Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016 (IX.23.) önkormányzati rendelete

a háziorvosi körzetekről szóló 10/2013. (X.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 24- 2016. 09. 23

Dombegyház Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.§ (1) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §

A háziorvosi körzetekről szóló 10/2013. (X.01.) önkormányzati rendelet (továbbiakban R.) 1.§ helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„ 1.§ A rendelet hatálya kiterjed a Dombegyház Nagyközség közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetekre, fogorvosi körzetre, védőnői szolgálat körzetére, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.”


2. §

Az R. 2.§ az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A Dombegyház Nagyközség közigazgatási területén kialakított az iskola-egészségügyi körzetek részletes leírását, telephelyét és a működtető megnevezését a rendelet 5. és 6. melléklete tartalmazza. A védőnői és a fogorvosi szolgálat egységesen, mindkét iskola-egészségügyi körzetre kiterjedően végzi az ellátást.”


3. §

Az R. 2.§ az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Dombegyház Nagyközség Önkormányzata az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tagjaként, a Társulással kötött feladat-ellátási szerződés keretében központi ügyelet útján látja el. Az ügyeleti ellátás telephelye: 5746 Kunágota, Rákóczi utca 10.”


4.§

(1) Az R. a jelen rendelt 1. melléklete szerinti 5. melléklettel egészül ki.

(2) Az R. a jelen rendelt 2. melléklete szerinti 6. melléklettel egészül ki.


5.§

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.