Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

Tompa Város 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2013. 02. 15- 2013. 09. 11

Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint Magyarország 2013.évi központi költségvetéséről szóló 2012.évi CCIV törvény, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31) Kormány rendelet alapján Tompa Város 2013.évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1.§.

A rendelet hatálya

/1/ A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzatra, valamint a helyi önkormányzat költségvetési szerveire.

.

4.§.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

/1/    Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

/2/   Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

/3/    Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

/4/ A finanszírozási (hitelfelvétel) bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. §

 Az előirányzatok módosítása

/1/  Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

/2/    Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

/3/ A Képviselő-testület legalább negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31.-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének módosításáról.

/4/ Az önkormányzat önállóan működő költségvetési szervei saját hatáskörben előirányzat módosítást nem hajthatnak végre. Az intézményvezető előirányzat módosítási kezdeményezéssel élhet, a jegyző előkészíti, melyről a polgármester 30 napon belül tájékoztatja a Képviselő-testületet. A Képviselő-testület az önállóan működő intézmény által beterjesztett előirányzat változások miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként módosítja.

6.§.

/1/ A Képviselő-testület a 2013. évi költségvetésében a 9.4.A melléklet szerinti önkormányzati szociálpolitikai ellátások és juttatások, pénzeszköz átadások, támogatás értékű kiadások előirányzatait határozza meg.

7.§.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

/1/ Az önkormányzati képviselők és a bizottságok nem képviselői tagjainak tiszteletdíj kifizetését a Képviselő-testület nem tervezi.

/2/  A Képviselő-testület a társadalmi szervezetek finanszírozását 100 ezer Ft érték alatt évi két alkalommal, 100-500 ezer Ft értékig negyedéves bontásban, ezen felül két havi bontásban határozza meg. Egyedi esetben a támogatott ettől eltérően is finanszírozható, melyet a támogatási megállapodásban kell rögzíteni.

.

8.§.

/1/  Az 5.000 ezer Ft általános működési tartalék részei:

  • 5.000 ezer Ft Tompa Város Önkormányzat általános működési tartaléka                      

/2/ A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a tartalék terhére – két ülés között – maximum 5.000 ezer Ft értékhatárig, kötelezettséget vállaljon. A polgármester a megtett kötelezettségvállalásról a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

/3/ A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat és intézményei bevételeit folytatólagosan beszedhesse, kiadásait a 2013. évre meghatározott keretek között teljesítse. A felhatalmazás legkésőbb a 2014.évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet megalkotása napján megszűnik.

       A felhatalmazás időtartama alatt beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat az éves   költségvetési rendeletbe kell beilleszteni.

9.§.

/1/ A Képviselő-testület által jóváhagyott beruházások, felújítások lebonyolítása a közbeszerzési törvény valamint az önkormányzat közbeszerzési szabályzata előírásai szerint történhet.

10.§.

       Az útépítési érdekeltségi hozzájárulás összegét a Képviselő-testület 2013. évre 30.000.-Ft összegben határozza meg.

11.§.

Záró rendelkezések

/1./ E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2013. január 1. napjától kell alkalmazni.

/2./ A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik