.01..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁNAK MEGHATÁROZÁSÁRÓL, A VAGYON FELETTI TULAJDONJOG GYAKORLÁSÁRÓL című 17/2014. (VIII. 1.) önkormányzati rendelet

  • a) 9. § (4) bekezdésében a „gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV.” szövegrész helyébe a „Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V.” szöveg,
  • b) 10. § (1) bekezdésében a „(2)” szövegrész helyébe a „(3)” szöveg,
  • c) 11. § (2) bekezdés a) pontjában a „kereskedelemben kapható” szövegrész helyébe a „kereskedelemben, használt dolog esetén magánforgalomban kapható” szöveg,
  • d) 13. § (1) bekezdésében a „nyilvános pályázat útján történik.” szövegrész helyébe a „nyilvános pályázat útján történik, amely nem jelenti a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény szerinti nyilvános versenyeztetést.” szöveg

lép.

4. § Ez a rendelet 2021. június 1-jén lép hatályba, és 2021. június 2-án hatályát veszti.