Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2022. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 02

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2022. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.03.02.

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottsággal egyetértésben - Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed

a) Jánoshalma Városi Önkormányzatra (a továbbiakban: Önkormányzat),

b) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban Képviselő-testület),

c) a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal),

d) az Önkormányzat által alapított költségvetési szervekre (a továbbiakban: intézmények), gazdasági társaságokra,

e) az államháztartáson kívülre juttatott önkormányzati költségvetési támogatásban részesülő személyekre.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzat költségvetéséből államháztartáson belülre és azon kívülre történő kifizetésekre, valamint az államháztartáson kívülről érkező támogatásokra.

II. Fejezet

A költségvetés főösszege

2. § (1) A Képviselő-testület a

a) tárgyévi költségvetési bevételek összegét: 1 108 982 330 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadások összegét: 2 147 423 225 Ft-ban

c) a tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét: - 1 038 440 895 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a

a) finanszírozási célú kiadások összegét: 23 125 156 Ft-ban

b) a költségvetés összesített hiányát: 1 061 566 051 Ft-ban

c) a költségvetés főösszegét: 2 170 548 381 Ft-ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben szereplő hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) A hiány belső forrásból történő finanszírozása költségvetési maradvány működési célú igénybevételével 231 750 933 Ft, költségvetési maradvány felhalmozási célú igénybevételével 829 815 118 Ft

b) A hiány külső forrásból történő finanszírozása felhalmozási célú hitel felvételével 0 Ft

(4) A Képviselő-testület a 2022. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

a) 2021. évi költségvetési maradvány igénybevétele

b) pályázati források igénybevétele

(5) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevétel összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadás összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(8) A helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 6. és 7. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek adatait működési és felhalmozási célú bontásban összevontan tartalmazó 2022. évi költségvetési mérleget a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Jánoshalma Város Önkormányzat 2022. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 2. mellékletének jogcímei szerinti részletezését a 11. melléklet tartalmazza.

III. Fejezet

A költségvetés kiadásai

3. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2022. évi kiadási előirányzatait a következő összegekben állapítja meg:

a) Helyi önkormányzat: 1 672 441 588 Ft

b) Polgármesteri Hivatal: 151 975 215 Ft

c) Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ: 313 949 389 Ft

d) Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár: 32 182 189 Ft

(2) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat költségvetését feladatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetését feladatonként a 5. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(4) A költségvetési szervek engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát a Képviselő-testület a 8. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

4. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2022. évi költségvetésén belül a felhalmozási kiadásokat 881 331 896 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként, a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat 2022. évi költségvetését adósságot keletkeztető ügylet nem terheli.

(4) A 2022. költségvetési évet érintő, európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek adatait a 12. melléklet tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés tartalékai

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetésén belül a tartalék előirányzatát a 10. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2022. évi költségvetésben tervezett céltartalék és általános tartalék feletti rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A 2022. évben talajterhelési díj bevételből képzett céltartalék felhasználását illetően talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló 14/2016 (X.24.) számú önkormányzati rendelet 17. §-18. §-ában foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

V. Fejezet

Az előirányzat módosítás, átcsoportosítás szabályai, egyes személyi juttatásokat érintő rendelkezések

6. § (1) A 2022. évi költségvetési előirányzatok az ezen rendeletben meghatározottakhoz képest változhatnak a központi intézkedések, jogszabályi előírások alapján, valamint a költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításai, átcsoportosításai, az 5. § alapján a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó polgármesteri intézkedés és a Képviselő-testület évközi döntései eredményeképpen.

(2) A Képviselő-testület a 2022. évi költségvetési előirányzatok (1) bekezdés szerinti változása esetén a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével – negyedévenként, az éves munkatervben meghatározott időpontokban, de legkésőbb 2023. február 28-ig – 2022. december 31-i hatállyal - módosítja.

(3) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek a részükre jóváhagyott kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre, de ezen átcsoportosítás nem irányulhat a megállapított és kiemelt előirányzatként kezelendő személyi juttatások előirányzatának növelésére. Erre csak a Képviselő-testület jogosult.

(4) Az önkormányzati költségvetési szervek esetében a személyi juttatások előirányzatának év közbeni változtatására a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglaltak betartásával kerülhet sor.

(5) Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben saját hatáskörben, vagy a Képviselő-testület által módosított kiemelt kiadási előirányzatokat nem léphetik túl.

(6) Az intézmények a kiemelt kiadási előirányzatok körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre.

(7) Az intézmények olyan saját hatáskörű előirányzat módosítást nem hajthatnak végre, aminek éven túli kihatása van.

(8) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a helyi önkormányzat költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(9) A (8) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján végrehajtott előirányzat átcsoportosításokat a 6. § szerint a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

7. § (1) A Képviselő-testület – a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2022. január 01-től 59 500 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület illetménykiegészítést állapít meg a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára, amelynek mértéke

a) felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a

b) érettségi végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 20%-a

(3) A Képviselő-testület a Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők számára cafetéria-juttatásként 2022. évre 270.000,- Ft/fő/év és járulékai juttatást biztosít.

(4) A Képviselő-testület a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, MT szerinti alkalmazottai, valamint a Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei, mint munkáltatók alkalmazásában álló közalkalmazottak számára bankszámla hozzájárulást fizet, melynek mértékét a 2022. évre havi 1000,- Ft/fő összegben állapítja meg. A bankszámla-hozzájárulás folyósítása a havi munkabérrel, illetménnyel együtt történik arra a bankszámlára, melyre a dolgozó munkabérét, illetményét is kapja.

VI. Fejezet

2022. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) Az önkormányzat az egységes költségvetést (bevételek beszedését, kiadások teljesítését) a 2022. évre szóló költségvetési törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendelete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre Hivatala és költségvetési intézményei útján.

(2) A helyi önkormányzat az intézményei számára a költségvetési támogatást (intézményfinanszírozást) havonta, az éves előirányzat maximum 1/12 részének megfelelő összegben folyósítja.

9. § (1) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények általános működési támogatása, a 2022. évi költségvetésben elkülönített összegek átutalása, a vonatkozó támogatási szerződésekben rögzítettek szerint kerülnek teljesítésre.

(2) A Városgazda Kft. részére a 2022. évi költségvetésben jóváhagyott támogatási összeg feladatfinanszírozásként, szerződésben rögzített egyedi ütemezéssel kerül átadásra.

(3) A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére az átvett önkormányzati feladatok ellátása kapcsán jóváhagyott pénzbeni támogatás átutalására a vonatkozó megállapodásban, szerződésben meghatározott határidő szerint kerül sor.

(4) A tagsági viszonyon, társulási együttműködésen alapuló összegek átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(5) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények részére felhalmozási támogatásaik átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(6) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény közérdekű adatok megismerésére és közzétételére vonatkozó rendelkezései alapján az önkormányzat költségvetéséből nyújtott nem normatív, céljellegű, működési és fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek nevére, a támogatás céljára, összegére, továbbá a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat a jogszabályban meghatározottak szerint internetes honlapján közzé teszi.

10. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok átmeneti likviditási problémái esetén, valamint társadalmi szervezetek, egyesületek egyedi kérelme alapján az általános működési támogatás folyósítását – az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve – a 9. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati intézmények költségvetési támogatásának (intézményfinanszírozás) folyósítását az intézményvezető egyedi kérelme alapján, adott hónapban – az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit is figyelembe véve – a 8. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

11. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatárt 8 millió Ft-ban állapítja meg. A polgármester ezen értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Mindazon előirányzatok tekintetében, melyek felhasználásáról a Képviselő-testület e rendeletében vagy korábbi döntéseivel másként nem határozott, utólagos beszámolási kötelezettséggel a költségvetés egészének végrehajtásáért felelős polgármester dönt.

(3) Az intézmények 2021. évi költségvetési maradványának felhasználásáról a Képviselő-testület rendeletben dönt.

VII. Fejezet

Az adósság rendezés módja

12. § (1) Amennyiben a Jánoshalma Város Önkormányzat irányítása alá tartozó bármely költségvetési szerv 30 napon túli lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 150 millió Ft-ot és e tartozását az érintett költségvetési szerv egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, a költségvetési szerv vezetője köteles e tényt 3 napon belül bejelenteni a Képviselő-testületnek.

(2) A Képviselő-testület önkormányzati biztost jelöl ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozás-állománya az (1) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelésére a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 116.§-117.§-ában foglaltak szerint kerülhet sor.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

13. § (1) E rendelet rendelkezéseit 2022. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

14. § Ez a rendelet 2022. március 2-án lép hatályba.

1. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei 2022. évi költségvetésének bevételi előirányzatai

adatok Ft-ban

Rovatok megnevezése

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

G

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

736 147 054

0

0

2 594 722

738 741 776

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

611 227 037

0

0

0

611 227 037

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

237 615 225

0

0

0

237 615 225

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

142 402 720

0

0

0

142 402 720

B1131

Telep. önk-ok egyes szoc., gyermekjóléti feladatainak tám.

126 559 131

0

0

0

126 559 131

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

85 731 024

0

0

0

85 731 024

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

18 918 937

0

0

0

18 918 937

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

B13

Működési c. garancia- és kezesságvállalásból származó megtérülés államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

124 920 017

0

0

2 594 722

127 514 739

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

40 775 477

0

40 775 477

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

8 145 840

0

0

2 594 722

10 740 562

TB pénzügyi alapjai

35 484 000

0

0

0

35 484 000

elkülönített állami pénzalapok

34 551 838

0

34 551 838

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

5 962 862

0

0

0

5 962 862

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

33 055 870

0

0

0

33 055 870

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

33 055 870

0

0

0

33 055 870

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

32 661 154

0

0

32 661 154

elkülönített állami pénzalapok

394 716

0

0

0

394 716

B3

Közhatalmi bevételek

219 450 000

0

0

0

219 450 000

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

50 000

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

B34

Vagyoni típusú adók

38 550 000

0

0

0

38 550 000

magánszemélyek kommunális adója

38 000 000

0

0

0

38 000 000

telekadó

550 000

0

0

0

550 000

B35

Termékek és szolgáltatások adói

180 000 000

0

0

0

180 000 000

B351

Értékesítési és forgalmi adók

180 000 000

0

0

0

180 000 000

állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység utáni helyi iparűzési adó

180 000 000

0

0

0

180 000 000

ideiglenes jelleggel végzett tevékenység utáni helyi iparűzési adó

0

0

0

0

0

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

B353

Pü-i monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

850 000

0

0

0

850 000

talajterhelési díj

350 000

0

0

0

350 000

késedelmi és önellenőrzési pótlék

500 000

0

0

0

500 000

B4

Működési bevételek

87 455 239

500 000

1 756 664

1 719 200

91 431 103

B401

Készletértékesítés ellenértéke

32 500 000

0

0

0

32 500 000

B402

Szolgáltatások ellenértéke

18 428 547

500 000

0

1 460 000

20 388 547

ebből:

tárgyi eszközök bérbe adásából származó bevétel

10 066 342

0

0

10 066 342

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

1 359 452

0

0

0

1 359 452

ebből:

államháztartáson belül

0

0

0

0

0

B404

Tulajdonosi bevételek

1 003 000

0

0

0

1 003 000

ebből:

önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából szárm. bevétel

503 000

0

0

0

503 000

B405

Ellátási díjak (pl. szociális és ellátotti étkeztetés díja)

22 742 750

0

1 383 200

0

24 125 950

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8 781 590

0

373 464

259 200

9 414 254

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

100

0

0

0

100

ebből:

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

0

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek (pl. közbesz. ajánlati biztosíték, pályázati díjak, kötbér, késedelmi kamat, kerekítési különbözet stb.)

2 639 800

0

0

0

2 639 800

B5

Felhalmozási bevételek

26 303 581

0

0

0

26 303 581

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

B52

Ingatlanok értékesítése

26 303 581

0

0

0

26 303 581

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

B75

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

d,

háztartások

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

1 036 414 545

4 649 870

11 552 306

8 949 330

1 061 566 051

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

1 036 414 545

4 649 870

11 552 306

8 949 330

1 061 566 051

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

B813

Maradvány igénybevétele

1 036 414 545

4 649 870

11 552 306

8 949 330

1 061 566 051

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 036 414 545

4 649 870

11 552 306

8 949 330

1 061 566 051

ebből működési

206 599 427

4 649 870

11 552 306

8 949 330

231 750 933

ebből felhalmozási

829 815 118

0

0

0

829 815 118

B8132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

0

B82

Külföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

0

0

B83

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

0

0

0

0

B84

Váltóbevételek

0

0

0

0

0

0

Bevételek mindösszesen:

2 138 826 289

5 149 870

13 308 970

13 263 252

2 170 548 381

2. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei 2022. évi költségvetésének kiadási előirányzatai

Rovatok megnevezése

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

G

K1

Személyi juttatások

180 077 833

115 916 608

216 649 959

15 123 944

527 768 344

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

27 379 534

16 206 067

33 175 393

2 013 554

78 774 548

K3

Dologi kiadások

381 926 371

19 852 540

56 668 399

13 549 897

471 997 207

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 652 450

0

0

0

2 652 450

K41

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

0

K42

Családi támogatások

0

0

0

0

0

K43

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

0

K44

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

0

0

0

0

0

K45

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

0

0

0

0

K46

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

0

K47

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

2 652 450

0

0

0

2 652 450

települési támogatás (Szoc. tv. 45. §)

1 500 000

0

0

0

1 500 000

Köztemetés (Szoc. tv. 48. §)

1 152 450

0

0

0

1 152 450

K5

Egyéb működési célú kiadások

181 177 792

0

3 720 988

0

184 898 780

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

0

K506

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson belülre

8 965 880

0

3 720 988

12 686 868

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

159 861 912

0

0

0

159 861 912

K513

Tartalékok

12 350 000

0

0

0

12 350 000

ebből:

Vis maior tartalék

0

0

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

0

0

Működési célú tartalék - Környezetvédelmi alap

350 000

0

0

0

350 000

Működési célú tartalék - új Bölcsőde szeptemberi indításának működési többletköltségei fedezetére

5 000 000

Működési célú tartalék - Gyümölcsfeldolgozó üzemeltetési költségeire biztosított tartalék

7 000 000

0

0

0

7 000 000

K6

Beruházások

634 624 600

2 909 150

1 494 794

639 028 544

K7

Felújítások

240 964 432

825 500

241 789 932

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

513 420

0

0

0

513 420

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások állháztartáson kívülre

513 420

0

0

0

513 420

K9

Finanszírozási kiadások

23 125 156

0

0

0

23 125 156

Kiadások mindösszesen

1 672 441 588

151 975 215

313 949 389

32 182 189

2 170 548 381

3. melléklet

Jánoshalma Város Önkormányzat 2022. évi költségvetése működési és felhalmozási célú bontásban

Ssz.

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. Költségvetési bevételek (I.+...+IV.)

1 049 622 879

59 359 451

1 108 982 330

A. Költségvetési kiadások (I.+...+IV.)

1 266 091 329

881 331 896

2 147 423 225

2

I. Működési bevételek

1 049 622 879

0

1 049 622 879

I. Működési kiadások

1 266 091 329

0

1 266 091 329

3

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

738 741 776

0

738 741 776

1. Személyi juttatások

527 768 344

0

527 768 344

4

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

611 227 037

0

611 227 037

2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

78 774 548

0

78 774 548

5

1.2. Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsönök v.térülése ÁH-on bel.

0

0

0

3. Dologi kiadások

471 997 207

0

471 997 207

6

1.3. Egyéb műk. c. támogatások bevételei állh.-on belülről

127 514 739

0

127 514 739

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 652 450

0

2 652 450

7

2. Közhatalmi bevételek

219 450 000

0

219 450 000

5. Egyéb működési célú kiadások

184 898 780

0

184 898 780

8

2.1. Helyi adók és adójellegű bevételek

218 550 000

0

218 550 000

5.1. Elvonások és befizetések

0

0

0

9

2.2. Termőföld bérbead.-ból szárm. jöv. utáni SZJA

50 000

0

50 000

5.2. Műk. c. v.térítendő támog.-k, kölcs. nyújt. ÁH-on kívülre

0

0

0

10

2.3. Belföldi gépjárművek adójának helyi önk-t megillető része

0

0

0

5.3. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on belülre

12 686 868

0

12 686 868

11

2.4. Egyéb közhatalmi bevételek

850 000

0

850 000

5.4. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on kívülre

159 861 912

0

159 861 912

12

3. Működési bevételek

91 431 103

0

91 431 103

5.5. Tartalékok

12 350 000

0

12 350 000

13

3.1. Készletértékesítés ellenértéke

32 500 000

0

32 500 000

14

3.2. Szolgáltatások ellenértéke

20 388 547

0

20 388 547

15

3.3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

1 359 452

0

1 359 452

16

3.4. Tulajdonosi bevételek

1 003 000

0

1 003 000

17

3.5. Ellátási díjak

24 125 950

0

24 125 950

18

3.6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

9 414 254

0

9 414 254

19

3.7. Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

20

3.8. Kamatbevételek

100

0

100

21

3.9. Egyéb működési bevételek

2 639 800

0

2 639 800

22

4. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

23

4.1. Műk. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

0

0

0

24

4.2. Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

25

26

II. Felhalmozási bevételek

0

59 359 451

59 359 451

II. Felhalmozási kiadások

0

881 331 896

881 331 896

27

1.Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

33 055 870

33 055 870

1. Beruházások

0

639 028 544

639 028 544

28

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

2. Felújítások

0

241 789 932

241 789 932

29

1.2. Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

33 055 870

33 055 870

3. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

513 420

513 420

30

2. Felhalmozási bevételek

0

26 303 581

26 303 581

3.1. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on belülre

0

0

0

31

2.1. Immateriális javak értékesítése

0

0

3.2. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. törl. állh.-on belülre

0

0

0

32

2.2. Ingatlanok értékesítése

26 303 581

26 303 581

3.3. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

33

2.3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

3.4. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on kívülre

0

0

0

34

2.4. Részesedések értékesítése

0

0

3.5. Egyéb felh. c. támogatások állh-on kívülre

0

513 420

513 420

35

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

36

3.1. Felh. c. visszatérít. támog., kölcsönök visszatér. ÁH-on kív.

0

0

37

3.2. Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

38

B. Költségvetési bevételek és A. költségvetési kiadások összesítésének egyenlege (hiány/többlet):

-216 468 450

-821 972 445

-1 038 440 895

39

C. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

231 750 933

829 815 118

1 061 566 051

40

III/a. Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele

231 750 933

829 815 118

1 061 566 051

41

III/b. Előző évek vállakozási maradványának igénybevétele

0

0

0

42

D. Költségvetési hiány belső finanszírozását meghaladó összegének külső finanszírozására szolgáló bevételek

0

0

0

E. Finanszírozási kiadások

23 125 156

0

23 125 156

43

IV. Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

IV. Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

44

V. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

0

0

V. Hitelek törlesztése és kötvénykibocsátás kiadásai

0

0

0

45

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

23 125 156

0

23 125 156

46

Bevételek mindösszesen:

1 281 373 812

889 174 569

2 170 548 381

Kiadások mindösszesen:

1 289 216 485

881 331 896

2 170 548 381

4. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K4

K5 Egyéb működési célú kiadások

K6

K7

K8

K9

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Elvonások és befizetések

Műk. célú tám. ÁH-on kívülre

Műk. célú tám. ÁH-on belülre

Vis maior tartalék

Körny. véd. alap

Általános tartalék

Céltartalék -új Bölcsőde műk. többletktg-eire

Céltartalék -Gyümölcsfeldolgozó üzemeltetési költségeire

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási célú kiadás

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

44 292 924

9 107 769

20 261 748

28 656 000

994 035

103 312 476

2

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

36 661 849

36 394 000

317 402 217

12 900 000

513 420

403 871 486

3

Központi költségvetési befizetések

400 000

23 125 156

23 525 156

4

Támogatási célú finanszírozási műveletek

8 965 880

8 965 880

5

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

12 036 912

12 036 912

6

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

17 893 500

1 179 121

4 802 229

394 716

24 269 566

7

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

10 890 000

821 975

11 711 975

8

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

11 214 100

11 214 100

9

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

9 320 789

2 000 000

26 254 458

37 575 247

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1 000 000

1 000 000

11

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

3 212 076

3 212 076

12

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

12 083 104

10 000 000

22 083 104

13

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

9 334 573

1 905 000

11 239 573

14

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

10 889 571

2 219 884

47 639 710

132 296 042

195 475 214

388 520 421

15

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

857 525

8 237 660

4 429 760

13 524 945

16

Közvilágítás

30 272 000

30 272 000

17

Zöldterület -kezelés

300 000

42 957 000

43 257 000

18

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

7 982 216

10 555 000

18 537 216

19. Egészségügyi ellátás

Háziorvosi alapellátás

360 000

360 000

Háziorvosi ügyeleti ellátás

36 007 620

36 007 620

Fogorvosi alapellátás

120 000

120 000

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

37 046 520

4 458 080

3 494 146

152 400

45 151 146

20

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

18 448 000

18 448 000

21

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

34 290

34 290

22

Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés

1 200 000

1 200 000

23

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

6 182 000

814 610

61 047 736

68 044 346

24

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása (Szoc. Otthon)

10 000 000

10 815 000

20 815 000

25

Gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében történő ellátása

855 760

163 020 530

163 876 290

26

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

2 666 460

2 666 460

27

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

34 878 538

6 749 705

30 919 346

72 547 589

28

Szociális étkeztetés

6 582 766

792 480

39 645 494

0

47 020 740

29

Házi segítségnyújtás

10 222 014

1 235 910

1 433 600

127 000

13 018 524

30

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támog.

