Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 01

Sarkad Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.03.01.
Az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
A központi költségvetésről szóló törvény (2023. évi LV. törvény Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről, a továbbiakban: Kvtv.) 2023. július 13-án kihirdetésre került.
Az államháztartási törvény végrehajtási rendelete, a 368/2011. (XII.31.) Korm.rendelet 27. § (1) bekezdése értelmében a jegyző a költségvetési rendelettervezetet a költségvetési szervek vezetőivel egyezteti és az egyeztetés eredményét írásban rögzíti.
A 2024. évi költségvetés tervezetének készítése folyamán ezúttal is a korábbi évek, évtizedek prioritásainak szem előtt tartása volt a követendő. Ez 2024. évre vonatkozóan is abban nyilvánult meg, hogy a város intézményeinek, lakossági szolgáltatásainak biztonságos működésére kellett törekedni, figyelembe véve a korábbi évek kötelezettségvállalásait és azon lakossági igényeket, amelyek a munkahelyteremtést – közfoglalkoztatás keretében – elvárja. Továbbra is igény mutatkozik az első lakáshoz jutók támogatására, a választókerületek fejlesztését 2024. évben is igényli a lakosság.
A tervezés során figyelembe vettük az 508/2023. (XI.20.) Korm.rendelet alapján 2023. december 1-jétől érvényes garantált bérminimum és minimálbér emelkedést, valamint annak járulék vonzatát.
A pedagógusok új életpályájáról szóló törvényhez kapcsolódik a 661/2023. (XII.29.) Korm. rendelet, mely a fenntartók által kifizetendő illetményrészhez kapcsolódó támogatásról szól. A pedagógusok megemelkedett illetményének ellentételezésére járó bérkiegészítés is az eredeti költségvetés részét képezi, kivéve a 20%-os esélyteremtési illetményrész, mely minden hónap 15.-ig érkezik meg a fenntartóhoz évközben.
A 2024. évi állami normatíva összege 1.720.574 e Ft. Ez az összeg 371.601 e Ft-tal több, mint a 2023. évi eredeti állami támogatás összege. Az elmúlt év eredeti költségvetési rendeletébe azonban nem került beépítésre az állami támogatásokba a bérintézkedések összege, tekintettel arra, hogy március hónapban döntött a kormány erről, és azt követően folyósították részleteiben év végéig az önkormányzatok részére. Ez évben a megemelkedett összeg része immáron a pedagógus bérkiegészítés is az esélyteremtési illetményrész kivételével.
A Közétkeztetési Intézmény az intézményi gyermekétkeztetési feladat ellátásához kap normatívát, mely a tavalyihoz képest 21,8 millió Ft-tal több, így az idei évben nagyon csekély önkormányzati támogatást kap. Az intézmény a saját bevételeiből és a megítélt normatíva támogatás összegéből szeretné az idei évet végig vinni.
A Városgazdálkodási Iroda normatívája az elmúlt évhez képest összességében 15,6 millió forinttal csökkent. Ez a mínusz egyrészt a lakosságszám csökkenésből adódó fajlagos számok alapján kiszámolt normatív összegek változásából adódik (pld. zöldterület gazdálkodás), másrészt az elmúlt évhez képest csökkent a közvilágítás normatívája.
A Városgazdálkodási Iroda a korábbi évekhez hasonlóan 2024-ben is szabad kapacitásának erejéig növeli saját bevételeit a kiegyensúlyozott gazdálkodásra törekedve.
A Bölcsőde esetében pozitív előjelű változás következett be a korábbi évek támogatásaihoz hasonlóan. A 2024. évi állami támogatás összesen 155,9 millió Ft. A Bölcsődei nevelők közül a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek szintén bekerültek a pedagógus életpályáról szóló törvény hatálya alá. Esetükben szintén a megemelkedett bérekkel kell számolni az intézménynek az idei évi tervek elkészítése kapcsán.
Ezen magas összegeket figyelembevéve egyértelművé válik, hogy az intézmény a dologi kiadásait – mely 19 millió Ft – önkormányzati támogatás nélkül nem tudja fedezni.
Az Óvodák esetében is több normatívát kaptunk az előző évinél. 24,5 millió forint esetükben a garantált bérminimum emelkedése okán kapott állami támogatás. A pedagógusoknak az új életpályáról szóló törvény kapcsán jelentősen megemelkedett az illetményük. Ezen béreket már az idei év januárjától kapják a dolgozók, a fenntartók is megkapták az ehhez kapcsolódó támogatás egy részét (64,4 millió Ft) az esélyteremtési illetményrészen kívül.
28 millió forint önkormányzati támogatással tud az intézmény jelen év eleji induló állapotként egyensúlyba kerülni.
A Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár állami támogatása 2024. évben minimálisan 232 e Ft-tal csökkent. Az intézmény TOP_PLUSZ pályázat keretében az idei évben felújításra kerül. Ennek okán még az idei évben sem tud bevételt tervezni, csak minimális összegben. A művelődési központ és könyvtár dolgozóinak a Városi Képtárba való átköltöztetésével igyekeznek a leghatékonyabb költségcsökkentést elérni. A normatívája a személyi kiadásai egy részére nyújt fedezetet, dologi kiadásai teljesítésére pedig egyáltalán nem, így önkormányzati támogatás szükséges (17 millió Ft) az intézmény működéséhez.
Az Intézményi Gondnokság kizárólag önkormányzati támogatásból finanszírozott (47 millió Ft), állami normatívában nem részesül a korábbi évekhez hasonlóan.
A Polgármesteri Hivatal állami támogatása nőtt 75 millió Ft-tal. A Hivatalnál történt a legnagyobb mértékű hiány lefaragása annak érdekében, hogy a kapott több állami támogatás tükrében a megítélt normatíva támogatás összegéből, illetve saját bevételeiből - önkormányzati támogatás nélkül - vihesse végig az intézmény az évet.
Az Önkormányzat támogatása 23.8 millió Ft-tal nőtt az előző évhez képest. Jelentős emelkedés a szociális feladatokra felhasználható összeget érintette - 17,3 millió -, illetve az egyéb önkormányzati feladatokra kapott támogatást.
A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) támogatását önkormányzatunk igényli, de mint idegen normatívát azonnal át is adja az intézménynek. A kistérségi intézménynél 101 millió Ft a támogatás növekedés, ebből 34,8 millió a minimálbér és garantált bérminimum emelés kapcsán megítélt támogatás. A normatívája összegét ez évben is, – mint ahogy az előző években is – ki kell az önkormányzatnak egészítenie a működőképessége fenntartása érdekében.
A központi költségvetés 2024-ben is támogatja önkormányzatunk szociális feladatainak ellátását. Erre a feladatra 2024. évben 139.623 e Ft, 2023. évben 122.314 e Ft érkezett. A szociális feladatokra juttatott támogatás 2019. évtől nem fordítható a közfoglalkoztatás önerejére, azonban a Magyarország központi költségvetéséről szóló törvény 2. melléklet II. Támogatások megállapításának, felhasználásának és elszámolásának szabályai 22. pontja alapján felhasználható a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, valamint a Mazsola Bölcsőde, továbbá az intézményi gyermekétkeztetés önkormányzati támogatására. A szociális feladatokra juttatott támogatásból ezért felhasználásra kerül a Bölcsődénél 12.755 e Ft, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központnál 33.945 e Ft. A Közétkeztetési Intézményhez az idei évben 6.7 e Ft kerül a szociális keretből intézményi gyermekétkezésre átcsoportosításra.
Ebben az évben is, mint ahogy az a korábbi években is történt, az intézmények a működésükhöz nyújtott központi támogatást megkapják. Ezek az összegek azonban ez évben sem fedezik az éves működésüket, ezért a képviselő-testületnek önkormányzati támogatás formájában ki kell egészítenie azokat.
Az összes, intézményeknek átadott önkormányzati támogatás 2023. évben 339.520 e Ft volt, 2024. évben 237.799 e Ft, mely összeg 101.721 e Ft-tal kevesebb, mint tavaly. Az állami támogatások kiegészítéseként ilyen összegű önkormányzati támogatással kerül az intézmények 2024. évi költségvetése egyensúlyba.
Céltartalék nem terheli a 2024. évi költségvetést.
Jelen rendelettervezet előzetes hatásvizsgálatának megállapításai a következők:
1. Társadalmi hatás: nem releváns
2. Gazdasági, költségvetési hatás: a költségvetés főösszege: 5.461.067 E Ft.
3. Környezeti következmény: nem releváns
4. Egészségügyi következmény: nem releváns
5. Adminisztratív terheket befolyásoló hatás: nem releváns
6. A rendelet megalkotásának szükségessége: 2011. évi CXCV törvény 23. §-a alapján
7. A rendeletalkotás elmaradásának következménye: jogszabálysértés
8. A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
személyi:
rendelkezésre áll
szervezeti:
rendelkezésre áll
tárgyi:
rendelkezésre áll
pénzügyi:
rendelkezésre áll