Okány Község Képviselő-testületének 2/2019(II.28.) önkormányzati rendelete

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2 /2019. ( II .28.) rendelete a 2018. évi téli rezsicsökkentés végrehajtásának helyi szabályairól

Hatályos: 2019. 03. 01- 2019. 12. 30

Okány Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében az alábbiakat rendeli el.

1.§


A rendelet célja, a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI.27.) Korm. határozatban meghatározott önkormányzati feladat végrehajtása.

2.§


(1)A Polgármester utalvány formájában, 2019. március 31-ig adja át az előzetes igényfelmérés során, 2018. október 15-ig igénybejelentést tett háztartások részére a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült támogatás egy háztartásra eső összegét, amely 12.000 Ft.

(2)Az (1) bekezdésben meghatározott utalvány tartalmazza:

a) az utalvány felhasználására jogosult háztartás nevében az (1) bekezdésben meghatározott igényfelmérés során bejelentett személy nevét és lakcímét,

b) az utalvány felhasználási formájának megjelölését, az (1) bekezdésben meghatározott igénybejelentés során a jogosult által közölt feltételek (fűtési mód) szerint,

c) az utalvány felhasználhatóság legkésőbbi időpontját,

d) annak rögzítését, hogy a jogosult tudomásul vette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzésének lehetőségét.

(3)A jelen rendeletben meghatározott utalvány 2019. december 15-ig használható fel.

(4)A Polgármester a tüzelőanyag természetbeni biztosítására, keret-megállapodást köt az Okány Község illetékességi területén telephellyel rendelkező, tevékenységében érintett azon gazdálkodó szervezetekkel, akik 2019. február 28-ig a támogatás kiosztásában való részvételi szándékukat nyilatkozatukkal jelzik az Önkormányzat felé.

(5) Amennyiben Okány Község illetékességi területén nincs olyan telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, amely az adott tüzelőanyagfajtát biztosítani tudja, akkor a polgármester jogosult más, a legkedvezőbb ajánlatot adó gazdálkodó szervezettel keret-megállapodást kötni.

 (6) Az utalvány ellenértéke nem tartalmazhatja a támogatás jogosult háztartás részére történő kiszállításának és a fa hasogatásának és fűrészelésének költségét.

3. §


(1) A jelen rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott utalvány a természetbeni támogatás egyszeri felhasználására jogosít és nem ruházható át.

(2) Az Önkormányzattal jelen rendelet 2. § (4) és (5) bekezdése alapján keret-megállapodást kötő gazdálkodó szervezet köteles biztosítani és ellenőrizni, hogy az utalvány felhasználására a jogosult vagy az általa meghatalmazott személy által kerüljön sor. Ezen ellenőrzési kötelezettség elmulasztása esetén a gazdálkodó szervezet felel a jogtalan szolgáltatásért, viseli a költségeket.

4. §


Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és 2019. december 31-én hatályát veszti.