Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2015. (IX. 29.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról szóló 25/2006. (XII. 15.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2016. 01. 01

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2015. (IX. 29.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról szóló 25/2006. (XII. 15.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról1

2016.01.01.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról a következő rendeletet alkotja:

1. § A rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe az alábbi szöveg kerül:

A Mezőkovácsházán
a) oktatási-nevelési,
b) közszolgálati ,
c) egészségügyi,
d) szociális,
e) közművelődési,
f) katasztrófa- és rendvédelmi, valamint
g) sport
szakmai feladatot ellátó aktív és nyugdíjas munkavállalók, fenti tevékenységet végző magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek részére adható, amennyiben az adott szakmai feladatot, tevékenységet huzamosabb ideje - tíz évet meghaladóan - magas színvonalon, kiemelkedő teljesítménnyel, példa értékűen végzi.

2. § A rendelet 3. § (3) bekezdése helyébe az alábbi szöveg kerül:

A kitüntetésből évente legfeljebb 10 db adható, az (1) bekezdés szerinti szakmai tevékenységhez kötődően azzal, hogy a kitüntetéseknek nem kell különböző szakmai tevékenységet képviselniük.

3. § A rendelet 4. § (3) bekezdésében a „10 db” szövegrész helyébe a „15 db” szöveg

kerül.

4. § A rendelet 5. § (3) bekezdésében a „március 20.” szövegrész helyébe a február

28.” szöveg kerül.

5. § A rendelet 9. § (1) bekezdése helyébe az alábbi szöveg kerül:

A kitüntetéseket az önkormányzat által szervezett rendezvényeken, ünnepélyes keretek között kell átadni. Az 1. § és a 2. § szerinti kitüntetések átadására az augusztus 20-i Ünnepi Képviselő-testületi ülés keretében kerül sor. A 3. § szerinti kitüntetés a szakmanapokhoz kötődő időpontokban (Pedagógus nap, Köztisztviselők napja, Semmelweis nap, Szociális munka napja, Kultúra napja), ünnepség keretében kerülnek átadásra. A katasztrófa és rendvédelmi dolgozók kitüntetéseinek átadására a Megyei szakmai napon kerül sor, a sport szakterületén tevékenykedők kitüntetéseinek átadása az augusztus 20-i Ünnepi Képviselő-testületi ülésen történik.
A 4. §-ban szereplő díjak átadására az augusztus 20-i Ünnepi Képviselő-testületi ülés keretében kerül sor, amennyiben a javaslat július 31-ig beérkezett. A július 31-e után érkező javaslatok esetén az odaítélt kitüntetés átadása a decemberi soros ülésen esedékes. Amennyiben a 4. §-ban szerelő díj odaítélése szakmai tevékenységhez köthető, úgy az az adott szakmanaphoz kötődő ünnepségen is átadható.

6. § A rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. január 2. napjával.