Dombegyház Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2018 (VI.27.) önkormányzati rendelete

a település helyi építési szabályairól szóló 17/2003. (X. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 15- 2018. 07. 14

Dombegyház Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, egyeztetve a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Erdőfelügyeleti Osztályával, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságával, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztályával, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Miniszterelnökséggel, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztályával, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalával, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal, Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedési Főosztályával, az állami főépítészi hatáskörben eljáró Békés Megyei Kormányhivatallal, a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztályával, Népegészségügyi Főosztályával, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával, Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Útügyi Osztályával, a Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályával és a partnerségi egyeztetés szabályai szerinti partnerekkel, a következőket rendeli el:


1. § 

A település helyi építési szabályairól szóló 17/2003. (X.29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban R.)  10. § (5) c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„c) megengedett legnagyobb beépítettség 45%”


2. §

Az R. 10. § (5) d) pontja a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„d) megengedett legkisebb zöldfelület 30%”


Záró rendelkezések

3. §

(1) Ez a rendelet 2018. július 15. napján lép hatályba és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

(2) Ez a rendelet az Európai Parlament és a Tanács belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK irányelvének (2006. december 12.) megfelel.