Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2020. (XII.22.) önkormányzati rendelete

az átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2021. 01. 01- 2021. 03. 01


MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK


20/2020. (XII. 22.) sz. önkormányzati rendelet


az átmeneti gazdálkodásról



Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:



1. §   Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy 2021. január 1. napjától a Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal és az intézményei útján a bevételeket folytatólagosan beszedje, a kiadásokat teljesítse.


2. §   (1)    Az átmeneti időszakban az intézmények finanszírozása - ideértve a Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatalt is - havonta a 2020. évi működési költségvetés eredeti támogatási előirányzatának 1/13 része alapján történik.

(2)    A Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft. részére havonta a 2020. évi tervezett működési előirányzat 1/12 részét kell biztosítani.

(3)    A Mezőkovácsházi Településgazdálkodási Kft. részére havonta a 2020. évi tervezett működési előirányzat 1/12 részét kell biztosítani.


3. §   A Városi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy az átmeneti időszakban - a 2020. évben jóváhagyott - megvalósuló beruházással, felújítással kapcsolatos fizetési kötelezettségeket teljesítse.


4. §   Az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket az új költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.


5. §   Ez a rendelet 2021. január 1-jén lép hatályba és a Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépésének napjával egyidejűleg hatályát veszti.


Mezőkovácsháza, 2020. december 17.




Csepreghy Elemér                                                                                                 Dr. Szilbereisz Edit

  polgármester                                                                                                                jegyző




I N D O K O L Á S



a 20/2020. (XII. 22.) sz. önkormányzati rendelethez



Az államháztartásról szóló törvény lehetőséget ad az önkormányzat részére, hogy az adott évi gazdálkodását költségvetése elfogadásáig rendeletben szabályozza.

A gazdálkodás biztonsága, az önkormányzati feladatellátás folyamatosságának biztosítása érdekében indokolt az átmeneti gazdálkodásról rendeletet alkotni.



A rendeletet 2020. december 22-én kihirdettem.


Mezőkovácsháza, 2020. december 22.



                                                                                                                               Dr. Szilbereisz Edit

                                                                                                                                       jegyző