Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2015(VI.17. ) önkormányzati rendelete

A műfüves futballpálya használatáról és bérleti díjainak megállapításáról

Hatályos: 2015. 08. 08

Tompa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott eredeti jogalkotói hatáskörében és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) e) és g) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§


(1) A Tompa 523. helyrajzi számon nyilvántartott, Tompa Város Önkormányzatának ( a továbbiakban: Bérbeadó) tulajdonában álló műfüves futballpálya ( a továbbiakban: futballpálya) sportolás célját szolgáló bérbeadásának díja:

- villamos energia használata nélkül bruttó 3.000,- Ft

- villamos energia használattal bruttó: 5.000,- Ft


(2) A bérleti díjat minden megkezdett óra után meg kell fizetni.


(3) A bérlő a bérleti szerződésből fakadó kötelezettségeinek biztosítékául, a bérleti díj megfizetésével egyidejűleg, óvadékot nem köteles fizetni.


(4) A pályahasználattal kapcsolatos előírásokat tartalmazó szabályzatot a futballpálya bejáratánál ki kell függeszteni.

2.§


(1) Mentesül a bérleti díj megfizetése alól, mindösszesen heti 20 órában a Tompai Községi Sportegyesület szakosztályai és utánpótlás csapatai,  azzal a kikötéssel, hogy az ingyenes pályahasználat joga kizárólag hétköznapokon 14-18 óra között gyakorolható.


(2) A Tompán működő nevelési és oktatási intézmények hétköznaponként 8-16 óra között díjmentesen használhatják a futballpályát tanórák és sportrendezvények helyszíneként.


(3) A díjmentes pályahasználat joga sem ingyenesen, sem visszterhesen nem átruházható.


3.§


(1) A bérleti díj összegét az Önkormányzatnak előre kell megfizetni.

(2) A bérbeadásból származó bevétel kizárólag a futballpálya fenntartására, karbantartására és felújítására használható.


4. §


(1) A futballpálya nyitvatartási idejét az 1. sz. melléklet tartalmazza.


5.§


A bérlő köteles az önkormányzatnál vezetett a 2. sz. mellékletben található formanyomtatványt a használat előtt aláírni.


6.§


 A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy eseti kedvezmények elbírálásáról határozzon, valamint felkéri a polgármestert, hogy a következő testületi ülésen az eseti kedvezmények köréről tájékoztassa a testületet.


7.§


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.