2 652 450

2 652 450

31

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

0

350 000

0

5 000 000

7 000 000

12 350 000

32

Mindösszesen:

180 077 833

27 379 534

381 926 371

2 652 450

0

159 861 912

8 965 880

0

350 000

0

5 000 000

7 000 000

634 624 600

240 964 432

513 420

23 125 156

1 672 441 588

5. melléklet

A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2022. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K5

K6

K7

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Egyéb működési célú kiadások

Beruházás

Felújítás

A

B

C

D

E

F

G

H

Polgármesteri Hivatal

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége

113 240 608

15 852 612

19 852 540

0

148 945 760

2

TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" projekt - 1 fő többletfeladat ellátása

2 676 000

353 455

0

0

0

0

3 029 455

3

Mindösszesen:

115 916 608

16 206 067

19 852 540

0

0

0

151 975 215

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

1

Óvodai gyermekétkeztetés

0

0

32 269 667

0

0

0

32 269 667

2

Óvodai nevelés

125 332 713

21 012 754

0

0

0

0

146 345 467

3

Óvoda fenntartási kiadások

0

0

8 851 962

0

825 500

825 500

10 502 962

4

Nyitnikék Gyerekház

6 729 900

936 885

479 055

0

0

0

8 145 840

5

Család- és Gyermekjóléti Központ

45 109 279

5 929 747

6 999 724

0

1 261 200

0

59 299 950

6

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

15 571 866

2 099 526

3 118 090

0

727 200

0

21 516 682

7

Bölcsődei ellátás

16 988 585

2 282 779

1 611 609

0

95 250

0

20 978 223

8

Bölcsődei gyermekétkeztetés

3 338 292

0

0

3 338 292

9

TOP-5.2.1-15 projekt

6 917 616

913 702

0

0

0

0

7 831 318

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek - EFOP-3.9.2-16-2017-00057 "Járásokat összekötő humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben" c. projekt támogatás visszafizetési kötelezettség

0

3 720 988

0

0

3 720 988

11

Mindösszesen:

216 649 959

33 175 393

56 668 399

3 720 988

2 909 150

825 500

313 949 389

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

0

0

486 000

0

1 405 894

0

1 891 894

2

Könyvtári szolgáltatások

3 531 162

465 246

298 050

0

0

0

4 294 458

3

Közművelődés- hagyományos közösségi kult. értékek gondozása

11 592 782

1 548 308

8 600 790

0

88 900

0

21 830 780

4

Kiemelt állami és önkormányzai rendezvények

0

0

4 165 057

0

0

0

4 165 057

5

Mindösszesen:

15 123 944

2 013 554

13 549 897

0

1 494 794

0

32 182 189

6. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2022 évi költségvetési kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Ssz.

Megnevezés

KIADÁSOK

Feladatellátás jogszabályi alapja

Kötelező feladatok kiadása

Önként vállalt feladatok kiadása

Állami (államigazgatási) feladatok kiadása

Kiadások összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

102 318 441

994 035

103 312 476

0

0

103 312 476

2

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

Mötv. 13. § (1) 9.

68 620 704

21 613 420

90 234 124

4 435 145

309 202 217

313 637 362

0

403 871 486

3

Központi költségvetési befizetések

Áht. 53/A. §

23 525 156

23 525 156

0

0

23 525 156

4

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

8 965 880

8 965 880

0

8 965 880

5

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

Ttv. 2. § (2) bek., Mötv.13. § (1) 12.

0

0

12 036 912

12 036 912

12 036 912

6

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

23 874 850

394 716

24 269 566

0

0

24 269 566

7

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

11 711 975

11 711 975

0

0

11 711 975

8

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

0

11 214 100

11 214 100

0

11 214 100

9

Közutak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

9 320 789

28 254 458

37 575 247

0

0

37 575 247

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Mötv. 13. § (1) 11.

1 000 000

1 000 000

0

0

1 000 000

11

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Mötv. 13. § (1) 19.

3 212 076

3 212 076

0

0

3 212 076

12

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

Mötv. 13. § (1) 5., 19.

12 083 104

10 000 000

22 083 104

0

0

22 083 104

13

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Mötv. 13. § (1) bek. 11., 21. pontja

9 334 573

1 905 000

11 239 573

0

0

11 239 573

14

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

Mötv. 13. § (1) 1., 7., 9., 14. pontjai

0

60 749 165

327 771 256

388 520 421

0

388 520 421

15

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

Mötv. 13. § (1) 11., 21. pontjai

857 525

12 667 420

13 524 945

0

0

13 524 945

16

Közvilágítás

Mötv. 13. § (1) 2.

30 272 000

30 272 000

0

0

30 272 000

17

Zöldterület kezelés

Mötv. 13. § (1) 2.

43 257 000

43 257 000

0

0

43 257 000

18

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1) 2., 5., 9., 11., 12. pontjai

17 268 469

17 268 469

1 268 747

1 268 747

0

18 537 216

19

Háziorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

360 000

360 000

0

0

360 000

20

Háziorvosi ügyeleti ellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

36 007 620

36 007 620

0

0

36 007 620

21

Fogorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1)

120 000

120 000

0

0

120 000

22

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás (Védőnői Szolg.)

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

44 998 746

152 400

45 151 146

0

0

45 151 146

23

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Mötv. 13. § (1) 15.

18 448 000

18 448 000

0

0

18 448 000

24

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

0

34 290

34 290

0

34 290

25

Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés

0

1 200 000

1 200 000

0

1 200 000

26

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

Gyvt. 21/A § (3) bek.

68 044 346

68 044 346

0

0

68 044 346

27

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása

0

20 815 000

20 815 000

0

20 815 000

28

Gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében történő ellátása

Gyvt. 42 § (1)

0

855 760

163 020 530

163 876 290

0

163 876 290

29

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Gyvt. 21/C § (1)

2 666 460

2 666 460

0

0

2 666 460

30

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

0

72 547 589

72 547 589

0

72 547 589

31

Szociális étkeztetés

Szoc. tv. 86. § (1) b,

47 020 740

0

47 020 740

0

0

47 020 740

32

Házi segítségnyújtás

Szoc. tv. 86. § (1) c,

12 891 524

127 000

13 018 524

0

0

13 018 524

33

Egyéb szoc. pénzbeli ellátások, támogatások

Mötv. 13. § (1) 8a, Szoc. tv. 45. §, 48. §

2 652 450

2 652 450

0

0

2 652 450

34

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

Mötv. 13. § (1) 13.

5 350 000

5 350 000

7 000 000

7 000 000

0

12 350 000

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesen:

595 216 548

76 108 449

671 324 997

189 085 676

799 994 003

989 079 679

12 036 912

0

12 036 912

1 672 441 588

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

148 945 760

148 945 760

0

0

148 945 760

2

Településfejlesztési projektek és támogatásuk (TOP-4.3.1-15.BK1-2020-00008 projekt)

0

3 029 455

3 029 455

0

3 029 455

Polgármesteri Hivatal összesen:

148 945 760

0

148 945 760

3 029 455

0

3 029 455

0

0

0

151 975 215

1

Óvodai intézményi étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

32 269 667

32 269 667

0

0

32 269 667

2

Óvodai nevelés, ellátás

Mötv. 13. § (1) 6.

146 345 467

146 345 467

0

0

146 345 467

3

Óvoda fenntartási kiadások

8 851 962

1 651 000

10 502 962

0

0

10 502 962

4

Család- és Gyermekjóléti Központ

Gyvt. 40/A. §

58 038 750

1 261 200

59 299 950

0

0

59 299 950

5

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Gyvt. 40. §

20 789 482

727 200

21 516 682

0

0

21 516 682

6

Bölcsődei ellátás

Gyvt. 94. § (3a)

20 882 973

95 250

20 978 223

0

0

20 978 223

7

Bölcsődei étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

3 338 292

3 338 292

0

0

3 338 292

8

Nyitnikék Gyerekház

Gyvt. 38/A §

0

8 145 840

8 145 840

0

8 145 840

9

TOP-5.2.1-15 projekt

7 831 318

7 831 318

7 831 318

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek (EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség)

0

3 720 988

3 720 988

0

3 720 988

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

290 516 593

3 734 650

294 251 243

19 698 146

0

19 698 146

0

0

0

313 949 389

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

486 000

1 405 894

1 891 894

0

0

1 891 894

2

Könyvtári szolgáltatások

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

4 294 458

4 294 458

0

0

4 294 458

3

Hagyományos közösségi kult. értékek gondozása - Közművelődés

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 73. § (2)

21 741 880

88 900

21 830 780

0

0

21 830 780

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

0

4 165 057

4 165 057

0

4 165 057

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

26 522 338

1 494 794

28 017 132

4 165 057

0

4 165 057

0

0

0

32 182 189

Önkormányzat mindösszesen:

1 061 201 239

81 337 893

1 142 539 132

215 978 334

799 994 003

1 015 972 337

12 036 912

0

12 036 912

2 170 548 381

7. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2022. évi költségvetési bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

93 819 335

220 110 075

75 998 700

Közhatalmi bevételek

219 450 000

369 955 139

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

2 399 814

Ügyeleti ellátáshoz önkormányzatoktól átvett pénzeszk.

5 962 862

Bérleti díj bevételek

10 066 342

Kötelező feladatok kiadása

595 216 548

76 108 449

671 324 997

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (iskolai étkeztetés)

56 431 895

Család- és nővédelmi eü. gondozáshoz Nemzeti Egészségbizt. Alapkezelőtől finanszírozás

35 484 000

Köztemetés kiadásának megtérítése

250 000

Szociális feladatok egyéb támogatása

46 936 771

Startmunka programok műk. c. támogatása

24 195 863

Tulajdonosi bevételek

1 119 760

Szociális étkeztetés támogatása

10 333 400

Hosszabb időtartamú közfogl. műk. c. tám.

10 355 975

Közvetített szolgáltatások értéke

1 610 944

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás) támog.

10 188 860

Ellátási díjak (ált. isk., szoc. étkezés)

28 748 293

Homokértékesítés bevétele

635 000

Kamatbevétel

100

666 063 914

93 254 511

759 318 425

70 847 366

17 146 062

87 993 428

Működési célú maradvány igénybevétele

108 074 700

Startmunka programok felh. c. támogatása

394 716

394 716

Ingatlan, gép, jármű, termőföld értékesítés

26 303 581

92 859 795

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

66 556 214

0

Tűzoltóság BM támogatása

0

Állami feladat kiadása

12 036 912

0

12 036 912

Tűzoltóság települési támogatása

0

0

0

0

-12 036 912

0

-12 036 912

0

Földalapú támogatás

2 100 000

40 775 477

Készletértékesítés (búza, kukorica stb.)

32 000 000

141 159 727

EFOP-1.4.2.."Együtt könnyebb" projekt műk. c. támogatása

38 605 477

Tulajdonosi bevételek

15 000

EFOP-1.5.3-16-2017-00082 "Együtt vagyunk..." pr. műk. c. támogatása

70 000

Működési célú maradvány igénybevétele

98 524 727

Önként vállalt feladatok kiadása

189 085 676

799 994 003

989 079 679

Naperőmű által termelt többlet energia értékesítésének bevétele

10 620 000

181 935 204

795 920 058

977 855 262

-7 150 472

-4 073 945

-11 224 417

0

TOP-1.4.1.."Bölcsőde építési Jh-n" projekt felh. c. támogatása többlet ktg. igény alapján

32 661 154

32 661 154

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

763 258 904

763 258 904

Jánoshalma Városi Önkormányzat kiadásai összesen:

796 339 136

876 102 452

1 672 441 588

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

220 110 075

Átvett pénzeszköz összesen:

149 830 047

Saját bevétel összesen:

1 367 233 565

847 999 118

889 174 569

1 737 173 687

51 659 982

13 072 117

64 732 099

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

143 795 890

143 795 890

0

Anyakönyvi szolgáltatás díjbevétele

500 000

5 149 870

Kötelező feladatok kiadása

148 945 760

0

148 945 760

Működési célú maradvány igénybevétele

4 649 870

148 945 760

0

148 945 760

0

0

0

Önként vállalt feladatok kiadása

3 029 455

3 029 455

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal kiadásai összesen:

151 975 215

0

151 975 215

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

143 795 890

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

5 149 870

148 945 760

0

148 945 760

-3 029 455

0

-3 029 455

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

18 918 937

18 918 937

0

Könyvtári szolgáltatások ellenértéke

76 200

10 668 530

Működési célú maradvány igénybevétele

8 949 330

Kötelező feladatok kiadása

26 522 338

1 494 794

28 017 132

Közművelődési szolgáltatások ellenértéke

1 643 000

29 587 467

0

29 587 467

3 065 129

-1 494 794

1 570 335

0

Bérfejlesztési támogatás - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

0

Önként vállalt feladatok kiadása

4 165 057

0

4 165 057

2 594 722

2 594 722

2 594 722

0

2 594 722

-1 570 335

0

-1 570 335

0

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár kiadásai összesen:

30 687 395

1 494 794

32 182 189

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

18 918 937

Átvett pénzeszköz összesen:

2 594 722

Saját bevétel összesen:

10 668 530

32 182 189

0

32 182 189

1 494 794

-1 494 794

0

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Óvodaműködtetési támogatás

20 501 000

228 402 135

0

Étkeztetéssel kapcsolatos térítési díj bevétel

1 756 664

4 146 464

Óvodapedagógusok és a munkájukat közvetlen segítők bértámogatása

112 460 600

Szept. 1-től induló Bölcsőde 2 dolgozó bértámogatása

2 389 800

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

9 441 120

Kötelező feladatok kiadása

290 516 593

3 734 650

294 251 243

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (óvodai étkeztetés)

