Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012. (III.01.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2022. 07. 01

Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2012. (III.01.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

2022.07.01.

Dombegyház Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Dombegyház Nagyközség Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában lévő, illetve a jövőben tulajdonába kerülő

a) ingatlan és ingó vagyonra, valamint vagyoni értékű jogokra (továbbiakban: ingatlan és ingó vagyon), továbbá

b) a pénztulajdonra, a tagsági jogot megtestesítő értékpapírokra, illetve közhasznú társaságban és gazdasági társaságban az Önkormányzatot megillető egyéb társasági részesedésekre (továbbiakban: portfolió vagyon).

Az önkormányzati vagyon

2. § (1) Az Önkormányzat vagyona (továbbiakban: önkormányzati vagyon) törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó üzleti vagyonból áll.

(2) A törzsvagyon tárgyai forgalomképtelenek vagy korlátozottan forgalomképesek. A törzsvagyonba tartozó vagyontárgyak körét törvény, valamint az Önkormányzat rendelete állapítja meg.

(3)1

(4) Az egyes vagyontárgyak csoportosítását, illetve törzsvagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója, jellege szerint kell elvégezni.

3. § Forgalomképtelen törzsvagyon tárgyak (1. melléklet)

a) a helyi közutak és műtárgyaik,

b) közterek és parkok,

c) az önkormányzati tulajdonba kerülő vizek és közcélú vízi létesítmények,

d) a levéltári anyagok,

e) mindaz a vagyoni kör, melyet törvény vagy a Képviselő-testület rendelettel annak nyilvánít.

4. § Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon tárgyak (2. melléklet)

a) önkormányzati költségvetési szervek használatában lévő vagyon,

b) intézmények és középületek,

c) közművek,

d) az önkormányzat tulajdonába kerülő műemlék épület,

e) az önkormányzat tulajdonába kerülő muzeális emlék,

f) az önkormányzat tulajdonába kerülő védett természeti terület,

g) mindazon vagyoni kör, melyet törvény vagy a Képviselő-testület rendelettel annak nyilvánít.

5. § Üzleti vagyon – ha jogszabály másként nem rendelkezik – mindazon vagyontárgy, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe. (3. melléklet)

6. § (1) A Képviselő-testület a vonatkozó törvény alapján, a törvény keretei között rendeletben dönt

a) egy vagyontárgy törzsvagyonná nyilvánítása,

b) a forgalomképtelen vagyontárgy korlátozottan forgalomképessé nyilvánítása,

c) a korlátozottan forgalomképes vagyontárgy forgalomképtelenné nyilvánítása,

d) a törzsvagyoni körbe tartozó (forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes) vagyontárgy üzleti vagyoni körbe történő átsorolása tárgyában.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak szerinti döntéshez a Képviselő-testület minősített szavazattöbbséggel igénylő döntése szükséges.

(3) Az ingatlan forgalomképtelensége megszűnik, amennyiben

a) a külön jogszabály alapján lefolytatott telekrendezési eljárásban közterületből lejegyzésre kerül sor, illetve

b) a telekrendezési határozat végrehajtása érdekében a tulajdonosok megállapodnak.

(4) Az ingatlan forgalomképtelensége megszűnhet – külön jogszabályban foglalt eljárással végrehajtott – funkcióváltás esetén, továbbá az önkormányzati költségvetési szerv megszüntetésével is.

(5) A Képviselő-testület minősített szavazattöbbséget igénylő döntésével – a törvényben foglaltak szem előtt tartásával – az egyes vagyontárgyak hasznosításáról hozandó önkormányzati döntéssel egyidejűleg a vagyontárgy forgalomképességét is érintő besorolását megváltoztathatja.

A tulajdoni jogok gyakorlása

7. § (1) Az Önkormányzatot – az önkormányzatokról szóló törvényben meghatározott eltérésekkel – megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonosi jogok gyakorlása – eltérő rendelkezés hiányában – magában foglalja a vagyontárgy bérletével, használatával, hasznainak szedésével, elidegenítésével, megterhelésével és más módon történő hasznosításával kapcsolatban a tulajdonost megillető jogosítványok gyakorlását, jognyilatkozatok tételét és kötelezettségek vállalását, ideértve a vagyontárgyat érintő hatósági eljárásban a tulajdonost illető nyilatkozattételi jogot (tulajdonosi hozzájárulás kiadását), továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél (peres fél) jogát.

(3) A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület, illetve átruházott hatáskörben a Képviselő-testület bizottságai és a polgármester gyakorolják. A tulajdonosi jogokat hatáskör-átruházás alapján gyakorló szerv e hatáskörét nem ruházhatja tovább más szervre.

(4) A tulajdonosi jogok gyakorlója az Önkormányzat vagyontárgyainak kezelését vagyonkezelési szerződéssel e rendelet keretei között bízhatja másra. A vagyonkezelő a szerződéssel összhangban a tulajdonos nevében (eseti vagy általános meghatalmazás alapján) gyakorolja a tulajdonost a polgári jogi kapcsolatokban megillető jogokat s teljesíti a tulajdonos ilyen kötelezettségeit.

