Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról

Hatályos: 2015. 10. 26- 2015. 12. 14


Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdése alapján eredeti jogalkotói hatáskörében, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés c) pontjában, 5. § (4) bekezdésében, 6. § (6) bekezdésében és a 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


I. fejezet


A rendelet hatálya


1. §


  1. A rendelet tárgyi hatálya Dévaványa Város Önkormányzat tulajdonában kerülő ingatlanokra, ingókra, vagyoni értékű jogokra, értékpapírokra, üzletrészekre, követelésekre és pénzvagyonra terjed ki (továbbiakban: önkormányzati vagyon).


  1. Nem terjed ki a rendelet hatálya:
  1. az önkormányzat tulajdonában levő lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, bérleti díjára, elidegenítésére,
  2. az éves költségvetés által jóváhagyott pénzeszközökkel való gazdálkodásra,
  3. a közterület használatára vonatkozó önkormányzati rendeletben szabályozott, továbbá közlekedési területek más célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra.



II. fejezet


Az önkormányzati vagyon[1]


2. §


  1. Az önkormányzati vagyon a törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó forgalomképes üzleti vagyonból áll.
  2. A törzsvagyon tárgyait a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvt.) és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.), valamint e rendelet állapítja meg.
  3. A Képviselő-testület dönt az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:

a) kötvény kibocsátásáról,

b)        kezesség vállalásáról,

c)  közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.

  1. Behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.
  2. A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület gyakorolja.



3. § [2]




Törzsvagyon [3]

4. §


  1. Forgalomképtelen vagyontárgyak az Nvt. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:
  1. köztemetők,
  2. strandok,
  3. tervtárak terv- és iratanyaga,
  4. az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek)

(2) Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű törzsvagyontárgyak mindazon vagyon amelyet az Nvt. 2. melléklete, valamint törvény vagy a helyi önkormányzat rendelete annak nyilvánít.

(3) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak az Mötv. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

  1. erdők,
  1. játszó-, pihenő és sportkertek,
  2. mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan forgalomképessé nyilvánít.

(4) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítási formái:

  1. tulajdonba adás,
  2. bérbeadás,
  3. használatba adás.
    1. Az önkormányzat törzsvagyonát e rendelet 1. melléklete tartalmazza.






Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon


5. § [4]


Üzleti vagyon [5]

6. §


(1)  Üzleti vagyon mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe, így különösen az önkormányzati vagyon részét képező:

a)   építési telkek, kül-, és belterületi mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok, zártkertek,

b)   önkormányzati lakások,

c)   nem lakás céljára szolgáló helyiségek és egyéb ingatlanok,

d)  állami szerv ingyenes használatában lévő vagyontárgyak,

e)   az önkormányzat vállalkozói tevékenysége révén képződő társasági részesedések,

f)   vagyoni értékű jogok,

g)   értékpapír, részesedés, részvény

  1. Az önkormányzat e rendelet szerint üzleti vagyonát e rendelet 2. melléklete tartalmazza.
  2. A forgalomképes vagyon elidegenítéséről, megterheléséről, használatba adásáról, gazdasági társaságba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.



A vagyon minősítése


7. §


(1)  Ingatlanvagyon szerzése esetén a Képviselő-testület egyidejűleg dönt a vagyon besorolásáról, a tulajdonnal való rendelkezés módjáról és feltételeiről. Az egyes vagyontárgyak csoportosítását, illetve törzsvagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója, jellege szerint kell elvégezni.


(2)  Ha az önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva, vagy a hatályos jogszabályok és e rendelet szerint a forgalomképtelen, vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő képviselő-testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.


(3)  A különböző vagyoncsoportba tartozó vagyontárgyak minősítése, átminősítése – az egyes vagyoncsoportok közötti átsorolása - a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára – a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(4)  A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgynak, vagy annak egy részének átminősítése akkor lehetséges, ha:

      a)   a vagyontárgy eredeti funkcióját részben, vagy egészben elveszítette,

      b)  az illeszkedik a Helyi Építési Szabályzatban megfogalmazott felhasználási célhoz,

      c)   az átminősítéssel a visszamaradó vagyontárgy az eredeti funkciójának betöltésére alkalmas.


(5) [6] Értékesítésre kijelölni és az értékesítési eljárást lefolytatni csak a forgalomképes önkormányzati üzleti vagyonra szabad. Amennyiben a vagyon törzsvagyonba tartásának feltételei megszűntek, úgy az értékesítést megelőzően annak minősítését meg kell változtatni.


(6)  Az önkormányzati forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon (a továbbiakban: törzsvagyon) forgalomképessé nyilvánításáról kizárólag a képviselő-testület dönthet rendeleti formában. A rendelet előkészítése során meg kell indokolni a törzsvagyonból való kivonás okait, körülményeit és feltételeit. A rendelet tervezetét – a képviselő-testület elé terjesztését megelőzően – megtárgyalja a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság is.


Az önkormányzati vagyon nyilvántartása


8. §


(1)  [7]Az Önkormányzat vagyonát az Önkormányzati Hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.


(2)  Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.


(3)  A jegyző gondoskodik:

a)   a vagyonkimutatás alapját képező nyilvántartó állományok felfektetéséről, a vagyonkimutatás összeállításáról, az adatok egyezőségéről,

b)   [8]  az önkormányzati vagyonban bekövetkezett változás e rendelet 1. és 2. mellékletén való átvezetésről,

c)   a nyilvántartásban szereplő közérdekű adatok szabad hozzáférhetőségéről,

d)   az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, valamint azoknak az ingatlanvagyon-kataszterben való átvezetéséről.


Vagyonleltár


9. §


(1) A Vagyonleltár Dévaványa Város Önkormányzatának tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglévő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyontárgyak számbavétele.


(2) [9] A vagyonleltár az önkormányzati vagyont törzsvagyon – ezen belül forgalomképtelen, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű és korlátozottan forgalomképes vagyon – valamint üzleti vagyon bontásban, az egyes vagyontárgyak közül az ingatlanokat és az önkormányzati részesedéseket, értékpapírokat tételesen, az ingó vagyontárgyakat összegzett számviteli nyilvántartási értéken veszi számba.



(3) A vagyonleltárban a pénzkészlet mellett szerepeltetni kell az önkormányzati vagyont terhelő kötelezettségeket is. A vagyonleltárnak összhangban kell állnia az ingatlanvagyon-kataszterben és az éves költségvetési beszámoló könyvviteli mérlegében kimutatott, megfeleltethető adatokkal.


(4) A költségvetési évről december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – minden évben leltározni kell. A leltár a könyvviteli mérlegben kimutatott eszközök, és források valódiságát támasztja alá.


(5) A leltározás végrehajtását leltárral kell alátámasztani, melynek tartalmaznia kell tételesen és ellenőrizhető módon az önkormányzat eszközeit mennyiségben és értékben, forrásait értékben.


10. §


(1) Az eszközök – kivéve az immateriális javakat, a követeléseket – leltározását mennyiségi felvétellel, a csak értékben kimutatott eszközök és források leltározását egyeztetéssel kell végrehajtani.


(2)  A könyvviteli mérlegben értékkel nem szerepelő, használt és használatban lévő készleteket, kis értékű immateriális javakat, tárgyi eszközöket az önkormányzati intézmény a leltározási és leltárkezelési szabályzatában meghatározott módon leltározza. Amennyiben az eszközök állományában bekövetkezett változásokról folyamatos részletező nyilvántartás van vezetve mennyiségben és értékben a leltározást elegendő kétévenként - a költségvetési beszámoló alátámasztásához – végrehajtani.



A törzsvagyon feletti rendelkezési jog gyakorlása [10]


11. §


  1. A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.
  2. A forgalomképtelen vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.
  3. A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, parkerdők és erdők elidegenítéséhez, megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.
  4. A forgalomképtelen, illetve korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak üzemeltetéséről, állagának megóvásáról a képviselő-testület a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményei útján gondoskodik.
  5. A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaknak az (1) bekezdésen túlmenő, az alapító okiratban rögzített tevékenységi körrel összefüggő módon történő, a tulajdonjog átruházásával nem járó hasznosításának joga az üzemeltetéssel megbízott intézményt illeti meg.




A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon feletti rendelkezési

jog gyakorlása


12. § [11]



Az üzleti vagyonba tartozó önkormányzati vagyontárgyak [12]

feletti rendelkezési jog gyakorlása


13. §


  1. Az önkormányzat tulajdonában álló üzleti vagyon körébe tartozó ingatlanvagyon elidegenítése, ingatlanvagyon tulajdoni jogának megszerzése tárgyában kizárólag a Képviselő-testület jogosult dönteni.
  2. A polgármester dönt
  1. az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő vagyon értékesítéséről, és
  2. az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő használat és hasznosítási jog átengedéséről, ha a használat az 1 évet nem haladja meg.

A döntésről a polgármester a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.

