Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2018.(VIII.31.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1/2016.(II.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 09. 01- 2018. 09. 01

Tompa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143.§ (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 28/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelet 3. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi, Ügyrendi valamint a Szociális Egészségügyi és Vallásügyi Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:


1. §

(1)Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1/2016.(II.12.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 2.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az önkormányzati képviselők és a bizottsági tagok kötelesek előre bejelenteni, ha a testületi vagy bizottsági ülésen nem tudnak megjelenni.  A bejelentést az ülésről való távolmaradás esetén a Polgármesteri Hivatal titkárságán kell megtenni írásban vagy szóban; munkaterv szerinti ülés esetén az azt megelőző munkanapon, rendkívüli ülés esetén az ülés megkezdését megelőzően legalább három órával, betegség okozta váratlan helyzet esetén nincs időkorlát meghatározva.”

(2) A rendelet 2.§-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az a képviselő vagy bizottsági tag, aki az ülésen való megjelenési kötelezettségét elmulasztja és bejelentési kötelezettségének sem tesz eleget, annak tiszteletdíja a mulasztást követő hónapban 50 %-al csökkentve kerül átutalásra.”

2. §

E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

Tompa, 2018. augusztus 31.


                        Véh László                                                             Jezsekné Kovács Szilvia

                       polgármester                                                                          jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

Tompa, 2018. augusztus 31.

Jezsekné Kovács Szilvia

           jegyző