Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 25

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.25.

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottsággal egyetértésben - Jánoshalma Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed

a) Jánoshalma Városi Önkormányzatra (a továbbiakban: Önkormányzat),

b) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban Képviselő-testület),

c) a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal),

d) az Önkormányzat által alapított költségvetési szervekre (a továbbiakban: intézmények), gazdasági társaságokra,

e) az államháztartáson kívülre juttatott önkormányzati költségvetési támogatásban részesülő személyekre.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzat költségvetéséből államháztartáson belülre és azon kívülre történő kifizetésekre, valamint az államháztartáson kívülről érkező támogatásokra.

II. Fejezet

A költségvetés főösszege

2. § (1) A Képviselő-testület a

a) tárgyévi költségvetési bevételek összegét 1 207 323 206 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadások összegét 1 714 305 761 Ft-ban

c) a tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét - 506 982 555 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a

a) finanszírozási célú kiadások összegét 26 203 680 Ft-ban

b) a költségvetés összesített hiányát 533 186 235 Ft-ban

c) a költségvetés főösszegét 1 740 509 441 Ft-ban

állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben szereplő hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) A hiány belső forrásból történő finanszírozása költségvetési maradvány működési célú igénybevételével 263 839 255 Ft, költségvetési maradvány felhalmozási célú igénybevételével 269 346 980 Ft

b) A hiány külső forrásból történő finanszírozása felhalmozási célú hitel felvételével 0 Ft

(4) A Képviselő-testület a 2023. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

a) 2022. évi költségvetési maradvány igénybevétele

b) pályázati források igénybevétele

(5) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevétel összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadás összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(8) A helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 6. és 7. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek adatait működési és felhalmozási célú bontásban összevontan tartalmazó 2023. évi költségvetési mérleget a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Jánoshalma Város Önkormányzat 2023. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 2. mellékletének jogcímei szerinti részletezését a 11. melléklet tartalmazza.

III. Fejezet

A költségvetés kiadásai

3. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2023. évi kiadási előirányzatait a következő összegekben állapítja meg:

a) Helyi önkormányzat: 1 131 902 704 Ft

b) Polgármesteri Hivatal: 172 812 141 Ft

c) Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ: 380 655 959 Ft

d) Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár: 55 138 637 Ft

(2) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat költségvetését feladatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetését feladatonként a 5. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(4) A költségvetési szervek engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát a Képviselő-testület a 8. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

4. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2023. évi költségvetésén belül a felhalmozási kiadásokat 314 875 096 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként, a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat 2023. évi költségvetését adósságot keletkeztető ügylet nem terheli.

(4) A 2023. költségvetési évet érintő, európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek adatait a 12. melléklet tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés tartalékai

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésén belül a tartalék előirányzatát a 10. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2023. évi költségvetésben tervezett céltartalék és általános tartalék feletti rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A 2023. évben talajterhelési díj bevételből képzett céltartalék felhasználását illetően talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló 14/2016.(X.24.) számú önkormányzati rendelet 17.-18. §-ában foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

V. Fejezet

Az előirányzat módosítás, átcsoportosítás szabályai, egyes személyi juttatásokat érintő rendelkezések

6. § (1) A 2023. évi költségvetési előirányzatok az ezen rendeletben meghatározottakhoz képest változhatnak a központi intézkedések, jogszabályi előírások alapján, valamint a költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításai, átcsoportosításai, az 5. § alapján a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó polgármesteri intézkedés és a Képviselő-testület évközi döntései eredményeképpen.

(2) A Képviselő-testület a 2023. évi költségvetési előirányzatok (1) bekezdés szerinti változása esetén a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével – negyedévenként, az éves munkatervben meghatározott időpontokban, de legkésőbb 2024. február 28-ig – 2023. december 31-i hatállyal - módosítja.

(3) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek a részükre jóváhagyott kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre, de ezen átcsoportosítás nem irányulhat a megállapított és kiemelt előirányzatként kezelendő személyi juttatások előirányzatának növelésére. Erre csak a Képviselő-testület jogosult.

(4) Az önkormányzati költségvetési szervek esetében a személyi juttatások előirányzatának év közbeni változtatására a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglaltak betartásával kerülhet sor.

(5) Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben saját hatáskörben, vagy a Képviselő-testület által módosított kiemelt kiadási előirányzatokat nem léphetik túl.

(6) Az intézmények a kiemelt kiadási előirányzatok körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre.

(7) Az intézmények olyan saját hatáskörű előirányzat módosítást nem hajthatnak végre, aminek éven túli kihatása van.

(8) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a helyi önkormányzat költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(9) A (8) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján végrehajtott előirányzat átcsoportosításokat a 6. § szerint a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

(10) Az intézmények és a hivatal a személyi állományi létszám változásának minden mozgását a polgármesterrel előzetesen, írásban egyezteti.

(11) A Polgármesteri Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(12) A költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításai, átcsoportosításai előzetes polgármesteri és pénzügyi osztályvezetői egyeztetés után valósíthatók meg.

(13) A 2022. évi szabad maradvány a 2023. évi költségvetésben tervezett feladatokra használható csak fel.

7. § (1) A Képviselő-testület – a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2022. január 01-től 59 500 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület illetménykiegészítést állapít meg a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára, amelynek mértéke

a) felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a

b) érettségi végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 20%-a

(3) A Képviselő-testület a Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők számára cafetéria-juttatásként 2023. évre 270.000,- Ft/fő/év és járulékai juttatást biztosít.

(4) A Képviselő-testület a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, MT szerinti alkalmazottai, valamint a Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei, mint munkáltatók alkalmazásában álló közalkalmazottak számára bankszámla hozzájárulást fizet, melynek mértékét a 2023. évre havi 1000,- Ft/fő összegben állapítja meg. A bankszámla-hozzájárulás folyósítása a havi munkabérrel, illetménnyel együtt történik arra a bankszámlára, melyre a dolgozó munkabérét, illetményét is kapja.

VI. Fejezet

2023. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) Az önkormányzat az egységes költségvetést (bevételek beszedését, kiadások teljesítését) a 2023. évre szóló költségvetési törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendelete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre Hivatala és költségvetési intézményei útján.

(2) A helyi önkormányzat az intézményei számára a költségvetési támogatást (intézményfinanszírozást) havonta, az éves előirányzat max. 1/12 részének megfelelő összegben folyósítja.

9. § (1) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények általános működési támogatása, a 2023. évi költségvetésben elkülönített összegek átutalása, a vonatkozó támogatási szerződésekben rögzítettek szerint kerülnek teljesítésre.

(2) A Városgazda Kft. részére a 2023. évi költségvetésben jóváhagyott támogatási összeg feladatfinanszírozásként, szerződésben rögzített egyedi ütemezéssel kerül átadásra.

(3) A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére az átvett önkormányzati feladatok ellátása kapcsán jóváhagyott pénzbeni támogatás átutalására a vonatkozó megállapodásban, szerződésben meghatározott határidő szerint kerül sor.

(4) A tagsági viszonyon, társulási együttműködésen alapuló összegek átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(5) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények részére támogatásaik átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(6) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a kettőszázezer forint összeg alatti Jánoshalma Városi Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív céljellegű működési és fejlesztési támogatási összegre - melyet adott költségvetési évben egybe kell számítani - a Jánoshalma Város honlapján való közzétételt nem teszi kötelezővé.

10. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok átmeneti likviditási problémái esetén, valamint társadalmi szervezetek, egyesületek egyedi kérelme alapján az általános működési támogatás folyósítását – az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve – a 9. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati intézmények költségvetési támogatásának (intézményfinanszírozás) folyósítását az intézményvezető egyedi kérelme alapján, adott hónapban – az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit is figyelembe véve – a 8. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

11. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatárt 8 millió Ft-ban állapítja meg. A polgármester ezen értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Mindazon előirányzatok tekintetében, melyek felhasználásáról a Képviselő-testület e rendeletében vagy korábbi döntéseivel másként nem határozott, utólagos beszámolási kötelezettséggel a költségvetés egészének végrehajtásáért felelős polgármester dönt.

(3) Az intézmények 2022. évi költségvetési maradványának felhasználásáról a Képviselő-testület rendeletben dönt.

VII. Fejezet

Az adósság rendezés módja

12. § (1) Amennyiben a Jánoshalma Város Önkormányzat irányítása alá tartozó bármely költségvetési szerv 30 napon túli lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 150 millió Ft-ot és e tartozását az érintett költségvetési szerv egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, a költségvetési szerv vezetője köteles e tényt 3 napon belül bejelenteni a Képviselő-testületnek.

(2) A Képviselő-testület önkormányzati biztost jelöl ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozás-állománya az (1) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelésére a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 116. §-117. §-ában foglaltak szerint kerülhet sor.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

13. § (1) E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

14. § Ez a rendelet 2023. február 25-én lép hatályba.

1. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei 2023. évi költségvetésének bevételi előirányzatai

adatok Ft-ban

Rovatok megnevezése

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

G

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

755 549 572

0

5 241 612

0

760 791 184

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

655 091 994

0

0

0

655 091 994

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

242 258 335

0

0

0

242 258 335

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

143 645 300

0

0

0

143 645 300

B1131

Telep. önk-ok egyes szoc., gyermekjóléti feladatainak tám.

137 972 083

0

0

0

137 972 083

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

112 399 137

0

0

0

112 399 137

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

18 817 139

0

0

0

18 817 139

B115

Működési célú költségvetési támogatás és kiegészítő támogatás

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

B13

Működési c. garancia- és kezesságvállalásból származó megtérülés államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

100 457 578

0

5 241 612

0

105 699 190

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

fejezeti kezelésű ei EU-s programok és azok hazai társfinanszírozása

10 158 779

0

5 241 612

0

15 400 391

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

9 228 840

0

0

9 228 840

TB pénzügyi alapjai

58 910 400

0

0

0

58 910 400

elkülönített állami pénzalapok

13 787 975

0

0

0

13 787 975

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

8 371 584

0

0

0

8 371 584

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

9 999 999

0

0

0

9 999 999

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

9 999 999

0

0

0

9 999 999

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

9 999 999

0

0

9 999 999

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

223 000 000

0

0

0

223 000 000

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

50 000

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

B34

Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

0

0

36 550 000

magánszemélyek kommunális adója

36 000 000

0

0

0

36 000 000

telekadó

550 000

0

0

0

550 000

B35

Termékek és szolgáltatások adói

185 000 000

0

0

0

185 000 000

B351

Értékesítési és forgalmi adók

185 000 000

0

0

0

185 000 000

állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység utáni helyi iparűzési adó

185 000 000

0

0

0

185 000 000

ideiglenes jelleggel végzett tevékenység utáni helyi iparűzési adó

0

0

0

0

0

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

B353

Pü-i monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 400 000

0

0

0

1 400 000

talajterhelési díj

600 000

0

0

0

600 000

késedelmi és önellenőrzési pótlék

800 000

0

0

0

800 000

B4

Működési bevételek

175 138 122

600 000

5 582 819

3 305 050

184 625 991

B401

Készletértékesítés ellenértéke

30 500 000

0

0

0

30 500 000

B402

Szolgáltatások ellenértéke

65 004 233

600 000

0

1 465 000

67 069 233

ebből:

tárgyi eszközök bérbe adásából származó bevétel

11 204 233

0

0

11 204 233

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

2 973 000

0

1 350 000

4 323 000

ebből:

államháztartáson belül

0

0

0

0

B404

Tulajdonosi bevételek

665 000

0

0

0

665 000

ebből:

önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából szárm. bevétel

15 000

0

0

0

15 000

B405

Ellátási díjak (pl. szociális és ellátotti étkeztetés díja)

35 155 263

0

4 395 920

0

39 551 183

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

24 516 881

0

1 186 899

490 050

26 193 830

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

300

0

0

0

300

ebből:

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

0

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek (pl. közbesz. ajánlati biztosíték, pályázati díjak, kötbér, késedelmi kamat, kerekítési különbözet stb.)

16 323 445

0

0

0

16 323 445

B5

Felhalmozási bevételek

23 869 518

0

0

0

23 869 518

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

B52

Ingatlanok értékesítése

23 869 518

0

0

0

23 869 518

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

60 000

0

0

0

60 000

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n kívülről

60 000

0

0

0

60 000

ebből:

háztartások

60 000

0

0

0

60 000

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

4 976 514

0

0

0

4 976 514

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése állházt.-on kívülről

4 976 514

0

0

0

4 976 514

c,

egyéb civil szervezetek

4 976 514

0

0

0

4 976 514

B75

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

c,

egyéb civil szervezetek

0

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

491 370 573

16 588 995

16 554 322

8 672 345

533 186 235

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

491 370 573

16 588 995

16 554 322

8 672 345

533 186 235

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

B813

Maradvány igénybevétele

491 370 573

16 588 995

16 554 322

8 672 345

533 186 235

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

491 370 573

16 588 995

16 554 322

8 672 345

533 186 235

ebből működési

222 023 593

16 588 995

16 554 322

8 672 345

263 839 255

ebből felhalmozási

269 346 980

0

0

0

269 346 980

B8132

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

0

B82

Külföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

0

0

B83

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

0

0

0

0

B84

Váltóbevételek

0

0

0

0

0

Bevételek mindösszesen:

1 683 964 298

17 188 995

27 378 753

11 977 395

1 740 509 441

2. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei 2023. évi költségvetésének kiadási előirányzatai

Rovatok megnevezése

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen:

A

B

C

D

E

F

G

K1

Személyi juttatások

125 558 502

132 627 545

238 528 795

23 590 573

520 305 415

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

16 201 485

18 023 234

35 290 944

3 261 033

72 776 696

K3

Dologi kiadások

409 853 136

21 596 322

101 934 132

26 986 317

560 369 907

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 197 420

0

0

0

13 197 420

K41

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

0

K42

Családi támogatások

0

0

0

0

0

K43

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

0

K44

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

0

0

0

0

0

K45

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcs. ellátások

0

0

0

0

0

K46

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

0

K47

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

13 197 420

0

0

0

13 197 420

települési támogatás

1 800 000

0

0

0

1 800 000

bentlakásos idősotthoni ellátottak támogatása

10 200 000

köztemetés

1 197 420

0

0

0

1 197 420

K5

Egyéb működési célú kiadások

228 495 199

565 040

3 720 988

0

232 781 227

K502

Elvonások és befizetések

593 142

0

0

0

593 142

K506

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson belülre

15 000

565 040

3 720 988

4 301 028

K508

Működési c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

219 370 147

0

0

0

219 370 147

K513

Tartalékok

8 516 910

0

0

0

8 516 910

ebből: Vis maior tartalék

0

0

0

0

0

Általános tartalék

7 916 910

0

0

0

7 916 910

Működési célú tartalék - Környezetvédelmi alap

600 000

0

0

0

600 000

Működési célú tartalék - új Bölcsőde szeptemberi indításának működési többletköltségei fedezetére

0

0

0

0

Működési célú tartalék - Gyümölcsfeldolgozó üzemeltetési költségeire biztosított tartalék

0

0

0

0

Kistérségi szélessávú internet hálózat ért. maradványából képzett felh. Tartalék

0

0

0

0

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

0

0

0

0

K6

Beruházások

181 770 216

800 100

1 300 714

183 871 030

K7

Felújítások

78 852 057

0

381 000

79 233 057

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

51 771 009

0

0

0

51 771 009

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások állháztartáson belülre

1 292 000

K86

Felh. c. visszatér. tám, kölcsönök nyújt. állh-on kívülre

4 976 514

0

0

0

4 976 514

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások állháztartáson kívülre

45 502 495

0

0

0

45 502 495

K9

Finanszírozási kiadások

26 203 680

0

0

0

26 203 680

Kiadások mindösszesen

1 131 902 704

172 812 141

380 655 959

55 138 637

1 740 509 441

3. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Város Önkormányzat 2023. évi költségvetése működési és felhalmozási célú bontásban

Ssz.

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

B. Költségvetési bevételek (I.+...+IV.)

1 168 477 175

38 846 031

1 207 323 206

A. Költségvetési kiadások (I.+...+IV.)

1 399 430 665

314 875 096

1 714 305 761

2.

I. Működési bevételek

1 168 477 175

0

1 168 477 175

I. Működési kiadások

1 399 430 665

0

1 399 430 665

3.

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

760 791 184

0

760 791 184

1. Személyi juttatások

520 305 415

0

520 305 415

4.

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

655 091 994

0

655 091 994

2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

72 776 696

0

72 776 696

5.

1.2. Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsönök v.térülése ÁH-on bel.

0

0

0

3. Dologi kiadások

560 369 907

0

560 369 907

6.

1.3. Egyéb műk. c. támogatások bevételei állh.-on belülről

105 699 190

0

105 699 190

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 197 420

0

13 197 420

7.

2. Közhatalmi bevételek

223 000 000

0

223 000 000

5. Egyéb működési célú kiadások

232 781 227

0

232 781 227

8.

2.1. Helyi adók és adójellegű bevételek

221 550 000

0

221 550 000

5.1. Elvonások és befizetések

593 142

0

593 142

9.

2.2. Termőföld bérbead.-ból szárm. jöv. utáni SZJA

50 000

0

50 000

5.2. Műk. c. v.térítendő támog.-k, kölcs. nyújt. ÁH-on kívülre

0

0

10.

2.3. Belföldi gépjárművek adójának helyi önk-t megillető része

0

0

0

5.3. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on belülre

4 301 028

0

4 301 028

11.

2.4. Egyéb közhatalmi bevételek

1 400 000

0

1 400 000

5.4. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on kívülre

219 370 147

0

219 370 147

12.

3. Működési bevételek

184 625 991

0

184 625 991

5.5. Tartalékok

8 516 910

8 516 910

13.

3.1. Készletértékesítés ellenértéke

30 500 000

0

30 500 000

14.

3.2. Szolgáltatások ellenértéke

67 069 233

0

67 069 233

15.

3.3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 323 000

0

4 323 000

16.

3.4. Tulajdonosi bevételek

665 000

0

665 000

17.

3.5. Ellátási díjak

39 551 183

0

39 551 183

18.

3.6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

26 193 830

0

26 193 830

19.

3.7. Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

20.

3.8. Kamatbevételek

300

0

300

21.

3.9. Egyéb működési bevételek

16 323 445

0

16 323 445

22.

4. Működési célú átvett pénzeszközök

60 000

0

60 000

23.

4.1. Műk. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

60 000

0

60 000

24.

4.2. Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

25.

II. Felhalmozási bevételek

0

38 846 031

38 846 031

II. Felhalmozási kiadások

0

314 875 096

314 875 096

26.

1.Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

9 999 999

9 999 999

1. Beruházások

0

183 871 030

183 871 030

27.

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

2. Felújítások

0

79 233 057

79 233 057

28.

1.2. Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

9 999 999

9 999 999

3. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

51 771 009

51 771 009

29.

2. Felhalmozási bevételek

0

23 869 518

23 869 518

3.1. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on belülre

0

0

0

30.

2.1. Immateriális javak értékesítése

0

0

3.2. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. törl. állh.-on belülre

0

0

0

31.

2.2. Ingatlanok értékesítése

23 869 518

23 869 518

3.3. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

32.

2.3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

3.4. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on kívülre

0

4 976 514

4 976 514

33.

2.4. Részesedések értékesítése

0

0

3.5. Egyéb felh. c. támogatások állh-on kívülre

0

45 502 495

45 502 495

34.

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

4 976 514

4 976 514

3.6. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

1 292 000

1 292 000

35.

3.1. Felh. c. visszatérít. támog., kölcsönök visszatér. ÁH-on kív.

0

4 976 514

4 976 514

36.

3.2. Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

0

37.

B. Költségvetési bevételek és A. költségvetési kiadások összesítésének egyenlege (hiány/többlet):

-230 953 490

-276 029 065

-506 982 555

38.

C. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

263 839 255

269 346 980

533 186 235

39.

III/a. Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele

263 839 255

269 346 980

533 186 235

40.

III/b. Előző évek vállakozási maradványának igénybevétele

0

0

0

41.

D. Költségvetési hiány belső finanszírozását meghaladó összegének külső finanszírozására szolgáló bevételek

0

0

0

E. Finanszírozási kiadások

26 203 680

0

26 203 680

42.

IV. Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

IV. Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

43.

V. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

0

0

V. Hitelek törlesztése és kötvénykibocsátás kiadásai

0

0

0

44.

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

26 203 680

0

26 203 680

45.

Bevételek mindösszesen:

1 432 316 430

308 193 011

1 740 509 441

Kiadások mindösszesen:

1 425 634 345

314 875 096

1 740 509 441

4. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K4

K5 Egyéb működési célú kiadások

K6

K7

K8

K9

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Elvonások és befizetések

Műk. célú tám. ÁH-on kívülre

Műk. célú tám. ÁH-on belülre

Vis maior tartalék

Körny. véd. alap

Általános tartalék

Céltartalék -új Bölcsőde műk. többletktg-eire

Alaptev. maradványából képzett tartalék

Céltartalék -Gyümölcsfeldolgozó üzemeltetési költségeire

JKT Szélessávú internet értékesítés tartaléka

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on belülre

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on kívülre

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

42 546 809

6 276 167

33 290 961

30 724 000

4 976 514

117 814 451

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

100 000

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

32 606 269

41 101 000

108 930 593

400 000

29 160 375

212 198 237

4

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

96 790

96 790

5

Központi költségvetési befizetések

1 742

496 352

26 203 680

26 701 774

6

Támogatási célú finanszírozási műveletek

15 000

15 000

7

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

16 750 447

16 750 447

8

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

5 054 400

328 536

590 819

5 973 755

9

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

7 968 000

517 920

8 485 920

10

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

10 750 000

10 750 000

11

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

11 853 887

33 324 744

45 178 631

12

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1 000 000

1 000 000

13

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

1 890 522

93 980

1 984 502

14

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

2 612 076

2 612 076

15

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

23 386 440

0

23 386 440

16

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

1 399 613

1 399 613

17

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

4 135 600

537 628

19 764 516

71 055 143

40 627 313

1 292 000

137 412 200

18

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

16 342 120

16 342 120

19

Közvilágítás

39 401 500

4 500 000

43 901 500

20

Zöldterület -kezelés

500 000

68 567 000

69 067 000

21

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

9 169 376

20 587 500

1 500 000

31 256 876

22. Egészségügyi ellátás

Háziorvosi alapellátás

895 260

17 335 200

18 230 460

Háziorvosi ügyeleti ellátás

50 841 420

50 841 420

Fogorvosi alapellátás

240 000

240 000

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

35 011 303

4 531 522

6 449 420

190 500

46 182 745

23

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

24 305 000

24 305 000

24

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

110 490

110 490

25

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

3 672 113

477 375

88 544 197

92 693 685

26

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

2 348 400

2 348 400

27

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

2 894 949

376 543

10 933 047

0

14 204 539

28

Szociális étkeztetés

12 576 026

1 634 884

59 905 981

0

74 116 891

29

Házi segítségnyújtás

11 699 302

1 520 910

1 267 200

14 487 412

30

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támog.

13 197 420

13 197 420

31

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

0

600 000

7 916 910

8 516 910

32

Mindösszesen:

125 558 502

16 201 485

409 853 136

13 197 420

593 142

219 370 147

15 000

0

600 000

7 916 910

0

0

0

0

181 770 216

78 852 057

1 292 000

50 479 009

26 203 680

1 131 902 704

5. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2023. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K5

K6

K7

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Egyéb működési célú tám. ÁH-on belülre

Beruházás

Felújítás

A

B

C

D

E

F

G

H

Polgármesteri Hivatal

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége

124 973 585

17 159 716

21 596 322

0

0

0

163 729 623

2

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

6 761 960

747 558

0

0

0

7 509 518

3

TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" projekt - 1 fő többletfeladat ellátása

892 000

115 960

0

0

0

0

1 007 960

4

Támogatási célú finanszírozási műveletek -2022. évi Népszámlálás elszámolási különbözet visszafizetése

0

0

0

565 040

0

0

565 040

5

Mindösszesen:

132 627 545

18 023 234

21 596 322

565 040

0

0

172 812 141

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

1

Óvodai gyermekétkeztetés

51 169 046

51 169 046

2

Óvodai nevelés

136 790 426

21 932 495

158 722 921

3

Óvodai nevelés (SNI)

2 702 000

351 260

3 053 260

4

Óvoda fenntartási kiadások

18 686 492

673 100

381 000

19 740 592

5

Nyitnikék Gyerekház

9 669 682

1 307 059

755 966

11 732 707

6

Család- és Gyermekjóléti Központ

37 866 441

4 910 295

11 785 613

63 500

54 625 849

7

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

14 225 539

1 894 121

3 220 491

63 500

19 403 651

8

Bölcsődei ellátás

31 955 839

4 204 261

5 569 347

0

41 729 447

9

Bölcsődei gyermekétkeztetés

10 747 177

10 747 177

10

TOP-5.2.1-15 projekt

5 318 868

691 453

6 010 321

11

Támogatási célú finanszírozási műveletek - EFOP-3.9.2-16-2017-00057 "Járásokat összekötő humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben" c. projekt támogatás visszafizetési kötelezettség

0

0

0

3 720 988

0

0

3 720 988

12

Mindösszesen:

238 528 795

35 290 944

101 934 132

3 720 988

800 100

381 000

380 655 959

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

0

0

581 000

0

1 300 714

0

1 881 714

2

Könyvtári szolgáltatások

4 314 507

560 886

203 000

0

0

0

5 078 393

3

Közművelődés- hagyományos közösségi kult. értékek gondozása

18 684 213

2 451 800

12 259 640

0

0

0

33 395 653

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

591 853

248 347

13 942 677

0

0

0

14 782 877

5

Mindösszesen:

23 590 573

3 261 033

26 986 317

0

1 300 714

0

55 138 637

6. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Ssz.

Megnevezés

KIADÁSOK

Feladatellátás jogszabályi alapja

Kötelező feladatok kiadása

Önként vállalt feladatok kiadása

Állami (államigazgatási) feladatok kiadása

Kiadások összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

112 837 937

4 976 514

117 814 451

0

0

117 814 451

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

Mötv. 13. § (1) 13.

100 000

100 000

0

0

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

Mötv. 13. § (1) 9.

71 837 524

42 060 375

113 897 899

1 869 745

96 430 593

98 300 338

0

212 198 237

4

Önk-ok elszámolásai a központi költségvetéssel

Áht. 53/A. §

96 790

96 790

0

0

96 790

5

Központi költségvetési befizetések

Áht. 53/A. §

26 701 774

26 701 774

0

0

26 701 774

6

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

15 000

15 000

0

15 000

7

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

Ttv. 2. § (2) bek., Mötv.13. § (1) 12.

0

0

16 750 447

16 750 447

16 750 447

8

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

5 973 755

5 973 755

0

0

5 973 755

9

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

8 485 920

8 485 920

0

0

8 485 920

10

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

0

10 750 000

10 750 000

0

10 750 000

11

Közutak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

11 853 887

33 324 744

45 178 631

0

0

45 178 631

12

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Mötv. 13. § (1) 11.

1 000 000

1 000 000

0

0

1 000 000

13

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

0

1 890 522

93 980

1 984 502

0

1 984 502

14

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Mötv. 13. § (1) 19.

2 612 076

2 612 076

0

0

2 612 076

15

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

Mötv. 13. § (1) 5., 19.

23 386 440

0

23 386 440

0

0

23 386 440

16

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Mötv. 13. § (1) bek. 11., 21. pontja

1 399 613

1 399 613

0

0

1 399 613

17

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

Mötv. 13. § (1) 1., 7., 9., 14. pontjai

0

24 437 744

112 974 456

137 412 200

0

137 412 200

18

Víztermelés, -kezelés, -ellátás

Mötv. 13. § (1) 11., 21. pontjai

16 342 120

16 342 120

0

0

16 342 120

19

Közvilágítás

Mötv. 13. § (1) 2.

39 401 500

4 500 000

43 901 500

0

0

43 901 500

20

Zöldterület kezelés

Mötv. 13. § (1) 2.

69 067 000

69 067 000

0

0

69 067 000

21

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1) 2., 5., 9., 11., 12. pontjai

28 462 929

500 000

28 962 929

1 293 947

1 000 000

2 293 947

0

31 256 876

22

Háziorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

18 230 460

18 230 460

0

0

18 230 460

23

Háziorvosi ügyeleti ellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

50 841 420

50 841 420

0

0

50 841 420

24

Fogorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1)

240 000

240 000

0

0

240 000

25

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás (Védőnői Szolg.)

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

45 992 245

190 500

46 182 745

0

0

46 182 745

26

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Mötv. 13. § (1) 15.

24 305 000

24 305 000

0

0

24 305 000

27

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

0

110 490

110 490

0

110 490

28

Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés

0

0

0

0

0

29

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

Gyvt. 21/A § (3) bek.

92 693 685

92 693 685

0

0

92 693 685

30

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása

0

0

0

0

0

31

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Gyvt. 21/C § (1)

2 348 400

2 348 400

0

0

2 348 400

32

A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok

0

14 204 539

14 204 539

0

14 204 539

33

Szociális étkeztetés

Szoc. tv. 86. § (1) b,

74 116 891

0

74 116 891

0

0

74 116 891

34

Házi segítségnyújtás

Szoc. tv. 86. § (1) c,

14 487 412

14 487 412

0

0

14 487 412

35

Egyéb szoc. pénzbeli ellátások, támogatások

Mötv. 13. § (1) 8a, Szoc. tv. 45. §, 48. §

13 197 420

13 197 420

0

0

13 197 420

36

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

Mötv. 13. § (1) 13.

8 516 910

8 516 910

0

0

8 516 910

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesen:

748 186 988

101 894 253

850 081 241

54 571 987

210 499 029

265 071 016

16 750 447

0

16 750 447

1 131 902 704

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

163 729 623

0

163 729 623

0

0

163 729 623

2

Támogatási célú finanszírozási műveletek

565 040

565 040

0

0

565 040

3

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

388/2017(XII.13)Korm. r. 362/2020(VII.23)Korm. r.

7 509 518

7 509 518

0

0

7 509 518

4

Településfejlesztési projektek és támogatásuk (TOP-4.3.1-15.BK1-2020-00008 projekt)

0

1 007 960

1 007 960

0

1 007 960

Polgármesteri Hivatal összesen:

171 804 181

0

171 804 181

1 007 960

0

1 007 960

0

0

0

172 812 141

1

Óvodai intézményi étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

51 169 046

51 169 046

0

0

51 169 046

2

Óvodai nevelés, ellátás

Mötv. 13. § (1) 6.

158 722 921

158 722 921

0

0

158 722 921

3

Óvodai nevelés, ellátás SNI

3 053 260

3 053 260

0

0

3 053 260

4

Óvoda fenntartási kiadások

18 686 492

1 054 100

19 740 592

0

0

19 740 592

5

Család- és Gyermekjóléti Központ

Gyvt. 40/A. §

54 562 349

63 500

54 625 849

0

0

54 625 849

6

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Gyvt. 40. §

19 340 151

63 500

19 403 651

0

0

19 403 651

7

Bölcsődei ellátás

Gyvt. 94. § (3a)

41 729 447

0

41 729 447

0

0

41 729 447

8

Bölcsődei étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

10 747 177

10 747 177

0

0

10 747 177

9

Nyitnikék Gyerekház

Gyvt. 38/A §

0

11 732 707

11 732 707

0

11 732 707

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek (EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség)

0

3 720 988

3 720 988

0

3 720 988

11

TOP-5.2.1-15 projekt

0

6 010 321

6 010 321

0

6 010 321

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

358 010 843

1 181 100

359 191 943

21 464 016

0

21 464 016

0

0

0

380 655 959

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

581 000

1 300 714

1 881 714

0

0

1 881 714

2

Könyvtári szolgáltatások

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

5 078 393

5 078 393

0

0

5 078 393

3

Hagyományos közösségi kult. értékek gondozása - Közművelődés

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 73. § (2)

33 395 653

0

33 395 653

0

0

33 395 653

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

0

14 782 877

14 782 877

0

14 782 877

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

39 055 046

1 300 714

40 355 760

14 782 877

0

14 782 877

0

0

0

55 138 637

Önkormányzat mindösszesen:

1 317 057 058

104 376 067

1 421 433 125

91 826 840

210 499 029

302 325 869

16 750 447

0

16 750 447

1 740 509 441

7. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok kiadása

748 186 988

101 894 253

850 081 241

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

98 850 035

236 129 795

Ügyeleti ellátáshoz önkormányzatoktól átvett pénzeszk.

8 371 584

81 129 959

Közhatalmi bevételek

223 000 000

479 995 624

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

2 113 560

Család- és nővédelmi eü. gondozáshoz Nemzeti Egészségbizt. Alapkezelőtől finanszírozás

42 475 200

Bérleti díj bevételek

11 204 233

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (iskolai étkeztetés)

71 762 825

Startmunka programok műk. c. támogatása

6 150 647

Hagyatéki bevétel

1 000 000

Szociális feladatok egyéb támogatása

42 143 015

Hosszabb időtartamú közfogl. műk. c. tám.

7 637 328

Tulajdonosi bevételek

650 000

Szociális étkeztetés támogatása

11 071 500

2. sz. háziorvosi körzet helyettesítésének NEAK finanszírozása

16 435 200

Közvetített szolgáltatások értéke

3 471 960

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás) támog.

10 188 860

Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése (köztemetés)

60 000

Ellátási díjak (ált. isk., szoc. étkezés, házi s. ny.)

44 512 184

Homokértékesítés bevétele

635 000

Egyéb működési bevételek

15 323 445

Kamatbevétel

300

797 255 378

108 186 301

905 441 679

49 068 390

6 292 048

55 360 438

Működési célú maradvány igénybevétele

180 198 502

0

Startmunka programok felh. c. támogatása

0

4 976 514

Ingatlan, gép, jármű, termőföld értékesítés

23 869 518

103 209 787

Felhalmozási c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése (Arany Bácska Egyesület)

4 976 514

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

79 340 269

Állami feladat kiadása

16 750 447

0

16 750 447

0

0

0

0

0

0

-16 750 447

0

-16 750 447

Önként vállalt feladatok kiadása

54 571 987

210 499 029

265 071 016

0

Földalapú támogatás

2 300 000

10 158 779

Terményértékesítés bevétele

30 000 000

140 166 091

EFOP-1.4.2.."Együtt könnyebb" projekt műk. c. támogatása

5 100 000

Tulajdonosi bevételek

15 000

EFOP-1.5.3-16-2017-00082 "Együtt vagyunk..." pr. műk. c. támogatása

2 758 779

Működési célú maradvány igénybevétele

41 825 091

Naperőmű által termelt többlet energia értékesítésének bevétele

68 326 000

150 324 870

200 006 710

350 331 580

95 752 883

-10 492 319

85 260 564

0

VP6-19.2.1.-32-10-21 "Közösségi feladat ellátását célzó tároló építése Jánoshalmán" pr. felhalmozási c. támogatása

9 999 999

9 999 999

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

190 006 711

190 006 711

Jánoshalma Városi Önkormányzat kiadásai összesen:

819 509 422

312 393 282

1 131 902 704

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

236 129 795

Átvett pénzeszköz összesen:

106 265 251

Saját bevétel összesen:

913 378 213

947 580 248

308 193 011

1 255 773 259

128 070 826

-4 200 271

123 870 555

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok kiadása

171 804 181

0

171 804 181

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

143 408 300

143 408 300

0

Anyakönyvi szolgáltatás díjbevétele

600 000

17 188 995

Működési célú maradvány igénybevétele

16 588 995

160 597 295

0

160 597 295

-11 206 886

0

-11 206 886

Önként vállalt feladatok kiadása

1 007 960

1 007 960

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal kiadásai összesen:

172 812 141

0

172 812 141

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

143 408 300

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

17 188 995

160 597 295

0

160 597 295

-12 214 846

0

-12 214 846

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok kiadása

39 055 046

1 300 714

40 355 760

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

18 817 139

18 817 139

0

Könyvtári szolgáltatások ellenértéke

57 150

11 977 395

Közvetített szolgáltatások értéke

1 714 500

Működési célú maradvány igénybevétele

8 672 345

Közművelődési szolgáltatások ellenértéke

1 533 400

30 794 534

0

30 794 534

-8 260 512

-1 300 714

-9 561 226

Önként vállalt feladatok kiadása

14 782 877

0

14 782 877

0

0

0

0

0

0

-14 782 877

0

-14 782 877

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár kiadásai összesen:

53 837 923

1 300 714

55 138 637

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

18 817 139

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

11 977 395

30 794 534

0

30 794 534

-23 043 389

-1 300 714

-24 344 103

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok kiadása

358 010 843

1 181 100

359 191 943

Óvodaműködtetési támogatás

20 691 000

256 736 760

0

Étkeztetéssel kapcsolatos térítési díj bevétel

5 582 819

15 840 859

Óvodapedagógusok és a munkájukat közvetlen segítők bértámogatása

113 513 180

Működési célú maradvány igénybevétele

10 258 040

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

9 441 120

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (óvodai étkeztetés)

32 986 416

272 577 619

0

272 577 619

-85 433 224

-1 181 100

-86 614 324

Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat, Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ

32 283 669

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

7 114 441

Bölcsőde támogatása

35 170 598

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

0

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (bölcsődei étkeztetés)

5 536 336

Önként vállalt feladatok kiadása

21 464 016

0

21 464 016

Nyitnikék Gyerekház EMMI-fejezeti támogatása

9 228 840

14 470 452

TOP-5.2.1-15 projekt maradvány igénybevétele

2 575 294

6 296 282

TOP-5.2.1-15 projekt támogatása

5 241 612

EFOP-3.9.2-16-2017-00057"Járásokat összekötő humán kap. fejl. térs. szemléletben" pr. maradvány igénybevétele

0

EFOP-3.9.2..00057 pr. maradvány igénybevétele

3 720 988

20 766 734

0

20 766 734

-697 282

0

-697 282

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ kiadásai összesen:

379 474 859

1 181 100

380 655 959

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

256 736 760

Átvett pénzeszköz összesen:

14 470 452

Saját bevétel összesen:

22 137 141

293 344 353

0

293 344 353

-86 130 506

-1 181 100

-87 311 606

Mindösszesen:

1 425 634 345

314 875 096

1 740 509 441

Központi ktgv.-i támog. mindössz.:

655 091 994

Átvett pénzeszköz mindösszesen:

120 735 703

Saját bevétel mindösszesen:

964 681 744

1 432 316 430

308 193 011

1 740 509 441

6 682 085

-6 682 085

0

8. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszáma és a közfoglalkoztatottak létszáma 2023. év

Megnevezés

Jan

Febr

Márc

Ápr

Máj

Jún

Júl

Aug

Szept

Okt

Nov

Dec

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Óvodai nevelés

- Óvodapedagógus - teljes munkaidős

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

- Óvodatitkár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Pedagógiai asszisztens

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

- Óvodai dajka

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

- Technikai dolgozók (2 fő részfoglalkozású napi 4 órában)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Bölcsődei csoport

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Középfokú végzettségű kisgyermeknevelő

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Bölcsődei dajka

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Technikai dolgozók (1 fő részfoglalkozású napi 2 órában)

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

Nyitnikék Gyerekház

Gyermekház vezető - Felsőfokú óvodapedagógus

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szakmai munkatárs- középfokú végz.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Család- és Gyermekjóléti Központ

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Esetmenedzser

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

- Óvodai, iskolai szociális segítő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Családsegítő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010 "Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt

Pályázati munkatárs (munkaidőn túl, részmunkaidőben)

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

47,25

Polgármesteri Hivatal

- Köztisztviselők

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

Polgármesteri Hivatal összesen:

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

23

Helyi önkormányzat

Önkormányzati tisztségviselők

- Polgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Főállású alpolgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Igazgatási tevékenység

- Ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Védőnői Szolgálat

- Védőnők

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Gyermekétkeztetés

- Gazdasági ügyintéző (térítési díjak beszedése, étkezők nyilvántartása)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szociális étkeztetés

- Szociális segítő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szociális étkeztetési ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szociális asszisztens

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Házi segítségnyújtás

- Szociális gondozó

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010 "Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt

- Szakmai vezető (1 fő részmunkaidőben napi 4 órában)

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0

0

0

0

- Utcafelelős (03.31-ig 5 fő részmunkaidőben napi 4 órában, 08.31-ig 1 fő)

2,5

2,5

2,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0

0

0

0

Helyi önkormányzat összesen:

18

18

18

16

16

16

16

16

15

15

15

15

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

- Intézményvezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Könyvtáros

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ügyviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Üzemviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

HELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI ÖSSZESEN:

92,25

92,25

92,25

90,25

90,25

90,25

90,25

90,25

89,25

89,25

89,25

89,25

Közfoglalkoztatás

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás (2022. évről áthúzódó programok 2023.02.28-ig)

Szociális jellegű program - programelem

15

15

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (2022. évről áthúzódó programok 2023.02.28-ig)

24 fő álláskereső közfoglalkoztatása

24

24

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

39

39

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

2023. évi felhalmozási kiadások feladatonként, felújítási kiadások célonként

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Beruházások

2

Helyi önkormányzat

3

TOP-4.3.1-15-BK1 -2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" c. projekt beruházási kiadásai

42 121 047 Ft

4

TOP-1.1.3-16-BK1 -2017-00007 "Agrárlogisztikai központ építése Jánoshalmán c. projekt kiegészítő építési munkálatok kiadásai

93 230 593 Ft

5

Polgármesteri Hivatal naperőmű kiépítés 155/2022(IX.29) Kt. hat.

6 000 000 Ft

6

Agrárlogisztikai Központ - térvilágítás bekötés

3 200 000 Ft

7

Gyümölcsfeldolgozó, Hűtőház - porral oltó új készülék beszerzés 4 db, CO oltó új készülék 1 db

93 980 Ft

8

Közösségi feladat ellátását célzó tároló építése Jánoshalmán (Béke tér 1.) (VP6-19.2.1.-32-10-21) pr.

24 038 988 Ft

9

Arany J. u. 7. sz. alatti ingatalan megvásárlása 229(2022(XII.15)

6 500 000 Ft

10

Homokbánya műszaki üzemelési terv

500 000 Ft

11

Ipari területre sorompó, kapu létesítése

1 000 000 Ft

12

Védőnői szolgálat eszközbeszerzései (vérnyomásmérő, csecsemő mérleg)

190 500 Ft

13

TOP PLUSZ -1.2.1-21 "Élhető települések" pályázat 2022. évben biztosított fedezet maradványa és tervezési költségeihez biztosított fedezet 231/2022(XII.15)Kt.