  1. A képviselő-testület dönt értékhatár nélkül az 1 évet meghaladó használat, illetve hasznosítási jog átengedéséről.
  2. Az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapírt vásárolhat. Felhatalmazást kap a polgármester, az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapír forgalom (eladás-vétel) lebonyolítására, azzal a megkötéssel, hogy arról a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.
  3. Az üzleti vagyon körébe tartozó tulajdon kezeléséről, hasznosításáról a Képviselő-testület gondoskodik.
  4. [13]Az üzleti vagyon hasznosításának előkészítése az Önkormányzat Hivatal feladata.


Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága


14. §


  1. [14]A vagyontárgy értékesítésére való kijelölés során a Képviselő-testület az önkormányzati vagyontárgy jellegétől és a hasznosítás módjától függően dönt a versenyeztetési formáról. A versenyeztetés formái:
  1. pályáztatás,
  2. árverés.


  1. [15] Az önkormányzati üzleti vagyon hasznosítása során e rendelet 4. mellékletében meghatározott formákat és szabályokat kell alkalmazni.


  1. A versenytárgyalás lebonyolítása a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság feladata.


  1. Ingatlan és ingó vagyon értékesítése esetében a Képviselő-testület döntése alapján mellőzni lehet a versenyeztetést, ha annak értéke nem haladja meg az 500.000,- Ft-ot.


  1. [16]Az értékesítés, a használat vagy hasznosítási jog átengedésének a meghirdetésére a helyi újságban, illetve tíz-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetén a megyei lapban való közzététellel kerül sor. Ötven-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetében ingatlan eladásra, bérbe adásra irányuló országos hirdetési felületen is meg kell jelentetni a hirdetményt.


  1. A mezőgazdasági rendeltetésű külterületi ingatlanok bérbeadásának feltételei:
    1. [17]A bérlet időtartama maximum 10 év.
    2. [18]Külterületi termőföldet értékesíteni, haszonbérbe adni - a Képviselő-testület döntésétől függően – nyilvános árverés vagy pályázat útján lehet. A pályázat feltételeit a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára a Képviselő-testület határozza meg. A pályázat elbírálásáról a Képviselő-testület dönt. Árverés esetén az árverést a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnökéből és két tagjából álló Bizottság folytatja le. Az árverést a bizottság elnöke vezeti.
    3. [19]
    4. Az árverést követően a legmagasabb összegű ajánlatot tevővel kell szerződést kötni.



A szerződések nyilvántartása és közzététele


15. §


  1. [20]Az e rendelet hatálya alá tartozó vagyon körébe tartozó vagyontárgyak értékesítésére és hasznosítására kötött szerződésekről a Polgármester az Önkormányzati Hivatal közreműködésével nyilvántartást készíttet.
  2. A szerződésekről készített nyilvántartás nyilvános, a benne foglaltak tartalmáról a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. rendelkezései szerint szolgáltatható ki adat. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (a továbbiakban: Áht.) 15/B § szerinti jogügyleteket tartalmazó, nettó ötmillió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó szerződések törvényben meghatározott adatait a szerződés megkötésétől számított 60 napon belül a helyben szokásos módon az önkormányzat hatósági hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat internetes honlapján közzé kell tenni.



Az Önkormányzati vagyon értékének meghatározása


16. §


(1)  Az önkormányzat vagyonát az érvényes számviteli előírások szerint tartja nyilván.


(2)  A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntés előkészítése minden esetben a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság bevonásával történik.


  1. [21] Az önkormányzati üzleti vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értékét
  1. ingatlan és ingó vagyon esetén egy évnél nem régebbi – ingatlanforgalmi szakértő, illetve értékbecslő által készített – forgalmi értékbecslés alapján,
  2. értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapír-típusok piacán az értékesítés, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,
  3. társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell meghatározni.



Önkormányzati vagyon ingyenes átengedése [22]


17. §


(1) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát ingyenesen átengedni csak törvényben meghatározott esetekben és módon lehet.

(2)  A vagyon tulajdonjogának ingyenes átengedéséről, valamint a vagyon használati jogának átengedéséről a Képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság előzetes véleménye alapján dönt.

Az előterjesztésnek tartalmaznia kell különösen

  1. a vagyontárgy pontos megnevezését,
  2. azonosító adatait,
  3. az ingyenes használatba adás részletes indoklását,
  4. a kedvezményezett működésének és tevékenységének részletes bemutatását,
  5. alapító okiratát,
  6. bírósági (hatósági) nyilvántartásba vételéről szóló okiratát.

 (3) Az ingyenes használat biztosítása során az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nem keletkezhet.

(4) Az önkormányzati vagyon ingyenes használati jogát csak szerződéssel lehet kizárólag természetes személynek, vagy az Nvt. alapján átlátható szervezetek részére átengedni, mely szerződésben éves beszámolás kötelezettséget kell előírni az átadott önkormányzati vagyon használatáról.



A vagyonkezelői jog


18. §


  1. [23] Az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében az önkormányzat a közfeladatot az Nvt. alapján átlátható jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek átadhatja, s a feladatátadáshoz szükséges, tulajdonában lévő törzsvagyonára és üzleti vagyonára az átvevőt megillető vagyonkezelői jogot létesíthet.


  1. [24] A vagyonkezelői jog alapításáról a Képviselő-testület esetenként dönt. A vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak felsorolását jelen rendelet 3. melléklete tartalmazza.


  1. Az önkormányzati vagyon vagyonkezelői jogának pályázat útján való átadása esetén a pályázat kiírásáról, valamint annak tartalmáról a Képviselő-testület dönt.


  1. A pályázati kiírásnak Áht. rendelkezésein túlmenően – tartalmaznia kell:
  1. az ellátandó önkormányzati feladat pontos meghatározását,
  2. a feladat ellátását szolgáló vagyonkezelésbe adandó vagyontárgyak adatait,
  3. a feladatellátás elvárt színvonalának meghatározását,
  4. a vagyonkezelési jog megszerzése fejében elvárt minimális ellenértéket,
  5. a vagyonkezelői jog időtartamát,
  6. egyéb lényeges kötelezettségeket, melynek előírása a vagyonkezelési szerződésben várható,
  7. a pályázat elbírálásnak szempontjait.


  1. A vagyonkezelő vagyonkezelői jogának gyakorlásáról évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. A képviselő-testület ennek során értékeli az átvett feladat ellátásának színvonalát, hatékonyságát, a vagyonkezelésbe vett vagyon állapotát és a szerződésben rögzített egyéb kikötéseket.


  1. Vagyonkezelésbe adás esetén ennek tényét fel kell tüntetni az önkormányzati vagyon nyilvántartásában, és a vagyonkezelő adatszolgáltatása alapján át kell vezetni az értékben bekövetkezett változásokat.



19. §


  1. A vagyonkezelő az Áht.-ban foglaltakon felül köteles a rábízott vagyon
  1. biztosítására,
  2. közterheinek viselésére,
  3. jó gazda módjára történő megőrzésére,
  4. az általában elvárható gondosságú gazdálkodás szabályai szerinti használatra és gyarapításra,
  5. fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatosan feladatok ellátására,
  6. az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésére.


  1. A vagyonkezelési szerződés megkötése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


  1. [25] A vagyonkezelési szerződés kötelező tartalmi elemeit az Nvt. és a Mötv. vagyonkezelésre vonatkozó szabályai, az önkormányzati közfeladatot szabályozó külön törvény és jelen rendelet határozza meg. A vagyonkezelési szerződésnek a törvényben felsoroltakon kívül tartalmaznia kell a vagyonkezelő tevékenységének ellenőrzésére vonatkozó részletes rendelkezéseket.


  1. A vagyonkezelőt a vagyonkataszter hiteles vezetése érdekében adatszolgáltatási kötelezettség terheli az Önkormányzat felé.


  1. A vagyonkezelő, a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt haladéktalanul köteles tájékoztatni az önkormányzatot:
    1. ha ellene csőd- vagy felszámolási eljárás, helyi önkormányzatnál adósságrendezési eljárás indult,
    2. ha végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre került sor,
    3. ha 3 hónapnál régebbi köztartozása van, és annak megfizetésére nem kapott halasztást,
    4. mindazokról a változásokról, amelyekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget jogszabály, vagy a vagyonkezelési szerződés előírja.


  1. A vagyonkezelési szerződés hatálya alá tartozó vagyontárgyak körének megváltoztatása esetén a vagyonkezelő a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül köteles kezdeményezni a szerződés módosítását.



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgy ellenőrzése


20. §


  1. A vagyonkezelés ellenőrzését az Áht.-ban foglaltak figyelembe vételével a képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző – Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság útján a polgármesteri hivatal közreműködésével látja el.


  1. A tulajdonosi ellenőrzés célja az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás vizsgálata, ennek keretében különösen: az önkormányzati vagyonnyilvántartás hitelességének, teljességének és helyességének biztosítása, továbbá a jogszerűtlen, szerződésellenes, vagy a tulajdonos érdekeit sértő, illetve az Önkormányzatot hátrányosan érintő vagyongazdálkodási intézkedések feltárása és a jogszerű állapot helyreállítása.


