Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 04. 04

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.04.04.

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 62. § (5)-(6) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a 2024. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetése bevételi főösszeg: 3.354.290.000 Ft, kiadási főösszeg: 3.354.290.000 Ft, ezen belül a költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözete -1.055.216.000 Ft, ebből a működési bevételek és kiadások különbözete -107.141.000 Ft, ebből működési hiány összege: 0 Ft, a felhalmozási bevételek és kiadások különbözete - 948.075.000 Ft, ezen belül a finanszírozási bevételek és kiadások különbözete: 1.055.216.000 eFt, ebből fejlesztési célú hitelfelvétel 130.760.000 eFt.

(2) Az előzetes tervek alapján az Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak maradvánnyal nem fedezett negatív különbözete 78.003.000 Ft, fejlesztési hiánya 130.760.000 Ft, mindösszesen 208.763.000 Ft. A működési hiány teljes összegére működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatás került betervezésre.

(3) Az önkormányzat működőképességének finanszírozása érdekében a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 3. melléklet 5.2.1.5. „Önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcím” pont alapján működőképességének megőrzését, vagy feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására pályázatot nyújt be. Amennyiben a pályázat elutasításra kerül, vagy meghiúsul, úgy az előirányzatokat újra felülvizsgálja és módosítja.

(4) A felhalmozási hiány fedezetét az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével kívánja megvalósítani.

(5) Az (1) bekezdésben megállapított bevételek forrásonkénti, kiadások jogcímenkénti megoszlását, illetve működési és felhalmozási cél szerinti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza

(6) A 3. § (1) bekezdésben megállapított kiadási és bevételi főösszegek intézményenként és kiemelt előirányzatonkénti részletezését e rendelet mellékletei tartalmazzák az alábbiak szerint:

a) Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2. melléklet

b) Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal 3. melléklet

c) Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. melléklet

d) Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ 5. melléklet

e) Mezőkovácsházi Városi Könyvtár és Kalocsa Róza Művelődési Központ 6. melléklet.

(7) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként a 7. melléklet tartalmazza.

(8) A Képviselő-testület által meghatározott felújítási kiadásokat célonként a 8. melléklet, valamint a felhalmozási kiadásokat feladatonként az 9. melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat a kiadások között 10.000 eFt általános célú tartalékot, 23.755 eFt fejlesztési célú tartalékot állapít meg.

(10) Az Áht. 23. § f) pont alapján a költségvetési év azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé, a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(11) A pénzben és természetben, valamint a rendszeres és eseti jelleggel nyújtott szociális ellátásokat a 11. melléklet tartalmazza. Az önkormányzati támogatás csak a központi támogatási összeggel arányosan használható fel.

(12) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen a 12. melléklet és a 13. melléklet tartalmazza.

(13) A Képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettségeinek előirányzatait éves bontásban a 14. melléklet tartalmazza.

(14) Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását, lejárat és eszközök szerint a 15. melléklet tartalmazza.

(15) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő 2 év várható előirányzatait, a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések ismeretében a 16. mellékletben foglaltak szerint tartalmazza.

(16) A Képviselő-testület a költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet – a 17. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

(17) Európai uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívül ilyen programhoz történő hozzájárulást a 18. melléklet tartalmazza.

(18) A Képviselő-testület a közvetett támogatásokról készített kimutatást a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat 2024. évi létszámkeretét intézményenként a 20. melléklet tartalmazza. A megüresedett álláshelyek csak a Képviselő-testület engedélyével tölthetőek be.

(20) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek tevékenységenkénti bevételeit, kiadásait kötelező, nem kötelező, államigazgatási feladatok bontásban annak finanszírozási módját a 21. melléklet tartalmazza.

(21) Az önkormányzat likviditási tervét a 22. melléklet tartalmazza.

(22) A stabilitási tv. szerint felvehető hitelkorlát számítását a 23. melléklet tartalmazza.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

3. § (1) Az intézmények vezetői szakmai tevékenységük és a költségvetés végrehajtása során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

(2) Az önállóan működő és az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási kiemelt előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek jóváhagyott kötelező térítési díjak bevételi előirányzatain felüli többletbevételét az önkormányzat jelenlegi likviditási helyzetének helyreállításáig a mutatkozó hiány csökkentésének érdekében az intézményfinanszírozás egyidejű csökkentésével elvonja.

(4) Az (2) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek kötelező többletbevételük –kivéve a (3) bekezdésben foglaltakat - terhére is csak a forrásképződés mértékében, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. Többletbevételük terhére,- kivéve a ˙(3) bekezdésben foglaltakat - saját hatáskörben csak a dologi kiadások előirányzatát emelhetik fel.

(5) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetési irodájának vezetője a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásról 15 napon belül köteles a jegyzőt tájékoztatni.

(6) A (4) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő év/ek/ben nem járhat.

(7) Az önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önállóan működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által meghatározott formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(8) A feladat elmaradásából származó – személyi jellegű juttatások, munkaadókat terhelő járulékok és dologi jellegű kiadások – megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(9) A testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles betartani.

(10) A Képviselő-testület a 4.000.000 Ft Mezőkovácsházi Településgazdálkodási Kft. részére átadott működési célú pénzeszköz előirányzat zárolását rendeli el az Önkormányzat költségvetésében. A gazdálkodás lehetőségeitől függően a zárolt előirányzat feloldására vagy törlésére a Képviselő-testület jogosult.

(11) A Képviselő-testület a szántódi üdülő 12.600.000 Ft összegű felújítás előirányzat zárolását rendeli el az Önkormányzat költségvetésében. A gazdálkodás lehetőségeitől függően a zárolt előirányzat feloldására vagy törlésére a Képviselő-testület jogosult.

4. § (1) Az önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szervek kötelesek saját hatáskörükben kialakított számviteli rendjüket számviteli politikájukban és számlarendjükben rögzíteni.

(2) Valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatot a mindenkori érvényes központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozási hiányosságokért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

5. § (1) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát kizárólagos hatáskörében tartja.

(2) Az önkormányzat költségvetésében meghatározott tartalék előirányzatának módosításáról, átcsoportosításáról a Képviselő-testület dönt.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerveket a költségvetésükben előirányzott felhalmozási pénzeszközükkel való gazdálkodásra.

(4) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület a jegyző által történő előkészítése után, a polgármester előterjesztése alapján az első félév tekintetében szeptember 30-ig, valamint a december 31-i fordulónapra vonatkozóan a tárgyévet követő év február 28-ig., egyéb esetben szükség szerint dönt.

6. § (1) Az önkormányzatnál felmerülő likviditási problémák fennállása esetén az alaptevékenységekhez kapcsolódó kiadások teljesítésénél a következő sorrendet kell betartani: munkabérek, szociális ellátások, közüzemi díjak, egyéb alapfeladathoz kapcsolódó kiadások. Az alapfeladathoz nem kapcsolódó kiadások csak az előzőekben sorolt kifizetések után teljesíthetők.

(2) Az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében a Képviselő-testület elrendeli, hogy a Polgármesteri Hivatal készítse elő a rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatáshoz szükséges igénybejelentést.

(3) A (2) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimutatásáról, határidőben történő benyújtásáról a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

(4) Amennyiben az intézmény 30 napot elérő, vagy meghaladó elismert tartozásállománya további 28 napig fennáll és mértékét tekintve a költségvetési szerv éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át eléri, azt az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv vezetője haladéktalanul köteles jelenteni az önkormányzat jegyzőjének.

7. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy az önkormányzat 2024. évi elemi költségvetésének, és a havi pénzforgalmi jelentéseknek a Magyar Államkincstárhoz történő benyújtásakor az egyezőségek érdekében a szükséges intézkedéseket megtegyék. A 2024. évi költségvetési rendeletet év közben érintőszükséges előirányzat-változtatásokat a soron következő rendeletmódosítás alkalmával szükséges átvezetni.

8. § A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti értékhatár 200.000 Ft.

4. Juttatások

9. § (1) Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 65. § (6) bekezdésében kapott feladatköre alapján –a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően –2024. évre 2024. január 1. napjától 70.000,-Ft-ban állapítja meg az illetményalapot.

(2) A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 65. § (5) bekezdése szerint Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a köztisztviselők és a közalkalmazottak részére évente bruttó 5.000,- Ft bankszámla-hozzájárulást biztosít. A kifizetésre november 30-ig egy összegben, vagy amennyiben a jogviszony év közben szűnik meg, a jogviszony megszűnésekor időarányosan a folyószámlára történő utalással kerül sor.

(3) A költségvetési szervek által foglalkoztatott köztisztviselők éves cafeteria kerete bruttó 350.000 Ft.

5. Belső ellenőrzés

10. § A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek tekintetében az önkormányzat által megbízott belső ellenőr útján történik. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a képviselő-testületet tájékoztatni.

6. Záró rendelkezések

11. § Hatályát veszti az átmeneti gazdálkodásról szóló 23/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelet.

12. § Ez a rendelet 2024. április 4-én lép hatályba.

1. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának költségvetése összesen

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 611 201 000

-

-

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

284 700 000

-

-

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

-

-

-

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

-

-

-

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.,ip.)

32 000 000

-

-

9

4

Termék, szolg. adói

251 000 000

-

-

10

5

Közterület használat

700 000

-

-

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

-

-

12

2.

B4. Működési bevételek

224 395 000

-

-

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 097 106 000

-

-

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

43 030 000

-

-

15

2.

OEP-től átvett

20 028 000

-

-

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

-

-

-

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

39 738 000

-

-

18

5.

Önk.költségvetési támogatása műk.

994 310 000

-

-

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

78 003 000

-

-

20

6.

Elvonások és befizetések

-

-

-

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

5 000 000

-

-

22

2.

Felhalm. és tőke jell. bevételek.

144 609 000

-

-

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

80 000 000

-

-

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

-

-

-

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

64 609 000

-

-

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

-

-

-

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

63 849 000

-

-

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

760 000

-

-

30

Költségvetési bevételek összesen

1 755 810 000

-

-

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 598 480 000

-

-

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

563 371 000

-

-

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

113 371 000

-

-

34

2

Műk.c.hitel felvétel

450 000 000

-

-

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 035 109 000

-

-

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

904 349 000

-

-

37

2

Felh.c.hitel felvétel

130 760 000

-

-

38

Bevételek összesen

3 354 290 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

1 718 342 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

861 613 000

-

-

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

108 226 000

-

-

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

576 649 000

-

-

8

- Ebből műk.c.kamat

2 500 000

-

-

9

- Ebből felh.c.kamat

35 000 000

-

-

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

21 513 000

-

-

11

1.

Elvonások, befizetések

-

-

-

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

-

-

-

13

3.

BURSA

1 000 000

-

-

14

4.

Belső ellenőrzési hozzájárulás DBKT

779 000

-

-

15

5.

EFI visszafizetés

380 000

-

-

16

6.

Normatíva visszafizetés

3 500 000

-

-

17

7.

EFOP 3.9.2 pályázat visszafizetés

2 871 000

-

-

18

8.

KLIK

1 255 000

-

-

19

9.

Ügyelet visszafizetés

11 701 000

-

-

20

10.

TOP-4.3.1 Leromlott város pályázat visszafizetés

27 000

-

-

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

110 741 000

-

-

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

90 000

-

-

23

2.

Egyházak

-

-

-

24

3.

Civil szervezetek

500 000

-

-

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

-

-

-

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

-

-

27

6.

Sport

-

-

-

28

7.

MTE

1 000 000

-

-

29

8.

Strand

9 166 000

-

-

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

60 274 000

-

-

31

10.

RNÖ

-

-

-

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

-

-

-

33

12.

Icon Motoros Egyesület

2 000 000

-

-

34

13.

Városgondnokság

150 000

-

-

35

14.

Alföldvíz Zrt.

37 261 000

-

-

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 600 000

-

-

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

23 000 000

-

-

38

1.

Ebből működési

10 000 000

-

-

39

2

Ebből felhalmozási

13 000 000

-

-

40

3

Ebből ügyelet

-

-

-

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 092 684 000

-

-

42

1.

K6. Beruházás

66 308 000

-

-

43

2.

K7. Felújítás

1 005 592 000

-

-

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

19 784 000

-

-

45

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

-

-

46

Költségvetési kiadások összesen

2 811 026 000

-

-

47

Finanszírozási kiadások

543 264 000

-

-

48

4.

Hitelműveletek

543 264 000

-

-

49

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

450 000 000

-

-

50

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése

61 931 000

-

-

51

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

31 333 000

-

-

52

Kiadások összesen

3 354 290 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

230,00

-

2

2024

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

22,00

4

Közalkalmazott

85,00

5

Eü. Szolgálati jogviszony

1,00

6

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

13,25

7

Polgármester

1,00

8

Alpolgármester

1,00

9

Képviselők

7

10

közfoglalkoztatás

99,75

2. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

1 434 550 000

-

-

5

1.

B3. Közhatalmi bevételek

284 700 000

-

-

6

1.

Igazgatási szolgáltatási díj, bírság

7

2

Átengedett közhatalmi bevételek

8

3

Vagyoni típusú adók (ép.)

32 000 000

9

4

Termék, szolg. adói (ip.,if.)

251 000 000

10

5

Közterülethasználat

700 000

11

6

Egyéb közhatalmi bevételek(bírság,pótl,ttd)

1 000 000

12

2.

B4. Működési bevételek

78 527 000

13

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

1 066 323 000

-

-

14

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

20 250 000

15

2.

OEP-től átvett

20 028 000

16

3.

Kölcsön vtér. Roma Önk.

17

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

31 735 000

18

5.

Önk.költségvetési támogatása

994 310 000

19

- Ebből működőképesség megőrzéséhez adható tám.

78 003 000

20

6.

Elvonások és befizetések

21

4.

B6. Működési célú átvétel áht-n kívül

5 000 000

22

2.

Felhalmozási bevételek.

144 609 000

-

-

23

1.

B5. Tárgyi eszköz, föld ért.

80 000 000

24

2.

B5. Pénzügyi befektetések bevétele

25

3.

B5. Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

26

4.

Felh.c.pe.átvétel, támogatások visszatérülése

64 609 000

-

-

27

1.

Önk.költségvetési támogatása felh

28

2.

B2. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n belül

63 849 000

29

3.

B7. Felh.c.pénzeszköz átvétel áht.-n kívül

760 000

30

Költségvetési bevételek összesen

1 579 159 000

-

-

31

4.

B8. Finanszírozási bevételek

1 579 716 000

-

-

32

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

544 607 000

-

-

33

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

94 607 000

34

2

Műk.c.hitel felvétel

450 000 000

35

2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

1 035 109 000

-

-

36

1.

Maradvány felh.c. igénybevétel

904 349 000

37

2

Felh.c.hitel felvétel

130 760 000

38

Bevételek összesen

3 158 875 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

3

1.cím Önkormányzat

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

550 165 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

108 518 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

10 217 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

259 576 000

8

- Ebből műk.c.kamat

2 500 000

9

- Ebből felh.c.kamat

35 000 000

10

4.

K5. Támogatásértékű műk.kiadás

21 513 000

-

-

11

1.

Elvonások, befizetések

12

2.

Hunyadi Gimn. bérlet

13

3.

BURSA

1 000 000

14

4.

Belső ellenőrzés

779 000

15

5.

EFI visszafiz.

380 000

16

6.

Normatíva visszafizetés

3 500 000

17

7.

EFOP 3.9.2 pályázat visszafizetés

2 871 000

18

8.

TOP-5.1.2 Paktum Leromlott város pályázat visszafizetés

1 255 000

19

9.

Ügyelet visszafizetés

11 701 000

20

10.

TOP-3.2.1 Művház pályázat visszafizetés

27 000

21

5.

K5. Működési célú pénzeszköz átadás áht-n kívül

110 741 000

-

-

22

1.

Településgazdálkodási Kft. Piac üzemeltetés

90 000

23

2.

Egyházak

24

3.

Civil szervezetek

500 000

25

4.

Kalocsa Róza Kft.

26

5.

Mezőkovácsházi Polgárőr Egyesület

300 000

27

6.

Sport

28

7.

MTE

1 000 000

29

8.

Strand

9 166 000

30

9.

Településgazdálkodási Kft. városüzemeltetési feladatok

60 274 000

31

10.

RNÖ

32

11.

Medifontana Bt. Kölcsön v.tér.

33

12.

Icon Motoros Egyesület

2 000 000

34

13.

Városgondnokság

150 000

35

14.

Alföldvíz Zrt.

37 261 000

36

6.

K4. Ellátottak juttatása

16 600 000

37

7.

K5. Maradvány, tartalék

23 000 000

-

-

38

1.

Ebből működési

10 000 000

39

2

Ebből felhalmozási

13 000 000

40

3

Ebből ügyelet

41

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 083 404 000

-

-

42

1.

K6. Beruházás

60 866 000

43

2.

K7. Felújítás

1 001 754 000

44

3.

K8. Támogatásértékű felhalmozási kiadások összesen

19 784 000

45

4.

K6.Felhalmozási célú átadás áht-n kívül

1 000 000

46

Költségvetési kiadások összesen

1 633 569 000

-

-

47

Finanszírozási kiadások

1 525 306 000

-

-

48

3.

Irányítószervi támogatás

982 042 000

-

-

49

1.

Működési

982 042 000

50

2.

Felhalmozási

51

4.

Hitelműveletek

543 264 000

-

-

52

1.

Működési célú hitelek, kötvény visszafizetése

450 000 000

53

2.

Fejlesztési célú hitel visszafizetése, kötvénybeváltás

61 931 000

54

3.

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

31 333 000

55

Kiadások összesen

3 158 875 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

88,50

2

2024

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

4

Eü. Szolgálati jogviszony

1,00

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

5,00

6

közfoglalkoztatás

73,50

7

Képviselők

7,00

8

Polgármester

1,00

9

Alpolgármester

1,00

3. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsházi Polgármesteri Hivatal költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

12 539 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

4 536 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

8 003 000

-

-

7

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

8 003 000

8

Költségvetési bevételek összesen

12 539 000

-

-

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

231 567 000

-

-

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

4 303 000

-

-

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

4 303 000

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

227 264 000

-

-

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

227 264 000

15

Bevételek összesen

244 106 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

1.cím Polgármesteri Hivatal

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

240 856 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

183 541 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

24 103 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

33 212 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

3 250 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

1 800 000

10

2.

K7. Felújítás

1 450 000

11

Költségvetési kiadások összesen

244 106 000

-

-

12

Kiadások összesen

244 106 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Létszámkeret

35,75

2

2024

január 1.

3

Ebből:

Köztisztviselő

22,00

4

Közalkalmazott

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

6

közfoglalkoztatás

12,75

4. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

8 338 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

1 000 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

7 338 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

7 338 000

8

Költségvetési bevételek összesen

8 338 000

-

-

9

4.

B8. Finanszírozási bevételek

328 008 000

-

-

10

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

1 531 000

-

-

11

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

1 531 000

12

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

326 477 000

-

-

13

1.

Kötött felhasználású támogatás

314 786 000

14

2.

Egyéb költségvetési támogatás

11 691 000

15

Bevételek összesen

336 346 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

332 916 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

268 473 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

34 443 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

30 000 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

3 430 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

1 842 000

10

2.

K7. Felújítás

1 588 000

11

Költségvetési kiadások összesen

336 346 000

-

-

12

Kiadások
összesen

336 346 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

41,50

2

2024

január 1.

3

Közalkalmazott

37,00

4

Közfoglalkoztatott

4,50

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

0,5

5. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ költségvetése

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Humán Szolgáltató Központ

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

141 683 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

133 122 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

8 561 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

8 561 000

8

2.

OEP-től átvett

9

Költségvetési bevételek összesen

141 683 000

-

-

10

4.

B8. Finanszírozási bevételek

393 130 000

-

-

11

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

7 292 000

-

-

12

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

7 292 000

13

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

385 838 000

-

-

14

1.

Kötött felhasználású támogatás

328 572 000

15

2.

Egyéb költségvetési támogatás

57 266 000

16

Bevételek összesen

534 813 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése 2024. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

533 013 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

261 281 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

34 625 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

237 107 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

1 800 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

1 800 000

10

2.

K7. Felújítás

11

Költségvetési kiadások összesen

534 813 000

-

-

12

Kiadások összesen

534 813 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

F

1

Létszámkeret

53,25

2

2024

január 1.

3

Közalkalmazott

48,00

4

Közfoglalkoztatott

5,25

5

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

0,75

6. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Mezőkovácsházi Város Könyvtár és Kalocsa Róza Művelődési Központ

1. Működési bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Mezőkovácsházi Városi Könyvtár és Kalocsa Róza Művelődési Központ

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési bevételek

14 091 000

-

-

5

2.

B4. Működési bevételek

7 210 000

6

3.

B1. Támogatásértékű működési bevétel

6 881 000

-

-

7

1.

Elkülönített állami pénzalapoktól átvett

6 881 000

8

2.

OEP-től átvett

9

4.

Egyéb működési célú pénzeszköz átvétel áht-n belül

10

Költségvetési bevételek összesen

14 091 000

-

-

11

4.

B8. Finanszírozási bevételek

48 101 000

-

-

12

1.

Működési célú finanszírozási bevétel

5 638 000

-

-

13

1.

Maradvány műk.c.igénybevétel

5 638 000

14

3.

Irányító szervtől kapott támogatás

42 463 000

-

-

15

1.

Kötött felhasználású támogatás

17 867 000

16

2.

Egyéb költségvetési támogatás

24 596 000

17

Bevételek összesen

62 192 000

-

-

2. Működési kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Előirányzat
csoport
száma

Kiemelt
előirányzat
száma

Előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat
megnevezése

2024. évi előirányzat

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Teljesítés a
módosított
százalékában

4

1.

Működési kiadások

61 392 000

-

-

5

1.

K1. Személyi jell. juttatások

39 800 000

6

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szoc.hozzájár.adó

4 838 000

7

3.

K3. Dologi jellegű kiadások

16 754 000

8

2.

Felhalmozási célú kiadások

800 000

-

-

9

1.

K6. Beruházás

10

2.

K7. Felújítás

800 000

11

Költségvetési kiadások összesen

62 192 000

-

-

12

Kiadások
összesen

62 192 000

-

-

3. Létszámkeret

A

B

C

D

E

1

Létszámkeret

9,75

2

2024

január 1.

3

Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

6,0

4

Közfoglalkoztatott

3,75

7. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Normatív állami hozzájárulások

A

B

1

forint

2

Bevétel jogcímei

Állami támogatási összeg

3

Lakosságszám 2023. jan. 1-jén: 5563 fő

2024. évi eredeti

4

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

144 543 965

5

Település üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

77 223 010

6

Zöldterület gazdálkodás

19 115 200

7

Közvilágítás

37 100 000

8

Köztemető fenntartás

100 000

9

Közutak támogatása

20 907 810

10

Lakott külterülettel kapcsolatos feladat támogatása

270 300

11

Üdülőhelyi feladatok támogatása

-

12

Polgármesteri illetmény támogatása

-

13

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

15 576 400

14

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

237 613 675

15

Óvodapedagógusok, és a nevelő munkát segítők bértámogatása

208 529 600

16

Óvodaműködtetési támogatás

32 009 852

17

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

240 539 452

18

Szociális feladatok egyéb támogatása

25 388 982

19

Gyermekétkeztetés támogatása

130 104 557

20

Bölcsőde támogatása

74 247 000

21

Támogató szolgáltatás

19 403 140

22

Időskorúak nappali intézményi ellátása

10 494 900

23

Családsegítés

3 321 550

24

Gyermekjóléti szolgálat

3 321 550

25

Család-és gyermekjóléti Központ

57 941 670

26

Házi segítségnyújtás

41 647 500

27

Szociális étkeztetés

13 153 300

28

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogatása

18 186 496

29

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

397 210 645

30

IX. melléklet alapján önkormányzatot megillető támogatások

31

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

12 310 919

32

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 310 919

33

Összes támogatás

887 674 691

34

Szolidaritási hozzájárulás

7 921 230

35

Mindösszesen támogatás:

879 753 461

8. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat felújítási kiadásainak előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Felújítási cél megnevezése

2024. évi előirányzat összege

Érintett cím

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím száma, neve

4

Elektromos hálózat felújítás

1 450 000

Hivatal

5

Temető fejlesztés

800 000

Önkormányzat

6

Ravatalozó felújítás

8 000 000

Önkormányzat

7

Szántódi üdülő felújítás

12 600 000

Önkormányzat

8

Mártélyi üdülő felújítás

1 000 000

Önkormányzat

9

VP6-7.2.1.1-21 ASZ:3295133057 KÜLTERÜLETI HELYI KÖZUTAK FEJLESZTÉSE FELÚJÍTÁS

59 697 000

Önkormányzat

10

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00035 Táncsics u. 19. pály

57 081 000

Önkormányzat

11

TOP Plusz 1.1.1.-BS1-2022-00003 Helyi gazd. Fejl. Pály.

97 369 000

Önkormányzat

12

TOP Plusz 1.2.1-21-BS1-2022-00019 Élhető települések

434 472 000

Önkormányzat

13

TOP Plusz 2.1.1-21-BS1-2022-00022 Hősök tere 6.

77 639 000

Önkormányzat

14

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00003 Hősök tere 1. pály

64 495 000

Önkormányzat

15

1188 TOP Plusz 1.2.3 Belterületi utak pályázat

188 601 000

Önkormányzat

16

udvari játékok festése

190 500

Óvoda 1. épület

17

teljes épület meszelése

635 000

Óvoda 1. épület

18

udvari játékok festése

190 500

Óvoda 2. épület

19

vízóóraakna, kerticsap akna betonozás

191 000

Óvoda 4. épület

20

udvari játékok festése

190 000

Óvoda 4. épület

21

udvari játékok festése

191 000

Bölcsőde

22

épület meszelés

800 000

Könyvtár, Művelődési ház

23

Összesen

1 005 592 000

-

-

9. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzati felhalmozási kiadásainak feladatonkénti előirányzatai

A

B

C

D

E

F

1

forint

2

2024. évi Felhalmozási kiadás megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Cím

Cím státusza

3

Informatikai eszközbeszerzés

1 800 000

Hivatal

t.e.beszrzés

4

Ifjúsági lakótelep garázs kialakítás

1 000 000

Önkormányzat

beruházás

5

Közvilágítási lámpatestek bővítése

1 000 000

Önkormányzat

beruházás

6

Térfigyelőrendszer Művház

250 000

Önkormányzat

beruházás

7

Gépjármű beszerzés

6 000 000

Önkormányzat

t.e.beszrzés

8

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00035 Táncsics u. 19. pály

6 642 000

Önkormányzat

beruházás

9

TOP Plusz 1.1.1.-BS1-2022-00003 Helyi gazd. Fejl. Pály.

555 000

Önkormányzat

beruházás

10

Geotermikus energia fejl.

9 401 000

Önkormányzat

beruházás

11

Borostyán stranf fürdő felj.

29 677 000

Önkormányzat

beruházás

12

Gép program

2 448 000

Önkormányzat

beruházás

13

Leader eszközbeszerzés 3472422233

2 457 000

Önkormányzat

beruházás

14

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00003 Hősök tere 1. pály

1 436 000

Önkormányzat

beruházás

15

Vis Medica felhalmozási c. átadás

1 000 000

Önkormányzat

felh.c.átadás

16

számítógép beszerzés

635 000

Óvoda 1. épület

t.e.beszrzés

17

klíma beszerzés

635 000

Óvoda 2. épület

t.e.beszrzés

18

kapucsengő kiépítése

64 000

Óvoda 4. épület

t.e.beszrzés

19

EMMI eszközjegyzék pótlása

508 000

Bölcsőde

immat javak besz.

20

TOP 3.1.1 Kerékpárút II. ütem pály. Visszafizetés

19 784 000

Önkormányzat

tám. Felh. C. átadás

21

3 db polc

1 800 000

Humán

t.e.beszrzés

22

87 092 000

-

-

10. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitelfelvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek

A

B

1

forint

2

Fejlesztés megnevezése

Adósságot keletkeztethető ügylet összege

3

Borostyán strandfürdő fejlesztés engedélyezési tervdokumentáció

19 390

4

5

Mindösszesen:

19 390

11. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Pénzben és természeten nyújtott szociális ellátások előirányzata feladatonként

A

B

C

D

E

1

forint

2

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Eredeti

Visszaigényelhető %

Visszaigényelhető

Eredeti Önkorm. önrész

3

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok

4

Köztemetés

1 000 000

0%

-

1 000 000

5

Törvény szerint kötelezően ellátandó feladatok össz.

1 000 000

-

1 000 000

6

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások

7

Helyi önk.által nyújtott egyéb ellátás

10 000 000

0%

-

10 000 000

8

Újszülöttek életkezdési támogatása

100 000

0%

100 000

9

Önkormányzati lakhatással kapcsolatos támogatás

5 500 000

0%

-

5 500 000

10

Önkormányzati rendelet alapján adható támogatások össz.

15 600 000

15 600 000

11

Szociális ellátások összesen

16 600 000

-

16 600 000

12. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzati szinten a működési célú (folyó) bevételek és kiadások mérlege

1. Bevételek

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Közhatalmi bevételek

284 700 000

5

Működési bevétel

201 498 000

6

Önk.költségvetési támogatása

916 307 000

7

Elkülönített áll.pénzalapoktól átvett pe.

43 030 000

8

OEP-től átvett

20 028 000

9

Műk.c.átvett áht-n belül

39 738 000

10

Műk.c.átvett áht-n kívül

5 000 000

11

Műk.c.hitelfelvétel

450 000 000

12

Előző évi műk.c.pénzmaradvány

113 371 000

13

Összesen

2 073 672 000

-

-

14

Hiány

78 003 000

-

2. Kiadások

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Személyi juttatás

861 613 000

5

Munkaadókat terhelő járulék és szoc.hj

108 226 000

6

Dologi kiadás

541 649 000

7

Műk.c.pe.átadás

132 254 000

8

Ellátottak pénzbeli juttatásai

16 600 000

9

Tartalék ügyelet

10

Tartalék

10 000 000

11

Áht-n belüli megelőlegezés

31 333 000

12

Műk.c. hitel visszafizetés

450 000 000

13

Összesen

2 151 675 000

-

-

14

Többlet

13. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzati szinten a felhalmozási és kiadások pénzügyi mérlege

1. Bevételek

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Tárgyi eszköz, immat.j.értékesítés

80 000 000

5

Önk.felhalmozási költségvetési támogatása

6

Felh pályázat vig. Áfája

22 897 000

7

Felh.c.pe.átvétel

64 609 000

8

Felh.c.hitel felvétel

9

EU önerő

10

Előző évi felhalm. Célú pm. Igényvevétele

904 349 000

11

Fejlesztési c. hiány

130 760 000

12

Összesen

1 202 615 000

-

-

2. Kiadások

A

B

C

D

1

forint

2

Kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzatok

3

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

Beruházási kiadások

66 308 000

5

Felújítási kiadások

1 005 592 000

6

Felh.c.pe.átadás

20 784 000

7

Fejlesztési hitel visszafizetés

61 931 000

8

Fejlesztési hitel kamat

35 000 000

9

támogatási kölcsön nyújtás

10

Tartalék

13 000 000

11

12

Összesen

1 202 615 000

-

-

14. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célok szerinti évenkénti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

H

1

forint

2

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettség vállalás éve

Lejárat

Összesen

3

2024.

2025.

2026.

2027.

(5+….+8)

4

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

5

Beruházási célú hiteltörlesztés összesen

61 930 476

43 340 476

37 104 000

54 310 885

196 685 837

6

Ipari park

2016

2026

11 850 000

9 480 000

4 680 000

26 010 000

7

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

2 530 000

2 024 000

2 024 000

5 558 813

12 136 813

8

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

14 110 000

11 288 000

11 288 000

33 730 072

70 416 072

9

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

17 575 000

14 060 000

14 060 000

10 490 000

56 185 000

10

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

1 315 000

1 052 000

1 052 000

532 000

3 951 000

11

Leromlott városi területek

2020

2024

1 625 057

1 625 057

12

Napközis konyhafelújítás

2020

2025

1 796 250

1 436 476

3 232 726

13

Petőfi utca útfelújítás

2021

2024

2 666 669

2 666 669

14

Óvoda tetőfelújítás

2021

2024

462 500

462 500

15

Vp külterületi útfelújítás

2022

2027

4 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

10 000 000

16

Gép program önerő

2022

2027

4 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

10 000 000

17

Összesen

61 930 476

43 340 476

37 104 000

54 310 885

196 685 837

18

Kezességvállalások

2024

2025

2027

2027

Összesen

19

Mezőkovácsházi Településgazdálkodási Kft.

10 000 000

20

összesen

10 000 000

-

-

-

15. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszközök szerinti bontásban

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Hitel állomány január 1-jén

Felvétel
éve

Lejárat
éve

2024.

2025.

2026.

2027.

3

Működési célú

-

-

-

-

4

Fejlesztési célú

196 685 837

134 755 361

91 414 885

54 310 885

5

Útfelújítás (Deák-Móra-Kinizsi)

2017

2027

56 185 000

38 610 000

24 550 000

10 490 000

6

Útfelújítás (Bem)

2017

2027

3 951 000

2 636 000

1 584 000

532 000

7

Útfelújítás (Dózsa u.)

2019

2029

70 416 072

56 306 072

45 018 072

33 730 072

8

Pályázatok önerő biztosítása (4db)

2019

2029

12 136 813

9 606 813

7 582 813

5 558 813

9

Ipari park

2016

2026

26 010 000

14 160 000

4 680 000

-

10

Napközi konyhafelújítás

2020

2025

3 232 726

1 436 476

11

Leromlott városi területek

2020

2024

1 625 057

-

12

Petőfi útfelújítás

2021

2024

2 666 669

-

13

Óvoda tetőfelújítás

2021

2024

462 500

-

14

Vp külterületi útfelújítás

2022

2027

10 000 000

6 000 000

4 000 000

2 000 000

15

Gép program önerő

2022

2027

10 000 000

6 000 000

4 000 000

2 000 000

16

Összesen

196 685 837

134 755 361

91 414 885

54 310 885

16. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

A működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 2024/2025/2026. évi alakulását bemutató mérleg

A

B

C

D

1

forint

2

Megnevezés

2024

2025

2026

3

I. Működési bevételek és kiadások

4

Közhatalmi bevétel (ig.szolg. díj, önk.sajátos műk. bev.)

284 700 000

287 000 000

290 000 000

5

Működési bevételek

224 395 000

227 000 000

229 000 000

6

Támogatásértékű működési bevétel

1 097 106 000

1 084 000 000

1 086 000 000

7

Előző évi kv. kiegészítések visszatérítése

-

-

-

8

Működési célú átvét áht-n kívül

5 000 000

-

-

9

Rövid lejáratú hitel

450 000 000

450 000 000

450 000 000

10

Rövid lejáratú értékpapírok értékesítése, kibocsátása

-

-

-

11

Működési célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

113 371 000

115 000 000

117 000 000

12

Működési célú bevételek ö s s z e s e n

2 174 572 000

2 163 000 000

2 172 000 000

13

Személyi juttatások

861 613 000

842 000 000

850 000 000

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj. adó

108 226 000

108 000 000

112 000 000

15

Dologi kiadások

539 149 000

551 300 000

555 000 000

16

Támogatásértékű működési kiadás

21 513 000

22 000 000

23 000 000

17

Műk.c. pénzeszköz átadás áht-n kívül

110 741 000

112 000 000

113 000 000

18

Ellátottak juttatása

16 600 000

16 600 000

16 600 000

19

Működési célú kölcsönök nyújtása és törlesztése

-

-

-

20

Hitel visszafizetése

450 000 000

450 000 000

450 000 000

21

Működési hitel kamata

2 500 000

2 600 000

2 700 000

22

Áht-n belüli megelőlegezés visszafizetés

31 333 000

31 000 000

30 500 000

23

Tartalékok

10 000 000

9 000 000

8 000 000

24

Működési célú kiadások ö s s z e s e n

2 151 675 000

2 144 500 000

2 160 800 000

25

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások

26

Tárgyi eszköz értékesítés

80 000 000

50 000 000

34 300 000

27

Pénzügyi befektetések bevétele

-

-

-

28

Felh.c. pénzeszköz átadás, támogatás visszatérítése

64 609 000

65 000 000

67 000 000

29

Hosszú lejáratú hitel

130 760 000

156 000 000

160 000 000

30

Felhalmozási célú előző évi pénzmaradvány igénybevétele

904 349 000

910 000 000

930 000 000

31

Felhalmozási célú bevételek ö s s z e s e n

1 179 718 000

1 181 000 000

1 191 300 000

32

Beruházás

66 308 000

75 000 000

76 000 000

33

Felújítás

1 005 592 000

1 001 500 000

1 002 500 000

34

Felhalmozási átadás

1 000 000

1 000 000

1 000 000

35

Befektetési célú részesedés vásárlás

-

-

-

36

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

19 784 000

-

-

37

Hosszú lejáratú hitel visszafizetése

61 931 000

64 000 000

66 000 000

38

Hosszú lejáratú hitel kamata

35 000 000

34 000 000

32 000 000

39

Hosszú lejáratú értékpapírok beváltása

-

-

-

40

Tartalékok

13 000 000

24 000 000

25 000 000

41

Felhalmozási célú kiadások ö s s z e s e n

1 202 615 000

1 199 500 000

1 202 500 000

42

Önkormányzat bevételei Ö S S Z E S E N

3 354 290 000

3 344 000 000

3 363 300 000

43

Önkormányzat kiadásai Ö S S Z E S E N

3 354 290 000

3 344 000 000

3 363 300 000

44

Forráshiány

-

-

-

17. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Az év várható bevételi és kiadási előirányzatának teljesüléséről előirányzat-felhasználási ütemterv, Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 2024. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemterve (adatok ezer forintban)

1. Bevételek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Bevételek:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Közhatalmi bevételek

22 000

24 000

23 000

21 000

24 000

26 000

20 000

19 000

22 000

26 000

26 700

31 000

3

Működési bevételek

18 700

19 000

19 500

21 000

18 000

16 000

15 500

22 500

23 500

19 500

16 000

15 195

4

Támogatásértékű működési bevétel

89 000

91 000

92 000

87 000

86 000

92 000

89 000

88 000

85 000

99 000

102 000

97 106

5

Műk.c.átvett pénzeszközök áht-n kívül

5 000

6

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

11 115

12 000

13 000

15 000

16 000

9 000

10 000

15 000

8 000

12 000

11 000

12 494

7

Pénzmaradvány igénybevétel

99 000

96 000

101 000

106 000

102 000

108 000

105 000

99 000

97 000

104 720

8

Hitel igénybevétel

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

49 672

34 368

9

Összesen:

289 487

291 672

303 172

299 672

295 672

300 672

289 172

293 172

285 172

310 892

205 372

190 163

2. Kiadások

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Kiadások:

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptem.

október

november

december

2

Személyi juttatások

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 801

71 802

3

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj. adó

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 019

9 017

4

Dologi kiadások

49 000

51 000

65 000

42 000

35 000

45 000

54 000

51 000

49 000

56 000

38 000

41 649

5

Támogatásértékű működési kiadás

4 000

5 513

4 000

3 000

5 000

6

Műk.c. pénzeszköz átadás

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 228

9 233

7

Ellátottak juttatása

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 400

1 200

8

Beruházás

8 000

7 000

8 000

7 000

9 000

8 000

7 000

7 000

5 308

9

Felújítás

102 000

101 000

106 607

106 607

106 607

96 000

99 000

101 000

92 000

94 771

10

Támogatásértékű felhalmozási kiadás

19 784

11

Felh.c.pénzeszköz átadás

500

500

12

Finanszírozási kiadás

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

45 272

13

Általános tartalék

11 500

11 500

14

Összesen:

185 720

187 720

311 720

290 720

306 611

301 340

306 327

295 720

294 720

305 720

278 220

289 752

3. Nyitó

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

1

Nyitó

0

103 767

207 719

199 171

208 123

197 184

196 516

179 361

176 813

167 265

172 437

99 589

2

Bevétel

289 487

291 672

303 172

299 672

295 672

300 672

289 172

293 172

285 172

310 892

205 372

190 163

3

Kiadás

185 720

187 720

311 720

290 720

306 611

301 340

306 327

295 720

294 720

305 720

278 220

289 752

4

Egyenleg

103 767

207 719

199 171

208 123

197 184

196 516

179 361

176 813

167 265

172 437

99 589

0

18. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatásokkal megvalósuló programok, projektek bevételei és kiadásai, valamint önkormányzaton kívül ilyen projekthez történő hozzájárulás

1. Programok

A

B

C

D

E

F

G

1

forint

2

Programok megnevezése

Programok kiadásai

Programok bevételei

3

2024. év

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

4

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Helyi fogl.együttm.

1 255 000

277 000

5

TOP-1.1.1 Tárház bekötőút felújítás

-

-

6

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-0005 Helyi identitásfejlesztés

1 209 000

1 209 000

7

TOP-3.2.1-16-BS1-2016-00066 Művház energetikai felújítása

27 000

8

TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00016 Zöld város kialakítása

-

-

9

TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00002 Inkubátorház kialakítása

10

TOP 3.1.1 Kerékpárút fejlesztés I. ütem

11

TOP-3.1.1 Kerékpárút fejlesztés II. ütem

19 784 000

19 784 000

12

VP6-7.2.1.1-21 ASZ:3295133057 Külterületi helyi közutak felújítása

66 130 000

63 113 000

13

EFOP-392-16-2017-00025

2 871 000

14

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00035 Táncsics u. 19. pály

63 932 000

63 932 000

15

TOP Plusz 1.1.1.-BS1-2022-00003 Helyi gazd. Fejl. Pály.

101 356 000

100 726 000

16

TOP Plusz 1.2.1-21-BS1-2022-00019 Élhető települések

441 951 000

441 409 000

17

TOPPLUSZ 2.1.1-21-BS1-2022-00022 Hősök tere 6.

79 579 000

78 209 000

18

Leader eszközbeszerzés 3472422233

2 457 000

1 595 000

19

TOP Plusz 3.3.2-21-BS1-2022-00003 Hősök tere 1. pály

66 150 000

66 150 000

20

1188 TOP Plusz 1.2.3 Belterületi utak pályázat

190 078 000

186 948 000

21

Összesen

1 036 779 000

-

-

1 023 352 000

-

-

2. Európai Uniós támogatással megvalósuló projekthez történő hozzájárulás

A

B

C

1

Projekt megnevezése

Támogatott gazdasági társaság

Önkormányzati támogatás összege

2

3

4

5

Összesen

19. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által várhatóan adandó közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

1

2024. évi várható közvetett támogatások

forint

2

Bevételi jogcím

Adott kedvezmény

3

Ellátottak térítési díjának, illetve kártérítésésnek méltányossági alapon történő elengedésének összege

4

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

5

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

6

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

7

Építményadó

8

Helyi iparűzési adó

359 674

9

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

10

Összesen

359 674

20. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat létszámkerete

A

B

C

D

E

F

1

Megnevezés

Közalkalmazotti

Köztisztviselő

Munka törvénykönyv

Egyéb foglalkoztatás

Összesen

2

álláshely

álláshely

hatálya alá tartozó

álláshely

3

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

4

Óvónő

17

17

5

Dajka

8

8

6

Óvodatitkár

1

1

7

Pedagógiai asszisztens

2

2

8

karbantartó (rehab)

0,5

0,5

9

Összesen

28

0,5

28,5

10

Bölcsődei szakmai vezető

1

1

11

kisgyermeknevelő

6

6

12

bölcsődei dajka

2

2

13

Összesen:

9

9

14

Mindösszesen:

37

0

0,5

0

37,5

15

Humán Szolgáltató Központ

16

Gondozónő-házi segítségnyújtás

10

10

17

Család és Gyermekjóléti központ vezető és int.vezető és esetmenedzser

1

1

18

esetmenedzser-családsegítő

7

7

19

szociális asszisztens

2

2

20

iskolai szociális munkás

4

4

21

szociális diagnózis felvételi
esetmenedzer

1

1

22

gépkocsivezető, karbantartó, fűtő

1

1

23

technikai személyzet

1

1

24

Család és gyermekjóléti szolgálat

1

1

25

Klubvezető

1

1

26

Idősek Klubja gondozó

2

2

27

Támogatószolgálat szakmai vezető

1

1

28

gondozó

2

2

29

segítő

1

1

30

Szoc. Étkezés - szoc. Segítő

2

2

31

konyha - élelmezésvezető

1

1

32

szakács

3

3

33

hentes

1

1

34

konyhalány

3

3

35

adminisztratív dolgozó és konyhalány

2

2

36

gépkocsivezető

1

1

37

Mindösszesen:

48

0

0

0

48

38

Városi Könyvtár

39

Intézményvezető

1

1

40

Könyvtáros

2

2

41

Könyvtáros-informatikus

1

1

42

művelődésszervező szakmai vezető

1

1

43

művelődésszervező

1

1

44

Összesen

0

0

6

0

6

45

Önkormányzat

46

Polgármester

1

1

47

Iskola védőnő

1

1

48

EFI munkatárs

2

2

49

pályázati referens

2

2

50

Gépkocsivezető, egyéb kisegítő

1

1

51

Összesen:

0

0

5

2

7

52

1 fő teljes munkaidős munka törvénykönyve hatálya alá tartozó álláshely létesül 2024. március 01. naptól

53

Polgármesteri Hivatal

54

Jegyző

1

1

55

Aljegyző

1

1

56

Köztisztviselő

20

20

57

Takarító

1

1

58

Összesen

0

22

1

0

23

59

Összes álláshely 2024. január 01-én

85

22

12,5

2

121,5

60

Alpolgármester

1

1

61

Képviselők

7

7

62

Közfoglalkoztatás

63

Helyi sajátosság 36 fő 2023.03.01-2024.02.29

9

9

64

Helyi sajátosság 35 fő 2024.03.01-2025.02.28

26,25

26,25

65

Mezőgazdaság 17 fő 2023.03.01-2024.02.29

4,25

4,25

66

Mezőgazdaság 17 fő 2024.03.01-2025.02.28

12,75

12,75

67

Szociális program 11 fő 2023.03.01-2024.02.29

2,75

2,75

68

Szociális program 11 fő 2024.03.01-2025.02.28

8,25

8,25

69

Önkormányzat hosszabb időtartamú közfogl. 13 fő 2023.12.01-2024.02.29

3,25

3,25

70

Önkormányzat hosszabb időtartamú közfogl. 14 fő 2024.03.01-2024.08.31

7

7

71

Polgármesteri Hivatal Hosszabb időtartamú közfogl. 17 fő 2023.12.01-2024.02.29

4,25

4,25

72

Polgármesteri Hivatal Hosszabb időtartamú közfogl. 17 fő 2024.03.01-2024.08.31

8,5

8,5

73

HSZK huzamosabb időtartamú közfogl. 7 fő 2023.12.01-2024.02.29

1,75

1,75

74

HSZK hosszabb időtartamú közfogl. 7 fő 2024.03.01-2024.08.31

3,5

3,5

75

HSZK duális képzés - tanuló

0,75

0,75

76

Óvoda hosszabb időtartamú közfogl. 6 fő 2023.12.01-2024.02.29

1,5

1,5

77

Óvoda hosszabb időtartamú közfogl. 6 fő 2024.03.01-2024.08.31

3

3

78

Könyvtár hosszabb időtartamú közfogl. 5 fő 2023.12.01-2024.02.29

1,25

1,25

79

Könyvtár hosszabb időtartamú közfogl. 5 fő 2024.03.01-2024.08.31

2,5

2,5

80

Összesen:

85

22

113

10

230

21. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat kötelező és nem kötelező feladatellátásának bemutatása

1

ezer forint

2

kötelező feladat

nem kötelező feladat

államigazgatási feladat

3

Intézmények/tevékenységek

kiadás

normatíva

műk. bev.,átvett, pm igénybevét.

önkorm.tám

összesen

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

kiadás

normatíva

műk.b.+átvett.

önkorm.tám

össz.

4

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

5

Víztermelés- kezelés

0

832

-832

0

0

0

0

0

6

Szennyvíz term. Kez.

37261

898

36363

37261

0

0

7

TOP 3.1.1 Kerékpárút II. ütem

19784

19784

19784

0

0

8

Közutak üzemeltetése

1000

1000

1000

0

0

0

0

9

Üdültetés

0

0

2991

2117

874

2991

10

EFI iroda müködtetése

0

0

28580

25200

3380

28580

0

0

11

MÁV vasútállomás

0

0

1785

1785

0

1785

0

0

12

Buszpályaudvar üzemeltetése

0

0

38

1936

-1898

38

0

0

13

Iparterület üzemeltetése

500

500

500

0

14

Lakóingatlanok üzemeltetése

505

910

-405

505

0

0

0

0

15

Nem lakóingatlanok üzemeltetése

21594

25695

-4101

21594

0

0

0

0

16

Mezőgazdasági támogatások

350

-350

0

0

0

17

Zöldterület kezelés

800

800

800

0

0

0

0

18

Zöldterület meztep

60274

40023

5000

15251

60274

0

0

19

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

198839

15846

5000

177993

198839

2655

-2655

0

0

0

20

Ingatlan értékesítés

80000

-80000

0

0

0

21

Közvilágítási feladatok

50000

29180

20820

50000

0

0

0

0

22

Városgazdálkodási feladatok

17032

100

882

16050

17032

0

0

0

0

23

Központi ktgvetési befizetések

34833

34833

34833

0

0

0

0

24

Bursa

0

0

1000

1000

1000

0

0

25

Orvosi ügyelet

11701

513

11188

11701

0

0

0

0

26

Támogató szolg.

0

0

1950

-1950

0

27

védőnői szolgálat

7528

6828

700

7528

0

0

28

Fogászati alapellátás

13542

13338

204

13542

0

0

0

0

29

VM támogatás szerz.

0

0

1000

1000

1000

0

0

30

Lakhatással kapcs.tel.támogatás

5500

5500

0

5500

0

0

31

Települési támogatás

10100

10100

0

10100

0

0

0

0

32

Köztemetés

1000

1000

345

-345

1000

0

0

0

0

33

Hosszabb közfoglalkoztatás

5635

4815

820

5635

0

0

0

0

34

Kistérségi munkaprogram

27785

15435

12350

27785

0

0

0

0

35

Sportlétesítmény működtetése

1385

1385

1385

0

0

0

0

36

Civil szervezetek támogatása

0

0

3950

3950

3950

0

0

37

Egyéb közösségi társadalmi tevékenység

18000

18000

18000

0

0

0

0

38

Fürdő

0

0

22439

22439

22439

0

0

39

VP külterületi út pályázat

66130

62501

3629

66130

0

0

40

TOP 3.2.1-16-BS1-2016-00066 Műv. Ház energetika

27

27

27

0

0

41

TOP-PLUSZ Táncsics 19 felújítás

63932

63932

63932

0

0

42

TOP-PLUSZ Élhető települések

441951

441951

441951

0

0

43

GÉP program

2448

2448

2448

0

0

44

EFOP 3.9.2 pályázat

2871

2871

2871

0

0

45

TOP-PLUSZ helyi gazdaságfejlesztés

101356

22897

78459

101356

0

0

46

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00005 Helyi identitás és kohézió

1209

1209

1209

0

0

47

TOP-5.1.2-15-BS1-2016-00008 Paktum

1255

1255

1255

0

0

48

TOP PLUSZ belterületi utak pályázat

190078

190078

190078

0

0

49

TOP-PLUSZ Hősök 6. felújítás

79579

16919

62660

79579

0

0

50

TOP-PLUSZ Hősök 1. fejlesztés

66150

66150

66150

0

0

51

Geotermikus energia fűtés projekt

9401

9401

9401

0

0

52

Borostyán strandfürdő és kemping fejlesztése

0

0

29677

29677

29677

53

Leader eszköz besz.

2457

1348

1109

2457

0

0

54

Finanszírozás

511931

450000

61931

511931

0

0

55

Adóbevételek

284700

-284700

0

0

0

0

56

önkorm. Elszámolásai

998956

-998956

0

0

57

Összesen:

2085373

101749

1998162

-14538

2085373

91460

0

35643

55817

91460

0

0

0

0

0

58

Polgármesteri Hivatal

0

0

0

0

59

Önkormányzat igazgatási tevékenysége

214115

144544

7707

61864

214115

0

0

0

0

60

Adók illetékek

16321

16321

16321

0

0

0

0

61

Közfoglalkoztatás

12866

7624

5242

12866

0

62

Könyvelési szolg.

0

0

804

1511

-707

804

63

Összesen:

243302

144544

15331

83427

243302

804

0

1511

-707

804

0

0

0

0

0

64

Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

65

Óvoda

228603

208529

1531

18543

228603

0

0

66

Működés

21137

32010

500

-11373

21137

0

0

67

Bölcsőde

76066

74247

500

1319

76066

0

0

68

SNI

3202

0

3202

3202

0

0

69

Hosszabb i. közfogl.

0

0

7338

7338

0

7338

70

Össz.

329008

314786

2531

11691

329008

7338

0

7338

0

7338

0

0

0

0

0

71

Humán Szolgáltató Központ

0

72

Házi segíts.

55369

41648

8166

5555

55369

0

0

73

Gyermekjóléti Közp

118821

84917

22818

11086

118821

0

0

74

Családsegítés

8881

6643

1342

896

8881

0

0

75

Idősek Nappali Ellátása

22553

10495

4245

7813

22553

0

0

76

Szoc. Étk.

68491

11733

36431

20327

68491

0

0

77

HSZK iskola étkezés

156144

130321

28062

-2239

156144

0

0

78

Vendég étkeztetés

0

0

62873

65320

-2447

62873

79

Nyári gyermek étk.

1485

1204

281

1485

0

0

80

Támogató Szolgálat

0

0

31635

19403

5027

7205

31635

0

81

Hosszabb i. közfogl.

0

0

8561

8561

0

8561

0

82

össz.

431744

286961

101064

43719

431744

103069

19403

78908

4758

103069

0

0

0

0

0

83

Városi Könyvtár

0

0

0

84

Könyvtár

7671

0

7671

7671

0

0

85

szolg.

22890

6156

9216

7518

22890

0

0

86

kszr

0

0

5263

4610

653

5263

87

Tájház

0

0

421

421

421

88

Értéktár

100

100

100

0

0

89

Művház

18966

6155

4578

8233

18966

90

Hosszabb i. közfogl.

0

0

6881

6881

0

6881

91

Összesen:

49627

12311

13794

23522

49627

12565

0

11491

1074

12565

0

0

0

0

0

92

Mindösszesen:

3139054

860351

2130882

147821

3139054

215236

19403

134891

60942

215236

0

0

0

0

0

93

94

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatására 25389 eFt támogatás realizálódott. A települési támogatáson, a köztemetésen, és a lakhatással kapcsolatos támogatáson túl a gyermekjóléti központon 8789 eFt került számításba vételre a normatívából. Rendkívül kívüli önkormányzati támogatásként 78.003 eFt került betervezésre. Fejlesztésekre tervezett hitelfelvétel 130.760 eFt.

22. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Likviditási terv 2024. évi

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

forint

2

Hónap

Jelleg

Nyitó állomány

Pénzforgalmi

Záró állomány

Finanszírozási bevétel igénybevétele

Korrigált záró egyenleg

3

Bevétel

Kiadás

Egyenleg

Felvétel

Törlesztés

Egyenleg

4

Január

Havi

1 082 016 371

145 000 000

210 000 000

- 65 000 000

1 017 016 371

160 000 000

31 000 000

129 000 000

1 146 016 371

5

Halmozott

145 000 000

210 000 000

- 65 000 000

160 000 000

31 000 000

129 000 000

6

Február

Havi

1 146 016 371

155 000 000

235 000 000

- 80 000 000

1 066 016 371

150 000 000

28 000 000

122 000 000

1 188 016 371

7

Halmozott

300 000 000

445 000 000

- 145 000 000

310 000 000

59 000 000

251 000 000

8

Március

Havi

1 188 016 371

186 000 000

264 000 000

- 78 000 000

1 110 016 371

120 000 000

31 000 000

89 000 000

1 199 016 371

9

Halmozott

486 000 000

709 000 000

- 223 000 000

430 000 000

90 000 000

340 000 000

10

Április

Havi

1 199 016 371

179 000 000

256 000 000

- 77 000 000

1 122 016 371

130 000 000

25 000 000

105 000 000

1 227 016 371

11

Halmozott

665 000 000

965 000 000

- 300 000 000

560 000 000

115 000 000

445 000 000

12

Május

Havi

1 227 016 371

161 000 000

224 000 000

- 63 000 000

1 164 016 371

175 000 000

30 000 000

145 000 000

1 309 016 371

13

Halmozott

826 000 000

1 189 000 000

- 363 000 000

735 000 000

145 000 000

590 000 000

14

Június

Havi

1 309 016 371

149 000 000

201 000 000

- 52 000 000

1 257 016 371

195 000 000

31 000 000

164 000 000

1 421 016 371

15

Halmozott

975 000 000

1 390 000 000

- 415 000 000

930 000 000

176 000 000

754 000 000

16

Július

Havi

1 421 016 371

137 000 000

215 000 000

- 78 000 000

1 343 016 371

160 304 000

29 000 000

131 304 000

1 474 320 371

17

Halmozott

1 112 000 000

1 605 000 000

- 493 000 000

1 090 304 000

205 000 000

885 304 000

18

Augusztus

Havi

1 474 320 371

140 000 000

228 000 000

- 88 000 000

1 386 320 371

119 000 000

48 000 000

71 000 000

1 457 320 371

19

Halmozott

1 252 000 000

1 833 000 000

- 581 000 000

1 209 304 000

253 000 000

956 304 000

20

Szeptember

Havi

1 457 320 371

134 000 000

225 000 000

- 91 000 000

1 366 320 371

121 000 000

75 000 000

46 000 000

1 412 320 371

21

Halmozott

1 386 000 000

2 058 000 000

- 672 000 000

1 330 304 000

328 000 000

1 002 304 000

22

Október

Havi

1 412 320 371

135 000 000

211 000 000

- 76 000 000

1 336 320 371

131 000 000

85 000 000

46 000 000

1 382 320 371

23

Halmozott

1 521 000 000

2 269 000 000

- 748 000 000

1 461 304 000

413 000 000

1 048 304 000

24

November

Havi

1 382 320 371

110 000 000

270 000 000

- 160 000 000

1 222 320 371

85 600 000

82 000 000

3 600 000

1 225 920 371

25

Halmozott

1 631 000 000

2 539 000 000

- 908 000 000

1 546 904 000

495 000 000

1 051 904 000

26

December

Havi

1 225 920 371

124 810 000

272 026 000

- 147 216 000

1 078 704 371

51 576 000

48 264 000

3 312 000

1 082 016 371

27

Halmozott

1 755 810 000

2 811 026 000

- 1 055 216 000

1 598 480 000

543 264 000

1 055 216 000

23. melléklet a 4/2024. (IV. 1.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás az Önkormányzat felvehető hitelének nagyságrendjéről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 29/A § szerinti kimutatás

Adatok eFt-ban

2

Megnevezés

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

2032

2033

3

Helyi adók

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

283 000

4

Tulajdonosi bevételek

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

22 811

5

Díjak, pótlékok bírságok, települési adók

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

1 700

6

Immateriális javak, ingatlanok, tárgyi eszközök értékesítése

80 000

11 000

3 000

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

7

Részesedések értékesítése, és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

8

Privatizációból származó bevétel

9

kezességvállalással és garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

10

Saját bevétel összesen

387 511

318 511

310 511

309 011

309 011

309 011

309 011

309 011

309 011

309 011

11

12

Saját bevétel 50 %-a

193 756

159 256

155 256

154 506

154 506

154 506

154 506

154 506

154 506

154 506

13

14

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

70 000

48 000

40 000

30 000

14 000

13 000

-

-

-

15

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

16

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

17

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

18

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

19

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

20

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

21

Kezesség- és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

10 000

22

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

80 000

48 000

40 000

30 000

14 000

13 000

-

-

-

-

23

24

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

-

-

-

25

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

26

Összes tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

80 000

48 000

40 000

30 000

14 000

13 000

-

-

-

-

27

Helyi önkormányzat adósságot keletkeztetett kötelezettségvállalásának felső határa (50 %-os korlát figyelembevételével)

113 756

111 256

115 256

124 506

140 506

141 506

154 506

154 506

154 506

154 506

28

Beruházások. felújítások, hosszú lejáratú működési hitel felvétel, melyek a Stabilitási tv. 3. §. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet keletkeztethetnek:

19 390

29

Borostyán strandfürdő fejlesztés engedélyezési tervdokumentáció

19 390

30

31

Egyéb beruházások, felújítások, amelyek nem kormányengedély kötelesek

32 688

32

Geotermikus fűtésrendszer megvalósíthatósági tanulmány

9 401

33

80 férőhelyes vndégház együttes tervezési költségei

10 287

34

TOP PLUSZ pályázatok előkészítési költségei

13 000

35

Mindösszesen:

52 078