4 895 108 Ft

14

Helyi önkormányzat összesen:

181 770 216 Ft

15

Polgármesteri Hivatal

16

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

17

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

18

Könyvtári dokumentumok vásárlása (1 éven túl elhasználódó)

1 300 714 Ft

19

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

1 300 714 Ft

20

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

21

Óvoda fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos eszközbeszerzések (óvodai ágyak, ágytároló szekrény, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép, udvari játékok, sportszerek, hűtőgép, műa. dobozok csoportonként és konyhai szállításra)

673 100 Ft

22

Család- és Gyermekjóléti Központ beruházási kiadásai ( vízforraló, mikrohullámú sütő)

63 500 Ft

23

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat beruházási kiadásai ( törölköző, konyharuha, poharak, kávés csészék)

63 500 Ft

24

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

800 100 Ft

25

Összesen:

183 871 030 Ft

26

Felújítás

27

Helyi önkormányzat

28

Önkormányzati bérlakások felújítása

400 000 Ft

29

Közvilágítás korszerűsítés (műszaki szakértelem, műszaki ellenőrzés)

4 500 000 Ft

30

Belterületi járdák felújítása 2022. -Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása és önerő

25 678 991 Ft

31

"Külterületi utak fejlesztése Jánoshalmán" pályázathoz (VP6-7.2.1.1-21) fejlesztési önerő

7 645 753 Ft

32

TOP-4.3.1-15-BK1 -2020-00008 "Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" c. projekt felújítási kiadásai

40 627 313 Ft

33

Helyi önkormányzat összesen:

78 852 057 Ft

34

Polgármesteri Hivatal

35

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

36

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

37

Kerítésfelújítás, parketta csiszolás -3 csop. (Batthyány utcai óvoda)

381 000 Ft

38

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

381 000 Ft

39

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

40

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

0 Ft

41

Összesen:

79 233 057 Ft

42

Egyéb felhalmozás célú támogatás államháztartáson belülre

43

Helyi önkormányzat

44

TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00008 projekt támogatás visszafizetés

1 292 000 Ft

45

Összesen:

1 292 000 Ft

46

Egyéb felhalmozás célú támogatás államháztartáson kívülre

47

Helyi önkormányzat

48

Felhalmozási célú kölcsön nyújtása Arany Bácska Egyesület részére

4 976 514 Ft

49

Városgazda Kft. épületére naperőmű kiépítés 176/2022(X.27) Kt. hat.

7 400 000 Ft

50

Közétkeztetési Kft. épületére napelem rendszer telepítése 169/2022(IX.29) Kt. hat.

21 171 535 Ft

51

Víziközmű - KEHOP-2.1.11 konzorciumi pályázat önerő 193/2021(XII.16) Kt. hat. - Kiskunsági Víziközmű Kft. részére átadás

16 342 120 Ft

52

Felújítási alap befizetési kötelezettség (vegyes tulajdonú társasházak)

588 840 Ft

53

Összesen:

50 479 009 Ft

54

Fejlesztési célú tartalék

55

Helyi önkormányzat

56

57

Összesen:

0 Ft

58

Mindösszesen:

314 875 096 Ft

10. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Tervezett tartalékok 2023. év

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Vis maior tartalék (működési)

2

Vis maior tartalék

0 Ft

3

Vis maior tartalék összesen:

0 Ft

4

Céltartalék (működési)

5

Környezetvédelmi alap a 2023. évre tervezett talajterhelési díj bevételből

600 000 Ft

6

Környezetvédelmi alap (előző évek maradványa)

7

Környezetvédelmi alap összesen:

600 000 Ft

8

Céltartalék (működési) összesen:

600 000 Ft

9

Általános tartalék (működési)

10

Általános tartalék

7 916 910 Ft

11

Általános tartalék összesen:

7 916 910 Ft

12

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

13

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék összesen:

0 Ft

14

Működési tartalékok összesen (I.):

8 516 910 Ft

15

Céltartalék (felhalmozási)

16

17

Felhalmozási tartalékok összesen (II.):

0 Ft

18

Tartalékok mindösszesen (I.+II.)

8 516 910 Ft

11. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások

Jogcím

Helyi önkormányzat

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen Ft

száma

megnevezése

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

2023. évi bérintézkedések kiegészítő támogatása Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

2023. évi bérintézkedések kiegészítő támogatása Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

2023. évi bérintézkedések kiegészítő támogatása Ft

Összesen Ft

A

B

C

D

E

H

I

J

K

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

242 258 335

0

242 258 335

242 258 335

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

25,90

5 537 000

143 408 300

143 408 300

143 408 300

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

816,5

26 000

21 229 000

21 229 000

21 229 000

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

31 791 500

31 791 500

31 791 500

1.1.1.4

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

100 000

100 000

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

16 273 635

16 273 635

16 273 635

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

23 808 400

23 808 400

23 808 400

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

250

2 550

637 500

637 500

637 500

1.1.5.

Közvilágítás kiegészítő támogatása

5 010 000

5 010 000

5 010 000

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

143 645 300

0

143 645 300

143 645 300

1.2.1.

Óvodaműködtetési támogatás

20 691 000

20 691 000

20 691 000

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

158,7

130 000

20 631 000

20 631 000

20 631 000

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

60 000

60 000

1.2.2.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

74 733 180

74 733 180

74 733 180

1.2.2.1.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

14,2

5 262 900

74 733 180

74 733 180

74 733 180

1.2.3.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

9 441 120

9 441 120

9 441 120

1.2.3.1.1.1.1.

Alapfokú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2022.01.01-ig szerezték meg

9,0

467 690

4 209 210

4 209 210

4 209 210

1.2.3.1.1.1.2.

Alapfokú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2022.01.01-ig szerezték meg

3

1 743 970

5 231 910

5 231 910

5 231 910

1.2.3.2.1.1.1.

Alapfokú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

428 720

0

0

0

1.2.3.2.1.1.2.

Alapfokú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

1 598 640

0

0

0

1.2.5.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

38 780 000

38 780 000

38 780 000

1.2.5.1.1.

Napi 8 órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

10

3 878 000

38 780 000

38 780 000

38 780 000

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

130 857 642

0

130 857 642

0

0

0

130 857 642

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

42 143 015

42 143 015

42 143 015

1.3.2.

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

53 544 029

53 544 029

0

53 544 029

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

1,1

5 128 940

5 641 834

5 641 834

0

5 641 834

1.3.2.2.

Család- és gyermekjóléti központ

5,5

4 843 970

26 641 835

26 641 835

0

26 641 835

1.3.2.3.

Szociális étkeztetés

150

73 810

11 071 500

11 071 500

11 071 500

1.3.2.4.

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás)

22

463 130

10 188 860

10 188 860

10 188 860

1.3.3.

Bölcsőde, minibölcsőde támogatása

35 170 598

35 170 598

0

35 170 598

1.3.3.1.1

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

1,00

6 990 700

6 990 700

6 990 700

0

6 990 700

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4,80

5 453 000

26 174 400

26 174 400

0

26 174 400

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

2 005 498

2 005 498

0

2 005 498

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

112 399 137

0

112 399 137

0

112 399 137

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

11,56

2 700 300

31 215 468

31 215 468

31 215 468

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

79 070 109

79 070 109

79 070 109

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

4 120

513

2 113 560

2 113 560

2 113 560

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

18 817 139

18 817 139

18 817 139

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

8 503

2 213

18 817 139

18 817 139

0

2. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

485 515 114

xxx

xxx

143 645 300

xxx

xxx

18 817 139

647 977 553

2.1

A helyi önkormányzatok általános feladatainak működési célú támogatása

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2.1.6.

Önkormányzati elszámolások -2023. évben kieső iparűzési adóbevétel összegével megegyező kp-i költségvetési támogatás

0

0

2.2

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak működési célú támogatása

0

0

7 114 441

7 114 441

0

0

7 114 441

2.2.2.

Szociális ágazati összevont pótlék

0

0

0

2.2.3

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

0

7 114 441

7 114 441

7 114 441

2.3.2.4.

A települési önkormányzatok könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatása

0

0

3.5.

Belterületi utak, járdák, hidak felújítása

0

0

3. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

0

xxx

xxx

7 114 441

xxx

xxx

0

7 114 441

Központi költségvetési támogatások mindösszesen:

xxx

xxx

485 515 114

0

485 515 114

xxx

xxx

150 759 741

0

150 759 741

xxx

xxx

18 817 139

0

18 817 139

655 091 994

12. melléklet a 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelethez

A 2023. évi költségvetésben tervezett, EU-forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek kiadásai, a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai

Ssz.

Megnevezés

Tervezett és megvalósulás szerinti bevételek, kiadások (Ft) évenkénti üteme

2023. évi költségvetésben tervezett 2022. évi maradvány igénybevétel

2023. évi költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok, ill. saját erő biztosítása

2023. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzatok

Összesen

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Jánoshalma Városi Önkormányzat

2

Integrált térségi gyermekprogramok - "Együtt könnyebb" komplex prevenciós és társadalmi felzárkóztató program a gyermekszegénység ellen (EFOP-1.4.2-16-2016-00020)

3

Saját erő

1 500 000

0

0

0

0

0

0

1 500 000

0

1 500 000

4

EU-s és hazai forrás együtt

258 079 727

0

59 135 000

28 763 690

60 000 000

60 000 000

46 110 345

4 070 692

12 704 539

5

Források összesen

259 579 727

0

59 135 000

28 763 690

60 000 000

60 000 000

46 110 345

5 570 692

12 704 539

1 500 000

6

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

141 790 185

2 681 560

20 997 974

26 747 270

24 149 277

26 774 443

37 168 169

3 271 492

3 271 492

7

Bér+járulék kiadások (elszámolható) Polgármesteri Hivatalnál

403 910

403 910

0

8

Dologi kiadások (elszámolható)

108 229 741

0

14 084 323

12 616 822

19 592 481

19 756 598

32 746 470

9 433 047

9 433 047

9

Dologi kiadások (nem elszámolható)

1 500 000

1 500 000

1 500 000

10

Beruházási kiadások (elszámolható)

7 655 891

0

4 143 619

0

3 512 272

0

0

11

Kiadások összesen

259 579 727

2 681 560

39 225 916

39 768 002

47 254 030

46 531 041

69 914 639

14 204 539

14 204 539

12

Agrárlogisztikai központ építése Jánoshalmán (TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00007)

13

Saját erő

7 797 742

0

0

338 900

1 745 107

2 513 735

3 200 000

0

3 200 000

14

EU-s és hazai forrás együtt

779 744 386

437 625 000

0

-5 000 000

208 470 749

138 648 637

0

95 100 338

15

Források összesen

787 542 128

437 625 000

0

-4 661 100

210 215 856

141 162 372

3 200 000

95 100 338

3 200 000

16

Beruházási kiadások (elszámolható)

769 892 446

0

17 375 878

306 874 715

352 411 260

93 230 593

93 230 593

17

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

4 743 812

1 482 852

60 960

3 200 000

3 200 000

18

Dologi kiadások (elszámolható)

9 915 438

3 600 693

4 445 000

1 869 745

1 869 745

19

Dologi kiadások (nem elszámolható)

2 990 432

338 900

262 255

2 452 775

20

Kiadások összesen

787 542 128

0

20 976 571

4 783 900

308 619 822

354 924 995

98 300 338

98 300 338

21

"Közösségi feladat ellátását célzó tároló építése Jánoshalmán" projekt (VP6-19.2.1-32-10-21)

22

Saját erő

14 038 989

14 038 989

4 038 989

23

EU-s és hazai forrás együtt

9 999 999

9 999 999

9 999 999

24

Források összesen

24 038 988

24 038 988

4 038 989

9 999 999

25

Beruházási kiadások (elszámolható)

24 038 988

24 038 988

24 038 988

26

Kiadások összesen

24 038 988

24 038 988

24 038 988

27

"Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt (TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010)

28

Saját erő

107 308

107 308

0

107 308

29

EU-s és hazai forrás együtt

58 066 300

58 066 300

18 272 831

30

Források összesen

58 173 608

58 066 300

107 308

18 272 831

107 308

31

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

18 195 308

4 978 545

8 543 535

4 673 228

4 673 228

32

Dologi kiadások (elszámolható)

39 978 300

5 440 271

20 831 118

13 706 911

13 706 911

33

Dologi kiadások (nem elszámolható)

34

Kiadások összesen

58 173 608

10 418 816

29 374 653

18 380 139

18 380 139

35

"Megújuló városrészek Jánoshalmán I. ütem" projekt (TOP-4.3.1-15-BK1-2020-00008)

36

Saját erő

7 120 544

1 510 734

5 452 892

156 918

529 706

37

EU-s és hazai forrás együtt

241 250 000

241 250 000

90 576 219

38

Források összesen

248 370 544

242 760 734

5 452 892

91 105 925

0

39

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

1 145 700

1 145 700

40

Bér+járulék kiadások (elszámolható) Polgármesteri Hivatalnál

5 330 815

1 287 825

3 035 030

1 007 960

1 007 960

41

Dologi kiadások (elszámolható)

9 637 816

2 524 800

1 143 000

5 970 016

5 970 016

42

Dologi kiadások (nem elszámolható)

6 017 351

480 800

5 448 962

87 589

87 589

43

Beruházási kiadások (elszámolható)

126 808 642

5 956 066

78 731 529

42 121 047

42 121 047

Támogatás visszafizetési kötelezettség

1 292 000

1 292 000

1 292 000

44

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

729 499

727 534

1 965

0

45

Felújítási kiadások (elszámolható)

96 662 239

1 457 200

55 019 843

40 185 196

40 185 196

46

Felújítási kiadások nem elszámolható)

746 482

302 400

1 965

442 117

442 117

47

Kiadások összesen

248 370 544

13 882 325

143 382 294

91 105 925

91 105 925

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

48

"Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség" projekt (TOP-5.2.1-15-BK1-2020-00010)

49

Saját erő

8 735

41

8 694

0

50

EU-s és hazai forrás együtt

20 339 292

16 933 700

-1 836 020

5 241 612

2 575 294

5 241 612

51

Források összesen

20 348 027

16 933 700

-1 836 020

2 575 294

5 241 612

52

Bér+járulék kiadások (elszámolható)

20 339 292

4 660 740

7 831 308

7 847 244

6 010 321

53

Dologi kiadások (elszámolható)

0

54

Dologi kiadások (nem elszámolható)

8 735

41

8 694

0

55

Kiadások összesen

20 348 027

4 660 781

7 840 002

7 847 244

6 010 321