Battonya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015. (VI.26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 06. 27- 2015. 06. 27

Battonya Város Önkormányzata Képviselő-testületének

15/2015. (VI.26.) önkormányzati rendelete


az önkormányzat 2015.évi költségvetéséről szóló 3/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról



Battonya Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f./ pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az önkormányzat 2015. évi költségvetését megállapító 3/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet módosítására a következőket rendeli el:



1.§

Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2.§ (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Önkormányzat gazdálkodásában:

a) a Battonyai Polgármesteri Hivatal

b) a Battonya Város Önkormányzata

c) a Battonya Városi Önkormányzat Városellátó Szervezet

d) a Battonya Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet

e) a Városi Művelődési Központ és Könyvtár

külön címeket alkotnak.”


2.§

A Rendelet 3.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3.§     A Képviselő-testület az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek (intézmények) együttes 2015. évi költségvetését:   


1.071.405

eFt

bevétellel és kiadással







839.802

eFt

működési kiadással



ezen belül

354.005

eFt

személyi juttatás

86.976

eFt

munkaadókat terhelő járulékok

277.821

eFt

dologi kiadás

61.214

eFt

ellátottak pénzbeli juttatásai

59.786

eFt

egyéb működési célú kiadások




199.343

eFt

felhalmozási kiadással



ezen belül

94.663

eFt

beruházások

28.500

eFt

felújítások

76.180

eFt

egyéb felhalmozási célú kiadások

32.260

eFt

finanszírozási kiadással


állapítja meg.”




3.§

A Rendelet 4.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4.§     A Képviselő-testület az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek (intézmények) együttes, Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének bevételi előirányzatait az 1. melléklet szerint, a kiadási előirányzatait a 2. melléklet szerint fogadja el.”


A Rendelet 5.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5.§     A Képviselő-testület Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének a címenkénti és az önkormányzat összesített kiemelt bevételi előirányzatait a 3. melléklet szerint, a címenkénti és az önkormányzat összesített kiemelt kiadási előirányzatait és a 2015. évi engedélyezett létszámkeretet a 4. melléklet szerint fogadja el.”


A Rendelet 6.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6.§     A Képviselő-testület Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, költségvetési egyenlegét működési és felhalmozási egyenleg szerinti bontásban a 4/A melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 7.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7.§     A Képviselő-testület Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének egyéb működési célú kiadásai előirányzatait részletezve az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 8.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„8.§     A Képviselő-testület Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének az ellátottak pénzbeli juttatásai előirányzatát a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 9.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„9.§     A Képviselő-testület Battonya Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének felhalmozási kiadási előirányzatait címenként és feladatonként részletezve a 7. melléklet szerint, a felhalmozási bevételek előirányzatait címenként és feladatonként részletezve a 8. melléklet szerint, a felhalmozási kiadások és felhalmozási bevételek mérlegszerű bemutatását a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 10.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„10.§   A Képviselő-testület a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 2. melléklete szerinti, a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatására meghatározott mutatószámok és fajlagos összegek alapján, a Battonya Város Önkormányzatára vonatkozó állami hozzájárulás összegét és annak részletezését a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 14.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„14.§   A Képviselő-testület az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek (intézmények) költségvetési bevételi előirányzatait és költségvetési kiadási előirányzatait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.”


A Rendelet 21.§-hoz kiegészítés:

„A Képviselő-testület a meghatározott célra elkülönített tartalékot az egyéb működési célú kiadások előirányzatait részletező 5. melléklet szerint hagyja jóvá.”






4.§

A Rendelet 22.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„22.§   A Képviselő-testület a Strandfürdő részére átadott pénzeszköz - bérleti szerződés szerinti- ellenőrzésére, és teljesítésigazolására a külön KT. határozatban létrehozandó 3 fős ad-hoc bizottságot bízza meg.”


5.§

A Rendelet Bevételekről szóló 1. melléklete helyébe e rendelet Bevételekről szóló 1. melléklete lép.


6.§

A Rendelet Kiadásokról szóló 2. melléklete helyébe e rendelet Kiadásokról szóló 2. melléklete lép.


7.§

A Rendelet Bevételek kiemelt előirányzatonként és intézményenként című 3. melléklete helyébe e rendelet kiemelt Bevételi előirányzatok intézményenként című 3. melléklete lép.


8.§

A Rendelet Kiadások kiemelt előirányzatonként és intézményenként című 4. melléklete helyébe e rendelet kiemelt Kiadási előirányzatok intézményenként című 4. melléklete lép.


9.§

A Rendelet Átadott pénzeszközök eft-ban című 5. melléklete helyébe e rendelet Egyéb működési célú kiadások részletezése című 5. melléklete lép.


10.§

A Rendelet Ellátottak pénzbeli juttatásai eft-ban című 6. melléklete helyébe e rendelet Ellátottak pénzbeli juttatásai előirányzat részletezése című 6. melléklete lép.   


11.§

A Rendelet Felhalmozási kiadások eft-ban című 7. melléklete helyébe e rendelet Felhalmozási kiadások részletezése című 7. melléklete lép.   


12.§

A Rendelet Felhalmozási bevételekről szóló 8. melléklete helyébe e rendelet Felhalmozási bevételekről szóló 8. melléklete lép.


13.§

A Rendelet 2015. évi felhalmozási bevételek és kiadások bemutatása mérlegszerűen, eft-ban című 9. melléklete helyébe e rendelet 2015. évi felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások bemutatása mérlegszerűen című 9. melléklete lép.


14.§

A Rendelet 2015. évi állami hozzájárulások című 10. melléklete helyébe e rendelet 2015. évi állami hozzájárulások című 10. melléklete lép.


15.§

A Rendelet Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal kormányzati funkciónkénti költségvetés című 11. melléklete helyébe e rendelet Önkormányzat és a Battonyai Polgármesteri Hivatal kormányzati funkciónkénti költségvetése című 11. melléklete lép.





16.§

A Rendelet kötelező és nem kötelező feladatok kiemelt előirányzatait és a kiadási előirányzatok forrásait bemutató 12. melléklete helyébe e rendelet 2015. évi költségvetési bevételi előirányzatai és költségvetési kiadási előirányzatai intézményenként kötelező feladatok, önként vállalat feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban című 12. melléklete lép.


17.§

A Rendelet Önkormányzat előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 15. melléklete helyébe e rendelet Önkormányzat előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 13. melléklete lép.


18.§

A Rendelet Battonya Város Önkormányzatának likviditási tervét bemutató 16. melléklete helyébe e rendelet Battonya Város Önkormányzatának likviditási tervét bemutató 14. melléklete lép.


19.§

A Rendelet a Battonyai Polgármesteri Hivatal előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 17. melléklete helyébe e rendelet a Battonyai Polgármesteri Hivatal előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 15. melléklete lép.


20.§

A Rendelet az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 18. melléklete helyébe e rendelet az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 16. melléklete lép.


21.§

A Rendelet a Városellátó Szervezet előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 19. melléklete helyébe e rendelet a Városellátó Szervezet előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 17. melléklete lép.

22.§

A Rendelet a Városi Művelődési Központ és Könyvtár előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 20. melléklete helyébe e rendelet a Városi Művelődési Központ és Könyvtár előirányzat felhasználási ütemtervéről szóló 18. melléklete lép.




23.§

E rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.


Battonya, 2015. június 25.




                            ..…………………….                                  …………………………….

                                   Marjai János                                                  Varga István Tamás                                

                                   polgármester                                                           jegyző

                                                                                                     


                       






Kihirdetve: Battonya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról.






Battonya, 2015. június 26.


                                                                                                    ……………………………

                                                                                                         Varga István Tamás

                                                                                                                    jegyző