Elek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VIII. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2022. 08. 30

Elek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VIII. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

2022.08.30.
egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről
Részletes indokolás
Az 1–423. §-hoz
A Békés Megyei Kormányhivatal a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára által kiadott 2022. évi ellenőrzési munkaterv alapján törvényességi felügyeleti jogkörében vizsgálja az önkormányzati rendeletek jogszerű közzétételét az NJT ÖR. felületén.
A Nemzeti Jogszabálytárról szóló 338/2011. (XII.29.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 4. §-a alapján: „4. § (1) A Nemzeti Jogszabálytárban közzé kell tenni valamennyi - 2013. június 30. után kihirdetett - még hatályba nem lépett önkormányzati rendelet kihirdetett szövegét. Ha a Kúria önkormányzati tanácsa kimondja, hogy az önkormányzati rendelet vagy annak rendelkezése nem lép hatályba, az erről szóló határozatnak a Magyar Közlönyben történő közzétételét követően a döntéssel érintett jogszabálynál erre haladéktalanul utalni kell.
(2) A Nemzeti Jogszabálytárban - a (3) bekezdésben foglalt kivétellel - egységes szerkezetű szöveggel közzé kell tenni valamennyi, 2013. június 30. után kihirdetett és a lekérdezés napján hatályos, önkormányzati rendeletnek - ideértve a 2013. június 30. után kihirdetett önkormányzati rendelettel megváltoztatott önkormányzati rendeletet is -
a) a lekérdezés napján hatályos szövegét, és
b) a lekérdezés napját megelőző, illetve követő egy-egy időállapotát.
(3) A 2013. július 1. napját megelőzően hatályba lépett, 2013. június 30. napját követően megváltoztatott és a lekérdezés napján hatályos önkormányzati rendelet esetében a Nemzeti Jogszabálytárban a rendelet lekérdezés napján hatályos egységes szerkezetű szövegét, és a lekérdezés napját követő egy időállapotát kell közzétenni.”
A vizsgálatra való felkészülés érdekében a már normatív tartalommal nem bíró önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése történik meg ebben a rendeletben.