Elek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019. (II. 26.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 5/2017.(IV.03.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 27- 2019. 02. 27

Elek Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontja szerinti feladatkörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban Sztv.) 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 5/2017.(IV.03.) sz. önkormányzati rendeletét (a továbbiakban R) az alábbiak szerint módosítja:


1. §


Az R 6. §-a kiegészül az alábbi (5)-(6) bekezdésekkel.


„(5)Annak igazolására, hogy a szülő gyermekét egyedül neveli, illetve gyermektartásdíjban részesül bontóperi, vagy gyermekelhelyezéséről szóló ítélet, képzelt apát megállapító határozat, gyermektartásdíjat megállapító bírói ítélet vagy ez irányú bírósági eljárás megindításáról szóló okirat szolgálhat.


(6)Amennyiben a gyermek után a különélő szülő nem fizet tartásdíjat, e tényről és okáról, valamint a tartásdíj fizetés mielőbbi megvalósításáról a gyermeket nevelő és a különélő szülő közös nyilatkozatát kell csatolni. Ennek hiányában a gyermeket nevelő szülő nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy mit tett vagy mit szándékozik tenni – határidő megjelölésével – annak érdekében, hogy a különélő szülő is járuljon hozzá a gyermek eltartásához.”


2. §


Az R 9. §-a kiegészül az alábbi (5) bekezdéssel.


„(5)Nem állapítható meg települési támogatás annak az aktív korú személynek, aki álláskeresőként, illetve akinek a családjában élő személy munkanélküliként a munkahely keresése céljából nem működik együtt a Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával.”


3.§


(1)Ez a rendelet 2019. február 27-én lép hatályba.


(2)A rendelet 2019. február 28-án hatályát veszti.