Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.2.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 10. 15- 2022. 05. 03

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.2.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.10.15.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (5)-(6) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a 2021. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetését

a) 2.662.790.173 Ft bevétellel

b) 2.662.790.173 Ft kiadással.

Ezen belül a költségvetési bevételek és kiadások különbözete -961.686.678 Ft (hiány), melyből a működési bevételek és kiadások különbözete – 153.845.377 Ft, a fejlesztési bevételek és kiadások különbözete: - 807.841.301 Ft, finanszírozási bevételek és kiadások különbsége: 961.686.678 Ft.

(2) Az előzetes tervek alapján az Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak különbözete 21.074.000 Ft, fejlesztési hiánya 114.612.000 Ft, mindösszesen 135.686.000 Ft. A működési hiány teljes összegére működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás került betervezésre. A fejlesztési hiány fedezetére fejlesztési hitelfelvételt tervezett.

(3) Az önkormányzat működőképességének finanszírozása érdekében a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 3. melléklet 5.2.1.5. „Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcím” pont alapján működőképességének megőrzését, vagy feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására pályázatot nyújt be. Amennyiben a pályázat elutasításra kerül, vagy meghiúsul, úgy az előirányzatokat újra felülvizsgálja és módosítja.

(4) A felhalmozási hiány fedezetét az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével kívánja megvalósítani.

(5) Az (1) bekezdésben megállapított bevételek forrásonkénti, kiadások jogcímenkénti megoszlását, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(6) A 3. § (1) bekezdésben megállapított kiadási és bevételi főösszegek intézményenként és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a 2. melléklet tartalmazza.

(7) A 2. melléklet részletezése a következő:

a) 2/1. melléklet: Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

b) 2/2. melléklet Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal

c) 2/3. melléklet: Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

d) 2/4. melléklet: Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ

e) 2/5. melléklet: Mezőkovácsházi Városi Könyvtár.

(8) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként a 3. melléklet tartalmazza.

(9) A Képviselő-testület által meghatározott felújítási kiadásokat célonként a 4. melléklet, valamint a felhalmozási kiadásokat feladatonként az 5. melléklet tartalmazza.

(10) Az önkormányzat a kiadások között, 7.000 eFt általános célú tartalékot állapít meg, és 22.500 eFt fejlesztési célú tartalékot állapít meg.

(11) Az Áht. 23. § f) pont alapján a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé, a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(12) A pénzben és természetben, valamint a rendszeres és eseti jelleggel nyújtott szociális ellátásokat a 7. melléklet tartalmazza. Az önkormányzati támogatás csak a központi támogatási összeggel arányosan használható fel.

(13) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen a 8. és 9. melléklet tartalmazza.

(14) A Képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettségeinek előirányzatait éves bontásban a 10. melléklet tartalmazza.

(15) Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását, lejárat és eszközök szerint a 11. melléklet tartalmazza.

(16) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő 2 év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 12. mellékletben foglaltak szerint tartalmazza.

(17) A Képviselő-testület a költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet – a 13. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(18) Európai uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívül ilyen programhoz történő hozzájárulást a 14. melléklet tartalmazza.

(19) A Képviselő-testület a közvetett támogatásokról készített kimutatást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(20) Az önkormányzat 2021. évi létszámkeretét intézményenként a 16. melléklet tartalmazza. A megüresedett álláshelyek csak a Képviselő-testület engedélyével tölthetőek be.

(21) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek tevékenységenkénti bevételeit, kiadásait kötelező, nem kötelező, államigazgatási feladatok bontásban annak finanszírozási módját a 17. melléklet tartalmazza.

(22) Az önkormányzat likviditási tervét a 18. melléklet tartalmazza.

(23) A stabilitási tv. szerint felvehető hitel korlát számítását a 19. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

3. § (1) Az intézmények vezetői szakmai tevékenységük és a költségvetés végrehajtása során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

(2) Az önállóan működő és az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási kiemelt előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek jóváhagyott kötelező térítési díjak bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az önkormányzat jelenlegi likviditási helyzetének helyreállításáig a mutatkozó hiány csökkentésének érdekében az intézményfinanszírozás egyidejű csökkentésével elvonja.

(4) Az (2) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek kötelező többletbevételük –kivéve a (3) bekezdésben foglaltakat - terhére is csak a forrásképződés mértékében, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. Többletbevételük terhére,- kivéve a ˙(3) bekezdésben foglaltakat - saját hatáskörben csak a dologi kiadások előirányzatát emelhetik fel.

(5) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv vezetője a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásról 15 napon belül köteles a jegyzőt tájékoztatni.

(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő év/ek/ben nem járhat.

(7) Az önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önállóan működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által meghatározott formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(8) A feladat elmaradásából származó – személyi jellegű juttatások, munkaadókat terhelő járulékok és dologi jellegű kiadások – megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(9) A testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

4. § (1) Az önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek kötelesek saját hatáskörükben kialakított számviteli rendjüket számviteli politikájukban és számlarendjükben rögzíteni.

(2) Valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatot a mindenkori érvényes központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozási hiányosságokért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

5. § (1) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagos hatáskörében tartja.

(2) Az önkormányzat költségvetésében meghatározott tartalék előirányzatának módosításáról, átcsoportosításáról a Képviselő-testület dönt.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveket a költségvetésükben előirányzott felhalmozási pénzeszközükkel való gazdálkodásra.

(4) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület a jegyző által történő előkészítése után, a polgármester előterjesztése alapján II. a III. és a IV., valamint a tárgyévet követő I. negyedévben dönt.

6. § (1) Az önkormányzatnál felmerülő likviditási problémák fennállása esetén az alaptevékenységekhez kapcsolódó kiadások teljesítésénél a következő sorrendet kell betartani: munkabérek, szociális ellátások, közüzemi díjak, egyéb alapfeladathoz kapcsolódó kiadások. Az alapfeladathoz nem kapcsolódó kiadások csak az előzőekben sorolt kifizetések után teljesíthetők.

(2) Az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében a Képviselő-testület elrendeli, hogy a Polgármesteri Hivatal készítse elő a rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatáshoz szükséges igénybejelentést.

(3) A (2) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimutatásáról, határidőben történő benyújtásáról a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

(4) Amennyiben az intézmény 30 napot elérő, vagy meghaladó elismert tartozásállománya további 28 napig fennáll és mértékét tekintve a költségvetési szerv éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át eléri, azt az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles jelenteni az önkormányzat jegyzőjének.

7. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy az önkormányzat 2021. évi elemi költségvetésének, és a havi pénzforgalmi jelentéseknek a Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásakor az egyezőségek érdekében a szükséges intézkedéseket megtegyék. A 2021. évi költségvetési rendeletet év közben érintő szükséges előirányzat-változtatásokat a soron következő rendeletmódosítás alkalmával szükséges átvezetni.

8. § . A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatár 200.000 Ft.

4. Illetményalap, juttatások

9. § (1) Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdésében kapott feladatköre alapján –a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően –2021. évre (2021. január 1. napjától) 46.380,-Ft-ban állapítja meg az illetményalapot.

(2) A Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 61. § (5) bekezdése szerint Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a köztisztviselők és a közalkalmazottak részére évente bruttó 5.000,- Ft bankszámla-hozzájárulást biztosít. A kifizetésre november 30-ig egy összegben, vagy amennyiben a jogviszony év közben szűnik meg, a jogviszony megszűnésekor időarányosan a folyószámlára történő utalással kerül sor.

(3) A költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafeteria kerete bruttó 300.000 Ft.

5. Belső ellenőrzés

10. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása útján történik. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a képviselő-testületet tájékoztatni.

6. Záró rendelkezések

11. § E rendelet a 2021. március 3. napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az átmeneti gazdálkodásról szóló 20/2020. (XII. 22.) sz. önkormányzati rendelet hatályát veszti.

1. melléklet2

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának költségvetése összesen

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 111 116 000

1 284 281 702

-

0,00

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

136 500 000

136 500 000

-

0,00

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

-

-

-

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

-

-

-

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.,ip.)

25 000 000

25 000 000

-

0,00

9

4

Termék, szolg. adói

110 500 000

110 500 000

-

0,00

10

5

Bírságbevétel

-

-

-

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

1 000 000

-

0,00

12

2.

B4. Működési bevételek

115 227 000

115 227 000

-

0,00

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

859 389 000

1 032 554 702

-

0,00

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

49 603 000

189 174 935

-

0,00

15

2.

OEP-től átvett

77 515 000

77 515 000

-

0,00

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

-

-

-

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

85 961 000

107 776 173

-

0,00

18

5.

Önk.költségvetési támogatása műk.

646 310 000

658 088 594

-

0,00

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

21 074 000

38 014 898

-

0,00

20

6.

Elvonások és befizetések

-

-

-

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

-

-

-

22

2.

Felhalm. és tőke jell. bevételek.

42 898 000

51 910 000

-

0,00

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

10 000 000

10 000 000

-

0,00

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

-

-

-

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

32 898 000

41 910 000

-

0,00

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

-

-

-

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

31 448 000

40 460 000

-

0,00

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 450 000

1 450 000

-

0,00

30

Költségvetési bevételek összesen

1 154 014 000

1 336 191 702

-

0,00

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 320 219 000

1 326 598 471

-

0,00

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

452 725 000

452 725 471

-

0,00

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

152 725 000

152 725 471

-

0,00

34

2

Műk.c.hitel felvétel

300 000 000

300 000 000

-

0,00

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

867 494 000

873 873 000

-

0,00

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

752 882 000

752 882 000

-

0,00

37

2

Felh.c.hitel felvétel

114 612 000

120 991 000

-

0,00

38

Bevételek összesen

2 474 233 000

2 662 790 173

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

1 263 511 000

1 438 127 079

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

604 842 000

734 721 452

-

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

90 144 000

100 515 741

-

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

477 673 000

502 439 702

-

0,00

8

- Ebből műk.c.kamat

1 000 000

1 000 000

-

0,00

9

- Ebből felh.c.kamat

12 000 000

12 000 000

-

0,00

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

11 152 000

11 152 000

-

0,00

11

1.

Elvonások, befizetések

3 000 000

3 000 000

-

0,00

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

-

-

-

13

3.

BURSA

500 000

500 000

-

0,00

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

1 200 000

-

0,00

15

5.

BMÖFTE Védőnői Szolg. Visszafiz.

3 000 000

3 000 000

-

0,00

16

6.

BMÖFTE Fogorvosi rendelő Visszafiz.

2 652 000

2 652 000

-

0,00

17

8.

KLIK, drogprevenció

800 000

800 000

-

0,00

18

9.

Roma Önk.kölcsön

-

-

-

19

10.

TOP-5.2.1 pályázat visszafizetés

-

-

-

20

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

40 900 000

49 150 000

-

0,00

21

1.

Településgazdálkodási Kft. Vtér.támogatás

-

-

-

22

2.

Egyházak

-

-

-

23

3.

Civil szervezetek

500 000

750 000

-

0,00

24

4.

Kalocsa Róza Kht.

13 600 000

13 600 000

-

0,00

25

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

300 000

-

0,00

26

6.

Sport

-

-

-

27

7.

MTE

1 000 000

1 000 000

-

0,00

28

8.

Strand

10 500 000

10 500 000

-

0,00

29

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

15 000 000

23 000 000

-

0,00

30

10.

RNÖ

-

-

-

31

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

-

-

-

32

12.

Motoros Egyesület támogatás

-

-

-

33

13.

Városgondnokság

-

-

-

34

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

-

-

-

35

6.

K4. Ellátottak juttatása

9 300 000

9 668 160

-

0,00

36

7.

K5. Maradvány, tartalék

29 500 000

30 480 024

-

0,00

37

1.

Ebből működési

7 000 000

14 057 000

-

0,00

38

2

Ebből felhalmozási

22 500 000

16 423 024

-

0,00

39

3

Ebből védelmi

-

-

-

40

2.

Felhalmozási célú kiadások

848 306 000

859 751 301

-

0,00

41

1.

K6. Beruházás

474 031 000

485 443 000

-

0,00

42

2.

K7. Felújítás

371 596 000

371 596 000

-

0,00

43

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

-

33 301

-

0,00

44

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

2 679 000

2 679 000

-

0,00

45

Költségvetési kiadások összesen

2 111 817 000

2 297 878 380

-

0,00

46

Finanszírozási kiadások

362 416 000

364 911 793

-

0,00

47

4.

Hitelműveletek

362 416 000

364 911 793

-

48

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

300 000 000

300 000 000

-

0,00

49

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése

39 341 000

41 837 000

-

0,00

50

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 075 000

23 074 793

-

0,00

51

Kiadások összesen

2 474 233 000

2 662 790 173

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

-

-

2

2021

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

6

Polgármester

7

Alpolgármester

8

Képviselők

9

közfoglalkoztatás

2/1. melléklet3

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 016 061 000

1 167 779 689

-

0,00

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

136 500 000

136 500 000

-

0,00

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.)

25 000 000

25 000 000

0,00

9

4

Termék, szolg. adói (ip.,gj.,if.)

110 500 000

110 500 000

0,00

10

5

Bírságbevétel

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek(bírság,pótl,ttd)

1 000 000

1 000 000

0,00

12

2.

B4. Működési bevételek

52 164 000

52 164 000

0,00

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

827 397 000

979 115 689

-

0,00

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

25 394 000

164 965 935

0,00

15

2.

OEP-től átvett

77 515 000

77 515 000

0,00

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

78 178 000

78 546 160

0,00

18

5.

Önk.költségvetési támogatása

646 310 000

658 088 594

0,00

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

21 074 000

38 014 898

0,00

20

6.

Elvonások és befizetések

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

22

2.

Felhalmozási bevételek.

42 898 000

51 910 000

-

0,00

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

10 000 000

10 000 000

0,00

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

32 898 000

41 910 000

-

0,00

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

31 448 000

40 460 000

0,00

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

1 450 000

1 450 000

0,00

30

Költségvetési bevételek összesen

1 058 959 000

1 219 689 689

-

0,00

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 297 071 000

1 303 450 050

-

0,00

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

429 577 000

429 577 050

-

0,00

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

129 577 000

129 577 050

0,00

34

2

Műk.c.hitel felvétel

300 000 000

300 000 000

0,00

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

867 494 000

873 873 000

-

0,00

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

752 882 000

752 882 000

0,00

37

2

Felh.c.hitel felvétel

114 612 000

120 991 000

0,00

38

Bevételek összesen

2 356 030 000

2 523 139 739

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

532 335 000

683 868 770

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

109 402 000

216 550 468

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

13 773 000

22 395 463

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

318 308 000

344 472 655

0,00

8

- Ebből műk.c.kamat

1 000 000

1 000 000

0,00

9

- Ebből felh.c.kamat

12 000 000

12 000 000

0,00

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

11 152 000

11 152 000

-

0,00

11

1.

Elvonások, befizetések

3 000 000

3 000 000

0,00

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

13

3.

BURSA

500 000

500 000

0,00

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

1 200 000

1 200 000

0,00

15

5.

EFI visszafiz.

3 000 000

3 000 000

0,00

16

6.

TOP-5.2.1 pályázat visszafizetés

2 652 000

2 652 000

0,00

17

7.

Tűzifa pályázat visszafiz.

18

8.

KLIK

800 000

800 000

0,00

19

9.

Roma Önk.kölcsön

20

10.

TOP-5.2.1 pályázat visszafizetés

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

40 900 000

49 150 000

-

0,00

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Vtér.támogatás

23

2.

Egyházak

24

3.

Civil szervezetek

500 000

750 000

0,00

25

4.

Kalocsa Róza Kht.

13 600 000

13 600 000

0,00

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

300 000

0,00

27

6.

Sport

28

7.

MTE

1 000 000

1 000 000

0,00

29

8.

Strand

10 500 000

10 500 000

0,00

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

15 000 000

23 000 000

0,00

31

10.

RNÖ

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

33

12.

Motoros Egyesület támogatás

34

13.

Városgondnokság

35

14.

Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

9 300 000

9 668 160

0,00

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

29 500 000

30 480 024

-

0,00

38

1.

Ebből működési

7 000 000

14 057 000

39

2

Ebből felhalmozási

22 500 000

16 423 024

40

3

Ebből védelmi

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

839 534 000

850 979 301

-

0,00

42

1.

K6. Beruházás

470 629 000

482 041 000

0,00

43

2.

K7. Felújítás

366 226 000

366 226 000

0,00

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

33 301

0,00

45

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

2 679 000

2 679 000

0,00

46

Költségvetési kiadások összesen

1 371 869 000

1 534 848 071

-

0,00

47

Finanszírozási kiadások

984 161 000

988 291 668

-

0,00

48

3.

Irányítószervi támogatás

621 745 000

623 379 875

-

0,00

49

1.

Működési

621 745 000

623 379 875

0,00

50

2.

Felhalmozási

51

4.

Hitelműveletek

362 416 000

364 911 793

-

52

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

300 000 000

300 000 000

0,00

53

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése, kötvénybeváltás

39 341 000

41 837 000

0,00

54

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 075 000

23 074 793

0,00

55

Kiadások összesen

2 356 030 000

2 523 139 739

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

8,50

2

2021

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Közalkalmazott

5,50

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

2,00

6

közfoglalkoztatás

7

Képviselők

8

Polgármester

1,00

9

Alpolgármester

2/2. melléklet4

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

10 182 000

31 629 013

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

2 399 000

2 399 000

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

7 783 000

29 230 013

-

0,00

7

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

7 783 000

29 230 013

0,00

8

Költségvetési bevételek összesen

10 182 000

31 629 013

-

0,00

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

173 548 000

175 183 249

-

0,00

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

4 843 000

4 843 374

-

0,00

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

4 843 000

4 843 374

0,00

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

168 705 000

170 339 875

-

0,00

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

168 705 000

170 339 875

0,00

15

Bevételek összesen

183 730 000

206 812 262

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat csoport száma

Kiemelt előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési kiadások

178 421 000

201 503 262

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

130 153 000

152 883 984

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

19 093 000

20 842 278

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

29 175 000

27 777 000

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

5 309 000

5 309 000

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

1 809 000

1 809 000

0,00

10

2.

K7. Felújítás

3 500 000

3 500 000

0,00

11

Költségvetési kiadások összesen

183 730 000

206 812 262

-

0,00

12

Kiadások összesen

183 730 000

206 812 262

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

29,00

2

2021

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

27,00

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

2,00

6

közfoglalkoztatás

2/3. melléklet5

Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt
előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

14 038 000

14 038 000

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

2 150 000

2 150 000

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

11 888 000

11 888 000

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

11 888 000

11 888 000

0,00

8

Költségvetési bevételek összesen

14 038 000

14 038 000

-

0,00

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

207 340 000

207 340 031

-

0,00

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

4 120 000

4 120 031

-

0,00

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

4 120 000

4 120 031

0,00

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

203 220 000

203 220 000

-

0,00

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

177 668 000

177 668 000

0,00

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

25 552 000

25 552 000

0,00

15

Bevételek összesen

221 378 000

221 378 031

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

219 535 000

219 535 031

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

175 654 000

175 654 000

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

27 471 000

27 471 000

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

16 410 000

16 410 031

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 843 000

1 843 000

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

343 000

343 000

0,00

10

2.

K7. Felújítás

1 500 000

1 500 000

0,00

11

Költségvetési kiadások összesen

221 378 000

221 378 031

-

0,00

12

Kiadások összesen

221 378 000

221 378 031

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

37,00

2

2021

január 1.

3

Közalkalmazott

37,00

4

Közfoglalkoztatott

2/4. melléklet6

Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport,
kiemelt előirányzat
megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Humán Szolgáltató Központ

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

62 401 000

62 401 000

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

53 300 000

53 300 000

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

9 101 000

9 101 000

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

9 101 000

9 101 000

0,00

8

2.

OEP-től átvett

9

Költségvetési bevételek összesen

62 401 000

62 401 000

-

0,00

10

4.

B8. Finanszírozási bevételek

234 337 000

234 336 535

-

0,00

11

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

6 341 000

6 340 535

-

0,00

12

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

6 341 000

6 340 535

0,00

13

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

227 996 000

227 996 000

-

0,00

14

1.

Kötött felhasználású támogatás

192 279 000

192 279 000

0,00

15

2.

Egyéb költségvetési támogatás

35 717 000

35 717 000

0,00

16

Bevételek összesen

296 738 000

296 737 535

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított százalékában

4

1.

Működési kiadások

295 718 000

295 717 535

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

167 605 000

167 605 000

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

26 698 000

26 698 000

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

101 415 000

101 414 535

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 020 000

1 020 000

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

850 000

850 000

0,00

10

2.

K7. Felújítás

170 000

170 000

0,00

11

Költségvetési kiadások összesen

296 738 000

296 737 535

-

0,00

12

Kiadások összesen

296 738 000

296 737 535

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

46,50

2

2021

január 1.

3

Közalkalmazott

46,50

4

Közfoglalkoztatott

2/5. melléklet7

Mezőkovácsházi Városi Könyvtár költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Városi Könyvtár

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

8 434 000

8 434 000

-

0,00

5

2.

B4. Működési bevételek

5 214 000

5 214 000

0,00

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

3 220 000

3 220 000

-

0,00

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

3 220 000

3 220 000

0,00

8

2.

OEP-től átvett

9

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

10

Költségvetési bevételek összesen

8 434 000

8 434 000

-

0,00

11

4.

B8. Finanszírozási bevételek

29 668 000

29 668 481

-

0,00

12

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

7 844 000

7 844 481

-

0,00

13

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

7 844 000

7 844 481

0,00

14

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

21 824 000

21 824 000

-

0,00

15

1.

Kötött felhasználású támogatás

6 267 000

6 267 000

0,00

16

2.

Egyéb költségvetési támogatás

15 557 000

15 557 000

0,00

17

Bevételek összesen

38 102 000

38 102 481

-

0,00

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

37 502 000

37 502 481

-

0,00

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

22 028 000

22 028 000

0,00

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

3 109 000

3 109 000

0,00

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

12 365 000

12 365 481

0,00

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

600 000

600 000

-

0,00

9

1.

K6. Beruházás

400 000

400 000

0,00

10

2.

K7. Felújítás

200 000

200 000

0,00

11

Költségvetési kiadások összesen

38 102 000

38 102 481

-

0,00

12

Kiadások összesen

38 102 000

38 102 481

-

0,00

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

1

Létszámkeret

5,00

2

2021

január 1.

3

Közalkalmazott

5,0

4

Közfoglalkoztatott

3. melléklet8

Normatív állami hozzájárulások

A

B

1

forint

2

Bevétel jogcímei

Állami támogatási összeg

3

Lakosságszám 2020. jan. 1-jén: 5776 fő

2021. évi eredeti

4

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

120 942 750

5

Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

55 820 716

6

Beszámítás

7

Lakott külterülettel kapcsolatos feladat támogatása

300 900

8

Üdülőhelyi feladatok támogatása

-

9

Polgármesteri illetmény támogatása

15 595 200

10

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

11

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

192 659 566

12

Óvodapedagógusok, és a nevelő munkát segítők bértámogatása

118 069 500

13

Óvodaműködtetési támogatás

16 333 980

14

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utazásának támogatása

15

Települési önkormányzatok egyes köznevelési és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

134 403 480

16

Szociális feladatok egyéb támogatása

29 525 054

17

Gyermekétkeztetés támogatása

62 395 732

18

Bölcsőde támogatása

40 094 000

19

Óvodai, iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

17 651 400

20

Támogató szolgáltatás

13 883 600

21

Időskorúak nappali intézményi ellátása

6 510 000

22

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

52 784 200

23

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

222 843 986

24

IX. melléklet alapján önkormányzatot megillető támogatások

25

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

12 533 920

26

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 533 920

27

Összes támogatás

562 440 952

4. melléklet9

Önkormányzat felújítási kiadásainak előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Felújítási cél megnevezése

2021. évi előirányzat összege

Érintett cím

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím száma, neve

4

Tájház épületfelújítása

200 000

200 000

Könyvtár

5

Lapostető részleges felújítás 4. sz. óvoda

500 000

500 000

Óvoda

6

Használati ivóvíz átmosatása

1 000 000

1 000 000

Óvoda

7

Idősek nappali ellátása Járda felújítás

50 000

50 000

HSZK

8

Idősek nappali ellátása nyílászáró festés

120 000

120 000

HSZK

9

Elektromos hálózat felújítás

3 500 000

3 500 000

Hivatal

10

Szennyvízrendszer

21 134 000

21 134 000

Önkormányzat

11

Vízrendszer

7 069 000

7 069 000

Önkormányzat

12

Hősök tere 6. fűtésrendszer

1 500 000

1 500 000

Önkormányzat

13

TOP-3.2.1 Művház épület energetikai pályázat

53 402 000

53 402 000

Önkormányzat

14

TOP-2.1.2 Zöld város

26 057 000

26 057 000

Önkormányzat

15

TOP-4.3.1 Leromlott városi területek

11 455 000

11 455 000

Önkormányzat

16

TOP-1.1.2 Inkubátorház

82 355 000

82 355 000

Önkormányzat

17

Tárház bekötőút

116 767 000

116 767 000

Önkormányzat

18

EBR486810 Óvodatető felújítás

15 440 000

15 440 000

Önkormányzat

19

Konyha ebr pályázat

31 047 000

31 047 000

Önkormányzat

20

Összesen

371 596 000

371 596 000

-

5. melléklet10

Önkormányzat felhalmozási kiadásainak feladatonkénti előirányzatai

A

B

C

D

E

F

1

forint

2

2021. évi Felhalmozási kiadás megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím

Cím státusza

3

Kültéri tűzjelző cseréje 1. sz

300 000

300 000

Óvoda

beruházás

4

NTP pályázat

43 000

43 000

Óvoda

beruházás

5

Idősek nappali ellátása eszközbeszer.

300 000

300 000

HSZK

t.e.beszrzés

6

Gyermekjóléti Központ Számítógép

250 000

250 000

HSZK

t.e.beszrzés

7

Gyermekjóléti Központ Klímabeszerzés

200 000

200 000

HSZK

t.e.beszrzés

8

Konyha, számítógép beszerzés

100 000

100 000

HSZK

t.e.beszrzés

9

NKA pályázat eszközbeszerzés

400 000

400 000

Könyvtár

t.e.beszrzés

10

Informatika fejlesztés

1 809 000

1 809 000

Hivatal

t.e.beszrzés

11

Városfejlesztési koncepció

4 000 000

4 000 000

Önkormányzat

immat.j.

12

Vis Medica felh.c.átadás

1 000 000

1 000 000

Önkormányzat

felh.c.átadás

13

Kalocsa Róza 4 db LEADER felh.átad.

1 679 000

1 679 000

Önkormányzat

felh.c.átadás

14

TOP-4.3.1 Leromlott város eszközök

1 487 000

1 487 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

15

TOP.1.1.2 Inkubátorház eszközök

7 665 000

7 665 000

Önkormányzat

beruházás

16

LEADER turisztikai pályázat

2 168 000

2 168 000

Önkormányzat

beruházás

17

LEADER rendezvényszervezés eszközök

2 192 000

2 192 000

Önkormányzat

beruházás

18

TOP-3.2.1 Kerékpárút II. ütem

210 767 000

210 767 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

19

TOP-3.2.1 Kerékpárút I. ütem

240 334 000

240 334 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

20

Fogászat eszközök

1 016 000

1 016 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

21

Ügyelet eszközök

1 000 000

1 000 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

22

Praxisjog fogászat

400 000

Önkormányzat

immat.j.

23

Start programok

9 012 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

24

Piac eszközbeszerzés

2 000 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

25

Román Önkormányzat felj. C. p.e.

33 301

Önkormányzat

felh.c.átadás

26

476 710 000

488 155 301

-

6. melléklet11

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitelfelvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek

A

B

1

forint

2

Fejlesztés megnevezése

Adósságot keletkeztethető ügylet összege

3

Petőfi utca felújítás

6 400 000

4

5

Mindösszesen:

6 400 000

7. melléklet12

Pénzben és természeten nyújtott szociális ellátások előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Eredeti

Visszaigényelhető %

Visszaigényelhető

Eredeti Önkorm. önrész

3

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok

4

Köztemetés

800 000

0%

-

800 000

5

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok össz.

800 000

-

800 000

6

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások

7

Helyi önk.által nyújtott egyéb ellátás

4 000 000

0%

-

4 000 000

8

Újszülöttek életkezdési támogatása

100 000

0%

100 000

9

Önkormányzati lakhatással kapcsolatos támogatás

4 500 000

0%

-

4 500 000

10

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások össz.

8 600 000

8 600 000

11

Szociális ellátások összesen

9 400 000

-

9 400 000

8. melléklet13

Önkormányzati szinten a működési célú (folyó) bevételek és kiadások mérlege

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

3

Kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzatok

Kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzatok

4

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

5

Közhatalmi bevételek

136 500 000

136 500 000

Személyi juttatás

604 842 000

734 721 452

6

Működési bevétel

103 472 000

103 472 000

Munkaadókat terhelő járulék és szoc.hj

90 144 000

100 515 741

7

Önk.költségvetési támogatása

625 236 000

627 600 371

Dologi kiadás

465 673 000

490 439 702

8

Elkülönített áll.pénzalapoktól átvett pe.

49 603 000

189 174 935

Műk.c.pe.átadás

52 052 000

60 302 000

9

OEP-től átvett

77 515 000

77 515 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 300 000

9 668 160

10

Műk.c.átvett áht-n belül

85 961 000

107 776 173

Védelmi tartalék

11

Műk.c.átvett áht-n kívül

Tartalék

7 000 000

14 057 000

12

Műk.c.hitelfelvétel

300 000 000

300 000 000

Áht-n belüli megelőlegezés

23 075 000

23 074 793

13

Előző évi műk.c.pénzmaradvány

152 725 000

152 725 471

Műk.c. hitel visszafizetés

300 000 000

300 000 000

14

Összesen

1 531 012 000

1 694 763 950

-

Összesen

1 552 086 000

1 732 778 848

-

15

Hiány

21 074 000

38 014 898

Többlet

9. melléklet14

Önkormányzati szinten a felhalmozási bevételek és kiadások pénzügyi mérlege

1. Bevételek

A

B

C

D

1

forint

2

B e v é t e l e k

3

Kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzatok

4

Eredeti

Módosított

Teljesítés

5

Tárgyi eszköz, immat.j.értékesítés

10 000 000

10 000 000

6

Önk.felhalmozási költségvetési támogatása

7

Szennyvíz Gyulai Közüzem

11 755 000

11 755 000

8

Felh.c.pe.átvétel

32 898 000

41 910 000

9

Felh.c.hitel felvétel

27 229 533

10

EU önerő

11

Előző évi felhalm. Célú pm. Igényvevétele

752 882 000

752 882 000

12

Fejlesztési c. hiány

114 612 000

86 234 792

13

Összesen

922 147 000

930 011 325

-

2. Kiadások

A

B

C

D

1

forint

2

K i a d á s o k

3

Kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi előirányzatok

4

Eredeti

Módosított

Teljesítés

5

Beruházási kiadások

474 031 000

485 443 000

6

Felújítási kiadások

371 596 000

371 596 000

7

Felh.c.pe.átadás

2 679 000

2 712 301

8

Fejlesztési hitel visszafizetés

39 341 000

41 837 000

9

Fejlesztési hitel kamat

12 000 000

12 000 000

10

támogatási kölcsön nyújtás

11

Tartalék

22 500 000

16 423 024

12

13

Összesen

922 147 000

930 011 325

-

10. melléklet15

Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célok szerinti évenkénti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettség vállalás éve

Lejárat

Összesen

3

2021

2022

2023

2024-

(5+….+8)

4

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

5

Beruházási célú hiteltörlesztés összesen

41 837 000

42 669 000

42 669 000

163 032 314

290 207 314

6

Ipari park

2016

2026

9 480 000

9 480 000

9 480 000

23 640 000

52 080 000

7

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

2 024 000

2 024 000

2 024 000

11 631 781

17 703 781

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

11 288 000

11 288 000

11 288 000

67 736 000

101 600 000

9

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

14 060 000

14 060 000

14 060 000

52 670 000

94 850 000

10

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

1 052 000

1 052 000

1 052 000

3 688 000

6 844 000

11

Leromlott városi területek

2020

2024

2 496 000

3 328 000

3 328 000

793 057

9 945 057

12

Napközis konyhafelújítás

2020

2025

1 437 000

1 437 000

1 437 000

2 873 476

7 184 476

13

Óvoda tető felújítás

2021

2023

-

1 850 000

1 850 000

-

3 700 000

14

Petőfi utca felújítás

2021

2024

-

2 133 000

2 133 000

2 134 000

6 400 000

15

Összesen

41 837 000

42 669 000

42 669 000

163 032 314

290 207 314

16

17

18

Kezességvállalások

2021

2022

2023

2024

Összesen

19

Településgazdálkodási Kft.

-

-

20

összesen

-

-

-

-

11. melléklet16

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszközök szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Hitel állomány január 1-jén

Felvétel éve

Lejárat éve

2021

2022

2023

2024

3

Működési célú

-

-

-

-

4

5

Fejlesztési célú

290 207 314

248 370 314

205 701 314

163 032 314

6

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

94 850 000

80 790 000

66 730 000

52 670 000

7

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

6 844 000

5 792 000

4 740 000

3 688 000

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

101 600 000

90 312 000

79 024 000

67 736 000

9

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

17 703 781

15 679 781

13 655 781

11 631 781

10

Ipari park

2016

2026

52 080 000

42 600 000

33 120 000

23 640 000

11

Napközi konyhafelújítás

2020

2025

7 184 476

5 747 476

4 310 476

2 873 476

12

Leromlott városi területek

2020

2024

9 945 057

7 449 057

4 121 057

793 057

13

Óvoda tető felújítás

2021

2023

-

6 400 000

4 267 000

2 134 000

14

Petőfi utca felújítás

2021

2024

-

3 700 000

1 850 000

-

15

Összesen

290 207 314

248 370 314

205 701 314

163 032 314

12. melléklet17

A működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2018/2019/2020. évi alakulását bemutató mérleg

A

B

C

D

1

forint

2

Megnevezés

2021

2022

2023

3

I. Működési bevételek és kiadások

4

Közhatalmi bevétel (ig.szolg. díj, önk.sajátos műk. bev.)

136 500 000

136 500 000

136 500 000

5

Működési bevételek

115 227 000

120 000 000

124 000 000

6

Támogatásértékű működési bevétel

859 389 000

886 000 000

913 000 000

7

Előző évi kv. kiegészítések visszatérítése

-

-

-

8

Működési célú átvét áht-n kívül

-

-

-

9

Rövid lejáratú hitel

300 000 000

300 000 000

300 000 000

10

Rövid lejáratú értékpapírok értékesítése, kibocsátása

-

-

-

11

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

152 725 000

148 000 000

136 000 000

12

Működési célú bevételek ö s s z e s e n

1 563 841 000

1 590 500 000

1 609 500 000

13

Személyi juttatások

604 842 000

604 842 000

604 842 000

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj. adó

90 144 000

90 144 000

90 144 000

15

Dologi kiadások

464 673 000

470 000 000

485 000 000

16

Támogatásértékű működési kiadás

11 152 000

11 152 000

11 152 000

17

Műk.c. pénzeszköz átadás áht-n kívül

40 900 000

39 000 000

37 500 000

18

Ellátottak juttatása

9 300 000

9 300 000

9 300 000

19

Működési célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

20

Hitel visszafizetése

300 000 000

300 000 000

300 000 000

21

Működési hitel kamata

1 000 000

1 000 000

1 000 000

22

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

23 075 000

23 075 000

23 075 000

23

Tartalékok

7 000 000

5 000 000

5 000 000

24

Működési célú kiadások ö s s z e s e n

1 552 086 000

1 553 513 000

1 567 013 000

25

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

26

Tárgyi eszköz értékesítés

10 000 000

5 000 000

5 000 000

27

Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

28

Felh.c. pénzeszköz átadás, támogatás vissszatérítése

32 898 000

33 000 000

34 500 000

29

Hosszú lejáratú hitel

114 612 000

114 612 000

114 612 000

30

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

752 882 000

680 351 000

621 173 000

31

Felhalmozási célú bevételek ö s s z e s e n

910 392 000

832 963 000

775 285 000

32

Beruházás

474 031 000

450 000 000

425 000 000

33

Felújítás

371 596 000

350 000 000

325 000 000

34

Felhalmozási átadás

2 679 000

1 950 000

1 772 000

35

Befektetési célú részesedés vásárlás

-

-

-

36

Felhalmozási célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

37

Hosszú lejáratú hitel visszafizetése

39 341 000

37 000 000

36 000 000

38

Hosszú lejáratú hitel kamata

12 000 000

11 000 000

10 000 000

39

Hosszú lejáratú értékpapírok beváltása

-

-

-

40

Tartalékok

22 500 000

20 000 000

20 000 000

41

Felhalmozási célú kiadások ö s s z e s e n

922 147 000

869 950 000

817 772 000

42

Önkormányzat bevételei Ö S S Z E S E N

2 474 233 000

2 423 463 000

2 384 785 000

43

Önkormányzat kiadásai Ö S S Z E S E N

2 474 233 000

2 423 463 000

2 384 785 000

44

45

Forráshiány

-

-

-

13. melléklet18

Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről előirányzat-felhasználási ütemterv, Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2021. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemterve (adatok ezer forintban)

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Bevételek:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Közhatalmi bevételek

11 000

15 000

13 000

9 000

8 500

10 000

6 000

7 000

10 000

12 000

13 000

22 000

3

Működési bevételek

9 600

9 400

9 400

9 600

9 500

9 400

9 600

9 500

9 500

9 800

10 000

9 927

4

Támogatásértékű működési bevétel

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 615

71 624

5

Műk.c.átvett pénzeszközök áht-n kívül

6

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

4 000

3 000

2 200

3 100

4 000

3 898

4 400

3 000

4 000

5 000

2 300

4 000

7

Pénzmaradvány igénybevétel

90 000

91 000

90 000

91 000

90 000

91 000

90 000

91 000

90 000

91 607

8

Hitel igénybevétel

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

34 551

9

Összesen:

220 766

224 566

220 766

218 866

218 166

220 464

216 166

216 666

219 666

224 573

131 466

142 102

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Kiadások:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Személyi juttatások

50 400

50 405

50 400

50 405

50 400

50 405

50 400

50 405

50 400

50 405

50 400

50 417

3

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj. adó

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

7 512

4

Dologi kiadások

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 806

39 807

5

Támogatásértékű működési kiadás

500

1 850

1 500

2 000

1 500

3 802

6

Műk.c. pénzeszköz átadás

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 400

3 500

7

Ellátottak juttatása

775

775

775

775

775

775

775

775

775

775

775

775

8

Beruházás

55 000

50 000

47 000

49 000

51 000

45 000

40 000

45 000

42 049

49 982

9

Felújítás

37 100

38 000

39 000

36 000

35 000

34 000

38 000

36 000

35 000

43 496

10

Felh.c.pénzeszköz átadás

764

535

500

480

400

11

Finanszírozási kiadás

30 200

31 000

28 000

29 000

33 000

28 000

32 000

31 000

29 000

31 000

29 302

30 914

12

Általános tartalék

29 500

13

Összesen:

132 593

132 898

221 993

221 512

221 428

216 898

219 893

213 898

210 873

217 700

208 644

255 903

3. Nyitó

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Nyitó

0

88 173

179 841

178 614

175 968

172 706

176 272

172 545

175 313

184 106

190 979

113 801

2

Bevétel

220 766

224 566

220 766

218 866

218 166

220 464

216 166

216 666

219 666

224 573

131 466

142 102

3

Kiadás

132 593

132 898

221 993

221 512

221 428

216 898

219 893

213 898

210 873

217 700

208 644

255 903

4

Egyenleg

88 173

179 841

178 614

175 968

172 706

176 272

172 545

175 313

184 106

190 979

113 801

0

14. melléklet19

Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívüli ilyen projekthez történő hozzájárulás

1. Programok

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Programok megnevezése

Programok kiadásai

Programok bevételei

3

2021. év

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Helyi fogl.együttm.

1 837 000

1 837 000

1 837 000

1 837 000

5

TOP-4.2.1-15-BS1-2018-00060 Szoc.ellátás eszközbeszerzés

561 000

561 000

554 000

554 000

6

TOP-1.1.1 Tárház bekötőút felújítás

125 376 000

125 376 000

125 376 000

125 376 000

7

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-0005 Helyi idntitásfejlesztés

3 343 000

3 343 000

3 342 000

3 342 000

8

TOP-5.2.1-15-BS1-2016-00011 Társadalmi egység erősítése

6 843 000

6 843 000

1 748 000

1 748 000

9

TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00019 Háziorvosi rendelő felújítás

115 000

115 000

10

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Művház energetikai felújítása

55 202 000

55 202 000

55 162 000

55 162 000

11

TOP-1.4.1.-16-BS1-2017-00022 2. sz. óvoda felújítás

281 000

281 000

281 000

281 000

12

TOP-1.4.1.-16-BS1-2017-00031 4. sz. óvoda felújítás

229 000

229 000

13

TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00016 Zöld város kialakítása

75 892 000

75 892 000

75 749 000

75 749 000

14

TOP-4.3.1-15-BS1-2016-00004 Leromlott városi területek rehabilitációja

13 162 000

13 162 000

301 000

301 000

15

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialakítása

92 300 000

98 923 780

92 288 000

92 288 000

16

TOP 3.1.1 Kerékpárút fejlesztés I. ütem

244 326 000

244 326 000

244 326 000

244 326 000

17

TOP-3.1.1 Kerékpárút fejlesztés II. ütem

214 428 000

214 428 000

214 428 000

214 428 000

18

Leader Turisztika

2 168 000

2 168 000

19

Leader rendezvény eszközbeszerzés

2 192 000

2 192 000

20

Összesen

838 255 000

840 518 780

-

815 392 000

815 392 000

-

2. Projektek

A

B

C

1

Projekt megnevezése

Támogatott gazdasági társaság

Önkormányzati támogatás összege

2

3

4

5

Összesen

15. melléklet20

Az önkormányzat által várhatóan adandó közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

1

forint

2

Bevételi jogcím

Adott kedvezmény

3

Ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésésnek méltányossági alapon történő elengedésének összege

4

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

5

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

6

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

7

Építményadó

8

Helyi iparűzési adó

488 000

9

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

62 000

10

Összesen

550 000

16. melléklet21

Az önkormányzat létszámkerete

A

B

C

D

E

F

1

Megnevezés

Közalkalmazotti

Köztisztviselő

Munka törvénykönyv

Egyéb foglalkoztatás

Összesen

2

álláshely

álláshely

hatálya alá tartozó

álláshely

3

4

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

5

Óvónő

17

17

6

Dajka

8

8

7

Óvodatitkár

1

1

8

Pedagógiai asszisztens

2

2

9

Összesen

28

28

10

Bölcsődei szakmai vezető

1

1

11

gondozónő

6

6

12

bölcsődei dajka

2

2

13

Összesen:

9

9

14

Mindösszesen:

37

0

0

0

37

15

16

Humán Szolgáltató Központ

17

Gondozónő-házi segítségnyújtás

8

8

18

Család és Gyermekjóléti központ vezető és int.vezető

1

1

19

esetmenedzser-családsegítő

6

6

20

szociális asszisztens

1

1

21

iskolai szociális munkás

4

4

22

szociális diagnózis esetfelvételi menedzer

1

1

23

gépkocsivezető, karbantartó, fűtő

1

1

24

adminisztrátor

1

1

25

takarító

1

1

26

Család és gyermekjóléti szolgálat

1

1

27

Klubvezető

1

1

28

Idősek Klubja terápiás munkatárs

2

2

29

technikai személyzet

0,25

0,25

30

Támogatószolgálat szakmai vezető

1

1

31

gondozó

2

2

32

gépkocsivezető

1

1

33

Szoc. Étkezés

1,75

1,75

34

konyha - élelmezésvezető

1

1

35

szakács

3

3

36

hentes

1

1

37

konyhalány

3

3

38

adminisztratív dolgozó és konyhalány

2,75

2,75

39

gépkocsivezető

1

1

40

takarító

0,75

0,75

41

Mindösszesen:

46,5

46,5

42

43

Városi Könyvtár

44

Intézményvezető

1

1

45

Könyvtáros

3

3

46

Könyvtáros-informatikus

1

1

47

Összesen

0

0

5

0

5

48

49

Önkormányzat

50

Polgármester

1

1

51

Fogorvos

1

1

52

Fogászati aszisztens

1

1

53

Védőnő

3

3

54

takarító

0,5

0,5

55

EFI iroda adminisztrátor

2

2

56

Összesen:

5,5

0

2

1

8,5

57

58

Polgármesteri Hivatal

59

Jegyző

1

1

60

Aljegyző

1

1

61

Köztisztviselő

25

25

62

Takarító

1

1

63

Gépkocsivezető

1

1

64

Összesen

0

27

2

0

29

65

66

67

Összes álláshely 2021. január 01-én

89

27

9

1

126

68

Alpolgármester

1

1

69

Képviselők

7

7

70

Közfoglalkoztatás

71

Huzamosabb idejű foglalkoztatás 10 fő 2020.10.01-2021.02.28

2,5

2,5

72

Huzamosabb idejű foglalkoztatás 17 fő 2020.09.01-2021.02.28

4,25

4,25

73

Helyi sajátosság 43 fő 2020.03.01-2021.02.28

10,75

10,75

74

Mezőgazdaság 24 fő 2020.03.01-2021.02.28

6

6

75

Szociális program 14 fő 2020.03.01-2021.02.28

3,5

3,5

76

Polgármesteri Hivatal Huzamosabb időtartamú közfogl. 20 fő 2020.09.01-2021.02.28

5

5

77

HSZK huzamosabb időtartamú közfogl. 10 fő 2020.09.01-2021.02.28

2,5

2,5

78

Óvoda huzamosabb időtartamú közfogl. 11 fő 2020.09.01-2021.02.28

2,75

2,75

79

Könyvtár huzamosabb időtartamú közfogl. 3 fő 2020.03.01-2021.02.28

0,75

0,75

80

Összesen:

89

27

47

9

172

17. melléklet22

Az önkormányzat kötelező és nem kötelező feladat-ellátásának bemutatása

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

1

ezer forint

2

kötelező feladat

nem kötelező feladat

államigazgatási feladat

3

Intézmények

kiadás

normatíva

műk. bev.,átvett, pm igénybevét.

