Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról

Hatályos: 2014. 06. 02- 2015. 10. 25
Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdése alapján eredeti jogalkotói hatáskörében, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés c) pontjában, 5. § (4) bekezdésében, 6. § (6) bekezdésében és a 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


I. fejezet


A rendelet hatálya


1. §


(1) A rendelet tárgyi hatálya Dévaványa Város Önkormányzat tulajdonában kerülő ingatlanokra, ingókra, vagyoni értékű jogokra, értékpapírokra, üzletrészekre, követelésekre és pénzvagyonra terjed ki (továbbiakban: önkormányzati vagyon).


(2)       Nem terjed ki a rendelet hatálya:

a)      az önkormányzat tulajdonában levő lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, bérleti díjára, elidegenítésére,

b)      az éves költségvetés által jóváhagyott pénzeszközökkel való gazdálkodásra,

c)      a közterület használatára vonatkozó önkormányzati rendeletben szabályozott, továbbá közlekedési területek más célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra.



II. fejezet


Az önkormányzati vagyon[1]


2. §


(1)   Az önkormányzati vagyon a törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó forgalomképes üzleti vagyonból áll.

(2)   A törzsvagyon tárgyait a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvt.) és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.), valamint e rendelet állapítja meg.

(3)   A Képviselő-testület dönt az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:

a) kötvény kibocsátásáról,

b)        kezesség vállalásáról,

c)  közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.

(4)   Behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(5)   A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület gyakorolja.



3. § [2]




Törzsvagyon [3]

4. §


(1)      Forgalomképtelen vagyontárgyak az Nvt. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

a)    köztemetők,

b)   strandok,

c)    tervtárak terv- és iratanyaga,

d)   az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek)

(2) Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű törzsvagyontárgyak mindazon vagyon amelyet az Nvt. 2. melléklete, valamint törvény vagy a helyi önkormányzat rendelete annak nyilvánít.

(3) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak az Mötv. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

a)   erdők,

b)   játszó-, pihenő és sportkertek,

c)   mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan forgalomképessé nyilvánít.

(4) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítási formái:

a)    tulajdonba adás,

b)   bérbeadás,

c)    használatba adás.

(5)   Az önkormányzat törzsvagyonát e rendelet 1. melléklete tartalmazza.






Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon


5. § [4]


Üzleti vagyon [5]

6. §


(1)  Üzleti vagyon mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe, így különösen az önkormányzati vagyon részét képező:

a)   építési telkek, kül-, és belterületi mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok, zártkertek,

b)   önkormányzati lakások,

c)   nem lakás céljára szolgáló helyiségek és egyéb ingatlanok,

d)  állami szerv ingyenes használatában lévő vagyontárgyak,

e)   az önkormányzat vállalkozói tevékenysége révén képződő társasági részesedések,

f)   vagyoni értékű jogok,

g)   értékpapír, részesedés, részvény

(2)   Az önkormányzat e rendelet szerint üzleti vagyonát e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3)   A forgalomképes vagyon elidegenítéséről, megterheléséről, használatba adásáról, gazdasági társaságba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.



A vagyon minősítése


7. §


(1)  Ingatlanvagyon szerzése esetén a Képviselő-testület egyidejűleg dönt a vagyon besorolásáról, a tulajdonnal való rendelkezés módjáról és feltételeiről. Az egyes vagyontárgyak csoportosítását, illetve törzsvagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója, jellege szerint kell elvégezni.


(2)  Ha az önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva, vagy a hatályos jogszabályok és e rendelet szerint a forgalomképtelen, vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő képviselő-testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.


(3)  A különböző vagyoncsoportba tartozó vagyontárgyak minősítése, átminősítése – az egyes vagyoncsoportok közötti átsorolása - a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára – a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(4)  A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgynak, vagy annak egy részének átminősítése akkor lehetséges, ha:

      a)   a vagyontárgy eredeti funkcióját részben, vagy egészben elveszítette,

      b)  az illeszkedik a Helyi Építési Szabályzatban megfogalmazott felhasználási célhoz,

      c)   az átminősítéssel a visszamaradó vagyontárgy az eredeti funkciójának betöltésére alkalmas.


(5) [6] Értékesítésre kijelölni és az értékesítési eljárást lefolytatni csak a forgalomképes önkormányzati üzleti vagyonra szabad. Amennyiben a vagyon törzsvagyonba tartásának feltételei megszűntek, úgy az értékesítést megelőzően annak minősítését meg kell változtatni.


(6)  Az önkormányzati forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon (a továbbiakban: törzsvagyon) forgalomképessé nyilvánításáról kizárólag a képviselő-testület dönthet rendeleti formában. A rendelet előkészítése során meg kell indokolni a törzsvagyonból való kivonás okait, körülményeit és feltételeit. A rendelet tervezetét – a képviselő-testület elé terjesztését megelőzően – megtárgyalja a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság is.


Az önkormányzati vagyon nyilvántartása


8. §


(1)  [7]Az Önkormányzat vagyonát az Önkormányzati Hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.


(2)  Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.


(3)  A jegyző gondoskodik:

a)   a vagyonkimutatás alapját képező nyilvántartó állományok felfektetéséről, a vagyonkimutatás összeállításáról, az adatok egyezőségéről,

b)   [8]  az önkormányzati vagyonban bekövetkezett változás e rendelet 1. és 2. mellékletén való átvezetésről,

c)   a nyilvántartásban szereplő közérdekű adatok szabad hozzáférhetőségéről,

d)   az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, valamint azoknak az ingatlanvagyon-kataszterben való átvezetéséről.


Vagyonleltár


9. §


(1) A Vagyonleltár Dévaványa Város Önkormányzatának tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglévő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyontárgyak számbavétele.


(2) [9] A vagyonleltár az önkormányzati vagyont törzsvagyon – ezen belül forgalomképtelen, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű és korlátozottan forgalomképes vagyon – valamint üzleti vagyon bontásban, az egyes vagyontárgyak közül az ingatlanokat és az önkormányzati részesedéseket, értékpapírokat tételesen, az ingó vagyontárgyakat összegzett számviteli nyilvántartási értéken veszi számba.



(3) A vagyonleltárban a pénzkészlet mellett szerepeltetni kell az önkormányzati vagyont terhelő kötelezettségeket is. A vagyonleltárnak összhangban kell állnia az ingatlanvagyon-kataszterben és az éves költségvetési beszámoló könyvviteli mérlegében kimutatott, megfeleltethető adatokkal.


(4) A költségvetési évről december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – minden évben leltározni kell. A leltár a könyvviteli mérlegben kimutatott eszközök, és források valódiságát támasztja alá.


(5) A leltározás végrehajtását leltárral kell alátámasztani, melynek tartalmaznia kell tételesen és ellenőrizhető módon az önkormányzat eszközeit mennyiségben és értékben, forrásait értékben.


10. §


(1) Az eszközök – kivéve az immateriális javakat, a követeléseket – leltározását mennyiségi felvétellel, a csak értékben kimutatott eszközök és források leltározását egyeztetéssel kell végrehajtani.


(2)  A könyvviteli mérlegben értékkel nem szerepelő, használt és használatban lévő készleteket, kis értékű immateriális javakat, tárgyi eszközöket az önkormányzati intézmény a leltározási és leltárkezelési szabályzatában meghatározott módon leltározza. Amennyiben az eszközök állományában bekövetkezett változásokról folyamatos részletező nyilvántartás van vezetve mennyiségben és értékben a leltározást elegendő kétévenként - a költségvetési beszámoló alátámasztásához – végrehajtani.



A törzsvagyon feletti rendelkezési jog gyakorlása [10]


11. §


(1)   A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.

(2)   A forgalomképtelen vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.

(3)   A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, parkerdők és erdők elidegenítéséhez, megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.

(4)   A forgalomképtelen, illetve korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak üzemeltetéséről, állagának megóvásáról a képviselő-testület a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményei útján gondoskodik.

(5)   A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaknak az (1) bekezdésen túlmenő, az alapító okiratban rögzített tevékenységi körrel összefüggő módon történő, a tulajdonjog átruházásával nem járó hasznosításának joga az üzemeltetéssel megbízott intézményt illeti meg.




A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon feletti rendelkezési

jog gyakorlása


12. § [11]



Az üzleti vagyonba tartozó önkormányzati vagyontárgyak [12]

feletti rendelkezési jog gyakorlása


13. §


(1)   Az önkormányzat tulajdonában álló üzleti vagyon körébe tartozó ingatlanvagyon elidegenítése, ingatlanvagyon tulajdoni jogának megszerzése tárgyában kizárólag a Képviselő-testület jogosult dönteni.

(2)   A polgármester dönt

a)      az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő vagyon értékesítéséről, és

b)      az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő használat és hasznosítási jog átengedéséről, ha a használat az 1 évet nem haladja meg.

A döntésről a polgármester a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.

(3)   A képviselő-testület dönt értékhatár nélkül az 1 évet meghaladó használat, illetve hasznosítási jog átengedéséről.

(4)   Az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapírt vásárolhat. Felhatalmazást kap a polgármester, az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapír forgalom (eladás-vétel) lebonyolítására, azzal a megkötéssel, hogy arról a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.

(5)   Az üzleti vagyon körébe tartozó tulajdon kezeléséről, hasznosításáról a Képviselő-testület gondoskodik.

(6)   [13]Az üzleti vagyon hasznosításának előkészítése az Önkormányzat Hivatal feladata.


Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága


14. §


(1)   [14]A vagyontárgy értékesítésére való kijelölés során a Képviselő-testület az önkormányzati vagyontárgy jellegétől és a hasznosítás módjától függően dönt a versenyeztetési formáról. A versenyeztetés formái:

a)     pályáztatás,

b)     árverés.


(2)   [15] Az önkormányzati üzleti vagyon hasznosítása során e rendelet 4. mellékletében meghatározott formákat és szabályokat kell alkalmazni.


(3)   A versenytárgyalás lebonyolítása a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság feladata.


(4)   Ingatlan és ingó vagyon értékesítése esetében a Képviselő-testület döntése alapján mellőzni lehet a versenyeztetést, ha annak értéke nem haladja meg az 500.000,- Ft-ot.


(5)   [16]Az értékesítés, a használat vagy hasznosítási jog átengedésének a meghirdetésére a helyi újságban, illetve tíz-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetén a megyei lapban való közzététellel kerül sor. Ötven-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetében ingatlan eladásra, bérbe adásra irányuló országos hirdetési felületen is meg kell jelentetni a hirdetményt.


(6)   A mezőgazdasági rendeltetésű külterületi ingatlanok bérbeadásának feltételei:

a)      [17]A bérlet időtartama maximum 10 év.

b)      [18]Külterületi termőföldet értékesíteni, haszonbérbe adni - a Képviselő-testület döntésétől függően – nyilvános árverés vagy pályázat útján lehet. A pályázat feltételeit a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára a Képviselő-testület határozza meg. A pályázat elbírálásáról a Képviselő-testület dönt. Árverés esetén az árverést a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnökéből és két tagjából álló Bizottság folytatja le. Az árverést a bizottság elnöke vezeti.

c)      [19]

d)     Az árverést követően a legmagasabb összegű ajánlatot tevővel kell szerződést kötni.



A szerződések nyilvántartása és közzététele


15. §


(1)   [20]Az e rendelet hatálya alá tartozó vagyon körébe tartozó vagyontárgyak értékesítésére és hasznosítására kötött szerződésekről a Polgármester az Önkormányzati Hivatal közreműködésével nyilvántartást készíttet.

(2)   A szerződésekről készített nyilvántartás nyilvános, a benne foglaltak tartalmáról a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. rendelkezései szerint szolgáltatható ki adat. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (a továbbiakban: Áht.) 15/B § szerinti jogügyleteket tartalmazó, nettó ötmillió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó szerződések törvényben meghatározott adatait a szerződés megkötésétől számított 60 napon belül a helyben szokásos módon az önkormányzat hatósági hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat internetes honlapján közzé kell tenni.



Az Önkormányzati vagyon értékének meghatározása


16. §


(1)  Az önkormányzat vagyonát az érvényes számviteli előírások szerint tartja nyilván.


(2)  A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntés előkészítése minden esetben a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság bevonásával történik.


(3)    [21] Az önkormányzati üzleti vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értékét

a)      ingatlan és ingó vagyon esetén egy évnél nem régebbi – ingatlanforgalmi szakértő, illetve értékbecslő által készített – forgalmi értékbecslés alapján,

b)      értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapír-típusok piacán az értékesítés, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,

c)      társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell meghatározni.



Önkormányzati vagyon ingyenes átengedése [22]


17. §


(1) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát ingyenesen átengedni csak törvényben meghatározott esetekben és módon lehet.

(2)  A vagyon tulajdonjogának ingyenes átengedéséről, valamint a vagyon használati jogának átengedéséről a Képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság előzetes véleménye alapján dönt.

Az előterjesztésnek tartalmaznia kell különösen

a)      a vagyontárgy pontos megnevezését,

b)      azonosító adatait,

c)      az ingyenes használatba adás részletes indoklását,

d)     a kedvezményezett működésének és tevékenységének részletes bemutatását,

e)      alapító okiratát,

f)       bírósági (hatósági) nyilvántartásba vételéről szóló okiratát.

 (3) Az ingyenes használat biztosítása során az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nem keletkezhet.

(4) Az önkormányzati vagyon ingyenes használati jogát csak szerződéssel lehet kizárólag természetes személynek, vagy az Nvt. alapján átlátható szervezetek részére átengedni, mely szerződésben éves beszámolás kötelezettséget kell előírni az átadott önkormányzati vagyon használatáról.



A vagyonkezelői jog


18. §


(1)   [23] Az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében az önkormányzat a közfeladatot az Nvt. alapján átlátható jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek átadhatja, s a feladatátadáshoz szükséges, tulajdonában lévő törzsvagyonára és üzleti vagyonára az átvevőt megillető vagyonkezelői jogot létesíthet.


(2)   [24] A vagyonkezelői jog alapításáról a Képviselő-testület esetenként dönt. A vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak felsorolását jelen rendelet 3. melléklete tartalmazza.


(3)   Az önkormányzati vagyon vagyonkezelői jogának pályázat útján való átadása esetén a pályázat kiírásáról, valamint annak tartalmáról a Képviselő-testület dönt.


(4)   A pályázati kiírásnak Áht. rendelkezésein túlmenően – tartalmaznia kell:

a)      az ellátandó önkormányzati feladat pontos meghatározását,

b)      a feladat ellátását szolgáló vagyonkezelésbe adandó vagyontárgyak adatait,

c)      a feladatellátás elvárt színvonalának meghatározását,

d)     a vagyonkezelési jog megszerzése fejében elvárt minimális ellenértéket,

e)      a vagyonkezelői jog időtartamát,

f)       egyéb lényeges kötelezettségeket, melynek előírása a vagyonkezelési szerződésben várható,

g)      a pályázat elbírálásnak szempontjait.


(5)    A vagyonkezelő vagyonkezelői jogának gyakorlásáról évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. A képviselő-testület ennek során értékeli az átvett feladat ellátásának színvonalát, hatékonyságát, a vagyonkezelésbe vett vagyon állapotát és a szerződésben rögzített egyéb kikötéseket.


(6)    Vagyonkezelésbe adás esetén ennek tényét fel kell tüntetni az önkormányzati vagyon nyilvántartásában, és a vagyonkezelő adatszolgáltatása alapján át kell vezetni az értékben bekövetkezett változásokat.



