Kaszaper Község Képviselő-testületének 13/2018 (XI.1..) önkormányzati rendelete

Kaszaper Község nyersanyagnormáról és a fizetendő térítési díjakról szóló 3/2018. (III. 30.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 01- 2018. 10. 31

Kaszaper Község Önkormányzat Képviselő-testületének

13/2018.  (XI.1.) önkormányzati rendelete

Kaszaper  Község nyersanyagnormáról és a fizetendő térítési díjakról szóló 3/2018. (III. 30.) önkormányzati rendelete módosításáról



Kaszaper Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikke (2) bekezdésében biztosított  feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. 92. § (1) bekezdése felhatalmazása alapján, a települési támogatásokról szóló 2/2015. (II. 27.) Ör. rendelet  13-18. §-ai alapján,  továbbá  a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 29. § (1) és a 151. § (2f) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján a nyersanyagnormáról és a fizetendő térítési díjakról a Településfejlesztési, Pénzügyi, Vagyonnyilatkozat–kezelő, Szociális, Oktatási és Ügyrendi Bizottság véleményének figyelembe vételével, nyersanyagnormáról és a fizetendő térítési díjakról szóló 3/2018. (III. 30.) önkormányzati rendeletet (Továbbiakban:R.)  az alábbiak szerint módosítja: 


  1. § Az R. 6.§ az alábbiak szerint módosul:

6.§  (1) A térítési díjak beszedéséről a Kaszaperi Humán Szolgáltató és  Gondozási Központ vezetője gondoskodik, felnőtt és gyermek étkeztetés esetében a tárgyhót követő hó  20. napjáig, míg szociális étkeztetés esetében a tárgyhó 20-áig.

(2)  Ha fizetésre kötelezett a szokásos módon és határidőre a térítési díjat nem rendezi, úgy az intézmény vezetője köteles a kötelezettet írásban felszólítani a térítési díj hátralék befizetésére, valamint a mulasztás következményeire.

(3) A mulasztás következményei e rendelet alkalmazásában a fizetési meghagyás és az ellátás felfüggesztése.

(4) Ha a (2) bekezdés szerinti intézkedés nem vezetett eredményre, az intézmény vezetője negyedévenként összesítésben köteles jelenteni a hátralékosok nevét és a hátralék összegét a jegyzőnek, aki intézkedik annak behajtása iránt, illetve havi összesítés alapján a két hónapot meghaladó térítési díj tartozás esetén az étkeztetés felfüggesztéséről gondoskodik.



  1. § E rendelet kihirdetése napján lép hatályba és kihirdetését követő napon hatályát veszti.




Kaszaper, 2018. október 31.




                               Kun László                                                 Pajkó Alexandra

                              polgármester                                                        jegyző



Kihirdetve: 2018. november 1.




                                              Pajkó Alexandra

                                                      jegyző