Jánoshalma Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (VI. 1.) önkormányzati rendelete

a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település köztisztaságáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 12. 31

Jánoshalma Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (VI. 1.) önkormányzati rendelete

a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település köztisztaságáról

2014.01.01.

1Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

FOGALMI MEGHATÁROZÁSOK

1. § (1) E rendelet alkalmazási szempontjából

a) Köztisztasággal összefüggő tevékenység: az egyes ingatlanok - különösen a lakóépületek és az emberi tartózkodásra / üdülés, pihenés, szállás stb. céljára / szolgáló más épületek, továbbá a nem lakás céljára szolgáló helyiségek és hozzájuk tartozó területek, valamint a közterületek tisztántartása.

b) Közterület: az ingatlan-nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészlet /közút, tér, közpark/ továbbá az építmények közhasználatra átadott része.

c) Tisztántartás: az egyes ingatlanok és közterületek tisztítása, hó-, és síkosság mentesítése, illetőleg pormentesítése.

INGATLANOK ÉS KÖZTERÜLETEK TISZTÁNTARTÁSA

2. § (1) Az egyes ingatlanok tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője / a továbbiakban együtt: tulajdonos /, másnak a használatában lévő ingatlanok tisztántartásáról pedig a használó, illetőleg - a bérleti jogviszonyból származó kötelezettsége szerint - a bérlő / továbbiakban együtt: használó/ köteles gondoskodni.

(2) A lakó - és emberi tartózkodásra szolgáló más épületek közös használati részének /folyosó, pince, padlás, kapualj, udvar, stb./ tisztaságáról, rendszeres takarításáról, rovar és rágcsálómentesítéséről a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

(3) A tulajdonos köteles gondoskodni:

a) az ingatlan előtti járdaszakasz /járda hiányában 1 méter területsáv/, tisztántartásáról,

b) a lakóház szélességében nyílt árok kiásásáról, tisztántartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról, az árkon keresztül az ingatlan megközelítéséhez szükséges bejárók alá átereszek elhelyezéséről, tisztántartásáról.

(4) Az állami és vegyes tulajdonú épületek előtti járdaszakasz tisztántartása a tulajdonosok, valamint a használók közös kötelezettsége, amit részleteiben megállapodásban rögzíthetnek.

(5) Szórakozóhelyek, vendéglátói pari egységek, kereskedelmi üzlethelyiségek és más elárusítóhelyek előtti járdaszakasz tisztántartása, mind nyitvatartási időben, mind azon túl, valamint a csapadékvíz elvezetése, szikkasztása, árok tisztántartása, az ingatlan megközelítéséhez szükséges átereszek elhelyezése és tisztántartása a használó, illetve a létesítményt üzemeltető kötelessége.

(6) Üzletek, vendéglátó egységek, elárusítóhelyek előtt a szemétgyűjtő tartályok elhelyezése és tisztántartása az üzemeltető feladata.

(7) Közterületen szemetet, hulladékot csak az erre a célra rendszeresített és felállított tartályokba szabad dobni. A tartályok kihelyezése és rendszeres ürítése a Polgármesteri Hivatal feladata.

(8) Közterületen hirdető és reklámcélú plakátokat az önkormányzat által a közterületekre kihelyezett hirdetőtáblákon engedély nélkül lehet elhelyezni. Egyéb helyen engedéllyel.

2/A. §2 (1) A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat (a továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) vonatkozásában a Rendelet szabályait az e szakaszban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) A filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, Mktv-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(3) A közterület filmforgatási célú használatára vonatkozó hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja a hatósági szerződésben:

a) az eredeti állapot helyreállítását,

b) az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben- és tisztán tartását,

c) a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,

d) a filmforgatással érintett lakosság és vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

e) az esetleges forgalomkorlátozásokról tájékoztatót megjelentetését a helyi médiában, továbbá

f) a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is.

(4) Mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható. Közérdekű célokat szolgálnak különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások.

(5) A közterület használati díjkedvezmény mértéke maximum 30% lehet.

(5) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg a 10 napot, mely indokolt esetben legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható.

(6) A filmforgatás célú közterület-használat naponta 8.00-20.00 óra közötti időtartamra vonatkozhat, különösen indokolt esetben ettől eltérő időtartam is engedélyezhető.

(7) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

(8) A közterület filmforgatási célú igénybevétele szempontjából Jánoshalma Város közigazgatási területén díszburkolatos vagy turisztikailag kiemelt, központi területe: Béke tér

(9) A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(10) Ha az Mktv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület- használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.

