Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról

Hatályos: 2011. 04. 04- 2014. 02. 28
Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló1990. évi LXV. törvény 79-80/B. §-ában és az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 108. § (1)-(2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


I. fejezet


A rendelet hatálya


1. §


(1) A rendelet tárgyi hatálya Dévaványa Város Önkormányzat tulajdonában kerülő ingatlanokra, ingókra, vagyoni értékű jogokra, értékpapírokra, üzletrészekre, követelésekre és pénzvagyonra terjed ki (továbbiakban: önkormányzati vagyon).


(2)       Nem terjed ki a rendelet hatálya:

a)      az önkormányzat tulajdonában levő lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, bérleti díjára, elidegenítésére,

b)      az éves költségvetés által jóváhagyott pénzeszközökkel való gazdálkodásra,

c)      a közterület használatára vonatkozó önkormányzati rendeletben szabályozott, továbbá közlekedési területek más célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra.



II. fejezet


Önkormányzati vagyon


2. §


(1) Az önkormányzati vagyon a törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó forgalomképes egyéb vagyonból áll.


(2) A törzsvagyon tárgyait a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.), valamint e rendelet állapítja meg.


(3) Az önkormányzat törzsvagyona hitel felvételéhez és kötvény kibocsátásához fedezetül nem használható fel és semmilyen más módon nem terhelhető meg.


3. §


(1)  Az önkormányzati forgalomképes vagyonrésszel vállalkozói tevékenység is végezhető.


(2) A Képviselő-testület dönt az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:

a)   kötvény kibocsátásáról,

b) kezesség vállalásáról,

c)   közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.


(3) Behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.


(4) A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület gyakorolja.



Forgalomképtelen törzsvagyon


4. §


(1) Forgalomképtelen vagyontárgyak az Ötv. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

a)      köztemetők,

b)      strandok,

c)      tervtárak terv- és iratanyaga,

d)     az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek)


(2) Az Önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát e rendelet 1. melléklete tartalmazza.



Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon


5. §


(1) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak az Ötv. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

a)      erdők,

b)     muzeális gyűjtemények és emlékek,

c)      játszó-, pihenő és sportkertek,

d)     mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan forgalomképessé nyilvánít. 


(2)  Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyonát e rendelet 2. melléklete tartalmazza.


(3)    Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítási formái:

a)      tulajdonba adás,

b)      bérbeadás,

c)      használatba adás.


Forgalomképes vagyon


6. §


(1)  Forgalomképes mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe, így különösen az önkormányzati vagyon részét képező:

a)   építési telkek, kül-, és belterületi mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok, zártkertek,

b)   önkormányzati lakások,

c)   nem lakás céljára szolgáló helyiségek és egyéb ingatlanok,

d)   állami szerv ingyenes használatában lévő vagyontárgyak,

e)   az önkormányzat vállalkozói tevékenysége révén képződő társasági részesedések,

f)    vagyoni értékű jogok,

g)   értékpapír, részesedés, részvény


(2)   Az önkormányzat e rendelet szerint forgalomképes vagyonát e rendelet 3. melléklete tartalmazza.


(3)   A forgalomképes vagyon elidegenítéséről, megterheléséről, használatba adásáról, gazdasági társaságba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.



A vagyon minősítése


7. §


(1)  Ingatlanvagyon szerzése esetén a Képviselő-testület egyidejűleg dönt a vagyon besorolásáról, a tulajdonnal való rendelkezés módjáról és feltételeiről. Az egyes vagyontárgyak csoportosítását, illetve törzsvagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója, jellege szerint kell elvégezni.


(2)  Ha az önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva, vagy a hatályos jogszabályok és e rendelet szerint a forgalomképtelen, vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő képviselő-testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.


(3)  A különböző vagyoncsoportba tartozó vagyontárgyak minősítése, átminősítése – az egyes vagyoncsoportok közötti átsorolása - a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára – a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(4)  A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgynak, vagy annak egy részének átminősítése akkor lehetséges, ha:

      a)   a vagyontárgy eredeti funkcióját részben, vagy egészben elveszítette,

      b)  az illeszkedik a Helyi Építési Szabályzatban megfogalmazott felhasználási célhoz,

      c)   az átminősítéssel a visszamaradó vagyontárgy az eredeti funkciójának betöltésére alkalmas.


(5) Értékesítésre kijelölni és az értékesítési eljárást lefolytatni csak a forgalomképes önkormányzati vagyonra szabad. Amennyiben a vagyon törzsvagyonba tartásának feltételei megszűntek, úgy az értékesítést megelőzően annak minősítését meg kell változtatni.


(6)  Az önkormányzati forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon (a továbbiakban: törzsvagyon) forgalomképessé nyilvánításáról kizárólag a képviselő-testület dönthet rendeleti formában. A rendelet előkészítése során meg kell indokolni a törzsvagyonból való kivonás okait, körülményeit és feltételeit. A rendelet tervezetét – a képviselő-testület elé terjesztését megelőzően – megtárgyalja a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság is.



Az önkormányzati vagyon nyilvántartása


8. §


(1)  Az Önkormányzat vagyonát a Polgármesteri Hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.


(2)  Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.


(3)  A jegyző gondoskodik:

a)   a vagyonkimutatás alapját képező nyilvántartó állományok felfektetéséről, a vagyonkimutatás összeállításáról, az adatok egyezőségéről,

b)   a forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyonban bekövetkezett változás e rendelet 1. és 2. mellékletén való átvezetésről,

c)   a nyilvántartásban szereplő közérdekű adatok szabad hozzáférhetőségéről,

d)   az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, valamint azoknak az ingatlanvagyon-kataszterben való átvezetéséről.



Vagyonleltár


9. §


(1) A Vagyonleltár Dévaványa Város Önkormányzatának tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglévő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyontárgyak számbavétele.


(2) A vagyonleltár az önkormányzati vagyont törzsvagyon - ezen belül forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon - valamint forgalomképes vagyon bontásban, az egyes vagyontárgyak közül az ingatlanokat és az önkormányzati részesedéseket, értékpapírokat tételesen, az ingó vagyontárgyakat összegzett számviteli nyilvántartási értéken veszi számba.


(3) A vagyonleltárban a pénzkészlet mellett szerepeltetni kell az önkormányzati vagyont terhelő kötelezettségeket is. A vagyonleltárnak összhangban kell állnia az ingatlanvagyon-kataszterben és az éves költségvetési beszámoló könyvviteli mérlegében kimutatott, megfeleltethető adatokkal.


(4) A költségvetési évről december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – minden évben leltározni kell. A leltár a könyvviteli mérlegben kimutatott eszközök, és források valódiságát támasztja alá.


(5) A leltározás végrehajtását leltárral kell alátámasztani, melynek tartalmaznia kell tételesen és ellenőrizhető módon az önkormányzat eszközeit mennyiségben és értékben, forrásait értékben.


10. §


(1) Az eszközök – kivéve az immateriális javakat, a követeléseket – leltározását mennyiségi felvétellel, a csak értékben kimutatott eszközök és források leltározását egyeztetéssel kell végrehajtani.


(2)  A könyvviteli mérlegben értékkel nem szerepelő, használt és használatban lévő készleteket, kis értékű immateriális javakat, tárgyi eszközöket az önkormányzati intézmény a leltározási és leltárkezelési szabályzatában meghatározott módon leltározza. Amennyiben az eszközök állományában bekövetkezett változásokról folyamatos részletező nyilvántartás van vezetve mennyiségben és értékben a leltározást elegendő kétévenként - a költségvetési beszámoló alátámasztásához – végrehajtani.




A forgalomképtelen törzsvagyon feletti
rendelkezési jog gyakorlása


11. §


(1)  A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati  tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.


(2)  A forgalomképtelen vagyon gazdasági társaságba nem vihető be, nem idegeníthető el, nem terhelhető meg, nem köthető le, nem lehet követelés biztosítéka, tartozás fedezete, és végrehajtás sem vezethető rá és az elidegenítésére kötött szerződés semmis.


(3)  A forgalomképtelen vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.


(4)  A forgalomképtelen vagyon tulajdonjogát nem érintő hasznosítás, bérlet, használatba adás kizárólag a képviselő-testület hatásköre.

      Több hasznosítási ajánlat esetén a használat jogát a legmagasabb összegű ajánlattevő nyeri el.






A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon feletti rendelkezési

jog gyakorlása


12. §


(1)  A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak tulajdonjogának megszerzése, elidegenítése, bérbeadása, használati jogának átengedése, megterhelése, gazdasági társaságba és alapítványba való bevitele a Képviselő-testület határkörébe tartozik.


(2) A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, parkerdők és erdők elidegenítéséhez, megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.


(3) A forgalomképtelen, illetve korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak üzemeltetéséről, állagának megóvásáról a képviselő-testület a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményei útján gondoskodik.


(4) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaknak az (1) bekezdésen túlmenő, az alapító okiratban rögzített tevékenységi körrel összefüggő módon történő, a tulajdonjog átruházásával nem járó hasznosításának joga az üzemeltetéssel megbízott intézményt illeti meg.



A forgalomképes önkormányzati vagyontárgyak feletti

rendelkezési jog gyakorlása


13. §


(1)   Az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanvagyon elidegenítése, ingatlanvagyon tulajdoni jogának megszerzése tárgyában kizárólag a Képviselő-testület jogosult dönteni.


(2)   A polgármester dönt

a)      az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő vagyon értékesítéséről, és

b)      az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő használat és hasznosítási jog átengedéséről, ha a használat az 1 évet nem haladja meg.

A döntésről a polgármester a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.


(3)   A képviselő-testület dönt értékhatár nélkül az 1 évet meghaladó használat, illetve hasznosítási jog átengedéséről.


(4)   Az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapírt vásárolhat. Felhatalmazást kap a polgármester, az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapír forgalom (eladás-vétel) lebonyolítására, azzal a megkötéssel, hogy arról a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.


(5)   A forgalomképes vagyon körébe tartozó tulajdon kezeléséről, hasznosításáról a Képviselő-testület gondoskodik.



(6)   A forgalomképes vagyon hasznosításának előkészítése az önkormányzat polgármesteri hivatalának a feladata.



Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága


14. §


(1)   A vagyontárgy értékesítésére való kijelölés során a Képviselő-testület az önkormányzati vagyontárgy jellegétől és a hasznosítás módjától függően dönt a versenyeztetési formáról (pályáztatás, árverés).


(2)   Az önkormányzati vagyon hasznosítása során e rendelet 5. mellékletében meghatározott formákat és szabályokat kell alkalmazni.


(3)   A versenytárgyalás lebonyolítása a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság feladata.


(4)   Ingatlan és ingó vagyon értékesítése esetében a Képviselő-testület döntése alapján mellőzni lehet a versenyeztetést, ha annak értéke nem haladja meg az 500.000,- Ft-ot.


(5)   Az értékesítés, a használat vagy hasznosítási jog átengedésének a meghirdetésére a helyi újságban, illetve tíz-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetén a megyei lapban való közzététellel kerül sor. Ötven-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetében országos napi lapban is meg kell jelentetni a hirdetményt.


(6)   A mezőgazdasági rendeltetésű külterületi ingatlanok bérbeadásának feltételei:

a)      A bérlet időtartama maximum 5 év.

b)      Külterületi termőföldet értékesíteni, bérbeadni - értékhatár nélkül - minden esetben nyilvános árverés útján lehet. Mezőgazdasági rendeltetésű külterületi termőföld bérbeadása esetén az árverést a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnökéből és két tagjából álló Bizottság folytatja le. Az árverést a bizottság elnöke vezeti.

c)      Az értékesítés meghirdetésére megyei, vagy térségi lapban és a helyi újságban, továbbá haszonbérbeadás meghirdetésére a helyi újságban való közzététellel kerül sor.

d)     Az árverést követően a legmagasabb összegű ajánlatot tevővel kell szerződést kötni.



A szerződések nyilvántartása és közzététele


15. §


(1)   Az e rendelet hatálya alá tartozó vagyon körébe tartozó vagyontárgyak értékesítésére és hasznosítására kötött szerződésekről a Polgármester a Polgármesteri Hivatal közreműködésével nyilvántartást készíttet.


(2)   A szerződésekről készített nyilvántartás nyilvános, a benne foglaltak tartalmáról a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. rendelkezései szerint szolgáltatható ki adat. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (a továbbiakban: Áht.) 15/B § szerinti jogügyleteket tartalmazó, nettó ötmillió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó szerződések törvényben meghatározott adatait a szerződés megkötésétől számított 60 napon belül a helyben szokásos módon az önkormányzat hatósági hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat internetes honlapján közzé kell tenni.



Az Önkormányzati vagyon értékének meghatározása


16. §


(1)  Az önkormányzat vagyonát az érvényes számviteli előírások szerint tartja nyilván.


(2)  A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntés előkészítése minden esetben a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság bevonásával történik.


(3)    Az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értékét

a)      ingatlan és ingó vagyon esetén egy évnél nem régebbi – ingatlanforgalmi szakértő, illetve értékbecslő által készített – forgalmi értékbecslés alapján,

b)      értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapír-típusok piacán az értékesítés, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,

c)      társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell meghatározni.



Önkormányzati vagyon ingyenes átengedése


17. §


(1)  A vagyon tulajdonjogának ingyenes átengedéséről a Képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati vagyonkezelő Bizottság előzetes véleménye alapján dönt.


(2) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát ingyenesen átengedni csak:

a)   más önkormányzatnak feladat és hatáskör átruházásával,

b)   közalapítvány javára alapítványi hozzájárulás jogcímén,

c)   önkormányzati feladatok átvállalása fejében egyházak és más társadalmi szervezetek részére történő átadással,

d)  városszabályozási tervek végrehajtása érdekében az érintett tulajdonosok részére,

e)   ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezésével az érintett tulajdonosok részére,

f)   közszolgáltatáshoz kötődő önkormányzati vagyont  kizárólag közszolgáltatók részére,

g)   önkormányzati alapítású közhasznú szervezet, közhasznú társaság részére lehet.

     

(3) A vagyon használati jogának átengedéséről a Képviselő-testület - Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság előzetes véleménye alapján - dönt.



(4) Az önkormányzati vagyon ingyenes használati jogát csak szerződéssel lehet átengedni, mely szerződésben éves beszámolás kötelezettséget kell előírni az átadott önkormányzati vagyon használatáról.

      Az önkormányzati vagyon használati jogát ingyenesen átengedni csak:

a)      más önkormányzatoknak feladat és hatáskör átruházásával,

b)     Önkormányzati feladatok megvalósítását szolgáló, a dévaványai lakosok érdekében működő alapítvány, közalapítvány javára alapítványi hozzájárulás jogcímén,

c)      Önkormányzati feladatok átvállalása esetén egyházak és más társadalmi szervezetek részére történő átadással,

d)     Közfeladatokat ellátó költségvetési szervek számára,

e)      Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, közhasznú társaság részére lehet.


(5)  Ingyenes vagyonátruházás esetén az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004.(IV.19.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) rendelkezései szerint kell eljárni.

Minden támogatási programra, illetve egyedi támogatásra „támogatási tervezetet” kell készíteni, amelyet állásfoglalás céljából a nemzeti fejlesztési miniszternek a Kormányrendelet 3. sz. mellékletében található űrlapon előzetesen be kell jelenteni. Jogszabálytervezetet a véleményezés előtt kell bejelenteni.


(6) Önkormányzati vagyon ingyenes átruházása, ingatlan juttatás, követelésről lemondás, tartozásátvállalás, kedvezményes bérlet vagy lízing, amelyeknek értéke 8 millió forint alatt van, a kedvezmény nyújtása előtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül működő Támogatásokat Vizsgáló Iroda részére előzetesen állásfoglalás céljából be kell jelenteni. A fenti összeg feletti átengedés, lemondás előzetes engedélyét a testületi döntést megelőzően be kell szerezni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.



A vagyonkezelői jog


18. §


(1)   A vagyonkezelői jog alapításáról a Képviselő-testület esetenként dönt. A vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak felsorolását jelen rendelet 4. melléklete tartalmazza.


(2)   A Képviselő-testület számára készített, a pályázat kiírásáról szóló döntés meghozatalához szükséges előterjesztésnek legalább az alábbiakat kell tartalmaznia:

a)      a vagyon jogi helyzetét,

b)      ingatlan esetében az ingatlan-nyilvántartási adatokat, a kezelési és használati viszonyainak részletes bemutatását, a vagyonra, illetve annak állagmegóvására, felújítására vonatkozó kötelező előírásokat, kötöttségeket, illetve korlátokat és tilalmakat, valamint a vagyon állapotát, alkalmasságát, annak üzemeltetési és fejlesztési költségeit, és mindezeknek az önkormányzat költségvetésére gyakorolt hatását ,

c)      a vagyonkezelői jog átadására vonatkozó javaslatot, különösen annak célját, indokát, tervezett konstrukcióját, javasolt időtartamát,

d)     a vagyonkezelésbe adást megalapozó szakmai érveket, annak indokait és a célszerűségi, gazdaságossági, költségvetési vagy egyéb kedvező irányú hatások, illetve estleges hátrányok bemutatását,

e)      mindazokat a további tényeket, érveket és körülményeket, melyek az előterjesztő a döntéshozó tájékoztatása érdekében szükségesnek tart,

f)       mindazokat az egyetértő, illetve hozzájáruló nyilatkozatokat, melyeket az Áht., vagy egyéb jogszabály a döntés előfeltételéül előír.


(3)   Az önkormányzati vagyon vagyonkezelői jogának pályázat útján való átadása esetén a pályázat kiírásáról, valamint annak tartalmáról a Képviselő-testület dönt.


(4)   A pályázati kiírásnak Áht. rendelkezésein túlmenően – tartalmaznia kell:

a)      az ellátandó önkormányzati feladat pontos meghatározását,

b)      a feladat ellátását szolgáló vagyonkezelésbe adandó vagyontárgyak adatait,

c)      a feladatellátás elvárt színvonalának meghatározását,

d)     a vagyonkezelési jog megszerzése fejében elvárt minimális ellenértéket,

e)      a vagyonkezelői jog időtartamát,

f)       egyéb lényeges kötelezettségeket, melynek előírása a vagyonkezelési szerződésben várható,

g)      a pályázat elbírálásnak szempontjait.


(5)    A vagyonkezelő vagyonkezelői jogának gyakorlásáról évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. A képviselő-testület ennek során értékeli az átvett feladat ellátásának színvonalát, hatékonyságát, a vagyonkezelésbe vett vagyon állapotát és a szerződésben rögzített egyéb kikötéseket.


(6)    Vagyonkezelésbe adás esetén ennek tényét fel kell tüntetni az önkormányzati vagyon nyilvántartásában, és a vagyonkezelő adatszolgáltatása alapján át kell vezetni az értékben bekövetkezett változásokat.



19. §


(1)   A vagyonkezelő az Áht.-ban foglaltakon felül köteles a rábízott vagyon

a)      biztosítására,

b)      közterheinek viselésére,

c)      jó gazda módjára történő megőrzésére,

d)     az általában elvárható gondosságú gazdálkodás szabályai szerinti használatra és gyarapításra,

e)      fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatosan feladatok ellátására,

f)       az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésére.


(2)   A vagyonkezelési szerződés megkötése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(3)   A vagyonkezelési szerződésnek az Áht-ban felsoroltakon kívül tartalmaznia kell a vagyonkezelő tevékenységének ellenőrzésére vonatkozó részletes rendelkezéseket.


(4)   A vagyonkezelőt a vagyonkataszter hiteles vezetése érdekében adatszolgáltatási kötelezettség terheli az Önkormányzat felé.


(5)   A vagyonkezelő, a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt haladéktalanul köteles tájékoztatni az önkormányzatot:

a)      ha ellene csőd- vagy felszámolási eljárás, helyi önkormányzatnál adósságrendezési eljárás indult,

b)      ha végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre került sor,

c)      ha 3 hónapnál régebbi köztartozása van, és annak megfizetésére nem kapott halasztást,

d)     mindazokról a változásokról, amelyekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget jogszabály, vagy a vagyonkezelési szerződés előírja.


(6)    A vagyonkezelési szerződés hatálya alá tartozó vagyontárgyak körének megváltoztatása esetén a vagyonkezelő a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül köteles kezdeményezni a szerződés módosítását.



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgy ellenőrzése


20. §


(1)   A vagyonkezelés ellenőrzését az Áht.-ban foglaltak figyelembe vételével a képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző – Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság útján a polgármesteri hivatal közreműködésével látja el.


(2)   A tulajdonosi ellenőrzés célja az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás vizsgálata, ennek keretében különösen: az önkormányzati vagyonnyilvántartás hitelességének, teljességének és helyességének biztosítása, továbbá a jogszerűtlen, szerződésellenes, vagy a tulajdonos érdekeit sértő, illetve az Önkormányzatot hátrányosan érintő vagyongazdálkodási intézkedések feltárása és a jogszerű állapot helyreállítása.


(3)   Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés keretében jogosultak:

a)      az önkormányzati tulajdonba tartozó, vagyonkezelő vagyonkezelésben álló ingatlan területére belépni,

b)      az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó minden közérdekből nyilvános adat, valamint – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra, a vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatásának és okirat bemutatásának kérésére,

c)      az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjétől írásban vagy szóban felvilágosítást, információt kérni.


(4)   Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés során kötelesek:

a)      jogaikat úgy gyakorolni, hogy az ellenőrzött vagyonkezelő tevékenységét és rendeltetésszerű működését a lehető legkisebb mértékben zavarja,

b)      tevékenységüknek megkezdéséről az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjét az ellenőrzés megkezdése előtt legalább 15 nappal tájékoztatni,

c)      megállapításaikat tárgyszerűen, a valóságnak megfelelően ellenőrzési jelentésbe foglalni és a jelentéstervezetet, valamint a végleges jelentést az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjének 30 napon belül megküldeni.


(5)   Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője jogosult:

a)      az ellenőrzési cselekménynél jelen lenni,

b)      az ellenőrzés megállapításait megismerni, a jelentéstervezetre észrevételt tenni.

(6)   Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője köteles:

a)      az ellenőrzés végrehajtását elősegíteni, abban együttműködni,

b)      az ellenőrzést végző részére szóban vagy írásban a kért tájékoztatást, felvilágosítást, nyilatkozatot megadni, a dokumentációba a betekintést biztosítani,

c)      az ellenőrzést végző kérésére a rendelkezésre bocsátott dokumentáció (iratok, okmányok, adatok) teljességéről nyilatkozni,

d)     az ellenőrzés zavartalan elvégzéséhez szükséges egyéb feltételeket megteremteni,

e)      az ellenőrzés megállapításai, javaslatai alapján tett intézkedéseiről az Önkormányzatot 30 napon belül tájékoztatni.


Az önkormányzat által nyújtott támogatások

21. §


(1)   Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete kamatmentes kölcsön formájában, munkahelyteremtő és munkahely megtartó beruházások támogatása céljából támogatási alapot hoz létre, minden évben a költségvetési rendeletben elfogadott keretösszeg erejéig.


(2)   A támogatási alap felhasználására és kezelésére az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30.) sz. Korm. rendelet, továbbá az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004.(IV.19.) sz. Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni.


(3)   A rendelet alapján nyújtott támogatások elengedett, a referencia-kamatláb és a leszámítolási kamatláb megállapítási módjának módosításáról szóló 2008. január 19-i bizottsági közlemény (2008/C 14/02) alapján számított piaci kamata csekély összegű támogatásnak minősül, amelyet kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15.-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006. 12. 28. – (a továbbiakban 1998/2006/EK bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.


(4)   Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet alapján de minimis támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára az alábbi kivételekkel:

a)      halászati és akvakultúra ágazat vállalkozásai;

b)      az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez kapcsolódó tevékenységet végző vállalkozások;

c)      az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek feldolgozásával vagy marketingjével kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások, amennyiben:

1. a támogatás összege a piacon beszerzett vagy forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre,

2. vagy az elsődleges termelőknek való teljes vagy részleges továbbítástól függ;

d)     exporttal kapcsolatos tevékenységek támogatása, nevezetesen az exportált mennyiséggel, az értékesítési hálózat kialakításával és működtetésével, illetve az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokkal közvetlenül kapcsolatos támogatások;

e)      az import áruk helyett hazai áru használatától függő támogatás;

f)        a széntermeléshez kapcsolódó iparág (szén: az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága által a szén tekintetében megállapított nemzetközi kodifikációs rendszer értelmében kiváló minőségű, közepes minőségű és gyenge minőségű A és B csoportba sorolt szén) vállalkozásai;

g)      szállítóeszköz megvásárlására a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő vállalkozások esetében;

h)      nehéz helyzetben lévő vállalatok részére.


(5)   Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma – három pénzügyi év vonatkozásában – nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget.


(6)   A több részletben fizetendő támogatást az odaítélése időpontjában érvényes értékére kell diszkontálni. A diszkontálás céljára és a bruttó támogatástartalom kiszámításához az odaítélése idején érvényes referencia rátát kell alkalmazni.


(7)   Minden egyes új csekély összegű (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.


(8)   A csekély összegű (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a támogatási intenzitás csoportmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott mértékét.


(9)   A támogatást nyújtó köteles írásban tájékoztatni a kedvezményezettet, arról, hogy de minimis támogatásban részesül. A tájékoztatásnak kifejezetten utalnia kell a 1998/2006/EK bizottsági rendeletre - hivatkozva annak pontos címére és az Európai Közösség Hivatalos Lapjában való kihirdetésére - valamint meg kell határoznia a támogatás pontos összegét támogatástartalomban kifejezve.


22. §


(1)   A támogatás odaítélését megelőzően az érintett vállalkozás írásos vagy elektronikus formában készített nyilatkozatot köteles eljuttatni a polgármester részére, a vállalkozás által a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatásról.


(2)   A támogatási alapra az évenként meghatározott feltételek alapján nyújthatók be pályázatok.


(3)   A támogatási programnak tartalmaznia kell:

a)      a támogatást nyújtó szervezet megnevezését,

b)      a támogatás formáját,

c)      a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve,

d)     a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve több forrásból igényelt támogatás esetén,

e)      kedvezményezettek körét,

f)       a saját forrás mértékét,

g)      az elszámolható költségek körét,

h)      az egyedi támogatás, illetőleg a támogatási program hatályát,

i)        a programból történő támogatás nyújtást kizáró feltételeket,

j)        az egyedi támogatást, a támogatás program, illetve az az alapján megkötött támogatási szerződés megsértésének szankcióit,

k)      az irányadó közösségi jog által előírt egyéb információkat.


(4)   A támogatási program kialakítása során figyelemmel kell lenni a diszkrimináció tilalmának elvére - magyar vagy helyi vállalkozó előnyben részesítése nem
lehetséges -, nem lehet különbséget tenni a természetes és jogi személyek között, illetve figyelembe kell venni a szolgáltatások szabad áramlásának elvét, a versenytárgyalásra vonatkozószabályokat, valamint a Bizottság 97/C 209/03. sz. közleményében foglaltakat.


(5)   Minden támogatási tervezetet – a jogszabálytervezetet is – előzetesen be kell jelenteni a nemzeti fejlesztési miniszternek.


III. fejezet


Záró rendelkezések

23. §


(1)   Ez a rendelet 2011. április 4-én lép hatályba.


(2)   A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól.


24. §


E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.


Dévaványa, 2011. március 8.





Záradék:

A rendeletet 2011. április 1-én kihirdettem.


Dévaványa, 2011. április 1.


                                                                                                      Balogh Csilla

                                                                                                                                               jegyző


1. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez


Forgalomképtelen vagyontárgyak


Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2) 

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

1

3

1

KÖZPARK

HŐSÖK TERE 1

3611

100

3611

2762,159

12376

Dévaványa

17

21124

1

MÓRICZ ZSIGMOND UT


5462

100

5462

6424

16191

Dévaványa

38

21127

1

KÖZUT


1357

100

1357

3058,305

3224

Dévaványa

39

21110

1

Árpád utca


5992

100

5992

19397,356

19397

Dévaványa

40

21126

1

KÖZUT


3148

100

3148

8800,765

7161

Dévaványa

56

21124

1

KÓRHÁZ UTCA


1360

100

1360

2403

4927

Dévaványa

75

21124

1

CSOKONAI U.


4238

100

4238

6664

16813

Dévaványa

94

21124

1

ERKEL F. U.


7631

100

7631

7497

25658

Dévaványa

110

21124

1

BÁTHORY U.


6321

100

6321

8774,86

19005

Dévaványa

128

21124

1

KÖZUT


1602

100

1602

787

918

Dévaványa

129

21124

1

KÖZUT


5021

100

5021

1754

2234

Dévaványa

138

21124

1

AKÁCFA U.


2453

100

2453

7346,889

10533

Dévaványa

154

21124

1

Szántó Kovács J 

SZáNTó KOVáCS J    

2305

100

2305

976

1943

Dévaványa

195

21123

1

MADÁCH U.                                            


10824

100

10824

21938,722

48973

Dévaványa

208

21124

1

MÓRICZ ZS UTCA-ZUG  

BELTERÜLET

0

100

0

3391

3391

Dévaványa

254

21124

1

HOLD U.


7109

100

7109

10179,475

16312

Dévaványa

275

21124

1

KÖZUT 


1340

100

1340

6165,682

12220

Dévaványa

278

21124

1

MIKSZÁTH U.


16735

100

16735

9453,359

15717

Dévaványa

279

21124

1

KERT U.


6138

100

6138

17425,158

38904

Dévaványa

300

21124

1

ZÖLDFA U.


3170

100

3170

4280

10717

Dévaványa

314

21124

1

NAP U.


3507

100

3507

5124

12209

Dévaványa

370

21123

1

KÖLESHALMI U.


12015

100

12015

16218

48054

Dévaványa

384

21124

1

ÁRPÁD U.


6070

100

6070

19539,353

24945

Dévaványa

404

21123

1

JÉGGYÁR U.


17948

100

17948

18478

50015

Dévaványa

410

3

1

KÖZPARK

ÁRPÁD

6438

100

6438

41586,694

52790

Dévaványa

452

21124

1

SÁGVÁRI U.


6347

100

6347

10213

23637

Dévaványa

455

21124

1

SZÉLES U.


3672

100

3672

6501,9

13350

Dévaványa

467

21124

1

RADNÓTI U.


3817

100

3817

5684,626

13601

Dévaványa

527

21123

1

BORONA U.


8449

100

8449

9782

26845

Dévaványa

528

21124

1

EKE U.


5296

100

5296

5557

5407

Dévaványa

557

21124

1

SZONDY U.


2363

100

2363

3322,225

2932

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

576/2

1

1

CSATORNA

MIKSZÁTH U.

612

100

612

2

110

Dévaványa

593/4

1

1

CSATORNA

MIKSZÁTH U.

3988

100

3988

10

718

Dévaványa

619

21124

1

MÁTYÁS U.


8252

100

8252

3383

10166

Dévaványa

629

21124

1

TELEK U.


1143

100

1143

1287,89

2229

Dévaványa

672

21123

1

RÁKÓCZI U.


18423

100

18423

23890,493

62686

Dévaványa

698

2

1

MOCSÁR

MÁTYÁS U.

8510

100

8510

85

1

Dévaványa

699

21124

1

SPORT U.


7561

100

7561

3859

11400

Dévaványa

700

2

1

MOCSÁR TÚRÉRI

MÁTYÁS U.

4886

100

4886

529

1

Dévaványa

701

2

1

MOCSÁR VIZ          

MÁTYÁS U.

29722

100

29722

297

1

Dévaványa

702

21124

1

KÖZUT


8236

100

8236

5092

3293

Dévaványa

707

21124

1

KÖZUT


1075

100

1075

376

436

Dévaványa

709

12517

1

DÖGTÉR


16474

100

16474

3074

5379

Dévaványa

711

1

1

MOCSÁR

GYOMAI ÚT

20737

100

20737

207

2240

Dévaványa

712

21124

1

KÖZUT


743

100

743

259

482

Dévaványa

727

21124

1

KONRÁD U. 


942

100

942

1367,117

2175

Dévaványa

735

1

1

KERT ÁROK

GYOMAI ÚT

5717

100

5717

572

733

Dévaványa

746/2

21210

1

KONRÁD U.  (vasút mellett)


2305

100

2305

761,484

761

Dévaványa

768

21124

1

MEZÖTURI U.


10688

100

10688

10607

23991

Dévaványa

774

21124

1

KÖZUT 


136

100

136

50

73

Dévaványa

803

21124

1

GYÖZELEM U.


3501

100

3501

2517,8

2757

Dévaványa

814

21124

1

ALKOTMÁNY U.


8463

100

8463

5809,658

9838

Dévaványa

815

1

1

ANYAGGÖDÖR


3068

100

3068

8

405

Dévaványa

816

21124

1

KÖZUT


958

100

958

335

482

Dévaványa

842

21123

1

FELSZABADULÁS U.


10729

100

10729

15303,659

34956

Dévaványa

870

21124

1

VIHARSAROK U.


8367

100

8367

13533,797

21977

Dévaványa

886

21124

1

BARCÉI U.


9982

100

9982

14698,91

20627

Dévaványa

887

21124

1

KÖZUT


4381

100

4381

1530

1851

Dévaványa

897/4

21128

1

BELTERÜLETI UT


2330

100

2330

814

1147

Dévaványa

903

21124

1

KÖZUT


325

100

325

255

1896

Dévaványa

905

21124

1

KOZUT


212

100

212

276

1202

Dévaványa

919/1

21110

1

SPORT U.


17105

100

17105

48040,152

48130

Dévaványa

921

21123

1

KÖNYVES K. U.


10248

100

10248

21844,351

42267

Dévaványa

978

21124

1

JÓKAI U.


7585

100

7585

16215,023

11376

Dévaványa

1060

21124

1

KÖZTÁRSASÁG U.


10326

100

10326

15295,951

24523

Dévaványa

1130

21123

1

BÉKE U.


10756

100

10756

18922,878

16215

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

1193

21124

1

SZABADSÁG U.


9538

100

9538

12827,709

21416

Dévaványa

1224

21127

1

KISÚJSZÁLLÁSI U.


924

100

924

1880

4199

Dévaványa

1225

21110

1

KISÚJSZÁLLÁSI U.


11867

100

11867

3680,484

3680

Dévaványa

1228

21124

1

KÖZUT


8228

100

8228

3026

3081

Dévaványa

1240/5

21124

1

KÖZUT


305

100

305

230

182

Dévaványa

1247

21124

1

DAMJANICH U.                                         

5814

100

5814

13249,56

8042

Dévaványa

1279

21124

1

ADY E. U.                                            


2862

100

2862

7319,776

4724

Dévaványa

1295

21124

1

TÁNCSICS U.                                        


10324

100

10324

23035,656

15345

Dévaványa

1355

21124

1

DÓZSA GY. U.                                        


10174

100

10174

17735,216

7770

Dévaványa

1416

21124

1

PETŐFI U.                                            


9177

100

9177

23180,576

14900

Dévaványa

1466

4

1

KÖZTEMETŐ           

SZEGHALMI ÚT

64427

100

64427

17813,662

24117

Dévaványa

1467

21124

1

KÖZUT                                                


2738

100

2738

3281

19373

Dévaványa

1468

21124

1

SZEGHALMI U.                                        


60637

100

60637

131808,413

305561

Dévaványa

1469

3

1

KÖZPARK             

KISUJSZÁLLÁSI ÚT

2262

100

2262

113

1688

Dévaványa

1498

21123

1

KOSSUTH U.                                          


17605

100

17605

23479

64558

Dévaványa

1564

21124

1

KINIZSI U.                                           


8282

100

8282

13954

37510

Dévaványa

1629

21124

1

ZRINYI M U.                                          


34462

100

34462

50435,991

90484

Dévaványa

1645

21123

1

HUNYADI U.                                          


33706

100

33706

72314,914

151785

Dévaványa

1684

21124

1

SZEGFÜ U.                                            


1993

100

1993

4087

8540

Dévaványa

1751

21124

1

ASZTALOS S. U.                                       


1655

100

1655

2438

5161

Dévaványa

1769

21122

1

Árpád utca          

ÁRPÁD                  

16034

100

16034

72091,422

80379

Dévaványa

1806

21124

1

ARANY J. U.                                           


5893

100

5893

13073

19345

Dévaványa

1834

1

1

PIAC TÉR VIZTORONY  

BETHLEN GÁBOR U. 4

3970

100

3970

16570

20160

Dévaványa

1839

21124

1

BETHLEN GÁBOR U.    

BETHLEN GÁBOR U.   

4554

100

4554

5975

13555

Dévaványa

1868

21124

1

KÖLCSEY F. U.                                        


2489

100

2489

4461

10737

Dévaványa

1890

21124

1

VÖRÖSMARTY M. U.                                     

4895

100

4895

10283,577

19776

Dévaványa

1891

21110

1

Árpád utca          


3059

100

3059

24082,886

28571

Dévaványa

1892

3

1

KÖZPARK             

HŐSÖK TERE              

8068

100

8068

25468,704

48387

Dévaványa

1893

4

1

SZOVJET KATONAI TEME

SZÉCHENYI U.         

523

100

523

4180

4270

Dévaványa

1895

21124

1

GYÖNGY U.                                             


1540

100

1540

2308

2935

Dévaványa

1899

21123

1

BEM J. U.                                            


4832

100

4832

9890

25416

Dévaványa

1924

21124

1

KISFALUDY U.                                         


3985

100

3985

9322

21469

Dévaványa

1983

21124

1

MÁJUS 1. U.                                          


6762

100

6762

8592

20349

Dévaványa

2085

21123

1

KLAPKA GY. U.                                       


6453

100

6453

31144,605

79211

Dévaványa

2143

21124

1

VAJDA J. U.                                          


3796

100

3796

4350

10540

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

2174

21124

1

TOMPA M. U.                                           


5365

100

5365

13408

32276

Dévaványa

2200

21123

1

DEÁK F. U.                                          


41466

100

41466

29688,083

80761

Dévaványa

2294

21124

1

HOMOKBÁNYA U.                                        

2725

100

2725

872

1276

Dévaványa

2313/2

3

1

KÖZPARK             

SZEDERKERT U.

105

100

105

5

65

Dévaványa

2317

21124

1

SZEDERKERT U.                                        

4971

100

4971

10390

22643

Dévaványa

2350

21124

1

BOCSKAI U.                                            


5125

100

5125

13486

29133

Dévaványa

2392

21124

1

KÖZUT                                                 


513

100

513

130

404

Dévaványa

2449

21124

1

KÖZUT                                                


2397

100

2397

639

1704

Dévaványa

2493

2

1

ÁROK                                                  


716

100

716

2

261

Dévaványa

2494

2

1

ÁROK                                                 


2443

100

2443

6

1154

Dévaványa

2495

21124

1

KÖZUT                                                 


3655

100

3655

709

1712

Dévaványa

2502

21110

1

EÖTVÖS U.


12065

100

12065

11105

11105

Dévaványa

2519

21124

1

KÖZUT                                                


7812

100

7812

2370

1930

Dévaványa

2539

1

1

ÁROK                                                  


1271

100

1271

3

189

Dévaványa

2586

21124

1

KÖZUT                                                 


870

100

870

63

360

Dévaványa

2598

1

1

ÁROK                                                  


331

100

331

1

158

Dévaványa

2599

21124

1

VÁSÁRSZÉL U.                                        


21251

100

21251

16225

27856

Dévaványa

2631

21124

1

BARTÓK B. U.                                         


4944

100

4944

10351,25

16626

Dévaványa

2662

21124

1

KODÁLY Z. U.                                          


4998

100

4998

10538,25

16974

Dévaványa

2663/30

21120

1

KÖZUT                                                 


738

100

738

210

623

Dévaványa

2663/51

21124

1

KÖZUT               

NéVTELEN 

5007

100

5007

7848

10512

Dévaványa

2663/64

3

1

KÖZTÉR  VÁSÁRSZÉL UT

VÁSÁRSZÉL U.

3290

100

3290

165

979

Dévaványa

2687

21120

1

BATHYÁNY U.                                          


5248

100

5248

1706

4480

Dévaványa

2844

21120

1

SARLÓ U.                                             


6559

100

6559

9003

17480

Dévaványa

2869

21120

1

NYIL U.                                              


5906

100

5906

8213

17105

Dévaványa

2892

21120

1

KULLICH GY. U.                                       


4405

100

4405

1729

3600

Dévaványa

2911

21120

1

SZÉCHENYI U. ZUG                                      

303

100

303

124

476

Dévaványa

2924

21120

1

DOBÓ I. U.                                           


2699

100

2699

6112

15270

Dévaványa

2956

21120

1

EÖTVÖS U. ZUG                                          

283

100

283

782

486

Dévaványa

3019

21110

1

SZÉCHENYI U.


19974

100

19974

13568

13568

Dévaványa

3053

21120

1

BÁNOMKERT U.                                        

33343

100

33343

42511,76

80995

Dévaványa

3064

21120

1

DARAB U.                                              


2058

100

2058

1434

2539

Dévaványa

3116

21120

1

KÖZUT                                                 


865

100

865

168

401

Dévaványa

3117/2

1

1

ÁROK                                                  


565

100

565

1

336

Dévaványa

3179

1

1

ÁROK                                                 


4191

100

4191

17792

29942

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

3181

21120

1

KÖZUT                                                 


2316

100

2316

533

702

Dévaványa

3209

1

1

ANYAG GÖDÖR         

VÁGÁSSZÉL U.

13209

100

13209

40

5175

Dévaványa

3211

21120

1

KÖZUT                                                


1581

100

1581

364

505

Dévaványa

3212

21120

1

VÁGÁSSZÉL U.                                         


8450

100

8450

6983,5

5189

Dévaványa

3213

21120

1

KÖZUT                                                


2498

100

2498

687

837

Dévaványa

3215/1

3

1

Közpark (Szikes Tó T


6213

100

6213

2700,25

15651

Dévaványa

3216

1

1

ANYAGGÖDÖR(Szikes-Tó                               

138465

100

138465

360

14954

Dévaványa

3226

1

1

ANYAGGÖDÖR                                          

36762

100

36762

96

6408

Dévaványa

3233

1

1

LŐTÉRI TÖLTÉS                                        

1929

100

1929

5

477

Dévaványa

3269

21120

1

JÓZSEF A. U.                                         


9007

100

9007

23872

44506

Dévaványa

3283

21120

1

KÖRÖSLADÁNYI U. ZUG                                    

598

100

598

245

533

Dévaványa

3303

21120

1

SZÉRÜSKERT                                          


29071

100

29071

69579,916

15826

Dévaványa

3322

21120

1

HAJNAL U.                                           


13272

100

13272

10379,05

31863

Dévaványa

3362

21120

1

LEVÉL                                                


1961

100

1961

637

1136

Dévaványa

3406

1

1

ÁROK                                                  


862

100

862

2

437

Dévaványa

3421

21120

1

BAJCSY-ZSILINSZKY U.                                  

3257

100

3257

1499

2558

Dévaványa

3439

21120

1

KIGYÓ U.                                             


6021

100

6021

2770

4615

Dévaványa

3479

1

1

ÁROK                                                 


367

100

367

1

206

Dévaványa

3480

1

1

ÁROK                                                  


753

100

753

2

356

Dévaványa

3481

21120

1

HÁMÁN KATÓ U.                                        

8481

100

8481

11323

15552

Dévaványa

3607

21120

1

SIRÁLY U.                                           


14095

100

14095

17323

54202

Dévaványa

3659

21120

1

HAJÓS U.                                            


18270

100

18270

17995

68633

Dévaványa

3694

21120

1

VILLA U.                                             


1318

100

1318

606

1636

Dévaványa

3724

21120

1

TÖVIS U.                                             


2404

100

2404

1105

2113

Dévaványa

3755

21120

1

KÖR U.                                               


6015

100

6015

8198,24

6295

Dévaványa

3804

21120

1

BÖJTÖS U.                                             


1641

100

1641

3006

6935

Dévaványa

3846

21120

1

SAS U.                                               


2036

100

2036

2374

8080

Dévaványa

3857

21120

1

RÖVID U.                                             


2481

100

2481

3300

9656

Dévaványa

4160/2

1

1

CSATORNA ZÁRTKERT                                    

4878

100

4878

13

4039

Dévaványa

4331

21125

1

KÖZUT                                                


3448

100

3448

319

10602

Dévaványa

4337/2

1

1

CSATORNA                                              


9995

100

9995

100,559

22086

Dévaványa

4353

1

1

ÁROK                                                 


8372

100

8372

3471

10578

Dévaványa

4400

21125

1

KÖZUT                                                


2536

100

2536

235

1068

Dévaványa

4500

21125

1

KÖZUT                                                


2457

100

2457

227

965

Dévaványa

4606

21125

1

KÖZUT                                                


2460

100

2460

227

965

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

4724

21125

1

KÖZUT                                                


2633

100

2633

244

1029

Dévaványa

4815

21125

1

KÖZUT                                               


2230

100

2230

207

871

Dévaványa

4863

1

1

ÁROK                                                 


1662

100

1662

4

488

Dévaványa

4875

21125

1

KÖZUT                                                


3055

100

3055

283

961

Dévaványa

4942

21125

1

KÖZUT                                                 


1158

100

1158

107

532

Dévaványa

5087

21125

1

KÖZÚT                                                 


514

100

514

47

237

Dévaványa

5121

21125

1

KÖZUT                                                 


665

100

665

62

287

Dévaványa

5220

1

1

ÁROK                                                 


3234

100

3234

8

1047

Dévaványa

5221

21125

1

KÖZUT                                                


4154

100

4154

385

1230

Dévaványa

0216

21128

1

Saját használatú út 

KÜLTERÜLET

18375

100

18375

1702

3775

Dévaványa

0236

21125

1

Közút               

KÜLTERÜLET

10164

100

10164

941

3123

Dévaványa

0286

21128

1

Saját használatú út 

KÜLTERÜLET

6203

100

6203

574

1374

Dévaványa

0298

21128

1

Saját használatú út 

KÜLTERÜLET

18497

100

18497

1713

3962

Dévaványa

0475/3

21128

1

UT                  

KÜLTERÜLET

132369

100

132369

11662

25983

Dévaványa

0483/2

21128

1

Saját használatú út 

KÜLTERÜLET

7958

100

7958

665

1595

Dévaványa

0518

2

1

KC-60.616 Belvízátem


6941

100

6941

10009,772

10010

Dévaványa

0530

21128

1

UT                  

KÜLTERÜLET

19906

100

19906

1754

6046

Dévaványa

0555/3

21128

1

Saját használatú út 

KÜLTERÜLET

12064

100

12064

1063

3859

Dévaványa

0738

21128

1

UT                  

KÜLTERÜLET

5963

100

5963

472

1904

Dévaványa

0851/5

21125

1

Külterületi földút


78222

100

78222

8241,94

8242

Dévaványa

01253/44

21125

1

KÖZUT                                               


12311

100

12311

10067

2017

Dévaványa

01253/45

21125

1

KÖZUT                                                  


109

100

109

119

315

Dévaványa

01277/33

21125

1

KÖZUT                                                


5309

100

5309

492

2087

Dévaványa

01277/35

21125

1

KÖZUT                                               


3268

100

3268

1483,66

794

Dévaványa

01278

21125

1

KÖZUT                                                


2953

100

2953

274

1168

Dévaványa

01358

21128

1

ÚT

KÜLTERÜLET

4058

100

4058

376

1558

Dévaványa

01376

21128

1

ÚT

KÜLTERÜLET

11923

100

11923

1104

3815

Dévaványa

01508/5

21128

1

ÚT

KÜLTERÜLET

8000

100

8000

741

2329

Dévaványa

01561

21128

1

UT ÉS CSATORNA                                      

22547

100

22547

2088

5807

Dévaványa

01587

21128

1

Út és árok

KÜLTERÜLET

33531

100

33531

2957

7556









1829970

1672060,1

3048858





















Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

Önk.tul(m2

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

01634/10

22133

2

VODAFON mikro-torony

KISUJSZÁLLÁSI ÚT

153

100

153

3000

2677500





















2. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez

Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak


Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul(m2)

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

2

12201

3

POLGÁRMESTERI HIVATALA

HŐSÖK TERE 1

11921

100

11921

23043,862

76124

Dévaványa

3/3

1

3

BEÉP’TETLEN TELEK -M

HŐSÖK TERE 1

1263

100

1263

519

382

Dévaványa

3/4

12525

3

EGYÉB BEÉP. TELEK -K

HŐSÖK TERE 1

550

100

550

578

1883

Dévaványa

4/1

12700

3

VÁLLALKOZÁS FEJLESZT

HŐSÖK TERE 2/2

1193

100

1193

385

5019

Dévaványa

21/1

5

3

KERT KÖRÖSLADÁNYI ÚT

KÖRÖSLADÁNYI ÚT

168

100

168

5

49

Dévaványa

41

21110

3

Körösladányi út     

KÖRÖSLADÁNYI ÚT

0

100

0

5658

11436

Dévaványa

270

1

3

KERT MIKSZÁTH U.-TÓL


1488

100

1488

45

55

Dévaványa

408/2

1

3

KERT BUKTA GÁBOR FÉL

ÁRPÁD

93

100

93

0

27

Dévaványa

411

11221

3

TÁRSASHÁZ           

ÁRPÁD 33

1600

32

504

12389,505

30418

Dévaványa

417

11211

3

LAKÓHÁZ             

ÁRPÁD 41

1234

100

1234

1259

5569

Dévaványa

454

1

3

KÖZP.húsb.10lakás   

JÉGGYÁR ÚT        

1900

100

1900

88160,762

79109

Dévaványa

593/5

1

3

KERT                

MÁTYÁS U.            

224

100

224

22

50

Dévaványa

623

11221

3

LAKÓÉPÜLET 5 LAKÁSOS

JÉGGYÁR ÚT 27   

1643

100

1643

2402

8545

Dévaványa

624

12647

3

SZOCIÁLIS OTTHON    

JÉGGYÁR ÚT 47   

18485

100

18485

90867,911

118939

Dévaványa

703

11305

3

Gyermek Ifjusági Ott

MÁTYÁS U. 1         

0

100

0

14940,357

18115

Dévaványa

708

5

3

KERT

LEÁNYNEVELŐ MEL

99745

100

99745

259

1845

Dévaványa

710/1

11111

3

SZOCIÁLIS BÉRLAKÁS  

GYOMAI ÚT   

5215

100

5215

172,208

1727

Dévaványa

718

5

3

KERT

VASÚTI TÖLTÉS M

7416

100

7416

222

890

Dévaványa

725

1

3

LAKÓTELEK           

KONRÁD U. 3      

1056

100

1056

407

418

Dévaványa

726

1

3

KERT                

KONRÁD U.           

710

100

710

273

289

Dévaványa

733

1

3

KERT                

KONRÁD U. 12      

694

100

694

267

238

Dévaványa

780

5

3

KERT                

MEZŐTURI UT       

434

100

434

43

76

Dévaványa

898

4

3

Temető              

MEZŐTURI UT       

30751

100

30751

900

7751

Dévaványa

901

12651

3

SPORTPÁLYA          

SPORT ÚT             

23153

100

23153

22736,735

26221

Dévaványa

902

11221

3

ÖT LAKÁSOS LAKÓHÁZ

DEÁK F. U. 2          

3178

100

3178

4553,3

5816

Dévaványa

904

12517

3

EGYÉB RAKTÁR                                         

8589

100

8589

7218

6190

Dévaványa

906

1

3

KERT VASUTI LIGET   

DEÁK F. U.             

6493

100

6493

649

1738

Dévaványa

908

21129

3

STRAND MÖGÖTTI PARKO

SPORT ÚT             

3940

100

3940

76484,845

156952

Dévaványa

910

24114

3

STRANFÜRDŐ          

SPORT ÚT             

12053

100

12053

61941,795

79795

Dévaványa

915

12713

3

TEJCSARNOK BEGYŰJTŐ

MEZŐTURI UT       

744

100

744

464

518

Dévaványa

920

3

3

TÜZÉP ELŐTTI PARK   

SPORT ÚT             

4033

100

4033

202

2593

Dévaványa

946

11111

3

SZOLGÁLATI LAKÁS    

KÖNYVES KÁLMÁN U. 11

1081

100

1081

1446

2918

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul(m2)

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

947

12632

3

ÓVODA               

KÖNYVES KÁLMÁN U. 13

1774

100

1774

3051,129

15574

Dévaványa

1227/9

21124

3

Ipartelep

KISUJSZÁLLÁSI UT

4916

100

4916

85,337

85

Dévaványa

1261/2

12633

3

ÁLTALÁNOS ISKOLA    

DAMJANICH U. 2         

2157

100

2157

2253

26288

Dévaványa

1462

11111

3

LAKÓHÁZ             

SZEGHALMI ÚT 34      

1023

100

1023

2104,27

3477

Dévaványa

1465

4

3

RAVATALOZÓ          

SZEGHALMI ÚT           

13158

100

13158

15677,379

30555

Dévaványa

1754

12633

3

ÁLTALÁNOS ISKOLA    

KOSSUTH U. 9             

2781

100

2781

9861,299

29288

Dévaványa

1759

12632

3

ÓVODA               

KOSSUTH U. 5             

1980

100

1980

10630,372

49068

Dévaványa

1785

12621

3

KÖNYVTÁR            

ÁRPÁD 20                    

774

100

774

5351,333

22692

Dévaványa

1793

11210

3

TÁRSASHÁZ           

ÁRPÁD 8                       

524

81

427

1326

10200

Dévaványa

1794/1

11212

3

TÁRSASHÁZ           

ÁRPÁD 6                      

1508

18

271

1040

9743

Dévaványa

1858

5

3

KERT                

BETHLEN GÁBOR U.   

58

100

58

2

17

Dévaványa

1894/1

12313

3

FOTÓMÜHELY          

BEM J. U. 2                   

134

100

134

129

1293

Dévaványa

1896

12632

3

ÓVODA               

BEM J. U. 4                   

1362

100

1362

1867,091

16872

Dévaványa

1903

12633

3

ÁLTALÁNOS ISKOLA    

VÖRÖSMARTHY U. 6  

6352

100

6352

59173

554255

Dévaványa

1912

11111

3

LAKÓHÁZ             

BEM J. U. 13                 

554

100

554

2514

6000

Dévaványa

1977

11111

3

LAKÁS               

MÁJUS U. 26                

630

100

630

1423

4132

Dévaványa

2034

11111

3

LAKÓÉPÜLET          

KOSSUTH U. 43            

623

100

623

959

3518

Dévaványa

2170

12636

3

ASZTALOS MŰHELY     

EÖTVÖS U. 19             

824

100

824

3495,497

16927

Dévaványa

2177

12636

3

PV RAKTÁR FESTŐ MÜHE

TOMPA U.        

740

100

740

1237,048

12091

Dévaványa

2293

4

3

TEMETŐ                                              


24560

100

24560

2275

5451

Dévaványa

2305

5

3

Beépitetlen terület 

SZEGHALMI ÚT 56      

3681

21

769

23

23

Dévaványa

2377

5

3

KERT ZUG            

EÖTVÖS U.                  

100

100

100

3

32

Dévaványa

2385

5

3

Beépitetlen terület 

EÖTVÖS U. 73             

1116

100

1116

33

261

Dévaványa

2386/3

21124

3

KÖZÚT               

KÖZÚT                          

2400

100

2400

120,73

634

Dévaványa

2432

5

3

KERT                

EÖTVÖS U.                  

2106

100

2106

63

78

Dévaványa

2433

1

3

KERT                                                  


2983

100

2983

89

66

Dévaványa

2434/1

1

3

KERT                                                 


2169

100

2169

65

48

Dévaványa

2434/2

5

3

KERT                

SZEDERKERT U.         

2169

100

2169

65

48

Dévaványa

2435

5

3

KERT                                                 


1489

100

1489

45

33

Dévaványa

2436

5

3

KERT                                                 


6962

80

5570

84

124

Dévaványa

2438

5

3

KERT                                                 


4298

100

4298

129

80

Dévaványa

2496

4

3

KÖZTEMETÖ (szántó)                                  

63033

100

63033

7071,6

12295

Dévaványa

2530/1

1

3

KERT                                                  


785

100

785

24

26

Dévaványa

2530/2

1

3

KERT                 

VÁSÁRSZÉL U.      

785

100

785

23

26

Dévaványa

2530/3

1

3

KERT                

VÁSÁRSZÉL U.       

969

100

969

29

32

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul(m2)

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

2563

5

3

KERT                 

VÁSÁRSZÉL U. 42 

507

26

134

15

5

Dévaványa

2587

5

3

KERT               

TÓKERT                 

967

100

967

29

32

Dévaványa

2588

5

3

KERT              

SZEGHALMI ÚT    

563

100

563

17

19

Dévaványa

2589

5

3

KERT                

SZEGHALMI ÚT   

770

100

770

23

26

Dévaványa

2590

5

3

KERT                

TÓKERT               

1571

100

1571

47

52

Dévaványa

2593

5

3

KERT                

TÓKERT               

2136

100

2136

64

71

Dévaványa

2594

5

3

KERT                

TÓKERT                

507

100

507

15

17

Dévaványa

2595

5

3

KERT                

TÓKERT               

842

100

842

25

37

Dévaványa

2597

5

3

KERT                

TÓKERT                 

7221

100

7221

217

254

Dévaványa

2663/36

1

3

Beépitetlen terület 

EÖTVÖS U. 70       

859

100

859

386

367

Dévaványa

2663/37

1

3

Beépitetlen terület 

EÖTVÖS U. 72      

875

100

875

393

374

Dévaványa

2663/38

1

3

Beépitetlen terület 

EÖTVÖS U. 74        

891

100

891

400

381

Dévaványa

2663/39

1

3

Beépitetlen terület 

EÖTVÖS U. 76       

907

100

907

407

388

Dévaványa

2663/40

1

3

BEÉPITETLEN TER

EÖTVÖS U. 78      

943

100

943

423

403

Dévaványa

2663/41

3

3

KÖZTÉR              

EÖTVÖS U.           

20166

100

20166

1008

11179

Dévaványa

2663/42

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 17       

1067

100

1067

411

408

Dévaványa

2663/43

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 15      

1045

100

1045

402

400

Dévaványa

2663/44

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 13      

1020

100

1020

393

390

Dévaványa

2663/45

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 11      

999

100

999

385

382

Dévaványa

2663/47

11111

3

Lakóház udvar gazdas

LADáNYI M. 7      

953

100

953

13383,463

365

Dévaványa

2663/48

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

NéVTELEN 5        

930

100

930

13374,463

356

Dévaványa

2663/49

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 3      

908

100

908

13366,463

347

Dévaványa

2663/50

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 1     

886

100

886

13357,462

339

Dévaványa

2663/52

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 2    

768

100

768

13312,462

294

Dévaványa

2663/53

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 4     

768

100

768

13312,462

294

Dévaványa

2663/54

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 6    

768

100

768

13312,462

294

Dévaványa

2663/55

11111

3

Lakóház,udvar,gazdas

LADÁNYI M. 8    

768

100

768

13312,462

294

Dévaványa

2663/56

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 10       

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/57

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 12      

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/58

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 14      

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/59

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 16      

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/60

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 18      

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/61

1

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 20

768

100

768

296

294

Dévaványa

2663/62

5

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 22

811

100

811

312

310

Dévaványa

2663/63

5

3

Beépitetlen terület 

NéVTELEN 24              

811

100

811

312

310

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul(m2)

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

2711

12204

3

Családsegitő Intézmé

EÖTVÖS U. 40             

657

100

657

7441,89

5089

Dévaványa

2909

12647

3

BOROSTYÁNKERT SZAKOS

SZÉCHENYI U. 23      

4623

50

2312

17989

0

Dévaványa

2910

12647

3

BOROSTYÁNKERT SZOCIÁ

SZÉCHENYI U. 21      

1113

50

557

16000

0

Dévaványa

2938

12632

3

ÓVODA               

EÖTVÖS U. 2               

2137

100

2137

11929,984

45253

Dévaványa

2962

12645

3

ORVOSI RENDELŐ      

SZÉCHENYI U. 9          

1419

100

1419

3075,13

29041

Dévaványa

2963

12645

3

GYERMEKORVOSI RENDEL

SZÉCHENYI U. 7              

2058

100

2058

9839,856

33389

Dévaványa

3004

12611

3

MUVELODESI HAZ      

GYÖNGY UT 8              

3690

100

3690

54020,698

106663

Dévaványa

3017

12114

3

NAPKÖZIOTTHON       

SZÉCHENYI U. 1          

1774

100

1774

13474,444

50917

Dévaványa

3180

1

3

Beépitetlen terület 

BÁNOMKERT U.           

4774

100

4774

12

515

Dévaványa

3194

5

3

KERT                

VÁGÁSSZÉL U.            

4030

100

4030

121

125

Dévaványa

3214

5

3

Erdő (Szikes Tó Term                                

23669

100

23669

200

426

Dévaványa

3404

11111

3

CSALÁDI HÁZ         

HÁMÁN K. U. 23   

516

100

516

1488

3560

Dévaványa

3505

12632

3

ÓVODA               

HAJÓS U. 26     

3805

100

3805

3654

19866

Dévaványa

3795

12622

3

MÚZEUM  VOLT IPARI I

SZÉCHENYI U. 8       

1824

100

1824

56830,046

27898

Dévaványa

3858

12633

3

ÁLTALÁNOS ISKOLA    

KÖRÖSLADÁNYI ÚT 1 

5069

100

5069

19564

109380

Dévaványa

4352

5

3

SZÁNTÓ                                                


1891

100

1891

16

63

Dévaványa

4436

5

3

SZÁNTÓ                                              


2104

100

2104

52

70

Dévaványa

4570

5

3

KERT                                                 


2097

100

2097

37

70

Dévaványa

4632

5

3

KERT                                                  


2057

100

2057

18

68

Dévaványa

4649

5

3

KERT                                                 


1043

33

347

31

12

Dévaványa

4695

5

3

KERT                                                 


2108

100

2108

18

70

Dévaványa

4728

5

3

KERT                                                 


1047

100

1047

31

35

Dévaványa

4744

5

3

KERT                                                  


727

100

727

22

24

Dévaványa

4846

5

3

KERT                                                  


4341

100

4341

38

145

Dévaványa

4851

5

3

KERT                                                 


1050

100

1050

32

35

Dévaványa

4958

5

3

ZÁRTKERT                                             

8268

100

8268

241

260

Dévaványa

5133

5

3

ZÁRTKERT                                               

133

100

133

4

5

Dévaványa

5138

5

3

ZÁRTKERT                                              

165

100

165

5

7

Dévaványa

5171

5

3

ZÁRTKERT                                              

345

100

345

10

11

Dévaványa

5173

5

3

ZÁRTKERT                                              

604

100

604

18

20

Dévaványa

5174

5

3

ZÁRTKERT                                             

1205

100

1205

36

45

Dévaványa

5192/1

5

3

KERT                                                  


529

100

529

16

23

Dévaványa

0751

21125

3

Szennyvíztisztítói út

KÜLTERÜLET               

10010

100

10010

3958,216

19819

Dévaványa

0752/4

24200

3

Gyep(rét)udvar és mé

KÜLTERÜLET               

50357

93

46681

952,245

2272

Dévaványa

01190/2

1

3

TÁJVÉDELMI KÖRZET

KÜLTERÜLET          

2800

100

2800

100

227

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul(m2)

Bruttó(eFt)

Becs.(eFt)

Dévaványa

01277/9

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

2197

100

2197

19

20

Dévaványa

01277/10

5

3

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET               

5922

100

5922

52

50

Dévaványa

01277/15

5

3

SZÁNTÓ            

KÜLTERÜLET               

1695

100

1695

15

15

Dévaványa

01277/16

5

3

SZÁNTÓ           

KÜLTERÜLET               

3751

100

3751

33

35

Dévaványa

01277/17

5

3

SZÁNTÓ           

KÜLTERÜLET               

2003

100

2003

17

20

Dévaványa

01277/18

5

3

SZÁNTÓ           

KÜLTERÜLET               

1527

100

1527

13

15

Dévaványa

01277/34

5

3

SZÁNTÓ           

KÜLTERÜLET                

2960

100

2960

26

25

Dévaványa

01277/36

1

3

Anyaggödör          

KÜLTERÜLET               

12755

100

12755

33

758

Dévaványa

01277/37

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

57751

100

57751

633

635

Dévaványa

01286/18

5

3

SZÁNTÓ               

KÜLTERÜLET               

6608

100

6608

80

80

Dévaványa

01287/6

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

3727

100

3727

45

45

Dévaványa

01308/2

21110

3

RÉHELYI BUSZMEGÁLLÓ

KÜLTERÜLET            

0

100

0

30

123

Dévaványa

01631/25

5

3

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET               

19775

100

19775

51

14

Dévaványa

01634/6

1

3

Bányatelek(téglagyár

KÜLTERÜLET        

105138

100

105138

200

938

Dévaványa

01634/12

12511

3

Ipartelep

KISUJSZÁLLÁSI UT 41

57035

100

57035

33924,885

16121

Dévaványa

01636/22

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET     

16775

100

16775

52

87

Dévaványa

01645/5

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

6518

100

6518

20

35

Dévaványa

01645/21

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

4571

100

4571

14

25

Dévaványa

01645/35

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

4064

100

4064

14

21

Dévaványa

01645/48

5

3

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

1137

100

1137

4

5























Település

Helyr.szám 

I.jel

Fkép

Megnevezés 

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2

Bruttó(eFt)

Becs. (eFt)

Körösladány

2196

11100

4

TELEK  

VÖRÖS OKTÓBER U. 40.  

1095

50

548

15

136

Dévaványa

897/6

12635

4

EÖTVÖS J GIMNÁZIUM  

MEZŐTURI UT 2   

12519

100

12519

189441

442215

Dévaványa

900

11100

4

LAKÓHÁZ, UDVAR, GAZD                                  

1809

100

1809

170

196

Dévaványa

2142

11111

4

LAKAS ES BOLT       

HUNYADI U. 110.    

451

100

451

2731

3825

Dévaványa

3115

22222

4

VIZIERŐMÜ

BÁNOMKERT U.     

6883

100

6883

366641,84

642476

Dévaványa

0516/2

2

4

Szántó (szennyviztel

KÜLTERÜLET        

28646

100

28646

695493,84

1142675





3. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképes vagyontárgyak


Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Gyula

0355/28

5

5

KÜLTERÜLET

Gyula

29078

100

29078

47

385

Ecsegfalva

0591/8

5

5

KÜLTERÜLET                  


51953

100

51953

52

520

Dévaványa

133

11111

5

SZOLGÁLATI LAKÁS    

BÁTHORY 5

1185

100

1185

3387

3657

Dévaványa

170

1

5

LAKÓTELEK            

CSOKONAI 21

603

92

553

32,375

308

Dévaványa

221

11111

5

Lakóház             

KERT 5                  

713

50

357

300

218

Dévaványa

313

11111

5

LAKÓÉPÜLET          

NAP 10                 

739

100

739

150

163

Dévaványa

405

11111

5

Lakóház, udvar

Árpád u. 31.

880

100

880

3000

1800720

Dévaványa

585

1

5

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

4526

100

4526

648

415

Dévaványa

592

11111

5

Lakóház

Eke u. 13.

7200

100

7200

2000

2000

Dévaványa

729

11111

5

Lakóház, udvar

Konrád u. 2.

1367

100

1367

1000

650

Dévaványa

730

1

5

LAKÓTELEK           

Konrád u. 6.

674

100

674

23,5

24

Dévaványa

896

1

5

KERT                

MEZŐTURI UT

1302

100

1302

130

272

Dévaványa

897/3

1

5

GIMNÁZIUM MELLETI TE

36770

100

36770

3677

4853

Dévaványa

897/5

1

5

BEÉPITETLEN TERÜLET

3772

100

3772

377

1664

Dévaványa

897/7

1

5

BEÉPITETLEN TERÜLET

1467

100

1467

147

323

Dévaványa

897/8

2

5

BELTERÜLET ÁROK


631

100

631

63

244

Dévaványa

913/1

24114

5

Hőközpont - Strandfürdő

SPORT ÚT    

1469

100

1469

35452,247

35950

Dévaványa

913/2

22222

5

HÉVIZKÚT B 59.jelű  

SPORT ÚT           

5831

100

5831

10943

11399

Dévaványa

924

11111

5

Lakóház, udvar

Könyves K. u. 7.

1265

100

1265

1400

900

Dévaványa

1007

11111

5

LAKÓHÁZ             

KÖNYVES K. U. 26

1446

100

1446

1990,468

1908

Dévaványa

1089

11111

5

Lakóház             

Felszabadulás u.  52

607

100

607

1606,959

1581

Dévaványa

1117

11111

5

Lakóház             

JóKAI M 26

1087

100

1087

900

914

Dévaványa

1125

11111

5

Lakóház,udvar és gaz

JóKAI M 33

1095

100

1095

0

0

Dévaványa

1128

1

5

Beépítetlen terület


1859

100

1859

40

100

Dévaványa

1372

11111

5

Lakóház,udvar,gazd.é

DÓZSA GY 22

1057

100

1057

1500

2579

Dévaványa

1666

11111

5

Szolgálati lakás    

ÁRPÁD 54

519

100

519

3143

4398

Dévaványa

1848

1

5

Lakóház,udvar,gazdas

BETHLEN G. U. 9

724

1

7

1

1

Dévaványa

1901

12721

5

Internet fejállomás R

BEM J. U. 4

0

100

0

8000

8000

Dévaványa

1974

11111

5

SZOLGÁLATI LAKÁS    

MÁJUS U. 20           

678

100

678

2031

7675

Dévaványa

2210

11111

5

Lakóház,udvar gazdas

DEÁK F. U. 52        

1464

25

365

430

430

Dévaványa

2386/1

1

5

LAKÓTELEK           

EÖTVÖS U. 65      

946

100

946

47,588

527

Dévaványa

2386/2

1

5

LAKÓTELEK           

BOCSKAI 28         

928

100

928

46,682

47

Dévaványa

2437

1

5

Beépítetlen terület            


2069

100

2069

120

92

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

2497

5

5

Szántó,út,és erdő             


42245

100

42245

152

1148

Dévaványa

2663/  46

1

5

Beépítetlen lakótelek


976

100

976

185

185

Dévaványa

2710

11111

5

Lakóház és udvar    

EÖTVÖS U. 42     

671

100

671

200

465

Dévaványa

2845

11111

5

LAKÓÉPÜLET          

BÁNOMKERT U. 14  

425

95

404

150

129

Dévaványa

2902

11111

5

Lakóház, udvar, gazd. ép.

Sarló u. 4.

1018

100

1018

282,224

1058

Dévaványa

2988

11100

5

NYUGDÍJAS KLUB      

KISFALUDY UTCA 13  

1161

100

1161

2022

2313

Dévaványa

3008

12616

5

Művelődési ház-Zenet

GYÖNGY UT 2              

1516

100

1516

3000

6706

Dévaványa

3344

11111

5

LAKÓÉPÜLET          

LEVÉL U 2                    

815

100

815

1300

0

Dévaványa

3350

1

5

BEÉPITETLEN TELEK   

SZÉRÜSKERT UT 48   

1183

100

1183

100

239

Dévaványa

3536

11111

5

LAKÓÉPÜLET          

Hámán K. u. 48.

450

100

450

200

200

Dévaványa

3538

11111

5

Lakóház, udvar

József A. u. 23.

709

100

709

260

432

Dévaványa

3572

12517

5

üzem

Hajós u. 22.

970

100

970

7044,6

7680

Dévaványa

3738

1

5

Beépítetlen lakótele

TÖVIS 6                        

945

100

945

200

212

Dévaványa

3796

11111

5

Lakóház

Széchenyi u. 6.

1222

100

1222

7000

7000

Dévaványa

3818

11111

5

Lakóház             

SIRÁLY U 6                  

464

100

464

236

1703

Dévaványa

5099

5

5

Kert                 

KÜLTERÜLET               

90

32

29

1

1

Dévaványa

0185

5

5

Szántó és töltés    

KÜLTERÜLET               

211157

100

211157

100

654

Dévaványa

0201/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

53741

100

53741

116

469

Dévaványa

0203/1

5

5

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET               

25452

100

25452

6

61

Dévaványa

0203/2

5

5

SZÁNTÓ és árok     

KÜLTERÜLET               

42184

100

42184

44

297

Dévaványa

0203/3

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

29753

100

29753

12

125

Dévaványa

0203/4

5

5

SZÁNTÓ és árok      

KÜLTERÜLET               

40871

100

40871

36

348

Dévaványa

0203/5

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

11060

100

11060

5

51

Dévaványa

0233/1

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET                

5266

100

5266

58

60

Dévaványa

0302/2

5

5

Tanyahely és Szántó 

KÜLTERÜLET               

5755

50

2878

72

155

Dévaványa

0379/1

5

5

Szántó és töltés    

KÜLTERÜLET               

307470

100

307470

22

2322

Dévaványa

0379/3

5

5

Szántó és töltés    

KÜLTERÜLET               

306766

100

306766

1072

2969

Dévaványa

0439/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

170185

100

170185

231

1148

Dévaványa

0439/2

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

8398

100

8398

150

216

Dévaványa

0439/3

5

5

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET               

7794

100

7794

140,1

181

Dévaványa

0439/4

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

34248

100

34248

549,9

713

Dévaványa

0439/5

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET                

8419

100

8419

148,9

193

Dévaványa

0439/6

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

64014

100

64014

75

700

Dévaványa

0439/7

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

120797

100

120797

118

1180

Dévaványa

0439/9

5

5

Szántó               

KÜLTERÜLET               

99293

100

99293

83

830

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

0439/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET 

105108

100

105108

88

880

Dévaványa

0439/11

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

45634

100

45634

55

550

Dévaványa

0439/12

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

2679

100

2679

3

33

Dévaványa

0439/13

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

43938

100

43938

48

479

Dévaványa

0439/14

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

86751

100

86751

90

900

Dévaványa

0445/2

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

39431

100

39431

64

640

Dévaványa

0445/3

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

40772

100

40772

66

660

Dévaványa

0445/4

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

40577

100

40577

61

610

Dévaványa

0445/5

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

60397

100

60397

81

810

Dévaványa

0445/6

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

72316

100

72316

83

832

Dévaványa

0445/7

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

75857

100

75857

84

840

Dévaványa

0445/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

78267

100

78267

88

882

Dévaványa

0445/9

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET 

6027

100

6027

7

70

Dévaványa

0445/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

11611

100

11611

14

141

Dévaványa

0466/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

34364

100

34364

23

230

Dévaványa

0466/9

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

123059

100

123059

103

1030

Dévaványa

0466/10

5

5

Szántó és gyep

KÜLTERÜLET

167541

100

167541

320

1597

Dévaványa

0474

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

172611

100

172611

210

2097

Dévaványa

0557/1

5

5

Szántó és töltés    

KÜLTERÜLET

94287

100

94287

228

1203

Dévaványa

0560/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

123027

100

123027

175

1750

Dévaványa

0560/2

5

5

Szántó               

KÜLTERÜLET

13573

100

13573

17

165

Dévaványa

0576/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

27842

100

27842

39

390

Dévaványa

0576/2

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

11868

100

11868

27

172

Dévaványa

0576/3

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

11125

100

11125

16

161

Dévaványa

0576/4

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

7753

100

7753

11

110

Dévaványa

0576/5

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

28744

100

28744

40

400

Dévaványa

0576/6

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

10228

100

10228

14

140

Dévaványa

0576/7

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

11821

100

11821

16

160

Dévaványa

0576/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

14149

100

14149

19

190

Dévaványa

0576/9

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

14269

100

14269

19

190

Dévaványa

0576/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

25295

100

25295

33

330

Dévaványa

0576/11

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

75022

100

75022

92

920

Dévaványa

0721/1

1

5

GYEP                

KÜLTERÜLET

9729

100

9729

25

15

Dévaványa

0752/6

11111

5

Lakóház, udvar

Tanya 616

2015

4

87

10,44

9

Dévaványa

0752/8

5

5

Gyep és erdő        

KÜLTERÜLET

445417

92

410674

802

1803

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

0752/13

24205

5

Hulladékkezelési tel

KÜLTERÜLET

10000

100

10000

92470,032

114724

Dévaványa

0752/14

5

5

Szántó, erdő, árok, gyep

KÜLTERÜLET               

362923

100

362923

7125

6901

Dévaványa

0754/2

1

5

Tanya               

KÜLTERÜLET               

2877

100

2877

40

285

Dévaványa

0754/4

1

5

Tanyahely           

KÜLTERÜLET               

5754

100

5754

80

245

Dévaványa

0770/7

5

5

Gyep,szántó,anyaggöd

KÜLTERÜLET               

1024218

100

1024218

10302

4615

Dévaványa

0775/23

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET                

16560

100

16560

196

391

Dévaványa

0785/1

5

5

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET               

11068

100

11068

96

96

Dévaványa

0792/1

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

10020

100

10020

59

99

Dévaványa

0852/14

5

5

SZÁNTÓ               

KÜLTERÜLET               

34327

100

34327

89

165

Dévaványa

0860/1

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

54003

100

54003

140

281

Dévaványa

0887/4

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

54263

100

54263

570

570

Dévaványa

0903/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

9324

100

9324

100

100

Dévaványa

0903/14

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

9878

100

9878

117

117

Dévaványa

0942/3

5

5

Szántó,árok és anyag

KÜLTERÜLET               

599130

100

599130

3116

4022

Dévaványa

0947

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET               

643340

100

643340

3346

4168

Dévaványa

0955/10

5

5

Szántó és árok      

KÜLTERÜLET               

50298

100

50298

262

440

Dévaványa

0959/22

2

5

ÁROK                 

KÜLTERÜLET               

1840

100

1840

5

783

Dévaványa

0981/5

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET               

1022967

100

1022967

28498

14361

Dévaványa

0981/7

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

930

100

930

11

11

Dévaványa

0986/2

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET               

2141

100

2141

35

35

Dévaványa

0986/14

5

5

Szántó és gyep(legel

KÜLTERÜLET               

66557

100

66557

1590

798

Dévaványa

01004/3

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

5250

100

5250

20

33

Dévaványa

01007/6

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

2429

100

2429

30

30

Dévaványa

01007/7

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET               

116659

100

116659

2512

1504

Dévaványa

01010/1

5

5

Szántó és gyümölcsös

KÜLTERÜLET               

351196

100

351196

8268

4203

Dévaványa

01010/3

5

5

Szántó (pedagógus fö

KÜLTERÜLET               

2184

100

2184

7

10

Dévaványa

01045/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

277103

100

277103

3645

3645

Dévaványa

01060/8

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET               

137718

100

137718

3000

1559

Dévaványa

01060/10

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET               

329367

100

329367

9214

4656

Dévaványa

01062/3

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET                

149956

100

149956

2058

2058

Dévaványa

01063/4

5

5

Erdő                

KÜLTERÜLET               

454

100

454

5

9

Dévaványa

01066/4

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

498401

100

498401

7571

7571

Dévaványa

01066/8

5

5

Szántó               

KÜLTERÜLET               

52

100

52

1

1

Dévaványa

01066/9

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET               

184

100

184

3

3

Dévaványa

01066/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET     

101

100

101

2

2

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

01066/11

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

132

100

132

2

2

Dévaványa

01082

5

5

Szántó,gyep,erdő,áro

KÜLTERÜLET    

2659962

100

2659962

56218

25445

Dévaványa

01240/1

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

39662

100

39662

614

614

Dévaványa

01246

5

5

Gyep és árok        

KÜLTERÜLET    

193230

57

110721

171,03

550

Dévaványa

01253/33

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

2802

100

2802

24

25

Dévaványa

01253/43

5

5

Erdő                

KÜLTERÜLET    

2266

100

2266

8

10

Dévaványa

01264

1

5

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET    

730

100

730

2

1

Dévaványa

01276

1

5

Gyep(legelő) SZEMÉTT

KÜLTERÜLET    

514933

100

514933

2046,975

2446

Dévaványa

01277/1

5

5

Szántó,gyep(legelő)é

KÜLTERÜLET    

0

100

0

1105,275

980

Dévaványa

01277/5

5

5

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET    

7650

100

7650

9

93

Dévaványa

01277/12

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

6639

13

890

8

8

Dévaványa

01277/21

1

5

Anyaggödör          

KÜLTERÜLET    

16662

100

16662

43

900

Dévaványa

01277/39

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

1460

100

1460

13

13

Dévaványa

01281/1

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

17717

100

17717

55

92

Dévaványa

01286/3

5

5

SZÁNTÓ             

KÜLTERÜLET    

5611

100

5611

68

68

Dévaványa

01286/5

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

4065

100

4065

49

49

Dévaványa

01286/19

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

4122

100

4122

50

50

Dévaványa

01286/20

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

8243

100

8243

100

100

Dévaványa

01287/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

7901

100

7901

96

96

Dévaványa

01287/12

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

4662

100

4662

24

24

Dévaványa

01287/20

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

5097

100

5097

22

22

Dévaványa

01291/1

12711

5

Kántor-tanya        

KÜLTERÜLET    

10674

100

10674

4114,734

675

Dévaványa

01291/2

1

5

Gyep(legelő)anyaggöd

KÜLTERÜLET    

285788

100

285788

122

1638

Dévaványa

01301/2

5

5

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET    

3727

100

3727

10

2

Dévaványa

01301/3

5

5

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET     

84

100

84

1

0

Dévaványa

01337/4

5

5

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET    

263

100

263

1

0

Dévaványa

01337/5

5

5

Gyep(legelő)        

KÜLTERÜLET    

129

100

129

1

0

Dévaványa

01339/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET    

3466

100

3466

66

65

Dévaványa

01339/16

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

9744

100

9744

167

167

Dévaványa

01381/2

5

5

SZÁNTÓ                           


244967

100

244967

2048

2048

Dévaványa

01387/11

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

8217

100

8217

72

72

Dévaványa

01409

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET    

68275

100

68275

278

464

Dévaványa

01423/14

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET     

112897

100

112897

294

532

Dévaványa

01428/5

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET              

945313

100

945313

8076

8076

Dévaványa

01437/1

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET 

61989

100

61989

251

418

Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

01437/3

5

5

GYEP                

KÜLTERÜLET

107795

100

107795

280

62

Dévaványa

01444/4

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

206269

100

206269

636

1059

Dévaványa

01457

5

5

Szántó és gyep(legel

KÜLTERÜLET

382459

100

382459

1612

1438

Dévaványa

01459/2

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

375214

100

375214

1218

2030

Dévaványa

01460

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

46448

100

46448

121

202

Dévaványa

01483/3

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET

70402

100

70402

1618

825

Dévaványa

01487/2

5

5

Szántó,erdő,anyaggöd     


827989

100

827989

6368

8662

Dévaványa

01490/2

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET

59590

100

59590

880

512

Dévaványa

01502/4

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET

748638

100

748638

6104

5837

Dévaványa

01508/9

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET

806258

100

806258

12124

6091

Dévaványa

01538/10

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

8173

100

8173

135

135

Dévaványa

01538/14

5

5

Szántó,gyep(legelő)a

KÜLTERÜLET

77671

100

77671

1074

541

Dévaványa

01560/3

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

252604

100

252604

657

846

Dévaványa

01560/14

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

135912

100

135912

581

968

Dévaványa

01562

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET

580207

100

580207

3998

3405

Dévaványa

01588/6

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

217473

100

217473

1721

1721

Dévaványa

01602/13

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

113501

100

113501

357

595

Dévaványa

01607/1

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET

442820

100

442820

3186

3139

Dévaványa

01609/8

5

5

Szántó és anyaggödör

KÜLTERÜLET

130668

100

130668

994

1287

Dévaványa

01620

5

5

Szántó és erdő      

KÜLTERÜLET

950165

100

950165

18582

9395

Dévaványa

01631/8

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET 

13563

100

13563

35

60

Dévaványa

01634/11

1

5

Ipartelep

Kisújszállási út 41

3466

100

3466

810,3

1062

Dévaványa

01636/36

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

8456

100

8456

189,25

189

Dévaványa

01636/37

5

5

SZÁNTÓ              

KÜLTERÜLET

9228

100

9228

80

80

Csorvás

0116/15

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

30938

100

30938

0

915

Csorvás

0117/6

5

5

Szántó              

KÜLTERÜLET

17763

100

17763

0

510

Balatonalmádi

0115

12123

5

IFJUSÁGI TÁBOR


9501

18

1710

5831

4378


Korlátozottan forgalomképes és forgalomképes


Település

Helyr.szám

I.jel

Fkép

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter (m2)

Ön%

Önk.tul (m2)

Bruttó (eFt)

Becs. (eFt)

Dévaványa

01508/6

5

6

Szántó,erdő és anyag

KÜLTERÜLET

533388

100

533388

1903

2836















RÉSZVÉNYEK




1.      Déli Autópálya Rt.

2.      Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Rt.

3.      OTP Bank Nyrt.

4.      Békés Megyei Vízművek Zrt.

5.      Békés Megyei Vállalkozási Övezet Kht.

6.      E-ON Energiaszolgáltató Kft.

7.      Csabai Raktárszövetkezet




                                                                                                  4. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak:




Vagyontárgy megnevezése

Helyrajzi

szám

Terület

nagyság

Vagyonkezelő

Vagyonkezelés

időtartama


Hulladéktelep



0752/13


1 ha

ORGANOFERM Szerves Eredetű Melléktermékek Kutatás- Fejlesztését, Feldolgozását és Felhasználását Szervező Környezetvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


2008. szeptember 22-től

2018. július 31-ig





5. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez



A nyilvános versenytárgyalás formái és szabályai



Ezen szabályzat célja, hogy megállapítsa a nyilvános versenyeztetés (továbbiakban: ver­senytárgyalás) formáit és általános szabályait és ezzel biztosítsa megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a verseny tisztaságának védelmét.

Önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használatba, vagy bérbeadása, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban: hasznosítás) pályáztatás, vagy árverés útján történhet.


A pályáztatási eljárás alapelvei

1.


1.1. A kiíró a versenyeztetés során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt köteles biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információhoz jutás és versenyfeltételek tekintetében. A kiíró a pályázat tartalmát úgy köteles meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek, és a szabályszerűen, időben beérkezett pályázati ajánlatok összehasonlíthatók legyenek.

1.2. Minden ajánlattevőnek joga van a kiíró által rendelkezésre bocsátott információhoz hozzáférni. Ennek keretében a pályázó számára – lehetőség szerint – hozzáférhetővé kell tenni minden olyan adatot, amely nem sért üzleti titkot és szükséges ahhoz, hogy a pályázónak lehetősége nyíljék megalapozott ajánlattételre.

1.3. A kiíró a pályázati felhívás közzététele után a meghirdetett pályázati feltételeket köteles tiszteletben tartani, az előre nyilvánosságra hozott pályázati eljárási rendet köteles biztosítani, köteles biztosítani továbbá a pályázat kiírásával, értékelésével kapcsolatos döntési folyamat tisztaságát.

1.4. A pályázó a pályázati kiírás átvételétől köteles a pályázati eljárás ezen szabályzatban foglalt előírásait betartani.


Pályáztatás

2.


2.1. A pályázat kiírása, meghirdetése

2.1.1. A pályázatok nyilvánosak.

2.1.2. A nyilvános pályázatot értékhatártól függően - a rendelet 8. § (4) bekezdése szerint - egy megyei napilapban, a helyi újságban, a helyi kábeltelevízióban, a pályázatok benyújtására megállapított határidő kezdő napját legalább tizenöt nappal megelőzően kell meghirdetni.

2.1.3. A pályázati eljárás folyamán a kiíró nem változtathatja meg a döntéshozatal során alkalmazandó eljárási vagy pályázati feltételt, amelyet akár meghirdetés útján, akár személyesen a pályázóval közölt, kivéve a pályázatok benyújtásának határidejét, melyet megfelelő indokkal, egy alkalommal meghosszabbíthat.

2.1.4. A pályázatok benyújtására nyitva álló határidő – indokolt esetben – egy alkalommal legfeljebb tíz nappal meghosszabbítható. Az így meghosszabbított határidőt a kiíró a pályázati kiírással megegyező módon teszi közzé.


2.1.5. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

a)      a pályázatot kiíró szerv megnevezését, székhelyét;

b)      a pályázat célját, jellegét, és azt, hogy egyfordulós;

c)      a pályázat tárgyaként az értékesítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész vagy ellátandó szolgáltatás megnevezését;

d)     az ajánlatok benyújtásának helyét, módját és idejét;

e)      az ajánlati kötöttség időtartamát;

f)       pályázati biztosíték esetén annak letételének idejét, módját, visszafizetését;

g)      a pályázatra vonatkozó kérdések felvetésének az esetleges további információszerzés helyének megjelölését;

h)      a részletes pályázati kiírás, vagy információs dokumentáció rendelkezésére bocsátása esetén, ezek megtekintésének, átvételének helyét, módját, idejét és költségét, költségviselést, esetleges visszafizetést.

2.1.6. A pályázati felhívásban foglalt adatokon kívül a részletes pályázati kiírásnak, információs dokumentumnak tartalmaznia kell:

a)      az elidegenítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész adatait, az ellátandó szolgáltatás részletes leírását, adatait, továbbá az ajánlatok elkészítéséhez szükséges információkat;

b)      a részletes eljárási rendet;

c)      az ajánlatok elbírálásának menetét, szempont-rendszerét, külön kiemelve:

-          az ajánlatok felbontásának a helyét és időpontját, illetve az eredményhirdetés helyét, módját és határidejét, amennyiben a pályázatok értékelése a nyilvánosság kizárásával zajlik, úgy erre külön utalni kell;

-          azt, hogy a pályázatok felbontásánál kik lehetnek jelen;

-          az ajánlatok elbírálására vonatkozó időpontokat;

-          valamint a pályázatok elbírálására jogosult megnevezését.

d)     az alternatív ajánlat befogadhatóságának lehetőségét és kezelésének módját;

e)      az esetleges hatósági előírások megtartására történő utalást;

f)       a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban az alvállalkozó igénybevételére vonatkozó lehetőséget, illetve ennek feltételeit;

g)      a vagyonkezelés (bérbeadás), értékesítés, szolgáltatás feltételeit,

h)      azt a követelményt, hogy a pályázó csatolni köteles a referencia munkáit, pénzintézeti igazolást a hitelképességéről, pénzügyi helyzetéről, cégkivonatot, illetve vállalkozói igazolványt, 30 napnál nem régebbi igazolást arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,

i)        amit a kiíró még ezen kívül szükségesnek tart.

2.1.7. A pályázati kiírásban meg kell határozni, hogy az ajánlattevők ajánlataikat hány példányban, milyen formában és hol köteles benyújtani, utalva arra, hogy kötelesek azt is egyértelműen meghatározni, hogy ajánlataik közül melyik az eredeti. Ha a több példányban benyújtott ajánlatok példányai között eltérés van, úgy az eredeti az irányadó.

2.1.8. A kiíró az ajánlatok tartalmát a pályázat lezárásáig titkosan kezeli, tartalmukról felvilágosítást, sem kívülállóknak, sem a pályázaton résztvevőknek nem ad.

2.1.9. A kiíró a pályázók egyikének biztosított minden információt, adatot és egyéb szolgáltatást köteles a többi pályázatban résztvevő számára is ugyanolyan módon biztosítani.

2.1.10. Ha a kiíró az ajánlatok elkészítéséhez részletes dokumentációt bocsát rendelkezésre, biztosítani köteles, hogy a pályázat meghirdetésének időpontjában a dokumentáció rendelkezésre álljon. A dokumentáció költségeit a pályázók viselik.


2.2. Pályázati biztosíték, ajánlati kötöttség, pályázat visszavonása, kizárás

2.2.1. A pályázaton való részvétel biztosíték adásához is köthető, melyet az ajánlat megküldésével egyidejűleg vagy a kiíró által a pályázati felhívásban meghatározott időpontig és módon kell a kiíró rendelkezésére bocsátani.

2.2.2. A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása, valamint a pályázatok elbírálása után vissza kell adni. A biztosíték lehet készpénz, betétkönyv, értékpapír. A biztosíték összegét a kiíró határozza meg, ezt a pályázati felhívásban teszi közzé.

2.2.3. Nem jár vissza biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellék kötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.


2.3. Ajánlati kötöttség

2.3.1. A pályázó az ajánlathoz a pályázati kiírásban meghatározott időpontig kötve van.

2.3.2. A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejárt.

2.3.3.A pályázó az ajánlati kötöttség ideje alatt ajánlatát csak akkor módosíthatja, ha a kiíró a pályázót – határidő kitűzésével – módosításra hívja fel.


2.4. A pályázat visszavonása, kizárás a pályázatból

2.4.1. A kiíró a pályázatot az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja. Ezt a döntését köteles a pályázati felhívás közzétételére vonatkozó szabályok szerint meghirdetni.

2.4.2. A pályázati kiírásban vagy a dokumentációban közölt feltételek nem teljesítése, vagy nem megfelelő teljesítése továbbá az adatszolgáltatási, illetve az ajánlattevőt az eljárási rend alapján terhelő egyéb kötelezettség súlyos megszegése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

2.4.3. Ha nincs egyetlen pályázó sem, aki a pályázati kiírásban szereplő feltételeket maradéktalanul teljesítette, akkor a kiíró – a pályázat lezárása után – a pályázatot ajánlatkérés során benyújtott ajánlattételnek tekintheti és az ajánlatokat így kezelheti. Ez esetben a kiíró a legkedvezőbb ajánlattevővel szerződést köthet, ha a pályázat megfelel az ajánlatkérés során megkívánt minimális követelményeknek. Amennyiben nem felel meg a követelményeknek, újabb pályázati kiírás mellett dönthet. Azt, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb, az eset összes körülményeinek alapos mérlegelésével kell eldönteni.

2.4.4. Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja az ajánlatát.

2.4.5. Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.


2.5. A pályázati ajánlat


Ajánlatok beérkezése, elbírálása

2.5.1. A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes nyilatkozatát különösen:

a)      a pályázati felhívásban foglalt feltételekre vonatkozóan,

b)      a pályázat tárgyául szolgáló vagyon hasznosításának vagy a szolgáltatás teljesítésének a pályázati felhívásban megjelölt módjáról,

c)      a vételár vagy ellenszolgáltatás összegéről.

2.5.2. Ha a pályázat biztosítékadási kötelezettséget ír elő, akkor az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevő igazolja, hogy a kiírásban megjelölt összegű biztosítékot az ott megjelölt formában és módon a kiíró vagy az általa megjelölt személy rendelkezésére bocsátotta.

2.5.3. Az ajánlattevő az ajánlatában közölt egyes adatoknak az elbírálás utáni nyilvánosságra hozatalát is megtilthatja. Az ajánlattevő a nevének, az ellenszolgáltatásnak és a teljesítési határidőnek a nyilvánosságra hozatalát nem tilthatja meg.

2.5.4.Az ajánlatot zárt borítékban kell benyújtani, és fel kell tüntetni az adott pályázatra utaló jelzést.



2.6. A pályázati ajánlatok beérkezése, felbontása, ismertetése

2.6.1. A pályázatok beérkezése során az átvevő az átvétel pontos időpontját rávezeti a pályázatot tartalmazó zárt borítékra.

2.6.2. A pályázatok bontásán a kiíró képviselője az ajánlattevők, illetve meghatalmazottjaik lehetnek jelen.

2.6.3. Az ajánlattevő meghatalmazottja köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

2.6.4. Az ajánlatok nyilvános bontásakor a jelenlevőkkel ismertetni kell az ajánlattevők nevét, székhelyét (lakóhelyét), az ajánlatok lényeges tartalmát azon adatok kivételével, melyek nyilvánosságra hozatalát az ajánlattevő megtiltotta. Az ajánlatok felbontásakor, illetve ismertetésekor jegyzőkönyvet kell felvenni.

2.6.5. A kiíró képviselője az ajánlatok felbontása után felvilágosításokat kérhet a pályázóktól annak érdekében, hogy a pályázatok értékelése, illetve összehasonlítása jobban elvégezhető legyen. A kérdéseket, illetve az azokra az érintett pályázók által adott válaszokat írásban kell rögzíteni. Ez nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott pénzbeli, értékbeli vállalások, lényeges állítások megváltoztatását, csak az értelmezését szolgálhatja.

2.6.6. Az ajánlatok értékeléséhez az előkészítést végző személy információkat köteles beszerezni a pályázók megbízhatóságáról, a pályázatban megjelölt referencia munkák alapján.


2.7. A pályázat elbírálása


2.7.1. A pályázaton benyújtott ajánlatokat a kiíró értékeli és bírálja el.

2.7.2. Érvénytelen az ajánlat, ha:

a)      olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni a pályázaton;

b)      az ajánlatot a kiírásban meghatározott, illetve a szabályszerűen meghosszabbított határidő után nyújtották be;

c)      az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírásban, jogszabályokban valamint a jelen eljárási rendben foglaltaknak;

d)     biztosíték adási kötelezettség esetén a biztosítékot az ajánlattevő nem bocsátotta, vagy nem az előírtaknak megfelelően bocsátotta a kiíró rendelkezésére;

e)      amely az ajánlati árat (díjat) nem egyértelműen határozza meg, vagy más ajánlatához, valamely feltételhez köti;

f)       olyan ajánlattevő nyújtotta be, akinek az önkormányzattal szemben tartozása van, továbbá aki szerződésbe foglalt vállalásait nem teljesítette.

2.7.3. Érvényes az az ajánlat, amely mindenben megfelel – azaz mind formai, mind pedig tartalmi követelményeit tekintve – a pályázati kiírásban foglaltaknak.

2.7.4. Ha a kiírás másként nem rendelkezik az ajánlatokat tizenöt napon belül kell elbírálni.

2.7.5. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő személy nem lehet az ajánlatot benyújtó pályázó:

a)      a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (továbbiakban: Ptk.) 685. § b./ pontjában meghatározott közeli hozzátartozója,

b)      munkaviszony, vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony alapján közvetlen felettese, vagy beosztottja,

c)      szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatottja,

d)     ha a pályázó jogi személy, vagy cég annak tulajdonosa, résztulajdonosa, vezető állású alkalmazottja.

2.7.6. A 2.7.5 bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni akkor is, ha a pályázat értékelésében és elbírálásában résztvevőtől bármely oknál fogva nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése (továbbiakban: elfogultság).

2.7.7. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő köteles haladéktalanul bejelenteni, ha vele szemben bármely, a 2.7.5., 2.7.6. bekezdésekben körülírt összeférhetetlenségi ok áll fenn.

2.7.8. Összeférhetetlenségi ügyben a kiíró dönt.

2.7.9. A pályázati ajánlatok közül az összességében legkedvezőbb feltételeket kínáló megalapozott ajánlat mellett kell dönteni.

2.7.10. A pályázat elbírálásakor az elbírálásra jogosult köteles dönteni arról, hogy a pályázat eredményes volt-e, vagy nem.

2.7.11. Eredménytelen a pályázat, ha:

a)      a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett,

b)      a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg a pályázati felhívás követelményeinek vagy más a pályázatra vonatkozó előírásnak,

c)      a kiíró valamely ajánlattevőnek a pályázat tisztaságához fűződő, vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt a pályázat érvénytelenítése mellett döntött,

d)     a kiíró élt azon jogával, hogy új pályázat kiírását rendelje el.

2.7.12. Ha az ajánlatok értékelése és elbírálása során bizonyos kérdések tisztázása szükséges, az elbíráló az ajánlattevőktől felvilágosítást kérhet. A kért adatok, kérdésekre adott válaszok azonban a benyújtott ajánlat módosítását nem eredményezhetik.

2.7.13. A kiíró az ajánlatokat kizárólag az elbírálásra használhatja fel. Más célú felhasználás esetén az ajánlattevővel külön meg kell állapodni.

2.7.14. A kiíró a pályázatok elbírálását követően valamennyi érvényesen ajánlatot tett személyt ajánlataik módosítására hívhatja fel akkor, ha a pályázatok azonos, vagy közel azonos tartalmúak, továbbá akkor, ha ettől kedvezőbb eredmény várható.

2.7.15. A kiíró ezt követően dönt az ajánlatok végső sorrendjéről.

2.7.16. Csak azzal a pályázóval köthető szerződés, aki a pályázat nyertese.

2.7.17. Az önkormányzati vagyon értékesítésére, hasznosítására, vonatkozóan a felek a megkötendő szerződés tartalmát a közzétett pályázati feltételek, illetve a pályázatot megnyert ajánlattevő ajánlata alapján alakítják ki.

2.7.18. A szerződésben szerepeltetni kell az önkormányzat érdekeit szolgáló kikötéseket, az esetleges biztosítékokat és mellék kötelezettségeket, továbbá lehetővé kell tenni a szerződés teljesítésének ellenőrizhetőségét és a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén alkalmazható szankciókat.

2.7.19. A szerződést a pályázat elbírálásáról történt értesítéstől számított lehető legrövidebb időn belül az ajánlati kötöttség időtartama alatt megkötni.


Árverés

3.

3.1. Az árverés kiírása

3.1.1. Az árverést árverési hirdetmény közzétételével kell kiírni. A hirdetményben fel kell tüntetni:

a)      árverező megnevezését, székhelyét,

b)      árverés helyét, és idejét,

c)      árverésre kerülő vagyontárgyat / vagyonrészt, illetve árverésre kerülő helyiség nevét, címét, jelenlegi hasznosítottságát, továbbá a kikiáltási árat,

d)     tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy:

-          az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve adhat az árverésre történő részvételre képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére a letéti díj letétbe helyezésre került, győztessé nyilvánítása esetén – egyéb kizáró okok hiányában – Dévaványa Város Önkormányzata kizárólag vele köti meg az adásvételi szerződést,

-          adásvételi szerződés megkötésére milyen határidő áll rendelkezésére,

-          a kiíró által meghatározott egyéb feltételek.

e)      Amennyiben szükséges az arra vonatkozó közlést, hogy az árverésre kerülő vagyontárgyakat hol és mikor lehet megtekinteni, illetve az árverésre kerülő vagyonról hol, mikor és hogyan lehet további információhoz jutni,

f)       tájékoztatást a részvétel feltételeiről, így arról, hogy az árverésre annak időpontját megelőző 3. napig hol lehet jelentkezni,

g)      az árverési előleg összege letétbe helyezésének módját és idejét,

h)      a 3.2.1. – 3.2.3. pontban foglalt szabályokat.

3.1.2. A hirdetményt a Képviselő-testület döntése szerint kell közzétenni az árverés időpontját legalább 15 nappal megelőzően a helyi újságban, illetőleg egy megyei napilapban.

3.1.3. Az árverés visszavonása esetén a hirdetmény visszavonásáról a 3.1.1. pontban foglaltak szerint kell gondoskodni az árverést megelőző 5. napig.


3.2. Az árverésen történő részvétel feltételei, az árverési vevő kötelezettségei

3.2.1. Az árverésen az vehet részt, aki a hirdetményben megjelölt időben és helyen jelentkezett és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral, továbbá letéti díjként a kikiáltási ár 10 %-át a hirdetményben megjelölt módon és időben letétbe helyezte.

3.2.2. Az árverési vevő letétbe helyezett letéti díját be kell számítani a vételárba, a többi letevőnek az előleget az árverés befejezése után haladéktalanul vissza kell adni, illetve utalni.

3.2.3. Az árverési vevő köteles a szerződést az árveréstől számított 15 napon belül megkötni, a teljes vételárat a szerződés megkötésével egyidejűleg, vagy azt megelőzően megfizetni.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, az előleget elveszíti, és az árverést sikertelennek kell minősíteni, vagy a második legjobb ajánlattevővel kell a szerződést megkötni. A második legjobb ajánlatot tevő az árverésen vállalt ajánlatához legalább 30 napig, illetve annál hosszabb időtartamnál az általa vállalt időpontig kötve van.

3.2.4. Amennyiben a második legjobb ajánlattevő nem köti meg az adásvételi szerződést, vagy a vételárat nem egyenlíti ki határidőn belül, az árverést ez esetben eredménytelennek kell nyilvánítani.

3.2.5. A második hivatalos eredményhirdetésre az árverést követően a második ajánlattevő általi teljesítés után, de legkésőbb az árverés lebonyolítását követő 30 napon belül kerül sor.

3.2.6. Árverezni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyző által hitelesített teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

3.2.7. Az ajánlattevő személyazonosságának igazolását követően az árverésen történő adategyeztetésnél köteles bemutatni az árverés vezetőjének:

a)      a letéti díj letétbe helyezésének igazolását,

b)      a 3.1.1. pont szerinti meghatalmazást.

3.3. Az árverés lebonyolításának szabályai

3.3.1. Az árverést a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnöke vezeti.

3.3.2. Az árverések nyilvánosak, azon az Önkormányzat képviselőjén kívül az ajánlattevők, illetve meghatalmazással rendelkező képviselőik, a sajtó képviselői, és más érdeklődők is részt vehetnek.

3.3.3. Az árverés vezetőjének feladata:

a)      gondoskodik az árverés technikai feltételeiről,

b)      gondoskodik arról, hogy az ajánlattevők kizárólag egy csoportban, az érdeklődőktől jól elkülöníthetően foglaljanak helyet,

c)      jelenlevőket számba veszi,

d)     tájékoztatást ad az ajánlattevők részére az előnyben részesülő elővásárlási joggal rendelkezőkről,

e)      tájékoztatást ad a licitlépcső mértékéről,

f)       az árverés megkezdésekor közli a kikiáltási árat és felhívja az ajánlattevőket a licitálásra,

g)      mindenkor közli, illetve szóban rögzíti, hogy ki tartja, ki emeli a kikiáltási árat, ki fejezi be a licitálást,

h)      dönt az árverés bezárásáról, gondoskodik a jegyzőkönyv elkészíttetéséről,

i)        intézkedik a visszafizetendő árverési előlegekről.

 3.3.4. Az árverés megkezdésekor az árverezőkkel közölni kell az árverésre kerülő vagyon(rész) kikiáltási árát, az árverés vezetőjének közölni kell az ajánlati licitlépcsők mértékét, majd fel kell hívni a résztvevőket ajánlatuk megtételére.

3.3.5. A licitálásban részt vevők kézfelemeléssel licitálhatnak. Az árverés vezetője minden egyes újabb ajánlatnál rögzíti azt, hogy ki tartja, ki emeli az újabb ajánlati összeget, s ki az, aki a további ajánlattételben nem vesz részt.

3.3.6. Az árverést addig kell folytatni, amíg ajánlatot tesznek. Ha nincs tovább ajánlat, a felajánlott legmagasabb vételár háromszori kikiáltását követően ki kell jelenteni, hogy a vagyontárgyat a legtöbbet ajánló megvette.

3.3.7. Amennyiben két vagy több azonos összegű ajánlatnál megáll az ajánlatok licitje, az árverés vezetője dönthet úgy, hogy az árverést csökkentett licitlépcsővel folytatja. Ha ez sem vezet eredményre, úgy végső, legmagasabb azonos összegű ajánlatok közül sorshúzással kell meghatározni az árverés nyertesét.

3.3.8. Az árverésen eladott vagyontárgyon az árverési vevő a vételár kifizetésével szerez tulajdonjogot, vagy szerzi meg a bérleti jogot (használati jogát) és léphet a dolog birtokába.

3.3.9. Az árverésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben az árverés helyét, időpontját, lefolyását, a legmagasabb ajánlat értékét, a nyertes ajánlattevő és a második legjobb ajánlatot tevő személyét, lakóhelyét, illetve székhelyét, továbbá a második legjobb ajánlatot tevő ajánlati kötöttségének időtartamát rögzítik.

3.3.10. Az árverésről készült jegyzőkönyvet, a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság tagjai és a jegyzőkönyvvezető, valamint az árverési vevő és a második legjobb ajánlattevő személy írja alá.

3.3.11. Az árverésen nyertessel kötendő szerződés előkészítése az árverés lebonyolítójának feladata.

3.3.12. A szerződés aláírására a Polgármester jogosult.