Jánoshalma Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi költségvetési előirányzatokról

Hatályos: 2016. 02. 16- 2018. 12. 30

Jánoshalma Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi költségvetési előirányzatokról

2016.02.16.

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feldatkörében eljárva – a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottsággal egyetértésben - Jánoshalma Város Önkormányzata és intézményei 2015. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) Jánoshalma Város Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény rendelkezései alapján gondoskodik a rendeletben jóváhagyott kötelező és önként vállalt feladatokról.

(2) Az önkormányzat az (1) bekezdésben meghatározott feladatainak ellátásáról az e ren-deletben megállapított egységes költségvetés alapján gondoskodik.

II. Fejezet

A költségvetés főösszege

2 § (1)1 A Képviselő-testület a

a) tárgyévi költségvetési bevételek összegét 2 484 976 ezer Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadások összegét 2 608 517 ezer Ft-ban

c) a tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 123 541 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2)2 A Képviselő-testület a

a) finanszírozási célú kiadások összegét 139 882 ezer Ft-ban

b) a költségvetés összesített hiányát 263 423 ezer Ft-ban

c) a költségvetés főösszegét 2 748 399 ezer Ft-ban állapítja meg.

(3)3 A Képviselő-testület a (2) bekezdésben szereplő hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) A hiány belső forrásból történő finanszírozása költségvetési maradvány működési célú igénybevételével 70 810 ezer Ft költségvetési maradvány felhalmozási célú igénybevételével 68 969 ezer Ft

b) A hiány külső forrásból történő finanszírozása likviditási célú hitel (folyószámla hitel) felvételével 123 644 ezer Ft

(4) A Képviselő-testület a 2015. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

a) 2014. évi költségvetési maradvány igénybevétele

(5) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevétel összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadás összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(8) A helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 5. és 6. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek adatait működési és felhalmozási célú bontásban összevontan tartalmazó 2015. évi költségvetési mérleget a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Jánoshalma Város Önkormányzat 2015. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 2. mellékletének jogcímei szerinti részletezését a 12. melléklet tartalmazza.

III. Fejezet

A költségvetés kiadásai

3. § (1)4 A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2015. évi kiadási előirányzatait a következő összegekben állapítja meg:

a) Helyi önkormányzat....................................................................... 2 366 002 ezer Ft

b) Polgármesteri Hivatal........................................................................ 172 016 ezer Ft

c) Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde............................. 210 381 ezer Ft

ebből: Kéleshalmi tagóvoda.............................................................. 11 674 ezer Ft

(2) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat költségvetését feladatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát a Képviselő-testület a 7. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

4. § (1)5 A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2015. évi költségvetésén belül a felhalmozási kiadásokat 1 364 008 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként, a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 8. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat 2015. évi költségvetését adósságot keletkeztető ügyletként a Jánoshalmi Viziközmű-társulat hitelfelvétele kapcsán vállalt készfizetőkezesség terhelheti.

(4) Az önkormányzat 353/2011.(XII.30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése szerinti saját bevételeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig a 10. melléklet tartalmazza.

(5) A 2015. költségvetési évet érintő, európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek adatait a 11. melléklet tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés tartalékai

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2015. évi költségvetésén belül a tartalék előirányzatát a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2015. évi költségvetésben tervezett vis maior tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A 2015. évi költségvetésben elkülönített - felhasználását tekintve polgármesteri hatáskörbe rendelt - vis maior tartalék elsődlegesen az élet- és balesetveszély elhárítását, az előre nem látható természeti vagy más eredetű károk enyhítését célzó indokolt kiadásokra használható fel.

(4) A vis maior tartalék polgármesteri jogkörben végrehajtott felhasználásáról a polgármester a Képviselő-testületet negyedévente tájékoztatni köteles. A felhasználással kapcsolatos előirányzat változásokat a 6. § szerint a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

(5) A Képviselő-testület a 2015. évi költségvetésben tervezett céltartalék és általános tartalék feletti rendelkezési jogot nem ruházza át, azt saját hatáskörében tartja.

(6) A 2015. évben talajterhelési díj bevételből képzett céltartalék felhasználását illetően a talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló 10/2011.(VI.01.) számú önkormányzati rendelet 17.-18. §-ában foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

(7) A fejlesztési célú tartalékok felhasználására vonatkozó szabályok:

a) a fejlesztési célú tartalékok feletti rendelkezés jogát a Képviselő-testület nem ruházza át, azt saját hatáskörében tartja.

b) a viziközmű bérleti díj bevételből képzett céltartalék felhasználására a szolgáltatóval kötött szerződésben vállaltak az irányadók.

c) a fejlesztési célú tartalék fennmaradó részének felhasználására csak a Kistérségi Egészségügyi Központ Kft. tagi kölcsön törlesztésének függvényében kerülhet sor.

V. Fejezet

Intézményi gazdálkodás

6. § (1) A 2015. évi költségvetési előirányzatok az ezen rendeletben meghatározottakhoz képest változhatnak a központi intézkedések, jogszabályi előírások alapján, valamint a költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításai, átcsoportosításai, az 5. § alapján a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó polgármesteri intézkedés és a Képviselő-testület évközi döntései eredményeképpen.

(2) A Képviselő-testület a 2015. évi költségvetési előirányzatok (1) bekezdés szerinti változása esetén a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével – negyedévenként, az éves munkatervben meghatározott időpontokban, de legkésőbb 2016. február 28-ig – 2015. december 31-i hatállyal - módosítja.

7. § (1) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek a részükre jóváhagyott kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre, de ezen átcsoportosítás nem irányulhat a megállapított és kiemelt előirányzatként kezelendő személyi juttatások előirányzatának növelésére. Erre csak a Képviselő-testület jogosult.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek esetében a személyi juttatások előirányzatának év közbeni változtatására a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglaltak betartásával kerülhet sor.

(3) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők számára cafetéria-juttatásként – figyelemmel a Magyarország központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 59. § (2) bekezdésében foglaltakra – 200.000,- Ft/fő/év juttatást biztosít. A cafetéria-juttatás vonatkozásában a 249/2012. (VIII.31.) Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni. A cafetéria-juttatás részletszabályait a hivatali szervezet vezetője külön szabályzatban határozza meg.

(4) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, fizikai alkalmazottai, valamint a Jánoshalma Városi Önkormányzat, mint munkáltató alkalmazásában álló közalkalmazottak számára bankszámla hozzájárulást fizet, melynek mértékét a 2015. évre havi 1000,- Ft/fő összegben állapítja meg. A bankszámla-hozzájárulás folyósítása negyedévente, átutalással történik a dolgozó azon lakossági folyószámlájára, melyre munkabérét, illetményét is kapja. A hozzájárulás átutalási határideje a tárgynegyedév középső hónapjának 15. napja.

(5) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 253. § (9) bekezdése alapján a 2015. évre címadományozási juttatást állapít meg Dr. Benda Dénes címzetes főjegyző részére az illetményalap tizenkétszeresével egyező összegben. A címadományozási juttatás kifizetésének határideje 2015. június 30.

8. § (1) Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben saját hatáskörben, vagy a Képviselő-testület által módosított kiemelt kiadási előirányzatokat nem léphetik túl.

(2) Az intézmények a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre.

(3) Az intézmények olyan saját hatáskörű előirányzat módosítást nem hajthatnak végre, aminek éven túli kihatása van.

VI. Fejezet

2015. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

9. § (1) Az önkormányzat az egységes költségvetést (bevételek beszedését, kiadások teljesítését) a 2015. évre szóló költségvetési törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendelete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre Polgármesteri Hivatala és költségvetési intézményei útján.

(2) A helyi önkormányzat az intézményei számára a költségvetési támogatását (intézményfinanszírozás) havonta, az éves előirányzat max. 1/12 részének megfelelő összegben folyósítja.

10. § (1) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények általános működési támogatására a 2015. évi költségvetésben elkülönített összegek átutalási határideje 500 ezer Ft támogatási összeghatárig – negyedévente egyenlő részletben való átutalással – a negyedév középső hónapjának 15. napja, 500 ezer Ft éves támogatási összeg felett havi egyenlő részletben való átutalással a hónap 15. napja.

(2) A Városgazda Kft. részére a 2015. évi költségvetésben a közútfenntartási, városüzemeltetési és kommunális feladatokra jóváhagyott támogatási összeg feladatfinanszírozásként, egyedi ütemezéssel kerül átadásra.

(3) A tagsági viszonyon, társulási együttműködésen alapuló összegek átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(4) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények fejlesztési célú támogatásának átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(5) A társadalmi szervezetek, egyesületek, nem önkormányzati intézmények részére rendezvények megszervezéséhez, lebonyolításához a 2015. évi költségvetésben jóváhagyott támogatások átutalási rendje: a támogatási összeg 50%-a kerülhet folyósításra a rendezvény tervezett időpontja előtt 8 munkanappal, a fennmaradó 50% a rendezvény lebonyolítását követően, a támogatási szerződésben rögzített pénzügyi elszámolás benyújtásától számított 8 munkanapon belül.

(6) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a kettőszázezer forint összeg alatti Jánoshalma Város Önkormányzata költségvetéséből nyújtott, nem normatív céljellegű működési és fejlesztési támogatási összegre - melyet adott költségvetési évben egybe kell számítani - a Jánoshalma Város honlapján való közzétételt nem teszi kötelezővé.

11. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok átmeneti likviditási problémái esetén, valamint társadalmi szervezetek, egyesületek egyedi kérelme alapján az általános működési támogatás folyósítását – az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve – a 10. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati intézmények költségvetési támogatásának (intézményfinanszírozás) folyósítását az intézményvezető egyedi kérelme alapján, adott hónapban – az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit is figyelembe véve – a 9. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

12. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatárt 8 millió Ft-ban állapítja meg. A polgármester ezen értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Mindazon előirányzatok tekintetében, melyek felhasználásáról a Képviselő-testület e rendeletében vagy korábbi döntéseivel másként nem határozott, utólagos beszámolási kötelezettséggel a költségvetés egészének végrehajtásáért felelős polgármester dönt.

13. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottságot az intézmények 2014. évi költségvetési maradványának felülvizsgálatára.

(2) Az intézmények 2014. évi költségvetési maradványának felhasználásáról a Képviselő-testület külön rendeletben dönt.

VII. Fejezet

Az adósság rendezés módja

14. § (1) Amennyiben a Jánoshalma Város Önkormányzat irányítása alá tartozó bármely költségvetési szerv 30 napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 150 millió Ft-ot és e tartozását az érintett költségvetési szerv egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, a költségvetési szerv vezetője köteles e tényt 3 napon belül bejelenteni a Képviselő-testületnek.

(2) A Képviselő-testület önkormányzati biztost jelöl ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozás-állománya az (1) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelésére a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 116. §-ában és 117. §-ában foglaltak szerint kerülhet sor.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § (1) Jelen önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2018. december 31-én hatályát veszti, rendelkezéseit 2015. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet6

Jánoshalma Város Önkormányzat 2015. évi költségvetésének bevételi előirányzatai

adatok E Ft-ban

Rovatok megnevezése

Helyi Önk.

Polg. Hiv.

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

738 823

0

0

738 823

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

537 190

0

0

537 190

B111

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

204 415

0

0

204 415

B112

Telep. önk-ok egyes köznevelési feladatainak támogatása

135 985

0

0

135 985

B113

Telep. önk-ok szoc. és gyermekjóléti és gyermekétk. feladatainak tám.

178 321

0

0

178 321

B114

Telep. önk-ok kulturális feladatainak támogatása

10 916

0

0

10 916

B115

Műk. célú költségvetési tám. és kiegészítő tám.

7 553

0

0

7 553

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

12 783

0

0

12 783

B13

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

B14

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

42 197

0

0

42 197

ebből:

a,

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

b,

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

c,

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

d,

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

e,

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

f,

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

g,

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

h,

társulások és költségvetési szerveik

42 197

0

0

42 197

i,

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

j,

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

B15

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

146 653

0

0

146 653

ebből:

a,

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

b,

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

c,

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

21 882

0

21 882

d,

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

49 311

0

0

49 311

e,

TB pénzügyi alapjai

34 513

0

0

34 513

f,

elkülönített állami pénzalapok

37 987

0

0

37 987

g,

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

2 960

0

0

2 960

h,

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

i,

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

j,

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

1 153 788

0

0

1 153 788

B21

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

16 148

0

0

16 148

B22

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

B23

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

2 199

0

0

2 199

B24

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

1 135 441

0

0

1 135 441

ebből:

a,

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

b,

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

c,

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

1 069 191

0

0

1 069 191

d,

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

66 250

0

0

66 250

e,

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

f,

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

g,

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

h,

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

i,

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

j,

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

172 404

100

0

172 504

B31

Jövedelemadók

0

0

0

0

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

B34

Vagyoni típusú adók

26 500

0

0

26 500

magánszemélyek kommunális adója

25 500

0

0

25 500

telekadó

1 000

0

0

1 000

B35

Termékek és szolgáltatások adói

144 204

0

0

144 204

B351

Értékesítési és forgalmi adók

124 004

0

0

124 004

állandó jelleggel végz. iparűz. tev. utáni helyi iparűzési adó

123 504

0

0

123 504

ideigl. jell. végz. tev. utáni helyi iparűzési adó

500

0

0

500

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

B353

Pü-i monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

B354

Gépjárműadók

20 000

0

0

20 000

belföldi gépjárművek adójának helyi önk-t megillető része

20 000

0

0

20 000

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

200

0

0

200

talajterhelési díj

200

0

0

200

korábbi évek megszűnt adónemei áthúzódó bevételei

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 700

100

0

1 800

eljárási illetékek

0

0

0

0

igazgatási szolgáltatási díjak

0

50

0

50

felügyeleti díjak

0

0

0

0

ebrendészeti hozzájárulás

0

0

0

0

környezetvédelmi bírság

0

0

0

0

építésügyi bírság

0

50

0

50

szabálysértési pénz- és helyszíni bírság és a közlekedési szabályszegések után kiszabott közig. bírság önkormányzatot megillető része

200

0

0

200

egyéb bírságok

0

0

0

0

késedelmi és önellenőrzési pótlék

1 500

0

0

1 500

B4

Működési bevételek

124 183

9 330

8 220

141 733

B401

Készletértékesítés ellenértéke

8 261

0

0

8 261

B402

Szolgáltatások ellenértéke

83 887

1 716

108

85 711

ebből:

tárgyi eszközök bérbe adásából származó bevétel

10 993

0

108

11 101

utak használata ellenében beszedett használati díj, pótd. elektr.útd.

0

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 062

6 951

0

11 013

ebből:

államháztartáson belül

2 921

4 651

0

7 572

B404

Tulajdonosi bevételek

829

0

0

829

ebből:

vadászati jog bérbeadásából származó bevétel

0

0

0

0

önk-i vagyon üzemeltetéséből, koncesszióból származó bevétel

0

0

0

0

önk-i vagyon vagyonkezelésbe adásából szárm. bevétel

829

0

0

829

áll-i többségi tulajdonú vállalkozástól kapott osztalék

0

0

0

0

önk-i többségi tulaljdonú vállalkozástól kapott osztalék

0

0

0

0

egyéb részesedések után kapott osztalék

0

0

0

0

B405

Ellátási díjak (pl. szociális és ellátotti étkeztetés díja)

3 876

0

6 307

10 183

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

21 530

648

1 703

23 881

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

77

77

B408

Kamatbevételek

447

15

25

487

ebből:

államháztartáson belül

48

0

0

48

befektetési jegyek kamatbevételi

0

0

0

0

fedezeti ügyletek kamatbevételei

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (pl. árfolyamnyereség)

104

0

0

104

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

54

0

0

54

B411

Egyéb működési bevételek (pl. közbesz. ajánlati biztosíték, pályázati díjak, kötbér, késedelmi kamat, kerekítési különbözet stb.)

1 133

0

0

1 133

ebből:

-

szerződés megerősítésével, a szerződésszegéssel kapcsolatos véglegesen járó bevételek, a szerződésen kívüli károkozásért, személyiségi, dologi vagy más jog megsértéséért, jogalap nélküli gazdagodásért kapott összegek

0

0

0

0

-

költségek visszatérítései

741

0

0

741

B5

Felhalmozási bevételek

36 892

0

0

36 892

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

B52

Ingatlanok értékesítése

36 882

0

0

36 882

ebből:

-

termőföld-eladás bevételei

20

0

0

20

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

B54

Részesedések értékesítése

10

0

0

10

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

24 778

0

0

24 778

B61

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

B62

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

B63

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

0

0

0

0

B64

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

24 547

0

0

24 547

ebből:

a,

egyházi jogi személyek

0

0

0

0

b,

nonprofit gazdasági társaságok

7 000

0

0

7 000

c,

egyéb civil szervezetek

0

0

0

0

d,

háztartások

0

0

0

0

e,

pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

f,

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

g,

önk-i többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

2 879

0

0

2 879

h,

egyéb vállalkozások

14 668

0

0

14 668

i,

külföldi szervezetek, személyek

0

0

0

0

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

231

0

0

231

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

216 458

0

0

216 458

B71

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

B72

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

B73

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

0

0

0

0

B74

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

40 540

0

0

40 540

ebből:

a,

egyházi jogi személyek

0

0

0

0

b,

nonprofit gazdasági társaságok

0

0

0

c,

egyéb civil szervezetek

0

0

0

0

d,

háztartások

0

0

0

0

e,

pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

f,

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

g,

önk-i többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

40 540

0

0

40 540

h,

egyéb vállalkozások

0

0

0

0

i,

külföldi szervezetek, személyek

0

0

0

0

B75

Egyéb felhalm. c. átvett pénzeszközök

175 918

0

0

175 918

ebből:

a,

egyházi jogi személyek

0

0

0

0

b,

nonprofit gazdasági társaságok

0

0

0

0

c,

egyéb civil szervezetek

0

0

0

0

d,

háztartások

0

0

0

0

e,

pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

f,

állami többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

0

0

0

0

g,

önk-i többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozások

3 517

0

0

3 517

h,

egyéb vállalkozások

172 401

0

0

172 401

i,

Európai Unió

0

0

0

0

j,

kormányok és nemzetközi szervezetek

0

0

0

0

k,

egyéb külföldiek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

249 359

3 234

10 830

263 423

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

249 359

3 234

10 830

263 423

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

123 644

0

0

123 644

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

123 644

0

0

123 644

B8113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

B8121

Forgatási c. belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

B8122

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

B8123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

B8124

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

B813

Maradvány igénybevétele

125 715

3 234

10 830

139 779

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

125715

3234

10830

139 779

B8132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések (Áht. 78. § (4) és (5) bek.)

0

0

0

0

B815

Államháztartáson belüli megelől. törleszt. (Áht. 78. § (4) és (5) bek.)

0

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

B817

Lekötött bankbetétek megszüntetése

0

0

0

0

B818

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

0

0

0

0

B819

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

0

0

0

0

B8191

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

0

0

0

0

B8192

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

0

0

0

0

B82

Külföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

0

B83

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

0

0

0

B84

Váltóbevételek

0

0

0

0

Bevételek mindösszesen:

2 716 685

12 664

19 050

2 748 399

2. melléklet7

Jánoshalma Város Önkormányzat 2015. évi költségvetésének kiadási előirányzatai

Rovatok megnevezése

Helyi Önk.

Polg. Hiv.

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

K1

Személyi juttatások

166 558

74 717

117 396

358 671

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

41 487

20 305

32 746

94 538

K3

Dologi kiadások

364 062

22 539

49 066

435 667

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 130

50 606

0

54 736

K41

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

K42

Családi támogatások

0

9 089

0

9 089

Pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások

0

8 613

0

8 613

kiegészítő gyermekvédelmi támogatás és a kieg. gyermekvédelmi tám. pótléka

0

276

0

276

Óvodáztatási támogatás

0

200

0

200

K43

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

4

0

4

K44

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

0

0

0

0

megváltozott munkaképességűek, ill. egészségkárosodottak kereset-kiegészítése

0

0

0

0

helyi megállapítású közgyógyellátás (Szoctv. 50. § (3) bek.)

0

0

0

0

K45

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

24 801

0

24 801

foglalkoztatást helyettesítő támogatás

0

24 801

0

24 801

K46

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

11 919

0

11 919

lakásfenntartási támogatás

0

11 919

0

11 919

K47

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

4 130

4 793

0

8 923

rendszeres szociális segély

0

4 682

0

4 682

közgyógyellátás

0

111

0

111

települési támogatás

1 500

0

0

1 500

köztemetés

2 630

0

0

2 630

K5

Egyéb működési célú kiadások

332 914

3 234

9 549

345 697

ebből:

K513

Tartalékok

52 193

0

0

52 193

Vis maior tartalék

0

0

0

0

Céltartalék - Környezetvédelmi Alap

2 811

0

0

2 811

Céltartalék - Védőnők OEP finansz. maradványából

4 582

0

0

4 582

Céltartalék - Létszámleép. kapcs. fiz. kötelezettségekre

0

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

0

Maradványból képzett tartalék

0

0

0

0

Fejlesztési c. tartalék - Eü-i Közp. tagi kölcsön visszafiz.

40 540

0

0

40 540

Fejlesztési c. tartalék- viziközművek fejlesztésére

4 260

0

0

4 260

K6

Beruházások

1 188 056

615

957

1 189 628

K7

Felújítások

110 362

0

667

111 029

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

18 551

0

0

18 551

K9

Finanszírozási kiadások

139 882

0

0

139 882

Kiadások mindösszesen

2 366 002

172 016

210 381

2 748 399

3. melléklet8

Jánoshalma Város Önkormányzat 2015. évi költségvetése működési és felhalmozási célú bontásban

Ssz.

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Össz.

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Össz.

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. Költségvetési bevételek (I.+...+IV.)

1 077 838

1 407 138

2 484 976

A. Költségvetési kiadások (I.+...+IV.)

1 244 509

1 364 008

2 608 517

2

I. Működési bevételek

1 077 838

0

1 077 838

I. Működési kiadások

1 244 509

44 800

1 289 309

3

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

738 823

0

738 823

1. Személyi juttatások

358 671

0

358 671

4

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

537 190

0

537 190

2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

94 538

0

94 538

5

1.2. Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsönök v.térülése állh-on bel.

42 197

0

42 197

3. Dologi kiadások

435 667

0

435 667

6

1.3. Egyéb műk. c. támogatások bevételei állh.-on belülről

146 653

0

146 653

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

54 736

0

54 736

7

1.4. Elvonások és befizetések bevételei

12 783

0

12 783

5. Egyéb működési célú kiadások

300 897

44 800

345 697

8

2. Közhatalmi bevételek

172 504

0

172 504

5.1. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on belülre

1 092

0

1 092

9

2.1. Helyi adók és adójellegű bevételek

150 704

0

150 704

5.2. Műk. c. v.térítendő támogatások, kölcs. nyújt. állh-on kívül

24 547

0

24 547

10

2.2. Belföldi gépjárművek adójának helyi önk-t megillető része

20 000

0

20 000

5.3. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on kívülre

199 300

0

199 300

11

2.3. Egyéb közhatalmi bevételek

1 800

0

1 800

5.4. Helyi önk-k előző évi elszámolásából származó kiadások

14 427

0

14 427

12

3. Működési bevételek

141 733

0

141 733

5.5. Egyéb elvonások, befizetések

12 783

0

12 783

13

3.1. Készletértékesítés ellenértéke

8 261

0

8 261

5.5. Tartalékok

7 393

44 800

52 193

14

3.2. Szolgáltatások ellenértéke

85 711

0

85 711

5.6. Műk. c. v.térítendő támogatások, kölcs. nyújt. állh-on belülre

41 355

0

41 355

15

3.3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

11 013

0

11 013

16

3.4. Tulajdonosi bevételek

829

0

829

17

3.5. Ellátási díjak

10 183

0

10 183

18

3.6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

23 881

0

23 881

19

3.7. Általános forgalmi adó visszatérítése

77

0

77

20

3.7. Kamatbevételek

487

0

487

21

3.8. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

104

0

104

22

3.9. Egyéb működési bevételek

1 133

0

1 133

23

3.10 Biztosító által fizetett kártérítés

54

0

54

24

4. Működési célú átvett pénzeszközök

24 778

0

24 778

25

4.1. Műk. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

24 547

0

24 547

26

4.2. Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

231

0

231

27

28

II. Felhalmozási bevételek

0

1 407 138

1 407 138

II. Felhalmozási kiadások

0

1 319 208

1 319 208

29

1.Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

1 153 788

1 153 788

1. Beruházások

0

1 189 628

1 189 628

30

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

16 148

16 148

2. Felújítások

0

111 029

111 029

31

1.2. Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

1 135 441

1 135 441

3. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

18 551

18 551

32

1.3. Felh. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on belülről

0

2 199

2 199

3.1. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on belülre

0

2 199

2 199

33

2. Felhalmozási bevételek

0

36 892

36 892

3.2. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. törl. állh.-on belülre

0

0

0

34

2.1. Immateriális javak értékesítése

0

0

0

3.3. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

260

260

35

2.2. Ingatlanok értékesítése

0

36 882

36 882

3.4. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on kívülre

0

0

0

36

2.3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

3.5. Egyéb felh. c. támogatások állh-on kívülre

0

16 092

16 092

37

2.4. Részesedések értékesítése

0

10

10

38

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

216 458

216 458

39

3.1. Felh. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

0

40 540

40 540

40

3.2. Egyéb felh. c. átvett pénzeszközök

0

175 918

175 918

41

B. Költségvetési bevételek és A. költségvetési kiadások összesítésének egyenlege (hiány/többlet):

-166 671

43 130

-123 541

42

C. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

70 810

68 969

139 779

43

IV. Előző évek költségvetési maradványának (és váll. mar.) igénybevétele

70 810

68 969

139 779

44

D. Finanszírozási bevételek

123 644

0

123 644

E. Finanszírozási kiadások

139 882

0

139 882

45

V.Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

V. Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

46

VI. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

123 644

0

123 644

VI. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

123 644

0

123 644

47

VII. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

VII. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

16 238

0

16 238

48

Bevételek mindösszesen:

1 272 292

1 476 107

2 748 399

Kiadások mindösszesen:

1 384 391

1 364 008

2 748 399

4. melléklet9

Jánoshalma VárosI Önkormányzat 2015. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

Személyi juttatások

Munka-adót terh. jár.

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Műk. célú tám. ÁH-on belülre

Műk. célú tám. ÁH-on kívülre

Műk. célú kölcsön nyújtás ÁH-on kív.

Műk. célú kölcsön nyújtás ÁH-on bel.

Felh. célú kölcsön nyújtás ÁH-on bel.

Helyi önk. Előző évi elsz-ból sz. kiad.

Vis maior tartalék

Körny. véd. alap

Általános tartalék

Védőnők 2015.évi OEP tart.

Maradványból képzett tart.

Létszám-leépít. kapcs. fiz. köt. tart.

Viziközmű fejl. tartalék

Eü Közp. kölcs. vfiz. -fejl. tartalék

Beruházás

Felú- jítás

Felh. célú tám. ÁH-on belülre

Felh. célú tám. ÁH-on kívülre

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

P

R

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

20 775

7 943

93 702

0

686

3 817

21 668

41 355

2 199

0

0

0

0

0

0

0

0

0

11 465

94 076

0

0

297 686

2

ÁROP-1.A.5-2013-2013-0111 projekt

4 663

1 155

2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 820

3

Nyári diákmunka program

551

149

8

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

708

4

Köztemető - fenntartás és -működtetés

0

0

100

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

100

5

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

0

0

31 058

0

0

33 447

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 240

936

399

0

67 080

6

Más szerv részére végzett pü-i, gazd-i, üzemeltetési, egyéb szolg. - Építményüzemeltetés

16 546

4 467

23 588

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

44 601

7

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

1 008

489

8 618

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10 115

8

Központi költségvetési befizetések

1 052

0

0

14 427

16 238

31 717

9

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

24 629

6 635

6 487

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

204

0

0

0

37 955

10

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

303

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

303

11

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás - 2014. évről áthúzódó

21 456

2 909

174

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

24 539

12

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

21 811

2 952

0

0

0

5 487

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

30 250

13

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

0

0

0

0

0

7 817

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 817

14

Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

250

0

0

0

250

15

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

0

0

1 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 000

16

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

0

0

760

0

0

1 090

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 850

17

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

0

0

12 907

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

12 907

18

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

0

0

1 060

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

803 894

0

0

0

804 954

19

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

960

156

0

0

248

1 364

20

Közvilágítás

0

0

23 797

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

23 797

21

Zöldterület - kezelés

0

0

150

0

0

26 003

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

26 153

22

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

217

54

6 257

0

0

12 321

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

350 525

350

0

0

0

369 724

23. Eü. ellátás

Háziorvosi alapellátás

0

0

479

0

0

3 724

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4 203

Háziorvosi ügyeleti ellátás

13 851

3 739

16 387

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

127

0

0

0

0

34 104

Fogorvosi alapellátás

0

0

120

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

120

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

11 759

3 177

2 108

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

591

0

0

0

0

17 635

24

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

0

0

206

0

0

23 917

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

197

15 000

0

0

0

39 320

25

Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés

0

0

0

0

250

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

250

26

Művészeti tevékenységek - IPA Határon Átnyúló Projekt FAB (Magyarország - Szerbia)

964

260

1 182

0

0

6 378

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

300

0

260

15 693

0

25 037

27

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

0

0

0

0

0

1 070

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 070

28

Könyvtári szolgáltatások

0

0

0

0

0

8 441

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8 441

29

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

0

0

47

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

47

30

Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

0

0

0

0

0

8 466

2 879

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

11 299

0

0

0

0

22 644

31

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 500

0

0

0

0

5 500

32. Pelikán Kft. feladatell. tám.

Időskorúak, demens betegek tartós bentlakásos ellátása

0

0

16 500

0

0

10 213

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

26 713

Idősek, demens betegek nappali ellátása

0

0

0

0

0

6 501

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6 501

Gyermekjóléti szolgáltatások

0

0

0

0

0

18 174

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18 174

Hajléktalanok átmeneti ellátása

0

0

0

0

0

1 509

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 509

Hajléktalanok nappali ellátása

0

0

0

0

0

3 405

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3 405

Szociális étkeztetés

0

0

2 517

0

0

5 324

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 841

Házi segítségnyújtás

0

0

15

0

0

3 017

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3 032

Családsegítés

0

0

0

0

0

9 179

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 000

0

0

0

0

11 179

33

Egyéb szociális pénzbeli ellátások, támogatások

0

0

0

4 130

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4 130

34

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

123 644

123 644

35

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 811

0

4 582

0

0

4 260

40 540

0

0

0

0

0

52 193

36

Vállalkozási tevékenység - Növénytermesztés és kapcs. szolg.

0

0

8 509

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8 509

37

Diákélelmezési Konyha

28 025

7 558

104 312

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

216

0

0

0

0

140 111

38

Mindösszesen:

166 558

41 487

364 062

4 130

1 092

199 300

24 547

41 355

2 199

14 427

0

2 811

0

4 582

0

0

4 260

40 540

1 188 056

110 362

260

16 092

139 882

2 366 002

5. melléklet10

Jánoshalma Város Önkormányzatának és költségvetési szerveinek 2015. évi költségvetési kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Ssz.

Megnevezés

KIADÁSOK

Feladatellátás jogszabályi alapja

Kötelező feladatok kiadása

Önként vállalt feladatok kiadása

Állami (államigazgatási) feladatok kiadása

Kiadások összesen

működési

felhalmozási

össz.

működési

felhalmozási

össz.

működési

felhalmozási

össz.

Jánoshalma Város Önkormányzata

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

189 946

107 740

297 686

0

0

297 686

2

ÁROP-1.A.5-2013-2013-0111 projekt

0

5 820

5 820

0

5 820

3

Nyári diákmunka program

708

708

708

4

Köztemető-fenntartás és működtetés

Mötv. 13. § (1) 2.

100

100

0

0

100

5

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

Mötv. 13. § (1) 9.

64 505

2 575

67 080

0

0

67 080

6

Más szerv részére végzett pü-i gazd-i, üzemeltetési, egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1) 9.

44 601

0

44 601

0

0

44 601

7

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

0

10 115

10 115

0

10 115

8

Központi költségvetési befizetések

Áht. 2011. évi CXCV. tv. 53. §

31 717

31 717

0

0

31 717

9

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

Ttv. 2. §(2) Mötv. 13. § (1)12

0

0

37 751

204

37 955

37 955

10

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

303

303

0

0

303

11

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás - 2014. évről áthúzódó

24 539

24 539

0

0

24 539

12

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

30 250

30 250

0

0

30 250

13

Közutak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

7 817

0

7 817

0

0

7 817

14

Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

250

250

0

0

250

15

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Mötv. 13. § (1) 11.

1 000

1 000

0

0

1 000

16

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Mötv. 13. § (1) 19.

1 850

1 850

0

0

1 850

17

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

Mötv. 13. § (1) 19. 2.

12 907

12 907

0

0

12 907

18

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

Mötv. 13. § (1) 11. 21.

1 116

248

1 364

0

0

1 364

19

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Mötv. 13. § (1) 11.

1 060

803 894

804 954

0

0

804 954

20

Közvilágítás

Mötv. 13. § (1) 2.

23 797

23 797

0

0

23 797

21

Zöldterület kezelés

Mötv. 13. § (1) 2.

26 153

26 153

0

0

26 153

22

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1)2.11. 9.12.5

18 212

936

19 148

637

349 939

350 576

0

369 724

23

Háziorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü. a.tv. 5. § (1)

4 203

4 203

0

0

4 203

24

Háziorvosi ügyeleti ellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü. a.tv. 5. § (1)

33 977

127

34 104

0

0

34 104

25

Fogorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü. a.tv. 5. § (1)

120

120

0

0

120

26

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü. a.tv. 5. § (1)

17 044

591

17 635

0

0

17 635

27

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Mötv. 13. § (1) 15.

23 917

15 000

38 917

206

197

403

0

39 320

28

Üdülői szálláshely-szolgáltatás

0

250

250

0

250

29

Művészeti tevékenységek - IPA Határon Átnyúló Projekt

0

8 784

16 253

25 037

0

25 037

30

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. §(1)

1 070

1 070

0

0

1 070

31

Könyvtári szolgáltatások

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. §(1)

8 441

8 441

0

0

8 441

32

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

Mötv. 13. § (1) 7

0

47

47

0

47

33

Hagyományos közösségi kult. értékek gondozása - Közművelődés

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 73. §(2)

11 345

920

12 265

10 379

10 379

0

22 644

34

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

Mötv. 13. § (1) 6.

5 500

5 500

0

0

5 500

35

Időskorúak, demens betegek tartós bentlakásos ellátása

0

26 713

26 713

0

26 713

36

Idősek, demens betegek nappali ellátása

Szoc. tv. 86. §(1) d,

6 501

6 501

0

0

0

6 501

37

Gyermekjóléti szolgáltatás

Mötv. 13. § (1) 8., Gyvt.40. § (1), Gyvt. 94. §(2a)

18 174

18 174

0

0

18 174

38

Hajléktalanok átmeneti ellátása

Mötv. 13. § (1) 10

0

1 509

1 509

0

1 509

39

Hajléktalanok nappali ellátása

Mötv. 13. § (1) 10

0

3 405

3 405

0

3 405

40

Szociális étkeztetés

Szoc. tv. 86. §(1) b,

7 841

7 841

0

0

7 841

41

Házi segítségnyújtás

Szoc. tv. 86. §(1) c,

3 032

3 032

0

0

3 032

42

Családsegítés

Szoc. tv. 86. §(1) d,

9 179

2 000

11 179

0

0

11 179

43

Egyéb szoc. pénzbeli ellátások, támogatások (települési támogatás, köztemetés)

Szoc. tv. 25. § (3)b, 45. §(1), 48. § (1)

4 130

4 130

0

0

4 130

44

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

Mötv. 13. § (1)13

7 393

44 800

52 193

0

0

52 193

45

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

123 644

123 644

0

123 644

46

Vállalkozási tev. - Növénytermesztés és kapcs. szolg.

0

8 509

8 509

0

8 509

47

Diákélelmezési Konyha

Gyvt. 151. § (2b)

139 895

216

140 111

0

0

140 111

Önkormányzat összesen:

776 135

984 797

1 760 932

190 347

376 768

567 115

37 751

204

37 955

2 366 002

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

120 795

615

121 410

0

0

121 410

2

Munkanélküli aktív korúak ellátásai

Szoc.tv. 25. § (3) ab

29 483

29 483

0

0

29 483

3

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

Szoc.tv. 134/D. §a,

11 919

11 919

0

0

11 919

4

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ell. -(Erzsébet ut., kieg. gyerm.véd. tám. és pótléka, óvodáztatási tám.)

Gyvt. tv. 14. § (3), 20/A. §,20/B. §,

9 089

9 089

0

0

9 089

5

Egyéb szoc. természetbeni és pénzbeni ell. tám.

Hdt. 9. § , Szoc. tv. 45. § (1)

111

111

0

4

4

115

Polgármesteri Hivatal összesen:

171 397

615

172 012

0

0

0

4

0

4

172 016

1

Óvodai intézményi étkeztetés

Gyvt. 151. § (2), (2a)

32 644

32 644

0

0

32 644

2

Óvodai nevelés, ellátás Jh.

Mötv. 13. § (1) 6.

157 934

1 204

159 138

0

0

159 138

3

Óvodai nevelés, ellátás Kéleshalom

Mötv. 13. § (1) 6.

11 674

11 674

0

0

11 674

4

Nyitnikék Gyerekház

0

6 505

420

6 925

0

6 925

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde összesen:

202 252

1 204

203 456

6 505

420

6 925

0

0

0

210 381

Önkormányzat mindösszesen:

1 149 784

986 616

2 136 400

196 852

377 188

574 040

37 755

204

37 959

2 748 399

6. melléklet11

Jánoshalma Város Önkormányzatának és költségvetési szerveinek 2015. évi bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

80 739

219 344

Földalapú támogatás

1 365

146 569

Vizi-, szennyvízközművek bérleti díj bev.

248

357 429

Családsegítés, gyermekjóléti szolgálat támogatása

7 276

Ügyeleti ellátáshoz önkormányzatoktól átvett pénzeszk.

2 960

Állati hullák ártalmatlanítás költségeiből továbbszámlázott bev.

1 007

Kötelező feladatok kiadása

776 135

984 797

1 760 932

Nyilvános könyvtári ellátás és a közművelődési feladatok támogatása

10 499

Ügyeleti ellátáshoz OEP-finanszírozás

12 792

Étkeztetési, szállítási tevék. bevétele

97 395

Gyermekétk. - fin. szempontjából elismert dolgozók bértámogatása (ált. isk, gimn.)

14 437

Család- és nővédelmi eü. gondozáshoz OEP-finanszírozás

18 000

Lakbér bevételek

4 943

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása (ált. isk. gimn.)

25 034

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás támogatása

303

Helyi adók, átengedett központi adók, talajterhelési díj, közigazgatási bírság bevétele

172 404

Szociális feladatok egyéb támogatása

70 079

Munkaügyi Kp. tám. -2014. évről áthúzódó START-munkaprogramok

18 690

Bérleti díj bevételek

6 220

723 342

989 592

1 712 934

-52 793

4 795

-47 998

Nyári gyermekétkeztetés támogatása

1 589

Munkaügyi Kp. tám. -hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

18 294

Építményüzemeltetésből származó bevétel

512

2014. december havi bérkompenzáció

226

Kölcsön visszatérülés - Lajtha L. Kft.

2 879

Kamatbevételek

447

2015. évi bérkompenzáció

2 050

Kölcsön visszatérülés- Ivóvízmin. jav. Társulás

2 297

Készletértékesítés bevétele

328

2015. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

417

Kölcsön visszatérülés- Viziközmű Társulat

14 668

Ingatlan értékesítés áfa-ja

364

Átmeneti ivóvízellátás működtetési támogatása

960

4.sz. háziorvosi körzet, iskola eü. OEP- finanszírozás

3 721

Köztemetés kiadásának megtérítése

331

Köznevelési intézm.-ek működtet.-hez kapcs. tám.

6 038

Kölcsön visszatérülés- Közfoglalkoztatás Non-profit Kft

7 000

Továbbszámlázott telep rend.terv. mód., közüzemi díjak és vagyonbiztosítási díjak bevételei

3 190

Munkaügyi Kp. műk. c. tám. - Nyári diákmunka program

700

Villamos energia díj visszatérítés

410

ÁFA visszatérülés

0

Kölcsön visszatérülés - Jánoshalmi Kistérségi Társulás

39 900

2014. évi szabad maradvány elvonása

12 783

Település rendezési terv módosítás támogatása

0

Biztosító által fizetett kártérítés

54

Jánoshalmi Napok NKA támogatása

3 000

Kártérítés - egyéb működési bevétel

47

Műk. c. m. igénybevétel

56 746

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

12 750

15 170

Kölcsön visszatérülés- Eü-i Központ

40 540

868 561

Ingatlan, termőföld értékesítése

36 882

105 861

2015. évi közművelődési érdekeltségnövelő támogatás

420

Szennyvíz beruh. saját erő (Viziközmű társ. h.)

172 401

Részesedések értékesítése

10

Szennyvíz beruházás EU-s és hazai támogatás

560 125

Felhalm. célú maradvány igénybevétele

68 969

Család- és gyermekjóléti központ kialakítás tám.

2 000

Jánoshalma középületeinek energetikai felújítása EU támogatás

87 170

LEADER projekt támogatása

2 609

Kölcsön v.térülés- Jh- Mélykút Ivóvíz. Társ.

2 199

2012. évi fejl. c. viziközmű elszámolásból Városgazda Kft-től

3517

Állami feladat kiadása

37 751

204

37 955

Tűzoltóság BM támogatása

29 532

29 532

29 532

0

29 532

-8 219

-204

-8 423

ÁROP szervezetfejl. projekt EU tám. műk.

12 456

22 113

Terményértékesítés (búza, kukorica stb.)

8 021

132 331

Jh-i Napok támogatása- magánszemély

1

OTP Bank Nyrt. -reklámszolgáltatás díja

102

Képzőművészeri Alkotótábor tám.-JH-ért Alapítvány

230

Jh-i Napok -tárgyi eszk. bérbeadás bev.

115

IPA Határon Átnyúló Projekt EU tám. műk.

9 426

Szoc. Otthon- hagyatéki térítés bevétele

345

Folyószámla hitel felvétel

123 644

IPA projekt - árfolyamnyereség

104

154 444

486 115

640 559

-35 903

109 347

73 444

Önként vállalt feladatok kiadása

190 347

376 768

567 115

Imre Zoltán Műv. Kp. Napelemes fejlesztés projekt EU önerő alap támogatása

978

978

Napenergia h. ipari területen pr. EU Önerő Alap

65 850

485 137

Ipari terület "Napenergia hasznosítása.." projekt EU támogatása

373 150

Imre Zoltán Műv. Kp. Napelemes fejlesztés projekt EU támogatása

11 195

IPA Határon Átnyúló Projekt EU tám. felh.

34 942

Önkormányzat kiadásai összesen:

1 004 233

1 361 769

2 366 002

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

235 492

Átvett pénzeszköz összesen:

1 551 912

Saját bevétel összesen:

595 621

907 318

1 475 707

2 383 025

-96 915

113 938

17 023

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

123 156

166 737

RGYVK-hoz kapcs. természetb. j. (Erzsébet utalvány) megtérítése

8 613

8 889

Hirdetmények utáni igazg. szolg. díj

50

12 664

Aktív korúak ellátásának állami támogatása

23 590

Építéshatósági eljárási díj

50

Kötelező feladatok kiadása

171 397

615

172 012

Lakásfenntartási támogatás állami támogatása

10 920

Kieg. RGYVK címén kifizetett összeg és kapcsolódó pótlék megtérítése

276

Anyakönyvi szolg. díjbevétele

120

188 290

0

188 290

16 893

-615

16 278

Óvodáztatási támogatás állami támogatása

200

Továbbszámlázott szolg. bevételei

7 599

Szociális feladatok egyéb támogatása

7 077

Takarítási szolgáltatás díjbevétele

1 596

2014. december havi bérkompenzáció

171

Kamatbevételek

15

2015. évi bérkompenzáció

1 623

Műk. c. m. igénybevétel

3 234

Állami feladatok kiadása

4

0

4

Hadigondozotti ellátás állami támogatása

15

15

0

15

0

15

11

0

0

Jh.-i Polgárm. Hiv. kiadásai össz.:

171 401

615

172 016

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

166 752

Átvett pénzeszköz összesen:

8 889

Saját bevétel összesen:

12 664

188 305

0

188 305

16 904

-615

16 289

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Óvodaműködtetési támogatás

15 143

151 094

19 050

Gyermekétkeztetés tám. - fin. szempontjából elismert dolgozók bértámogatása (óvoda)

7 203

Étkeztetéssel kapcsolatos térítési díj bevétel

8 010

Kötelező feladatok kiadása

202 252

1 204

203 456

Óvodapedagógusok és az óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

110 702

Bérleti díj bevétel

108

170 144

0

170 144

-32 108

-1 204

-33 312

Gyermekétkeztetés üzemeltetési tám. (óvoda)

12 490

Kamatbevételek

25

Kieg. tám. óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

4 102

Műk. célú maradvány igénybevétele

10 830

2014. december havi bérkompenzáció

123

Áfa visszatérítés

77

2015. évi bérkompenzáció

1 331

0

Nyitnikék Gyerekház fejezeti műk. c. támogatása

6 525

6 525

Önként vállalt feladatok kiadása

6 505

420

6 925

Nyitnikék Gyerekház fejezeti felh. c. támogatása

400

400

6 525

400

6 925

20

-20

0

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde kiadásai összesen:

208 757

1 624

210 381

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

151 094

Átvett pénzeszköz összesen:

6 925

Saját bevétel összesen:

19 050

176 669

400

177 069

-32 088

-1 224

-33 312

Mindösszesen:

1 384 391

1 364 008

2 748 399

Központi ktgv.-i támog. mindössz.:

553 338

Átvett pénzeszköz mindösszesen:

1 567 726

Saját bevétel mindösszesen:

627 335

1 272 292

1 476 107

2 748 399

-112 099

112 099

0

7. melléklet12

A helyi önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszáma és a közfoglalkoztatottak létszáma 2015. év

Megnevezés

Jan

Febr

Márc

Ápr

Máj

Jún

Júl

Aug

Szept

Okt

Nov

Dec

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde

Jánoshalmi tagóvodák

Óvónő

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

Pedagógiai asszisztens

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Óvodai dajka

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

10

Óvodatitkár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Technikai dolgozó

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Egységes Óvoda-Bölcsődei csoport

Óvónő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Bölcsődei gondozónő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Kéleshalmi tagintézmény

Óvónő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Óvodai dajka

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Nyitnikék Gyerekház - MT hatálya alá tartozó dolgozók

Gyerekház vezető

0

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

pedagógus

0

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

takarító

0

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde összesen:

41

44

44

44

44

44

44

44

44

44

44

44

Polgármesteri Hivatal

- Köztisztviselők

26

26

26

26

26

26

26

26

26

26

26

26

- Fizikai alkalmazottak (1 gk. vezető, 1 takarítónő)

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Polgárm. Hiv. összesen:

28

28

28

28

28

28

28

28

28

28

28

28

Helyi önkormányzat

- Polgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Főállású alpolgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Nyári diákmunka program

4

3

Önk. Tűzoltóság

- Tűzoltók (közalkalmazottak)

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

Építményüzemeltetés

- Gazdasági ügyintéző

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

- Takarítónő

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

5,75

- Fűtő, karbantartó

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

- Technikus

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ügyeleti Szolgálat

- Ápolók

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

- Gépkocsivezető

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Védőnői Szolgálat

- Védőnők

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Diákélelmezési Konyha

- Konyhavezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szakács

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

- Hentes

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Konyhai kisegítő

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

- Gépkocsi vezető

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

- Gazdasági ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Helyi önkorm. összesen:

50,75

50,75

50,75

50,75

50,75

50,75

54,75

53,75

50,75

50,75

50,75

50,75

HELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI ÖSSZESEN:

119,75

122,75

122,75

122,75

122,75

122,75

126,75

125,75

122,75

122,75

122,75

122,75

Közfoglalkoztatás

Helyi Önkormányzat

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

Rehabilitációs közfoglalkoztatás

1

1

1

1

0

0

0

0

0

0

0

0

START- munkaprogram - Téli közfoglalkoztatás - 2014. évről áthúzódó

Téli és egyéb értékteremtő közfoglalkoztatás

46

46

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

településkarbantartó

15

15

15

0

0

0

0

0

0

0

0

0

segédmunkás

31

31

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

segédmunkás

11

11

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

álláskereső közfoglalkoztatás

33

33

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi Önkorm. összesen

137

137

16

1

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

137

137

16

1

0

0

0

0

0

0

0

0

segédmunkás

11

11

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

álláskereső közfoglalkoztatás

33

33

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi Önkorm. összesen

455

455

48

3

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

455

455

48

3

0

0

0

0

0

0

0

0

8. melléklet13

2015. évi felhalmozási kiadások feladatonként, felújítási kiadások célonként

E Ft-ban

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Beruházások

2

Helyi önkormányzat

3

Radnóti utcai óvodaépületben fűtésrendszer átalakítása - kazánház kialakítása

5 500

4

Tárgyi eszköz beszerzések Diákélelmezési Konyha részére

216

5

Dózsa Gy. utcai parkoló kialakítása

250

6

KEOP-4.10.0/C/12-2013-0048 "Napenergia hasznosítása villamos energia előállítására a Jánoshalmi ipari területen" projekt beruházási kiadásai

349 831

7

Naperőmű távfelügyelet ellátásához szükséges internet kapcsolat biztosításához eszközök beszerzése

108

8

KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0029 "Jánoshalma város szennyvíz-csatornázása és szennyvíztisztítása" projekt beruházási kiadásai

803 894

9

Tárgyi eszköz beszerzések (vészjelző, habbal oltó, mentőkötél, hólánc, sodronykötél) - Tűzoltóság

204

10

Tárgyi eszköz beszerzések (oxigénpalack) - Háziorvosi ügyeleti ellátás részére

127

11

Informatikai és egyéb tárgyi eszköz beszerzések (légzésfigyelő, csecsemőmérlegek, vérnyomásmérők, notebook windows 7, HDD, Notebook RAM, adapter) - Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás részére

591

12

Főtérre 3 db új kamera beállítása, a rendszer sávszélesség növelése

586

13

Sportcsarnok napkollektoros rendszeréhez hőmennyiségmérő beszerzése

70

14

Polgármesteri Hivatal elhelyezésének tervezési munkái

8 319

15

KEOP-4.10.0/A/12-2013-0726 "Imre Zoltán Művelődési Központ villamos energia megtakarítását eredményező napelemes fejlesztés" projekt beruházási kiadásai

10 379

16

Víziközmű fejlesztés - Batthyány u. 15. sz. előtti tűzcsap korszerűsítés

248

17

Műfüves pálya kialakítása (talajmechanikai szakvélemény)

127

18

Jánoshalmi Művésztelep működéséhez eszközök biztosítása (40 db képkeret, 1db vízforraló, 1 db rezsó)

300

19

Mentőállomás kerítés építés

360

20

2015. évi közművelődési érdekeltségnövelő támogatás - eszközbeszerzés

920

21

Zászlók készíttetése

111

22

Álló csikkgyűjtő beszerzése

35

23

Bernáth Zoltán u. 44. sz. alatti ingatlanban ingatlanrész megvásárlása

880

24

Család- és gyermekjóléti központ kialakítása

2 000

25

Jánoshalmi Közfoglalkoztatási Nonprofit Kft. megalapítása - törzstőke jegyzése

3 000

26

Helyi önkormányzat összesen:

1 188 056

27

Polgármesteri Hivatal

28

Tárgyi eszköz beszerzések (telefonkészülék, porszívó, számológép )

445

29

Pénzügyi osztály Kölcsey u. 12. sz. alatti elhelyezésének kialakítása

170

30

Polgármesteri Hivatal összesen:

615

31

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde

32

Tárgyi eszköz beszerzések (bojler, keringető szivattyú , mozgásérzékelő lámpák )

204

33

Ivókutak beszerelése, kiépítése, szúnyoghálós ajtó, gázbojler csere

333

37

Összesen:

1 189 628

38

Felújítás

39

Helyi önkormányzat

40

Arany J. u. 13. sz. alatti ingatlanrész felújítása - bérleti díj beszámítást meghaladó kiadás

579

41

Téglagyár utcai zárt csapadékvíz rendszer felújítása

350

42

Sportcsarnok küzdőtér parketta felújítás

15 000

43

Jánoshalma Vízmű gépház csapadékvíz elvezetésének felújítása

357

44

KEOP-5.7.0 Önkormányzati tulajdonban lévő középületek energetikai felújítása

94 076

45

Helyi önkormányzat összesen:

110 362

46

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde

47

Kémények felújítása - Petőfi utcai óvoda

667

48

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde összesen:

667

49

Összesen:

111 029

50

Egyéb felhalmozási célú kiadások

51

Helyi önkormányzat

52

Felújítási alap befizetési kötelezettség (vegyes tulajdonú társasházak)

399

53

Ivóvízminőség-javító beruházás átmeneti finanszírozásához felhalmozási c. kölcsön nyújtása Jánoshalma- Mélykút Ivóvíminőségjavító Önkormányzati Társulás számára

2 199

54

IPA Határon Átnyúló Projekt FAB (Magyarország- Szerbia) - Szerbiai pályázati partnereknek továbbutalandó felhalmozási célú támogatás

15 693

55

IPA Határon Átnyúló Projekt FAB (Magyarország- Szerbia) - Hazai támogatási előleg elszámolása miatti visszafizetési kötelezettség

260

56

Összesen:

18 551

48

Fejlesztési célú támogatásértékű kiadások

49

50

Összesen:

0

57

Fejlesztési célú tartalék

58

Helyi önkormányzat

59

Fejlesztési célú céltartalék - Jh.-i Kistérségi Egészségügyi Központ Kft tagi kölcsön visszafizetéséből

40 540

60

Céltartalék - viziközművek 2015. évi bérleti díj bevételéből és az előző évek bérleti díj maradványából (szerződés szerint viziközművek fejlesztésére fordítandó a szolgáltatóval történő egyeztetés alapján)

4 260

61

Összesen:

44 800

62

Mindösszesen:

1 364 008

9. melléklet14

Tervezett tartalékok 2015. év

E Ft-ban

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Vis maior tartalék (működési)

2

-

Vis maior tartalék képzése

1 000

3

-

73/2015. (IV.29) Kt. hat. Suzuki Vitara Allgrip Pr. 1,6 típusú terepjáró beszerz. - pály. önrész

-1 000

4

Összesen:

0

5

Céltartalék (működési)

6

-

Védőnők 2015. évi OEP-finanszírozásának maradványa

1 196

7

-

Védőnők 2014. évi OEP-finanszírozás maradványa

714

8

-

Védőnők OEP-finanszírozásának maradványa előző évekről

2 900

9

-

Védőnők irodahelyiségének, tanácsadó helyiségének áramfogyasztása

-127

10

-

Védőnők 2015. évi eszközbeszerzése

-101

11

Összesen:

4 582

12

-

Környezetvédelmi alap képzése a 2015. évre tervezett talajterhelési díj bevételből

200

13

-

Környezetvédelmi alap (Előző évek maradványa)

2 611

14

Összesen:

2 811

15

-

Létszámleépítésekhez kapcsolódó fizetési kötelezettségek tartalék képzése

3 000

16

-

Köztemetés kiadásai

-1 000

17

-

EPER program rendszerkövetési szolgáltatás díja

-207

18

-

179/2015.(X.22.) Kt. hat. Naperőmű felügyeleti és karbantartási díja és a felügyelethez szükséges eszköz beszerzése

-707

19

-

180/2015.(X.22.) Kt. hat. Naperőmű elektronikus védelme

-38

20

-

Bernáth Z. u. 44.sz. alatti ingatlanban ingatlanrész megvásárlása

-880

21

-

Műfüves pálya kialakítása

-19

22

-

Szociális étkeztetés szolgáltatás kiadásai

-149

23

Összesen:

0

24

Összesen:

7 393

25

Általános tartalék

26

-

Általános tartalék képzése

1 000

27

-

46/2015.(II.26.) Kt. hat. 2015. évi hosszabb időtartamú közf. - önerő

-3 517

28

-

47/2015.(II.26.) Kt. hat. Százszorszépföld Egyesülethez való csatlakozás - tagdíj

-100

29

-

Ellátottak juttatásai - kiegészítő támogatások (FHT, RSZS) rendezése

-859

30

-

Topolyai Kodály Z. MMK Cirkalom Néptáncegyüttesének utiköltsége (márc. 15-i rendezvény)

-250

31

-

2015-ben induló START - munkaprogram önerő visszavezetés

720

32

-

Vízi- és szennyvízközművel kapcsolatos 2012. évi fejlesztési c. pénzeszköz elszámolásából Városgazda Kft. által visszautalt összeg

3 517

33

-

61/2015. (III.26) Kt. hat. Bács-Szakma Zrt. Önkormányzati tulajdonrész értékesítése

10

34

-

72/2015. (IV.29) Kt. hat.Sportcsarnok napkollektoros rendszerhez hőmennyiségmérő beszerz.

-70

35

-

73/2015. (IV.29) Kt. hat. Suzuki Vitara Allgrip Pr. 1,6 típusú terepjáró beszerz. - pály. önrész

-350

36

-

100/2015. (V.28) Kt. hat. Belterületi utak, járdák felújítása - pályázati önerő

-2 250

37

-

101/2015. (V.28) Kt. hat Sportcsarnok küzdőtér parketta felújítás - pályázati önerő

-2 250

38

-

104/2015. (V.28) Kt. hat. Jánoshalmi Napok költségkeret

-6 000

39

-

Önkormányzati intézmények elvont 2014. évi szabad költségvetési maradványának tartalékba helyezése

12 783

40

-

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde fejlesztési igénye

-1 000

41

-

Villamos energia díj túlfizetésének visszatérítése

410

42

-

Folyószámla hitel járulékos költségei

-1 204

43

-

Európa Bajnokságon való részvétel támogatása

-67

44

-

Nyári diákmunka program - foglalkozás egészségügyi vizsgálat

-8

45

-

Hatályos településrendezési terv módosítása

-218

46

-

Mentőállomás kerítés építés

-360

47

-

Bontott anyag értékesítés bevétele (nettó)

63

48

-

184/2015. (X.22) Kt. hat. Pelikán Kft. ellátási szerződésének módosítása

5 200

49

-

186/2015. (X.22) Kt. hat. Ivóvízminőség-javító beruházás finanszírozása

-156

50

-

Közmunkaprogramok 2014. év végi előlegének elszámolása

-12 125

51

-

Közmunkaprogramok előirányzat rendezése

-165

52

-

Jánoshalma Város közbiztonsága javítása érdekében kamerarendszer kiépítése - LEADER projekt támogatása

2 609

53

-

Gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések pályázati önerőből tartalék képzés (a pályázat nem nyert támogatást)

882

54

-

Belterületi utak, járdák, hidak felújítása pályázati önerőből tartalék képzés (a pályázat nem nyert támogatást)

1 936

55

-

Suzuki Vitara személygépjármű beszerzés pályázati önerőből tartalék képzés (a pályázat nem nyert támogatást)

231

56

-

Óvodapedagógusok bértámogatásához kapcs. mutatószám csökkenés miatti állami támogatás csökkenés

-277

57

-

Imre Z. Műv. Közp. napelemes fejlesztés EU önerő alap támogatása

978

58

-

IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program - 2015. évi fennmaradó rész

6 687

59

-

Állati hullák ártalmatlanítása, kóbor ebek befogása

-2 500

60

-

Szociális étkeztetés

-457

61

-

Háziorvosi ügyeleti ellátás - helyettesítés

-2 121

62

-

218/2015.(XII.10) Kt. hat. Városi kamerarendszer meghibásodott elemeinek cseréje

-32

63

-

Álló csikkgyűjtő beszerzés

-35

64

-

Tolmácsolás díja

-124

65

-

Kóbor ebek befogása

-531

66

Összesen:

0

67

Maradványból képzett tartalék

68

-

Maradványból képzett tartalék képzése

122 146

69

-

85/2015. (IV.29) Kt. hat. Gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések pályázati önerő

-882

70

-

103/2015. (V.28) Kt. hat. Polgármesteri Hivatal elhelyezése

-8 489

71

-

2014. évi állami támogatások elszámolása alapján visszafizetendő különbözet

-14 409

72

-

2014. évi állami támogatások elszámolásának kamat terhe

-1 052

73

-

2013. évi állami támogatások elszámolásának felülvizsgálatakor megállapított visszafizetési kötelezettség

-18

74

-

Maradványt terhelő kötelezettségek

-85 838

75

-

Imre Z. Műv. Közp. - napelemes fejlesztés tervezés, kivitelezés

-10 330

76

-

EPER program rendszerkövetési szolgáltatás díja

-385

77

-

Ingatlan értékesítés miatti befizetendő Áfa

-594

78

-

2014. december havi Áfa befizetési kötelezettség

-149

79

Összesen:

0

80

Működési tartalékok összesen (I.):

7 393

81

Céltartalék (felhalmozási)

82

-

Céltartalék - viziközművek 2015. évi bérleti díj bevételéből (szerződés szerint viziközművek fejlesztésére fordítandó a szolgáltatóval történő egyeztetés alapján)

365

83

-

Céltartalék - viziközművek bérleti díj bevétel maradványa előző évekről

4 252

84

-

Céltartalék - Vízmű gépház csapadékvíz elvezetésének felújítása

-357

85

Összesen:

4 260

86

-

Céltartalék - Eü-i Központ kölcsön visszafizetés

40 540

87

Felhalmozási tartalékok összesen (II.):

44 800

88

Tartalékok mindösszesen (I.+II.)

52 193

10. melléklet15

353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2.§ (1) bek. szerinti saját bevétel összege az adósságot keletkeztető ügyletek (viziközmű-társulati hitel kapcsán vállalt készfizető kezesség) futamidejének végéig

Ssz.

Időszak

Az önkormányzat saját bevételének típusa

Összesen

1. helyi adóból származó bevétel

2. önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3. osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4. tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5. bírság-, pótlék- és díjbevétel

6. kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

A

B

C

D

E

F

G

H

1

2015. év

150 504

37 711

487

10

11 983

0

200 695

2

2016. év

128 500

20 000

3 000

1 000

9 500

0

162 000

3

2017. év

124 800

18 000

2 800

1 000

8 000

0

154 600

4

2018. év

125 000

16 000

2 600

800

8 000

0

152 400

5

2019. év

125 940

6 000

2 610

200

4 000

0

138 750

6

2020. év

127 035

6 000

2 640

100

3 800

0

139 575

7

2021. év

128 585

6 000

2 660

100

3 500

0

140 845

8

2022. év

130 615

6 000

2 710

100

3 400

0

142 825

11. melléklet16

2015. költségvetésben tervezett, EU-forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek kiadásai, a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai

Ssz.

Megnevezés

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások (eFt)

2015. évi költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok (eFt)

2015. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzatok (eFt)

Összesen

évenkénti üteme

2011. év

2012. év

2013. év

2014. év

2015. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

1

Jánoshalma Városi Önkormányzat

2

Jánoshalma Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése II. (ÁROP-1.A.5-2013-2013-0111)

3

Saját erő

0

0

4

EU-s forrás

21 900

2 670

19 230

12 456

5

Források összesen

21 900

0

0

2 670

19 230

0

12 456

0

6

Beruházási kiadások (elszámolható)

2 000

2 000

7

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

0

8

Bér + járulék kiadások (elszámolható)

6 100

1 200

4 900

5 818

9

Dologi kiadások (elszámolható)

13 800

1 470

12 330

10

Dologi kiadások (nem elszámolható)

0

2

11

Kiadások összesen

21 900

0

0

2 670

19 230

0

0

5 820

12

Szennyvíz-csatornázási és szennyvíztisztítási beruházás (KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0029)

13

Saját erő - elszámolható

189 679

61 656

120 570

63 867

208 289

14

Saját erő - nem elszámolható

56 414

859

15

EU-s forrás és hazai együtt

2 791 977

699 507

1 367 887

724 583

560 125

16

Egyéb forrás (ÁFA visszatérülés)

17

Források összesen

3 038 070

761 163

1 488 457

788 450

0

0

769 273

0

18

Beruházási kiadások (elszámolható)

2 981 656

761163

1 488 457

788 450

768 414

19

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

56 414

35 480

20

Dologi kiadások (elszámolható)

21

Dologi kiadások (nem elszámolható)

1 060

22

Fizetendő ÁFA

23

Kiadások összesen

3 038 070

761 163

1 488 457

788 450

0

0

0

804 954

24

Napenergia hasznosítása villamos energia előállítására a Jh-i ipari területen (KEOP-4.10.0/C/12-2013-0048)

25

Saját erő

66 350

65 856

26

EU-s forrás

373 150

373 150

27

Források összesen

439 500

0

0

0

0

0

439 006

0

28

Beruházási kiadások (elszámolható)

439 000

428 865

29

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

500

387

30

Kiadások összesen

439 500

0

0

0

0

0

0

429 252

31

Imre Zoltán Műv. Kp. villamosenergia megtakarítását eredményező napelemes fejlesztés (KEOP-4.10.0/A/12-2013-0726)

32

Saját erő

2 276

33

EU-s forrás

11 195

11 195

34

Források összesen

13 471

0

0

0

0

0

11 195

0

35

Beruházási kiadások (elszámolható)

13 171

10 379

36

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

300

37

Kiadások összesen

13 471

0

0

0

0

0

0

10 379

38

IPA Határon Átnyúló Projekt FAB (Magyarország-Szerbia) - Jánoshalma Város Önkormányzat

39

EUR

eFt

40

Saját erő

5 822,70

5 409,84

412,86

41

Hazai társfinanszírozás

11 645,40

11 645,40

0,00

42

EU-s forrás (IPA)

98 985,90

14 847,89

84 138,01

22 297

43

Források összesen

116 454,00

0,00

0,00

31 903,13

84 550,87

0,00

22 297

0

44

Felújítási kiadások (elszámolható)

82 240,00

30 663,79

51 576,21

45

Felújítási kiadások (nem elszámolható)

0,00

46

Beruházási kiadások (eszközbeszerzés)

5 140,00

5 140,00

47

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

9 480,00

9 480,00

1 224

48

Hazai tám. előleg elsz. miatti visszafizetési kötelezettség

260

49

Dologi kiadások (elszámolható)

19 594,00

1 239,34

18 354,66

0

50

Dologi kiadások (nem elszámolható)

0

835

51

Kiadások összesen

116 454,00

0,00

0,00

31 903,13

84 550,87

0,00

0

2 319

52

Jánoshalma Város középületeinek energetikai felújítása (KEOP-5.7.0/15-2015-0335)

53

Saját erő

54

EU-s forrás

87 170

55

Források összesen

0

0

0

0

0

0

87 170

0

56

Beruházási kiadások (elszámolható)

87 170

57

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

6 906

58

Kiadások összesen

0

0

0

0

0

0

0

94 076

12. melléklet17

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 2. sz. és 3. sz. mellékletének jogcímei szerint

Jogcím

Helyi önkormányzat

Gyermeklánc Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde

Mindösszesen

száma

megnevezése

mutató

fajlagos Ft

összeg Ft

mutató (8 hó)

fajlagos Ft

mutató (4 hó)

fajlagos Ft

összeg Ft

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

I.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

204 291 297

123 444

204 414 741

I.1.a

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

26,89

4 580 000

123 156 200

123 156 200

I.1.b

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

63 413 420

63 413 420

I.1.ba

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

18 213 050

18 213 050

I.1.bb

Közvilágítás fenntartásának támogatása

30 048 000

30 048 000

I.1.bc

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

100 000

100 000

I.1.bd

Közutak fenntartásának támogatása

15 052 370

15 052 370

I.1.c

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

16 560 564

16 560 564

I.1.d

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

300

2 550

765 000

765 000

I.6.

A 2014. évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása

396 113

123 444

519 557

II.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

6 037 500

129 947 633

135 985 133

II.1

Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

110 702 300

110 702 300

II.1 (1)

Óvodapedagógusok bértámogatása

19,9

4 152 000

18,9

4 152 000

81 240 800

81 240 800

II.1 (2)

Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

16,0

1 800 000

16,0

1 800 000

28 800 000

28 800 000

II.1 (3)

Óvodapedagógusok pótlólagos bér támogatása a 2015/2016. nevelési évre

18,9

35 000

661 500

661 500

II.2

Óvodaműködtetési támogatás

222,0

70 000

205,0

70 000

15 143 333

15 143 333

II.4

A köznevelési intézmények működtetéséhez kapcsolódó támogatás

483

12 500

6 037 500

6 037 500

II.5

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

4 102 000

4 102 000

II.5 (1)

Pedagógus II. kategória

8

352 000

2 816 000

2 816 000

II.5 (2)

Mesterpedagógus kategória

1

1 286 000

1 286 000

1 286 000

III.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

178 321 417

0

178 321 417

III.1

Pénzbeli szociális ellátások kiegészítése

34 724 865

34 724 865

III.2

A települési önkorm.-k szociális feladatainak egyéb támogatása

77 155 970

77 155 970

III.3

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

7 275 900

7 275 900

III.3.a (1)

Családsegítés

3 637 950

3 637 950

III.3.a (2)

Gyermekjóléti szolgálat

3 637 950

3 637 950

III.5

Gyermekétkeztetés támogatása

59 164 682

0

59 164 682

III.5.a

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

13,26

1 632 000

21 640 320

21 640 320

III.5.b

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

37 524 362

37 524 362

IV.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

10 915 850

10 915 850

IV.1

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

IV.1.d

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

9 210

1 140

10 499 400

10 499 400

IV.1.i

A települési önkormányzatok könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatása

416 450

416 450

2. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

399 566 064

xxx

xxx

xxx

xxx

130 071 077

529 637 141

I.

Helyi önkormányzatok működési célú költségvetési támogatásai

6 221 993

1 330 579

7 552 572

I.3.

Gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetés biztosítása

1 589 280

1 589 280

I.9.

Átmeneti ivóvízellátás biztosításával kapcsolatos költségek finanszírozásának támogatása

960 000

960 000

2015. évi bérkompenzáció

3 672 713

1 330 579

5 003 292

II.

Helyi önkormányzatok felhalmozási célú költségvetési támogatásai

16 147 928

0

16 147 928

II.3.

Önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatása

977 932

977 932

II.4.

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések

12 749 996

12 749 996

II.4.ad)

Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás

12 749 996

12 749 996

II.7.

Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás, muzeális intézmények szakmai támogatása

420 000

420 000

Család- és gyermekjóléti központ kialakításának támogatása

2 000 000

2 000 000

3. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

22 369 921

xxx

xxx

xxx

xxx

1 330 579

23 700 500

Központi költségvetési támogatások mindösszesen:

xxx

xxx

421 935 985

xxx

xxx

xxx

xxx

131 401 656

553 337 641

1

Módosította, a 9/2015. (V.05.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 1.§ (1), Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015.(IX.21.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2016. február 16.

2

Módosította, a 9/2015.(V.05.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 1.§ (1), Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015.(IX.21.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2016. február 16.

3

Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 1.§ (1), Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015.(IX.21.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 1.§, Hatályos: 2016. február 16.

4

Módosította, a 9/2015. (V.05.) önkormányzati rendelet 2.§, Hatályos: 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 2.§ , Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015.(IX.21.) önkormányzati rendelet 2.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015.(XII.14.) önkormányzati rendelet 2.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 2.§, Hatályos: 2016. február 16.

5

Módosította, a 9/2015. (V.05.) önkormányzati rendelet 3.§, Hatályos: 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 3.§ , Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015.(IX.21.) önkormányzati rendelet 3.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015.(XII.14.) önkormányzati rendelet 3.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 3.§, Hatályos: 2016. február 16.

6

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

7

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

8

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

9

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

10

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

11

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

12

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22.

13

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

14

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

15

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

16

Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.

17

9/2015(V.05.) önkormányzati rendelet 4. §, Hatályos 2015. május 6. Módosította, a 10/2015. (VII.07.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. július 8. Módosította, a 12/2015(IX.21.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. szeptember 22. Módosította, a 20/2015(XII.14.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2015. december 15. Módosította, a 2/2016.(II.15.) önkormányzati rendelet 4.§, Hatályos: 2016. február 16.