Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2019. (VIII.16..) önkormányzati rendelete

a Dobozi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2019. 08. 17

Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/ 2019. (VIII.16.) önkormányzati rendelete

a Dobozi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető egyes juttatásokról és támogatásokról



Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a Dobozi Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) teljes- vagy részmunkaidőben, határozott vagy határozatlan idejű jogviszony keretében foglalkoztatott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre terjed ki (a továbbiakban: köztisztviselő).

2. § (1)   [1]

(2) A cafetéria-juttatás éves összege biztosít fedezetet az egyes juttatásokhoz kapcsolódó, a juttatást teljesítő munkáltatót terhelő közterhek megfizetésére is.

[2] (1) A köztisztviselő évente, indokoltan, kamatmentesen visszafizetendő illetményelőleget kérhet, melynek mértéke a köztisztviselő folyósításkor érvényes havi nettó illetményének maximum 200 %-a, de nem haladhatja meg az SZJA tv. 72. § (4) bekezdés g) pontjában meghatározott összeget.

 (2) Az illetményelőleget legfeljebb 6 hónap alatt vissza kell fizetni, fizetési haladék nem engedélyezhető. Újabb illetményelőleg iránti kérelem kizárólag a korábban kérelmezett illetményelőleg maradéktalan visszafizetését követően nyújtható be.

(3) Az illetményelőleg odaítéléséről  a jegyző dönt.

(4) Amennyiben a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya az illetményelőleg-tartozás fennállásának időtartama alatt szűnik meg, a tartozás fennmaradó részét egy összegben köteles visszafizetni.

(5) Az illetményelőleg visszafizetését havonta az illetményből való levonással kell teljesíteni.

4. § (1) A köztisztviselő évente a fizetési számlához kapcsolódó bankszámla hozzájárulásra jogosult, melynek mértéke a költségvetési törvényben meghatározott maximum összeg.

(2) A bankszámla hozzájárulást évente egy összegben, november hónapban kell kifizetni.

(3) Amennyiben a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya év közben szűnik meg, a bankszámla hozzájárulás időarányos része jár, a ledolgozott egész hónapokra vonatkozóan.

5. § A köztisztviselő részére szociális, illetve lakásépítési támogatás az önkormányzat szociális támogatásokról szóló, illetve lakásvásárlási támogatásról szóló rendelete alapján biztosított.


6. § A köztisztviselő részére a Polgármesteri Hivatal szakember-szükségletének biztosítása érdekében – tanulmányi szerződés alapján –ösztöndíj, képzési és továbbképzési támogatás nyújtható.


7. § A képernyő előtti munkavégzéshez szükséges minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szabályozó központi rendelkezések alapján biztosítandó az éleslátást biztosító szemüveg.


8. § Az anyakönyvvezetők ruházati költségtérítésre jogosultak, mértéke személyenként és évente 50 000 Ft.

9. § (1) E rendeletben foglaltak részletszabályait a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 75. § (5) bekezdésének felhatalmazása alapján készült a közszolgálati szabályzat tartalmazza.

(2) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy a köztisztviselők számára jogosultságot jelentő szabályokat 2019. január 1. napjáról kell alkalmazni.

(3) Hatályát veszti Doboz Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és kegyeleti támogatásáról szóló 2/2010. (II. 19.) számú rendelete.

Doboz, 2019. 08. 06.





             Köves Mihály                                                    Molnárné dr. Tarkovács Márta

              polgármester                                                                  jegyző



E rendelet kihirdetésre került 2019. 08.16-án.


                                                                                     Molnárné dr. Tarkovács Márta

                                                                                                    jegyző