AZ INGATLAN TULAJDONOSOK FELADATA AZ INGATLANOKKAL KAPCSOLATBAN

3. § (1) A város területén lévő ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek az ingatlanok előtti közterületet rendben tartani, gyomtól, gaztól, szeméttől, vadonélő bokroktól megtisztítani, közlekedést akadályozó ágak lenyeséséről valamint a talajtakaró növényzet rendszeres ápolásáról, nyírásáról gondoskodni. /útpadkáig értendő/. A keletkező hulladékot 8 napon belül kötelesek elszállítani.

(2) Vállalkozók a kirakataikat kötelesek tisztántartani és a kirakatokat az üzlet jellegének megfelelően árubemutatásra használni és ízlésesen berendezni.

(3) A közút szélétől számított 0,5 méteren belül növényt vagy tárgyat elhelyezni tilos.

4. § (1) Közterületen anyagot lerakni és tárolni, haszonjárművekkel a közterületet elfoglalni, illetve rendeltetésétől eltérő módon használni, csak megállapodás alapján lehet.

(2) Közterületen terményt, szalmát, kukoricaszárat, tűzifát, rönköt, rőzsét stb. 7 napon túl tárolni csak megállapodás birtokában szabad.

(3) A meghatározott időtartamra szóló közterület-használati megállapodás kiadásánál ügyelni kell arra, hogy a közterületen lévő berendezések, felszerelési tárgyak, fák, növények szabadon maradjanak és ne rongálódjanak. Közterület-használatra vonatkozó megállapodással összefüggő szabályokat az 1. számú melléklet tartalmazza.

(4) A közterületek, sportolás céljára szolgáló területek beszennyezése tilos. A köztisztaság megóvása és a balesetek elkerülése végett az említett területeken szemetet, hulladékot, szennyező vagy az egészségre ártalmas anyagot kiönteni, elszórni, kiengedni vagy eldobni nem szabad.

(5) Az utcai vagy egyéb közterületeken működő árusok kötelesek az árusítóhely környékét állandóan tisztántartani, az árusításból keletkezett hulladékot összegyűjteni és annak elszállításáról, vagy kihelyezett tartályba való elhelyezéséről gondoskodni.

(6) A központi parkban járművel /kerékpár, motoros jármű/ közlekedni és füves területein sportolni tilos.

5. § (1) Szórakozóhely, vendéglátó ipari egység, kereskedelmi üzlethelyiség és más elárusítóhely előtti járdaszakaszon és közterületen, a közterülethez közvetlenül kapcsolódó kapualjban, átjáróban szeszesital fogyasztása tilos.

(2) Az /1/ bekezdésben meghatározott tilalom nem vonatkozik a szórakozóhely, vendéglátó ipari egység által vendéglátás céljára, közterület foglalási engedéllyel bérelt közterületrészre valamint a rendezvények területére, ahol ideiglenes jelleggel, engedéllyel létesítenek árusítóhelyet.

6. § (1) A közterületen elhullott állatok tetemeinek összegyűjtése, megsemmisítése az elhullott állat tulajdonosának a kötelezettsége. Ha az állattulajdonos ismeretlen az ártalmatlanná tételéről a Polgármesteri Hivatal saját költségén köteles gondoskodni. A közúton elhullott állatokat, melynek tulajdonosa nem állapítható meg, a Polgármesteri Hivatal szállíttatja el a gyepmesteri szolgálaton keresztül, a közterület-felügyelő értesítése alapján.

ZÖLDTERÜLETEK FENNTARTÁSA ÉS KEZELÉSE

7. § (1) A városhoz tartozó erdőterületeken a kirándulók kötelesek megtartani az erdő, a vadállomány védelmére vonatkozó előírásokat, az erdő, a vadállomány őrzésével megbízott személy e körbe tartozó felhívását, valamint az erdőben elhelyezett figyelemfelhívó táblákon jelzetteket.

(2) Zöldterületen /parkokban/ a kijelölt helyen kívül: tilos szemetet, hulladékot eldobni, lerakni és állatot legeltetni.

(3) Közterületen lévő virágokat, növényeket elvinni, letörni, megrongálni és a fák törzsét hirdetések felragasztására felhasználni tilos.

8. § (1) A város területén lévő közhasználatú zöldterületek /parkok/ építéséről, felújításáról, fenntartásáról, ápolásáról e rendelet 2. számú melléklete szerint az Önkormányzat gondoskodik.

(2) A város területén lévő gazdálkodó szervek, intézmények, valamint magánszemélyek területén lévő zöldterületek és növényzet ápolását és időszerű növényvédelmi munkálatokat saját maguk kötelesek elvégezni.

A KÖZKIFOLYÓK VÉDELME

9. § (1) A közkifolyók vizét kizárólag a vezetékes vízzel nem rendelkezők háztartási szükségleteinek kielégítésére, valamint szomjoltás céljára lehet igénybe venni.

(2) Tilos a közkifolyók környékének beszennyezése, a közkifolyóknál járművek mosása, olyan tevékenység folytatása, amely a közkifolyók rendeltetésszerű használatát akadályozza vagy gátolja.

AZ ÁLLATTARTÁS KÖZTISZTASÁGI SZABÁLYAI

10. § (1) A város belterületén állatokat tartani csak a közegészségügyi előírások megtartásával lehet, hogy az a szomszédok jogos érdekeit nem sértheti.

(2) A város belterületén állatokat csak vezetőkötélen, szállítórekeszben vagy magasított oldalfalú járművön lehet vezetni, illetve szállítani, kivétel a juhnyáj ki és behajtása.

(3) Belterületen állatot legeltetni felügyelet mellett engedéllyel szabad.

(4) Külterületen állatokat csak kipányvázva vagy biztonságos őrzés mellett szabad legeltetni úgy, hogy az más veteményesében, szőlőjében, gyümölcsösében kárt ne tehessen.

A RENDELET VÉGREHAJTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE

11. § (1) A rendeletben foglaltak végrehajtásának ellenőrzését a közterület-felügyelő biztosítja.

(2) A közterület-felügyelő jogosult a szabályok megszegőivel szemben szabálysértési feljelentést tenni.

SZABÁLYSÉRTÉSI RENDELKEZÉSEK, 3

12. § Szabálysértést követ el és 50.000,- forintig terjedő pénzbírsággal sújtható,

1. aki az ingatlan tisztántartásáról, rendszeres takarításáról rovar- és rágcsálómentesítéséről nem gondoskodik, továbbá, aki ingatlanán a gyomnövényzetet – különös tekintettel az allergén növényekre – nem irtja rendszeresen.

2. aki az ingatlan előtti utcaszakasz tisztántartásáról, a gyomnövényzet rendszeres irtásáról, a lakóház szélességében a nyílt árok kiásásáról, tisztántartásáról, átereszek elhelyezéséről, valamint a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról nem gondoskodik.

3. aki a szórakozóhelyek, vendéglátó ipari egységek, kereskedelmi üzlethelyiségek és más elárusítóhelyek használója, illetve üzemeltetője, ha a használt ingatlan előtti tisztántartási kötelezettségét elmulasztja, továbbá, ha szemétgyűjtő tartályt nem helyez el, illetve azt nem tartja tisztán.

4. az a vállalkozó, amely az üzemeltetésben lévő kereskedelmi egységek, vendéglátó ipari és szolgáltató létesítmények kirakatának tisztántartását nem végzi el.

5. aki építésnél, bontásnál, tatarozásnál a közterületet nagymértékben szennyezi és a keletkezett szennyeződést, nem takarítja el.

6. aki a közterületen tartott rendezvényt követően a takarítási kötelezettségének határidőben nem tesz eleget.

7. aki az állattartásra vonatkozó szabályokat megszegi.

8. aki az elhullott állata tetemének elszállításáról és ártalmatlanításáról /megsemmisítéséről/ nem gondoskodik.

9. az a vállalkozó, intézmény, magánszemély, aki a területén lévő zöldterületek gondozását elmulasztja.

10. aki a közhasználatú zöldterületek és azok építményeit, berendezéseit, felszereléseit, rendeltetésétől eltérő módon használja vagy gondatlanságból illetve szándékosan megrongálja.

11. aki a zöldterületre telepszik, azon átjár.

12. aki zöldterületen növényeket szed, hasznos állatokat, védett madarakat megzavar.

13. aki zöldterületen állatokat legeltet, vagy itat, ebet játszótérre bevisz, vagy sétányon, parkban póráz nélkül vezet, illetőleg az állatai szennyeződését nem takarítja el.

14. aki zöldterületre járművel behajt, ott parkol.

15. aki közhasználatú vagy zöldterületen járművet mos, illetőleg a közkifolyók vizét nem háztartási illetve szomjoltási célra használja.

16. aki közterületen hirdető és reklámcélú plakátokat nem a kijelölt helyen, illetve a nem kijelölt helyen engedély nélkül helyez el.

17. aki a központi parkban járművel (kerékpár, motoros jármű stb.) közlekedik – kivéve a közterület fenntartó gépjárművek vezetőit e tevékenységükkel összefüggésben –, illetve a füves területen sportol.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

13. § (1) A rendelet 2011. június 1-én lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település köztisztaságáról szóló 10/1992. (IV.15.) Ör. sz. rendelet valamint a módosításairól szóló a 25/1992 (XI.25.) Ör . sz. rendelet, a 14/1995 (IV.26.) Ör. sz. rendelet, a 16/1998. (XII.16.) Ör. sz. rendelet, a 16/1999. (XII. 01.) Ör. sz. rendelet, a 8/2000 (III.30.) Ör. sz. rendelet, a 26/2000 (XII.21.) Ör. sz. rendelet, a 32/2004. (XII.23.) Ör. sz. rendelet, a 24/2005. (XII.15.) Ör. sz. rendelet, a 12/2007. (V.25.) Ör. sz. rendelet, a 21/2007. (XI.15.) Ör. sz. rendelet, a 14/2008. (VI.27.) Örs z. rendelet, a 23/2008. (XII.18.) Ör. sz. rendelet, a 32/2009. (XII.18.) Ör. sz. rendelet, a 8/2010. (V.27.) Ör. sz. rendelet, a 9/2010. (VII.09.) Ör. sz. rendelet és a 19/2010. (XII.16) Ör. sz. rendelet.

(2) A közterület-használati engedélyezési eljárást, valamint a közterület-használati díj mértékét e rendelet 1. sz. mellékletében a Képviselő-testület állapítja meg.

(3) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

JOGHARMONIZÁCIÓS ZÁRADÉK

14. §

E rendelet a belső piaci szolgáltatásról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelését szolgálja.”

1. melléklet4

A közterület rendeltetéstől eltérő használatával kapcsolatos eljárásról
(1) A közterület rendeltetéstől eltérő használatára Jánoshalma Város Polgármesterével lehet megállapodást kötni.
(2) A közterület rendeltetéstől eltérő használata térítésköteles.
(3) A közterület használatára megállapodást kell kötni:
a. A közterületbe nyúló üzlethomlokzat (portál), kirakatszekrény, üzleti védőtető (előtető), ernyőszekrény, hirdető berendezés (fényreklám), továbbá cég- és címtábla elhelyezésére; saját üzletük előtt rendszeresen árut bemutató, saját üzletük előtt árusító üzletek tulajdonosai (bérlői ) közterület foglalása esetén
b. Árusító és egyéb fülke (pl.: élelmiszer, cukorka, gyümölcs, virág, könyv, hírlap, dohány árusítására szolgáló bódé, pavilon);
c. Közúti közlekedéssel és fuvarozással kapcsolatos létesítmény, várakozóhelyiség elhelyezésére;
d. Önálló hirdető berendezések és köztárgyak (pad, figyelmeztető és tájékoztató táblák stb.) elhelyezésére;
e. Építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag és törmelék elhelyezésére;
f. Távbeszélő fülke, totó-lottó láda elhelyezésére;
g. Alkalmi és mozgó árusításra, javító, szolgáltató tevékenységre;
h. Vendéglátó ipari előkert céljára;
i. Kiállítás, vásár, alkalmi vásár, sport és kulturális rendezvényekre, továbbá mutatványos tevékenység (cirkusz, céllövölde, stb.) céljára;
j. Közterületen huzamosabb ideig történő parkírozáshoz rendszámmal ellátott gépkocsi kivételével;
k. Közhasználatra még át nem adott közterületnek ideiglenes hasznosítása;
l. Építési engedélyhez kötött épület, építmény közterületen történő elhelyezésére,
m. Őstermelőnek minősül Jánoshalma városban állandó lakóhellyel rendelkező termelő, aki a lakóházhoz kapcsolódó kertjében egyéb vagy bérelt földterületen a saját szükségletén felül termelt nem viszonteladásból származó mezőgazdasági terméket értékesíti.
(4) A közterület rendeltetéstől eltérő használatára meghatározott vagy határozatlan idejű megállapodást kell kötni.
(5) Jánoshalma területén határozott időre szólóan a következő közterületre köthető megállapodás:
Őstermelők részére kijelölt közterületek:
- Molnár J. u. sarok (plébánia kerítése, ill. járdaszakaszán kívül)
- Dózsa Gy. u. 81. sz. előtti sarok
- Tranzit étterem előtti területen (Damjanich - Bajai u. sarokrész járda mellett)
- vasútállomással szemben Viking Söröző előtti Bem J. utcai közterületen
- Erzsébet téri vendéglő előtti közterület
- Halasi u. 32. szám mezsgyehatárától számított 5 m , mely nem parkrészlet.
(6) A közterületre vonatkozó megállapodást annak kell megkötnie, aki a közterületet használni kívánja.
(7) Építési engedély jogerőre emelkedésétől számított 1 évig a kérelmező mentesül - építési munkával kapcsolatos építőanyagok, felszerelések, gépek közterületen tárolása esetén - a díjfizetés kötelezettsége alól.
(8) Közterületi díjak mértéke:

megnevezés

2014. évi díj

Mértékegység

a.) árusító- és egyéb fülke pavilon (állandó jellegű) által elfoglalt terület bérleti díja

4735

Ft/m2/év

b.) önálló hirdető berendezés (min. 1 m 2 )

585

Ft/m2/hó

c.) totó-lottó láda

4330

Ft/év

d.) építési engedéllyel rendelkezőknek egy éven túl, valamint egyéb esetben építési munkával kapcsolatos gépek, eszközök, felszerelések, állvány, építőanyag

585

Ft/m2/hó

e.) vendéglátó ipari előkert

290

Ft/m2/hó

f.) kiállítás, alkalmi vásár, mutatványos tevékenység

1.) kiállítás, vásár

285

Ft/m2/nap

2.) városi rendezvény idején:

560

2.) mutatványos - 100 m 2 -ig

285

Ft/m2/nap

- 100 m 2 felett

160

Ft/m2/nap

autóbusznak nem kijelölt helyen történő parkolása

265

Ft/m2/nap

h.) egyéb anyag tárolása /lásd. 5. & 2. bekezdése/

285

Ft/m2/hó

i.) zöldség-gyümölcs árusítás termelő esetén (őstermelői)

60

Ft/m2/nap

-viszonteladók, kereskedők

160

Ft/m2/nap

j.) cirkusz

60

Ft/m2/nap

k.) parkolás kijelölt parkolóban

60

Ft/óra

l.) a fentiekbe be nem sorolható közterület használati igényekre ( pl. üzletek előtti árusítás, áru bemutatás üzlet tulajdonosa ( bérlője ) által

285

Ft/m2/nap

2. melléklet5

J E G Y Z É K
Az Önkormányzat által fenntartott
közhasznú zöldterületekről

I. Parkok, parkosított területek:

1.) Béke téri parkfenntartás

20.900 m2

2.) Vasútállomás melletti park

10.400 m2

3.) Tranzit étterem melletti háromszög alakú zöldterület

2.400 m2

4.) Dr. Szobonya utca, valamint a Fecske utca folytatása

2.400 m2

5.) Mészáros Lázár utca elején

600 m2

6.) Kinizsi, Botond utca közötti terület

1.200 m2

7.) Általános és Szakiskola előtti parkterület

1.360 m2

8.) Univer Áruház és a Korzó Étterem közötti parkterület mindkét oldalon

480 m2

9.) A Katolikus iskola a Kölcsey utca végéig zöldterület mindkét
oldalon


3.060 m2

10.) Rákóczi és Dózsa Gy. út kereszteződésétől a Béke téri Benkő Patikáig
zöldterület mindkét oldalon / 2.200 m 2 / összesen


4.500 m2

II. parkolók:

1.) Egészségügyi Központ előtt autóparkoló valamint a Rákóczi, Petőfi
utca sarkán lévő parkoló


2.640 m2

2.) MÁV aluljáró tisztántartása

III. Egyéb közterületek /közfoglalkoztatottak útján/

1.) Kélesi út és Kórház utca közötti közterület
2.) Tópart utca és környéke
3.) Erzsébet Tér
4.) Téglagyár utca és MÁV kerítése közötti terület
5.) Kiránduló erdő ( Erzsébet téri erdő )
6.) Átkelő szakaszok takarítása
7.) Kórház utca és temető melletti terület

IV. Alkalmi

1.) Búcsú, vásár után József Attila u. (Damjanich - Dózsa Gy. út között)