Okány Község Képviselő-testületének 5/2018(IV.10.) önkormányzati rendelete

A civil szervezetek támogatásának rendjéről szóló 11/2017. (III. 30.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 04. 11- 2018. 04. 11

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testületének

5 /2018. (IV. 10.) önkormányzati rendelete

A civil szervezetek támogatásának rendjéről szóló 11/2017. (III. 30.) rendelet módosításáról


Okány Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) A civil szervezetek támogatásának rendjéről szóló 11/2017. (III. 30.) rendelet (a továbbiakban: R.) 5. § (5) bekezdés f) pontja helyébe az alábbi szöveg lép:

„f) az önkormányzati és az állami adóhatóság által kiállított, 30 napnál nem régebbi igazolást a kérelmező köztartozásmentességéről (Amennyiben a pályázó szervezet a pályázat benyújtásakor szerepel a NAV által vezetett Köztartozásmentes adózók [KOMA] adatbázisában úgy az állami adóhatóság által kiállított adóigazolás benyújtása nem szükséges);”

(2) A 5. § (5) bekezdés k) pontja helyébe az alábbi szöveg lép:

„k) a tárgyévet megelőző évről készített beszámoló letétbe helyezéséről szóló bírósági igazolást (Amennyiben a pályázó szervezet az Országos Bírósági Hivatal felé a tárgyévet megelőző év beszámolóját benyújtotta és az a pályázat benyújtásakor megtalálható az Országos Bírósági Hivatal interneten elérhető adatbázisában, úgy a bírósági igazolás benyújtása nem szükséges).”


2. § A R. 9. § (2) bekezdésében a „a tárgyévet követő év január hó 31. napjáig” szöveg helyébe a „a tárgyévet követő év február hó 28. napjáig” szöveg lép.


3. § A R. 4. melléklete helyébe a jelen rendelet 1. melléklete lép.


4. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a 2018. évben meghirdetésre kerülő pályázati eljárás során is alkalmazni kell.




                  Szívós László                                                           dr. Zakariás János

                   polgármester                                                                    jegyző



A rendeletet kihirdettem:

Okány, 2018.04.10

                                               dr. Zakariás János

                                                        jegyző