Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

Egyes önkormányzati rendeletek deregulációjáról

Hatályos: 2023. 12. 16

Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.12.16.
Egyes önkormányzati rendeletek deregulációjáról
Általános indokolás
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény (továbbiakban: Jat.) 18. §-a alapján a jogszabály előkészítője a jogszabály tervezetéhez indokolást csatol, melyben bemutatja azokat a társadalmi, gazdasági, szakmai okokat és célokat, amelyek a javasolt szabályozást szükségessé teszik.
A Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése során történő és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzététele során történő megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) IM rendelet 20. § (3) bekezdés alapján az önkormányzati rendelet tervezetéhez tartozó, a megalkotását megelőzően rendelkezésre álló, végső előterjesztői indokolást a Nemzeti Jogszabálytárban kell közzétenni.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A hatályban lévő éves költségvetési rendeletek, az ezen rendeleteket módosító rendeletek, az éves költségvetés végrehajtásáról szóló önkormányzati rendeletek, továbbá az elavult, formailag hatályos, de nem alkalmazott önkormányzati rendeletek kerülnek hatályon kívül helyezésre.
A 2. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést határoz meg.
Mivel a rendeletben foglaltak a 2. §-ban foglaltak alapján végrehajtottá válnak, ezért a rendelet saját magát hatályon kívül helyező rendelkezést fogalmaz meg.