Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 25

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2023. (II. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.02.25.
Jánoshalma Városi Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. § (3) bekezdése alapján a jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester február 15. napjáig, ha a központi költségvetésről szóló törvényt az Országgyűlés a naptári év kezdetéig nem fogadta el, a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig nyújtja be a Képviselő-testületnek.
Jánoshalma Városi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) 2023 évi költségvetésének tervezete a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény, illetve a további hatályos jogszabályok, az Önkormányzat rendeletei, határozatai figyelembevételével került összeállításra. A költségvetés összeállításának elsődleges célja, hogy az önkormányzat meghatározza az adott időszakban megvalósításra váró feladatokat és biztosítsa a feladatok elvégzéséhez szükséges költségvetési forrásokat. Fő cél az önkormányzat mindenkori teherbíró képességéhez igazodó, elsődlegesen a közfeladatok ellátásához és a mindenkori társadalmi szükségletek kielégítéséhez szükséges, egységes elveken alapuló, átlátható, hatékony és költségtakarékos működés biztosítása, a helyi értékek megőrzése, az önkormányzati vagyon állagának megóvása, védelme, értéknövelő használata, hasznosítása, gyarapítása.
1. Általános Indokolás
Az előterjesztés összeállításánál az alábbi jogszabályok előírásai kerültek kiemelten figyelembevételre:
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.)
Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.)
Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Gst.)
A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény
A költségvetési rendelet-tervezet szempontjából a legfontosabb előírások az alábbiak:
Az önkormányzati alrendszer költségvetése a központi költségvetéstől elkülönül, ahhoz központi költségvetési támogatásokkal kapcsolódik.
A helyi önkormányzat gazdálkodásának alapja az éves költségvetése. Ebből finanszírozza és látja el törvényben meghatározott kötelező, valamint a kötelező feladatai ellátását nem veszélyeztető önként vállalt feladatait. Ezen feladatok ellátásának forrásait és kiadásait a helyi önkormányzat egységes költségvetési rendelete elkülönítetten tartalmazza.
A költségvetési rendeletben működési hiány nem tervezhető.
A helyi önkormányzat a feladatai ellátásának feltételeit saját bevételeiből, más gazdálkodó szervektől átvett bevételekből, valamint központi költségvetési támogatásból teremti meg.
A helyi önkormányzat veszteséges gazdálkodásának következményei a helyi önkormányzatot terhelik, kötelezettségeiért a központi költségvetés nem tartozik felelősséggel.
Amennyiben a helyi önkormányzat a költségvetési évre vonatkozóan nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel, nem fogadja el a költségvetési évet megelőző évre vonatkozó zárszámadását, államháztartási beszámolási kötelezettségének vagy vagyon-nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget, a részére járó egyes támogatások folyósítása az Áht.-ben meghatározottak szerint felfüggesztésre kerül.
Az Önkormányzat költségvetésének legfontosabb célkitűzései:
pénzügyi, gazdasági stabilitás erősítése,
bevételi és kiadási egyensúly megteremtése,
kötelező feladatellátás biztosítása,
a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettsége, a kiadási előirányzatok felhasználásának lehetősége, (racionális, méretgazdaságos gazdaságszemlélet).
A város költségvetése a fenti céloknak megfelelően került összeállításra. A bevételeket a racionálisan elvárható szintnek megfelelően terveztük, a kiadási oldalon pedig a meglévő kötelezettségek, a Képviselő-testület által eddig hozott határozatok, és a Tervezési Köriratban megfogalmazott elvárások figyelembevételével kerültek számszerűsítésre.
Az önkormányzatok költségvetési mozgásterét a költségvetési törvényben foglalt forrásszabályozás határozza meg. 2023. évben a központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásaink, valamint egyes bevételeinket és kiadásainkat szabályozó törvényi előírások az előző évhez hasonlóan alakulnak, így nagyságrendileg a 2022. évivel megegyező központi finanszírozással számolhatunk.
A helyi önkormányzatok központi költségvetési támogatási rendszere 2023. évben is az önkormányzati feladatellátáshoz igazodó, úgynevezett feladatalapú támogatási rendszeren alapul.
A 2023. évben a jelentősebb összegű változást a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséből adódó illetménynövekedés, a pedagógusok, a szociális, a gyermekjóléti és kulturális ágazatban dolgozók illetményemelése okozza. Ezek forrását a 2023. évi költségvetési törvényjavaslat az Önkormányzat és az intézményekben dolgozók tekintetében tartalmazza.
A Kormány továbbra is kiemelten kezeli az intézményi gyermekétkeztetés és a szünidei étkeztetés biztosítására irányuló feladatokat.
Az önkormányzati hivatalokban foglalkoztatott köztisztviselők tekintetében a költségvetési törvényjavaslat továbbra is biztosítja a köztisztviselői illetményalap önkormányzati hatáskörben történő emelését.
A települési önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása jogcímeken biztosított támogatásokat az önkormányzatok a korábbi éveknek megfelelően célhoz kötötten használhatják fel, így biztosított a helyi közszolgáltatások ellátása.
Az önkormányzati feladataink túlnyomó részét továbbra is a kötelező önkormányzati feladataink teszik ki (az Mötv. előírásai alapján:)
a helyi közszolgáltatások körében a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés, a csatornázás, a köztemető fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, a településtisztaság biztosítása;
gondoskodás a helyi tűzvédelemről, közbiztonság helyi feladatairól;
az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásról való gondoskodás;
a közösségi tér biztosítása, közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység, sport támogatása;
a nemzeti és etnikai kisebbségek jogai érvényesítésének a biztosítása; az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése.
A felsorolt feladatokban a települési önkormányzat maga határozza meg - a lakosság igényei alapján, anyagi lehetőségeitől függően -, mely feladatokat, milyen mértékben és módon lát el.
A köznevelés területén önkormányzatunk kötelező fő feladata 2023. évben is az óvodai ellátás biztosítása. A pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása a bérintézkedések miatt jelentősen emelkedett. A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésén túl a következő változások történtek: 2020. január 1-jétől a nemzetiségi pótlék mértéke differenciáltan kerül meghatározásra az illetményalap százalékában, alsó határa 10%, felső határa 40%, valamint bővült a pótlékban részesülők köre is. 2021. évben a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó pedagógusok ágazati szakmai pótlékra voltak jogosultak, amely a pótlék és illetményeltérítés nélkül számított illetményük 10%-ának megfelelő összeg, ami 2022. januárjától további 10%-kal nőtt. Emellett a köznevelési intézmények vezetőit az intézmény méretétől függően további bérpótlék illeti meg. 2023-ban az ágazati pótlék mértéke 32 %.
A szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben az önkormányzatok szerepe alapvetően továbbra is az alapellátások biztosítása. Az önkormányzati feladatellátás finanszírozási rendszere nem változott az előző évhez viszonyítva. Az ágazatban a Kormány célkitűzései és döntései értelében jelentős bérfejlesztés zajlott az elmúlt 3 évben. Az önkormányzatnál ez a védőnői hálózatot, valamint a szociális gondozó és segítő hálózatot érinti.
A bölcsődék, mini bölcsődék finanszírozási rendszere továbbra is a két elemből álló feladatalapú finanszírozásra épül. A finanszírozás egyik elemét a szakmai dolgozók elismert létszámához kapcsolódó bértámogatás, a másik elemét a bölcsődék működésével kapcsolatos üzemeltetési támogatás jelenti.
A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatásai az önkormányzatot a kulturális alapellátás biztosításához, a muzeális intézmények fenntartásához, a nyilvános könyvtári és közművelődési feladatok és közművelődési alapszolgáltatások biztosításához illeti meg. A finanszírozási rendszer ebben az ágazatban sem változott. Az ágazatban dolgozók bére 2021. évben 6%-kal, 2022. évben további 20%-kal nőtt. 2023-as évben további 20 %-os emelés várható.
A helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatási jogcímeit, feltételrendszerét, előirányzatait a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. tv. 2. melléklete tartalmazza. A támogatási jogcímek négy nagy fejezetre tagozódnak. Az egyes jogcímeken önkormányzatunkat 2023. évben megillető állami támogatás összege, összevetve a 2021. és 2022. évi eredeti előirányzat összegeivel az alábbiak:

Támogatási jogcím

2021. évi
támogatás

2022. évi
támogatás

2023. évi
támogatás

I. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

a) Önkormányzati hivatal működése

142 788 000 Ft

143 795 890 Ft

143 408 300 Ft

b) Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

66 089 821 Ft

69 193 635 Ft

69 394 135 Ft

ba) Zöldterület-gazdálkodással
kapcsolatos feladatok

20 575 800 Ft

21 229 000 Ft

21 229 000 Ft

bb) Közvilágítás fenntartása

30 336 000 Ft

31 691 000 Ft

31 791 500 Ft

bc) Köztemető fenntartása

100 000 Ft

0

100 000 Ft

bd) Közutak fenntartása

15 078 021 Ft

16 273 635 Ft

16 273 635 Ft

c) Egyéb önkormányzati feladatok (beszámítás után)

23 290 200 Ft

23 937 200 Ft

23 808 400 Ft

d) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támog. (beszámítás után)

688 500 Ft

688 500 Ft

637 500 Ft

e) Közvilágítás kiegészítő támogatása

0 Ft

0 Ft

5 010 000 Ft

Működési feladatok tám. összesen:

232 856 521 Ft

237 615 225 Ft

242 258 335 Ft

II. A települési önkorm. egyes köznevelési feladatainak támogatása

Bértámogatás óvodában

102 600 750 Ft

112 460 600 Ft

113 513 180 Ft

Óvodaműködtetési támogatás

16 265 800 Ft

20 501 000 Ft

20 691 000 Ft

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

9 153 000 Ft

9 441 120 Ft

9 441 120 Ft

Köznevelési feladatok mindösszesen.:

128 019 550 Ft

142 402 720 Ft

143 645 300 Ft

III. Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatok támogatása

1. Szociális ágazati összevont pótlék

----

----

----

2. A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

51 733 654 Ft

46 936 771 Ft

42 143 015 Ft

3. Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása (Család- és gyermekjóléti szolgálat és központ)

24 585 000 Ft

32 283 669 Ft

32 283 669 Ft

4. Szociális étkeztetés

9 290 400 Ft

10 333 400 Ft

11 071 500 Ft

5. Házi segítségnyújtás-személyi gondozás

6 534 000 Ft

10 188 860 Ft

10 188 860 Ft

6. Bölcsőde támogatása

14 660 000 Ft

19 603 700 Ft

35 170 598 Ft

7. Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

7 284 303 Ft

7 212 731 Ft

7 114 441 Ft

8. Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

80 916 856 Ft

83 331 210 Ft

110 285 577 Ft

9. Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

2 100 250 Ft

2 399 814 Ft

2 113 560 Ft

Szociális és gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatok összesen:

197 104 463 Ft

212 290 155 Ft

250 371 220 Ft

IV. Kulturális feladatok támogatása

Települési önkormányzatok támogatása a nyilvános könyvtári és közművelődési feladatokhoz

18 718 420 Ft

18 918 937 Ft

18 817 139 Ft

Könyvtári és közművelődési feladatok támogatása összesen:

18 718 420 Ft

18 918 937 Ft

18 817 139 Ft

A Képviselő-testület egyes döntéseinek végrehajtása évek között áthúzódó, így a 2022. évi költségvetésről szóló rendeletben szereplő, de fel nem használt előirányzatok kötelezettségvállalással terhelt része előző évről/évekről áthúzódó maradványként szerepel a 2023. évi költségvetésben. Ennek okán előző évi maradvány igénybevétele jogcímen 453 834 922 Ft került betervezésre a bevételek között. (lásd részleteiben a B8 Finanszírozási bevételek címszó alatt).
A 2023. évi költségvetési tervezetben szereplő projektek:
1. EFOP-1.4.2-16-2016-00020 „Együtt könnyebb” komplex prevenciós és társadalmi felzárkóztató program a gyermekszegénység ellen (un. GYEP-II. projekt)
2. EFOP-3.9.2-16-2017-00057 Járásokat összekötő humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben (a projekt öt önkormányzat, a Gyermeklánc Óvoda és a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Kft konzorciumi együttműködésében valósul meg)
3. TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00007 Agrárlogisztikai központ építése Jánoshalmán
4. Belügyminisztérium „Járdaépítés Jánoshalmán” projekt
5. TOP-4.3.1.-15-BKI-2020-00008 „Megújuló városrészek Jánoshalmán” projekt
6. TOP-5.2.1.-15-BK1-2020-00010 „Tiszta udvar, jó egészség, megújul egy közösség” projekt
7. TOP Plusz 1.2.1 Élhető települések pályázat