Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017.(II.15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 16- 2017. 02. 16

Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3.§ (1) bekezdésében, 20.§ (3) bekezdésében, 21.§ (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelet 3. mellékletében foglaltak alapján a Pénzügyi Bizottság, az Ügyrendi Bizottság valamint a Szociális, Egészségügyi és Vallásügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el.


1.§


Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló lakások és és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

                  „ ajövedelem: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi  

      III. tv. (a továbbiakban Szt.) 4.§ (1) bekezdés a) pontja szerinti jövedelem,


 b) vagyon: az Szt. 4.§ (1) bekezdés b) pontja szerinti vagyon,


 c) jövedelemszámításra irányuló időszak: az Szt. 10.§ (2)-(3) bekezdésében meghatározott időszak.


d) háztartás: a Szt. 4.§ (1) bekezdés f) pontjában meghatározott fogalom,


e) jogszerűen együtt költöző: az a természetes személy, aki a lakás bérbeadását igénylő vagy arra pályázó   személlyel együtt költözik a lakásba és az e) pontban meghatározott feltételeknek megfelel,


f) jogszerűen együtt lakó: az a természetes személy, akit a bérlő a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) rendelkezéseire tekintettel a bérbeadó hozzájárulása nélkül fogadhat be, vagy akit a bérlő a bérbeadó vagy – bérlő kiválasztási joggal érintett lakás esetén – a bérlő kiválasztási jog jogosultja hozzájárulásával fogadott be,


g) személyes adat: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.   törvény (a továbbiakban: Info tv.) 3.§ (2) pontja szerinti fogalom.”


(2) A rendelet 11.§ (1) bekezdésében a „követelhető” szövegrész helyébe a „fizetendő” szöveg lép.


(3) A rendelet 15.§-a a következő (3)-as bekezdéssel egészül ki:


 „Az élettárs befogadásához nyújtandó hozzájárulás megadására kérelemre, a polgármester jogosult.”


            (4) A rendelet 23.§(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ A polgármester – a bérlő lakásbérleti jogviszony lejártát legalább harminc nappal megelőzően benyújtott kérelme alapján – pályázati eljárás lefolytatása nélkül a bérlet időtartamát alkalmanként legfeljebb három év határozott időtartamra meghosszabbíthatja.”


               (5) A rendelet 33.§(1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ A nem lakás céljára szolgáló helyiség legfeljebb 15 éves határozott időtartamra adható bérbe.”


                 (6) A rendelet 33.§(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ A helyiség 1 éves és az 1 évet meg nem haladó bérletéről a polgármester dönt. A polgármester a döntéséről a Képviselő-testületet a soron következő munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésen tájékoztatja.”


2.§


               A rendelet 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


3.§


Hatályát veszti a rendelet 22.§ (8) bekezdése, 23.§ (1) bekezdésében a „a lejáró szerződés esetében a lejárat előtt 60 nappal „ szövegrész.

4.§


               Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon      

              hatályát veszíti.


Tompa, 2017. február 15.



            Véh László                                                         Jezsekné Kovács Szilvia     polgármester                                                                        jegyző



Záradék:

A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

Tompa, 2017. február 15.



Jezsekné Kovács Szilvia

             jegyző