Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról szóló 25/2006. (XII. 15.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 28- 2015. 02. 28

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról szóló 25/2006. (XII. 15.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról1

2015.02.28.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról a következő rendeletet alkotja:

1. § A rendelet 1. § (2) bekezdése helyére az alábbi rendelkezés kerül:

A kitüntetés arany pecsétgyűrű – 14 karát – Mezőkovácsháza címerével és a kitüntetés évének feltüntetésével.

2. § A rendelet 1. § (5) bekezdés a) pontja helyére az alábbi rendelkezés kerül:

Teljes körű adómentesség az önkormányzat Képviselő-testülete által a helyi adókra vonatkozó önkormányzati rendeletben megállapított, magánszemélyeket érintő helyi adók tekintetében, kivéve a helyi iparűzési adó.

3. § A rendelet 3. § (1) bekezdése helyére az alábbi rendelkezés kerül:

Mezőkovácsházán önkormányzati vagy államigazgatási közfeladatot ellátó, munkájában kiemelkedő teljesítményt felmutató, munkatársaik számára példaként állítható, Mezőkovácsházán, fenti feladatkörben tíz évet meghaladó jogviszonnyal rendelkező aktív és nyugdíjas dolgozók számára.

4. § A rendelet 3. § (3) bekezdése helyére az alábbi rendelkezés kerül:

A kitüntetésből évente 6 db adható, szakmacsoportokhoz kötődően (pedagógus, közszolgálati tisztviselő, egészségügyi dolgozó, szociális területen dolgozó, közművelődési szakember, katasztrófa- és rendvédelmi dolgozó), azzal, hogy a kitüntetéseknek nem kell különböző szakmacsoportokat képviselniük.

5. § A rendelet 5. § (4) bekezdésében az „Oktatási és Kulturális Bizottság” szövegrész helyére a „Kulturális és Szociális Bizottság” szöveg kerül.

6. § A rendelet 8. § (3) bekezdése helyére az alábbi rendelkezés kerül:

A javaslattételt a Polgármesternek, vagy az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság Elnökének kell benyújtani. A megvonásra irányuló javaslatot véleményével együtt az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság terjeszti a Képviselő-testület elé.

7. § A rendelet 9. § (1) bekezdése helyére az alábbi rendelkezés kerül:

„A kitüntetéseket az önkormányzat által szervezett rendezvényeken, ünnepélyes keretek között kell átadni. Az 1-2. §, valamint a 4. §-ban szereplő díjak átadására augusztus 20-i állami ünnep, a 3. §-ban foglalt díjak a szakmanapokhoz kötődő időpontokban (Pedagógus nap, Köztisztviselők napja, Semmelweis nap, Szociális munka napja, Tűzoltók napja, Rendőrség napja, Kultúra napja), ünnepség keretében kerül sor. A katasztrófa és rendvédelmi dolgozók kitüntetéseinek átadására a Megyei szakmai napon kerül sor.

3. § A rendelet 2015. február 28. napján lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2015. március 1. napjával.