Battonya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (V. 11.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 9/2016. (IV.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 13- 2023. 05. 14

Battonya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (V. 11.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 9/2016. (IV.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.05.13.

Battonya Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el:

1. § A helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 9/2016. (IV.13.) önkormányzati rendelet I. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

„2/A. Polgármesteri Elismerő Oklevél

2/A. § (1) Az oklevél azon személyek vagy közösségek tevékenységének az elismerésére adományozható a polgármester által, akiknek a tevékenysége Battonya város közjavát szolgálja, a város érdekében értékes tevékenységet fejtenek ki, kiváló munkateljesítményt nyújtanak és e hasznos tevékenység nem tartozik a rendeletben meghatározott egyéb kitüntető címek adományozásának körébe.

(2) A kitüntetés a város címerével ékesített díszes oklevél. Az oklevelet a polgármester írja alá.”

2. § A helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 9/2016. (IV.13.) önkormányzati rendelet a következő 7/A. §-sal egészül ki:

„7/A. § (1) A Polgármesteri Elismerő Oklevél adományozására bármely települési képviselő javaslatot tehet a polgármesternek.

(2) A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre méltónak tartott személy vagy szervezet nevét, címét, tevékenységének ismertetését.

(3) Az oklevélből évente 3 db adományozható.

(4) Az oklevelet a polgármester adja át a mindenkor aktuális jelentőséggel bíró ünnepségen vagy képviselő-testületi ülésen.

(5) Egy adott évben egy személy, illetve szervezet csak egy ilyen elismerő címben részesülhet.

(6) Ugyanaz a személy vagy szervezet csak 5 év eltelte után részesíthető ismételten ilyen elismerő címben.

(7) A Polgármesteri Elismerő Oklevélhez pénzjutalom nem társul.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő második napon lép hatályba.