Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

Tiszakécske város településképének védelméről szóló 25/2017. (XII.21.) önkormányzati rendelet és Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2019. (XI.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 05
Tiszakécske város településképének védelméről szóló 25/2017. (XII.21.) önkormányzati rendelet és Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Tiszakécske Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 23/2019. (XI.01.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A TKR a Tktv. felhatalmazása alapján készült, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendeletnek (továbbiakban Eljr.) megfelelően.
Az Eljr. a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021.(VII.15.) Korm. rendelet (továbbiakban Vhr) megalkotásával módosult és fokozatosan hatályon kívül helyezésre kerülnek a rendelkezései. A legközelebbi változás 2022. július 1-ével történik, amikor hatályát veszti e rendelet preambulumában hivatkozott Eljr. 43/A §, mely a véleményezők körét szabályozza. A Vhr. átmeneti rendelkezései 78. § (1) a) pontja azonban még lehetővé teszi a véleményeztetett TKR módosítás jóváhagyását.
„Vhr 78. § (1) A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, településszerkezeti terv, a helyi építési szabályzat, a kerületi építési szabályzat, a fővárosi rendezési szabályzat, a településtervek, a kézikönyv és a településképi rendelet
1. legkésőbb 2022. június 30-ig megkezdett készítése és módosítása során a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (e § tekintetében a továbbiakban: korábbi R.) VI. Fejezetének eljárási rendelkezéseit ,……..
kell alkalmazni.”
Az Eljr. a polgármester hatáskörébe utalta a településképi bejelentési, véleményezési, és kötelezési eljárások lefolytatását. A Vhr. hatályba lépésével ezen jogintézmények az önkormányzat hatáskörébe kerültek át, ami azt jelenti, hogy ilyen ügyekben mindig a testületnek kell meghoznia a döntést. E tekintettel a 15 napos nyilatkozattételi határidőre- azzal jár, hogy vagy időben tud a képviselő-testület véleményt alkotni, vagy életbe lép a „hallgatás” intézménye, amikor is a véleményét hozzájárulónak tekinti az építésügyi hatóság, mert határidőben nem nyilatkozott. Mivel ennek lehet az a következménye, hogy településképi szempontból nem kívánatos épület megépülhet, a TKR-ben javasolt átruházni a hatáskört a korábbi gyakorlatnak megfelelően a polgármesterre. Ehhez azonban az SZMSZ módosítása is szükséges.
A Vhr. a településképi bejelentési eljárásra vonatkozó szabályokat is módosította, mely szerint, ha az önkormányzat a településképi bejelentést tudomásul veszi, a tervezett építési tevékenységet 6 hónapon belül meg kell kezdeni, valamint a reklámhordozó elhelyezéséről, a rendeltetésváltozás végrehajtásáról 6 hónapon belül gondoskodni kell. A TKR-ben jelenleg 2 év a településképi bejelentés és 1 év a reklámhordozókra vonatkozó bejelentés hatálya, melyet a VHR-rel összhangban 6 hónapra kell módosítani.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az általános indokolásban foglaltak szerinti jogharmonizációs módosítás
A 2. §-hoz
A Holt-Tisza védelme érdekében a településképi szempontból meghatározó területeket terjeszti ki a szakasz.
A 3. §-hoz
Az utóbbi időben elszaporodó állandó jellegű konténer épületek telepítését korlátozó rendelkezés.
A 4. §-hoz
Kerti építmények, műtárgyak elhelyezésére vonatkozó pontosító rendelkezés, a rendelkezésből kikerült az „építési helyen belül” szövegrész, mert arról a helyi építési szabályzat rendelkezik.
Az 5. §-hoz
A minimális tetőhajlásszöget csökkenti a rendelkezés 35 fokról 30 fokra a mostanában az építtetők által igényelt tetőhajlásszög alapján.
A 6. §-hoz
A szakmai konzultáció megtartásának hatáskörét telepíti az önkormányzati főépítész feladataként nevesíti. Ilyen rendelkezés eddig a TKR-ben nem volt.
A 7–11. §-hoz
Az általános indokolásban foglaltak szerinti jogharmonizációs módosítások.
A 12. §-hoz
A településképi rendelet 2. mellékletét egészíti ki a szakasz.
A 13. §-hoz
A szakasz hatályon kívül helyező rendelkezéseket tartalmaz.
A 14. §-hoz
Az SZMSZ polgármester átruházott hatásköréről szóló 3. mellékletét módosító rendelkezés.
A 15. §-hoz
A szakasz hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.