Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a Békési Polgármesteri Hivatalban dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2024. 03. 01

Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (II. 22.) önkormányzati rendelete

a Békési Polgármesteri Hivatalban dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

2024.03.01.

Békés Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében, 232/A. § (1) – (2) bekezdésében, 236. § (4) bekezdésében és 237. §-ában, valamint Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 62. § (1) – (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a Békési Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: polgármesteri hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőre, valamint közszolgálati ügykezelőkre (a továbbiakban együtt: közszolgálati tisztviselő) terjed ki.

(2) A 3. § (1) bekezdésének hatálya a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre és a társadalmi megbízatású alpolgármesterre, valamint a munka törvénykönyve szerint foglalkoztatott munkavállalókra is kiterjed.

2. § (1) Az osztályvezetői munkakör főosztályvezető-helyettesi szintnek felel meg.

(2) A polgármesteri hivatal közszolgálati tisztviselőire vonatkozó illetményalap 2024. évben 70.000,- Ft.

(3) A jegyző a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben, valamint végrehajtási rendeletében foglaltak szerint a Közszolgálati Szabályzatban szabályozott mértékű képzettségi pótlékot állapít meg, a képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket és képzettségeket a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.

3. § (1) A közszolgálati tisztviselő az alábbi szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és egyéb juttatásokban részesíthető:

a) üdülési hozzájárulás,

b) szociális támogatás,

c) tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás,

d) orvosi ellátás,

e) lakáscélú munkáltatói támogatás,

f) illetményelőleg,

g) cafetéria-juttatás,

h) bankszámla-hozzájárulás.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt juttatások, támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző az egységes Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

4. § A Közszolgálati Tisztviselők Napja, minden év július 1-je a polgármesteri hivatal közszolgálati tisztviselői számára munkaszüneti nap.

5. § Az e rendeletben szabályozott illetményalap, juttatások és támogatások, valamint a Közszolgálati Tisztviselők Napja pénzügyi fedezetét a képviselő-testület a költségvetésről szóló rendeletben biztosítja.

6. § Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közszolgálati Tisztviselők Napjáról, valamint a köztisztviselőket megillető egyes juttatásokról és támogatásokról szóló 34/2018. (XI. 30.) rendelete.

7. § Ez a rendelet 2024. március 1-jén lép hatályba.