Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016.(IV.29.) önkormányzati rendelete

a helyi adókról szóló 3/2016.(II.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 06. 01- 2016. 06. 01


Tompa Városi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1. § (1) bekezdésében és a 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat Szervezeti és Működési szabályzatáról szóló 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelet 3. melléklete alapján a Pénzügyi Bizottság, az Ügyrendi Bizottság, valamint a Szociális, Egészségügyi és Vallásügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§

Tompa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi adókról szóló 3/2016.(II.12.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 1. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„ (3) Elektronikus úton történő ügyintézésre nincs lehetőség.”


2.§


A rendelet 6. §-a a következő 6/A §-al egészül ki:


„6/A. §

Nyilvántartás vezetési kötelezettség


(1) A szálláshely üzemeltető a szálláshelyre bejelentkező magánszemélyt haladéktalanul – a szálláshely elfoglalását megelőzően - köteles e rendelet (3) bekezdésében foglalt adatok teljes körű felvételével nyilvántartásba venni.

(2) Az adóbeszedésre kötelezett szálláshely üzemeltető (szálloda, panzió, kemping, üdülőház, közösségi szálláshely, egyéb szálláshely) az általa beszedett adóról, az adó alapjának, a mentesség jogcímének és jogosultságának, valamint az adó összegének utólagos megállapítására is alkalmas, a 3. számú mellékletben meghatározott adattartalmú nyilvántartás vezetésére kötelezett.

(3) Az (1) bekezdésben megjelölt szálláshely üzemeltetőknek 2016. június 01. napjától az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített 3. számú mellékletben meghatározott adattartalmú "Idegenforgalmi adó nyilvántartása”- t (továbbiakban: nyilvántartás) kell vezetni. A nyilvántartás tartalmazza: vendég nevét, születési helyét és idejét, lakcímét, állampolgárságát, személyi igazolványának, útlevelének vagy forgalmi engedélyének számát, érkezés napját és időpontját, távozás napját és időpontját, eltöltött vendégéjszakák számát, az ebből adómentesen eltöltött vendégéjszakák számát, jogcímét, az adó összegét, szálláshely megnevezését, a vendég vagy képviselőjének aláírását,

 (4) Az adó beszedésére kötelezett szállásadónak a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény  31. §-ában tételesen felsorolt adómentességre jogosító tartózkodást - az életkor miatti mentesség kivételével – minden esetben a 4. mellékletnek megfelelően igazolnia kell, ennek hiányában az adót be kell szednie, illetve meg kell fizetni.”


3.§

(1) A rendelet jelen rendelet 1. mellékletével egészül ki.

(2) A rendelet jelen rendelet 2. mellékletével egészül ki.


4.§


(1) Ez a rendelet 2016. június 1-jén lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Tompa, 2016. április 28.




Véh László                                                    Jezsekné Kovács Szilvia

          polgármester                                                                jegyző




Záradék:


A rendelet 2016. április 29-én kihirdetésre került.


Jezsekné Kovács Szilvia

Jegyző

Mellékletek