Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – a Pénzügyi, Jogi, Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével- Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed

a) Jánoshalma Városi Önkormányzatra (a továbbiakban: Önkormányzat),

b) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban Képviselő-testület),

c) a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal),

d) az Önkormányzat által alapított költségvetési szervekre (a továbbiakban: intézmények), gazdasági társaságokra,

e) az államháztartáson kívülre juttatott önkormányzati költségvetési támogatásban részesülő személyekre.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzat költségvetéséből államháztartáson belülre és azon kívülre történő kifizetésekre, valamint az államháztartáson kívülről érkező támogatásokra.

II. Fejezet

A költségvetés főösszege

2. § (1) A Képviselő-testület a

a) tárgyévi költségvetési bevételek összegét 1 572 974 156 Ft-ban

b) tárgyévi költségvetési kiadások összegét 1 973 393 567 Ft-ban

c) a tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét - 400 419 411 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a

a) finanszírozási célú kiadások összegét 30 703 100 Ft-ban

b) a költségvetés összesített hiányát 431 122 511 Ft-ban

c) a költségvetés főösszegét 2 004 096 667 Ft-ban

állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben szereplő hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) A hiány belső forrásból történő finanszírozása költségvetési maradvány működési célú igénybevételével 208 001 777 Ft, költségvetési maradvány felhalmozási célú igénybevételével 223 120 734 Ft

b) A hiány külső forrásból történő finanszírozása felhalmozási célú hitel felvételével 0 Ft

(4) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében az alábbi intézkedéseket teszi:

a) 2023. évi költségvetési maradvány igénybevétele

b) pályázati források igénybevétele

(5) A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(6) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevétel összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet tartalmazza.

(7) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési kiadás összegéből a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervei kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. melléklet tartalmazza.

(8) A helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 6. és 7. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek adatait működési és felhalmozási célú bontásban összevontan tartalmazó 2024. évi költségvetési mérleget a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) Jánoshalma Város Önkormányzat 2024. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 2. mellékletének jogcímei szerinti részletezését a 11. melléklet tartalmazza.

III. Fejezet

A költségvetés kiadásai

3. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2024. évi kiadási előirányzatait a következő összegekben állapítja meg:

a) Helyi önkormányzat: 1 228 280 709 Ft

b) Polgármesteri Hivatal: 201 345 918 Ft

c) Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ: 498 706 930 Ft

d) Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár: 75 763 110 Ft

(2) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat költségvetését feladatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetését feladatonként a 5. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(4) A költségvetési szervek engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatottak létszámát a Képviselő-testület a 8. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

4. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2024. évi költségvetésén belül a felhalmozási kiadásokat 307 416 921 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként, a felhalmozási kiadásokat feladatonként a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat 2024. évi költségvetését adósságot keletkeztető ügylet nem terheli.

(4) A 2024. költségvetési évet érintő, európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek adatait a 12. melléklet tartalmazza.

IV. Fejezet

A költségvetés tartalékai

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetésén belül a tartalék előirányzatát a 10. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetésben tervezett céltartalék feletti rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A 2024. évben talajterhelési díj bevételből képzett céltartalék felhasználását illetően talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló 14/2016.(X.24.) számú önkormányzati rendelet 17.-18. §-ában foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

V. Fejezet

Az előirányzat módosítás, átcsoportosítás szabályai, egyes személyi juttatásokat érintő rendelkezések

6. § (1) A 2024. évi költségvetési előirányzatok az ezen rendeletben meghatározottakhoz képest változhatnak a központi intézkedések, jogszabályi előírások alapján, valamint a költségvetési szervek saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításai, átcsoportosításai, az 5. § alapján a költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozó polgármesteri intézkedés és a Képviselő-testület évközi döntései eredményeképpen.

(2) A Képviselő-testület a 2024. évi költségvetési előirányzatok (1) bekezdés szerinti változása esetén a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével – negyedévenként, az éves munkatervben meghatározott időpontokban, de legkésőbb 2025. február 28-ig – 2024. december 31-i hatállyal - módosítja.

(3) A költségvetési rendelet- módosítással egyidejűleg az önkormányzat és intézményei gazdálkodásáról szóló beszámoló is készül a Képviselő- testület számára.

(4) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek a részükre jóváhagyott kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre, de ezen átcsoportosítás nem irányulhat a megállapított és kiemelt előirányzatként kezelendő személyi juttatások előirányzatának növelésére. Erre csak a Képviselő-testület jogosult.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek esetében a személyi juttatások előirányzatának év közbeni változtatására a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglaltak betartásával kerülhet sor.

(6) Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben saját hatáskörben, vagy a Képviselő-testület által módosított kiemelt kiadási előirányzatokat nem léphetik túl.

(7) Az intézmények a kiemelt kiadási előirányzatok körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthatnak végre.

(8) Az intézmények olyan saját hatáskörű előirányzat módosítást nem hajthatnak végre, aminek éven túli kihatása van.

(9) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a helyi önkormányzat és intézményei költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(10) A (9) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján végrehajtott előirányzat átcsoportosításokat a 6. § szerint a költségvetési rendeleten át kell vezetni.

(11) A pontos adatszolgáltatások elvégzése érdekében Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya automatikusan is végrehajtja az évközi módosításokat belső bizonylattal alátámasztva kiemelt előirányzatokon belül valamennyi költségvetési szerv vonatkozásában.

(12) Az intézmények és a hivatal a személyi állományi létszám változásának minden mozgását a polgármesterrel előzetesen, írásban egyezteti.

(13) Az intézmények és a Hivatal által az Önkormányzat költségvetésének tervezéséhez, a költségvetési rendelet módosításához, valamint a beszámolók összeállításához elkészített rendszeresen vagy eseti jelleggel szolgáltatott adatok és információk teljeskörűségéért, valódiságáért, határidőben történő beérkeztetésükért, a számviteli szabályok és a vonatkozó jogszabályok előírásainak való megfeleléséért, a statisztikai rendszerrel való tartalmi egyezőségéért az intézmények vezetői felelősséggel tartoznak.

7. § (1) A Képviselő-testület – a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 65. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2022. január 01-től 59 500 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület illetménykiegészítést állapít meg a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára, amelynek mértéke

a) felsőfokú végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a

b) érettségi végzettségű köztisztviselő esetében a köztisztviselő alapilletményének 20%-a

(3) A Képviselő-testület a Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők, ügykezelők, a polgármester és a főállású alpolgármester számára cafetéria-juttatásként 2024. évre 400.000,- Ft/fő/év és járulékai juttatást biztosít.

(4) A Képviselő-testület a Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, MT szerinti alkalmazottai, valamint a Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei, mint munkáltatók alkalmazásában álló közalkalmazottak számára bankszámla hozzájárulást fizet, melynek mértékét a 2024. évre havi 1000,- Ft/fő összegben állapítja meg. A bankszámla-hozzájárulás folyósítása a havi munkabérrel, illetménnyel együtt történik arra a bankszámlára, melyre a dolgozó munkabérét, illetményét is kapja.

VI. Fejezet

2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § (1) Az önkormányzat az egységes költségvetést (bevételek beszedését, kiadások teljesítését) a 2024. évre szóló költségvetési törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendelete, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre Hivatala és költségvetési intézményei útján.

(2) A helyi önkormányzat az intézményei számára a költségvetési támogatást (intézményfinanszírozást) havonta, az éves előirányzat max. 1/12 részének megfelelő összegben folyósítja.

9. § (1) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények általános működési támogatása, a 2024. évi költségvetésben elkülönített összegek átutalása, a vonatkozó támogatási szerződésekben rögzítettek szerint kerülnek teljesítésre.

(2) A Városgazda Kft. részére a 2024. évi költségvetésben jóváhagyott támogatási összeg feladatfinanszírozásként, szerződésben rögzített egyedi ütemezéssel kerül átadásra.

(3) A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére az átvett önkormányzati feladatok ellátása kapcsán jóváhagyott pénzbeni támogatás átutalására a vonatkozó megállapodásban, szerződésben meghatározott határidő szerint kerül sor.

(4) A tagsági viszonyon, társulási együttműködésen alapuló összegek átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(5) A társadalmi szervezetek, egyesületek, gazdasági társaságok, nem önkormányzati intézmények részére támogatásaik átutalására a vonatkozó megállapodásokban, szerződésekben foglalt határidők az irányadók.

(6) Jánoshalma Város Képviselő-testülete a kettőszázezer forint összeg alatti Jánoshalma Városi Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív céljellegű működési és fejlesztési támogatási összegre - melyet adott költségvetési évben egybe kell számítani - a Jánoshalma Város honlapján való közzétételt nem teszi kötelezővé.

10. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok átmeneti likviditási problémái esetén, valamint társadalmi szervezetek, egyesületek egyedi kérelme alapján az általános működési támogatás folyósítását – az önkormányzat anyagi lehetőségeit is figyelembe véve – a 9. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati intézmények költségvetési támogatásának (intézményfinanszírozás) folyósítását az intézményvezető egyedi kérelme alapján, adott hónapban – az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit is figyelembe véve – a 8. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően állapítsa meg.

(3) Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek fix kamatozású betétként, vagy kincstárjegyben történő elhelyezéséről a számlavezető pénzintézet útján gondoskodik.

(4) A polgármester jogosult az Önkormányzat számláin lévő átmenetileg szabad pénzeszközöket - értékhatártól függetlenül - lekötni.

11. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatárt 8 millió Ft-ban állapítja meg. A polgármester ezen értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről a soron következő ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Mindazon előirányzatok tekintetében, melyek felhasználásáról a Képviselő-testület e rendeletében vagy korábbi döntéseivel másként nem határozott, utólagos beszámolási kötelezettséggel a költségvetés egészének végrehajtásáért felelős polgármester dönt.

(3) Az intézmények 2023. évi költségvetési maradványának felhasználásáról a Képviselő-testület rendeletben dönt.

VII. Fejezet

Az adósság rendezés módja

12. § (1) Amennyiben a Jánoshalma Városi Önkormányzat irányítása alá tartozó bármely költségvetési szerv 30 napon túli lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 150 millió Ft-ot és e tartozását az érintett költségvetési szerv egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, a költségvetési szerv vezetője köteles e tényt 3 napon belül bejelenteni a Képviselő-testületnek.

(2) A Képviselő-testület önkormányzati biztost jelöl ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozás-állománya az (1) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelésére a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 116. §-117. §-ában foglaltak szerint kerülhet sor.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

13. § (1) E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

14. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesített 2024. évi költségvetése

adatok Ft-ban

Ssz.

Bevételi jogcím megnevezés

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 572 974 156

0

0

0

0

0

1 572 974 156

2

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 502 976 669

0

0

0

0

0

1 502 976 669

3

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

69 997 487

0

0

0

0

0

69 997 487

4

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

940 688 801

0

0

0

0

0

940 688 801

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

861 467 944

0

0

0

0

0

861 467 944

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

280 414 280

0

0

0

0

0

280 414 280

7

B112

Telep. önk-ok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

0

0

0

0

0

229 367 162

8

B1131

Telep. önk-ok egyes szociális és gyerm.jóléti, feladatainak tám.

187 236 560

0

0

0

0

0

187 236 560

9

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

145 683 702

0

0

0

0

0

145 683 702

10

B114

Telep. önk-ok kulturális feladatainak támogatása

18 766 240

0

0

0

0

0

18 766 240

11

B115

Működési célú költségvet. támogatások és kiegészítő tám.

0

0

0

0

0

0

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

14

B13

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

15

B14

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

16

B15

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

17

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

79 220 857

0

0

0

0

0

79 220 857

18

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

19

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

2 100 000

0

0

0

0

0

2 100 000

20

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

10 290 840

0

0

0

0

0

10 290 840

21

TB pénzügyi alapjai

25 764 000

0

0

0

0

0

25 764 000

22

elkülönített állami pénzalapok

41 066 017

0

0

0

0

0

41 066 017

23

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

24

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

25

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

26

B21

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

0

0

0

0

0

0

0

27

B22

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

28

B23

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

29

B24

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

30

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

31

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

32

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

33

B3

Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

0

0

0

0

338 700 000

34

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

0

0

50 000

35

termőföld bérbeadásából származó jövedelem adója

50 000

0

0

0

0

0

50 000

36

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

0

0

37

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

0

0

38

B34

Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

0

0

0

0

36 550 000

39

magánszemélyek kommunális adója

36 000 000

0

0

0

0

0

36 000 000

40

telekadó

550 000

0

0

0

0

0

550 000

41

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

42

B351

Értékesítési és forgalmi adók

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

43

állandó jelleggel végz. iparűz. tev. utáni helyi iparűzési adó

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

44

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

0

0

45

B353

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

0

0

46

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

0

0

47

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

0

0

48

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

0

0

0

0

2 100 000

49

talajterhelési díj

600 000

0

0

0

0

0

600 000

50

egyéb bírság

0

0

0

0

0

0

0

51

késedelmi és önellenőrzési pótlék

1 500 000

0

0

0

0

0

1 500 000

52

B4

Működési bevételek

222 967 868

0

0

0

0

0

222 967 868

53

B401

Készletértékesítés ellenértéke

12 700 000

0

0

0

0

0

12 700 000

54

B402

Szolgáltatások ellenértéke

43 036 952

0

0

0

0

0

43 036 952

55

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

2 012 000

0

0

0

0

0

2 012 000

56

B404

Tulajdonosi bevételek

715 000

0

0

0

0

0

715 000

57

B405

Ellátási díjak

54 778 223

0

0

0

0

0

54 778 223

58

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 631 355

0

20 631 355

59

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

60

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

2 000 000

0

0

0

0

0

2 000 000

61

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

0

0

0

0

0

31 507 433

62

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

63

B411

Egyéb működési bevételek

55 586 905

0

0

0

0

0

55 586 905

64

B5

Felhalmozási bevételek

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

65

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

66

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

67

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

68

B54

Részesedések értékesítése

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

69

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

70

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

620 000

0

0

0

0

0

620 000

71

B61

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

72

B62

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

73

B63

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemz. szervezetektől

0

0

0

0

0

0

0

74

B64

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

620 000

0

0

0

0

0

620 000

75

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

76

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

77

B71

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

78

B72

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

79

B73

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól

0

0

0

0

0

0

0

80

B74

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

81

B75

Egyéb felhalm. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

82

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

431 122 511

0

0

0

0

0

431 122 511

83

B8

Finanszírozási bevételek

431 122 511

0

0

0

0

0

431 122 511

84

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

431 122 511

0

0

0

0

0

431 122 511

85

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

86

ebből:

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

87

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

88

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

89

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

90

B813

Maradvány igénybevétele

431 122 511

0

0

0

0

0

431 122 511

91

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

431 122 511

0

0

0

0

0

431 122 511

92

ebből működési

208 001 777

0

0

0

0

0

208 001 777

93

ebből felhalmozási

223 120 734

0

0

0

0

0

223 120 734

94

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

0

0

0

95

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

2 004 096 667

0

0

0

0

0

2 004 096 667

Kiadási jogcím megnevezés

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

96

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

1 973 393 567

0

0

0

0

0

1 973 393 567

97

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

1 665 976 646

0

0

0

0

0

1 665 976 646

98

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

307 416 921

0

0

0

0

0

307 416 921

99

K1

Személyi juttatások

636 317 539

0

0

0

0

0

636 317 539

100

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

84 457 542

0

0

0

0

0

84 457 542

101

K3

Dologi kidások

598 253 893

0

0

0

0

0

598 253 893

102

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

0

0

0

0

11 120 000

103

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

11 120 000

0

0

0

0

0

104

települési támogatás

600 000

0

0

0

0

0

600 000

105

bentlakásos idősotthoni ellátottak támogatása

8 760 000

0

0

0

0

0

8 760 000

106

köztemetés

1 760 000

0

0

0

0

0

1 760 000

107

K5

Egyéb működési célú kiadások

335 827 672

0

0

0

0

0

335 827 672

108

K502

Elvonások és befizetések

7 593 208

0

0

0

0

0

7 593 208

109

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

5 725 988

0

0

0

0

0

5 725 988

110

ebből:

Óvoda EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség

3 720 988

0

0

0

0

3 720 988

111

Kunfehértói Gyermek- és Ifjúsági Tábor állagmegóvásának, karbantartásának támogatása

15 000

0

0

0

0

15 000

112

Gyalogos járőrszolgálat megszervezésének támogatása

1 990 000

0

0

0

0

1 990 000

113

K508

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

500 000

0

0

0

0

0

500 000

114

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

267 282 427

0

0

0

0

0

267 282 427

115

ebből:

Városgazda Kft. támogatása

216 431 000

0

0

0

0

0

216 431 000

116

Pelikán Kft. támogatása

210 000

0

0

0

0

0

210 000

117

Tűzoltóság támogatása

17 999 364

0

0

0

0

0

17 999 364

118

Háziorvosi körzet helyettesítés finanszírozás átadása

15 216 000

0

0

0

0

0

15 216 000

119

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére támogatás Megállapodás alapján

14 626 063

0

0

0

0

0

14 626 063

120

Vérvételi lehetőség biztosításának támogatása

1 800 000

0

0

0

0

0

1 800 000

121

Polgárőrség támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

122

K513

Tartalékok

54 726 049

0

0

0

0

0

54 726 049

123

ebből:

Vis mior tartalék

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

124

Általános tartalék

51 723 439

0

0

0

0

0

51 723 439

125

Céltartalék (működési) - 7 civil szervezet támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

126

Céltartalék (működési) - Nyári diákmunka szoc. hozzájárulási adóra

402 610

0

0

0

0

0

402 610

127

Céltartalék (működési) - Környezetvédelmi Alap

600 000

0

0

0

0

0

600 000

128

K6

Beruházások

236 884 334

0

0

0

0

0

236 884 334

129

K7

Felújítások

66 632 747

0

0

0

0

0

66 632 747

130

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

3 899 840

0

0

0

0

0

3 899 840

131

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

132

K86

Felhalmozási célú visszatér.tám, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

133

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3 899 840

0

0

0

0

0

3 899 840

134

ebből:

Vegyes tulajdonú társasházak felújítási alap fizetési köt.

699 840

0

0

0

0

0

699 840

135

Futballpálya napelem kiépítés támogatása

3 200 000

0

0

0

0

0

3 200 000

136

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

137

K9

Finanszírozási kiadások

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

138

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

139

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

2 004 096 667

0

0

0

0

0

2 004 096 667

2. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és intézményei 2024. évi költségvetése költségvetési szervenként

adatok Ft-ban

Ssz.

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 566 245 172

0

0

0

0

0

1 566 245 172

2

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 496 247 685

0

0

0

0

0

1 496 247 685

3

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

69 997 487

0

0

0

0

0

69 997 487

4

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

940 688 801

0

0

0

0

0

940 688 801

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

861 467 944

0

0

0

0

0

861 467 944

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

280 414 280

0

0

0

0

0

280 414 280

7

B112

Telep. önk-ok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

0

0

0

0

0

229 367 162

8

B1131

Telep. önk-ok egyes szociális és gyerm.jóléti, feladatainak tám.

187 236 560

0

0

0

0

0

187 236 560

9

B1132

Telep. önk-ok gyermekétkeztetési feladatainak tám.

145 683 702

0

0

0

0

0

145 683 702

10

B114

Telep. önk-ok kulturális feladatainak támogatása

18 766 240

0

0

0

0

0

18 766 240

11

B115

Működési célú költségvet. támogatások és kiegészítő tám.

0

0

0

0

0

0

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

0

0

0

14

B13

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

15

B14

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

16

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

17

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

18

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

19

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

20

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

0

0

0

21

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

22

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

23

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

24

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

25

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

26

B15

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

27

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

79 220 857

0

0

0

0

0

79 220 857

28

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

29

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

30

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

2 100 000

0

0

0

0

0

41 066 017

31

egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

10 290 840

0

0

0

0

0

10 290 840

32

TB pénzügyi alapjai

25 764 000

0

0

0

0

0

25 764 000

33

elkülönített állami pénzalapok

41 066 017

0

0

0

0

0

41 066 017

34

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

35

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

36

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

37

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

0

38

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

39

B21

Felhalmozási c. önkormányzati támogatások

0

0

0

0

0

0

0

40

B22

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

41

B23

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

42

B24

Felh. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybev. állh. bel.

0

0

0

0

0

0

0

43

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

44

ebből:

központi költségvetési szervek

0

0

0

0

0

0

0

45

központi kezelésű előirányzatok

0

0

0

0

0

0

0

46

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

65 191 343

0

0

0

0

0

65 191 343

47

TB pénzügyi alapjai

0

0

0

0

0

0

48

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

49

helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

50

társulások és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

51

nemzetiségi önk-ok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

52

térségi fejleszt. tanácsok és költségvetési szerveik

0

0

0

0

0

0

53

B3

Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

0

0

0

0

338 700 000

54

B31

Jövedelemadók

50 000

0

0

0

0

0

50 000

55

termőföld bérbeadásából származó jövedelem adója

50 000

0

0

0

0

0

50 000

56

B32

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

0

0

0

57

B33

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

0

0

0

58

B34

Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

0

0

0

0

36 550 000

59

magánszemélyek kommunális adója

36 000 000

0

0

0

0

0

36 000 000

60

telekadó

550 000

0

0

0

0

0

550 000

61

B35

Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

62

B351

Értékesítési és forgalmi adók

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

63

állandó jelleggel végz. iparűz. tev. utáni helyi iparűzési adó

300 000 000

0

0

0

0

0

300 000 000

64

B352

Fogyasztási adók

0

0

0

0

0

0

0

65

B353

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

0

0

0

66

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

0

0

0

67

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

0

0

0

68

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

0

0

0

0

2 100 000

69

igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

70

igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

71

talajterhelési díj

600 000

0

0

0

0

0

600 000

72

egyéb bírság

0

0

0

0

0

0

0

73

késedelmi és önellenőrzési pótlék

1 500 000

0

0

0

0

0

1 500 000

74

B4

Működési bevételek

216 238 884

0

0

0

0

0

216 238 884

75

B401

Készletértékesítés ellenértéke

12 700 000

0

0

0

0

0

12 700 000

76

B402

Szolgáltatások ellenértéke

39 514 747

0

0

0

0

0

39 514 747

77

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

1 412 000

0

0

0

0

0

1 412 000

78

B404

Tulajdonosi bevételek

715 000

0

0

0

0

0

715 000

79

B405

Ellátási díjak

53 368 157

0

0

0

0

0

53 368 157

80

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 434 642

0

0

0

0

0

19 434 642

81

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

82

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

2 000 000

0

0

0

0

0

2 000 000

83

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

0

0

0

0

0

31 507 433

84

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

85

B411

Egyéb működési bevételek

55 586 905

0

0

0

0

0

55 586 905

86

B5

Felhalmozási bevételek

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

87

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

88

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

89

ebből:

termőföld-eladás bevételei

0

0

0

0

0

0

0

90

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

91

B54

Részesedések értékesítése

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

92

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

0

0

0

93

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

620 000

0

0

0

0

0

620 000

94

B61

Működési c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

95

B62

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

96

B63

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól és más nemz. szervezetektől

0

0

0

0

0

0

0

97

B64

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

620 000

0

0

0

0

0

620 000

98

B65

Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

99

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

100

B71

Felhalm. c. garancia- és kez.váll-ból szárm. megt. állh-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

101

B72

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése EU-tól

0

0

0

0

0

0

0

102

B73

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése kormányoktól

0

0

0

0

0

0

0

103

B74

Felhalm. c. v.térítendő támogatások, kölcsönök vtérülése állh. kív.

3 806 144

0

0

0

0

0

3 806 144

104

B75

Egyéb felhalm. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

Ssz.

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

105

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

398 901 523

0

0

0

0

0

398 901 523

106

B8

Finanszírozási bevételek

398 901 523

0

0

0

0

0

398 901 523

107

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

398 901 523

0

0

0

0

0

398 901 523

108

B811

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

109

ebből:

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

110

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

111

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pü-i vállalkozástól

0

0

0

0

0

0

0

112

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

0

0

0

113

B813

Maradvány igénybevétele

398 901 523

0

0

0

0

0

398 901 523

114

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

398 901 523

0

0

0

0

0

398 901 523

115

ebből működési

175 780 789

0

0

0

0

0

175 780 789

116

ebből felhalmozási

223 120 734

0

0

0

0

0

223 120 734

117

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

0

0

0

118

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

1 965 146 695

0

0

0

0

0

1 965 146 695

119

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

1 197 577 609

0

0

0

0

0

1 197 577 609

120

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

914 926 988

0

0

0

0

0

914 926 988

121

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

282 650 621

0

0

0

0

0

282 650 621

122

K1

Személyi juttatások

131 332 319

0

0

0

0

0

131 332 319

123

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 131 557

0

0

0

0

0

15 131 557

124

K3

Dologi kidások

425 236 428

0

0

0

0

0

425 236 428

125

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

0

0

0

0

11 120 000

126

K48

Egyéb nem intézményi ellátások

11 120 000

0

0

0

0

0

127

települési támogatás

600 000

0

0

0

0

0

600 000

128

bentlakásos idősotthoni ellátottak támogatása

8 760 000

0

0

0

0

0

8 760 000

129

köztemetés

1 760 000

0

0

0

0

0

1 760 000

130

K5

Egyéb működési célú kiadások

332 106 684

0

0

0

0

0

332 106 684

131

K502

Elvonások és befizetések

7 593 208

0

0

0

0

0

7 593 208

132

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

2 005 000

0

0

0

0

0

2 005 000

133

ebből:

Kunfehértói Gyermek- és Ifjúsági Tábor állagmegóvásának, karbantartásának támogatása

15 000

0

0

0

0

15 000

134

Gyalogos járőrszolgálat megszervezésének támogatása

1 990 000

0

0

0

0

1 990 000

135

K508

Műk. c. visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

500 000

0

0

0

0

0

500 000

136

K512

Egyéb műk. c. támogatások államháztartáson kívülre

267 282 427

0

0

0

0

0

267 282 427

137

ebből:

Városgazda Kft. támogatása

216 431 000

0

0

0

0

0

216 431 000

138

Pelikán Kft. támogatása

210 000

0

0

0

0

0

210 000

139

Tűzoltóság támogatása

17 999 364

0

0

0

0

0

17 999 364

140

Háziorvosi körzet helyettesítés finanszírozás átadása

15 216 000

0

0

0

0

0

15 216 000

141

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület részére támogatás Megállapodás alapján

14 626 063

0

0

0

0

0

14 626 063

142

Vérvételi lehetőség biztosításának támogatása

1 800 000

0

0

0

0

0

1 800 000

143

Polgárőrség támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

144

K513

Tartalékok

54 726 049

0

0

0

0

0

54726049

145

ebből:

Vis mior tartalék

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

146

Általános tartalék

51 723 439

0

0

0

0

0

51 723 439

147

Céltartalék (működési) - 7 civil szervezet támogatása

1 000 000

0

0

0

0

0

1 000 000

148

Céltartalék (működési) - Nyári diákmunka szoc. hozzájárulási adóra

402 610

0

0

0

0

402 610

149

Céltartalék (működési) - Környezetvédelmi Alap

600 000

0

0

0

0

0

600 000

150

K6

Beruházások

229 011 034

0

0

0

0

0

229 011 034

151

K7

Felújítások

49 739 747

0

0

0

0

0

49 739 747

152

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

3 899 840

0

0

0

0

0

3 899 840

153

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

154

K86

Felhalmozási célú visszatér.tám, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

0

0

155

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3 899 840

0

0

0

0

0

3 899 840

156

ebből:

Vegyes tulajdonú társasházak felújítási alap fizetési kötelezettsége

699 840

0

0

0

0

0

699 840

157

Futballpálya napelem kiépítés támogatása

3 200 000

0

0

0

0

0

3 200 000

158

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

767 569 086

0

0

0

0

0

767 569 086

159

K9

Finanszírozási kiadások

767 569 086

0

0

0

0

0

767 569 086

160

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

0

0

0

0

30 703 100

161

K915

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

736 865 986

0

0

0

0

0

736 865 986

162

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

1 965 146 695

0

0

0

0

0

1 965 146 695

Ssz.

Polgármesteri Hivatal

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

163

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

600 000

0

0

0

0

0

600 000

164

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

600 000

0

0

0

0

0

600 000

165

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

166

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

167

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

168

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

169

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

170

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

171

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

172

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

173

B4

Működési bevételek

600 000

0

0

0

0

0

600 000

174

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

175

B402

Szolgáltatások ellenértéke

600 000

0

0

0

0

0

600 000

176

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

177

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

178

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

0

0

0

179

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

0

0

0

180

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

181

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

182

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

183

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

184

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

185

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

186

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

187

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

188

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

200 745 918

0

0

0

0

0

200 745 918

189

B8

Finanszírozási bevételek

200 745 918

0

0

0

0

0

200 745 918

190

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

200 745 918

0

0

0

0

0

200 745 918

191

B813

Maradvány igénybevétele

7 500 000

0

0

0

0

0

7 500 000

192

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 500 000

0

0

0

0

0

7 500 000

193

ebből működési

7 500 000

0

0

0

0

0

7 500 000

194

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

0

195

B816

Központi, irányító szervi támogatás

193 245 918

0

0

0

0

0

193 245 918

196

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

201 345 918

0

0

0

0

0

201 345 918

197

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

201 345 918

0

0

0

0

0

201 345 918

198

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

199 045 918

0

0

0

0

0

199 045 918

199

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

2 300 000

0

0

0

0

0

2 300 000

200

K1

Személyi juttatások

153 220 904

0

0

0

0

0

153 220 904

201

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

21 336 637

0

0

0

0

0

21 336 637

202

K3

Dologi kidások

24 488 377

0

0

0

0

0

24 488 377

203

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

204

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

205

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

206

K6

Beruházások

2 300 000

0

0

0

0

0

2 300 000

207

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

208

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

209

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

210

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

211

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

201 345 918

0

0

0

0

0

201 345 918

Ssz.

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

212

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

213

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

214

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

215

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

216

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

217

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

218

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

219

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

220

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

221

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

222

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

223

B4

Működési bevételek

1 790 784

0

0

0

0

0

1 790 784

224

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

225

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

226

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

227

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

228

B405

Ellátási díjak

1 410 066

0

0

0

0

0

1 410 066

229

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

380 718

0

0

0

0

0

380 718

230

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

231

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

232

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

233

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

234

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

235

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

236

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

237

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

238

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

496 916 146

0

0

0

0

0

496 916 146

239

B8

Finanszírozási bevételek

496 916 146

0

0

0

0

0

496 916 146

240

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

496 916 146

0

0

0

0

0

496 916 146

241

B813

Maradvány igénybevétele

15 220 988

0

0

0

0

0

15 220 988

242

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

15 220 988

0

0

0

0

0

15 220 988

243

ebből működési

15 220 988

0

0

0

0

0

15 220 988

244

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

245

B816

Központi, irányító szervi támogatás

481 695 158

0

0

0

0

0

481 695 158

246

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

498 706 930

0

0

0

0

0

498 706 930

247

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

498 706 930

0

0

0

0

0

498 706 930

248

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

493 931 730

0

0

0

0

0

493 931 730

249

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

4 775 200

0

0

0

0

0

4 775 200

250

K1

Személyi juttatások

324 090 928

0

0

0

0

0

324 090 928

251

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

43 903 901

0

0

0

0

0

43 903 901

252

K3

Dologi kidások

122 215 913

0

0

0

0

0

122 215 913

253

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

254

K5

Egyéb működési célú kiadások

3 720 988

0

0

0

0

0

3 720 988

255

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

3 720 988

0

0

0

0

0

3 720 988

256

K6

Beruházások

3 632 200

0

0

0

0

0

3 632 200

257

K7

Felújítások

1 143 000

0

0

0

0

0

1 143 000

258

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

259

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

260

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

261

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

498 706 930

0

0

0

0

0

498 706 930

Ssz.

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Eredeti előirányzat

Évközi előirányzat módosítások

Módosított előirányzat

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Módosítás összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

262

B. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK (I.+II.)

4 338 200

0

0

0

0

0

4 338 200

263

I.

Működési bevételek (B1+B3+B4+B6)

4 338 200

0

0

0

0

0

4 338 200

264

II.

Felhalmozási bevételek (B2+B5+B7)

0

0

0

0

0

0

0

265

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

266

B16

Egyéb műk. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

267

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

268

elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

0

0

0

0

269

B2

Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

270

B25

Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

271

ebből:

fejezeti kezelésű ei EU-s pr. és azok hazai társfinanszírozása

0

0

0

0

0

0

0

272

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

273

B4

Működési bevételek

4 338 200

0

0

0

0

0

4 338 200

274

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

0

0

0

275

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2 922 205

0

0

0

0

0

2 922 205

276

B403

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

600 000

0

0

0

0

0

600 000

277

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

0

0

278

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

0

0

0

279

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

815 995

0

0

0

0

815 995

280

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

0

0

0

281

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

0

0

0

282

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

0

0

0

283

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

0

0

0

284

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

0

0

0

285

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

286

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

287

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

288

C. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8)

71 424 910

0

0

0

0

0

71 424 910

289

B8

Finanszírozási bevételek

71 424 910

0

0

0

0

0

71 424 910

290

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

71 424 910

0

0

0

0

0

71 424 910

291

B813

Maradvány igénybevétele

9 500 000

0

0

0

0

0

9 500 000

292

B8131 Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

9 500 000

0

0

0

0

0

9 500 000

293

ebből működési

9 500 000

0

0

0

0

0

9 500 000

294

ebből felhalmozási

0

0

0

0

0

0

0

295

B816

Központi, irányító szervi támogatás

61 924 910

0

0

0

0

0

61 924 910

296

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (B+C):

75 763 110

0

0

0

0

0

75 763 110

297

A. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK (I.+II.)

75 763 110

0

0

0

0

0

75 763 110

298

I. Működési kiadások (K1+ ….+K5)

58 072 010

0

0

0

0

0

58 072 010

299

II. Felhalmozási kiadások (K6+K8)

17 691 100

0

0

0

0

0

17 691 100

300

K1

Személyi juttatások

27 673 388

0

0

0

0

0

27 673 388

301

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 085 447

0

0

0

0

0

4 085 447

302

K3

Dologi kidások

26 313 175

0

0

0

0

0

26 313 175

303

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

304

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

305

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

0

0

0

306

K6

Beruházások

1 941 100

0

0

0

0

0

1 941 100

307

K7

Felújítások

15 750 000

0

0

0

0

0

15 750 000

308

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

309

D. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9)

0

0

0

0

0

0

0

310

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

311

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+D):

75 763 110

0

0

0

0

0

75 763 110

3. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetése működési és felhalmozási célú bontásban

Ssz.

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

Megnevezés

Műk. célú

Felh. célú

Összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

1.

B. Költségvetési bevételek (I.+...+IV.)

1 502 976 669

69 997 487

1 572 974 156

A. Költségvetési kiadások (I.+...+IV.)

1 665 976 646

307 416 921

1 973 393 567

2.

I. Működési bevételek

1 502 976 669

0

1 502 976 669

I. Működési kiadások

1 665 976 646

0

1 665 976 646

3.

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

940 688 801

0

940 688 801

1. Személyi juttatások

636 317 539

0

636 317 539

4.

1.1. Önkormányzatok működési támogatásai

861 467 944

0

861 467 944

2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

84 457 542

0

84 457 542

5.

1.2. Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsönök v.térülése ÁH-on bel.

0

0

0

3. Dologi kiadások

598 253 893

0

598 253 893

6.

1.3. Egyéb műk. c. támogatások bevételei állh.-on belülről

79 220 857

0

79 220 857

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 120 000

0

11 120 000

7.

2. Közhatalmi bevételek

338 700 000

0

338 700 000

5. Egyéb működési célú kiadások

335 827 672

0

335 827 672

8.

2.1. Vagyoni típusú adók

36 550 000

0

36 550 000

5.1. Elvonások és befizetések

7 593 208

0

7 593 208

9.

2.2. Termékek és szolgáltatások adói

300 000 000

0

300 000 000

5.2. Műk. c. v.térítendő támog.-k, kölcs. nyújt. ÁH-on kívülre

500 000

0

500 000

10.

2.3. Termőföld bérbead.-ból szárm. jöv. utáni SZJA

50 000

0

50 000

5.3. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on belülre

5 725 988

0

5 725 988

11.

2.4. Egyéb közhatalmi bevételek

2 100 000

0

2 100 000

5.4. Egyéb műk. célú támogatások államh.-on kívülre

267 282 427

0

267 282 427

12.

3. Működési bevételek

222 967 868

0

222 967 868

5.5. Tartalékok

54 726 049

54 726 049

13.

3.1. Készletértékesítés ellenértéke

12 700 000

0

12 700 000

14.

3.2. Szolgáltatások ellenértéke

43 036 952

0

43 036 952

15.

3.3. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

2 012 000

0

2 012 000

16.

3.4. Tulajdonosi bevételek

715 000

0

715 000

17.

3.5. Ellátási díjak

54 778 223

0

54 778 223

18.

3.6. Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 631 355

0

20 631 355

19.

3.7. Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

20.

3.8. Kamatbevételek

2 000 000

0

2 000 000

21.

3.9. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

22.

3.10. Egyéb működési bevételek

55 586 905

0

55 586 905

23.

4. Működési célú átvett pénzeszközök

620 000

0

620 000

24.

4.1. Műk. c. vtérítendő támog., kölcsönök vtérülése állh.-on kív.

620 000

0

620 000

25.

4.2. Egyéb műk. c. átvett pénzeszközök

0

0

0

26.

II. Felhalmozási bevételek

0

69 997 487

69 997 487

II. Felhalmozási kiadások

0

307 416 921

307 416 921

27.

1.Felhalm. célú támogatások államháztartáson belülről

0

65 191 343

65 191 343

1. Beruházások

0

236 884 334

236 884 334

28.

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

2. Felújítások

0

66 632 747

66 632 747

29.

1.2. Egyéb felh. c. támogatások bevételei államházt.-on belülről

0

65 191 343

65 191 343

3. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

3 899 840

3 899 840

30.

2. Felhalmozási bevételek

0

1 000 000

1 000 000

3.1. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on belülre

0

0

0

31.

2.1. Immateriális javak értékesítése

0

0

0

3.2. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. törl. állh.-on belülre

0

0

0

32.

2.2. Ingatlanok értékesítése

0

0

3.3. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

33.

2.3. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

3.4. Felh. c. v.tér. tám. kölcs. nyújt. állh.-on kívülre

0

0

0

34.

2.4. Részesedések értékesítése

0

1 000 000

1 000 000

3.5. Egyéb felh. c. támogatások állh-on kívülre

0

3 899 840

3 899 840

35.

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

3 806 144

3 806 144

3.6. Egyéb felh. c. támogatások állh-on belülre

0

0

0

36.

3.1. Felh. c. visszatérít. támog., kölcsönök visszatér. ÁH-on kív.

0

3 806 144

3 806 144

37.

3.2. Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszközök

0

0

0

38.

B. Költségvetési bevételek és A. költségvetési kiadások összesítésének egyenlege (hiány/többlet):

-162 999 977

-237 419 434

-400 419 411

39.

C. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

208 001 777

223 120 734

431 122 511

40.

III/a. Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele

208 001 777

223 120 734

431 122 511

41.

III/b. Előző évek vállakozási maradványának igénybevétele

0

0

0

42.

D. Költségvetési hiány belső finanszírozását meghaladó összegének külső finanszírozására szolgáló bevételek

0

0

0

E. Finanszírozási kiadások

30 703 100

0

30 703 100

43.

IV. Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

IV. Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

44.

V. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

0

0

V. Hitelek törlesztése és kötvénykibocsátás kiadásai

0

0

0

45.

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

VI. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

30 703 100

0

30 703 100

46.

Bevételek mindösszesen:

1 710 978 446

293 118 221

2 004 096 667

Kiadások mindösszesen:

1 696 679 746

307 416 921

2 004 096 667

4. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K4

K5 Egyéb működési célú kiadások

K6

K7

K8

K8

K8

K9

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Elvonások és befizetések

Műk. célú tám. ÁH-on kívülre

Műk. célú tám. ÁH-on belülre

Vis maior tartalék

Körny. véd. alap

Általános tartalék

Céltartalék- 7 civil szervezet támogatására

Céltartalék- Nyári diákmunka hozzájárulási adóra

Működési c. vtérítendő kölcsön ny. ÁH-on kvülre

Beruházás

Felújítás

Felhalm. c. vtérítendő kölcsön ny. ÁH-on kvülre

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on belülre

Egyéb felhalmozási célú tám. ÁH-on kívülre

Finanszírozási kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

O

M

N

P

Q

R

S

T

U

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

54 538 720

7 476 554

27 379 113

35 450 000

124 844 387

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

100 000

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

40 213 025

58 662 000

3 350 000

699 840

102 924 865

4

Központi költségvetési befizetések

17 012

7 593 208

30 703 100

38 313 320

5

Támogatási célú finanszírozási műveletek

15 000

736 865 986

736 880 986

6

Bűnmegelőzés

4 819 650

1 000 000

1 990 000

7 809 650

7

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

17 999 364

17 999 364

8

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

22 571 280

1 467 132

2 803 859

26 842 271

9

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

13 206 600

858 429

14 065 029

10

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

18 082 000

18 082 000

11

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

3 000 000

38 000 000

41 000 000

12

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1 000 000

1 000 000

13

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

8 261 350

2 820 000

11 081 350

14

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

2 601 923

2 601 923

15

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

33 143 230

33 143 230

16

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

889 475

889 475

17

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

12 322 484

223 201 534

1 070 547

236 594 565

18

Közvilágítás

58 816 781

7 319 200

66 135 981

19

Zöldterület -kezelés

250 000

72 179 000

3 200 000

75 629 000

20

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

13 066 645

27 500 000

2 350 000

42 916 645

21. Egészségügyi ellátás

Háziorvosi alapellátás

750 000

17 016 000

17 766 000

Fogorvosi alapellátás

240 000

240 000

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

8 874 679

1 151 107

900 000

30 000

10 955 786

22

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

22 850 000

22 850 000

23

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

82 550

82 550

24

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

4 522 200

587 886

105 030 215

110 140 301

25

Időskorúak tartós, bentlakásos ellátása

840 000

14 626 063

15 466 063

26

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

2 677 500

2 677 500

27

Szociális étkeztetés

9 533 660

1 239 376

82 153 616

109 500

93 036 152

28

Házi segítségnyújtás

18 085 180

2 351 073

2 346 000

500 000

23 282 253

29

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támog.

11 120 000

500 000

11 620 000

30

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

3 450 000

3 450 000

31

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

1 000 000

600 000

51 723 439

1 000 000

402 610

54 726 049

32

Mindösszesen:

131 332 319

15 131 557

425 236 428

11 120 000

7 593 208

267 282 427

2 005 000

1 000 000

600 000

51 723 439

1 000 000

402 610

500 000

229 011 034

49 739 747

0

0

3 899 840

767 569 086

1 965 146 695

33

Le:Központi, irányítószervi támogatás

-736 865 986

-736 865 986

34

Mindösszesen:

131 332 319

15 131 557

425 236 428

11 120 000

7 593 208

267 282 427

2 005 000

1 000 000

600 000

51 723 439

1 000 000

402 610

500 000

229 011 034

49 739 747

0

0

3 899 840

30 703 100

1 228 280 709

5. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2024. évi költségvetési kiadásai feladatonként

Ssz.

Megnevezés

K i a d á s b ó l

Kiadások összesen

K1

K2

K3

K5

K6

K7

Személyi juttatások

Munkaadót terhelő járulékok

Dologi kiadás

Egyéb működési célú tám. ÁH-on belülre

Beruházás

Felújítás

A

B

C

D

E

F

G

H

Polgármesteri Hivatal

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége, Adó-, vám- és jövedéki igazgatási tevékenység, közterület rendjének fenntartása

151 220 904

21 076 637

24 488 377

2 300 000

199 085 918

2

TOP-PLUSZ 1.1.1-21-BK1-2022-00001 Termelői piac felújítása Jánoshalmán projekt - 2 fő többletfeladat ellátása

2 000 000

260 000

2 260 000

3

Mindösszesen:

153 220 904

21 336 637

24 488 377

0

2 300 000

0

201 345 918

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

1

Óvodai gyermekétkeztetés

63 387 329

508 000

63 895 329

2

Óvodai nevelés

188 803 618

26 273 860

215 077 478

3

Óvodai nevelés (SNI)

2 048 000

266 240

1 100 000

3 414 240

4

Óvoda fenntartási kiadások

16 344 450

1 041 400

1 143 000

18 528 850

5

Nyitnikék Gyerekház

10 484 352

1 412 966

676 490

12 573 808

6

Család- és Gyermekjóléti Központ

42 986 250

5 475 706

12 309 551

939 800

61 711 307

7

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

19 731 600

2 612 145

3 130 366

508 000

25 982 111

8

Bölcsődei ellátás

60 037 108

7 862 984

5 399 537

381 000

73 680 629

9

Bölcsődei gyermekétkeztetés

19 868 190

254 000

20 122 190

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek - EFOP-3.9.2-16-2017-00057 Járásokat összekötő humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben c. projekt támogatás visszafizetési kötelezettség

3 720 988

3 720 988

11

Mindösszesen:

324 090 928

43 903 901

122 215 913

3 720 988

3 632 200

1 143 000

498 706 930

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

0

0

444 500

0

1 433 100

0

1 877 600

2

Könyvtári szolgáltatások

5 322 000

691 860

155 000

0

0

0

6 168 860

3

Közművelődés- hagyományos közösségi kult. értékek gondozása

20 316 388

2 693 587

14 468 675

0

508 000

15 750 000

53 736 650

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

2 035 000

700 000

11 245 000

0

0

13 980 000

5

Mindösszesen:

27 673 388

4 085 447

26 313 175

0

1 941 100

15 750 000

75 763 110

6. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi költségvetési kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban

Ssz.

Megnevezés

KIADÁSOK

Feladatellátás jogszabályi alapja

Kötelező feladatok kiadása

Önként vállalt feladatok kiadása

Állami (államigazgatási) feladatok kiadása

Kiadások összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

1

Önk-ok és önk-i hivatalok jogalkotói és ált. igazgatási tevékenysége

Mötv. 13. § (1) 13.

89 604 387

89 604 387

35 240 000

35 240 000

0

124 844 387

2

Köztemető-fenntartás és működtetés

Mötv. 13. § (1)2.

100 000

100 000

0

0

100 000

3

Önk-i vagyonnal való gazdálkodással kapcs. feladatok

Mötv. 13. § (1) 9. ; 6/2022(IV.29)önk. rend.

98 875 025

4 049 840

102 924 865

0

0

102 924 865

4

Központi költségvetési befizetések

Áht. 53/A. §

38 313 320

38 313 320

0

0

38 313 320

5

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

15 000

15 000

0

15 000

6

Bűnmegelőzés

Mötv. 13. § (1) 17.

0

7 809 650

7 809 650

0

7 809 650

7

Tűz- és katasztrófavédelmi tevékenységek

Ttv. 2. § (2) bek., Mötv.13. § (1) 12.

0

0

17 999 364

17 999 364

17 999 364

8

Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

26 842 271

26 842 271

0

0

26 842 271

9

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Mötv. 13. § (1) 12.

14 065 029

14 065 029

0

0

14 065 029

10

Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások

0

18 082 000

18 082 000

0

18 082 000

11

Közutak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Mötv. 13. § (1) 2.

3 000 000

38 000 000

41 000 000

0

0

41 000 000

12

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

Mötv. 13. § (1) 11. 1995. évi LVII. tv. 4. § (1) bek. f.)pont

1 000 000

1 000 000

0

0

1 000 000

13

Máshova nem sorolt gazdasági ügyek

0

8 261 350

2 820 000

11 081 350

0

11 081 350

14

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Mötv. 13. § (1) 5. 12/2022.(X.28) önk. rend.

2 601 923

2 601 923

0

0

2 601 923

15

Veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása

Mötv. 13. § (1) 5., 17. 45/202.(V.8.) VM rend. 12. §(3) bek.

20 000 000

20 000 000

13 143 230

13 143 230

0

33 143 230

16

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

Mötv. 13. § (1) bek. 11., 21. pontja

889 475

889 475

0

0

889 475

17

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

0

12 322 484

224 272 081

236 594 565

0

236 594 565

18

Közvilágítás

Mötv. 13. § (1) 2.

58 816 781

7 319 200

66 135 981

0

0

66 135 981

19

Zöldterület kezelés

Mötv. 13. § (1) 2.

72 429 000

72 429 000

3 200 000

3 200 000

0

75 629 000

20

Város-, községgazdálkodási egyéb szolg.

Mötv. 13. § (1) 2., 5., 9., 11., 12. pontjai

37 773 318

2 350 000

40 123 318

2 793 327

2 793 327

0

42 916 645

21

Háziorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

17 766 000

17 766 000

0

0

17 766 000

22

Fogorvosi alapellátás

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1)

240 000

240 000

0

0

240 000

23

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás (Védőnői Szolg.)

Mötv. 13. § (1) 4., Eü tv. 5. § (1) bek.

10 925 786

30 000

10 955 786

0

0

10 955 786

24

Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

Mötv. 13. § (1) 15.

22 850 000

22 850 000

0

0

22 850 000

25

Múzeumi, gyűjteményi tevékenység

0

82 550

82 550

0

82 550

26

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

Gyvt. 21/A § (3) bek.

110 140 301

110 140 301

0

0

110 140 301

27

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása

3/2022(III.1) önk. rend.

0

15 466 063

15 466 063

0

15 466 063

28

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

Gyvt. 21/C § (1)

2 677 500

2 677 500

0

0

2 677 500

29

Szociális étkeztetés

Szoc. tv. 86. § (1) b, 3/2022(III.1) önk. rend.

92 926 652

109 500

93 036 152

0

0

93 036 152

30

Házi segítségnyújtás

Szoc. tv. 86. § (1) c, 3/2022(III.1) önk. rend.

22 782 253

500 000

23 282 253

0

0

23 282 253

31

Egyéb szoc. pénzbeli ellátások, támogatások

Mötv. 13. § (1) 8a, Szoc. tv. 45. §, 48. § 3/2022(III.1) önk. rend. 8. §, 9-10. §

2 860 000

2 860 000

8 760 000

8 760 000

0

11 620 000

32

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

3 450 000

3 450 000

3 450 000

33

Fejezeti és általános tartalékok elszámolása

Mötv. 13. § (1) 13.

54 726 049

54 726 049

0

0

54 726 049

Jánoshalma Városi Önkormányzat összesen:

802 205 070

52 358 540

854 563 610

125 425 654

230 292 081

355 717 735

17 999 364

0

17 999 364

1 228 280 709

1

Polgármesteri Hivatal igazgatási tevékenysége, Adó-, vám- és jövedéki igazgatási tevékenység, közterület rendjének fenntartása

Mötv. 13. § (1) 13.

196 333 918

2 300 000

198 633 918

452 000

452 000

0

199 085 918

2

TOP-PLUSZ 1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása Jánoshalmán” projekt - 2 fő többletfeladat ellátása

0

2 260 000

2 260 000

0

2 260 000

Polgármesteri Hivatal összesen:

196 333 918

2 300 000

198 633 918

2 712 000

0

2 712 000

0

0

0

201 345 918

1

Óvodai intézményi étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

63 387 329

508 000

63 895 329

0

0

63 895 329

2

Óvodai nevelés, ellátás

Mötv. 13. § (1) 6.

215 077 478

215 077 478

0

0

215 077 478

3

Óvodai nevelés, ellátás SNI

3 414 240

3 414 240

0

0

3 414 240

4

Óvoda fenntartási kiadások

16 344 450

2 184 400

18 528 850

0

0

18 528 850

5

Család- és Gyermekjóléti Központ

Gyvt. 40/A. §

60 771 507

939 800

61 711 307

0

0

61 711 307

6

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Gyvt. 40. §

25 474 111

508 000

25 982 111

0

0

25 982 111

7

Bölcsődei ellátás

Gyvt. 94. § (3a)

73 299 629

381 000

73 680 629

0

0

73 680 629

8

Bölcsődei étkeztetés

Gyvt. 21/A § (3)

19 868 190

254 000

20 122 190

0

0

20 122 190

9

Nyitnikék Gyerekház

Gyvt. 38/A §

0

12 573 808

12 573 808

0

12 573 808

10

Támogatási célú finanszírozási műveletek (EFOP-3.9.2-16-2017-00057 projekt visszafizetési kötelezettség)

0

3 720 988

3 720 988

0

3 720 988

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

477 636 934

4 775 200

482 412 134

16 294 796

0

16 294 796

0

0

0

498 706 930

1

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

444 500

1 433 100

1 877 600

0

0

1 877 600

2

Könyvtári szolgáltatások

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 64. § (1)

6 168 860

0

6 168 860

0

0

6 168 860

3

Hagyományos közösségi kult. értékek gondozása - Közművelődés

Mötv. 13. § (1) 7., Közműv. tv. 73. § (2)

37 478 650

16 258 000

53 736 650

0

0

53 736 650

4

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

0

13 980 000

13 980 000

0

13 980 000

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

44 092 010

17 691 100

61 783 110

13 980 000

0

13 980 000

0

0

0

75 763 110

Önkormányzat mindösszesen:

1 520 267 932

77 124 840

1 597 392 772

158 412 450

230 292 081

388 704 531

17 999 364

0

17 999 364

2 004 096 667

7. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési bevételei és kiadásai kötelező-, önként vállalt-, és állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban (Ft)

Jánoshalma Városi Önkormányzat

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

802 205 070

52 358 540

854 563 610

Helyi önkormányzatok működésének ált. támogatása

108 805 635

263 294 216

Ügyeleti ellátáshoz önkormányzatoktól átvett pénzeszk.

67 450 017

Közhatalmi bevételek

338 700 000

677 484 419

Szünidei étkeztetés támogatása

1 731 450

Család- és nővédelmi eü. gondozáshoz Nemzeti Egészségbizt. Alapkezelőtől finanszírozás

10 548 000

Bérleti díj bevételek

12 465 707

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (iskolai étkeztetés)

88 688 983

Startmunka programok műk. c. támogatása

27 000 988

Hagyatéki bevétel

1 000 000

Szociális feladatok egyéb támogatása

37 235 548

Hosszabb időtartamú közfogl. műk. c. tám.

14 065 029

Tulajdonosi bevételek

715 000

Szociális étkeztetés támogatása

13 577 600

2. sz. háziorvosi körzet helyettesítésének NEAK finanszírozása

15 216 000

Közvetített szolgáltatások értéke

1 666 240

Házi segítségnyújtás (személyi gondozás) támog.

13 255 000

Műk. c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése (köztemetés)

620 000

Ellátási díjak (ált. isk., szoc. étkezés, házi s. ny.)

67 615 559

Szociális ágazati összevont pótlék

0

Homokértékesítés bevétele

635 000

Egyéb működési bevételek

54 586 905

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

31 507 433

Kamatbevétel

2 000 000

1 008 228 652

15 325 344

1 023 553 996

206 023 582

-37 033 196

168 990 386

Működési célú maradvány igénybevétele

166 592 575

0

Startmunka programok felh. c. támogatása

3 806 144

Ingatlan, gép, jármű, termőföld értékesítés

0

11 519 200

Szennyvízcsatorna beruházás - érdekeltségi hozzájárulás befizetése (ügyfelek)

Részesedések értékesítése

1 000 000

Felhalmozási c. visszatérítendő tám., kölcsön visszatérülése ( Horgász Egyesület)

3 806 144

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

10 519 200

Állami feladatok

17 999 364

0

17 999 364

0

0

0

0

0

0

-17 999 364

0

-17 999 364

Önként vállalt feladatok

125 425 654

230 292 081

355 717 735

0

Földalapú támogatás

2 100 000

2 100 000

Terményértékesítés bevétele

12 200 000

53 235 254

EFOP-1.4.2..„Együtt könnyebb”projekt műk. c. támogatása

Tulajdonosi bevételek

EFOP-1.5.3-16-2017-00082 „Együtt vagyunk...” pr. műk. c. támogatása

Működési célú maradvány igénybevétele

9 188 214

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése pályázati támogatás(műk.)

Naperőmű által termelt többlet energia értékesítésének bevétele

21 971 000

TOP PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása” működési c. támogatás

Hűtőház, Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó bérleti díj bevétele

9 749 040

Testvértelepülési programok” pályázati támogatásai (Bethlen G. Alap)

Gázolaj jövedéki adó visszatérítés

2023. Nyári diákmunka program támogatása

Egyéb működési bevételek (Ipari ter. rezsi visszatérítés)

TOP PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00048 „Tűo. Parancsnokság épület korszerűsítése” működési c. támogatás

Közvetített szolgáltatások értéke (állati hullatároló áramdíj továbbszámlázása)

127 000

55 335 254

277 792 877

333 128 131

-70 090 400

47 500 796

-22 589 604

0

VP6-19.2.1.-32-10-21 „Életminőség javítását célzó települési fejlesztések” - Kamerarendszer kiépítés támogatása

9 811 673

65 191 343

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

212 601 534

212 601 534

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése pályázati támogatás(felh.)

55 379 670

TOP PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása” felhalm. c. támogatás

TOP PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00048 Tűo. Parancsnokság épület korszerűsítése felhalm. c. támogatás

TOP-1-1-2….00005 „Jh. térségi sz. erősítése…”elszámolási bevétel

Jánoshalma Városi Önkormányzat kiadásai összesen:

945 630 088

282 650 621

1 228 280 709

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

263 294 216

Átvett pénzeszköz összesen:

138 547 504

Saját bevétel összesen:

954 840 407

1 063 563 906

293 118 221

1 356 682 127

117 933 818

10 467 600

128 401 418

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

196 333 918

2 300 000

198 633 918

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

171 608 645

171 608 645

0

7 500 000

Közvetített szolgáltatások értéke

Egyéb működési bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

7 500 000

179 108 645

0

179 108 645

-17 225 273

-2 300 000

-19 525 273

Önként vállalt feladatok

2 712 000

2 712 000

Anyakönyvi szolgáltatás díjbevétele

600 000

600 000

600 000

600 000

-2 112 000

0

-2 112 000

Jánoshalmi Polgármesteri Hivatal kiadásai összesen:

199 045 918

2 300 000

201 345 918

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

171 608 645

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

8 100 000

179 708 645

0

179 708 645

-19 337 273

-2 300 000

-21 637 273

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

44 092 010

17 691 100

61 783 110

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

18 766 240

18 766 240

Petőfi emlékévhez kapcs. programok támogatása- Nemzeti Kulturális Alap

0

Könyvtári szolgáltatások ellenértéke

57 150

13 838 200

Közvetített szolgáltatások értéke

762 000

Működési célú maradvány igénybevétele

9 500 000

Közművelődési szolgáltatások ellenértéke

3 519 050

32 604 440

0

32 604 440

-11 487 570

-17 691 100

-29 178 670

Önként vállalt feladatok

13 980 000

0

13 980 000

0

2023. Nyári diákmunka program támogatása

0

0

0

0

0

-13 980 000

0

-13 980 000

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár kiadásai összesen:

58 072 010

17 691 100

75 763 110

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

18 766 240

Átvett pénzeszköz összesen:

0

Saját bevétel összesen:

13 838 200

32 604 440

0

32 604 440

-25 467 570

-17 691 100

-43 158 670

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Kiadások

Központi költségvetési támogatás

Átvett pénzeszközök

Saját bevételek

Bevételek összesen

Költségvetési egyenleg

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

Kötelező feladatok

477 636 934

4 775 200

482 412 134

Óvodaműködtetési támogatás

30 217 162

407 798 843

0

Étkeztetéssel kapcsolatos térítési díj bevétel

1 790 784

13 290 784

Óvodapedagógusok és a munkájukat közvetlen segítők bértámogatása

186 632 000

Működési célú maradvány igénybevétele

11 500 000

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

12 518 000

Közvetített szolgáltatások értéke

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (óvodai étkeztetés)

44 006 203

421 089 627

0

421 089 627

-56 547 307

-4 775 200

-61 322 507

Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ támogatása

43 114 060

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

8 842 752

Bölcsőde támogatása

71 211 600

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

0

Intézményi gyermekétkeztetési feladatok támogatása (bölcsődei étkeztetés)

11 257 066

Szociális ágazati összevont pótlék

0

Önként vállalt feladatok

16 294 796

0

16 294 796

Nyitnikék Gyerekház fejezeti támogatása

10 290 840

10 290 840

3 720 988

TOP-5.2.1-15 projekt támogatása

EFOP-3.9.2-16-2017-00057„Járásokat összekötő humán kap. fejl. térs. szemléletben” pr. maradvány igénybevétele

3 720 988

0

2023. Nyári diákmunka program támogatása

14 011 828

0

14 011 828

-2 282 968

0

-2 282 968

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ kiadásai összesen:

493 931 730

4 775 200

498 706 930

Központi ktgv.-i támogatás össz.:

407 798 843

Átvett pénzeszköz összesen:

10 290 840

Saját bevétel összesen:

17 011 772

435 101 455

0

435 101 455

-58 830 275

-4 775 200

-63 605 475

Mindösszesen:

1 696 679 746

307 416 921

2 004 096 667

Központi ktgv.-i támog. mindössz.:

861 467 944

Átvett pénzeszköz mindösszesen:

148 838 344

Saját bevétel mindösszesen:

993 790 379

1 710 978 446

293 118 221

2 004 096 667

14 298 700

-14 298 700

0

8. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszáma és a közfoglalkoztatottak létszáma 2024. év

Megnevezés

Jan

Febr

Márc

Ápr

Máj

Jún

Júl

Aug

Szept

Okt

Nov

Dec

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Óvodai nevelés

- Óvodapedagógus - teljes munkaidős

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

- Óvodatitkár

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Pedagógiai asszisztens

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

- Óvodai dajka

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

- Technikai dolgozók (2 fő részfoglalkozású napi 4 órában)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Bölcsődei csoport

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Középfokú végzettségű kisgyermeknevelő

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

Bölcsődei dajka

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Technikai dolgozók (1 fő részfoglalkozású napi 2 órában)

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

0,25

Nyitnikék Gyerekház

Gyermekház vezető - Felsőfokú óvodapedagógus

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szakmai munkatárs- középfokú végz.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Család- és Gyermekjóléti Központ

- Szakmai vezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Esetmenedzser

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

- Óvodai, iskolai szociális segítő

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

- Szakmai vezető

0

0

0

0

0

0

1

1

1

1

1

1

- Családsegítő

4

4

4

4

4

4

3

3

3

3

3

3

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

50,25

Polgármesteri Hivatal

- Köztisztviselők

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

Polgármesteri Hivatal összesen:

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

24

Helyi önkormányzat

Önkormányzati tisztségviselők

- Polgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Főállású alpolgármester

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Igazgatási tevékenység

- Ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Titkárnő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Védőnői Szolgálat

-Iskolai védőnő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Gyermekétkeztetés

- Gazdasági ügyintéző (térítési díjak beszedése, étkezők nyilvántartása)

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Szociális étkeztetés

- Szociális segítő

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Szociális étkeztetési ügyintéző

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Házi segítségnyújtás

- Szociális gondozó

3

3

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Helyi önkormányzat összesen:

11

11

12

12

12

12

12

12

12

12

12

12

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

- Intézményvezető

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Könyvtáros

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Üzemviteli munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Ifjúsági referens munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- Takarító munkatárs

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

HELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI ÖSSZESEN:

90,25

90,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

91,25

Közfoglalkoztatás

Járási startmunka mintaprogram (2023. évről áthúzódó programok 2024.02.29-ig 70311/30/00156)

Szociális jellegű program - programelem

14

14

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Járási startmunka mintaprogram (2024. évben induló programok 2024.03.01-től 70311/30/00...)

Szociális jellegű program - programelem

0

0

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás (2023. évről áthúzódó programok 2024.02.29-ig 70311/26/00319)

33 fő álláskereső közfoglalkoztatása

33

33

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KÖZFOGLALKOZTATOTTAK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

47

47

14

14

14

14

14

14

14

14

14

14

Nyári diákmunka program keretében foglalkoztatottak száma (fő)

Helyi önkormányzat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

NYÁRI DIÁKMUNKÁSOK LÉTSZÁMA ÖSSZESEN:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi felhalmozási kiadásai feladatonként, felújítási kiadások célonként

Ssz.

Megnevezés

Összeg (Ft)

A

B

1

Beruházások

2

Helyi önkormányzat

3

Hűtőház zajvédelem tanulmányterv

820 000 Ft

4

Hűtőház zajvédő fal

2 000 000 Ft

5

Homokbánya műszaki üzemelési terv

600 000 Ft

6

Főtérre láncos sorompó kiadása

700 000 Ft

7

TOP PLUSZ -2.1.1-21-BK1-2022-00048 „Tűzoltó Parancsnokság épületének korszerűsítése” c. projekt beruházási kiadásai

77 377 299 Ft

8

TOP PLUSZ -1.1.1-21-BK1-2022-00001 „Termelői piac felújítása Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

135 224 235 Ft

9

VP6-19.2.1-32-10-21 „Kamerarendszer telepítése Jánoshalmán” c. projekt beruházási kiadásai

10 400 000 Ft

10

Szakhatósági díjak önkormányzati beruházás esetén

200 000 Ft

11

Iskolai védőnői szolgálat beruházási kiadása (irodai szék)

30 000 Ft

12

Szociális étkeztetés beruházási kiadásai (monitor, irodai szék)

109 500 Ft

13

Házi segítségnyújtás beruházási kiadásai (irodai szék, vérnyomásmérő, vércukormérő, járókeret, wc szék, wc magasító)

500 000 Ft

14

Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat és mellékletei módosítása - Tervezési Szerződés

1 050 000 Ft

15

Helyi önkormányzat összesen:

229 011 034 Ft

16

Polgármesteri Hivatal

17

Díszterem világítás korszerűsítése, szőnyeg csere

2 300 000 Ft

18

Polgármesteri Hivatal összesen:

2 300 000 Ft

19

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

20

Könyvtári dokumentumok vásárlása (1 éven túl elhasználódó)

1 433 100 Ft

21

Balettszőnyeg beszerzése

508 000 Ft

22

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

1 941 100 Ft

23

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

24

Óvoda fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos eszközbeszerzések (óvodai ágyak, ágytároló szekrény, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép), udvari játékok, sportszerek (labda, homokozó szett, egyensúlyzó hinta, futóbicikli stb.)

1 041 400 Ft

25

Óvodai gyermekétkeztetéshez kapcsolódó eszközbeszerzések ( pl. műanyag dobozok csoportonként és konyhai szállításra, badella)

508 000 Ft

26

Bölcsődei gyermekétkeztetéshez kapcsolódó eszközbeszerzések ( pl. műanyag dobozok csoportonként és konyhai szállításra, badella)

254 000 Ft

27

Bölcsőde beruházási kiadásai (homokozó eszközök, játékok, sporteszközök, komposztáló, esővízgyűjtő, hűtőgép, kuka, porszívó, takarítógép, létra, mosógép)

381 000 Ft

28

Család- és Gyermekjóléti Központ beruházási kiadásai ( asztali számítógépek memória bővítése, billentyűzet, egér, külső winchester, szünetmentes tápegység, laptop, vízforraló, mikrohullámú sütő)

939 800 Ft

29

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat beruházási kiadásai (szoftver beszerzés (Windows 10), Laptop jogtiszta szoftverekkel, törölköző, konyharuha, poharak, kávés csészék)

508 000 Ft

30

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

3 632 200 Ft

31

Összesen:

236 884 334 Ft

32

Felújítás

33

Helyi önkormányzat

34

Önkormányzati bérlakások felújítása (Dózsa u. 81., Batthyány u. 14.)

2 750 000 Ft

35

Bajai u. 4. nyílászárók felújítása

600 000 Ft

36

Közvilágítás korszerűsítés (műszaki szakértelem, műszaki ellenőrzés)

7 319 200 Ft

37

Egyéb járdafelújítási kiadás

2 500 000 Ft

38

„Külterületi utak fejlesztése Jánoshalmán” pályázat (VP6-7.2.1.1-21) felújítási kiadásai

1 070 547 Ft

39

Zöldfa utca és Kisfaludy utca tervezés

500 000 Ft

40

Kisfaludy utca útjavítás

21 000 000 Ft

41

Zöldfa utca útjavítás

14 000 000 Ft

42

Helyi önkormányzat összesen:

49 739 747 Ft

43

Polgármesteri Hivatal

44

Polgármesteri Hivatal összesen:

0 Ft

45

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

46

Külső tároló betonozása, vakolás (Radnóti u.), kerítésfelújítás, parketta csiszolás - 3 csop. (Batthyány u. )

1 143 000 Ft

47

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ összesen:

1 143 000 Ft

48

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

49

Régi épületrész felújítása - ablakok cseréje, homlokzat felújítás, csatornák cseréje

15 750 000 Ft

50

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

15 750 000 Ft

51

Összesen:

66 632 747 Ft

52

Egyéb felhalmozás célú támogatás államháztartáson belülre

53

Helyi önkormányzat

54

55

Összesen:

0 Ft

56

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

57

Helyi önkormányzat

58

59

Összesen:

0 Ft

60

Egyéb felhalmozás célú támogatások államháztartáson kívülre

61

Helyi önkormányzat

62

Futballpálya napelem kiépítés támogatása 212/2023(XI.23) Kt. hat.

3 200 000 Ft

63

Felújítási alap befizetési kötelezettség (vegyes tulajdonú társasházak)

699 840 Ft

64

Összesen:

3 899 840 Ft

65

Fejlesztési célú tartalék

66

Helyi önkormányzat

67

Összesen:

0 Ft

68

Mindösszesen:

307 416 921 Ft

10. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat Tervezett tartalékai 2024. év

Ssz.

Megnevezés

Összeg

A

B

1

Vis maior tartalék (működési)

2

Vis maior tartalék

1 000 000 Ft

3

Vis maior tartalék összesen:

1 000 000 Ft

4

Céltartalék (működési)

5

Környezetvédelmi alap összesen (2024. évben tervezett talajterhelési díj bevételből):

600 000 Ft

6

Nyári diákmunka szociális hozzájárulási adó kifizetésre tartalék

402 610 Ft

7

Céltartalék 7 civil szervezet támogatására (Mozgáskorlátozottak Jánoshalmi Egyesülete, Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület, Hetvenszer Hétszer Együttes, Mithras Pedagógus Kórus, Erdélyi Hagyományokért Egyesület, Jánoshalmi Gazdakör Egyesület, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége)

1 000 000 Ft

8

Céltartalék (működési) összesen:

2 002 610 Ft

9

Általános tartalék (működési)

10

Általános tartalék

51 723 439 Ft

11

Általános tartalék összesen:

51 723 439 Ft

12

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék

13

Alaptevékenység maradványából képzett tartalék összesen:

0 Ft

14

Működési tartalékok összesen (I.):

54 726 049 Ft

15

Céltartalék (felhalmozási)

16

17

Felhalmozási tartalékok összesen (II.):

0 Ft

18

Tartalékok mindösszesen (I.+II.)

54 726 049 Ft

11. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2024. évi költségvetésében tervezett központi költségvetési támogatások

Jogcím

Helyi önkormányzat

Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család- és Gyermekjóléti Központ

Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár

Mindösszesen Ft

száma

megnevezése

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

mutató

fajlagos Ft

Központi költségvetési támogatás Ft

Összesen Ft

A

B

C

D

E

H

I

J

K

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

280 414 280

280 414 280

280 414 280

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

25,87

6 633 500

171 608 645

171 608 645

171 608 645

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

816,5

26 000

21 229 000

21 229 000

21 229 000

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

31 791 500

31 791 500

31 791 500

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

15 130 000

15 130 000

15 130 000

1.1.1.4

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

0

0

0

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

16 273 635

16 273 635

16 273 635

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

23 744 000

23 744 000

23 744 000

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

250

2 550

637 500

637 500

637 500

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 367 162

229 367 162

229 367 162

1.2.1.

Óvodaműködtetési támogatás

30 217 162

30 217 162

30 217 162

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

175,3

172 374

30 217 162

30 217 162

30 217 162

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

0

0

0

1.2.2.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

133 952 000

133 952 000

133 952 000

1.2.2.1.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása (napi nyitvatartási idő eléri a 8 órát)

16,0

8 372 000

133 952 000

133 952 000

133 952 000

1.2.3.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

12 518 000

12 518 000

12 518 000

1.2.3.1.1.1.1

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

10,0

717 000

7 170 000

7 170 000

7 170 000

1.2.3.1.1.1.2.

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2023.01.01-ig szerezték meg

2

2 674 000

5 348 000

5 348 000

5 348 000

1.2.3.2.1.1.1.

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2024.01.01-ig szerezték meg

0

0

0

1.2.3.2.1.1.2.

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2024.01.01-ig szerezték meg

0

0

0

1.2.5.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

52 680 000

52 680 000

52 680 000

1.2.5.1.1.

Napi 8 órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

10

5 268 000

52 680 000

52 680 000

52 680 000

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

64 068 148

64 068 148

123 168 412

123 168 412

187 236 560

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

37 235 548

37 235 548

37 235 548

1.3.2.

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

26 832 600

26 832 600

51 956 812

51 956 812

78 789 412

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

1,1

6 643 100

7 307 410

7 307 410

7 307 410

1.3.2.2.1

Család- és gyermekjóléti központ

5,5

6 510 300

35 806 650

35 806 650

35 806 650

1.3.2.2.2

Család- és gyermekjóléti központ- óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

1 818,0

4 864

8 842 752

8 842 752

8 842 752

1.3.2.3.1

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

160

84 860

13 577 600

13 577 600

13 577 600

1.3.2.4.2

Személyi gondozás- önálló feladatellátás (Házi segítségnyújtás)

22

602 500

13 255 000

13 255 000

13 255 000

1.3.3.

Bölcsőde, minibölcsőde támogatása

71 211 600

71 211 600

71 211 600

1.3.3.1.1

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

2,0

8 522 000

17 044 000

17 044 000

17 044 000

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6,8

6 838 000

46 498 400

46 498 400

46 498 400

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

7 669 200

7 669 200

7 669 200

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

90 420 433

90 420 433

55 263 269

55 263 269

145 683 702

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

11,50

3 620 000

25 648 243

25 648 243

15 981 757

15 981 757

41 630 000

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

63 040 740

63 040 740

39 281 512

39 281 512

102 322 252

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

3 570

485

1 731 450

1 731 450

0

1 731 450

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

18 766 240

18 766 240

18 766 240

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

8 480

2 213

18 766 240

18 766 240

18 766 240

2. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

434 902 861

xxx

xxx

407 798 843

xxx

xxx

18 766 240

861 467 944

2.

A helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai

0

0

0

0

0

0

0

2.2.2.

Szociális ágazati összevont pótlék

0

0

0

2.3.2.4.

A települési önkormányzatok könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatása

0

0

2.3.3

Kulturális feladatok bérjellegű támogatása

0

0

0

0

3. melléklet jogcímei mindösszesen:

xxx

xxx

0

xxx

xxx

0

xxx

xxx

0

0

Központi költségvetési támogatások mindösszesen:

xxx

xxx

434 902 861

434 902 861

xxx

xxx

407 798 843

407 798 843

xxx

xxx

18 766 240

18 766 240

861 467 944

12. melléklet az 5/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi költségvetésben tervezett, EU-forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek kiadásai, a helyi önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásai

Ssz.

Megnevezés

Tervezett és megvalósulás szerinti bevételek, kiadások (Ft) évenkénti üteme

2024. évi költségvetésben tervezett 2023. évi maradvány igénybevétel

2024. évi költségvetésben tervezett bevételi előirányzatok, ill. saját erő biztosítása

2024. évi költségvetésben tervezett kiadási előirányzatok

Összesen

2022. év

2023. év

2024. év

A

B

C

H

I

J

K

L

M

1

Jánoshalma Városi Önkormányzat

2

Termelői piac felújítása Jánoshalmán projekt (TOP PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00001)

3

Saját erő

0

0

0

0

0

0

4

EU-s és hazai forrás együtt

144 000 699

0

144 000 699

0

140 775 371

0

5

Források összesen

144 000 699

0

144 000 699

0

140 775 371

0

6

Személyi juttatás és járulék (elszámolható) PH-nál 2 fő

2 260 000

2 260 000

2 260 000

7

Beruházási kiadások (elszámolható)

136 773 635

304 800

1 244 600

135 224 235

135 224 235

8

Dologi kiadások (elszámolható)

4 967 064

0

1 675 928

3 291 136

3 291 136

9

Kiadások összesen

144 000 699

304 800

2 920 528

140 775 371

140 775 371

10

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítéseprojekt (Tűzoltó Parancsnokság épület) (TOP PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00048)

11

Saját erő

0

0

0

0

0

0

12

EU-s és hazai forrás együtt

86 826 965

0

86 826 965

0

81 014 377

13

Források összesen

86 826 965

0

86 826 965

0

81 014 377

0

14

Beruházási kiadások (elszámolható)

77 377 299

0

77 377 299

77 377 299

15

Dologi kiadások (elszámolható)

9 449 666

1 853 692

3 958 896

3 637 078

3 637 078

16

Kiadások összesen

86 826 965

1 853 692

3 958 896

81 014 377

81 014 377

17

Külterületi helyi közutak fejlesztése projekt (VP6-7.2.1.1-21)

18

Saját erő

10 597 629

3 000 000

7 597 629

19

EU-s és hazai forrás együtt

117 259 399

61 879 729

55 379 670

55 379 670

20

Források összesen

127 857 028

3 000 000

69 477 358

55 379 670

0

55 379 670

21

Felújítási kiadások (elszámolható)

118 909 874

117 839 327

1 070 547

1 070 547

22

Felújítási kiadások (nem elszámolható)

3 002 000

3 000 000

2 000

0

23

Dologi kiadások (elszámolható)

4 521 075

762 000

3 759 075

3 759 075

24

Dologi kiadások (nem elszámolható)

1 424 079

50 800

1 373 279

1 373 279

25

Kiadások összesen

127 857 028

3 000 000

118 654 127

6 202 901

6 202 901

26

Kamerarendszer telepítése projekt (VP6-19.2.1-32-10-21)

27

Önerő (elszámolható költségek)

588 327

588 327

588 327

28

EU-s és hazai forrás együtt (elszámolható költségek)

9 811 673

9 811 673

9 811 673

29

Nem elszámolható költségekre jutó önerő

398 916

327 000

71 916

71 916

30

Források összesen

10 798 916

327 000

10 471 916

0

10 471 916

31

Beruházási kiadások (elszámolható)

10 400 000

10 400 000

10 400 000

32

Beruházási kiadások (nem elszámolható)

300 000

300 000

0

33

Dologi kiadások (nem elszámolható)

98 916

27 000

71 916

71 916

34

Kiadások összesen

10 798 916

327 000

10 471 916

10 471 916