Eljárás a tulajdonos képviseletében

8. § (1) A tulajdonos képviseletében eljáró szervek jogaikat önállóan gyakorolják az alábbiak szerint:

a) a tulajdonosi jogokat gyakorló szerv vagy személy e rendeletben foglaltak szerint,

b) a törvény rendelkezése alapján az önkormányzati vagyont kezelő személy, a vonatkozó törvényi rendelkezésekkel összhangban e rendeletben foglaltak szerint, továbbá

c) a képviselet jogát szerződés alapján ellátó személy meghatalmazás alapján, a szerződés keretén belül.

(2) A tulajdonosi jogokat gyakorló szerv vagy személy az ingatlan és ingó vagyon használatával (bérletével) összefüggésben gyakorolja a használatba adó vagy használatba vevő jogait és kötelezettségeit.

(3) A Képviselő-testületet a polgármester képviseli, aki e jogát a polgári jog szabályainak megfelelően bízhatja másra. A települési képviselő megbízás alapján képviselheti a Képviselő-testületet.

(4) Portfolió vagyon kezelése körében a gazdasági társaság legfőbb szerve ülésén eseti meghatalmazással képviseltetheti magát a tulajdonos önkormányzat.

Az önkormányzati vagyon értékének és a tulajdonosi jogok gyakorlójának meghatározása

9. § (1) Az Önkormányzat ingatlan vagyonát a számviteli nyilvántartás szerinti bruttó értékben, az ingó vagyonát nyilvántartási értékben, a portfolió vagyonát – amennyiben jogszabály eltérően nem rendelkezik – névértéken tartja nyilván.

(2) Az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére, illetve egyéb módon történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értékét ingatlan és ingó vagyon esetén 3 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján kell meghatározni.

(3) Amennyiben az adott vagyontárgy vonatkozásában rendelkezésre áll az értékesítést, illetve hasznosítást megelőzően készült forgalmi értékbecslés, akkor a döntés előtt ennek aktualizált változata is elfogadható.

(4) A vagyontárgy feletti tulajdonosi jog gyakorlóját az adott vagyontárgy értékétől függően kell megállapítani. Ha a hasznosítás csak vagyontárgy egy részére vonatkozik, a vagyonrész értéke alapján hatáskörrel rendelkező szerv köteles a vagyontárgy teljes értéke alapján hatáskörrel rendelkező szerv hozzájárulását kérni a tervezett hasznosításhoz.

(5) Semmis az a szerződés, mely – a rendeltetésszerű joggyakorlás elvével és e rendelet szabályaival ellentétben – a vagyontárgy több részletben történő elidegenítése útján vonja el a vagyontárgy értéke alapján döntésre jogosult szervtől e rendelet szerinti hatáskörét.

(6) Az elővásárlási jog gyakorlása a költségvetésben e célra (vállalkozásra, vagyonhasznosításra) biztosított keret terhére történhet. Az Önkormányzatot megillető elővásárlási jog gyakorlásával kapcsolatos jognyilatkozatok tételére a Képviselő-testület jogosult.

Az önkormányzati vagyonkezelő szervek jogállása

10. § (1) Önkormányzati vagyonkezelő szervek: az Önkormányzat intézménye, a Polgármesteri Hivatal.

(2) Az önkormányzati vagyonkezelő szerv a kezelésében, használatában lévő önkormányzati vagyonnal – az Önkormányzat közfeladatai ellátásának sérelme nélkül – a törvény és e rendelet keretei között önállóan gazdálkodik.

(3) Az önkormányzati vagyon kezelő szervek közül az önkormányzati intézményt és a Polgármesteri Hivatalt jogszabályi rendelkezés alapján megillető használat joga ingyenes. E szervek kötelesek teljesíteni a vagyontárgy tulajdonosát terhelő pénzügyi kötelezettségeket.

(4) Ha az önkormányzati vagyon kezelő szerv alapító okirata (létesítő okirata, stb.), vagy jogszabály másként nem rendelkezik, az önkormányzati vagyonkezelő szerv gazdálkodása körében a Képviselő-testület engedélyével alapíthat gazdasági társaságot, szerezhet gazdasági társaságban érdekeltséget.

Az önkormányzati vagyon ingyenes (kedvezményes) átengedése

11. §2

12. §3

Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága

13. § (1)4 A költségvetési törvényben meghatározott értékhatár felett önkormányzati vagyont elidegeníteni, megterhelni, használatba- vagy bérbe adni kizárólag versenyeztetés útján lehet.

(2)5 A versenyeztetés megvalósulhat pályázati eljárás, ajánlatkérés, továbbá ingatlan- és ingó vagyon tekintetében árverés útján.

(3) A versenyeztetés módjáról, formájáról – a vagyontárgy értékéhez igazodóan – a tulajdonosi jogokat gyakorló szerv dönt.

(4) A vagyontárgy nyilvános értékesítése és hasznosítása esetén a tulajdonosi jogok gyakorlójának jóváhagyása – a vagyontárgy jellegétől függően – hasznosításra való kijelöléshez vagy a végső döntés meghozatalához szükséges. A hasznosításra kijelölő döntés más szervezet vagy személyt is felhatalmazhat a hasznosítás módjának, részletes feltételeinek meghatározására.

A vagyongazdálkodással kapcsolatos döntések előkészítése

14. § (1) A vagyongazdálkodást érintő önkormányzati döntések előkészítésére a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SZMSZ) az előterjesztések rendjére vonatkozó szabályait, továbbá az adott kérdés eldöntésére hatáskörrel rendelkező önkormányzati bizottság ügyrendjének rendelkezéseit kell alkalmazni.

(2) A vagyongazdálkodással kapcsolatos tulajdonosi döntéseket a jegyző útján a Polgármesteri Hivatal készíti elő és terjeszti a Képviselő-testület elé és gondoskodik szükség szerint az előterjesztés szakmai koordinációjáról.

A forgalomképtelen törzsvagyon feletti rendelkezési jog gyakorlása

15. § (1)6

(2)7

(3) A forgalomképtelen vagyontárgyak üzemeltetése állagának megőrzése a Polgármesteri Hivatal tevékenységéhez tartozik.

(4) A forgalomképtelen vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.

(5) A forgalomképtelen vagyontárgyak egy éven túli hasznosításáról hatályos jogszabályok figyelembevételével a Képviselő-testület dönt.

(6) A Képviselő-testület képviseletében az Önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát képező közterületen történő közmű építések hatósági engedélyezésével hozzájáruló nyilatkozatot a polgármester adja ki.

Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak feletti rendelkezési jogok gyakorlása

16. § (1) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak megszerzéséről, elidegenítéséről, megterheléséről, vállalatba, gazdasági társaságba, alapítványba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzati intézményekre és hivatalára bízott önkormányzati vagyon bérbeadását, valamint egyéb - a tulajdonjog változásával és a vagyon megterhelésével nem járó – hasznosítását intézményeire és hivatalára bízza azzal, hogy az egy éven belüli hasznosítás az alaptevékenység végzését nem sérti.

(3) A Polgármesteri Hivatal üzemeltetésére bízott, korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.

Forgalomképes önkormányzati vagyon feletti rendelkezési jogok gyakorlása

17. § (1) A Polgármesteri Hivatal és az intézmények esetében

a) a költségvetésükben jóváhagyott előirányzat erejéig az ingó vagyontárgyak beszerzéséről,

b) a forgalomképes vagyontárgy bérbe-, illetve használatba adásáról, vagy a tulajdonviszony változását nem eredményező egyéb jogügyletről

polgármester, illetve az intézmény vezetője dönt, amelyről a költségvetési beszámolóban adnak tájékoztatást.

(2) A forgalomképes ingatlan megszerzéséről, elidegenítéséről, megterheléséről, gazdasági társaságba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.

(3) A forgalomképes vagyontárgy bérbe-, illetve használatba adásáról, vagy a tulajdonviszonyok bármilyen változását nem eredményező egyéb jogügyletről a Képviselő-testület dönt.

(4) A részvények és üzletrészek cseréjéről, eladásáról a Képviselő-testület dönt.

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 5/2005. (II.08.) Dkt. számú rendelet.

(3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 8/2007. (VI.21.) Dkt. számú rendelet.

(4) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 21/2007. (XI.22.) Dkt. számú rendelet.

1. melléklet

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata forgalomképtelen törzsvagyonába tartozó vagyontárgyak

A

B

C

D

E

F

Helyrajzi szám

Művelési ág

Terület (ha.m2)

Megnevezés

Cím

Tulajdoni hányad/megjegyzés

1

14

Kivett közterület

0.6495

Önkormányzati közút

Dombegyház, Árpád utca

1/1

2

55

Kivett közterület

0.6473

Önkormányzati közút

Dombegyház, Petőfi utca

1/1

3

96

Kivett közterület

0.6476

Önkormányzati közút

Dombegyház, József A. utca

1/1

4

137

Kivett közterület

0.6356

Önkormányzati közút

Dombegyház, Dózsa Gy. utca

1/1

5

228

Kivett közterület

0.5275

Önkormányzati közút

Dombegyház, Lehel utca

1/1

6

258

Kivett közterület

0.4232

Önkormányzati közút

Dombegyház, Zrínyi utca

1/1

7

273

Kivett közterület

1.3868

Önkormányzati közút

Dombegyház, Bem J. utca

1/1

8

379

Kivett közterület

0.5700

Önkormányzati közút

Dombegyház, Attila utca

1/1

9

422

Kivett közterület

0.2797

Önkormányzati közút

Dombegyház, Sáros út Átugrott utca

1/1

10

433

Kivett közterület

0.4309

Önkormányzati közút

Dombegyház, Határmenti út

1/1

11

435

Kivett közterület

0.1194

Önkormányzati közút

Dombegyház, Községszéli út

1/1

12

509

Kivett közterület

0.8287

Önkormányzati közút

Dombegyház, Táncsics utca

1/1

13

558

Kivett közterület

0.8938

Önkormányzati közút

Dombegyház, Korona utca

1/1

14

589

Kivett közút

0.0432

Önkormányzati közút

Dombegyház, Kossuth utca

1/1

15

590

Kivett közút

0.0272

Önkormányzati közút

Dombegyház, Kossuth utca

1/1

16

602/3

Kivett csatorna

0.0947

Belvízelvezető csatorna

Dombegyház, belterület

1/1

17

666

Kivett közterület

1.0569

Önkormányzati közút

Dombegyház, Szabadság utca

1/1

18

682

Kivett közterület

0.7771

Önkormányzati közút

Dombegyház, Arany J. utca

1/1

19

723

Kivett közterület

0.8813

Önkormányzati közút

Dombegyház, Ady Endre utca

1/1

20

761

Kivett közterület

1.1938

Önkormányzati közút

Dombegyház, Móra Ferenc utca

1/1

21

809

Kivett közterület

0.8863

Önkormányzati közút

Dombegyház, Jókai utca

1/1

22

834

Kivett közterület

1.5372

Önkormányzati közút

Dombegyház, Szabadság utca

1/1

23

857

Kivett közterület

0.9403

Önkormányzati közút

Dombegyház, Dél utca

1/1

24

901/3

Kivett beépítetlen terület

0.0518

Közpark

Dombegyház, Kossuth u.1-3.

1/1

25

965

Kivett közterület

0.4927

Önkormányzati közút

Dombegyház, Hunyadi utca

1/1

26

998

Kivett közterület

0.5624

Önkormányzati közút

Dombegyház, Széchenyi utca

1/1

27

1036

Kivett közterület

0.6198

Önkormányzati közút

Dombegyház, Vasvári utca

1/1

28

1078

Kivett közterület

0.6860

Önkormányzati közút

Dombegyház, Budai utca

1/1

29

1106

Kivett
közterület
intézményi terület

2.5018

Önkormányzati közút

Dombegyház, Irányi utca

1/1

30

1118

Kivett közterület

0.0907

Önkormányzati gazdasági út

Dombegyház, Köz utca I.

1/1

31

1159

Kivett közterület

0.3087

Önkormányzati gazdasági út

Dombegyház, Köz utca II.

1/1

32

1175/4

Kivett
üdülő
közterület

0.1292

Önkormányzati gazdasági út

Dombegyház, Köz utca III.

1/1

33

1175/8

Kivett közterület

0.1542

Önkormányzati gazdasági út

Dombegyház, Kis utca

1/1

34

1176

Kivett közterület

0.0792

Önkormányzati közút

Dombegyház, Lakótelepi utca

1/1

35

1177/4

Kivett közpark

0.1948

Közpark

Dombegyház, Tavasz 1.

1/1

36

1183/5

Kivett park

0.3282

Művelődési ház előtti park

Dombegyház, Béke utca 4.

1/1

37

1243

Kivett közterület

0.3614

Önkormányzati közút

Dombegyház, Rákóczi utca

1/1

38

1254

Kivett közterület

0.4744

Önkormányzati közút

Dombegyház, Perczel utca

1/1

39

1272

Kivett közterület

0.5726

Önkormányzati közút

Dombegyház, Rákóczi utca

1/1

40

1324

Kivett közterület

1.0957

Önkormányzati közút

Dombegyház, Mezőfi utca

1/1

41

1371

Kivett közterület

0.4919

Önkormányzati gazdasági út

Dombegyház, Szélső utca

1/1

42

1372

Kivett közterület

1.1059

Önkormányzati közút

Dombegyház, Dugonics utca

1/1

43

1418

Kivett közterület

1.0896

Önkormányzati közút

Dombegyház, Futó utca

1/1

44

07/10

Kivett út

0.3759

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

45

07/68

Kivett út

0.1407

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

46

012

Kivett út

0.6941

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

47

016

Kivett út

0.6126

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

48

018

Kivett út

0.4102

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

49

021/68

Kivett út

0.3894

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

50

022

Kivett út

1.4107

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

51

027

Kivett út

1.5012

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

52

029

legelő

1.4214

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

53

049

Kivett út

1.5857

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

54

062

Kivett út

1.2240

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

55

065/11

Kivett út

1.1800

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

56

071/1

Kivett
saját használatú út

0.4889

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

57

072/1

Kivett
saját használatú út

0.0641

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

58

072/2

Kivett
saját használatú út

1.2588

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

59

077/8

Kivett csatorna

1.2477

Csatorna

Dombegyház, külterület

1/1

60

077/47

Kivett út

0.6698

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

61

077/55

Kivett út

0.2827

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

62

080/1

Kivett út

0.9277

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

63

080/2

Kivett út

2.3537

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

64

088/16

Kivett út

0.6416

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

65

096

Kivett út

0.6416

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

66

0131/4

Kivett csatorna

0.1294

Csatorna

Dombegyház, külterület

1/1

67

0173/39

Kivett út

0.5983

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

68

0185

Kivett
saját használatú út

1.1086

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

69

0188

Kivett
saját használatú út

0.4126

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

70

0197/2

Kivett
saját használatú út

0.3342

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

71

0201/2

Kivett út

1.6401

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

72

0202

Kivett
saját használatú út

0.3513

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

73

0203/2

Kivett
saját használatú út

0.5461

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

74

0203/40

Kivett út

0.4980

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

75

0208

Kivett út

0.2458

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

76

0210

Kivett út

0.6370

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

77

0219

Kivett
saját használatú út

0.3720

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

78

0220/50

Kivett út

0.1668

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

79

0228

Kivett
saját használatú út

0.4963

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

80

0233

Kivett
saját használatú út

0.3202

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

81

0235

Kivett
saját használatú út

1.0582

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

82

0237

Kivett út

0.6013

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

83

0245/16

Kivett út

1.3422

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

84

0253

Kivett út

0.3512

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

85

0259/21

Kivett út

0.4052

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

86

0259/74

Kivett út

0.4586

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

87

0270

Kivett
saját használatú út

1.2135

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

88

0277/2

Legelő

0.5433

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

89

0277/6

Kivett út

0.6405

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

90

0279/2

Legelő

1.3188

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

91

0279/3

Kivett út

0.2233

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

92

0280/29

Kivett út

0.3378

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

93

0281

Legelő

0.2647

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

94

0286

Kivett saját használatú út

0.4499

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

95

0291/11

Kivett út

0.0740

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

96

0292/1

Kivett út

0.0840

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

97

0305

Kivett saját használatú út

1.7374

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

98

0307

Kivett saját használatú út

0.3668

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

99

0311/73

Kivett út

0.8267

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

100

0326

Kivett saját használatú út

0.9480

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

101

0331

Kivett saját használatú út

0.7449

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

102

0337/3

Legelő

0.4205

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés I: Magyar Állam közérdekű használati jog
Megjegyzés II: Natura 2000 terület

103

0338/2

Legelő

0.1408

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

104

0340/2

Legelő

0.2055

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés I: Magyar Állam közérdekű használati jog
Megjegyzés II: Kunhalom

105

0342

Legelő

0.3264

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

106

0345

Kivett út

0.5740

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

107

0347

Kivett saját használatú út

1.0862

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

108

0354

Kivett út

1.4468

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

109

0359/2

Legelő

0.2312

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

110

0360/64

Kivett út

0.7313

Földút

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

111

0361

Kivett saját használatú út

0.4468

Földút

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

112

0362/2

Legelő

0.1075

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

113

0362/49

Kivett út

0.3465

Földút

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

114

0364/2

Legelő

0.1212

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

115

0366/2

Legelő

0.1241

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

116

0368/2

Legelő

0.3879

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

117

0370/4

Legelő

0.1865

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

118

0373/2

Legelő

0.7192

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

119

0375/26

Kivett út

0.5754

Földút

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

120

0376

Legelő

0.5945

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

121

0379

Legelő

0.3607

Határsáv

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Magyar Állam közérdekű használati jog

122

0381/2

Kivett út

0.6871

Földút

Dombegyház, külterület

1/1

123 8

586/1

Kivett kerékpárút

0.2714

Kerékpárút

Dombegyház, Kossuth utcai kerékpárút

1/1 Megjegyzés: Elidegenítési tilalom, jogosult: Magyar Állam

124 9

076/5

Kivett kerékpárút

0.0690

Kerékpárút

Dombegyház, Kossuth utcai kerékpárút folytatása

1/1 Megjegyzés: Elidegenítési tilalom, jogosult: Magyar Állam

125 10

0171/2

Kivett kerékpárút

1.1002

Kerékpárút

Dombegyház külterület

1/1 Megjegyzés: Elidegenítési tilalom, jogosult: Magyar Állam

2. melléklet

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata korlátozottan forgalomképes törzsvagyonába tartozó vagyontárgyak

A

B

C

D

E

F

Ssz.

Helyrajzi szám

Művelési ág

Terület (ha.m2)

Megnevezés

Cím

Tulajdoni hányad/megjegyzés

1 11

191

Kivett közterület

0.2997

Játszótér

Dombegyház, Béke u. 43.

1/1

2 12

194

kivett
udvar melléképület óvoda intézményi terület

0.5428

Óvoda

Dombegyház, Béke u. 37-39

1/1

3

298/4

kivett
udvar, melléképület, általános iskola
intézményi terület

0.1780

Béke utcai épület

Béke utca 33

1/1

4

315

kivett
udvar gyógyszertár intézményi terület

0.2025

Gyógyszertár

Dombegyház, Aradi u. 2.

1/1

5

321

kivett
udvar napközi otthon gazdasági épület intézményi terület

0.2252

Községi Konyha

Dombegyház, Aradi u. 10.

1/1

6

472

kivett
melléképület általános iskola intézményi terület

2.2546

Ált. Iskola főépület

Dombegyház, Aradi u. 9-11

1/1

7

478/1

Kivett beépítetlen terület

0.1421

Telek

Dombegyház, Kossuth u. 2.

1/1

8

478/2

Kivett beépítetlen terület

0.1395

Telek

Dombegyház, Kossuth u. 2.

1/1

9

478/3

Kivett beépítetlen terület

0.0639

Telek

Dombegyház, Kossuth u.2.

1/1

10

478/4

kivett
udvar egészségház intézményi terület

0.1588

Egészségház

Dombegyház, Aradi u. 1.

7/8
Megjegyzés: Közös tulajdon, Kisdombegyház Község Önk. 1/8

11

585

kivett
temető intézményi terület

2.1665

Önkormányzati temető

Dombegyház, Temető út

1/1

12

678

kivett
gazdasági épület, udvar

0.3255

Mázsaház

Dombegyház, Tavasz utca 98.

4/5
Megjegyzés: Közös tulajdon, Kisdombegyház Község Önk. 1/5

13

852/2

kivett
telehely, gazdasági épület

0.6788

Piactér

Dombegyház, Dél u. 1-3.

1/1

20

860

kivett
lakóház, felvásárló telep

0.0471

Tej átvevő

Dombegyház, Tavasz u. 20.

1/1

21

905

kivett
lakóház, udvar

0.1818

Szolgálati lakás és kmb. iroda

Dombegyház, Tavasz u. 6.

1/1

22

1177/2

kivett
lakóház, udvar, gazdasági épület

0.0543

Szolgálati lakás és orvosi rendelő

Dombegyház, Tavasz u. 5/a

1/1

23

1177/3

kivett
melléképület, községháza, intézményi terület

0.0714

Községháza

Dombegyház, Tavasz u 5.

1/1

25

1177/6

kivett
melléképület, pártház, intézményi terület

0.1149

Általános Iskola

Dombegyház, Tavasz. u. 7.

1/1

26

1177/8

kivett
lakóház, udvar, gazdasági épület

0.2436

Tűzoltó szertár és hidrofor ház

1/1

27

1178

kivett
udvar,
melléképület, gazdasági épület, intézményi terület

0.2986

Bentlakásos Otthon

Dombegyház, Tavasz u. 3.

1/1

28

1183/3

kivett kultúrház

0.2558

Művelődési ház és könyvtár

Dombegyház, Béke u. 4.

1/1

29

1193/3

kivett
vízmű üzemi épület

0.3600

Vízmű telep

Dombegyház, Béke u. 26/a

81/100
Megjegyzés: Közös tulajdon, Kisdombegyház Község Önk. 13/100,
Magyardombegyház Község Önk. 6/100

30

1193/4

kivett
melléképület sporttelep

1.9261

Sporttelep

Dombegyház, Béke utca 26/a

1/1

31

1350

kivett
gyermekjátszótér

0.2688

Játszótér

Dombegyház, Sugár u. 2.

1/1

32

1351

kivett
gyermekjátszótér

0.2687

Játszótér

Dombegyház, Sugár u. 2.

1/1

33

02/2

kivett
mocsár

0.7699

Mocsár

Dombegyház, külterület

1/1

34 13

087/2

a. legelő

b. kivett szemétlerakó telep és szennyvíztisztító telep

c. legelő

0.3295


2.8000

1.0353

Kommunális lerakó és szennyvíztelep

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés: Natura 2000 terület

3. melléklet

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata üzleti vagyonába tartozó vagyontárgyak

A

B

C

D

B

D

Ssz.

Helyrajzi szám

Művelési ág

Terület (ha.m2)

Megnevezés

Cím

Tulajdoni hányad/megjegyzés

1

21

Kivett beépítetlen terület

0.1247

Lakótelek

Dombegyház, Árpád u. 19.

1/1

2

31

Kivett beépítetlen terület

0.1197

Lakótelek

Dombegyház, Árpád u. 1/A

1/1

3

34

Kivett beépítetlen terület

0.1158

Lakótelek

Dombegyház, Sugár u. 19.

1/1

4

47

Kivett lakóház, udvar

0.1241

Lakótelek

Dombegyház, Petőfi u. 25.

1/1

5

58

Kivett beépítetlen terület

0.1459

Lakótelek

Dombegyház, Petőfi u. 29.

1/1

6

59

Kivett lakóház, udvar

0.1262

Lakóház, udvar

Dombegyház Petőfi utca 27.

1/1

7

63

Kivett beépítetlen terület

0.1264

Lakótelek

Dombegyház, Petőfi u. 19.

1/1

8

65

Kivett beépítetlen terület

0.1220

Lakótelek

Dombegyház, Petőfi u. 15.

1/1

9

72

Kivett beépítetlen terület

0.1140

Lakótelek

Dombegyház, Petőfi u. 1.

1/1

10

95

Kivett beépítetlen terület

0.1171

Lakótelek

Dombegyház, József A. u. 38.

1/1

11

97/2

Kivett beépítetlen terület

0.0792

Lakótelek

Dombegyház, József A. u. 33.

1/1

12

99

Kivett beépítetlen terület

0.1339

Lakótelek

Dombegyház, József A. u. 29.

1/1

13

108

Kivett beépítetlen terület

0.1246

Lakótelek

Dombegyház, József A. u. 11.

1/1

14

126

Kivett beépítetlen terület

0.1246

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 18.

1/1

15

133

Kivett beépítetlen terület

0.1200

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 32.

1/1

16

135

Kivett beépítetlen terület

0.1133

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 36.

8/10

17

136

Kivett beépítetlen terület

0.1134

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 38.

1/1

18

139

Kivett beépítetlen terület

0.1418

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 19.

1/1

19

146

Kivett beépítetlen terület

0.1419

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 9.

1/1

20

161

Kivett beépítetlen terület

0.2959

Lakótelek

Dombegyház, Dózsa u. 1.

22/32

21

172

Kivett beépítetlen terület

0.6373

Lakótelek

Dombegyház, Béke u. 75/A

368/840

22

173

Kivett beépítetlen terület

0.6371

Lakótelek

Dombegyház Béke u. 75

544/840

23

205

Szántó

3.3280

Belterületi szántó

Dombegyház Béke u. 16.

1/1

24

217

Kivett beépítetlen terület

0.2786

Lakótelek

Dombegyház, Lehel u. 12.

1/1

25

231

Kivett beépítetlen terület

0.1741

Lakótelek

Dombegyház, Lehel u. 25.

1/1

26

241

Kivett beépítetlen terület

0.1420

Lakótelek

Dombegyház, Lehel u. 5.

1/1

27

242

Kivett beépítetlen terület

0.1650

Lakótelek

Dombegyház, Lehel u. 3.

1/1

28

245

Kivett lakóház, udvar

0.1467

Lakótelek

Dombegyház Zrínyi u. 4.

1/1

29

249

Kivett beépítetlen terület

0.1659

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 12.

1/1

30

250

Kivett beépítetlen terület

0.1549

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 14.

1/1

31

252

Kivett beépítetlen terület

0.1577

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 18.

1/1

32

257

Kivett beépítetlen terület

0.1773

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 28.

1/1

33

264

Kivett beépítetlen terület

0.1707

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 21.

1/1

34

267

Kivett beépítetlen terület

0.1812

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 25.

1/1

35

269

Kivett beépítetlen terület

0.1927

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 11.

1/1

36

272

Kivett beépítetlen terület

0.1784

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 5.

1/1

38

310/2

Kivett beépítetlen terület

0.2832

Telek

Dombegyház, Aradi u. 10.

1/1

39

401/2

Kivett beépítetlen terület

0.2887

Lakótelek

Dombegyház, Zrínyi u. 1/a

1/1

42

557

Kivett beépítetlen terület

0.1395

Lakótelek

Dombegyház, Korona u. 52.

54/144

40

584

Kivett lakóház, udvar

0.0956

Lakótelek

Dombegyház, Korona u. 1.

1/1

41

592

Kivett beépítetlen terület

0.6656

Csatornapart

Dombegyház, Szabadság utcai ingatlanok hátsó telekhatárán

1/1

44

639

Kivett beépítetlen terület

0.2617

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 84.

1/1

45

641

Kivett beépítetlen terület

0.2630

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 88.

1/1

46

656

Kivett beépítetlen terület

0.2559

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 118.

1/1

47

662

Kivett beépítetlen terület

0.2609

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 130.

1/1

48

663

Kivett beépítetlen terület

0.2896

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 132.

1/1

49

667

Kivett beépítetlen terület

0.3086

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 83.

1/1

50

672

Kivett beépítetlen terület

0.2778

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 11.

1/1

51

673

Kivett beépítetlen terület

0.3022

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 9.

1/1

52

674

Kivett beépítetlen terület

0.2832

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 7.

1/1

53

677

Kivett beépítetlen terület

0.2929

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 1.

1/1

54

688

Kivett beépítetlen terület

0.2766

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 2.

1/1

55

693

Kivett beépítetlen terület

0.2689

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 12.

1/1

56

694

Kivett beépítetlen terület

0.2694

Lakótelek

Dombegyház, Arany J. u. 14.

1/1

57

698

Kivett beépítetlen terület

0.2969

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 79.

1/1

58

701

Kivett beépítetlen terület

0.2633

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 73.

1/1

59

731

Kivett beépítetlen terület

0.2605

Lakótelek

Dombegyház, Ady E. u. 10.

1/1

60

735

Kivett beépítetlen terület

0.2654

Lakótelek

Dombegyház, Ady E. u. 18.

1/1

61

736

Kivett beépítetlen terület

0.2631

Lakótelek

Dombegyház, Ady E. u. 20.

1/1

62

741

Kivett beépítetlen terület

0.2672

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 51.

1/1

63

743

Kivett beépítetlen terület

0.2505

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 47.

1/1

64

772

Kivett beépítetlen terület

0.2799

Lakótelek

Dombegyház, Móra Ferenc u. 12.

1/1

65

807/2

Kivett lakóház, udvar,
gazdasági épület

0.1879

Szolgálati lakás

Dombegyház, Tavasz.u.40/a

1/1

66

811/1

Kivett

0.3805

Lakótelek

Dombegyház, Tavasz 34.

1/1

67

823

Kivett beépítetlen terület

0.2874

Lakótelek

Dombegyház, Jókai u. 24.

1/1

68

827

Kivett beépítetlen terület

0.2858

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 21.

1/1

69

828

Kivett beépítetlen terület

0.2894

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 19.

1/1

70

829

Kivett beépítetlen terület

0.2679

Lakótelek

Dombegyház, Szabadság u. 17.

1/1

71

901/1

Kivett lakóház, udvar,
melléképület

0.0768

Szolgálati lakás

Dombegyház, Kossuth u. 1/D

1/1

72

901/2

Kivett lakóház, udvar,

0.0482

Szolgálati lakás

Dombegyház, Kossuth u. 1/C

501/1000
Megjegyzés: Társasház, a tulajdonrész a
901/2/A/1 hrsz-ú lakás testesíti meg

73

914/1

Kivett közösségi tér

0.1224

Közmunkaprogram pihenőhely

Dombegyház, Tavasz u. 9.

1/1

74

1031

Kivett beépítetlen terület

0.1244

Lakótelek

Dombegyház, Vasvári u. 3.

1/1

75

1081

Kivett lakóház, udvar

0.1381

Lakóház, udvar

Dombegyház, Tavasz u. 121.

1/1

76

1112

Kivett beépítetlen terület

0.2620

Lakótelek

Dombegyház, Irányi u. 121.

1/1

77

1114

Kivett beépítetlen terület

0.2673

Lakótelek

Dombegyház, Irányi u. 117.

1/1

78

1115

Kivett beépítetlen terület

0.2592

Lakótelek

Dombegyház, Irányi u. 115.

1/1

79

1123

Kivett beépítetlen terület

0.2924

Lakótelek

Dombegyház, Irányi u. 101.

1/1

80

1152

Kivett beépítetlen terület

0.2934

Lakótelek

Dombegyház, Irányi u. 43.

1/1

81

1174

Kivett beépítetlen terület

0.0150

Telek

Dombegyház Irányi u.

1/1

82

1175/5

Kivett beépítetlen terület

0.2533

Telek

Dombegyház, Irányi u.

1/1

83

1175/6

Kivett beépítetlen terület

0.2763

Telek

Dombegyház, Irányi u.

1/1

84

1193/2

Szántó

1.7472

Belterületi szántó

Dombegyház, belterület

1/1

85

1319

Kivett beépítetlen terület

0.2776

Lakótelek

Dombegyház, Mezőfi u. 18.

1/1

86

1327

Kivett beépítetlen terület

0.2680

Lakótelek

Dombegyház, Mezőfi u. 23.

1/1

87

1360

Kivett beépítetlen terület

0.2662

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 18.

1/1

88

1362

Kivett beépítetlen terület

0.2687

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 22.

1/1

89

1364

Kivett beépítetlen terület

0.2707

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 26.

1/1

90

1365

Kivett beépítetlen terület

0.2760

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 28.

1/1

91

1379

Kivett beépítetlen terület

0.2730

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 25.

1/1

92

1380

Kivett beépítetlen terület

0.2622

Lakótelek

Dombegyház, Dugonics u. 23.

1/1

93

1405

Kivett beépítetlen terület

0.2655

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 14.

1/1

94

1407

Kivett beépítetlen terület

0.2705

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 18.

1/1

95

1408

Kivett beépítetlen terület

0.2710

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 20.

1/1

96

1412

Kivett beépítetlen terület

0.2500

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 28.

1/1

97

1417

Kivett beépítetlen terület

0.3396

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 38.

1/1

98

1423

Kivett beépítetlen terület

0.2683

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 21.

1/1

99

1427

Kivett beépítetlen terület

0.2611

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 13.

1/1

100

1430

Kivett beépítetlen terület

0.2608

Lakótelek

Dombegyház, Futó u. 7.

1/1

102

077/5

a. kivett lakóház, udvar

b. legelő

0.1847


0.4319

Külterület

Dombegyház, külterület

1/1

103

084/2

a. legelő (községi mintatér)

b. erdő

c. szántó

d. legelő

23.1737



0.2994

0.5960

0.1931

Községi mintatér

Dombegyház, külterület

1/1
Megjegyzés:
Natura2000 terület

104

0203/5

Szántó

8.0235

Szántó

Dombegyház, külterület

1/1

101

0203/47

Szántó

39.2142

Szántó

Dombegyház, külterület

1/1

105

0207

Szántó

10.1057

Szántó

Dombegyház, külterület

1/1

1. függelék

Dombegyház Nagyközség Önkormányzata üzletrészei, részesedései

Megnevezés

Részesedés beszerzéskori értéke (Ft)

Részesedés mértéke (%)

1.

Alföldvíz Zrt

140.000

0,0037

2.

Békés Manifest Nonprofit Kft.

250.000

1,59

3.

Dél-békési Jövőkép Térségi Társadalmi és Gazdasági Fejlesztési Nonprofit Kft.

120.000

4

4.

Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Kft.

75.000

2,5

1

Hatályon kívül helyezte a 15/2013.(X.01.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatálytalan 2013. október 02-től.

2

Hatályon kívül helyezte a 15/2013.(X.01.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatálytalan 2013. október 02-től.

3

Hatályon kívül helyezte a 15/2013.(X.01.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatálytalan 2013. október 02-től.

4

A 13. § (1) bekezdése a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 13. § (2) bekezdése a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

6

Hatályon kívül helyezte a 15/2013.(X.01.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatálytalan 2013. október 02-től.

7

Hatályon kívül helyezte a 15/2013.(X.01.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatálytalan 2013. október 02-től.

8

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 123. sorát a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése iktatta be.

9

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 124. sorát a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése iktatta be.

10

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 125. sorát a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdése iktatta be.

11

A 2. mellékletben foglalt táblázat 1. sora a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. mellékletben foglalt táblázat 34. sora a Dombegyház Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.