önkorm.tám

összesen

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

4

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

5

Víztermelés- kezelés

7069

4970

2099

7069

0

0

0

0

6

Szennyvíz term. Kez.

30870

24288

6582

30870

0

0

7

TOP 3.1.1 Kerékpárút II. ütem

225109

212982

12127

225109

0

0

8

TOP 3.1.1 Kerékpárút I. ütem

233645

232199

1446

233645

0

0

9

Közutak üzemeltetése

300

300

300

0

0

0

0

10

Üdültetés

0

0

958

676

282

958

11

EFI iroda müködtetése

0

0

28200

25200

3000

28200

0

0

12

MÁV vasútállomás

0

0

1665

1665

0

1665

0

0

13

Buszpályaudvar üzemeltetése

0

0

500

500

500

0

0

14

Lakóingatlanok üzemeltetése

400

1945

-1545

400

0

0

0

0

15

Nem lakóingatlanok üzemeltetése

17200

24304

-7104

17200

0

0

0

0

16

Mezőgazdasági támogatások

250

-250

0

0

0

17

Zöldterület kezelés

200

200

200

0

0

0

0

18

Zöldterület meztep

15000

15000

0

15000

0

0

19

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

113748

38860

7379

67509

113748

800

2655

-1855

800

0

0

20

Ingatlan értékesítés

10000

-10000

0

0

0

21

Közvilágítási feladatok

23000

17856

5144

23000

0

0

0

0

22

Városgazdálkodási feladatok

7408

952

6456

7408

0

0

0

0

23

Központi ktgvetési befizetések

26075

27931

-1856

26075

0

0

0

0

24

Bursa

0

0

500

500

500

0

0

25

Orvosi ügyelet

92059

83656

8403

92059

0

0

0

0

26

Támogató szolg.

0

0

2500

-2500

0

27

védőnői szolgálat

19153

16782

2371

19153

0

0

28

Fogászati alapellátás

22997

22997

0

22997

0

0

0

0

29

VM támogatás szerz.

0

0

1000

1000

1000

0

0

30

Lakhatással kapcs.tel.támogatás

4500

4500

0

4500

0

0

31

Települési támogatás

4000

4000

0

4000

0

0

0

0

32

Köztemetés

800

800

334

-334

800

0

0

0

0

33

Hosszabb közfoglalkoztatás

18424

3545

25394

-10515

18424

0

0

0

0

34

Kistérségi munkaprogram

25212

12697

12515

25212

0

0

0

0

35

Közművelődés támogatása

15279

6267

9012

15279

0

0

0

0

36

Sportlétesítmény működtetése

1295

1295

1295

0

0

0

0

37

Civil szervezetek támogatása

0

0

1800

1800

1800

0

0

38

Egyéb közösségi társadalmi tevékenység

13670

127

13543

13670

0

0

0

0

39

Fürdő

0

0

11313

11313

11313

0

0

40

TOP-4.2.1-15-BS1-2018-00060 szoc. Eszk. Besz.

561

554

7

561

0

0

41

TOP-5.2.1-15 BS1-2016-00011 Együttműködési program Mkh. Versenyképes társadalmáért

6843

1748

5095

6843

0

0

42

Óvoda tető felújítás

15440

11719

3721

15440

0

0

43

Reffi rendelő felújítása

115

115

115

0

0

44

TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00066 Könyvtár energetikai fejlesztése

1851

-1851

0

0

0

45

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Műv ház energetikai felújítása

55202

55162

40

55202

0

0

46

BMÖFTE konyha páláyzat

31047

10839

20208

31047

0

0

47

TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00022 2. sz. óvoda felújítás

281

281

0

281

0

0

48

TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00031 4. sz. óvoda felújítás

229

229

229

0

0

49

TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00016 Zöld város kialakítása

75892

75749

143

75892

0

0

50

TOP-4.3.1-15-BS1-2016-00004 Leromlott városi területek

13162

11107

2055

13162

0

0

51

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialak.

92300

92288

12

92300

0

0

52

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00005 Helyi identitás és kohézió

3343

3342

1

3343

0

0

53

LEADER turisztika

2168

1951

217

2168

0

0

54

LEADER rendezvény, eszk.

2192

1973

219

2192

0

0

55

Leader strand öltöző

4400

-4400

0

0

0

56

Leader hangtechnika

295

-295

0

0

0

57

leader háztáji kertészetek

468

-468

0

0

0

58

Leader husquarna p.

1500

-1500

0

0

0

59

óvodatej program

197

-197

0

60

VP konyha felújítás

8204

-8204

0

61

Tárházi bekötőút pályázat

125376

125376

0

125376

0

0

62

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Paktum

1837

1837

0

1837

0

0

63

Finanszírozás

339341

335000

4341

339341

0

0

64

Adóbevételek

136500

-136500

0

0

0

0

65

Tisztítsuk meg az országot EBR pályázat

4807

4807

0

4807

0

0

66

Összesen:

1687549

90828

1596335

386

1687549

46736

0

32696

14040

46736

0

0

0

0

0

67

Polgármesteri Hivatal

0

0

0

0

68

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

161148

120943

952

39253

161148

0

0

0

0

69

Adók illetékek

8753

8753

8753

0

0

0

0

70

Hosszabb i. közfogl.

13829

3891

9938

13829

0

0

71

Összesen:

183730

120943

4843

57944

183730

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

72

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

73

Óvoda

145376

118070

0

27306

145376

0

0

74

Működés

10406

16334

2744

-8672

10406

0

0

75

Bölcsőde

48862

40094

950

7818

48862

0

0

76

SNI

2270

0

2270

2270

0

0

77

Hosszabb i. közfogl.

0

0

13864

13864

0

13864

78

NTP

0

0

600

600

0

600

79

Össz.

206914

174498

3694

28722

206914

14464

0

14464

0

14464

0

0

0

0

0

80

Humán Szolgáltató Központ

0

81

Házi segíts.

30369

23432

4876

2061

30369

0

0

82

Gyermekjóléti Közp

78351

49843

28508

0

78351

0

0

83

Családsegítés

5698

4596

1102

0

5698

0

0

84

Idősek Nappali Ellátása

18109

6510

3933

7666

18109

0

0

85

Szoc. Étk.

34281

8959

16979

8343

34281

0

0

86

HSZK iskola étkezés

85644

61144

22955

1545

85644

0

0

87

Vendég étkeztetés

0

0

12109

13527

-1418

12109

88

Nyári gyermek étk.

2017

1537

480

2017

0

0

89

"Építsük közösen" pályázat

1005

1005

0

1005

0

0

90

Támogató Szolgálat

0

0

18289

13884

4045

360

18289

0

91

Hosszabb i. közfogl.

0

0

10866

10866

0

10866

0

92

össz.

255474

156021

79358

20095

255474

41264

13884

28438

-1058

41264

0

0

0

0

0

93

Városi Könyvtár

0

0

0

94

Könyvtár

5363

0

5363

5363

0

0

95

szolg.

20877

6267

5576

9034

20877

0

0

96

kszr

0

0

5074

4614

460

5074

97

Tájház

600

600

600

0

0

98

Értéktár

100

100

100

0

0

99

Ültess fát

0

0

1397

1397

0

1397

100

NKA

0

0

881

881

0

881

101

Hosszabb i. közfogl.

0

0

3810

3810

0

3810

102

Összesen:

26940

6267

5576

15097

26940

11162

0

10702

460

11162

103

Mindösszesen:

2360607

548557

1689806

122244

2360607

113626

13884

86300

13442

113626

0

0

0

0

0

104

105

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatására 29.525 eFt támogatás realizálódott. A települési támogatáson, és a lakhatással kapcsolatos támogatáson, és a hosszútávú kközfoglalkoztatás önerején kívül a gyermekjóléti központon 15.898 eFt, a családsegítésen 496 eFt, az iskolai étkeztetésen 286 eft került számítésba vételre a normatívából. Rendkívül kívüli önkormányzati támogatásként 21.074 eFt került betervezésre. Fejlesztésekre tervezett hitelfelvétel 114.612 eFt.

18. melléklet23

Likviditási terv 2021. év

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

forint

2

Hónap

Jelleg

Nyitó állomány

Pénzforgalmi

Záró állomány

Finanszírozási bevétel igénybevétele

Korrigált záró egyenleg

3

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvétel

Törlesztés

Egyenleg

4

Január

Havi

1 090 620 274

96 167 000

90 625 000

5 542 000

1 096 162 274

110 000 000

31 000 000

79 000 000

1 175 162 274

5

Halmozott

96 167 000

90 625 000

5 542 000

110 000 000

31 000 000

79 000 000

6

Február

Havi

1 175 162 274

93 563 000

100 304 000

- 6 741 000

1 168 421 274

120 000 000

28 000 000

92 000 000

1 260 421 274

7

Halmozott

189 730 000

190 929 000

- 1 199 000

230 000 000

59 000 000

171 000 000

8

Március

Havi

1 260 421 274

107 874 000

196 000 000

- 88 126 000

1 172 295 274

135 000 000

31 000 000

104 000 000

1 276 295 274

9

Halmozott

297 604 000

386 929 000

- 89 325 000

365 000 000

90 000 000

275 000 000

10

Április

Havi

1 276 295 274

65 000 000

178 560 000

- 113 560 000

1 162 735 274

120 000 000

25 000 000

95 000 000

1 257 735 274

11

Halmozott

362 604 000

565 489 000

- 202 885 000

485 000 000

115 000 000

370 000 000

12

Május

Havi

1 257 735 274

75 500 000

175 840 000

- 100 340 000

1 157 395 274

150 000 000

30 000 000

120 000 000

1 277 395 274

13

Halmozott

438 104 000

741 329 000

- 303 225 000

635 000 000

145 000 000

490 000 000

14

Június

Havi

1 277 395 274

96 800 000

195 600 000

- 98 800 000

1 178 595 274

136 000 000

31 000 000

105 000 000

1 283 595 274

15

Halmozott

534 904 000

936 929 000

- 402 025 000

771 000 000

176 000 000

595 000 000

16

Július

Havi

1 283 595 274

85 340 000

211 000 000

- 125 660 000

1 157 935 274

84 840 000

25 000 000

59 840 000

1 217 775 274

17

Halmozott

620 244 000

1 147 929 000

- 527 685 000

855 840 000

201 000 000

654 840 000

18

Augusztus

Havi

1 217 775 274

96 500 000

187 238 000

- 90 738 000

1 127 037 274

140 000 000

25 000 000

115 000 000

1 242 037 274

19

Halmozott

716 744 000

1 335 167 000

- 618 423 000

995 840 000

226 000 000

769 840 000

20

Szeptember

Havi

1 242 037 274

135 000 000

193 600 000

- 58 600 000

1 183 437 274

115 000 000

32 000 000

83 000 000

1 266 437 274

21

Halmozott

851 744 000

1 528 767 000

- 677 023 000

1 110 840 000

258 000 000

852 840 000

22

Október

Havi

1 266 437 274

99 640 000

187 200 000

- 87 560 000

1 178 877 274

113 792 000

30 000 000

83 792 000

1 262 669 274

23

Halmozott

951 384 000

1 715 967 000

- 764 583 000

1 224 632 000

288 000 000

936 632 000

24

November

Havi

1 262 669 274

105 630 000

196 000 000

- 90 370 000

1 172 299 274

65 080 000

25 000 000

40 080 000

1 212 379 274

25

Halmozott

1 057 014 000

1 911 967 000

- 854 953 000

1 289 712 000

313 000 000

976 712 000

26

December

Havi

1 212 379 274

97 000 000

199 850 000

- 102 850 000

1 109 529 274

30 507 000

49 416 000

- 18 909 000

1 090 620 274

27

Halmozott

1 154 014 000

2 111 817 000

- 957 803 000

1 320 219 000

362 416 000

957 803 000

19. melléklet24

Kimutatás az önkormányzat felvehető hitelének nagyságrendjéről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 29/A § szerinti kimutatás

Adatok eFt-ban

2

Megnevezés

2021

2022

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

3

Helyi adók

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

135 500 000

4

Tulajdonosi bevételek

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

16 043 000

5

Díjak, pótlékok bírságok, települési adók

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

6

Immateriális javak, ingatlanok, tárgyi eszközök értékesítése

10 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5 000 000

7

Részesedések értékesítése, és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

8

Privatizációból származó bevétel

9

kezességvállalással és garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

10

Saját bevétel összesen

162 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

157 543 000

11

12

Saját bevétel 50 %-a

81 271 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

78 771 500

13

14

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

53 837 000

54 169 000

53 699 000

53 199 000

52 699 000

52 199 000

50 262 000

34 517 000

16 400 000

15 300 000

15

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

16

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

17

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

18

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

19

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

20

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

21

Kezesség- és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

22

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

53 837 000

54 169 000

53 699 000

53 199 000

52 699 000

52 199 000

50 262 000

34 517 000

16 400 000

15 300 000

23

24

Hitelből eredő fizetési kötelezettség óvoda tető felújítás

20 000

2 005 000

1 910 000

-

-

-

-

-

-

-

25

Hitelből eredő fizetési kötelezettség Petőfi utca felújítás

20 000

2 393 000

2 313 000

2 199 000

-

-

-

-

-

-

26

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

40 000

4 398 000

4 223 000

2 199 000

-

-

-

-

-

-

27

Összes tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

53 877 000

58 567 000

57 922 000

55 398 000

52 699 000

52 199 000

50 262 000

34 517 000

16 400 000

15 300 000

28

Helyi önkormányzat adósságot keletkeztetett kötelezettségvállalásának felső határa (50 %-os korlát figyelembevételével)

27 394 500

20 204 500

20 849 500

23 373 500

26 072 500

26 572 500

28 509 500

44 254 500

62 371 500

63 471 500

29

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitel felvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. § . (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek: Petőfi utca felújítás

6 400 000

30

31

Egyéb beruházások, felújítások, amelyek nem kormányengedély kötelesek

3 700 000

32

óvoda tető felújítás önerő

3 700 000

33

Mindösszesen:

10 100 000

1

A 2. § (1) bekezdése a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2/1. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2/2. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2/3. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2/4. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2/5. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 7. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 8. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 10. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 11. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 12. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 13. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 14. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 15. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 16. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 17. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 18. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 19. melléklet a Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg.