Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (II. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

a temetőről és a temetkezésről szóló 7/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 01

Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (II. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.04.01.
a temetőről és a temetkezésről szóló 7/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Békés Vármegyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) elvégezte az illetékességi területén működő települési önkormányzatok által megalkotott temető rendeletek törvényességi vizsgálatát.
A tárgykört a Képviselő-testület által 2016. március 31-ei testületi ülésen elfogadott és 2016. április 1. napján hatályba lépett 7/2016. (III.31.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) szabályozza.
A célvizsgálat alapján a Kormányhivatal a törvénysértés megszüntetése érdekében szakmai segítségnyújtással élt a következő szempontok alapján:
1. A nem eredeti jogalkotói hatáskörben megalkotni tervezett rendelet bevezető részében egyértelműen meg kell jelölni a jogszabály egyes rendelkezéseinek a megalkotásához szükséges valamennyi olyan felhatalmazó rendelkezést megállapító jogszabályi rendelkezést, amely alapján a rendeletet kiadják. A Tisztelt Képviselő-testület által megalkotott temetőről és temetkezésekről szóló 7/2016 (III.31.) önkormányzati rendelet bevezető része kiegészítésre szorul az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjával, mint feladatkört megállapító jogszabályi rendelkezéssel.
2. A rendelet 8. § (2) bekezdés d) pontja, valamint 8. § (4) bekezdésében használt fogalmak nem egyeznek meg a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (továbbiakban: Tvt.) végrehajtásáról szóló 145/1999. (X.1.) Kormányrendeletben (Továbbiakban: Kormányrendelet) taxatív felsorolt hamvak eltemetésére szolgáló temetési hely fogalmakkal (urnafülke, urnasírhely, urnasírbolt), ezért szükséges a rendelet ebből a szempontból történő felülvizsgálata.
3. Az önkormányzat nem kapott felhatalmazást arra, hogy önkormányzati rendeletben állapítsa meg a sírgödör mélységét, mivel azt magasabb szintű jogszabály, a Kormányrendelet 11. § (3) bekezdése határozza meg. A Kormányrendelet 10. § (5) bekezdése alapján csak a temetőben alkalmazott temetési helyek szélességi, hosszúsági méretét és az egymástól való távolságát kell az önkormányzati rendeletben előírni. A rendelet 12. § (2) bekezdése ezért törvénysértően állapította meg a koporsósírbolt mélységét 220 cm-ben. A rendeletben a sírhely méretére vonatkozóan csak a Kormányrendeletben meghatározott méreteket lehet megállapítani.
4. A temetési helyek megváltási és újraváltási díját tartalmazó 1. számú mellékletben meghatározott díjak és az azokhoz kapcsolódó, temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama nincs összhangban a rendelet 8. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezési idővel, ezért a rendelet 1. számú mellékletének teljes felülvizsgálata szükséges.
5. A rendelete 17. § (6) bekezdése szerint a temetőfenntartási hozzájárulás díjának és a létesítmények bérleti díjának, valamint a sírásás díjának mértékét a 2. számú melléklet tartalmazza. A Tvt. 40. § (2) bekezdése meghatározza azokat a díjakat, amelyek mértékét a temető tulajdonosa megállapíthat. Ilyen díjnak minősül a temetési hely megváltási és újraváltási díj, a temetőfenntartási hozzájárulás díja, a temetői létesítmények igénybevételéért fizetendő díj, valamint a temetőbe való behajtás díja. A Tvt. 40. § (6) bekezdése alapján a temető tulajdonosa- jelen esetben az önkormányzat – más díjat nem állapíthat meg. Nem szedhető díj a halott átvételéért, a hamvak átvételéért, valamint a kellékek átvételéért. A jogszabályoknak való megfelelés érdekében ezen díjak hatályon kívül helyezése szükséges.
Részben a Békés Vármegyei Kormányhivatal által kezdeményezett törvényességi felülvizsgálattal összefüggésben (5. pont), részben a megnövekedett energiaárak okán elvégzésre került a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díjtételek gazdaságossági szempontú felülvizsgálata is. Ez alapján a rendeletmódosítás 2. számú melléklete a ravatalozó használati díj, a halott hűtési díj minimális szinttel emelkedett mértékét tartalmazza. Ugyanilyen mértékű emelést eredményez a módosítás a temetőben vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulás díja tekintetében. Ezen kívül a temetőben lévő közművek, létesítmények használatáért, valamint hulladékszállításért, deponálásért egységes díjtétel, temetőszolgáltatási díj került bevezetésre.
Jelen rendelettervezet előzetes hatásvizsgálatának megállapításai a következők:
1. Társadalmi hatás: az önkormányzati rendeletben meghatározott díjak emelkedése miatt a jogszabály kihirdetése és hatálybalépése között a – a jogszabály alkalmazására való felkészülés érdekében - több mint 30 nap telik el,
2. Gazdasági, költségvetési hatás: enyhe, a szolgáltatási díjak minimális szintű növekedése okán a fenntartó bevétele nő
3. Környezeti következmény: nem releváns
4. Egészségügyi következmény: nem releváns
5. Adminisztratív terheket befolyásoló hatás: nem releváns
6. A rendelet megalkotásának szükségessége: jogszabályi kötelezettség a Békés Vármegyei Kormányhivatal törvénysértés megszüntetése érdekében emelt szakmai segítségnyújtása alapján
7. A rendeletalkotás elmaradásának következménye: a jogszabályi kötelezettségnek nem tesz eleget az önkormányzat
8. A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
személyi:
rendelkezésre áll
szervezeti:
rendelkezésre áll
tárgyi:
rendelkezésre áll
pénzügyi:
rendelkezésre áll