Sarkad Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete

A felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalok ösztöndíj támogatásáról szóló 32/2000. (XII.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 26- 2015. 11. 26

Sarkad Város Önkormányzatának képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja.



1. §


A felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalok ösztöndíj támogatásáról szóló 32/2000. (XII.22.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 4. § (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„…

(5) A támogatás 8. § (6) bekezdésében meghatározott visszavonásáról az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság dönt.”


2. §


Az Ör. 4. § (7) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„…

(7) Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság az önkormányzat hirdetőtábláján és a Sarkad Város Újság hasábjain nyilvánosságra hozza a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat keretében általa nyújtott támogatások összesített adatait. Az adatok az „A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban a pályázók és a támogatottak számát, az összes megítélt támogatást, a támogatás általános mértékét és mindazokat az önkormányzat által informatívnak talált mutatókat tartalmazzák, melyek nem alkalmasak a támogatásban részesítettek, illetve a pályázók személyének azonosítására.”


3. §


Az Ör. 5. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„…

(1) Az ösztöndíj odaítélésének szociális feltétele, hogy a pályázóval együtt élők egy főre jutó nettó jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 215 % - a alatt legyen.”


4. §


Az Ör. 8. § (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„…

(6) A megállapított ösztöndíj megvonásra kerül – a 2. § (1) és (2) bekezdés szerinti támogatotti kör esetén – ha az ösztöndíja megszünteti lakóhelyét Sarkadon. A megállapított ösztöndíj abban az esetben is megvonásra kerül – a 2. § (2) bekezdés szerinti támogatotti kör esetén – ha az éves felülvizsgálat során kiderül, hogy az ösztöndíjas szociális rászorultsága már nem áll fenn. Amennyiben az ösztöndíjas a szociális rászorultság vizsgálata során az önkormányzat által kért igazolásokat nem bocsátja rendelkezésre, vagy az önkormányzattal a vizsgálat során az együttműködést egyéb módon kifejezetten megtagadja, az ösztöndíjas szociális rászorultságának megszűntét vélelmezni kell. A határozat csak a meghozatalát követő tanulmányi félévtől ható hatállyal hozható meg.”


5. §


A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.