Orgovány Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete

Orgovány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületének a szociális célú tűzifa juttatásnak szabályairól 11/2014. (XII.01.)Önkormányzati rendelete

Hatályos: 2014. 12. 02- 2015. 05. 30

Orgovány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

a szociális célú tűzifa juttatásának szabályairól

11/2014.(XII.01.) önkormányzati rendelete




Orgovány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 8. pontjában, a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 46/2014.(IX.25.) BM rendelet 2.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi Bizottság és az Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével – a következőket rendeli el:



1.§ (1) A rendelet hatálya Orgovány Nagyközség közigazgatási területére terjed ki.


(2) A rendelet hatálya Orgovány Nagyközség közigazgatási területén élő a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 3.§-ában meghatározott személyekre terjed ki.


2.§ (1) A képviselő-testület kérelemre, vagy hivatalból történő egyedi elbírálás alapján természetbeni juttatásként tűzifa támogatást nyújt azon személyeknek, illetve családoknak ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át (42.750 Ft), egyedül élő esetén annak 200 %-át.(57.000 Ft)


(2) Az elbírálásnál előnyt élvez az a személy, illetve család, aki

a) lakásfenntartási támogatásban részesül

b) aktív korúak ellátása keretében

            ba) foglalkoztatást helyettesítő támogatásra,

bb) rendszeres szociális segélyre jogosult,

c) időskorúak járadékában részesül és gyermeke nem él a településen, kivéve, ha a gyermeke önhibáján kívül képtelen az ellátására

d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család.


(3) Az eljárás kérelemre, illetve hivatalból történő egyedi elbírálás alapján az erre rendszeresített formanyomtatványon, 2014. december 15. napjáig benyújthatóan indul.


(4) A kérelemhez csatolni kell a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006.(III.27.) Korm. rendeletben meghatározott dokumentumokat.


3.§ (1) A kedvezményes tűzifa támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban lévő háztartások számától. Külön lakásnak kell tekinteni az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.


(2) Ha ugyanazon lakásban vagy nem lakás céljára szolgáló helyiségben több háztartás van, azt a kérelmező nevére kiállított közüzemi számlák bemutatásával köteles igazolni.


(3) A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás mennyisége 1-3 m3 lehet lakásonként.


(4) A szociális tűzifa támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


4.§ A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és 2015. május 31-én hatályát veszti.


5.§ Hatályát veszti Orgovány Község Önkormányzati Képviselő-testületének a szociális célú tűzifa juttatásának szabályairól szóló 12/2012.(XII.12.) önkormányzati rendelete.





    Dr. Lóczi Boglárka                                              Spádáné dr. Pelsőczi Kovács Marianna

              polgármester                                                                            jegyző



ZÁRADÉK:

A rendelet kihirdetése 2014. december 01. napján a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.





Spádáné dr. Pelsőczi kovács Marianna

jegyző


Mellékletek