19. §


(1)   A vagyonkezelő az Áht.-ban foglaltakon felül köteles a rábízott vagyon

a)      biztosítására,

b)      közterheinek viselésére,

c)      jó gazda módjára történő megőrzésére,

d)     az általában elvárható gondosságú gazdálkodás szabályai szerinti használatra és gyarapításra,

e)      fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatosan feladatok ellátására,

f)       az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésére.


(2)   A vagyonkezelési szerződés megkötése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(3)   [25] A vagyonkezelési szerződés kötelező tartalmi elemeit az Nvt. és a Mötv. vagyonkezelésre vonatkozó szabályai, az önkormányzati közfeladatot szabályozó külön törvény és jelen rendelet határozza meg. A vagyonkezelési szerződésnek a törvényben felsoroltakon kívül tartalmaznia kell a vagyonkezelő tevékenységének ellenőrzésére vonatkozó részletes rendelkezéseket.


(4)   A vagyonkezelőt a vagyonkataszter hiteles vezetése érdekében adatszolgáltatási kötelezettség terheli az Önkormányzat felé.


(5)   A vagyonkezelő, a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt haladéktalanul köteles tájékoztatni az önkormányzatot:

a)      ha ellene csőd- vagy felszámolási eljárás, helyi önkormányzatnál adósságrendezési eljárás indult,

b)      ha végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre került sor,

c)      ha 3 hónapnál régebbi köztartozása van, és annak megfizetésére nem kapott halasztást,

d)     mindazokról a változásokról, amelyekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget jogszabály, vagy a vagyonkezelési szerződés előírja.


(6)    A vagyonkezelési szerződés hatálya alá tartozó vagyontárgyak körének megváltoztatása esetén a vagyonkezelő a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül köteles kezdeményezni a szerződés módosítását.



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgy ellenőrzése


20. §


(1)   A vagyonkezelés ellenőrzését az Áht.-ban foglaltak figyelembe vételével a képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző – Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság útján a polgármesteri hivatal közreműködésével látja el.


(2)   A tulajdonosi ellenőrzés célja az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás vizsgálata, ennek keretében különösen: az önkormányzati vagyonnyilvántartás hitelességének, teljességének és helyességének biztosítása, továbbá a jogszerűtlen, szerződésellenes, vagy a tulajdonos érdekeit sértő, illetve az Önkormányzatot hátrányosan érintő vagyongazdálkodási intézkedések feltárása és a jogszerű állapot helyreállítása.


(3)   Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés keretében jogosultak:

a)      az önkormányzati tulajdonba tartozó, vagyonkezelő vagyonkezelésben álló ingatlan területére belépni,

b)      az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó minden közérdekből nyilvános adat, valamint – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra, a vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatásának és okirat bemutatásának kérésére,

c)      az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjétől írásban vagy szóban felvilágosítást, információt kérni.


(4)   Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés során kötelesek:

a)      jogaikat úgy gyakorolni, hogy az ellenőrzött vagyonkezelő tevékenységét és rendeltetésszerű működését a lehető legkisebb mértékben zavarja,

b)      tevékenységüknek megkezdéséről az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjét az ellenőrzés megkezdése előtt legalább 15 nappal tájékoztatni,

c)      megállapításaikat tárgyszerűen, a valóságnak megfelelően ellenőrzési jelentésbe foglalni és a jelentéstervezetet, valamint a végleges jelentést az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjének 30 napon belül megküldeni.


(5)   Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője jogosult:

a)      az ellenőrzési cselekménynél jelen lenni,

b)      az ellenőrzés megállapításait megismerni, a jelentéstervezetre észrevételt tenni.

(6)   Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője köteles:

a)      az ellenőrzés végrehajtását elősegíteni, abban együttműködni,

b)      az ellenőrzést végző részére szóban vagy írásban a kért tájékoztatást, felvilágosítást, nyilatkozatot megadni, a dokumentációba a betekintést biztosítani,

c)      az ellenőrzést végző kérésére a rendelkezésre bocsátott dokumentáció (iratok, okmányok, adatok) teljességéről nyilatkozni,

d)     az ellenőrzés zavartalan elvégzéséhez szükséges egyéb feltételeket megteremteni,

e)      az ellenőrzés megállapításai, javaslatai alapján tett intézkedéseiről az Önkormányzatot 30 napon belül tájékoztatni.


Az önkormányzat által nyújtott támogatások

21. §


(1)   Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete kamatmentes kölcsön formájában, munkahelyteremtő és munkahely megtartó beruházások támogatása céljából támogatási alapot hoz létre, minden évben a költségvetési rendeletben elfogadott keretösszeg erejéig.


(2)   A támogatási alap felhasználására és kezelésére az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30.) sz. Korm. rendelet, továbbá az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004.(IV.19.) sz. Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni.


(3)   A rendelet alapján nyújtott támogatások elengedett, a referencia-kamatláb és a leszámítolási kamatláb megállapítási módjának módosításáról szóló 2008. január 19-i bizottsági közlemény (2008/C 14/02) alapján számított piaci kamata csekély összegű támogatásnak minősül, amelyet kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15.-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006. 12. 28. – (a továbbiakban 1998/2006/EK bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.


(4)   Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet alapján de minimis támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára az alábbi kivételekkel:

a)      halászati és akvakultúra ágazat vállalkozásai;

b)      az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez kapcsolódó tevékenységet végző vállalkozások;

c)      az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek feldolgozásával vagy marketingjével kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások, amennyiben:

1. a támogatás összege a piacon beszerzett vagy forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre,

2. vagy az elsődleges termelőknek való teljes vagy részleges továbbítástól függ;

d)     exporttal kapcsolatos tevékenységek támogatása, nevezetesen az exportált mennyiséggel, az értékesítési hálózat kialakításával és működtetésével, illetve az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokkal közvetlenül kapcsolatos támogatások;

e)      az import áruk helyett hazai áru használatától függő támogatás;

f)        a széntermeléshez kapcsolódó iparág (szén: az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága által a szén tekintetében megállapított nemzetközi kodifikációs rendszer értelmében kiváló minőségű, közepes minőségű és gyenge minőségű A és B csoportba sorolt szén) vállalkozásai;

g)      szállítóeszköz megvásárlására a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő vállalkozások esetében;

h)      nehéz helyzetben lévő vállalatok részére.


(5)   Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma – három pénzügyi év vonatkozásában – nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget.


(6)   A több részletben fizetendő támogatást az odaítélése időpontjában érvényes értékére kell diszkontálni. A diszkontálás céljára és a bruttó támogatástartalom kiszámításához az odaítélése idején érvényes referencia rátát kell alkalmazni.


(7)   Minden egyes új csekély összegű (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.


(8)   A csekély összegű (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a támogatási intenzitás csoportmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott mértékét.


(9)   A támogatást nyújtó köteles írásban tájékoztatni a kedvezményezettet, arról, hogy de minimis támogatásban részesül. A tájékoztatásnak kifejezetten utalnia kell a 1998/2006/EK bizottsági rendeletre - hivatkozva annak pontos címére és az Európai Közösség Hivatalos Lapjában való kihirdetésére - valamint meg kell határoznia a támogatás pontos összegét támogatástartalomban kifejezve.


22. §


(1)   A támogatás odaítélését megelőzően az érintett vállalkozás írásos vagy elektronikus formában készített nyilatkozatot köteles eljuttatni a polgármester részére, a vállalkozás által a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatásról.


(2)   A támogatási alapra az évenként meghatározott feltételek alapján nyújthatók be pályázatok.


(3)   A támogatási programnak tartalmaznia kell:

a)      a támogatást nyújtó szervezet megnevezését,

b)      a támogatás formáját,

c)      a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve,

d)     a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve több forrásból igényelt támogatás esetén,

e)      kedvezményezettek körét,

f)       a saját forrás mértékét,

g)      az elszámolható költségek körét,

h)      az egyedi támogatás, illetőleg a támogatási program hatályát,

i)        a programból történő támogatás nyújtást kizáró feltételeket,

j)        az egyedi támogatást, a támogatás program, illetve az az alapján megkötött támogatási szerződés megsértésének szankcióit,

k)      az irányadó közösségi jog által előírt egyéb információkat.


(4)   A támogatási program kialakítása során figyelemmel kell lenni a diszkrimináció tilalmának elvére - magyar vagy helyi vállalkozó előnyben részesítése nem
lehetséges -, nem lehet különbséget tenni a természetes és jogi személyek között, illetve figyelembe kell venni a szolgáltatások szabad áramlásának elvét, a versenytárgyalásra vonatkozószabályokat, valamint a Bizottság 97/C 209/03. sz. közleményében foglaltakat.


(5)   Minden támogatási tervezetet – a jogszabálytervezetet is – előzetesen be kell jelenteni a nemzeti fejlesztési miniszternek.


III. fejezet


Záró rendelkezések

23. §


(1)   Ez a rendelet 2011. április 4-én lép hatályba.


(2)   A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól.


24. §


E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.


Dévaványa, 2011. március 8.








1. melléklet a 8/2011.(IV.11.) önkormányzati rendelethez [26]

Az önkormányzat törzsvagyona


Forgalomképtelen vagyontárgyak


Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          1/   / /                        KÖZPARK                              HŐSÖK TERE 1                          3611               100             3611     2762,159                                12376                       1

Dévaványa          17/   / /                      MÓRICZ ZSIGMOND UT   5462                                                  100             5462  24961,143           23304                                1

Dévaványa          38/   / /                      KÖZUT                                                                                             1357               100             1357     3058,305                                3224                         1

Dévaványa          39/   / /                      Árpád utca                                                                                       5992               100             5992   19397,356                                19397                       1

Dévaványa          40/   / /                      KÖZUT                                                                                             3148               100             3148     8800,765                                7161                         1

Dévaványa          41/   / /                      Körösladányi út                                                                                     0               100                    0   10200,421                                10450                       1

Dévaványa          56/   / /                      KÓRHÁZ UTCA                                                                            1360               100             1360     2364,471                                3083                         1

Dévaványa          75/   / /                      CSOKONAI U.                                                                                1866               100             1866       2934,17                                7403                         1

Dévaványa          171/   / /                   CSOKONAI U.                                                                                2085               100             2085       3278,54                                8272                         1

Dévaványa          182/   / /                   CSOKONAI U.                                                                                  287               100               287          451,29                                1138                         1

Dévaványa          94/   / /                      ERKEL F. U.                                                                                    4670               100             4670       9576,36                                25678,57                 1

Dévaványa          230/   / /                   ERKEL F. U.                                                                                    2961               100             2961       6071,86                                16281,43                 1

Dévaványa          110/   / /                   BÁTHORY U.                                                                                 6321               100             6321   20997,593                                40442                       1

Dévaványa          128/   / /                   KÖZUT                                                                                             1602               100             1602               787                                918                           1

Dévaványa          129/   / /                   KÖZUT                                                                                             5021               100             5021             1754                                2234                         1

Dévaványa          138/   / /                   AKÁCFA U.                                                                                     2453               100             2453     7351,227                                6974                         1

Dévaványa          154/   / /                   Szántó Kovács J. u                                                                         2305               100             2305               976                                1943                         1

Dévaványa          195/   / /                   MADÁCH U.                                                                                 10824               100          10824   27020,661                                49884                       1

Dévaványa          208/   / /                   MÓRICZ ZS UTCA-ZUG     0                                                         100                    0             3391             3391                                1

Dévaványa          254/   / /                   HOLD U.                                                                                          2860               100             2860      1341324                                22775                       1

Dévaványa          339/   / /                   HOLD U.                                                                                          4249               100             4249     19927,56                                33836                       1

Dévaványa          275/   / /                   KÖZUT                                                                                             1340               100             1340     6169,323                                6526                         1

Dévaványa          278/   / /                   MIKSZÁTH U.                                                                             16334               100          16334     14337,42                                16972                       1

Dévaványa          570/   / /                   MIKSZÁTH U.                                                                                  401               100               401          351,98                                417                           1

Dévaványa          279/   / /                   KERT U.                                                                                           6138               100             6138   25340,445                                14868                       1

Dévaványa          300/   / /                   ZÖLDFA U.                                                                                      3170               100             3170     9070,132                                7483                         1

Dévaványa          314/   / /                   NAP U.                                                                                              2058               100             2058       6311,81                                4943                         1

Dévaványa          356/   / /                   NAP U.                                                                                              1449               100             1449       4444,03                                3480                         1

Dévaványa          370/   / /                   KÖLESHALMI U.                                                                       11425               100          11425     28534,57                                58807,13                 1

Dévaványa          479/   / /                   KÖLESHALMI U.                                                                            345               100               345          861,66                                1775,8                      1

Dévaványa          486/   / /                   KÖLESHALMI U.                                                                            245               100               245          611,90                                1261,07                   1

Dévaványa          384/   / /                   ÁRPÁD U.                                                                                          743               100               743       2507,50                                3169,2                      1

Dévaványa          1768/   / /                 ÁRPÁD U.                                                                                        4055               100             4055     13684,95                                17296,21                 1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          1770/   / /                 ÁRPÁD U.                                                                                        1272               100             1272       4292,79                                5425,59                   1

Dévaványa          404/   / /                   JÉGGYÁR U.                                                                                   1865               100             1865       1920,07                                5197                         1

Dévaványa          453/   / /                   JÉGGYÁR U.                                                                                 11644               100          11644     11987,85                                32448                       1

Dévaványa          618/   / /                   JÉGGYÁR U.                                                                                   4439               100             4439       4570,08                                12370                       1

Dévaványa          410/   / /                   KÖZPARK Autobusz állomás ÁRPÁD                                      6438               100             6438 107938,326                                66404422                1

Dévaványa          452/   / /                   SÁGVÁRI U.                                                                                   5572               100             5572       8965,94                                20751                       1

Dévaványa          647/   / /                   SÁGVÁRI U.                                                                                      775               100               775       1247,06                                2886                         1

Dévaványa          455/   / /                   SZÉLES U.                                                                                       3672               100             3672          6501,9                                13350                       1

Dévaványa          467/   / /                   RADNÓTI U.                                                                                     489               100               489          728,26                                1742                         1

Dévaványa          496/   / /                   RADNÓTI U.                                                                                   3328               100             3328       4956,36                                11859                       1

Dévaványa          527/   / /                   BORONA U.                                                                                    2994               100             2994       9829,28                                15322                       1

Dévaványa          537/   / /                   BORONA U.                                                                                       299               100               299          981,62                                1530                         1

Dévaványa          562/   / /                   BORONA U.                                                                                    5156               100             5156     16927,11                                26385                       1

Dévaványa          528/   / /                   EKE U.                                                                                              5296               100             5296     7469,474                                9231                         1

Dévaványa          557/   / /                   SZONDY U.                                                                                        313               100               313          440,06                                388                           1

Dévaványa          561/   / /                   SZONDY U.                                                                                     2050               100             2050       2882,17                                2544                         1

Dévaványa          576/  2/ /                  CSATORNA                            MIKSZÁTH U.                               612               100               612                    2                                110                           1

Dévaványa          593/  4/ /                  CSATORNA                            MIKSZÁTH U.                             3988               100             3988                  10                                718                           1

Dévaványa          619/   / /                   MÁTYÁS U.                                                                                    1909               100             1909          782,62                                2352                         1

Dévaványa          704/   / /                   MÁTYÁS U.                                                                                    5005               100             5005       2051,86                                6166                         1

Dévaványa          705/   / /                   MÁTYÁS U.                                                                                    1338               100             1338          548,53                                1648                         1

Dévaványa          629/   / /                   TELEK U.                                                                                        1143               100             1143       1287,89                                2229                         1

Dévaványa          672/   / /                   RÁKÓCZI U.                                                                                   5929               100             5929     13230,32                                29261                       1

