Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (VII. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

A LAKOSSÁGI JÁRDAÉPÍTÉSRŐL ÉS JÁRDAFELÚJÍTÁSRÓL

Hatályos: 2021. 08. 01

A LAKOSSÁGI JÁRDAÉPÍTÉSRŐL ÉS JÁRDAFELÚJÍTÁSRÓL

Általános indokolás

A lakossági járdaépítésről és járdafelújításról szóló önkormányzati rendelet megalkotásának célja a lakossági kezdeményezéssel megvalósuló járdaépítés és járdafelújítás támogatása Tiszakécske város belterületén. A rendelet hatálya kiterjed mind a járda építésére, mind annak felújítására, melyhez az önkormányzat a költségvetési rendeletében biztosított forrás erejéig nyújt támogatást.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz és a 2. §-hoz

A rendelet 1-2. §-a tartalmazza a rendelet célját, illetve annak tárgyi és személyi hatályát.

A 3. §-hoz

A rendelet 3. §-a a rendeletben alkalmazott fogalmakat határozza meg.

A 4. §-hoz

A 4. §-ban került meghatározásra a támogatás pénzügyi fedezete biztosításának módja, illetve rögzítésre került, miszerint a rendeletben nyújtott támogatásra az önkormányzat által az államháztartáson kívüli források átvételéről, és az államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló önkormányzati rendelet szabályait nem kell alkalmazni.

Az 5. §-hoz

Az 5. § a támogatás formáját illetve mértékét határozza meg.

A 6. §-hoz

A 6. § az eljárási szabályokat rögzíti, meghatározásra került a kérelem tartalmi követelményei, illetve azon esetek köre, amikor nem adható támogatás a kérelmező részére.

A 7. §-hoz

A 7. § a támogatási szerződés megkötésének idejét, illetve annak tartalmi elemeit határozza meg, továbbá rögzítésre került az építendő vagy felújítandó járda műszaki, kivitelezési előírásai és a kivitelezés határideje.

A 8. §-hoz

A 8. § a támogatás pénzügyi elszámolásának szabályairól szól.

A 9. §-hoz

A 9. § hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.