Kunbaja Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018 . (II.13.) önkormányzati rendelete

A köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2018. 02. 14

Kunbaja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (4) bekezdésében és 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, továbbá az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

  1. A rendelet hatálya


1. §


(1) A rendelet a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőire és közszolgálati ügykezelőkre terjed ki.


(2) A 2.§-ban foglalt rendelkezéseket a főállású polgármesterre is alkalmazni kell.


(3) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő-arányosan kell alkalmazni.


II. Juttatások, támogatások


2.§


(1) A Kirendeltség köztisztviselői, közszolgálati ügykezelői az alábbi juttatásban, támogatásban részesülhetnek:


      a) visszatérítendő juttatásként: illetményelőleg,

      b) vissza nem térítendő támogatásként: a saját magát, vagy szűkebb családját érintő rendkívüli esemény alkalmával

          vissza nem térítendő szociális támogatás.


(2) A Kirendeltség köztisztviselője, közszolgálati ügykezelője, ha munkaköre ellátásához a számítógép folyamatos használata szükséges, részére egészségügyi juttatásként védőszemüveg vásárlásához kétévente egy alkalommal vissza nem térítendő támogatást kap.


(3) A juttatás és támogatás fedezetül szolgáló, az önkormányzat által a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal és Költségvetésében biztosított keretösszeget a Közszolgálati Szabályzatban foglaltak szerint kell felhasználni.


(4) A támogatás kifizetésével, nyilvántartásával kapcsolatban a jegyző által kijelölt pénzügyi ügyintéző nyilvántartást köteles vezetni.


3.§


(1) A kirendeltségnél legalább 6 hónapja közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselő, közszolgálati ügykezelő részére személyi és családi okok miatt a jegyző illetményelőleg folyósítását engedélyezheti legfeljebb 6 havi visszafizetési kötelezettség ellenében, amennyiben azt az önkormányzat által a Közös Hivatal éves költségvetésében a személyi juttatások előirányzata és a rendelkezésre állóforrásai lehetővé teszik.


(2) Határozott idejű kinevezés esetén a köztisztviselő, közszolgálati ügykezelő akkor részesíthető illetményelőlegben, ha kinevezésének időtartama a 6 hónapot meghaladja, továbbá a visszafizetési kötelezettség időtartama nem terjed túl a határozott idejű jogviszony megszűnésének időpontján.


(3) Az illetményelőleg mértéke nem haladja meg a mindenkori kötelező legkisebb minimálbér havi összegének 3-szorosát.


(4) Amennyiben a köztisztviselő, közszolgálati ügykezelő közszolgálati jogviszonya az illetményelőleg tartozás fennállásának időtartama alatt szűnik meg, úgy a tartozás fennmaradó részét egy összegben köteles visszafizetni.


(5) Az illetményelőleg igényléséről, annak kifizetéséről a jegyző által kijelölt pénzügyi ügyintéző nyilvántartást köteles vezetni, megjelölve abban az illetményelőleg összegét és a lejárt dátumát.


(6) A szociális támogatás mértéke esetenként legfeljebb a központi költségvetésről szóló törvényben az adott költségvetési évre meghatározott illetményalapnak megfelelő összeg. Ugyanazon köztisztviselő, közszolgálati ügykezelő szociális támogatás naptári évenként legfeljebb egy alkalommal adható.


(7) Az (1)-(2) bekezdésben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző az Egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

III. Illetménykiegészítés


4.§


(1) A Hivatal valamennyi felsőfokú és középfokú iskolai végzettségű köztisztviselőjét a rendelet hatálybalépésétől számítva illetménykiegészítés illeti meg.


(2) Az (1) bekezdés szerinti illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 10%-a.

  1. Jutalmazási szabályok


5.§


(1) A Kttv. 154. §-ában foglaltakra is figyelemmel a köztisztviselőket az éves költségvetés eredményes teljesítése esetén, a költségvetési lehetőségekre figyelemmel, adott közszolgálati feldat kiemelkedő teljesítéséért, illetve feladataiknak hosszabb időn át történő eredményes végzéséért, teljesítményértékelésük alapján a jegyző jutalomban részesítheti.


(2) Az (1) bekezdés szerint adható jutalom mértéke személyenként a tárgyévben nem haladhatja meg a köztisztviselő 2 havi illetményét.

Záró elrendezések


6.§


(1) Ez a rendelet 2018. február 14. napján lép hatályba.


(2) Hatályát veszti a Kunbaja Község Polgármesteri Hivatalának köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 12/2001.(XI.26.) ör. számú önkormányzati rendelet.


Kunbaja, 2018. február 13.




                           Pozsgainé dr. Juhász Ildikó                                                 Halász István

                                     jegyző                                                                        polgármester




Záradék: A rendeletet a mai napon kihirdettem.


Kunbaja, 2018. február 13.   


                                                                                      Pozsgainé dr. Juhász Ildikó

                                                                                                          jegyző