24 832 701

232 548 599

0

232 548 599

-57 967 994

-3 734 650

-61 702 644

Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ

32 283 669

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

7 212 731

Bölcsőde támogatása

19 603 700

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (bölcsődei étkeztetés)

2 066 614

Nyitnikék Gyerekház EMMI-fejezeti támogatása

8 145 840

8 145 840

TOP-5.2.1-15 projekt maradvány igénybevétele

7831318

11 552 306

EFOP-3.9.2-16-2017-00057"Járásokat összekötő humán kap. fejl. térs. szemléletben" pr. maradvány igénybevétele

3 720 988

Önként vállalt feladatok kiadása

19 698 146

0

19 698 146

0

19 698 146

0

19 698 146

0

0

0

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ kiadásai összesen:

310 214 739

3 734 650

313 949 389

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

228 402 135

Átvett pénzeszköz összesen:

8 145 840

Saját bevétel összesen:

15 698 770

252 246 745

0

252 246 745

-57 967 994

-3 734 650

-61 702 644

Mindösszesen:

1 289 216 485

881 331 896

2 170 548 381

Központi ktgv.-i támog. mindössz.:

611 227 037

Átvett pénzeszköz mindösszesen:

160 570 609

Saját bevétel mindösszesen:

1 398 750 735

1 281 373 812

889 174 569

2 170 548 381

-7 842 673

7 842 673

0

8. melléklet

A helyi önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszáma és a közfoglalkoztatottak létszáma 2022. év

Megnevezés

Jan

Febr

Márc

Ápr

Máj

Jún

Júl

Aug

Szept

Okt

Nov

Dec

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Óvodai nevelés

- Óvodapedagógus - teljes munkaidős

15

15

15

15

15

15

15

14

16

16

16

15

- Óvodatitkár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Pedagógiai asszisztens

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

- Óvodai dajka

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

- Technikai dolgozók (2 fő részfoglalkozású napi 4 órában)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Bölcsődei csoport

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Középfokú végzettségű kisgyermeknevelő

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

2

2

Bölcsődei dajka

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

2

2

Nyitnikék Gyerekház

Gyermekház vezető - Felsőfokú óvodapedagógus

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szakmai munkatárs- középfokú végz.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Család- és Gyermekjóléti Központ

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Esetmenedzser

5

5

5

5

5

5

5

5

5

4

4

4

- Óvodai, iskolai szociális segítő

3

3

3

3

3

3

2

2

2

2

2

2

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Családsegítő

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010 "Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt

Pályázati munkatárs

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

48

48

48

48

48

48

47

46

50

49

49

48

Polgármesteri Hivatal

- Köztisztviselők

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

Polgármesteri Hivatal összesen:

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

Helyi önkormányzat

Önkormányzati tisztségviselők

- Polgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Főállású alpolgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Igazgatási tevékenység

- Szociális segítő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Titkárnő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Védőnői Szolgálat

- Védőnők

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Gyermekétkeztetés

- Gazdasági ügyintéző (térítési díjak beszedése, étkezők nyilvántartása)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Gyermekétkeztetési ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szociális étkeztetés

- Szociális segítő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szociális asszisztens

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Házi segítségnyújtás

- Szociális gondozó

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

EFOP-1.4.2-16-2016-00020 "Együtt könnyebb" komplex prevenciós és társadalmi felzárkóztató program a gyermekszegénység ellen (GYEP-II.)

- Pénzügyi vezető (részmunkaidős napi 3 órában)

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

- Projektmenedzser (részmunkaidős napi 3 órában)

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

0,375

- Szakmai asszisztens (2 fő, ebből 1 fő részmunkaidős napi 4 órában)

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

- Szakmai munkatárs

2

2

2

2

2

2

2

2

2

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ifjúsági mentor (3 fő részmunkaidős napi 2 órában)

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010 "Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt

- Szakmai vezető (1 fő részmunkaidőben napi 4 órában)

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

- Utcafelelős (5 fő részmunkaidőben napi 4 órában)

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

Helyi önkormányzat összesen:

26

26

26

26

26

26

26

26

26

20

20

20

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

- Intézményvezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Könyvtáros

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ügyviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Üzemviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

HELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI ÖSSZESEN:

101

101

101

101

101

101

100

99

103

96

96

95

Közfoglalkoztatás

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás (2021. évről áthúzódó programok 2022.02.28-ig)

Szociális jellegű program - programelem

15

15

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás (2022.03.01-től induló program 203.02.28-ig)

Szociális jellegű program - programelem

0

0

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (2021. évről áthúzódó programok 2022.02.28-ig)

34 fő álláskereső közfoglalkoztatása

34

34

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

49

49

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

9. melléklet

2022. évi felhalmozási kiadások feladatonként, felújítási kiadások célonként

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Beruházások

2

Helyi önkormányzat

3

TOP-4.3.1-15-BK1 -2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" c. projekt beruházási kiadásai

111 296 042 Ft

4

TOP-1.1.3-16-BK1 -2017-00007 "Agrárlogisztikai központ építése Jánoshalmán c. projekt beruházási kiadásai

307 902 217 Ft

5

Gyümölcsfeldolgozó - ajtókivágás, betonozás

450 000 Ft

6

Gyümölcsfeldolgozó - áramerősség bővítés

750 000 Ft

7

Tűzoltó készülékek vásárlása (Gyümölcsfeldolgozó, Hűtőház)

100 000 Ft

8

Park tó, UV lámpa 2 db

1 000 000 Ft

9

TOP-1.4.1.-19-BK1 -2020-00041 "Bölcsőde építése Jánoshalmán" c. projekt beruházási kiadásai

161 740 530 Ft

10

Új bölcsőde árambővítés

280 000 Ft

11

Bölcsőde kerítés

1 000 000 Ft

12

Polgármesteri Hivatal tűzvédelmi főkapcsoló

700 000 Ft

13

Polgármesteri Hivatal udvarán tároló építés

7 000 000 Ft

14

Fecske ház kazáncsere

500 000 Ft

15

Járási startmunka mintaprogram (2022.03.01-2023.02.28)- kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

394 716 Ft

16

Külterületi utak fejlesztése pályázathoz engedélyeztetési tervdokumentáció elkészítése 2/2022.(I.14.) Kt. hat.

2 000 000 Ft

17

Ebrendészeti telep bővítés, átalakítás

10 000 000 Ft

18

Vízi- és szennyvízközművek Gördülő Fejlesztési Terv elkészítésének arányos költsége (fizetendő Kiskunvíz Kft. részére)

66 600 Ft

19

Viziközmű hálózatok felmérésére, problémák feltárására kiírt KEHOP-2.1.11 konzorciumi pályázat önerő 193/2021.(XII.16.) Kt. hat.

8 171 060 Ft

20

Informatikai eszközök fejlesztése a rendszergazda javaslatára

994 035 Ft

21

Védőnői szolgálat eszközbeszerzései (vérnyomásmérő, csecsemő mérleg)

152 400 Ft

22

Házi segítségnyújtás feladat beruházási kiadásai

127 000 Ft

23

TOP PLUSZ projektek - előkészítő tanulmány készítése, tervdokumentáció készítése a pályázat benyújtásához

20 000 000 Ft

24

Helyi önkormányzat összesen:

634 624 600 Ft

25

Polgármesteri Hivatal

26

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

27

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

28

Könyvtári dokumentumok vásárlása (1 éven túl elhasználódó)

1 405 894 Ft

29

Mosógép beszerzése

88 900 Ft

30

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

1 494 794 Ft

31

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

32

Óvoda fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos eszközbeszerzések (25 db óvodai ágy, 1 db ágytároló szekrény, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép, udvari játékok, sportszerek)

825 500 Ft

33

Bölcsődei ellátás eszközbeszerzései (homokozó eszközök, játékok, sporteszközök)

95 250 Ft

34

Család- és Gyermekjóléti Központ beruházási kiadásai (Windows 10 szoftver, számítógép, szünetmentes tápegység beszerzése, telefonvonal szétválasztása, Westen kondenzációs kombi gázkazán vásárlás, beépítés, kémény kialakítás)

1 261 200 Ft

35

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat beruházási kiadásai (Windows 10 szoftver, számítógép beszerzése; árnyékoló; laminálás a kapcsolattartó szobában)

727 200 Ft

36

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

2 909 150 Ft

37

Összesen:

639 028 544 Ft

38

Felújítás

39

Helyi önkormányzat

40

Önkormányzati bérlakások felújítása

2 500 000 Ft

41

Polgármesteri Hivatal villámvédelem felújítása

1 900 000 Ft

42

Kossuth u. 5. hátsó tűzfal felújítása

1 500 000 Ft

43

Rákóczi u. 12. III. em. 24. felújítása

4 000 000 Ft

44

Szökőkút felújítása

3 000 000 Ft

45

Belterületi járdák felújítása (Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések tám.)

26 254 458 Ft

46

TOP-4.3.1-15-BK1 -2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" c. projekt felújítási kiadásai

107 061 531 Ft

47

TOP-2.1.2-16-BK1 -2017-00003 "Zöld tér felújítása Jánoshalmán" c. projekt beruházási kiadásai

88 413 683 Ft

48

Viziközművek fejlesztése a viziközművek 2022. évi bérleti díj bevételéből

619 760 Ft

49

Kiskunvíz Kft. Gördülő Fejlesztési Terve alapján az ivóvíz- és szennyvízhálózat felújítása (136/2021.(IX.23) Kt. sz. határozat)

5 715 000 Ft

50

Helyi önkormányzat összesen:

240 964 432 Ft

51

Polgármesteri Hivatal

52

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

53

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

54

Kerítésfelújítás (Batthyány utcai óvoda), Napraforgó csoport szoba laminálása

825 500 Ft

55

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

825 500 Ft

56

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

57

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

0 Ft

58

Összesen:

241 789 932 Ft

59

Felhalmozás célú támogatás államháztartáson kívülre

60

Helyi önkormányzat

61

Felújítási alap befizetési kötelezettség (vegyes tulajdonú társasházak)

513 420 Ft

62

Összesen:

513 420 Ft

63

Mindösszesen:

881 331 896 Ft

10. melléklet

Tervezett tartalékok

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Vis maior tartalék (működési)

2

Vis maior tartalék

0 Ft

3

Összesen:

0 Ft

4

Céltartalék (működési)

5

Környezetvédelmi alap a 2021. évre tervezett talajterhelési díj bevételből

350 000 Ft

6

Új Bölcsőde szeptemberi indításának működési többletköltségei fedezetére

5 000 000 Ft

7

Gyümölcsfeldolgozó üzem üzemeltetési költségeire biztosított tartalék

7 000 000 Ft

8

Összesen:

12 350 000 Ft

9

Általános tartalék (működési)

10

Általános tartalék

0 Ft

11

Összesen:

0 Ft

12

Működési tartalékok összesen (I.):

12 350 000 Ft

13

Céltartalék (felhalmozási)

14

Felhalmozási tartalékok összesen (II.):

0 Ft

15

Tartalékok mindösszesen (I.+II.)

12 350 000 Ft

11. melléklet

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetésében tervezett köponti költségvetési támogatások

Jogcím

Helyi önkormányzat

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen

száma

megnevezése

mutató

fajlagos Ft

összeg Ft

mutató

fajlagos Ft

összeg Ft

mutató

fajlagos Ft

összeg Ft

A

B

C

D

E

H

I

J

K

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

237 615 225

237 615 225

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

25,97

5 537 000

143 795 890

143 795 890

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

21 229 000

21 229 000

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

31 691 000

31 691 000

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

0

0

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

16 273 635

16 273 635

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

23 937 200

23 937 200

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

255

2 700

688 500

688 500

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

142 402 720

142 402 720

1.2.1.

Óvodaműködtetési támogatás

20 501 000

20 501 000

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

157,7

130 000

20 501 000

20 501 000

1.2.2.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

73 680 600

73 680 600

1.2.2.1.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

14,0

5 262 900

73 680 600

73 680 600

1.2.3.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

9 441 120

9 441 120

1.2.3.1.1.1.1.

Alapfokú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2021.01.01-ig szerezték meg

9,0

467 690

4 209 210

4 209 210

1.2.3.1.1.1.2.

Alapfokú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2021.01.01-ig szerezték meg

3

1 743 970

5 231 910

5 231 910

1.2.3.2.1.1.1.

Alapfokú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2022.01.01-ig szerezték meg

0

396 000

0

0

1.2.3.2.1.1.2.

Alapfokú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2022.01.01-ig szerezték meg

0

1 476 750

0

0

1.2.5.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

38 780 000

38 780 000

1.2.5.1.1.

Napi 8 órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

10

3 878 000

38 780 000

38 780 000

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

67 459 031

51 887 369

119 346 400

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

46 936 771

46 936 771

1.3.2.

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

20 522 260

32 283 669

52 805 929

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

1,1

5 128 940

5 641 834

5 641 834

1.3.2.2.

Család- és gyermekjóléti központ

5,5

4 843 970

26 641 835

26 641 835

1.3.2.3.

Szociális étkeztetés

140

73 810

10 333 400

10 333 400

1.3.2.4.

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás)

22

463 130

10 188 860

10 188 860

1.3.3.

Bölcsőde, minibölcsőde támogatása

19 603 700

19 603 700

1.3.3.1.1

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

1,0

6 990 700

6 990 700

6 990 700

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2,0

5 453 000

10 906 000

10 906 000

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

1 707 000

1 707 000

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

58 831 709

26 899 315

85 731 024

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

10,69

2 700 300

19 548 195

9 318 012

28 866 207

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

36 883 700

17 581 303

54 465 003

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

4 678

513

2 399 814

2 399 814

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

18 918 937

18 918 937

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

8 549

2 213

18 918 937

0

2. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

363 905 965

xxx

xxx

221 189 404

xxx

xxx

18 918 937

604 014 306

2.2

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

363 905 965

242 827 597

606 733 562

2.2.3

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

7 212 731

7 212 731

3. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

0

xxx

xxx

7 212 731

xxx

xxx

7 212 731

Központi költségvetési támogatások mindösszesen:

xxx

xxx

363 905 965

xxx

xxx

228 402 135

xxx

xxx

18 918 937

611 227 037

12. melléklet

A 2022. évi költségvetésben tervezett, EU-forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek kiadásai, a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai

Ssz.

Megnevezés

Tervezett és megvalósulás szerinti bevételek, kiadások (Ft)

2022. évi költségvetésben tervezett 2021. évi maradvány igénybevétel

2022. évi költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok, ill. saját erő biztosítása

2022. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzatok

Összesen

évenkénti üteme

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Jánoshalma Városi Önkormányzat

2

Integrált térségi gyermekprogramok - "Együtt könnyebb" komplex prevenciós és társadalmi felzárkóztató program a gyermekszegénység ellen (EFOP-1.4.2-16-2016-00020)

3

Saját erő

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

EU-s és hazai forrás együtt

250 634 800

0

59 135 000

28 763 690

60 000 000

60 000 000

42 736 110

33 942 112

38 605 477

5

Források összesen

250 634 800

0

59 135 000

28 763 690

60 000 000

60 000 000

42 736 110

33 942 112

38 605 477

6

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

142 978 767

2 681 560

20 997 974

26 747 270

24 149 277

26 774 443

41 628 243

41 628 243

7

Bér+járulék kiadások (elszámolható) Polgármesteri Hivatalnál

403 910

403 910

8

Dologi kiadások (elszámolható)

99 596 232

0

14 084 323

12 616 822

19 592 481

19 756 598

33 546 008

30 919 346

9

Beruházási kiadások (elszámolható)

7 655 891

0

4 143 619

0

3 512 272

0

0

10

Kiadások összesen

250 634 800

2 681 560

39 225 916

39 768 002

47 254 030

46 531 041

75 174 251

72 547 589

42

Agrárlogisztikai központ építése Jánoshalmán (TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00007)

43

Saját erő

2 084 007

0

0

338 900

1 745 107

0

3 565 400

45

EU-s és hazai forrás együtt

641 095 749

437 625 000

0

-5 000 000

208 470 749

308 771 962

46

Források összesen

643 179 756

437 625 000

0

-4 661 100

210 215 856

0

308 771 962

3 565 400

47

Beruházási kiadások (elszámolható)

422 826 781

0

17 375 878

306 874 715

306 902 217

306 902 217

48

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

1 482 852

1 482 852

1 000 000

49

Támogatás visszafizetési kötelezettség

5 000 000

5 000 000

50

Beruházási többletköltség

0

51

Dologi kiadások (elszámolható)

8 045 693

3 600 693

4 445 000

1 869 745

1 869 745

52

Dologi kiadások (nem elszámolható)

601 155

338 900

262 255

2 565 400

53

Kiadások összesen

437 956 481

0

20 976 571

9 783 900

308 619 822

308 771 962

312 337 362

54

Zöld tér felújítása Jánoshalmán (TOP-2.1.2-16-BK1-2017-00003)

55

Saját erő

2 869 450

0

3 000

942 400

1 924 050

10 160

56

EU-s és hazai forrás együtt

100 000 000

100 000 000

0

0

0

92 563 388

57

Források összesen

102 869 450

100 000 000

3 000

942 400

1 924 050

92 563 388

10 160

58

Felújítási kiadások (elszámolható)

91 010 833

0

996 950

1 600 200

88 413 683

88 413 683

59

Felújítási kiadások (nem elszámolható)

1 082 100

0

0

891 600

190 500

60

Beruházási kiadások (eszközbeszerzések, elszámolható)

3 486 912

3 486 912

61

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

0

62

Dologi kiadások (elszámolható)

5 502 255

0

952 500

400 050

4 149 705

4 149 705

63

Dologi kiadások (nem elszámolható)

1 787 350

0

3000

50 800

1 733 550

10 160

64

Kiadások összesen

102 869 450

0

999 950

3 495 100

5 811 012

92 563 388

92 573 548

82

"Bölcsőde építése Jánoshalmán" projekt (TOP-1.4.1-19-BK1-2020-00041)

83

Saját erő

1 951 486

502 600

1 448 886

168 886

1 362 550

84

EU-s és hazai forrás együtt

170 901 154

0

138 240 000

32 661 154

129 683 700

32 661 154

85

Források összesen

172 852 640

0

138 742 600

34 110 040

129 852 586

34 023 704

86

Dologi kiadások (elszámolható)

2 457 510

0

1 684 300

773 210

773 210

87

Dologi kiadások (nem elszámolható)

391 257

0

391 257

82 550

88

Beruházási kiadások (elszámolható)

168 443 644

2 935 000

3 937 000

161 571 644

161 571 644

89

Beruházási többletköltség (nem elsz.)

1 560 229

111 343

1448886

1 448 886

90

Kiadások összesen

172 852 640

2 935 000

6 123 900

163 793 740

163 876 290

100

"Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt (TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010)

101

Saját erő

0

0

102

EU-s és hazai forrás együtt

58 066 300

58 066 300

47 647 484

103

Források összesen

58 066 300

58 066 300

47 647 484

0

104

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

18 088 000

4 978 545

10 487 564

2 621 891

13 109 455

105

Dologi kiadások (elszámolható)

39 978 300

5 440 271

27 630 423

6 907 606

34 538 029

106

Dologi kiadások (nem elszámolható)

107

Kiadások összesen

58 066 300

10 418 816

38 117 987

9 529 497

47 647 484

108

"Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" projekt (TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00008)

109

Saját erő

3 339 534

1 510 734

1 828 800

0

1 828 800

110

EU-s és hazai forrás együtt

241 250 000

241 250 000

228 500 044

111

Források összesen

244 589 534

242 760 734

228 500 044

1 828 800

112

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

1 145 700

1 145 700

113

Bér+járulék kiadások (elszámolható) Polgármesteri Hivatalnál

4 317 280

1 287 825

3 029 455

3 029 455

114

Dologi kiadások (elszámolható)

10 016 181

2 524 800

7 491 381

7 113 016

115

Dologi kiadások (nem elszámolható)

2 309 600

480 800

1 828 800

1 828 800

116

Beruházási kiadások (elszámolható)

117 252 108

5 956 066

111 296 042

111 296 042

117

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

727 534

727 534

0

118

Felújítási kiadások (elszámolható)

108 518 731

1 457 200

107 061 531

107 061 531

Felújítási kiadások nem elszámolható)

302 400

302 400

119

Kiadások összesen

244 589 534

13 882 325

230 707 209

0

230 328 844

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

128

"Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt (TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010)

129

Saját erő

41

41

0

130

EU-s és hazai forrás együtt

16 933 700

16 933 700

7 831 318

131

Források összesen

16 933 741

16 933 700

0

7 831 318

0

132

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

16 933 700

4 660 740

7 831 318

4 441 642

7 831 318

115

Dologi kiadások (nem elszámolható)

41

41

0

133

Kiadások összesen

16 933 741

4 660 781

7 831 318

4 441 642

7 831 318