Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszerről

Hatályos: 2015. 01. 01

                        Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének

28/2014. (XII.19.) önkormányzati rendelete

a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszerről

Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk1. bekezdés a) pontja, valamint a (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a közterületfelügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1. § (6) bekezdésében, 7.§ (3) bekezdésében, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés b) pontjában, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §.(1) bekezdés 17. pontjában foglaltak figyelembe vételével, illetve azzal összhangban a következőket rendeli el:

1. §

(1) Sarkad Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a város közigazgatási területén közterület-felügyeleti térfigyelő rendszert működtet.

(2) A közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer azon, - az Önkormányzat tulajdonát képező - műszaki eszközök összessége, melyek biztosítják a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.

2. §

A közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer célja:

a) a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;​

b) a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;

c) a közterület-felügyelet tevékenységének, a rendőrség bűnüldöző tevékenységének segítése, a két szervezet közötti együttműködés erősítése;

d) a lakosság, a városban dolgozók és a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.

3. §

Az Önkormányzat a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer üzemeltetésével és kezelésével a Sarkadi Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási, Koordinációs és Népjóléti Osztályán belül dolgozó/működő közterület-felügyeletet (közterület-felügyelőt) bízza meg osztott munkakörben, munkaköri leírásban rögzítetten.

4. §

A közterület-felügyelet részéről eljáró felügyelő a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer  üzemeltetésére és kezelésére, jogszabály alapján hatáskörébe tartozó ügyekben önálló adatkezelői minőségben az azzal készített felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely más adatkezelésre kizárólag a közterület-felügyeletről szóló törvényben és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényben, valamint a közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer működtetésére vonatkozó adatvédelmi szabályzatban meghatározottak szerint jogosult.

5. §

A közterület-felügyeleti térfigyelő rendszer működtetésének költségeit az Önkormányzat a költségvetésről szóló rendeletében biztosítja.

6.§.

A képfelvevő helyét, valamint a képfelvevővel megfigyelt közterületek meghatározását az 1. számú melléklet tartalmazza.

7. §

E rendelet 2015. január 1-jén lép hatályba.

Sarkad, 2014. december 10.


                                              


           

Dr. Mokán István s.k.                                     dr. Pintér Magdolna s.k.

                              polgármester                                                             jegyző