Okány Község Képviselő-testületének 3/2018. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Okány Község Önkormányzatának 2018. évi átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2018. 03. 01- 2018. 03. 13

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2018. (III. 1.) önkormányzati rendelete

Okány Község Önkormányzatának 2018. évi átmeneti gazdálkodásáról[1]


Okány Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 111. § (3) bekezdésében megállapított felhatalmazás alapján, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott feladatkörében eljárva – az Ügyrendi és Gazdálkodási Bizottság véleményének kikérésével – az alábbi rendeletet alkotja.


1.§

Ez a rendelet Okány Község Önkormányzatára és annak szerveire terjed ki.


2.§

(1) Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szervek vezetőit, hogy az Önkormányzat és költségvetési szervei bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedjék, és kiadásait – külön eljárás nélkül – a 2017. évi kiadási előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítsék.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek számára a saját hatáskörű önkormányzati működési feladatok, az évente ismétlődő rendszeres és egyéb támogatások, pénzeszköz-átadások 2018. évi finanszírozása az átmeneti gazdálkodás időszakában az előző évi eredeti előirányzatok 90 %-án belül, időarányosan teljesíthetők.

(3) A 2018. január 1-től esedékes jogszabályon alapuló bérintézkedések a költségvetési szervek, az Okányi Közös Önkormányzati Hivatal és az Önkormányzat dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatók.


3.§

(1) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésében szereplő beruházási, felújítási feladatokra kifizetések csak a 2017. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásának megfelelően.

(2) A folyamatban levő, több éves pénzügyi kihatással járó pályázatokhoz kapcsolódó feladatok tárgy évi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségeknek megfelelően teljesíthetők.


4.§

(1) A 2018. évi költségvetési rendelet hatályba lépéséig új működési, beruházási, felújítási feladat nem indítható, azokra kötelezettség nem vállalható a Képviselő-testület által elhatározott feladatok kivételével.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában figyelemmel kell lenni az Önkormányzat nyertes pályázataira, azok finanszírozására, a végrehajtandó feladatok határidejére és az elszámolás rendjére, melynek érdekében az átmeneti gazdálkodás ideje alatt kötelezettségvállalás és szerződéskötés megengedett.


5.§

A jelen rendelet alkalmazása során teljesített kiadásokat és bevételeket a 2018. évi költségvetésbe be kell építeni.




6.§

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2018. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) Ez a rendelet Okány Község Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatálybalépésének napján hatályát veszti.




                   Szivós László                                                                  dr. Zakariás János

       polgármester                                                                            jegyző



A rendeletet kihirdettem:

Okány, 2018. március 1.


            dr. Zakariás János

          jegyző




A rendeletet Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. február hó 28. napján megtartott ülésén fogadta el.

[1]

A rendeletet Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. február hó 28. napján megtartott ülésén fogadta el.