Okány Község Képviselő-testületének 4/2017. (II. 2.) önkormányzati rendelete

Okány Község Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2014. (XI. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 03- 2017. 02. 03

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testületének

4/2017. (II. 2.) önkormányzati rendelete

az Okány Község Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2014. (XI. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról[1]


Okány Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. § Az Okány Község Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2014. (XI. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) A képviselő-testület rendes ülésein a polgármester a tájékoztatást ad az előző ülés óta tett fontosabb intézkedésekről, eseményekről, a lejárt határidejű határozatokról, a közbeszerzési és egyéb pályázatokról.”


2. § A Rendelet 38. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület évente egy alkalommal az áprilisi ülésen közmeghallgatást tart. Közmeghallgatást kell tartani akkor is, ha legalább három önkormányzati képviselő azt indítványozza.”


3. § A Rendelet 38. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A közmeghallgatást a polgármester vezeti. A közmeghallgatásról jegyzőkönyv készül, amelyre a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvére irányadó szabályok vonatkoznak.”


4. § A Rendelet 41. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 3. § (3) bekezdés e) pontjában foglaltak alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezettek.”


5. § A Rendelet az alábbi 48/A. §-sal egészül ki:


„48/A. §

Az aljegyző


(1) A jegyzőt az aljegyző helyettesíti, aki segíti a jegyző munkáját, valamint ellátja a jegyző által meghatározott feladatokat és a munkaköri leírásában foglaltak szerint vezeti a Közös Önkormányzati Hivatal Biharugrai Kirendeltségét.

(2) A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, valamint a jegyző és az aljegyző egyidejű tartós akadályoztatása esetén, a tisztségek betöltetlensége, valamint az akadályoztatás kezdő időpontjától számított legfeljebb hat hónap időtartamra a jegyzői feladatok ellátására a Közös Önkormányzati Hivatal székhelye szerinti település polgármestere a Közös Önkormányzati Hivatal olyan köztisztviselőjét bízza meg, aki a képesítési és alkalmazási feltételeknek megfelel. Ha a Közös Önkormányzati Hivatalban ilyen köztisztviselő nincs, akkor más önkormányzat polgármesteri hivatalának, vagy közös önkormányzati hivatalának jegyzőjét kell megbízni.”


6. § Hatályát veszti a Rendelet 48. § (5) bekezdése.


7. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


                  Szívós László                                                           dr. Kiss Mihály

                    polgármester                                                                    jegyző


[1]

A rendeletet Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. év február hó 1. napján tartott ülésén fogadta el.