Dévaványa          1483/   / /                 RÁKÓCZI U.                                                                                   1609               100             1609       3590,41                                7941                         1

Dévaványa          1593/   / /                 RÁKÓCZI U.                                                                                10885               100          10885     24289,43                                53720                       1

Dévaványa          698/   / /                   MOCSÁR                                MÁTYÁS U.                                  8510               100             8510                  85                                1                                1

Dévaványa          699/   / /                   SPORT U.                                                                                         5609               100             5609       2862,73                                8457                         1

Dévaványa          909/   / /                   SPORT U.                                                                                           315               100               315          160,77                                475                           1

Dévaványa          914/   / /                   SPORT U.                                                                                           146               100               146            74,52                                220                           1

Dévaványa          918/   / /                   SPORT U.                                                                                         1491               100             1491          760,98                                2248                         1

Dévaványa          700/   / /                   MOCSÁR TÚRÉRI               MÁTYÁS U.                                  4886               100             4886               529                                1                                1

Dévaványa          701/   / /                   MOCSÁR VIZ                        MÁTYÁS U.                               29722               100          29722               297                                1                                1

Dévaványa          702/   / /                   KÖZUT                                                                                             8236               100             8236             5092                                3293                         1

Dévaványa          707/   / /                   KÖZUT                                                                                             1075               100             1075               376                                436                           1

Dévaványa          709/   / /                   Gyepmesteri telep                                                                         16474               100          16474             3074                                5379                         1

Dévaványa          711/   / /                   MOCSÁR                                GYOMAI ÚT                              20737               100          20737               207                                2240                         1

Dévaványa          712/   / /                   KÖZUT                                                                                               743               100               743               259                                482                           1

Dévaványa          727/   / /                   KONRÁD U.                                                                                      942               100               942     1367,117                                2175                         1

Dévaványa          735/   / /                   KERT, ÁROK                         GYOMAI ÚT                                5717               100             5717               572                                733                           1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          746/  2/ /                  Konrád u (vasúti mellékte                                                             2305               100             2305       761,484                                761                           1

Dévaványa          768/   / /                   MEZÖTURI U.                                                                                6658               100             6658       6556,18                                12438                       1

Dévaványa          889/   / /                   MEZÖTURI U.                                                                                4030               100             4030       3968,37                                7529                         1

Dévaványa          774/   / /                   KÖZUT                                                                                               136               100               136                  50                                73                              1

Dévaványa          803/   / /                   GYÖZELEM U.                                                                               3501               100             3501          2517,8                                2757                         1

Dévaványa          814/   / /                   ALKOTMÁNY U.                                                                           5829               100             5829       6290,09                                8128                         1

Dévaványa          825/   / /                   ALKOTMÁNY U.                                                                           2634               100             2634       2842,35                                3673                         1

Dévaványa          815/   / /                   ANYAGGÖDÖR                                                                             3068               100             3068                    8                                405                           1

Dévaványa          816/   / /                   KÖZUT                                                                                               958               100               958               335                                482                           1

Dévaványa          842/   / /                   FELSZABADULÁS U.                                                                   2643               100             2643       3772,16                                7397                         1

Dévaványa          955/   / /                   FELSZABADULÁS U.                                                                   4518               100             4518       6448,20                                12645                       1

Dévaványa          1094/   / /                 FELSZABADULÁS U.                                                                   1558               100             1558       2223,62                                4360                         1

Dévaványa          1159/   / /                 FELSZABADULÁS U.                                                                   1560               100             1560       2226,47                                4366                         1

Dévaványa          1898/   / /                 FELSZABADULÁS U.                                                                     450               100               450          642,25                                1259                         1

Dévaványa          870/   / /                   VIHARSAROK U.                                                                          3826               100             3826       6149,24                                8999                         1

Dévaványa          938/   / /                   VIHARSAROK U.                                                                          4541               100             4541       7298,40                                10680                       1

Dévaványa          886/   / /                   BARCÉI U.                                                                                      9982               100             9982   14707,589                                16963                       1

Dévaványa          887/   / /                   KÖZUT                                                                                             4381               100             4381             1530                                1851                         1

Dévaványa          897/  4/ /                  ÚT                                                                                                      2330               100             2330               814                                1147                         1

Dévaványa          898/   / /                   Temető (Róm.Kath.)             MEZŐTURI UT                         30751               100          30751               900                                7751                         1

Dévaványa          903/   / /                   KÖZUT                                                                                               325               100               325               255                                1896                         1

Dévaványa          905/   / /                   KOZUT                                                                                               212               100               212               276                                1202                         1

Dévaványa          906/   / /                   Közpark                                   DEÁK F. U.                                   6493               100             6493               649                                1738                         1

Dévaványa          919/  1/ /                  Sport utca                                                                                      17105               100          17105   49798,311                                49888                       1

Dévaványa          920/   / /                   Közpark                                   Sport u.                                           4033               100             4033     1932,873                                4324                         1

Dévaványa          921/   / /                   KÖNYVES K. U.                                                                             3703               100             3703       7897,87                                13696                       1

Dévaványa          977/  1 / /                 KÖNYVES K. U.                                                                             2941               100             2941       6272,66                                10877                       1

Dévaványa          977/  2 / /                 KÖNYVES K. U.                                                                             3604               100             3604       7686,72                                13330                       1

Dévaványa          978/   / /                   JÓKAI U.                                                                                          4492               100             4492       9608,56                                4623                         1

Dévaványa          1121/   / /                 JÓKAI U.                                                                                          1538               100             1538       3289,84                                1583                         1

Dévaványa          1186/   / /                 JÓKAI U.                                                                                          1555               100             1555       3326,20                                1600                         1

Dévaványa          1060/   / /                 KÖZTÁRSASÁG U.                                                                     10326               100          10326   15305,081                                19194                       1

Dévaványa          1130/   / /                 BÉKE U.                                                                                        10756               100          10756   18934,051                                11209                       1

Dévaványa          1193/   / /                 SZABADSÁG U.                                                                             9538               100             9538   12835,283                                17082                       1

Dévaványa          1224/   / /                 KISÚJSZÁLLÁSI U.                                                                        924               100               924     3590,666                                5910                         1

Dévaványa          1225/   / /                 Kisújszállási út                                                                              11867               100          11867     5319,563                                1789                         1

Dévaványa          1228/   / /                 KÖZUT                                                                                             8228               100             8228             3026                                3081                         1

Dévaványa          1240/  5/ /                KÖZUT                                                                                               305               100               305               230                                182                           1

Dévaványa          1247/   / /                 DAMJANICH U.                                                                             5814               100             5814     13249,56                                8042                         1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          1279/   / /                 ADY E. U.                                                                                         1453               100             1453       3716,16                                2398                         1

Dévaványa          1317/   / /                 ADY E. U.                                                                                         1409               100             1409       3603,62                                2326                         1

Dévaványa          1295/   / /                 TÁNCSICS U.                                                                               10324               100          10324   23035,656                                15345                       1

Dévaványa          1355/   / /                 DÓZSA GY. U.                                                                              10174               100          10174   17735,216                                7770                         1

Dévaványa          1416/   / /                 PETŐFI U.                                                                                        9177               100             9177   23180,576                                14900                       1

Dévaványa          1465/   / /                 ravatalozó és köztemető                  SZEGHALMI ÚT          13158               100          13158   15677,379                                30555                       1

Dévaványa          1466/   / /                 köztemető                               SZEGHALMI ÚT                      64427               100          64427   17813,662                                24117                       1

Dévaványa          1467/   / /                 KÖZUT                                                                                             2738               100             2738             3281                                19373                       1

Dévaványa          1468/   / /                 SZEGHALMI U.                                                                           60637               100          60637 136710,288                                285108                    1

Dévaványa          1469/   / /                 KÖZPARK                              KISUJSZÁLLÁSI UT                  2262               100             2262               113                                1688                         1

Dévaványa          1498/   / /                 KOSSUTH U.                                                                                  1907               100             1907       2734,35                                7375                         1

Dévaványa          1767/   / /                 KOSSUTH U.                                                                                15698               100          15698     22508,58                                60711                       1

Dévaványa          1564/   / /                 KINIZSI U.                                                                                      8282               100             8282   13885,126                                34149                       1

Dévaványa          1629/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                  3089               100             3089       6126,38                                10752                       1

Dévaványa          1711/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                  2184               100             2184       4331,50                                7602                         1

Dévaványa          2016/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                     574               100               574       1138,41                                1998                         1

Dévaványa          2019/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                     608               100               608       1205,84                                2117                         1

Dévaványa          2026/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                     543               100               543       1076,93                                1890                         1

Dévaványa          2031/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                25164               100          25164     49907,48                                87592                       1

Dévaványa          2032/   / /                 ZRINYI M U.                                                                                  2300               100             2300       4561,56                                8006                         1

Dévaványa          1645/   / /                 HUNYADI U.                                                                                  2491               100             2491       7881,26                                14727                       1

Dévaványa          1750/   / /                 HUNYADI U.                                                                                  5907               100             5907     18689,11                                34923                       1

Dévaványa          1939/   / /                 HUNYADI U.                                                                                15771               100          15771     49897,74                                93240                       1

Dévaványa          2106/   / /                 HUNYADI U.                                                                                     476               100               476       1506,01                                2814                         1

Dévaványa          2111/   / /                 HUNYADI U.                                                                                     627               100               627       1983,76                                3707                         1

Dévaványa          2827/   / /                 HUNYADI U.                                                                                  7961               100             7961     25187,74                                47066                       1

Dévaványa          2993/   / /                 HUNYADI U.                                                                                     473               100               473       1496,52                                2797                         1

Dévaványa          1684/   / /                 SZEGFÜ U.                                                                                      1993               100             1993     4018,467                                5195                         1

Dévaványa          1751/   / /                 ASZTALOS S. U.                                                                            1655               100             1655     2403,222                                3464                         1

Dévaványa          1769/   / /                 Árpád utca                                                                                     16034               100          16034   73037,302                                81325                       1

Dévaványa          1806/   / /                 ARANY J. U.                                                                                    5893               100             5893           13073                                19345                       1

Dévaványa          1834/   / /                 Piac tér, Víztorony                 BETHLEN GÁBOR U. 4            3970               100             3970           16570                                20160                       1

Dévaványa          1839/   / /                 BETHLEN GÁBOR U.                                                                  4554               100             4554   12399,427                                26403                       1

Dévaványa          1868/   / /                 KÖLCSEY F. U.                                                                              2489               100             2489     5296,547                                12409                       1

Dévaványa          1890/   / /                 VÖRÖSMARTY M. U.                                                                  4895               100             4895   10636,364                                20482                       1

Dévaványa          1891/   / /                 Árpád utca                                                                                       3059               100             3059   24082,886                                28571                       1

Dévaványa          1892/   / /                 KÖZPARK                              HŐSÖK TERE                              8068               100             8068   56057,307                                70328                       1

Dévaványa          1893/   / /                 szovjet katonai temető         SZÉCHENYI U.                              523               100               523             4180                                4270                         1

Dévaványa          1895/   / /                 GYÖNGY U.                                                                                    1364               100             1364       2702,06                                3916                         1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          1897/   / /                 GYÖNGY U.                                                                                       176               100               176          348,65                                505                           1

Dévaványa          1899/   / /                 BEM J. U.                                                                                         4832               100             4832     14879,57                                33417                       1

Dévaványa          1924/   / /                 KISFALUDY U.                                                                              2635               100             2635     11646,15                                23736                       1

Dévaványa          3000/   / /                 KISFALUDY U.                                                                              1350               100             1350       5966,72                                12161                       1

Dévaványa          1983/   / /                 MÁJUS 1. U.                                                                                    6762               100             6762             8592                                20349                       1

Dévaványa          2085/   / /                 KLAPKA GY. U.                                                                             1892               100             1892     13550,63                                28465                       1

Dévaványa          2086/   / /                 KLAPKA GY. U.                                                                             3132               100             3132     22431,60                                47120                       1

Dévaványa          2281/   / /                 KLAPKA GY. U.                                                                             1429               100             1429     10234,60                                21499                       1

Dévaványa          2143/   / /                 VAJDA J. U.                                                                                     3796               100             3796             4350                                10540                       1

Dévaványa          2174/   / /                 TOMPA M. U.                                                                                 1588               100             1588       3937,79                                8046                         1

Dévaványa          2978/   / /                 TOMPA M. U.                                                                                 3777               100             3777       9365,88                                19138                       1

Dévaványa          2179/   / /                 Eötvös utca                                                                                      4461               100             4461     1815,281                                1815                         1

Dévaványa          2200/   / /                 DEÁK F. U.                                                                                        155               100               155          374,57                                753                           1

Dévaványa          2707/   / /                 DEÁK F. U.                                                                                    41311               100          41311     99831,80                                200770                    1

Dévaványa          2293/   / /                 Köztemető                                                                                     24560               100          24560             2275                                5451                         1

Dévaványa          2294/   / /                 HOMOKBÁNYA U.                                                                       2725               100             2725               872                                1276                         1

Dévaványa          2313/  2/ /                KÖZPARK                              SZEDERKERT U.                          105               100               105                    5                                65                              1

Dévaványa          2317/   / /                 SZEDERKERT U.                                                                          4971               100             4971   10305,974                                18542                       1

Dévaványa          2350/   / /                 BOCSKAI U.                                                                                   5125               100             5125   13337,511                                25778                       1

Dévaványa          2377/   / /                 KERT ZUG                             EÖTVÖS U.                                     100               100               100                    3                                32                              1

Dévaványa          2386/  3/ /                KÖZÚT                                    KÖZÚT                                          2400               100             2400          120,73                                634                           1

Dévaványa          2392/   / /                 KÖZUT                                                                                               513               100               513               130                                404                           1

Dévaványa          2449/   / /                 KÖZUT                                                                                             2397               100             2397               639                                1704                         1

Dévaványa          2493/   / /                 ÁROK                                                                                                 716               100               716                    2                                261                           1

Dévaványa          2494/   / /                 ÁROK                                                                                               2443               100             2443                    6                                1154                         1

Dévaványa          2495/   / /                 KÖZUT                                                                                             3655               100             3655               709                                1712                         1

Dévaványa          2496/   / /                 KÖZTEMETÖ (szántó)                                                               63033               100          63033          7071,6                                12295                       1

Dévaványa          2502/   / /                 Eötvös utca                             EÖTVÖS U.                                 12065               100          12065   10868,351                                8980                         1

Dévaványa          2519/   / /                 KÖZUT                                                                                             7812               100             7812             2370                                1930                         1

Dévaványa          2539/   / /                 ÁROK                                                                                               1271               100             1271                    3                                189                           1

Dévaványa          2586/   / /                 KÖZUT                                                                                               870               100               870                  63                                360                           1

Dévaványa          2598/   / /                 ÁROK                                                                                                 331               100               331                    1                                158                           1

Dévaványa          2599/   / /                 VÁSÁRSZÉL U.                                                                           11563               100          11563       8718,01                                14035                       1

Dévaványa          2600/   / /                 VÁSÁRSZÉL U.                                                                              9688               100             9688       7304,33                                11760                       1

Dévaványa          2631/   / /                 BARTÓK B. U.                                                                               4944               100             4944   10266,436                                12487                       1

Dévaványa          2662/   / /                 KODÁLY Z. U.                                                                                4998               100             4998   10453,692                                12847                       1

Dévaványa          2663/ 30/ /              KÖZUT                                                                                               738               100               738               210                                623                           1

Dévaványa          2663/ 51/ /              KÖZUT                                    NéVTELEN                                   5007               100             5007     7762,909                                10352                       1

Dévaványa          2663/ 64/ /              KÖZTÉR  VÁSÁRSZÉL UT                                                         3290               100             3290               165                                979                           1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          2687/   / /                 BATHYÁNY U.                                                                              1464               100             1464       2433,84                                5166                         1

Dévaványa          2733/   / /                 BATHYÁNY U.                                                                              1451               100             1451       2412,23                                5120                         1

Dévaványa          2796/   / /                 BATHYÁNY U.                                                                              2333               100             2333       3878,52                                8232                         1

Dévaványa          2844/   / /                 SARLÓ U.                                                                                        5857               100             5857     14131,95                                21938                       1

Dévaványa          2899/   / /                 SARLÓ U.                                                                                           702               100               702       1693,81                                2629                         1

Dévaványa          2869/   / /                 NYIL U.                                                                                              220               100               220          412,80                                622                           1

Dévaványa          2874/   / /                 NYIL U.                                                                                              189               100               189          354,63                                534                           1

Dévaványa          3020/   / /                 NYIL U.                                                                                            5497               100             5497     10314,30                                15543                       1

Dévaványa          2892/   / /                 KULLICH GY. U.                                                                           4405               100             4405             1729                                3600                         1

Dévaványa          2911/   / /                 SZÉCHENYI U. ZUG                                                                       303               100               303               124                                476                           1

Dévaványa          2924/   / /                 DOBÓ I. U.                                                                                       2699               100             2699             6112                                15270                       1

Dévaványa          2956/   / /                 EÖTVÖS U. ZUG                                                                              283               100               283               782                                486                           1

Dévaványa          3019/   / /                 Széchenyi utca                       SZÉCHENYI U.                         19974               100          19974   13278,864                                13568                       1

Dévaványa          3053/   / /                 BÁNOMKERT U.                                                                             799               100               799          990,99                                1743                         1

Dévaványa          3074/   / /                 BÁNOMKERT U.                                                                        33026               100          33026     40961,85                                72039                       1

Dévaványa          3064/   / /                 DARAB U.                                                                                       2058               100             2058       1419,68                                1840                         1

Dévaványa          3116/   / /                 KÖZUT                                                                                               865               100               865               168                                401                           1

Dévaványa          3117/  2/ /                ÁROK                                                                                                 565               100               565                    1                                336                           1

Dévaványa          3179/   / /                 ÁROK                                                                                               4191               100             4191   17413,085                                17797                       1

Dévaványa          3181/   / /                 KÖZUT                                                                                             2316               100             2316               533                                702                           1

Dévaványa          3209/   / /                 ANYAG GÖDÖR                    VÁGÁSSZÉL U.                         13209               100          13209                  40                                5175                         1

Dévaványa          3211/   / /                 KÖZUT                                                                                             1581               100             1581               364                                505                           1

Dévaványa          3212/   / /                 VÁGÁSSZÉL U.                                                                              8450               100             8450          6983,5                                5189                         1

Dévaványa          3213/   / /                 KÖZUT                                                                                             2498               100             2498               687                                837                           1

Dévaványa          3215/  1/ /                Közpark (Szikes Tó Termés                                                          6213               100             6213     2644,758                                12943                       1

Dévaványa          3216/   / /                 anyaggödör (szikes-Tó Term                                                   138465               100        138465               360                                14954                       1

Dévaványa          3226/   / /                 ANYAGGÖDÖR                                                                           36762               100          36762                  96                                6408                         1

Dévaványa          3269/   / /                 JÓZSEF A. U.                                                                                   1691               100             1691       4445,57                                7895                         1

Dévaványa          3386/   / /                 JÓZSEF A. U.                                                                                     420               100               420       1104,16                                1961                         1

Dévaványa          3391/   / /                 JÓZSEF A. U.                                                                                   6896               100             6896     18129,29                                32196                       1

Dévaványa          3283/   / /                 KÖRÖSLADÁNYI U. ZUG  598                                                    100               598               245               533                                1

Dévaványa          3303/   / /                 SZÉRÜSKERT                                                                                  568               100               568       1359,48                                309                           1

Dévaványa          3307/   / /                 SZÉRÜSKERT                                                                             25809               100          25809     61772,49                                14050                       1

Dévaványa          3351/   / /                 SZÉRÜSKERT                                                                                1629               100             1629       3898,93                                887                           1

Dévaványa          3366/   / /                 SZÉRÜSKERT                                                                                  816               100               816       1953,05                                444                           1

Dévaványa          3461/   / /                 SZÉRÜSKERT                                                                                  249               100               249          595,97                                136                           1

Dévaványa          3322/   / /                 HAJNAL U.                                                                                        357               100               357          279,18                                857                           1

Dévaványa          3324/   / /                 HAJNAL U.                                                                                        239               100               239          186,90                                574                           1

Dévaványa          3553/   / /                 HAJNAL U.                                                                                        652               100               652          509,88                                1565                         1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          3564/   / /                 HAJNAL U.                                                                                        352               100               352          275,28                                845                           1

Dévaványa          3571/   / /                 HAJNAL U.                                                                                   11672               100          11672       9127,81                                28022                       1

Dévaványa          3362/   / /                 LEVÉL                                                                                              1961               100             1961               637                                1136                         1

Dévaványa          3406/   / /                 ÁROK                                                                                                 862               100               862                    2                                437                           1

Dévaványa          3421/   / /                 BAJCSY-ZSILINSZKY U.   3257                                                  100             3257             1499             2558                                1

Dévaványa          3439/   / /                 KIGYÓ U.                                                                                        5361               100             5361       2466,36                                4109                         1

Dévaványa          3450/   / /                 KIGYÓ U.                                                                                           660               100               660          303,64                                506                           1

Dévaványa          3479/   / /                 ÁROK                                                                                                 367               100               367                    1                                206                           1

Dévaványa          3480/   / /                 ÁROK                                                                                                 753               100               753                    2                                356                           1

Dévaványa          3481/   / /                 HÁMÁN KATÓ U.                                                                           884               100               884       1164,59                                887                           1

Dévaványa          3501/   / /                 HÁMÁN KATÓ U.                                                                         5964               100             5964       7857,05                                5986                         1

Dévaványa          3515/   / /                 HÁMÁN KATÓ U.                                                                           562               100               562          740,39                                564                           1

Dévaványa          3520/   / /                 HÁMÁN KATÓ U.                                                                           818               100               818       1077,64                                821                           1

Dévaványa          3532/   / /                 HÁMÁN KATÓ U.                                                                           253               100               253          333,31                                254                           1

Dévaványa          3607/   / /                 SIRÁLY U.                                                                                         340               100               340          717,50                                1907                         1

Dévaványa          3622/   / /                 SIRÁLY U.                                                                                       7790               100             7790     16439,30                                43687                       1

Dévaványa          3660/   / /                 SIRÁLY U.                                                                                       5623               100             5623     11866,26                                31534                       1

Dévaványa          3819/   / /                 SIRÁLY U.                                                                                         342               100               342          721,73                                1918                         1

Dévaványa          3659/   / /                 HAJÓS U.                                                                                       17157               100          17157     24867,27                                80388                       1

Dévaványa          3673/   / /                 HAJÓS U.                                                                                         1113               100             1113       1613,18                                5215                         1

Dévaványa          3694/   / /                 VILLA U.                                                                                         1318               100             1318               606                                1636                         1

Dévaványa          3724/   / /                 TÖVIS U.                                                                                          2404               100             2404             1105                                2113                         1

Dévaványa          3755/   / /                 KÖR U.                                                                                               362               100               362          493,40                                379                           1

Dévaványa          3774/   / /                 KÖR U.                                                                                             5653               100             5653       7704,85                                5916                         1

Dévaványa          3804/   / /                 BÖJTÖS U.                                                                                       1641               100             1641             3006                                6935                         1

Dévaványa          3846/   / /                 SAS U.                                                                                               2036               100             2036             2374                                8080                         1

Dévaványa          3857/   / /                 RÖVID U.                                                                                         2481               100             2481             3300                                9656                         1

Dévaványa          4160/  2/ /                CSATORNA ZÁRTKERT                                                             4878               100             4878                  13                                4039                         1

Dévaványa          4331/   / /                 KÖZUT                                                                                             3448               100             3448               319                                10602                       1

Dévaványa          4337/  2/ /                CSATORNA                                                                                    9995               100             9995       100,559                                22086                       1

Dévaványa          4353/   / /                 ÁROK                                                                                               8372               100             8372     3397,501                                6991                         1

Dévaványa          4400/   / /                 KÖZUT                                                                                             2536               100             2536               235                                1068                         1

Dévaványa          4500/   / /                 KÖZUT                                                                                             2457               100             2457               227                                965                           1

Dévaványa          4606/   / /                 KÖZUT                                                                                             2460               100             2460               227                                965                           1

Dévaványa          4724/   / /                 KÖZUT                                                                                             2633               100             2633               244                                1029                         1

Dévaványa          4815/   / /                 KÖZUT                                                                                             2230               100             2230               207                                871                           1

Dévaványa          4863/   / /                 ÁROK                                                                                               1662               100             1662                    4                                488                           1

Dévaványa          4875/   / /                 KÖZUT                                                                                             3055               100             3055               283                                961                           1

Dévaványa          4942/   / /                 KÖZUT                                                                                             1158               100             1158               107                                532                           1

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          5087/   / /                 KÖZÚT                                                                                               514               100               514                  47                                237                           1

Dévaványa          5121/   / /                 KÖZUT                                                                                               665               100               665                  62                                287                           1

Dévaványa          5220/   / /                 ÁROK                                                                                               3234               100             3234                    8                                1047                         1

Dévaványa          5221/   / /                 KÖZUT                                                                                             4154               100             4154               385                                1230                         1

Dévaványa          0216/   / /                 Saját használatú út               KÜLTERÜLET                          18375               100          18375             1702                                3775                         1

Dévaványa          0236/   / /                 Közút                                       KÜLTERÜLET                          10164               100          10164               941                                3123                         1

Dévaványa          0286/   / /                 Saját használatú út               KÜLTERÜLET                            6203               100             6203               574                                1374                         1

Dévaványa          0298/   / /                 Saját használatú út               KÜLTERÜLET                          18497               100          18497             1713                                3962                         1

Dévaványa          0475/  3/ /                UT                                             KÜLTERÜLET                        132369               100        132369           11662                                25983                       1

Dévaványa          0483/  2/ /                Saját használatú út               KÜLTERÜLET                            7958               100             7958               665                                1595                         1

Dévaványa          0518/   / /                 KC-60.616 Belvízátemelős        KÜLTERÜLET                      6941               100             6941   10015,682                                6                                1

Dévaványa          0530/   / /                 UT                                             KÜLTERÜLET                          19906               100          19906             1754                                6046                         1

Dévaványa          0555/  3/ /                Saját használatú út               KÜLTERÜLET                          12064               100          12064             1063                                3859                         1

Dévaványa          0738/   / /                 UT                                             KÜLTERÜLET                            5963               100             5963               472                                1904                         1

Dévaványa          0751/   / /                 szenyvíztisztítói út                 KÜLTERÜLET                          10010               100          10010     24016,45                                39877                       1

Dévaványa          0851/  5/ /                Út                                              Külterület                                    78222               100          78222     8258,673                                5325                         1

Dévaványa          01253/ 44/ /            KÖZUT                                    KÜLTERÜLET                          12311               100          12311           10067                                2017                         1

Dévaványa          01253/ 45/ /            KÖZUT                                    KÜLTERÜLET                               109               100               109               119                                315                           1

Dévaványa          01277/ 33/ /            KÖZUT                                    KÜLTERÜLET                            5309               100             5309               492                                2087                         1

Dévaványa          01277/ 35/ /            KÖZUT                                    KÜLTERÜLET                            3268               100             3268       1483,66                                794                           1

Dévaványa          01278/   / /               KÖZUT                                    KÜLTERÜLET                            2953               100             2953               274                                1168                         1

Dévaványa          01308/  2/ /             Réhelyi buszmegálló             KÜLTERÜLET                                   0               100                    0                  30                                123                           1

Dévaványa          01358/   / /               UT KÜLTERÜLET                                                                        4058               100             4058               376                                1558                         1

Dévaványa          01376/   / /               UT KÜLTERÜLET                                                                      11923               100          11923             1104                                3815                         1

Dévaványa          01508/  5/ /             UT                                             KÜLTERÜLET                            8000               100             8000               741                                2329                         1

Dévaványa          01561/   / /               UT ÉS CSATORNA                                                                     22547               100          22547             2088                                5807                         1

Dévaványa          01587/   / /               Út és árok                                KÜLTERÜLET                          33531               100          33531             2957                                7556                         1


Forgalomképtelen helyi döntés alapján


Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          01634/ 10/ /            VODAFON mikro-torony            KISUJSZÁLLÁSI UT              153               100               153             3000                                2677500                  2


Korlátozottan forgalomképtelen törvény alapján


Település              Helyr.szám       Megnevezés                                     Utca+hsz                         Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)          Kód

Dévaványa          2/   / /                  Polgármesteri hivatal                      HŐSÖK TERE 1                     11921               100          11921   23043,862                                76124                 3

Dévaványa          3/  3/ /                 Beépítetlen terület                           HŐSÖK TERE 1                       1263               100             1263               519                                382                     3

Dévaványa          3/  4/ /                 egyéb beép. telek                             HŐSÖK TERE 1                          550               100               550               578                                1883                   3

Dévaványa          4/  1/ /                 Vállalkozás fejlesztési iroda         Hősök tere 2/2.                          1193               100             1193               385                                5019                   3

Dévaványa          21/  1/ /              Beépítetlen terület                           KÖRÖSLADÁNYI ÚT               168               100               168                    5                                49                        3

Dévaványa          408/  2/ /            Beépítetlen terület                           ÁRPÁD                                            93               100                 93                    0                                27                        3

Dévaványa          417/   / /             lakóház                                             ÁRPÁD 41                                  1234               100             1234             1259                                5569                   3

Dévaványa          454/   / /             Közpark,Húsbolt,10 lakás            JÉGGYÁR ÚT                            1900               100             1900   88160,762                                79109                 3

Dévaványa          623/   / /             5 lakásos lakóépület                       JÉGGYÁR ÚT 27                      1643               100             1643             2402                                8545                   3

Dévaványa          624/   / /             szociális otthon                                JÉGGYÁR ÚT 47                    18485               100          18485   90867,911                                118939              3

Dévaványa          703/   / /             Gyermek Ifjúsági Otthon              MÁTYÁS U. 1                                  0               100                    0   14940,357                                18115                 3

Dévaványa          708/  1/ /            Gyep                                                                                                     99745               100          99745               259                                1845                   3

Dévaványa          710/  1/ /            szociális bérlakás                            GYOMAI ÚT                             5215               100             5215       172,208                                1727                   3

Dévaványa          718/   / /             kert, vasúti töltés mellett                                                                     7416               100             7416               222                                890                     3

Dévaványa          725/   / /             LAKÓTELEK                                  KONRÁD U. 3                           1056               100             1056               407                                418                     3

Dévaványa          726/   / /             KERT                                                KONRÁD U.                                 710               100               710               273                                289                     3

Dévaványa          733/   / /             KERT                                                KONRÁD U. 12                           694               100               694               267                                238                     3

Dévaványa          780/   / /             KERT                                                MEZŐTURI UT                           434               100               434                  43                                76                        3

Dévaványa          901/   / /             SPORTPÁLYA                                SPORT ÚT                               23153               100          23153   22736,735                                26221                 3

Dévaványa          902/   / /             5 lakásos lakóház                           DEÁK F. U. 2                             3178               100             3178          4553,3                                5816                   3

Dévaványa          904/   / /             EGYÉB RAKTÁR                                                                                8589               100             8589             7218                                6190                   3