  1. Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés keretében jogosultak:
  1. az önkormányzati tulajdonba tartozó, vagyonkezelő vagyonkezelésben álló ingatlan területére belépni,
  2. az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó minden közérdekből nyilvános adat, valamint – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra, a vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatásának és okirat bemutatásának kérésére,
  3. az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjétől írásban vagy szóban felvilágosítást, információt kérni.


  1. Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés során kötelesek:
  1. jogaikat úgy gyakorolni, hogy az ellenőrzött vagyonkezelő tevékenységét és rendeltetésszerű működését a lehető legkisebb mértékben zavarja,
  2. tevékenységüknek megkezdéséről az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjét az ellenőrzés megkezdése előtt legalább 15 nappal tájékoztatni,
  3. megállapításaikat tárgyszerűen, a valóságnak megfelelően ellenőrzési jelentésbe foglalni és a jelentéstervezetet, valamint a végleges jelentést az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjének 30 napon belül megküldeni.


  1. Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője jogosult:
  1. az ellenőrzési cselekménynél jelen lenni,
  2. az ellenőrzés megállapításait megismerni, a jelentéstervezetre észrevételt tenni.
    1. Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője köteles:
    2. az ellenőrzés végrehajtását elősegíteni, abban együttműködni,
  1. az ellenőrzést végző részére szóban vagy írásban a kért tájékoztatást, felvilágosítást, nyilatkozatot megadni, a dokumentációba a betekintést biztosítani,
  2. az ellenőrzést végző kérésére a rendelkezésre bocsátott dokumentáció (iratok, okmányok, adatok) teljességéről nyilatkozni,
  3. az ellenőrzés zavartalan elvégzéséhez szükséges egyéb feltételeket megteremteni,
  4. az ellenőrzés megállapításai, javaslatai alapján tett intézkedéseiről az Önkormányzatot 30 napon belül tájékoztatni.


Az önkormányzat által nyújtott támogatások

21. §


  1. Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete kamatmentes kölcsön formájában, munkahelyteremtő és munkahely megtartó beruházások támogatása céljából támogatási alapot hoz létre, minden évben a költségvetési rendeletben elfogadott keretösszeg erejéig.


  1. A támogatási alap felhasználására és kezelésére az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30.) sz. Korm. rendelet, továbbá az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004.(IV.19.) sz. Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni.


  1. A rendelet alapján nyújtott támogatások elengedett, a referencia-kamatláb és a leszámítolási kamatláb megállapítási módjának módosításáról szóló 2008. január 19-i bizottsági közlemény (2008/C 14/02) alapján számított piaci kamata csekély összegű támogatásnak minősül, amelyet kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15.-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006. 12. 28. – (a továbbiakban 1998/2006/EK bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.


  1. Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet alapján de minimis támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára az alábbi kivételekkel:
    1. halászati és akvakultúra ágazat vállalkozásai;
    2. az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez kapcsolódó tevékenységet végző vállalkozások;
    3. az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek feldolgozásával vagy marketingjével kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások, amennyiben:

1. a támogatás összege a piacon beszerzett vagy forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre,

2. vagy az elsődleges termelőknek való teljes vagy részleges továbbítástól függ;

  1. exporttal kapcsolatos tevékenységek támogatása, nevezetesen az exportált mennyiséggel, az értékesítési hálózat kialakításával és működtetésével, illetve az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokkal közvetlenül kapcsolatos támogatások;
  2. az import áruk helyett hazai áru használatától függő támogatás;
  3.  a széntermeléshez kapcsolódó iparág (szén: az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága által a szén tekintetében megállapított nemzetközi kodifikációs rendszer értelmében kiváló minőségű, közepes minőségű és gyenge minőségű A és B csoportba sorolt szén) vállalkozásai;
  4. szállítóeszköz megvásárlására a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő vállalkozások esetében;
  5. nehéz helyzetben lévő vállalatok részére.


  1. Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma – három pénzügyi év vonatkozásában – nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget.


  1. A több részletben fizetendő támogatást az odaítélése időpontjában érvényes értékére kell diszkontálni. A diszkontálás céljára és a bruttó támogatástartalom kiszámításához az odaítélése idején érvényes referencia rátát kell alkalmazni.


  1. Minden egyes új csekély összegű (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.


  1. A csekély összegű (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a támogatási intenzitás csoportmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott mértékét.


  1. A támogatást nyújtó köteles írásban tájékoztatni a kedvezményezettet, arról, hogy de minimis támogatásban részesül. A tájékoztatásnak kifejezetten utalnia kell a 1998/2006/EK bizottsági rendeletre - hivatkozva annak pontos címére és az Európai Közösség Hivatalos Lapjában való kihirdetésére - valamint meg kell határoznia a támogatás pontos összegét támogatástartalomban kifejezve.


22. §


  1. A támogatás odaítélését megelőzően az érintett vállalkozás írásos vagy elektronikus formában készített nyilatkozatot köteles eljuttatni a polgármester részére, a vállalkozás által a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatásról.


  1. A támogatási alapra az évenként meghatározott feltételek alapján nyújthatók be pályázatok.


  1. A támogatási programnak tartalmaznia kell:
  1. a támogatást nyújtó szervezet megnevezését,
  2. a támogatás formáját,
  3. a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve,
  4. a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve több forrásból igényelt támogatás esetén,
  5. kedvezményezettek körét,
  6. a saját forrás mértékét,
  7. az elszámolható költségek körét,
  8. az egyedi támogatás, illetőleg a támogatási program hatályát,
  9. a programból történő támogatás nyújtást kizáró feltételeket,
  10. az egyedi támogatást, a támogatás program, illetve az az alapján megkötött támogatási szerződés megsértésének szankcióit,
  11. az irányadó közösségi jog által előírt egyéb információkat.


  1. A támogatási program kialakítása során figyelemmel kell lenni a diszkrimináció tilalmának elvére - magyar vagy helyi vállalkozó előnyben részesítése nem
    lehetséges -, nem lehet különbséget tenni a természetes és jogi személyek között, illetve figyelembe kell venni a szolgáltatások szabad áramlásának elvét, a versenytárgyalásra vonatkozószabályokat, valamint a Bizottság 97/C 209/03. sz. közleményében foglaltakat.


  1. Minden támogatási tervezetet – a jogszabálytervezetet is – előzetesen be kell jelenteni a nemzeti fejlesztési miniszternek.


III. fejezet


Záró rendelkezések

23. §


  1. Ez a rendelet 2011. április 4-én lép hatályba.


  1. A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól.


24. §


E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.


Dévaványa, 2011. március 8.


                    Pap Tibor                                                                  Balogh Csilla

                  polgármester                                                                     jegyző



Záradék:

A rendeletet 2011. április 1-én kihirdettem.


Dévaványa, 2011. április 1.


                                                                                                      Balogh Csilla

                                                                                                                                               jegyző








1. melléklet a 8/2011.(IV.11.) önkormányzati rendelethez [26]

Az önkormányzat törzsvagyona


Forgalomképtelen vagyontárgyak


Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              1/   / /                     Közpark                                    HŐSÖK TERE 1                           3611                100              3611       2762,159                                12376                        1

Dévaványa              17/   / /                   Móricz Zsigmond utca                                                                      5462                100              5462     24961,143                                23304                        1

Dévaványa              38/   / /                   Közút                                                                                                  1357                100              1357       3058,305                                3224                          1

Dévaványa              39/   / /                   Árpád utca                                                                                          5992                100              5992     19397,356                                19397                        1

Dévaványa              40/   / /                   Közút                                                                                                  3148                100              3148       8800,765                                7161                          1

Dévaványa              41/   / /                   Körösladányi út                                                                                        0                100                    0     10200,421                                10450                        1

Dévaványa              56/   / /                   Kórház utca                                                                                        1360                100              1360       2364,471                                3083                          1

Dévaványa              75/   / /                   Csokonai u.                                                                                         1866                100              1866         2934,17                                7403                          1

Dévaványa              171/   / /                 Csokonai u.                                                                                         2085                100              2085         3278,54                                8272                          1

Dévaványa              182/   / /                 Csokonai u.                                                                                           287                100                287           451,29                                1138                          1

Dévaványa              94/   / /                   Erkel F. u.                                                                                           4670                100              4670         9576,36                                25678,57                   1

Dévaványa              230/   / /                 Erkel F. u.                                                                                           2961                100              2961         6071,86                                16281,43                   1

Dévaványa              110/   / /                 Báthory u.                                                                                           6321                100              6321     20997,593                                40442                        1

Dévaványa              128/   / /                 Közút                                                                                                  1602                100              1602                787                                918                            1

Dévaványa              129/   / /                 Közút                                                                                                  5021                100              5021              1754                                2234                          1

Dévaványa              138/   / /                 Akácfa u.                                                                                             2453                100              2453       7351,227                                6974                          1

Dévaványa              154/   / /                 Szántó Kovács J. u                                                                             2305                100              2305                976                                1943                          1

Dévaványa              195/   / /                 Madách u.                                                                                         10824                100            10824     27020,661                                49884                        1

Dévaványa              208/   / /                 Móricz zs. utca zug                                                                                  0                100                    0              3391                                3391                          1

Dévaványa              254/   / /                 Hold u.                                                                                                2860                100              2860        1341324                                22775                        1

Dévaványa              339/   / /                 Hold u.                                                                                                4249                100              4249       19927,56                                33836                        1

Dévaványa              275/   / /                 Közút                                                                                                  1340                100              1340       6169,323                                6526                          1

Dévaványa              278/   / /                 Mikszáth u.                                                                                       16334                100            16334       14337,42                                16972                        1

Dévaványa              570/   / /                 Mikszáth u.                                                                                           401                100                401           351,98                                417                            1

Dévaványa              279/   / /                 Kert u.                                                                                                 6138                100              6138     25340,445                                14868                        1

Dévaványa              300/   / /                 Zöldfa u.                                                                                             3170                100              3170       9070,132                                7483                          1

Dévaványa              314/   / /                 Nap u.                                                                                                 2058                100              2058         6311,81                                4943                          1

Dévaványa              356/   / /                 Nap u.                                                                                                 1449                100              1449         4444,03                                3480                          1

Dévaványa              370/   / /                 Köleshalmi u.                                                                                   11425                100            11425       28534,57                                58807,13                   1

Dévaványa              479/   / /                 Köleshalmi u.                                                                                       345                100                345           861,66                                1775,8                       1

Dévaványa              486/   / /                 Köleshalmi u.                                                                                       245                100                245           611,90                                1261,07                     1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              384/   / /                 Árpád u.                                                                                                743                100                743         2507,50                                3169,2                       1

Dévaványa              1768/   / /               Árpád u.                                                                                              4055                100              4055       13684,95                                17296,21                   1

Dévaványa              1770/   / /               Árpád u.                                                                                              1272                100              1272         4292,79                                5425,59                     1

Dévaványa              404/   / /                 Jéggyár u.                                                                                             1865                100              1865         1920,07                                5197                          1

Dévaványa              453/   / /                 Jéggyár u.                                                                                           11644                100            11644       11987,85                                32448                        1

Dévaványa              618/   / /                 Jéggyár u.                                                                                             4439                100              4439         4570,08                                12370                        1

Dévaványa              410/   / /                 Közpark Autóbusz állomás ÁRPÁD                                               6438                100              6438   107938,326                                66404422                  1

Dévaványa              452/   / /                 SÁGVÁRI U.                                                                                     5572                100              5572         8965,94                                20751                        1

Dévaványa              647/   / /                 SÁGVÁRI U.                                                                                       775                100                775         1247,06                                2886                          1

Dévaványa              455/   / /                 SZÉLES U.                                                                                        3672                100              3672           6501,9                                13350                        1

Dévaványa              467/   / /                 RADNÓTI U.                                                                                      489                100                489           728,26                                1742                          1

Dévaványa              496/   / /                 RADNÓTI U.                                                                                    3328                100              3328         4956,36                                11859                        1

Dévaványa              527/   / /                 BORONA U.                                                                                     2994                100              2994         9829,28                                15322                        1

Dévaványa              537/   / /                 BORONA U.                                                                                       299                100                299           981,62                                1530                          1

Dévaványa              562/   / /                 BORONA U.                                                                                     5156                100              5156       16927,11                                26385                        1

Dévaványa              528/   / /                 EKE U.                                                                                              5296                100              5296       7469,474                                9231                          1

Dévaványa              557/   / /                 SZONDY U.                                                                                        313                100                313           440,06                                388                            1

Dévaványa              561/   / /                 SZONDY U.                                                                                      2050                100              2050         2882,17                                2544                          1

Dévaványa              576/  2/ /                CSATORNA                            MIKSZÁTH U.                                612                100                612                    2                                110                            1

Dévaványa              593/  4/ /                CSATORNA                            MIKSZÁTH U.                              3988                100              3988                  10                                718                            1

Dévaványa              619/   / /                 MÁTYÁS U.                                                                                      1909                100              1909           782,62                                2352                          1

Dévaványa              704/   / /                 MÁTYÁS U.                                                                                      5005                100              5005         2051,86                                6166                          1

Dévaványa              705/   / /                 MÁTYÁS U.                                                                                      1338                100              1338           548,53                                1648                          1

Dévaványa              629/   / /                 TELEK U.                                                                                         1143                100              1143         1287,89                                2229                          1

Dévaványa              672/   / /                 RÁKÓCZI U.                                                                                    5929                100              5929       13230,32                                29261                        1

Dévaványa              1483/   / /               RÁKÓCZI U.                                                                                    1609                100              1609         3590,41                                7941                          1

Dévaványa              1593/   / /               RÁKÓCZI U.                                                                                  10885                100            10885       24289,43                                53720                        1

Dévaványa              698/   / /                 MOCSÁR                                 MÁTYÁS U.                                    8510                100              8510                  85                                1                                1

Dévaványa              699/   / /                 SPORT U.                                                                                           5609                100              5609         2862,73                                8457                          1

Dévaványa              909/   / /                 SPORT U.                                                                                             315                100                315           160,77                                475                            1

Dévaványa              914/   / /                 SPORT U.                                                                                             146                100                146             74,52                                220                            1

Dévaványa              918/   / /                 SPORT U.                                                                                           1491                100              1491           760,98                                2248                          1

Dévaványa              700/   / /                 MOCSÁR TÚRÉRI                 MÁTYÁS U.                                    4886                100              4886                529                                1                                1

Dévaványa              701/   / /                 MOCSÁR VIZ                         MÁTYÁS U.                                  29722                100            29722                297                                1                                1

Dévaványa              702/   / /                 Közút                                                                                                  8236                100              8236              5092                                3293                          1

Dévaványa              707/   / /                 Közút                                                                                                  1075                100              1075                376                                436                            1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              709/   / /                 Gyepmesteri telep                                                                             16474                100            16474              3074                                5379                          1

Dévaványa              711/   / /                 MOCSÁR                                 GYOMAI ÚT                               20737                100            20737                207                                2240                          1

Dévaványa              712/   / /                 Közút                                                                                                    743                100                743                259                                482                            1

Dévaványa              727/   / /                 KONRÁD U.                                                                                       942                100                942       1367,117                                2175                          1

Dévaványa              735/   / /                 KERT, ÁROK                         GYOMAI ÚT                                 5717                100              5717                572                                733                            1

Dévaványa              746/  2/ /                Konrád u (vasúti mellékte        2305                                                    100              2305         761,484                761                                1

Dévaványa              768/   / /                 MEZÖTURI U.                                                                                 6658                100              6658         6556,18                                12438                        1

Dévaványa              889/   / /                 MEZÖTURI U.                                                                                 4030                100              4030         3968,37                                7529                          1

Dévaványa              774/   / /                 Közút                                                                                                    136                100                136                  50                                73                              1

Dévaványa              803/   / /                 GYÖZELEM U.                                                                               3501                100              3501           2517,8                                2757                          1

Dévaványa              814/   / /                 ALKOTMÁNY U.                                                                            5829                100              5829         6290,09                                8128                          1

Dévaványa              825/   / /                 ALKOTMÁNY U.                                                                            2634                100              2634         2842,35                                3673                          1

Dévaványa              815/   / /                 ANYAGGÖDÖR                                                                             3068                100              3068                    8                                405                            1

Dévaványa              816/   / /                 Közút                                                                                                    958                100                958                335                                482                            1

Dévaványa              842/   / /                 Felszabadulás u.                                                                                  2643                100              2643         3772,16                                7397                          1

Dévaványa              955/   / /                 Felszabadulás u.                                                                                  4518                100              4518         6448,20                                12645                        1

Dévaványa              1094/   / /               FELSZABADULÁS U.                                                                     1558                100              1558         2223,62                                4360                          1

Dévaványa              1159/   / /               FELSZABADULÁS U.                                                                     1560                100              1560         2226,47                                4366                          1

Dévaványa              1898/   / /               FELSZABADULÁS U.                                                                       450                100                450           642,25                                1259                          1

Dévaványa              870/   / /                 VIHARSAROK U.                                                                            3826                100              3826         6149,24                                8999                          1

Dévaványa              938/   / /                 VIHARSAROK U.                                                                            4541                100              4541         7298,40                                10680                        1

Dévaványa              886/   / /                 BARCÉI U.                                                                                        9982                100              9982     14707,589                                16963                        1

Dévaványa              887/   / /                 Közút                                                                                                  4381                100              4381              1530                                1851                          1

Dévaványa              897/  4/ /                Út                                                                                                        2330                100              2330                814                                1147                          1

Dévaványa              898/   / /                 Temető (Róm.Kath.)               MEZŐTURI UT                          30751                100            30751                900                                7751                          1

Dévaványa              903/   / /                 Közút                                                                                                    325                100                325                255                                1896                          1

Dévaványa              905/   / /                 Közút                                                                                                    212                100                212                276                                1202                          1

Dévaványa              906/   / /                 Közpark                                    DEÁK F. U.                                    6493                100              6493                649                                1738                          1

Dévaványa              919/  1/ /                Sport utca                                                                                          17105                100            17105     49798,311                                49888                        1

Dévaványa              920/   / /                 Közpark                                    Sport u.                                             4033                100              4033       1932,873                                4324                          1

Dévaványa              921/   / /                 KÖNYVES K. U.                                                                             3703                100              3703         7897,87                                13696                        1

Dévaványa              977/  1 / /               KÖNYVES K. U.                                                                             2941                100              2941         6272,66                                10877                        1

Dévaványa              977/  2 / /               KÖNYVES K. U.                                                                             3604                100              3604         7686,72                                13330                        1

Dévaványa              978/   / /                 JÓKAI U.                                                                                           4492                100              4492         9608,56                                4623                          1

Dévaványa              1121/   / /               JÓKAI U.                                                                                           1538                100              1538         3289,84                                1583                          1

Dévaványa              1186/   / /               JÓKAI U.                                                                                           1555                100              1555         3326,20                                1600                          1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              1060/   / /               KÖZTÁRSASÁG U.                                                                      10326                100            10326     15305,081                                19194                        1

Dévaványa              1130/   / /               BÉKE U.                                                                                          10756                100            10756     18934,051                                11209                        1

Dévaványa              1193/   / /               SZABADSÁG U.                                                                              9538                100              9538     12835,283                                17082                        1

Dévaványa              1224/   / /               KISÚJSZÁLLÁSI U.                                                                           924                100                924       3590,666                                5910                          1

Dévaványa              1225/   / /               Kisújszállási út                                                                                  11867                100            11867       5319,563                                1789                          1

Dévaványa              1228/   / /               Közút                                                                                                  8228                100              8228              3026                                3081                          1

Dévaványa              1240/  5/ /              Közút                                                                                                    305                100                305                230                                182                            1

Dévaványa              1247/   / /               DAMJANICH U.                                                                              5814                100              5814       13249,56                                8042                          1

Dévaványa              1279/   / /               ADY E. U.                                                                                         1453                100              1453         3716,16                                2398                          1

Dévaványa              1317/   / /               ADY E. U.                                                                                         1409                100              1409         3603,62                                2326                          1

Dévaványa              1295/   / /               TÁNCSICS U.                                                                                  10324                100            10324     23035,656                                15345                        1

Dévaványa              1355/   / /               DÓZSA GY. U.                                                                               10174                100            10174     17735,216                                7770                          1

Dévaványa              1416/   / /               PETŐFI U.                                                                                        9177                100              9177     23180,576                                14900                        1

Dévaványa              1465/   / /               ravatalozó és köztemető                      SZEGHALMI ÚT            13158                100            13158     15677,379                                30555                        1

Dévaványa              1466/   / /               köztemető                                 SZEGHALMI ÚT                        64427                100            64427     17813,662                                24117                        1

Dévaványa              1467/   / /               Közút                                                                                                  2738                100              2738              3281                                19373                        1

Dévaványa              1468/   / /               SZEGHALMI U.                                                                            60637                100            60637   136710,288                                285108                      1

Dévaványa              1469/   / /               KÖZPARK                              KISUJSZÁLLÁSI UT                     2262                100              2262                113                                1688                          1

Dévaványa              1498/   / /               KOSSUTH U.                                                                                    1907                100              1907         2734,35                                7375                          1

Dévaványa              1767/   / /               KOSSUTH U.                                                                                  15698                100            15698       22508,58                                60711                        1

Dévaványa              1564/   / /               KINIZSI U.                                                                                       8282                100              8282     13885,126                                34149                        1

Dévaványa              1629/   / /               ZRINYI M U.                                                                                    3089                100              3089         6126,38                                10752                        1

Dévaványa              1711/   / /               ZRINYI M U.                                                                                    2184                100              2184         4331,50                                7602                          1

Dévaványa              2016/   / /               ZRINYI M U.                                                                                      574                100                574         1138,41                                1998                          1

Dévaványa              2019/   / /               ZRINYI M U.                                                                                      608                100                608         1205,84                                2117                          1

Dévaványa              2026/   / /               ZRINYI M U.                                                                                      543                100                543         1076,93                                1890                          1

Dévaványa              2031/   / /               ZRINYI M U.                                                                                  25164                100            25164       49907,48                                87592                        1

Dévaványa              2032/   / /               ZRINYI M U.                                                                                    2300                100              2300         4561,56                                8006                          1

Dévaványa              1645/   / /               HUNYADI U.                                                                                   2491                100              2491         7881,26                                14727                        1

Dévaványa              1750/   / /               HUNYADI U.                                                                                   5907                100              5907       18689,11                                34923                        1

Dévaványa              1939/   / /               HUNYADI U.                                                                                 15771                100            15771       49897,74                                93240                        1

Dévaványa              2106/   / /               HUNYADI U.                                                                                     476                100                476         1506,01                                2814                          1

Dévaványa              2111/   / /               HUNYADI U.                                                                                     627                100                627         1983,76                                3707                          1

Dévaványa              2827/   / /               HUNYADI U.                                                                                   7961                100              7961       25187,74                                47066                        1

Dévaványa              2993/   / /               HUNYADI U.                                                                                     473                100                473         1496,52                                2797                          1

Dévaványa              1684/   / /               SZEGFÜ U.                                                                                       1993                100              1993       4018,467                                5195                          1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              1751/   / /               ASZTALOS S. U.                                                                              1655                100              1655       2403,222                                3464                          1

Dévaványa              1769/   / /               Árpád utca                                                                                        16034                100            16034     73037,302                                81325                        1

Dévaványa              1806/   / /               ARANY J. U.                                                                                     5893                100              5893            13073                                19345                        1

Dévaványa              1834/   / /               Piac tér, Víztorony                   BETHLEN GÁBOR U. 4              3970                100              3970            16570                                20160                        1

Dévaványa              1839/   / /               BETHLEN GÁBOR U.         4554                                                    100              4554     12399,427            26403                                1

Dévaványa              1868/   / /               KÖLCSEY F. U.                                                                                2489                100              2489       5296,547                                12409                        1

Dévaványa              1890/   / /               VÖRÖSMARTY M. U.                                                                     4895                100              4895     10636,364                                20482                        1

Dévaványa              1891/   / /               Árpád utca                                                                                          3059                100              3059     24082,886                                28571                        1

Dévaványa              1892/   / /               KÖZPARK                              HŐSÖK TERE                              8068                100              8068     56057,307                                70328                        1

Dévaványa              1893/   / /               szovjet katonai temető             SZÉCHENYI U.                              523                100                523              4180                                4270                          1

Dévaványa              1895/   / /               GYÖNGY U.                                                                                    1364                100              1364         2702,06                                3916                          1

Dévaványa              1897/   / /               GYÖNGY U.                                                                                      176                100                176           348,65                                505                            1

Dévaványa              1899/   / /               BEM J. U.                                                                                           4832                100              4832       14879,57                                33417                        1

Dévaványa              1924/   / /               KISFALUDY U.                                                                                2635                100              2635       11646,15                                23736                        1

Dévaványa              3000/   / /               KISFALUDY U.                                                                                1350                100              1350         5966,72                                12161                        1

Dévaványa              1983/   / /               MÁJUS 1. U.                                                                                       6762                100              6762              8592                                20349                        1

Dévaványa              2085/   / /               KLAPKA GY. U.                                                                              1892                100              1892       13550,63                                28465                        1

Dévaványa              2086/   / /               KLAPKA GY. U.                                                                              3132                100              3132       22431,60                                47120                        1

Dévaványa              2281/   / /               KLAPKA GY. U.                                                                              1429                100              1429       10234,60                                21499                        1

Dévaványa              2143/   / /               VAJDA J. U.                                                                                       3796                100              3796              4350                                10540                        1

Dévaványa              2174/   / /               TOMPA M. U.                                                                                   1588                100              1588         3937,79                                8046                          1

Dévaványa              2978/   / /               TOMPA M. U.                                                                                   3777                100              3777         9365,88                                19138                        1

Dévaványa              2179/   / /               Eötvös utca                                                                                        4461                100              4461       1815,281                                1815                          1

Dévaványa              2200/   / /               DEÁK F. U.                                                                                         155                100                155           374,57                                753                            1

Dévaványa              2707/   / /               DEÁK F. U.                                                                                     41311                100            41311       99831,80                                200770                      1

Dévaványa              2293/   / /               Köztemető                                                                                       24560                100            24560              2275                                5451                          1

Dévaványa              2294/   / /               HOMOKBÁNYA U.                                                                        2725                100              2725                872                                1276                          1

Dévaványa              2313/  2/ /              KÖZPARK                              SZEDERKERT U.                          105                100                105                    5                                65                              1

Dévaványa              2317/   / /               SZEDERKERT U.                                                                           4971                100              4971     10305,974                                18542                        1

Dévaványa              2350/   / /               BOCSKAI U.                                                                                     5125                100              5125     13337,511                                25778                        1

Dévaványa              2377/   / /               KERT ZUG                             EÖTVÖS U.                                      100                100                100                    3                                32                              1

Dévaványa              2386/  3/ /              Közút                                        KÖZÚT                                           2400                100              2400           120,73                                634                            1

Dévaványa              2392/   / /               Közút                                                                                                    513                100                513                130                                404                            1

Dévaványa              2449/   / /               Közút                                                                                                  2397                100              2397                639                                1704                          1

Dévaványa              2493/   / /               ÁROK                                                                                                  716                100                716                    2                                261                            1

Dévaványa              2494/   / /               ÁROK                                                                                                2443                100              2443                    6                                1154                          1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              2495/   / /               Közút                                                                                                  3655                100              3655                709                                1712                          1

Dévaványa              2496/   / /               KÖZTEMETÖ (szántó)        63033                                                  100            63033           7071,6            12295                                1

Dévaványa              2502/   / /               Eötvös utca                              EÖTVÖS U.                                  12065                100            12065     10868,351                                8980                          1

Dévaványa              2519/   / /               Közút                                                                                                  7812                100              7812              2370                                1930                          1

Dévaványa              2539/   / /               ÁROK                                                                                                1271                100              1271                    3                                189                            1

Dévaványa              2586/   / /               Közút                                                                                                    870                100                870                  63                                360                            1

Dévaványa              2598/   / /               ÁROK                                                                                                  331                100                331                    1                                158                            1

Dévaványa              2599/   / /               VÁSÁRSZÉL U.                                                                              11563                100            11563         8718,01                                14035                        1

Dévaványa              2600/   / /               VÁSÁRSZÉL U.                                                                                9688                100              9688         7304,33                                11760                        1

Dévaványa              2631/   / /               BARTÓK B. U.                                                                                 4944                100              4944     10266,436                                12487                        1

Dévaványa              2662/   / /               KODÁLY Z. U.                                                                                4998                100              4998     10453,692                                12847                        1

Dévaványa              2663/ 30/ /             Közút                                                                                                    738                100                738                210                                623                            1

Dévaványa              2663/ 51/ /             Közút                                        NéVTELEN                                    5007                100              5007       7762,909                                10352                        1

Dévaványa              2663/ 64/ /             KÖZTÉR  VÁSÁRSZÉL UT                                                          3290                100              3290                165                                979                            1

Dévaványa              2687/   / /               BATHYÁNY U.                                                                                1464                100              1464         2433,84                                5166                          1

Dévaványa              2733/   / /               BATHYÁNY U.                                                                                1451                100              1451         2412,23                                5120                          1

Dévaványa              2796/   / /               BATHYÁNY U.                                                                                2333                100              2333         3878,52                                8232                          1

Dévaványa              2844/   / /               SARLÓ U.                                                                                          5857                100              5857       14131,95                                21938                        1

Dévaványa              2899/   / /               SARLÓ U.                                                                                            702                100                702         1693,81                                2629                          1

Dévaványa              2869/   / /               NYIL U.                                                                                               220                100                220           412,80                                622                            1

Dévaványa              2874/   / /               NYIL U.                                                                                               189                100                189           354,63                                534                            1

Dévaványa              3020/   / /               NYIL U.                                                                                             5497                100              5497       10314,30                                15543                        1

Dévaványa              2892/   / /               KULLICH GY. U.                                                                             4405                100              4405              1729                                3600                          1

Dévaványa              2911/   / /               SZÉCHENYI U. ZUG                                                                      303                100                303                124                                476                            1

Dévaványa              2924/   / /               DOBÓ I. U.                                                                                       2699                100              2699              6112                                15270                        1

Dévaványa              2956/   / /               EÖTVÖS U. ZUG                                                                              283                100                283                782                                486                            1

Dévaványa              3019/   / /               Széchenyi utca                           SZÉCHENYI U.                          19974                100            19974     13278,864                                13568                        1

Dévaványa              3053/   / /               BÁNOMKERT U.                                                                              799                100                799           990,99                                1743                          1

Dévaványa              3074/   / /               BÁNOMKERT U.                                                                          33026                100            33026       40961,85                                72039                        1

Dévaványa              3064/   / /               DARAB U.                                                                                         2058                100              2058         1419,68                                1840                          1

Dévaványa              3116/   / /               Közút                                                                                                    865                100                865                168                                401                            1

Dévaványa              3117/  2/ /              ÁROK                                                                                                  565                100                565                    1                                336                            1

Dévaványa              3179/   / /               ÁROK                                                                                                4191                100              4191     17413,085                                17797                        1

Dévaványa              3181/   / /               Közút                                                                                                  2316                100              2316                533                                702                            1

Dévaványa              3209/   / /               ANYAG GÖDÖR                  VÁGÁSSZÉL U.                          13209                100            13209                  40                                5175                          1

Dévaványa              3211/   / /               Közút                                                                                                  1581                100              1581                364                                505                            1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              3212/   / /               VÁGÁSSZÉL U.                                                                               8450                100              8450           6983,5                                5189                          1

Dévaványa              3213/   / /               Közút                                                                                                  2498                100              2498                687                                837                            1

Dévaványa              3215/  1/ /              Közpark (Szikes Tó Termés    6213                                                    100              6213       2644,758            12943                                1

Dévaványa              3216/   / /               anyaggödör (szikes-Tó Term  138465                                                100          138465                360            14954                                1

Dévaványa              3226/   / /               ANYAGGÖDÖR                                                                           36762                100            36762                  96                                6408                          1

Dévaványa              3269/   / /               JÓZSEF A. U.                                                                                    1691                100              1691         4445,57                                7895                          1

Dévaványa              3386/   / /               JÓZSEF A. U.                                                                                      420                100                420         1104,16                                1961                          1

Dévaványa              3391/   / /               JÓZSEF A. U.                                                                                    6896                100              6896       18129,29                                32196                        1

Dévaványa              3283/   / /               KÖRÖSLADÁNYI U. ZUG 598                                                      100                598                245                533                                1

Dévaványa              3303/   / /               SZÉRÜSKERT                                                                                   568                100                568         1359,48                                309                            1

Dévaványa              3307/   / /               SZÉRÜSKERT                                                                               25809                100            25809       61772,49                                14050                        1

Dévaványa              3351/   / /               SZÉRÜSKERT                                                                                 1629                100              1629         3898,93                                887                            1

Dévaványa              3366/   / /               SZÉRÜSKERT                                                                                   816                100                816         1953,05                                444                            1

Dévaványa              3461/   / /               SZÉRÜSKERT                                                                                   249                100                249           595,97                                136                            1

Dévaványa              3322/   / /               HAJNAL U.                                                                                         357                100                357           279,18                                857                            1

Dévaványa              3324/   / /               HAJNAL U.                                                                                         239                100                239           186,90                                574                            1

Dévaványa              3553/   / /               HAJNAL U.                                                                                         652                100                652           509,88                                1565                          1

Dévaványa              3564/   / /               HAJNAL U.                                                                                         352                100                352           275,28                                845                            1

Dévaványa              3571/   / /               HAJNAL U.                                                                                     11672                100            11672         9127,81                                28022                        1

Dévaványa              3362/   / /               LEVÉL                                                                                               1961                100              1961                637                                1136                          1

Dévaványa              3406/   / /               ÁROK                                                                                                  862                100                862                    2                                437                            1

Dévaványa              3421/   / /               BAJCSY-ZSILINSZKY U.    3257                                                    100              3257              1499              2558                                1

Dévaványa              3439/   / /               KIGYÓ U.                                                                                         5361                100              5361         2466,36                                4109                          1

Dévaványa              3450/   / /               KIGYÓ U.                                                                                           660                100                660           303,64                                506                            1

Dévaványa              3479/   / /               ÁROK                                                                                                  367                100                367                    1                                206                            1

Dévaványa              3480/   / /               ÁROK                                                                                                  753                100                753                    2                                356                            1

Dévaványa              3481/   / /               HÁMÁN KATÓ U.                                                                            884                100                884         1164,59                                887                            1

Dévaványa              3501/   / /               HÁMÁN KATÓ U.                                                                          5964                100              5964         7857,05                                5986                          1

Dévaványa              3515/   / /               HÁMÁN KATÓ U.                                                                            562                100                562           740,39                                564                            1

Dévaványa              3520/   / /               HÁMÁN KATÓ U.                                                                            818                100                818         1077,64                                821                            1

Dévaványa              3532/   / /               HÁMÁN KATÓ U.                                                                            253                100                253           333,31                                254                            1

Dévaványa              3607/   / /               SIRÁLY U.                                                                                           340                100                340           717,50                                1907                          1

Dévaványa              3622/   / /               SIRÁLY U.                                                                                         7790                100              7790       16439,30                                43687                        1

Dévaványa              3660/   / /               SIRÁLY U.                                                                                         5623                100              5623       11866,26                                31534                        1

Dévaványa              3819/   / /               SIRÁLY U.                                                                                           342                100                342           721,73                                1918                          1

Dévaványa              3659/   / /               HAJÓS U.                                                                                         17157                100            17157       24867,27                                80388                        1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              3673/   / /               HAJÓS U.                                                                                           1113                100              1113         1613,18                                5215                          1

Dévaványa              3694/   / /               VILLA U.                                                                                           1318                100              1318                606                                1636                          1

Dévaványa              3724/   / /               TÖVIS U.                                                                                           2404                100              2404              1105                                2113                          1

Dévaványa              3755/   / /               KÖR U.                                                                                                362                100                362           493,40                                379                            1

Dévaványa              3774/   / /               KÖR U.                                                                                              5653                100              5653         7704,85                                5916                          1

Dévaványa              3804/   / /               BÖJTÖS U.                                                                                        1641                100              1641              3006                                6935                          1

Dévaványa              3846/   / /               SAS U.                                                                                                 2036                100              2036              2374                                8080                          1

Dévaványa              3857/   / /               RÖVID U.                                                                                          2481                100              2481              3300                                9656                          1

Dévaványa              4160/  2/ /              CSATORNA ZÁRTKERT    4878                                                    100              4878                  13              4039                                1

Dévaványa              4331/   / /               Közút                                                                                                  3448                100              3448                319                                10602                        1

Dévaványa              4337/  2/ /              CSATORNA                                                                                      9995                100              9995         100,559                                22086                        1

Dévaványa              4353/   / /               ÁROK                                                                                                8372                100              8372       3397,501                                6991                          1

Dévaványa              4400/   / /               Közút                                                                                                  2536                100              2536                235                                1068                          1

Dévaványa              4500/   / /               Közút                                                                                                  2457                100              2457                227                                965                            1

Dévaványa              4606/   / /               Közút                                                                                                  2460                100              2460                227                                965                            1

Dévaványa              4724/   / /               Közút                                                                                                  2633                100              2633                244                                1029                          1

Dévaványa              4815/   / /               Közút                                                                                                  2230                100              2230                207                                871                            1

Dévaványa              4863/   / /               ÁROK                                                                                                1662                100              1662                    4                                488                            1

Dévaványa              4875/   / /               Közút                                                                                                  3055                100              3055                283                                961                            1

Dévaványa              4942/   / /               Közút                                                                                                  1158                100              1158                107                                532                            1

Dévaványa              5087/   / /               Közút                                                                                                    514                100                514                  47                                237                            1

Dévaványa              5121/   / /               Közút                                                                                                    665                100                665                  62                                287                            1

Dévaványa              5220/   / /               ÁROK                                                                                                3234                100              3234                    8                                1047                          1

Dévaványa              5221/   / /               Közút                                                                                                  4154                100              4154                385                                1230                          1

Dévaványa              0216/   / /               Saját használatú út                    Külterület                                       18375                100            18375              1702                                3775                          1

Dévaványa              0236/   / /               Közút                                        Külterület                                       10164                100            10164                941                                3123                          1

Dévaványa              0286/   / /               Saját használatú út                    Külterület                                         6203                100              6203                574                                1374                          1

Dévaványa              0298/   / /               Saját használatú út                    Külterület                                       18497                100            18497              1713                                3962                          1

Dévaványa              0475/  3/ /              UT                                             Külterület                                     132369                100          132369            11662                                25983                        1

Dévaványa              0483/  2/ /              Saját használatú út                    Külterület                                         7958                100              7958                665                                1595                          1

Dévaványa              0518/   / /               KC-60.616 Belvízátemelős      Külterület                                   6941                100              6941     10015,682                                6                                1

Dévaványa              0530/   / /               Út                                              Külterület                                       19906                100            19906              1754                                6046                          1

Dévaványa              0555/  3/ /              Saját használatú út                    Külterület                                       12064                100            12064              1063                                3859                          1

Dévaványa              0738/   / /               Út                                              Külterület                                         5963                100              5963                472                                1904                          1

Dévaványa              0751/   / /               szenyvíztisztítói út                   Külterület                                       10010                100            10010       24016,45                                39877                        1

Dévaványa              0851/  5/ /              Út                                              Külterület                                       78222                100            78222       8258,673                                5325                          1

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01253/ 44/ /           Közút                                        Külterület                                       12311                100            12311            10067                                2017                          1

Dévaványa              01253/ 45/ /           Közút                                        Külterület                                           109                100                109                119                                315                            1

Dévaványa              01277/ 33/ /           Közút                                        Külterület                                         5309                100              5309                492                                2087                          1

Dévaványa              01277/ 35/ /           Közút                                        Külterület                                         3268                100              3268         1483,66                                794                            1

Dévaványa              01278/   / /             Közút                                        Külterület                                         2953                100              2953                274                                1168                          1

Dévaványa              01308/  2/ /            Réhelyi buszmegálló                 Külterület                                               0                100                    0                  30                                123                            1

Dévaványa              01358/   / /             Út                                              Külterület                                         4058                100              4058                376                                1558                          1

Dévaványa              01376/   / /             Út                                              Külterület                                       11923                100            11923              1104                                3815                          1

Dévaványa              01508/  5/ /            Út                                              Külterület                                         8000                100              8000                741                                2329                          1

Dévaványa              01561/   / /             Út és csatorna                                                                                   22547                100            22547              2088                                5807                          1

Dévaványa              01587/   / /             Út és árok                                  Külterület                                       33531                100            33531              2957                                7556                          1


Forgalomképtelen helyi döntés alapján


Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01634/ 10/ /           VODAFON mikro-torony            KISUJSZÁLLÁSI UT                153                100                153              3000                                2677500                    2


Korlátozottan forgalomképes törvény alapján


Település              Helyr.szám        Megnevezés                                     Utca+hsz                        Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)         Kód

Dévaványa              2/   / /               Polgármesteri hivatal                         HŐSÖK TERE 1                      11921                100            11921     23043,862                                76124                  3

Dévaványa              3/  3/ /              Beépítetlen terület                              HŐSÖK TERE 1                        1263                100              1263                519                                382                      3

Dévaványa              3/  4/ /              Egyéb beép. telek                              HŐSÖK TERE 1                          550                100                550                578                                1883                    3

Dévaványa              4/  1/ /              Vállalkozás fejlesztési iroda              Hősök tere 2/2.                            1193                100              1193                385                                5019                    3

Dévaványa              21/  1/ /            Beépítetlen terület                              KÖRÖSLADÁNYI ÚT                168                100                168                    5                                49                        3

Dévaványa              408/  2/ /          Beépítetlen terület                              ÁRPÁD                                             93                100                  93                    0                                27                        3

Dévaványa              454/   / /           Közpark,Húsbolt,10 lakás                JÉGGYÁR ÚT                             1900                100              1900     88160,762                                79109                  3

Dévaványa              623/   / /           5 lakásos lakóépület                           JÉGGYÁR ÚT 27                        1643                100              1643              2402                                8545                    3

Dévaványa              624/   / /           szociális otthon                                 JÉGGYÁR ÚT 47                      18485                100            18485     90867,911                                118939                3

Dévaványa              703/   / /           Gyermek Ifjúsági Otthon                 MÁTYÁS U. 1                                    0                100                    0     14940,357                                18115                  3

Dévaványa              708/  1/ /          Gyep                                                                                                        99745                100            99745                259                                1845                    3

Dévaványa              710/  1/ /          Szociális bérlakás                               GYOMAI ÚT                              5215                100              5215         172,208                                1727                    3

Dévaványa              718/   / /           Kert, vasúti töltés mellett                                                                         7416                100              7416                222                                890                      3

Dévaványa              725/   / /           Lakótelek                                            KONRÁD U. 3                            1056                100              1056                407                                418                      3

Dévaványa              726/   / /           Kert                                                    KONRÁD U.                                 710                100                710                273                                289                      3

Dévaványa              733/   / /           Kert                                                    KONRÁD U. 12                            694                100                694                267                                238                      3

Dévaványa              780/   / /           Kert                                                    MEZŐTURI UT                           434                100                434                  43                                76                        3

Dévaványa              901/   / /           Sportpálya                                          SPORT ÚT                                 23153                100            23153     22736,735                                26221                  3

Dévaványa              902/   / /           5 lakásos lakóház                               DEÁK F. U. 2                              3178                100              3178           4553,3                                5816                    3

Dévaványa              904/   / /           Egyéb raktár                                                                                              8589                100              8589              7218                                6190                    3

Dévaványa              908/   / /           Seres István Sporttelep                     SPORT ÚT                                   3940                100              3940     76484,845                                156952                3

Dévaványa              910/   / /           Strandfürdő                                       SPORT ÚT 5                              12053                100            12053     96050,291                                116422                3

Dévaványa              947/   / /           Óvoda                                                Könyves K. u. 13.                         1774                100              1774       3051,129                                15574                  3

Dévaványa              1261/  2/ /        Általános iskola                                 DAMJANICH U. 2                      2157                100              2157              2253                                26288                  3

Dévaványa              1754/   / /         Általános iskola                                 KOSSUTH U. 9                           2781                100              2781       9861,299                                29288                  3

Dévaványa              1759/   / /         Óvoda                                                KOSSUTH U. 5                           1980                100              1980     10630,372                                49068                  3

Dévaványa              1785/   / /         Könyvtár                                            ÁRPÁD 20                                      774                100                774       5351,333                                22692                  3

Dévaványa              1858/   / /         Beépítetlen terület                              BETHLEN GÁBOR U.                  58                100                  58                    2                                17                        3

Dévaványa              1896/   / /         Óvoda                                                BEM J. U. 4                                  1362                100              1362       1867,091                                16872                  3

Dévaványa              1903/   / /         Általános iskola                                 VÖRÖSMARTHY U. 6              6352                100              6352       362339,8                                857422                3

Dévaványa              1977/   / /         Lakás                                                  MÁJUS U. 26                                  630                100                630              1423                                4132                    3

Dévaványa              2034/   / /         Lakóépület                                         KOSSUTH U. 43                           623                100                623                959                                3518                    3

Dévaványa              2177/   / /         Tanműhely és raktár                          TOMPA U. 28                                740                100                740       1237,048                                12091                  3

Dévaványa              2305/   / /         Beépítetlen terület                              SZEGHALMI ÚT 56                  3681                  21                769                  23                                23                        3

Település              Helyr.szám        Megnevezés                                     Utca+hsz                        Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)         Kód

Dévaványa              2385/   / /         Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 73                            1116                100              1116                  33                                261                      3

Dévaványa              2432/   / /         Beépítetlen terület                                                                                     2106                100              2106                  63                                78                        3

Dévaványa              2433/   / /         Beépítetlen terület                                                                                     2983                100              2983                  89                                66                        3

Dévaványa              2434/  1/ /        Beépítetlen terület                                                                                     2169                100              2169                  65                                48                        3

Dévaványa              2434/  2/ /        Beépítetlen terület                                                                                     2169                100              2169                  65                                48                        3

Dévaványa              2435/   / /         Beépítetlen terület                                                                                     1489                100              1489                  45                                33                        3

Dévaványa              2436/   / /         Beépítetlen terület                                                                                     6962                  80              5570                  84                                124                      3

Dévaványa              2438/   / /         Beépítetlen terület                                                                                     4298                100              4298                129                                80                        3

Dévaványa              2530/  1/ /        Beépítetlen terület                              VÁSÁRSZÉL U. 44                       785                100                785                  24                                26                        3

Dévaványa              2530/  2/ /        Beépítetlen terület                              VÁSÁRSZÉL U. 46                       785                100                785                  23                                26                        3

Dévaványa              2530/  3/ /        Beépítetlen terület                              VÁSÁRSZÉL U. 48                       969                100                969                  29                                32                        3

Dévaványa              2563/   / /         Beépítetlen terület                              VÁSÁRSZÉL U. 50/1                   507                  26                134                  15                                5                          3

Dévaványa              2663/ 36/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 70                              859                100                859                386                                367                      3

Dévaványa              2663/ 37/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 72                              875                100                875                393                                374                      3

Dévaványa              2663/ 38/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 74                              891                100                891                400                                381                      3

Dévaványa              2663/ 39/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 76                              907                100                907                407                                388                      3

Dévaványa              2663/ 40/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U. 78                              943                100                943                423                                403                      3

Dévaványa              2663/ 41/ /       Beépítetlen terület                              EÖTVÖS U.                               20166                100            20166              1008                                11179                  3

Dévaványa              2663/ 42/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 17                            1067                100              1067                411                                408                      3

Dévaványa              2663/ 43/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 15                            1045                100              1045                402                                400                      3

Dévaványa              2663/ 44/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 13                            1020                100              1020                393                                390                      3

Dévaványa              2663/ 45/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 11                              999                100                999                385                                382                      3

Dévaványa              2663/ 47/ /       Lakóház udvar gazdasági é               LADáNYI M. 7                              953                100                953     13383,463                                365                      3

Dévaványa              2663/ 48/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               NéVTELEN 5                                930                100                930     13374,463                                356                      3

Dévaványa              2663/ 49/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 3                             908                100                908     13366,463                                347                      3

Dévaványa              2663/ 50/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 1                             886                100                886     13357,462                                339                      3

Dévaványa              2663/ 52/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 2                             768                100                768     13312,462                                294                      3

Dévaványa              2663/ 53/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 4                             768                100                768     13312,462                                294                      3

Dévaványa              2663/ 54/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 6                             768                100                768     13312,462                                294                      3

Dévaványa              2663/ 55/ /       Lakóház,udvar,gazdasági é               LADÁNYI M. 8                             768                100                768     13312,462                                294                      3

Dévaványa              2663/ 56/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 10                              768                100                768                296                                294                      3

Dévaványa              2663/ 57/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 12                              768                100                768                296                                294                      3

Dévaványa              2663/ 58/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 14                              768                100                768                296                                294                      3

Dévaványa              2663/ 59/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 16                              768                100                768                296                                294                      3

Dévaványa              2663/ 60/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 18                              768                100                768                296                                294                      3

Dévaványa              2663/ 61/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 20                              768                100                768                296                                294                      3

Település              Helyr.szám        Megnevezés                                     Utca+hsz                        Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)         Kód

Dévaványa              2663/ 62/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 22                              811                100                811                312                                310                      3

Dévaványa              2663/ 63/ /       Beépítetlen terület                              NéVTELEN 24                              811                100                811                312                                310                      3

Dévaványa              2711/   / /         Családsegítő Intézmény                    EÖTVÖS U. 40                              657                100                657         7441,89                                5089                    3

Dévaványa              2909/   / /         Borostyánkert Szoc. Otthon            SZÉCHENYI U. 23                    4623                  50              2312            17989                                0                          3

Dévaványa              2910/   / /         Borostyánkert Szoc. Otthon            SZÉCHENYI U. 21                    1113                  50                557            16000                                0                          3

Dévaványa              2938/   / /         Óvoda                                                EÖTVÖS U. 2                              2137                100              2137     13433,984                                26957                  3

Dévaványa              2962/   / /         Orvosi rendelő                                  SZÉCHENYI U. 9                      1419                100              1419         3075,13                                29041                  3

Dévaványa              3115/   / /         Vízmű telep-Regionális ví                 Bánomkert u. 51                           6883                100              6883     370539,25                                649426                3

Dévaványa              3404/   / /         Lakóépület                                         HÁMÁN K. U. 23                         516                100                516              1488                                3560                    3

Dévaványa              3505/   / /         Óvoda                                                HAJÓS U. 26                                3805                100              3805              3654                                19866                  3

Dévaványa              3795/   / /         Helytörténeti Gyűjtemény                 SZÉCHENYI U. 8                      1824                100              1824     56830,046                                27898                  3

Dévaványa              3858/   / /         Általános iskola                                 KÖRÖSLADÁNYI ÚT 1           5069                100              5069            19564                                109380                3

Dévaványa              4851/   / /         Kert                                                                                                           1050                100              1050                  32                                35                        3

Dévaványa              5173/   / /         Zártkert                                                                                                       604                100                604                  18                                20                        3

Dévaványa              5174/   / /         Zártkert                                                                                                     1205                100              1205                  36                                45                        3

Dévaványa              0516/  2/ /        Szennyvíztisztító üzem                     KÜLTERÜLET                         28646                100            28646   734557,493                                1248145              3

Dévaványa              0752/  4/ /        Gyep(rét)udvar és mérlegh                KÜLTERÜLET                         50357                  93            46681         952,245                                2272                    3


Korlátozottan forgalomképes helyi döntés alapján


Település              Helyr.szám        Megnevezés                                     Utca+hsz                        Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)         Kód

Körösladány          2196/   / /         beépítetlen terület                              Vörös Október u. 40.                   1095                  50                548                  15                                136                      4

Dévaványa              897/  6/ /          Gimnázium és Szakképző Iskola Mezőtúri u. 2.                                  12519                100            12519          189441                                442215                4

Dévaványa              900/   / /           lakóház, udvar, gazdasági                                                                        1809                100              1809                170                                196                      4

Dévaványa              2142/   / /         lakás és bolt                                       HUNYADI U. 110.                       451                100                451              2731                                3825                    4




2. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[27]

Az önkormányzat üzleti vagyona



Forgalomképes vagyontárgyak

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              133/   / /                 Szolgálati lakás                          BÁTHORY 5                                  1185                100              1185              3387                                3657                          5

Dévaványa              170/   / /                 Lakótelek                                   CSOKONAI 21                                603                  92                553           32,375                                308                            5

Dévaványa              270/   / /                 Beépítetlen terület                                                                               1488                100              1488                  45                                55                              5

Dévaványa              313/   / /                 Lakóépület                                NAP 10                                              739                100                739                150                                163                            5

Dévaványa              405/   / /                 Lakóépület,udvar                      ÁRPÁD 31                                         880                100                880              3000                                1800720                    5

Dévaványa              411/   / /                 Társasház                                  ÁRPÁD 33                                       1600                  32                504     12389,505                                30418                        5

Dévaványa            417/   / /                  lakóház                                        ÁRPÁD 41                                    1234                100              1234               1259                                5569                          5

Dévaványa              585/   / /                 Beépítetlen terület                                                                               4526                100              4526                648                                415                            5

Dévaványa              592/  2/ /                Lakóház                                    EKE 13                                            7200                100              7200              2000                                2000                          5

Dévaványa              593/  5/ /                Beépítetlen terület                     MