Orgovány Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2016. (III.17.) önkormányzati rendelete

2016. évi átmeneti gazdálkodás

Hatályos: 2016. 03. 17- 2016. 03. 28


Orgovány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének

1/2016.(III.16.) Önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2016. évi átmeneti gazdálkodásáról




Orgovány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25.§ (1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés l) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A rendelet hatálya kiterjed Orgovány Nagyközség

  1. Önkormányzatára
  2. Önkormányzatának intézményeire



2. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a költségvetési szervek vezetőit, valamint a polgármestert, hogy a költségvetési szervek, illetőleg az önkormányzat bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje és a működési kiadásait a 2015. évi költségvetés eredeti előirányzatának alapulvételével folytatólagosan a 2016. évi költségvetési rendelet megalkotásáig teljesítse.

(2) A kiadások fedezetére adott felhatalmazás a költségvetési évet közvetlenül megelőző év eredeti előirányzatának időarányos részéig terjedhet, csak a működéshez elengedhetetlenül szükséges kiadások teljesítését jelenti. A gazdálkodás átmeneti időszakában a létszám nem emelkedhet.

(3) A 2016. évi felhalmozási jellegű kiadásokra, új feladatra- a folyamatban lévő beruházásokon kívül – kötelezettséget vállalni nem lehet a 2016. évi költségvetési rendelet jóváhagyásáig. A folyamatban lévő, több éves kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.



3. § Az e rendelet hatálya alatt beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló rendeletébe be kell építeni.



4. § E rendelet az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti.
















         Dr. Lóczi Boglárka                                      Dr. Fehér Annamária

             Polgármester                                                    jegyző





Záradék:


A rendelet kihirdetése a mai napon a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel megtörtént.



Orgovány, 2016. március 16.




                                                                          Dr. Fehér Annamária

                                                                                     jegyző