Dévaványa          908/   / /             Seres István Sporttelep                  SPORT ÚT                                  3940               100             3940   76484,845                                156952              3

Dévaványa          910/   / /             Strandfürdő                                      SPORT ÚT 5                            12053               100          12053   96050,291                                116422              3

Dévaványa          946/   / /             SZOLGÁLATI LAKÁS                  Könyves K.  u. 11.                    1081               100             1081             1446                                2918                   3

Dévaványa          947/   / /             ÓVODA                                             Könyves K. u. 13.                     1774               100             1774     3051,129                                15574                 3

Dévaványa          1261/  2/ /          ÁLTALÁNOS ISKOLA                 DAMJANICH U. 2                    2157               100             2157             2253                                26288                 3

Dévaványa          1462/   / /           LAKÓHÁZ                                       SZEGHALMI ÚT 34                1023               100             1023       2104,27                                3477                   3

Dévaványa          1754/   / /           ÁLTALÁNOS ISKOLA                 KOSSUTH U. 9                         2781               100             2781     9861,299                                29288                 3

Dévaványa          1759/   / /           ÓVODA                                             KOSSUTH U. 5                         1980               100             1980   10630,372                                49068                 3

Dévaványa          1785/   / /           KÖNYVTÁR                                    ÁRPÁD 20                                    774               100               774     5351,333                                22692                 3

Dévaványa          1793/   / /           TÁRSASHÁZ                                  ÁRPÁD 8                                      524                 81               427             1326                                10200                 3

Dévaványa          1794/  1/ /          TÁRSASHÁZ                                  ÁRPÁD 6                                    1508                 18               271             1040                                9743                   3

Dévaványa          1858/   / /           Beépítetlen terület                           BETHLEN GÁBOR U.                 58               100                 58                    2                                17                        3

Dévaványa          1896/   / /           ÓVODA                                             BEM J. U. 4                                1362               100             1362     1867,091                                16872                 3

Dévaványa          1903/   / /           ÁLTALÁNOS ISKOLA                 VÖRÖSMARTHY U. 6            6352               100             6352     362339,8                                857422              3

Dévaványa          1912/   / /           LAKÓHÁZ                                       BEM J. U. 13                                554               100               554             2514                                6000                   3

Dévaványa          1977/   / /           LAKÁS                                             MÁJUS U. 26                               630               100               630             1423                                4132                   3

Település              Helyr.szám       Megnevezés                                     Utca+hsz                         Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)          Kód

Dévaványa          2034/   / /           LAKÓÉPÜLET                                KOSSUTH U. 43                         623               100               623               959                                3518                   3

Dévaványa          2177/   / /           Tanműhely és raktár                      TOMPA U. 28                              740               100               740     1237,048                                12091                 3

Dévaványa          2305/   / /           Beépitetlen terület                           SZEGHALMI ÚT 56                3681                 21               769                  23                                23                        3

Dévaványa          2385/   / /           Beépitetlen terület                           EÖTVÖS U. 73                          1116               100             1116                  33                                261                     3

Dévaványa          2432/   / /           Beépítetlen terület                                                                                2106               100             2106                  63                                78                        3

Dévaványa          2433/   / /           Beépítetlen terület                                                                                2983               100             2983                  89                                66                        3

Dévaványa          2434/  1/ /          Beépítetlen terület                                                                                2169               100             2169                  65                                48                        3

Dévaványa          2434/  2/ /          Beépítetlen terület                                                                                2169               100             2169                  65                                48                        3

Dévaványa          2435/   / /           Beépítetlen terület                                                                                1489               100             1489                  45                                33                        3

Dévaványa          2436/   / /           Beépítetlen terület                                                                                6962                 80             5570                  84                                124                     3

Dévaványa          2438/   / /           Beépítetlen terület                                                                                4298               100             4298               129                                80                        3

Dévaványa          2530/  1/ /          Beépítetlen terület                           VÁSÁRSZÉL U. 44                     785               100               785                  24                                26                        3

Dévaványa          2530/  2/ /          Beépítetlen terület                           VÁSÁRSZÉL U. 46                     785               100               785                  23                                26                        3

Dévaványa          2530/  3/ /          Beépítetlen terület                           VÁSÁRSZÉL U. 48                     969               100               969                  29                                32                        3

Dévaványa          2563/   / /           Beépítetlen terület                           VÁSÁRSZÉL U. 50/1                 507                 26               134                  15                                5                          3

Dévaványa          2663/ 36/ /        Beépitetlen terület                           EÖTVÖS U. 70                             859               100               859               386                                367                     3

Dévaványa          2663/ 37/ /        Beépitetlen terület                           EÖTVÖS U. 72                             875               100               875               393                                374                     3

Dévaványa          2663/ 38/ /        Beépitetlen terület                           EÖTVÖS U. 74                             891               100               891               400                                381                     3

Dévaványa          2663/ 39/ /        Beépitetlen terület                           EÖTVÖS U. 76                             907               100               907               407                                388                     3

Dévaványa          2663/ 40/ /        BEÉPITETLEN TERÜLET           EÖTVÖS U. 78                             943               100               943               423                                403                     3

Dévaványa          2663/ 41/ /        Beépítetlen terület                           EÖTVÖS U.                              20166               100          20166             1008                                11179                 3

Dévaványa          2663/ 42/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 17                          1067               100             1067               411                                408                     3

Dévaványa          2663/ 43/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 15                          1045               100             1045               402                                400                     3

Dévaványa          2663/ 44/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 13                          1020               100             1020               393                                390                     3

Dévaványa          2663/ 45/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 11                             999               100               999               385                                382                     3

Dévaványa          2663/ 47/ /        Lakóház udvar gazdasági é          LADáNYI M. 7                            953               100               953   13383,463                                365                     3

Dévaványa          2663/ 48/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          NéVTELEN 5                               930               100               930   13374,463                                356                     3

Dévaványa          2663/ 49/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 3                           908               100               908   13366,463                                347                     3

Dévaványa          2663/ 50/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 1                           886               100               886   13357,462                                339                     3

Dévaványa          2663/ 52/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 2                           768               100               768   13312,462                                294                     3

Dévaványa          2663/ 53/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 4                           768               100               768   13312,462                                294                     3

Dévaványa          2663/ 54/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 6                           768               100               768   13312,462                                294                     3

Dévaványa          2663/ 55/ /        Lakóház,udvar,gazdasági é          LADÁNYI M. 8                           768               100               768   13312,462                                294                     3

Dévaványa          2663/ 56/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 10                             768               100               768               296                                294                     3

Dévaványa          2663/ 57/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 12                             768               100               768               296                                294                     3

Dévaványa          2663/ 58/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 14                             768               100               768               296                                294                     3

Dévaványa          2663/ 59/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 16                             768               100               768               296                                294                     3

Dévaványa          2663/ 60/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 18                             768               100               768               296                                294                     3

Dévaványa          2663/ 61/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 20                             768               100               768               296                                294                     3

Település              Helyr.szám       Megnevezés                                     Utca+hsz                         Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)          Kód

Dévaványa          2663/ 62/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 22                             811               100               811               312                                310                     3

Dévaványa          2663/ 63/ /        Beépitetlen terület                           NéVTELEN 24                             811               100               811               312                                310                     3

Dévaványa          2711/   / /           Családsegitő Intézmény                EÖTVÖS U. 40                             657               100               657       7441,89                                5089                   3

Dévaványa          2909/   / /           Borostyánkert Szoc. Otthon         SZÉCHENYI U. 23                   4623                 50             2312           17989                                0                          3

Dévaványa          2910/   / /           Borostyánkert Szoc. Otthon         SZÉCHENYI U. 21                   1113                 50               557           16000                                0                          3

Dévaványa          2938/   / /           ÓVODA                                             EÖTVÖS U. 2                             2137               100             2137   13433,984                                26957                 3

Dévaványa          2962/   / /           ORVOSI RENDELŐ                       SZÉCHENYI U. 9                     1419               100             1419       3075,13                                29041                 3

Dévaványa          3115/   / /           VÍZMŰ TELEP-Regionális ví       BÁNOMKERT U. 51               6883               100             6883   370539,25                                649426              3

Dévaványa          3404/   / /           Lakóépület                                       HÁMÁN K. U. 23                        516               100               516             1488                                3560                   3

Dévaványa          3505/   / /           ÓVODA                                             HAJÓS U. 26                              3805               100             3805             3654                                19866                 3

Dévaványa          3795/   / /           Helytörténeti Gyűjtemény            SZÉCHENYI U. 8                     1824               100             1824   56830,046                                27898                 3

Dévaványa          3858/   / /           ÁLTALÁNOS ISKOLA                 KÖRÖSLADÁNYI ÚT 1          5069               100             5069           19564                                109380              3

Dévaványa          4851/   / /           KERT                                                                                                      1050               100             1050                  32                                35                        3

Dévaványa          5173/   / /           ZÁRTKERT                                                                                             604               100               604                  18                                20                        3

Dévaványa          5174/   / /           ZÁRTKERT                                                                                          1205               100             1205                  36                                45                        3

Dévaványa          0516/  2/ /          Szennyvíztisztító üzem                 KÜLTERÜLET                       28646               100          28646 734557,493                                1248145            3

Dévaványa          0752/  4/ /          Gyep(rét)udvar és mérlegh            KÜLTERÜLET                       50357                 93          46681       952,245                                2272                   3



Korlátozottan forgalomképes helyi döntés alapján


Település              Helyr.szám       Megnevezés                                     Utca+hsz                         Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)          Kód

Körösladány        2196/   / /           beépítetlen terület                           Vörös Október u. 40.                1095                 50               548                  15                                136                     4

Dévaványa          897/  6/ /            Gimnázium és Szakképző Iskola Mezőtúri u. 2.                          12519               100          12519        189441                                442215              4

Dévaványa          900/   / /             lakóház, udvar, gazdasági                                                                  1809               100             1809               170                                196                     4

Dévaványa          2142/   / /           lakás és bolt                                     HUNYADI U. 110.                      451               100               451             2731                                3825                   4





2. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[27]

Az önkormányzat üzleti vagyona



Forgalomképes vagyontárgyak


Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          133/   / /                   SZOLGÁLATI LAKÁS         BÁTHORY 5                                1185               100             1185             3387                                3657                         5

Dévaványa          170/   / /                   LAKÓTELEK                         CSOKONAI 21                               603                 92               553          32,375                                308                           5

Dévaványa          270/   / /                   Beépítetlen terület                                                                          1488               100             1488                  45                                55                              5

Dévaványa          313/   / /                   LAKÓÉPÜLET                       NAP 10                                             739               100               739               150                                163                           5

Dévaványa          405/   / /                   Lakóépület,udvar                  ÁRPÁD 31                                       880               100               880             3000                                1800720                  5

Dévaványa          411/   / /                   TÁRSASHÁZ                         ÁRPÁD 33                                     1600                 32               504   12389,505                                30418                       5

Dévaványa          585/   / /                   BEÉPÍTETLEN TERÜLET                                                           4526               100             4526               648                                415                           5

Dévaványa          592/  2/ /                  Lakóház                                  EKE 13                                          7200               100             7200             2000                                2000                         5

Dévaványa          593/  5/ /                  Beépítetlen terület                  MÁTYÁS U.                                    224               100               224                  22                                50                              5

Dévaványa          717/   / /                   Beépítetlen terület                                                                          2030               100             2030                  91                                91                              5

Dévaványa          729/   / /                   Lakóház,udvar                       KONRÁD U. 2                              1367               100             1367             1000                                650                           5

Dévaványa          730/   / /                   Lakótelek                                KONRÁD U. 6                                674               100               674              23,5                                24                              5

Dévaványa          896/   / /                   KERT                                       MEZŐTURI UT                           1302               100             1302               130                                272                           5

Dévaványa          897/  3/ /                  GIMNÁZIUM MELLETI TERÜLET                                       36770               100          36770             3677                                4853                         5

Dévaványa          897/  5/ /                  BEÉPITETLEN TERÜLET                                                           3772               100             3772               377                                1664                         5

Dévaványa          897/  7/ /                  BEÉPITETLEN TERÜLET                                                           1467               100             1467               147                                323                           5

Dévaványa          897/  8/ /                  BELTERÜLET ÁROK                                                                     631               100               631                  63                                244                           5

Dévaványa          913/  1/ /                  Hőközpont - strandfürdő     Sport u.                                           1469               100             1469   36413,036                                36911                       5

Dévaványa          913/  2/ /                  HÉVIZKÚT B 59.jelű           SPORT ÚT                                     5831               100             5831           10943                                11399                       5

Dévaványa          915/   / /                   Beépítetlen terület                  MEZŐTURI UT                              744               100               744               464                                518                           5

Dévaványa          924/   / /                   Lakóház,udvar                       KÖNYVES KÁLMÁN U. 7        1265               100             1265             1400                                900                           5

Dévaványa          1007/   / /                 LAKÓHÁZ                              KÖNYVES KÁLMÁN U. 26      1446               100             1446     1990,468                                1908                         5

Dévaványa          1089/   / /                 Lakóház                                  FELSZABADULáS 52                  607               100               607     1606,959                                1581                         5

Dévaványa          1117/   / /                 Lakóház                                  JóKAI M 26                                  1087               100             1087               900                                914                           5

Dévaványa          1125/   / /                 Beépítetlen terület                  JóKAI M 33                                  1095               100             1095                    0                                0                                5

Dévaványa          1128/   / /                 BEÉPITETLEN TERÜLET                                                           1859               100             1859                  40                                100                           5

Dévaványa          1227/  6/ /                Ipartelep                                  KISUJSZÁLLÁSI UT                  7956               100             7956       138,109                                135                           5

Dévaványa          1227/  9/ /                Ipartelep                                  KISUJSZÁLLÁSI UT                  4916               100             4916          85,337                                85                              5

Dévaványa          1372/   / /                 Lakóház,udvar,gazd.épület DÓZSA GY 22                              1057               100             1057             1500                                2579                         5

Dévaványa          1666/   / /                 SZOLGÁLATI LAKÁS         ÁRPÁD 54                                       519               100               519             3143                                4398                         5

Dévaványa          1848/   / /                 Lakóház,udvar,gazdasági é Bethlen G. u. 9                                724                    1                    7                    1                                1                                5

Dévaványa          1894/  1/ /                FOTÓMÜHELY                     BEM J. U. 2                                     134               100               134               129                                1293                         5

Dévaványa          1901/   / /                 Internet fejállomás ref.t.       BEM J. U. 4                                          0               100                    0             8000                                8000                         5

Dévaványa          1974/   / /                 szolgálati lakás                       MÁJUS U. 20                                  678               100               678             2031                                7675                         5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          2170/   / /                 asztalos tanműhely               EÖTVÖS U. 19                                824               100               824     3495,497                                16927                       5

Dévaványa          2210/   / /                 lakóház,udvar gazd. ép.              DEÁK F. U. 52                       1464                 25               365               430                                430                           5

Dévaványa          2386/  1/ /                LAKÓTELEK                         EÖTVÖS U. 65                                946               100               946          47,588                                527                           5

Dévaványa          2386/  2/ /                LAKÓTELEK                         BOCSKAI 28                                  928               100               928          46,682                                47                              5

Dévaványa          2437/   / /                 Beépítetlen terület                                                                          2069               100             2069               120                                92                              5

Dévaványa          2497/   / /                 Szántó,út,és erdő                                                                          42245               100          42245               152                                1148                         5

Dévaványa          2498/   / /                 Fásított terület                                                                               14210               100          14210            568,4                                568                           5

Dévaványa          2587/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                          967               100               967                  29                                32                              5

Dévaványa          2588/   / /                 KERT                                       SZEGHALMI ÚT                           563               100               563                  17                                19                              5

Dévaványa          2589/   / /                 KERT                                       SZEGHALMI ÚT                           770               100               770                  23                                26                              5

Dévaványa          2590/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                       1571               100             1571                  47                                52                              5

Dévaványa          2593/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                       2136               100             2136                  64                                71                              5

Dévaványa          2594/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                          507               100               507                  15                                17                              5

Dévaványa          2595/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                          842               100               842                  25                                37                              5

Dévaványa          2597/   / /                 KERT                                       TÓKERT                                       7221               100             7221               217                                254                           5

Dévaványa          2663/ 46/ /              Beépítetlen lakótelek                                                                       976               100               976               185                                185                           5

Dévaványa          2710/   / /                 Lakóház és udvar                  EÖTVÖS U. 42                                671               100               671               200                                465                           5

Dévaványa          2845/   / /                 Beépítetlen terület                  BÁNOMKERT U. 14                     425                 95               404               150                                129                           5

Dévaványa          2902/   / /                 Lakóház,udvar gazd.ép.       SARLó 4                                        1018               100             1018       282,224                                1058                         5

Dévaványa          2930/  / /                Lakóház, udvar, mellékép.  DOBÓ U. 7.                               638              100           80,50               7100                       7100               5

Dévaványa          2963/   / /                 gyermekorvosi rendelő          SZÉCHENYI U. 7                        2058               100             2058     9839,856                                33389                       5

Dévaványa          2988/   / /                 nyugdíjas klub                        KISFALUDY UTCA 13              1161               100             1161             2022                                2313                         5

Dévaványa          3005/  / /                lakóház                               KISFALUDY U. 10                  1115             100           1115                 1250                      1250               5

Dévaványa          3004/   / /                 művelődési ház                      GY0NGY UT 8                             3690               100             3690   65001,326                                129235                    5

Dévaványa          3008/   / /                 művelődési ház - zeneterem       GY0NGY UT 2                       1516               100             1516             3000                                6706                         5

Dévaványa          3017/   / /                 napközikonyha, étkezde      SZÉCHENYI U. 1                        1774               100             1774   13474,444                                50917                       5

Dévaványa          3180/   / /                 beépítetlen terület                  BÁNOMKERT U.                        4774               100             4774                  12                                515                           5

Dévaványa          3194/   / /                 beépítetlen terület                  VÁGÁSSZÉL U.                           4030               100             4030               121                                125                           5

Dévaványa          3214/   / /                 Erdő (Szikes Tó Természet                                                         23669               100          23669               200                                426                           5

Dévaványa          3233/   / /                 lőtéri töltés                                                                                        1929               100             1929                    5                                477                           5

Dévaványa          3344/   / /                 lakóépület                                LEVÉL U 2                                      815               100               815             1300                                0                                5

Dévaványa          3350/   / /                 beépítetlen telek                     SZÉRÜSKERT UT 48                 1183               100             1183               100                                239                           5

Dévaványa          3536/   / /                 lakóépület                                HÁMÁN K. U. 48                           450               100               450               200                                200                           5

Dévaványa          3538/   / /                 lakóház,udvar                        JóZSEF A. 23                                  709               100               709               260                                432                           5

Dévaványa          3572/   / /                 Üzem                                        HAJÓS U. 22                                   970               100               970          7044,6                                7680                         5

Dévaványa          3738/   / /                 beépítetlen lakótelek             TÖVIS 6                                           945               100               945               200                                212                           5

Dévaványa          3796/   / /                 Lakóház                                  SZÉCHENYI U. 6                        1222               100             1222             7000                                7000                         5

Dévaványa          3818/   / /                 LAKÓHÁZ                              SIRÁLY U 6                                    464               100               464               236                                1703                         5

Dévaványa          4352/   / /                 SZÁNTÓ                                                                                           1891               100             1891                  16                                63                              5

Dévaványa          4436/   / /                 SZÁNTÓ                                                                                           2104               100             2104                  52                                70                              5

Dévaványa          4570/   / /                 KERT                                                                                                2097               100             2097                  37                                70                              5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          4632/   / /                 Szántó                                                                                               2057               100             2057                  18                                68                              5

Dévaványa          4649/   / /                 KERT                                                                                                1043                 33               347                  31                                12                              5

Dévaványa          4695/   / /                 Szántó                                                                                               2108               100             2108                  18                                70                              5

Dévaványa          4728/   / /                 KERT                                                                                                1047               100             1047                  31                                35                              5

Dévaványa          4744/   / /                 KERT                                                                                                  727               100               727                  22                                24                              5

Dévaványa          4846/   / /                 Szántó                                                                                               4341               100             4341                  38                                145                           5

Dévaványa          4958/   / /                 Szántó                                                                                               8268               100             8268               241                                260                           5

Dévaványa          5099/   / /                 Kert                                           KÜLTERÜLET                                 90                 32                 29                    1                                1                                5

Dévaványa          5133/   / /                 KERT                                                                                                  133               100               133                    4                                5                                5

Dévaványa          5138/   / /                 Gyümölcsös                                                                                       165               100               165                    5                                7                                5

Dévaványa          5171/   / /                 KERT                                                                                                  345               100               345                  10                                11                              5

Dévaványa          5192/  1/ /                KERT                                                                                                  529               100               529                  16                                23                              5

Dévaványa          0185/   / /                 Szántó és töltés                       KÜLTERÜLET                        211157               100        211157               100                                654                           5

Dévaványa          0201/  1/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          53741               100          53741               116                                469                           5

Dévaványa          0203/  1/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          25452               100          25452                    6                                61                              5

Dévaványa          0203/  2/ /                SZÁNTÓ és árok                    KÜLTERÜLET                          42184               100          42184                  44                                297                           5

Dévaványa          0203/  3/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          29753               100          29753                  12                                125                           5

Dévaványa          0203/  4/ /                SZÁNTÓ és árok                    KÜLTERÜLET                          40871               100          40871                  36                                348                           5

Dévaványa          0203/  5/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          11060               100          11060                    5                                51                              5

Dévaványa          0233/  1/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            5266               100             5266                  58                                60                              5

Dévaványa          0302/  2/ /                Tanyahely és Szántó             KÜLTERÜLET                            5755                 50             2878                  72                                155                           5

Dévaványa          0379/  1/ /                Szántó és töltés                       KÜLTERÜLET                        307470               100        307470                  22                                2322                         5

Dévaványa          0379/  3/ /                Szántó és töltés                       KÜLTERÜLET                        306766               100        306766             1072                                2969                         5

Dévaványa          0439/  1/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                        170185               100        170185               231                                1148                         5

Dévaványa          0439/  2/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            8398               100             8398               150                                216                           5

Dévaványa          0439/  3/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            7794               100             7794            140,1                                181                           5

Dévaványa          0439/  4/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          34248               100          34248            549,9                                713                           5

Dévaványa          0439/  5/ /                szántó                                       KÜLTERÜLET                            8419               100             8419            148,9                                193                           5

Dévaványa          0439/  6/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          64014               100          64014                  75                                700                           5

Dévaványa          0439/  7/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                        120797               100        120797               118                                1180                         5

Dévaványa          0439/  9/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          99293               100          99293                  83                                830                           5

Dévaványa          0439/ 10/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                        105108               100        105108                  88                                880                           5

Dévaványa          0439/ 11/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          45634               100          45634                  55                                550                           5

Dévaványa          0439/ 12/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                            2679               100             2679                    3                                33                              5

Dévaványa          0439/ 13/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          43938               100          43938                  48                                479                           5

Dévaványa          0439/ 14/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          86751               100          86751                  90                                900                           5

Dévaványa          0445/  2/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          39431               100          39431                  64                                640                           5

Dévaványa          0445/  3/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          40772               100          40772                  66                                660                           5

Dévaványa          0445/  4/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          40577               100          40577                  61                                610                           5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          0445/  5/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          60397               100          60397                  81                                810                           5

Dévaványa          0445/  6/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          72316               100          72316                  83                                832                           5

Dévaványa          0445/  7/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          75857               100          75857                  84                                840                           5

Dévaványa          0445/  8/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          78267               100          78267                  88                                882                           5

Dévaványa          0445/  9/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                            6027               100             6027                    7                                70                              5

Dévaványa          0445/ 10/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          11611               100          11611                  14                                141                           5

Dévaványa          0466/  8/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          34364               100          34364                  23                                230                           5

Dévaványa          0466/  9/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                        123059               100        123059               103                                1030                         5

Dévaványa          0466/ 10/ /              Szántó és gyep                        KÜLTERÜLET                        167541               100        167541               320                                1597                         5

Dévaványa          0474/   / /                 Szántó                                      KÜLTERÜLET                        172611               100        172611               210                                2097                         5

Dévaványa          0557/  1/ /                Szántó és töltés                       KÜLTERÜLET                          94287               100          94287               228                                1203                         5

Dévaványa          0560/  1/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                        123027               100        123027               175                                1750                         5

Dévaványa          0560/  2/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          13573               100          13573                  17                                165                           5

Dévaványa          0576/  1/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          27842               100          27842                  39                                390                           5

Dévaványa          0576/  2/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          11868               100          11868                  27                                172                           5

Dévaványa          0576/  3/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          11125               100          11125                  16                                161                           5

Dévaványa          0576/  4/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                            7753               100             7753                  11                                110                           5

Dévaványa          0576/  5/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          28744               100          28744                  40                                400                           5

Dévaványa          0576/  6/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          10228               100          10228                  14                                140                           5

Dévaványa          0576/  7/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          11821               100          11821                  16                                160                           5

Dévaványa          0576/  8/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          14149               100          14149                  19                                190                           5

Dévaványa          0576/  9/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                          14269               100          14269                  19                                190                           5

Dévaványa          0576/ 10/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          25295               100          25295                  33                                330                           5

Dévaványa          0576/ 11/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                          75022               100          75022                  92                                920                           5

Dévaványa          0721/  1/ /                gyep                                          KÜLTERÜLET                            9729               100             9729                  25                                15                              5

Dévaványa          0752/  6/ /                Lakóház,udvar                       TANYA 616                                  2015                    4                 87            10,44                                9                                5

Dévaványa          0752/  8/ /                Gyep és erdő                           KÜLTERÜLET                        445417                 92        410674               802                                1803                         5

Dévaványa          0752/ 13/ /              Hulladékkezelési telep          KÜLTERÜLET 0752/              10000               100          10000   94640,536                                119066                    5

Dévaványa          0752/ 14/ /              szántó, erdő, árok, gyep        KÜLTERÜLET                        362923               100        362923             7125                                6901                         5

Dévaványa          0754/  2/ /                Tanya                                       KÜLTERÜLET                            2877               100             2877                  40                                285                           5

Dévaványa          0754/  4/ /                Tanyahely                               KÜLTERÜLET                            5754               100             5754                  80                                245                           5

Dévaványa          0770/  7/ /                Gyep,szántó,anyaggödör,er       KÜLTERÜLET               1024218               100      1024218           10302                                4615                         5

Dévaványa          0775/ 23/ /              SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          16560               100          16560               196                                391                           5

Dévaványa          0785/  1/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          11068               100          11068                  96                                96                              5

Dévaványa          0792/  1/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          10020               100          10020                  59                                99                              5

Dévaványa          0852/ 14/ /              SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          34327               100          34327                  89                                165                           5

Dévaványa          0860/  1/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          54003               100          54003               140                                281                           5

Dévaványa          0887/  4/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          54263               100          54263               570                                570                           5

Dévaványa          0903/  8/ /                Szántó                                      KÜLTERÜLET                            9324               100             9324               100                                100                           5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          0903/ 14/ /              Szántó                                      KÜLTERÜLET                            9878               100             9878               117                                117                           5

Dévaványa          0942/  3/ /                Szántó,árok és anyaggödör        KÜLTERÜLET                 599130               100        599130             3116                                4022                         5

Dévaványa          0947/   / /                 Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        643340               100        643340             3346                                4168                         5

Dévaványa          0955/ 10/ /              Szántó és árok                        KÜLTERÜLET                          50298               100          50298               262                                440                           5

Dévaványa          0959/ 22/ /              ÁROK                                      KÜLTERÜLET                            1840               100             1840                    5                                783                           5

Dévaványa          0981/  5/ /                Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                     1022967               100      1022967           28498                                14361                       5

Dévaványa          0981/  7/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                               930               100               930                  11                                11                              5

Dévaványa          0986/  2/ /                SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            2141               100             2141                  35                                35                              5

Dévaványa          0986/ 14/ /              Szántó és gyep(legelő)           KÜLTERÜLET                          66557               100          66557             1590                                798                           5

Dévaványa          01004/  3/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                            5250               100             5250                  20                                33                              5

Dévaványa          01007/  6/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                            2429               100             2429                  30                                30                              5

Dévaványa          01007/  7/ /             Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        116659               100        116659             2512                                1504                         5

Dévaványa          01010/  1/ /             Szántó és gyümölcsös(peda       KÜLTERÜLET                 351196               100        351196             8268                                4203                         5

Dévaványa          01010/  3/ /             Szántó (pedagógus föld)       KÜLTERÜLET                            2184               100             2184                    7                                10                              5

Dévaványa          01045/  1/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                        277103               100        277103             3645                                3645                         5

Dévaványa          01060/  8/ /             Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                        137718               100        137718             3000                                1559                         5

Dévaványa          01060/ 10/ /            Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                        329367               100        329367             9214                                4656                         5

Dévaványa          01062/  3/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                        149956               100        149956             2058                                2058                         5

Dévaványa          01063/  4/ /             Erdő                                          KÜLTERÜLET                               454               100               454                    5                                9                                5

Dévaványa          01066/  4/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                        498401               100        498401             7571                                7571                         5

Dévaványa          01066/  8/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                                 52               100                 52                    1                                1                                5

Dévaványa          01066/  9/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                               184               100               184                    3                                3                                5

Dévaványa          01066/ 10/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                               101               100               101                    2                                2                                5

Dévaványa          01066/ 11/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                               132               100               132                    2                                2                                5

Dévaványa          01082/   / /               Szántó,gyep,erdő,árok,saj       KÜLTERÜLET                  2659962               100      2659962           56218                                25445                       5

Dévaványa          01190/  2/ /             Udvar                                       KÜLTERÜLET                            2800               100             2800               100                                227                           5

Dévaványa          01246/   / /               Gyep és árok                           KÜLTERÜLET                        193230                 57        110721          171,03                                550                           5

Dévaványa          01253/ 33/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            2802               100             2802                  24                                25                              5

Dévaványa          01253/ 43/ /            Erdő                                          KÜLTERÜLET                            2266               100             2266                    8                                10                              5

Dévaványa          01264/   / /               Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                               730               100               730                    2                                1                                5

Dévaványa          01276/   / /               Gyep(legelő) szeméttelep      KÜLTERÜLET                        514933               100        514933     2046,975                                2446                         5

Dévaványa          01277/  1/ /             Szántó,gyep(legelő)és út       KÜLTERÜLET                                   0               100                    0     1105,275                                980                           5

Dévaványa          01277/  3/ /             Termőföld                               KÜLTERÜLET                          27641               100          27641          1203,3                                1203                         5

Dévaványa          01277/  5/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            7650               100             7650                    9                                93                              5

Dévaványa          01277/  9/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            2197               100             2197                  19                                20                              5

Dévaványa          01277/ 10/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            5922               100             5922                  52                                50                              5

Dévaványa          01277/ 12/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            6639                 13               890                    8                                8                                5

Dévaványa          01277/ 15/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            1695               100             1695                  15                                15                              5

Dévaványa          01277/ 16/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            3751               100             3751                  33                                35                              5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          01277/ 17/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            2003               100             2003                  17                                20                              5

Dévaványa          01277/ 18/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            1527               100             1527                  13                                15                              5

Dévaványa          01277/ 21/ /            Anyaggödör                            KÜLTERÜLET                          16662               100          16662                  43                                900                           5

Dévaványa          01277/ 34/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            2960               100             2960                  26                                25                              5

Dévaványa          01277/ 36/ /            Anyaggödör                            KÜLTERÜLET                          12755               100          12755                  33                                758                           5

Dévaványa          01277/ 37/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          57751               100          57751               633                                635                           5

Dévaványa          01277/ 39/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                            1460               100             1460                  13                                13                              5

Dévaványa          01281/  1/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          17717               100          17717                  55                                92                              5

Dévaványa          01286/  3/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            5611               100             5611                  68                                68                              5

Dévaványa          01286/  5/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            4065               100             4065                  49                                49                              5

Dévaványa          01286/ 18/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            6608               100             6608                  80                                80                              5

Dévaványa          01286/ 19/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            4122               100             4122                  50                                50                              5

Dévaványa          01286/ 20/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            8243               100             8243               100                                100                           5

Dévaványa          01287/  6/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            3727               100             3727                  45                                45                              5

Dévaványa          01287/ 10/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                            7901               100             7901                  96                                96                              5

Dévaványa          01287/ 12/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                            4662               100             4662                  24                                24                              5

Dévaványa          01287/ 20/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                            5097               100             5097                  22                                22                              5

Dévaványa          01291/  1/ /             Kántor-tanya                          KÜLTERÜLET                          10674               100          10674     4114,734                                675                           5

Dévaványa          01291/  2/ /             Gyep(legelő)anyaggödör,er        KÜLTERÜLET                 285788               100        285788               122                                1638                         5

Dévaványa          01301/  2/ /             Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                            3727               100             3727                  10                                2                                5

Dévaványa          01301/  3/ /             Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                                 84               100                 84                    1                                0                                5

Dévaványa          01337/  4/ /             Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                               263               100               263                    1                                0                                5

Dévaványa          01337/  5/ /             Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                               129               100               129                    1                                0                                5

Dévaványa          01339/  8/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                            3466               100             3466                  66                                65                              5

Dévaványa          01339/ 16/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            9744               100             9744               167                                167                           5

Dévaványa          01381/  2/ /             SZÁNTÓ                                                                                      244967               100        244967             2048                                2048                         5

Dévaványa          01387/ 11/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            8217               100             8217                  72                                72                              5

Dévaványa          01409/   / /               SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          68275               100          68275               278                                464                           5

Dévaványa          01423/ 14/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        112897               100        112897               294                                532                           5

Dévaványa          01428/  5/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        945313               100        945313             8076                                8076                         5

Dévaványa          01437/  1/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          61989               100          61989               251                                418                           5

Dévaványa          01437/  3/ /             GYEP                                        KÜLTERÜLET                        107795               100        107795               280                                62                              5

Dévaványa          01444/  4/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        206269               100        206269               636                                1059                         5

Dévaványa          01457/   / /               Szántó és gyep(legelő)           KÜLTERÜLET                        382459               100        382459             1612                                1438                         5

Dévaványa          01459/  2/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        375214               100        375214             1218                                2030                         5

Dévaványa          01460/   / /               SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          46448               100          46448               121                                202                           5

Dévaványa          01483/  3/ /             Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                          70402               100          70402             1618                                825                           5

Dévaványa          01487/  2/ /             Szántó,erdő,anyaggödör,ár                                                      827989               100        827989             6368                                8662                         5

Dévaványa          01490/  2/ /             Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                          59590               100          59590               880                                512                           5

Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          01502/  4/ /             Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        748638               100        748638             6104                                5837                         5

Dévaványa          01508/  9/ /             Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        806258               100        806258           12124                                6091                         5

Dévaványa          01538/ 10/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                            8173               100             8173               135                                135                           5

Dévaványa          01538/ 14/ /            Szántó,gyep(legelő)anyagg        KÜLTERÜLET                    77671               100          77671             1074                                541                           5

Dévaványa          01560/  3/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                        252604               100        252604               657                                846                           5

Dévaványa          01560/ 14/ /            Szántó                                      KÜLTERÜLET                        135912               100        135912               581                                968                           5

Dévaványa          01562/   / /               Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                        580207               100        580207             3998                                3405                         5

Dévaványa          01588/  6/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        217473               100        217473             1721                                1721                         5

Dévaványa          01602/ 13/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                        113501               100        113501               357                                595                           5

Dévaványa          01607/  1/ /             Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        442820               100        442820             3186                                3139                         5

Dévaványa          01609/  8/ /             Szántó és anyaggödör           KÜLTERÜLET                        130668               100        130668               994                                1287                         5

Dévaványa          01620/   / /               Szántó és erdő                        KÜLTERÜLET                        950165               100        950165           18582                                9395                         5

Dévaványa          01631/  8/ /             Szántó                                      KÜLTERÜLET                          13563               100          13563                  35                                60                              5

Dévaványa          01631/ 25/ /            Gyep(legelő)                            KÜLTERÜLET                          19775               100          19775                  51                                14                              5

Dévaványa          01634/  6/ /             Bányatelek(téglagyár),gyep       KÜLTERÜLET                 105138               100        105138               200                                938                           5

Dévaványa          01634/ 11/ /            Ipartelep                                  KISUJSZÁLLÁSI UT 41            3466               100             3466            810,3                                1062                         5

Dévaványa          01634/ 12/ /            Ipartelep-(Téglagyár)            KISUJSZÁLLÁSI UT 41          57035               100          57035 115099,074                                178471                    5

Dévaványa          01636/ 22/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                          16775               100          16775                  52                                87                              5

Dévaványa          01636/ 36/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            8456               100             8456          189,25                                189                           5

Dévaványa          01636/ 37/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            9228               100             9228                  80                                80                              5

Dévaványa          01645/  5/ /             SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            6518               100             6518                  20                                35                              5

Dévaványa          01645/ 21/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            4571               100             4571                  14                                25                              5

Dévaványa          01645/ 35/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            4064               100             4064                  14                                21                              5

Dévaványa          01645/ 48/ /            SZÁNTÓ                                  KÜLTERÜLET                            1137               100             1137                    4                                5                                5

Balatonalmádi    0115/   / /                 Ifjúsági Tábor                                                                                 9501                 18             1710             5831                                4378                         5



Korlátozottan forgalomképtelen és forgalomképes


Település              Helyr.szám             Megnevezés                            Utca+hsz                            Tel.ter(m2)            Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)                Kód

Dévaványa          01508/  6/ /             Szántó,erdő és anyaggödör        KÜLTERÜLET                 533388               100        533388             1903                                2836                         6



RÉSZVÉNYEK




1.      Déli Autópálya Rt.                                                         100.000,- Ft

2.      Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Rt.                             309.000,- Ft

3.      OTP Bank Nyrt.                                                             110.000,- Ft

4.      Békés Megyei Vállalkozási Övezet Kht.                        500.000,- Ft

5.      E-ON Energiaszolgáltató Kft.                                          90.000,- Ft

6.      Csabai Raktárszövetkezet                                               120.000,- Ft



                                                                                               3. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[28]



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak:




Vagyontárgy megnevezése

Helyrajzi

szám

Terület

nagyság

Vagyonkezelő

Vagyonkezelés

időtartama


Hulladéktelep



0752/13


1 ha

ORGANOFERM Szerves Eredetű Melléktermékek Kutatás- Fejlesztését, Feldolgozását és Felhasználását Szervező Környezetvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


2008. szeptember 22-től

2018. július 31-ig





4. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [29]

A nyilvános versenytárgyalás formái és szabályai



Ezen szabályzat célja, hogy megállapítsa a nyilvános versenyeztetés (továbbiakban: ver­senytárgyalás) formáit és általános szabályait és ezzel biztosítsa megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a verseny tisztaságának védelmét.

Önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használatba, vagy bérbeadása, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban: hasznosítás) pályáztatás, vagy árverés útján történhet.


1. A pályáztatási eljárás alapelvei


1.1. A kiíró a versenyeztetés során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt köteles biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információhoz jutás és versenyfeltételek tekintetében. A kiíró a pályázat tartalmát úgy köteles meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek, és a szabályszerűen, időben beérkezett pályázati ajánlatok összehasonlíthatók legyenek.

1.2. Minden ajánlattevőnek joga van a kiíró által rendelkezésre bocsátott információhoz hozzáférni. Ennek keretében a pályázó számára – lehetőség szerint – hozzáférhetővé kell tenni minden olyan adatot, amely nem sért üzleti titkot és szükséges ahhoz, hogy a pályázónak lehetősége nyíljék megalapozott ajánlattételre.

1.3. A kiíró a pályázati felhívás közzététele után a meghirdetett pályázati feltételeket köteles tiszteletben tartani, az előre nyilvánosságra hozott pályázati eljárási rendet köteles biztosítani, köteles biztosítani továbbá a pályázat kiírásával, értékelésével kapcsolatos döntési folyamat tisztaságát.

1.4. A pályázó a pályázati kiírás átvételétől köteles a pályázati eljárás ezen szabályzatban foglalt előírásait betartani.


2. Pályáztatás


2.1. A pályázat kiírása, meghirdetése

2.1.1. A pályázatok nyilvánosak.

2.1.2. A nyilvános pályázatot értékhatártól függően - a rendelet 14. § (5) bekezdése szerint - egy megyei napilapban, a helyi újságban, a helyi kábeltelevízióban, a pályázatok benyújtására megállapított határidő kezdő napját legalább tizenöt nappal megelőzően kell meghirdetni.

2.1.3. A pályázati eljárás folyamán a kiíró nem változtathatja meg a döntéshozatal során alkalmazandó eljárási vagy pályázati feltételt, amelyet akár meghirdetés útján, akár személyesen a pályázóval közölt, kivéve a pályázatok benyújtásának határidejét, melyet megfelelő indokkal, egy alkalommal meghosszabbíthat.

2.1.4. A pályázatok benyújtására nyitva álló határidő – indokolt esetben – egy alkalommal legfeljebb tíz nappal meghosszabbítható. Az így meghosszabbított határidőt a kiíró a pályázati kiírással megegyező módon teszi közzé.


2.1.5. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

a)      a pályázatot kiíró szerv megnevezését, székhelyét;

b)      a pályázat célját, jellegét, és azt, hogy egyfordulós;

c)      a pályázat tárgyaként az értékesítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész vagy ellátandó szolgáltatás megnevezését;

d)     az ajánlatok benyújtásának helyét, módját és idejét;

e)      az ajánlati kötöttség időtartamát;

f)       pályázati biztosíték esetén annak letételének idejét, módját, visszafizetését;

g)      a pályázatra vonatkozó kérdések felvetésének az esetleges további információszerzés helyének megjelölését;

h)      a részletes pályázati kiírás, vagy információs dokumentáció rendelkezésére bocsátása esetén, ezek megtekintésének, átvételének helyét, módját, idejét és költségét, költségviselést, esetleges visszafizetést.

2.1.6. A pályázati felhívásban foglalt adatokon kívül a részletes pályázati kiírásnak, információs dokumentumnak tartalmaznia kell:

a)      az elidegenítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész adatait, az ellátandó szolgáltatás részletes leírását, adatait, továbbá az ajánlatok elkészítéséhez szükséges információkat;

b)      a részletes eljárási rendet;

c)      az ajánlatok elbírálásának menetét, szempont-rendszerét, külön kiemelve:

-          az ajánlatok felbontásának a helyét és időpontját, illetve az eredményhirdetés helyét, módját és határidejét, amennyiben a pályázatok értékelése a nyilvánosság kizárásával zajlik, úgy erre külön utalni kell;

-          azt, hogy a pályázatok felbontásánál kik lehetnek jelen;

-          az ajánlatok elbírálására vonatkozó időpontokat;

-          valamint a pályázatok elbírálására jogosult megnevezését.

d)     az alternatív ajánlat befogadhatóságának lehetőségét és kezelésének módját;

e)      az esetleges hatósági előírások megtartására történő utalást;

f)       a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban az alvállalkozó igénybevételére vonatkozó lehetőséget, illetve ennek feltételeit;

g)      a vagyonkezelés (bérbeadás), értékesítés, szolgáltatás feltételeit,

h)      azt a követelményt, hogy a pályázó csatolni köteles a referencia munkáit, pénzintézeti igazolást a hitelképességéről, pénzügyi helyzetéről, cégkivonatot, illetve vállalkozói igazolványt, 30 napnál nem régebbi igazolást arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,

i)        amit a kiíró még ezen kívül szükségesnek tart.

2.1.7. A pályázati kiírásban meg kell határozni, hogy az ajánlattevők ajánlataikat hány példányban, milyen formában és hol köteles benyújtani, utalva arra, hogy kötelesek azt is egyértelműen meghatározni, hogy ajánlataik közül melyik az eredeti. Ha a több példányban benyújtott ajánlatok példányai között eltérés van, úgy az eredeti az irányadó.

2.1.8. A kiíró az ajánlatok tartalmát a pályázat lezárásáig titkosan kezeli, tartalmukról felvilágosítást, sem kívülállóknak, sem a pályázaton résztvevőknek nem ad.

2.1.9. A kiíró a pályázók egyikének biztosított minden információt, adatot és egyéb szolgáltatást köteles a többi pályázatban résztvevő számára is ugyanolyan módon biztosítani.

2.1.10. Ha a kiíró az ajánlatok elkészítéséhez részletes dokumentációt bocsát rendelkezésre, biztosítani köteles, hogy a pályázat meghirdetésének időpontjában a dokumentáció rendelkezésre álljon. A dokumentáció költségeit a pályázók viselik.


2.2. Pályázati biztosíték, ajánlati kötöttség, pályázat visszavonása, kizárás

2.2.1. A pályázaton való részvétel biztosíték adásához is köthető, melyet az ajánlat megküldésével egyidejűleg vagy a kiíró által a pályázati felhívásban meghatározott időpontig és módon kell a kiíró rendelkezésére bocsátani.

2.2.2. A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása, valamint a pályázatok elbírálása után vissza kell adni. A biztosíték lehet készpénz, betétkönyv, értékpapír. A biztosíték összegét a kiíró határozza meg, ezt a pályázati felhívásban teszi közzé.

2.2.3. Nem jár vissza biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellék kötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.


2.3. Ajánlati kötöttség

2.3.1. A pályázó az ajánlathoz a pályázati kiírásban meghatározott időpontig kötve van.

2.3.2. A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejárt.

2.3.3.A pályázó az ajánlati kötöttség ideje alatt ajánlatát csak akkor módosíthatja, ha a kiíró a pályázót – határidő kitűzésével – módosításra hívja fel.


2.4. A pályázat visszavonása, kizárás a pályázatból

2.4.1. A kiíró a pályázatot az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja. Ezt a döntését köteles a pályázati felhívás közzétételére vonatkozó szabályok szerint meghirdetni.

2.4.2. A pályázati kiírásban vagy a dokumentációban közölt feltételek nem teljesítése, vagy nem megfelelő teljesítése továbbá az adatszolgáltatási, illetve az ajánlattevőt az eljárási rend alapján terhelő egyéb kötelezettség súlyos megszegése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

2.4.3. Ha nincs egyetlen pályázó sem, aki a pályázati kiírásban szereplő feltételeket maradéktalanul teljesítette, akkor a kiíró – a pályázat lezárása után – a pályázatot ajánlatkérés során benyújtott ajánlattételnek tekintheti és az ajánlatokat így kezelheti. Ez esetben a kiíró a legkedvezőbb ajánlattevővel szerződést köthet, ha a pályázat megfelel az ajánlatkérés során megkívánt minimális követelményeknek. Amennyiben nem felel meg a követelményeknek, újabb pályázati kiírás mellett dönthet. Azt, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb, az eset összes körülményeinek alapos mérlegelésével kell eldönteni.

2.4.4. Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja az ajánlatát.

2.4.5. Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.



2.5. A pályázati ajánlat


Ajánlatok beérkezése, elbírálása

2.5.1. A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes nyilatkozatát különösen:

a)      a pályázati felhívásban foglalt feltételekre vonatkozóan,

b)      a pályázat tárgyául szolgáló vagyon hasznosításának vagy a szolgáltatás teljesítésének a pályázati felhívásban megjelölt módjáról,

c)      a vételár vagy ellenszolgáltatás összegéről.

2.5.2. Ha a pályázat biztosítékadási kötelezettséget ír elő, akkor az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevő igazolja, hogy a kiírásban megjelölt összegű biztosítékot az ott megjelölt formában és módon a kiíró vagy az általa megjelölt személy rendelkezésére bocsátotta.

2.5.3. Az ajánlattevő az ajánlatában közölt egyes adatoknak az elbírálás utáni nyilvánosságra hozatalát is megtilthatja. Az ajánlattevő a nevének, az ellenszolgáltatásnak és a teljesítési határidőnek a nyilvánosságra hozatalát nem tilthatja meg.

2.5.4.Az ajánlatot zárt borítékban kell benyújtani, és fel kell tüntetni az adott pályázatra utaló jelzést.



2.6. A pályázati ajánlatok beérkezése, felbontása, ismertetése

2.6.1. A pályázatok beérkezése során az átvevő az átvétel pontos időpontját rávezeti a pályázatot tartalmazó zárt borítékra.

2.6.2. A pályázatok bontásán a kiíró képviselője az ajánlattevők, illetve meghatalmazottjaik lehetnek jelen.

2.6.3. Az ajánlattevő meghatalmazottja köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

2.6.4. Az ajánlatok nyilvános bontásakor a jelenlevőkkel ismertetni kell az ajánlattevők nevét, székhelyét (lakóhelyét), az ajánlatok lényeges tartalmát azon adatok kivételével, melyek nyilvánosságra hozatalát az ajánlattevő megtiltotta. Az ajánlatok felbontásakor, illetve ismertetésekor jegyzőkönyvet kell felvenni.

2.6.5. A kiíró képviselője az ajánlatok felbontása után felvilágosításokat kérhet a pályázóktól annak érdekében, hogy a pályázatok értékelése, illetve összehasonlítása jobban elvégezhető legyen. A kérdéseket, illetve az azokra az érintett pályázók által adott válaszokat írásban kell rögzíteni. Ez nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott pénzbeli, értékbeli vállalások, lényeges állítások megváltoztatását, csak az értelmezését szolgálhatja.

2.6.6. Az ajánlatok értékeléséhez az előkészítést végző személy információkat köteles beszerezni a pályázók megbízhatóságáról, a pályázatban megjelölt referencia munkák alapján.


2.7. A pályázat elbírálása


2.7.1. A pályázaton benyújtott ajánlatokat a kiíró értékeli és bírálja el.

2.7.2. Érvénytelen az ajánlat, ha:

a)      olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni a pályázaton;

b)      az ajánlatot a kiírásban meghatározott, illetve a szabályszerűen meghosszabbított határidő után nyújtották be;

c)      az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírásban, jogszabályokban valamint a jelen eljárási rendben foglaltaknak;

d)     biztosíték adási kötelezettség esetén a biztosítékot az ajánlattevő nem bocsátotta, vagy nem az előírtaknak megfelelően bocsátotta a kiíró rendelkezésére;

e)      amely az ajánlati árat (díjat) nem egyértelműen határozza meg, vagy más ajánlatához, valamely feltételhez köti;

f)       olyan ajánlattevő nyújtotta be, akinek az önkormányzattal szemben tartozása van, továbbá aki szerződésbe foglalt vállalásait nem teljesítette.

2.7.3. Érvényes az az ajánlat, amely mindenben megfelel – azaz mind formai, mind pedig tartalmi követelményeit tekintve – a pályázati kiírásban foglaltaknak.

2.7.4. Ha a kiírás másként nem rendelkezik az ajánlatokat tizenöt napon belül kell elbírálni.

2.7.5. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő személy nem lehet az ajánlatot benyújtó pályázó:

a)      a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (továbbiakban: Ptk.) 685. § b./ pontjában meghatározott közeli hozzátartozója,

b)      munkaviszony, vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony alapján közvetlen felettese, vagy beosztottja,

c)      szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatottja,

d)     ha a pályázó jogi személy, vagy cég annak tulajdonosa, résztulajdonosa, vezető állású alkalmazottja.

2.7.6. A 2.7.5 bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni akkor is, ha a pályázat értékelésében és elbírálásában résztvevőtől bármely oknál fogva nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése (továbbiakban: elfogultság).

2.7.7. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő köteles haladéktalanul bejelenteni, ha vele szemben bármely, a 2.7.5., 2.7.6. bekezdésekben körülírt összeférhetetlenségi ok áll fenn.

2.7.8. Összeférhetetlenségi ügyben a kiíró dönt.

2.7.9. A pályázati ajánlatok közül az összességében legkedvezőbb feltételeket kínáló megalapozott ajánlat mellett kell dönteni.

2.7.10. A pályázat elbírálásakor az elbírálásra jogosult köteles dönteni arról, hogy a pályázat eredményes volt-e, vagy nem.

2.7.11. Eredménytelen a pályázat, ha:

a)      a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett,

b)      a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg a pályázati felhívás követelményeinek vagy más a pályázatra vonatkozó előírásnak,

c)      a kiíró valamely ajánlattevőnek a pályázat tisztaságához fűződő, vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt a pályázat érvénytelenítése mellett döntött,

d)     a kiíró élt azon jogával, hogy új pályázat kiírását rendelje el.

2.7.12. Ha az ajánlatok értékelése és elbírálása során bizonyos kérdések tisztázása szükséges, az elbíráló az ajánlattevőktől felvilágosítást kérhet. A kért adatok, kérdésekre adott válaszok azonban a benyújtott ajánlat módosítását nem eredményezhetik.

2.7.13. A kiíró az ajánlatokat kizárólag az elbírálásra használhatja fel. Más célú felhasználás esetén az ajánlattevővel külön meg kell állapodni.

2.7.14. A kiíró a pályázatok elbírálását követően valamennyi érvényesen ajánlatot tett személyt ajánlataik módosítására hívhatja fel akkor, ha a pályázatok azonos, vagy közel azonos tartalmúak, továbbá akkor, ha ettől kedvezőbb eredmény várható.

2.7.15. A kiíró ezt követően dönt az ajánlatok végső sorrendjéről.

2.7.16. Csak azzal a pályázóval köthető szerződés, aki a pályázat nyertese.

2.7.17. Az önkormányzati vagyon értékesítésére, hasznosítására, vonatkozóan a felek a megkötendő szerződés tartalmát a közzétett pályázati feltételek, illetve a pályázatot megnyert ajánlattevő ajánlata alapján alakítják ki.

2.7.18. A szerződésben szerepeltetni kell az önkormányzat érdekeit szolgáló kikötéseket, az esetleges biztosítékokat és mellék kötelezettségeket, továbbá lehetővé kell tenni a szerződés teljesítésének ellenőrizhetőségét és a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén alkalmazható szankciókat.

2.7.19. A szerződést a pályázat elbírálásáról történt értesítéstől számított lehető legrövidebb időn belül az ajánlati kötöttség időtartama alatt megkötni.


3. Árverés

3.1. Az árverés kiírása

3.1.1. Az árverést árverési hirdetmény közzétételével kell kiírni. A hirdetményben fel kell tüntetni:

a)      árverező megnevezését, székhelyét,

b)      árverés helyét, és idejét,

c)      árverésre kerülő vagyontárgyat / vagyonrészt, illetve árverésre kerülő helyiség nevét, címét, jelenlegi hasznosítottságát, továbbá a kikiáltási árat,

d)     tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy:

-          az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve adhat az árverésre történő részvételre képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére a letéti díj letétbe helyezésre került, győztessé nyilvánítása esetén – egyéb kizáró okok hiányában – Dévaványa Város Önkormányzata kizárólag vele köti meg az adásvételi szerződést,

-          adásvételi szerződés megkötésére milyen határidő áll rendelkezésére,

-          a kiíró által meghatározott egyéb feltételek.

e)      Amennyiben szükséges az arra vonatkozó közlést, hogy az árverésre kerülő vagyontárgyakat hol és mikor lehet megtekinteni, illetve az árverésre kerülő vagyonról hol, mikor és hogyan lehet további információhoz jutni,

f)       tájékoztatást a részvétel feltételeiről, így arról, hogy az árverésre annak időpontját megelőző 3. napig hol lehet jelentkezni,

g)      az árverési előleg összege letétbe helyezésének módját és idejét,

h)      azt a követelményt, hogy az árverező 30 napnál nem régebbi igazolást köteles becsatolni arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,

i)        a 3.2.1. – 3.2.3. pontban foglalt szabályokat.

3.1.2. A hirdetményt a Képviselő-testület döntése szerint kell közzétenni az árverés időpontját legalább 15 nappal megelőzően a helyi újságban, illetőleg egy megyei napilapban.

3.1.3. Az árverés visszavonása esetén a hirdetmény visszavonásáról a 3.1.1. pontban foglaltak szerint kell gondoskodni az árverést megelőző 5. napig.



3.2. Az árverésen történő részvétel feltételei, az árverési vevő kötelezettségei

3.2.1. Az árverésen az vehet részt, aki a hirdetményben megjelölt időben és helyen jelentkezett és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral, továbbá letéti díjként a kikiáltási ár 10 %-át a hirdetményben megjelölt módon és időben letétbe helyezte.

3.2.2. Az árverési vevő letétbe helyezett letéti díját be kell számítani a vételárba, a többi letevőnek az előleget az árverés befejezése után haladéktalanul vissza kell adni, illetve utalni.

3.2.3. Az árverési vevő köteles a szerződést az árveréstől számított 15 napon belül megkötni, a teljes vételárat a szerződés megkötésével egyidejűleg, vagy azt megelőzően megfizetni.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, az előleget elveszíti, és az árverést sikertelennek kell minősíteni, vagy a második legjobb ajánlattevővel kell a szerződést megkötni. A második legjobb ajánlatot tevő az árverésen vállalt ajánlatához legalább 30 napig, illetve annál hosszabb időtartamnál az általa vállalt időpontig kötve van.

3.2.4. Amennyiben a második legjobb ajánlattevő nem köti meg az adásvételi szerződést, vagy a vételárat nem egyenlíti ki határidőn belül, az árverést ez esetben eredménytelennek kell nyilvánítani.

3.2.5. A második hivatalos eredményhirdetésre az árverést követően a második ajánlattevő általi teljesítés után, de legkésőbb az árverés lebonyolítását követő 30 napon belül kerül sor.

3.2.6. Árverezni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyző által hitelesített teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

3.2.7. Az ajánlattevő személyazonosságának igazolását követően az árverésen történő adategyeztetésnél köteles bemutatni az árverés vezetőjének:

a)      a letéti díj letétbe helyezésének igazolását,

b)      a 3.1.1. pont szerinti meghatalmazást,

c)      a 30 napnál nem régebbi köztartozás mentességről szóló igazolást.

3.3. Az árverés lebonyolításának szabályai

3.3.1. Az árverést a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnöke vezeti.

3.3.2. Az árverések nyilvánosak, azon az Önkormányzat képviselőjén kívül az ajánlattevők, illetve meghatalmazással rendelkező képviselőik, a sajtó képviselői, és más érdeklődők is részt vehetnek.

3.3.3. Az árverés vezetőjének feladata:

a)      gondoskodik az árverés technikai feltételeiről,

b)      gondoskodik arról, hogy az ajánlattevők kizárólag egy csoportban, az érdeklődőktől jól elkülöníthetően foglaljanak helyet,

c)      jelenlevőket számba veszi,

d)     tájékoztatást ad az ajánlattevők részére az előnyben részesülő elővásárlási joggal rendelkezőkről,

e)      tájékoztatást ad a licitlépcső mértékéről,

f)       az árverés megkezdésekor közli a kikiáltási árat és felhívja az ajánlattevőket a licitálásra,

g)      mindenkor közli, illetve szóban rögzíti, hogy ki tartja, ki emeli a kikiáltási árat, ki fejezi be a licitálást,

h)      dönt az árverés bezárásáról, gondoskodik a jegyzőkönyv elkészíttetéséről,

i)        intézkedik a visszafizetendő árverési előlegekről.

 3.3.4. Az árverés megkezdésekor az árverezőkkel közölni kell az árverésre kerülő vagyon(rész) kikiáltási árát, az árverés vezetőjének közölni kell az ajánlati licitlépcsők mértékét, majd fel kell hívni a résztvevőket ajánlatuk megtételére.

3.3.5. A licitálásban részt vevők kézfelemeléssel licitálhatnak. Az árverés vezetője minden egyes újabb ajánlatnál rögzíti azt, hogy ki tartja, ki emeli az újabb ajánlati összeget, s ki az, aki a további ajánlattételben nem vesz részt.

3.3.6. Az árverést addig kell folytatni, amíg ajánlatot tesznek. Ha nincs tovább ajánlat, a felajánlott legmagasabb vételár háromszori kikiáltását követően ki kell jelenteni, hogy a vagyontárgyat a legtöbbet ajánló megvette.

3.3.7. Amennyiben két vagy több azonos összegű ajánlatnál megáll az ajánlatok licitje, az árverés vezetője dönthet úgy, hogy az árverést csökkentett licitlépcsővel folytatja. Ha ez sem vezet eredményre, úgy végső, legmagasabb azonos összegű ajánlatok közül sorshúzással kell meghatározni az árverés nyertesét.

3.3.8. Az árverésen eladott vagyontárgyon az árverési vevő a vételár kifizetésével szerez tulajdonjogot, vagy szerzi meg a bérleti jogot (használati jogát) és léphet a dolog birtokába.

3.3.9. Az árverésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben az árverés helyét, időpontját, lefolyását, a legmagasabb ajánlat értékét, a nyertes ajánlattevő és a második legjobb ajánlatot tevő személyét, lakóhelyét, illetve székhelyét, továbbá a második legjobb ajánlatot tevő ajánlati kötöttségének időtartamát rögzítik.

3.3.10. Az árverésről készült jegyzőkönyvet, a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság tagjai és a jegyzőkönyvvezető, valamint az árverési vevő és a második legjobb ajánlattevő személy írja alá.

3.3.11. Az árverésen nyertessel kötendő szerződés előkészítése az árverés lebonyolítójának feladata.

3.3.12. A szerződés aláírására a Polgármester jogosult.






5. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [30]





[1] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[2] Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[3] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 2. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[4] Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[5]  Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 3. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[6] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 4. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[7] Módosította: a 11/2013.VI.28. önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[8] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 5. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[9] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 6. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[10] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 7. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[11] Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[12] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 8. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[13] Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 3. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től


[14] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 9. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[15] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 10. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[16] Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 4. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[17] Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 5. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[18] Módosította: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 1. §-a

  Hatályos: 2014. április 18-tól

[19] Hatályon kívül helyezte: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatálytalan: 2014. április 18-tól


[20] Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 7. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[21] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 11. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[22] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 12. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[23] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 13. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[24] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 14. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[25] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 15. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[26] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 16. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[27] Módosította: 9/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2014. március 1-től


[28] Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 16. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[29] Módosította: 20/2014.(V.30.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2014. június 2-től


[30] Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től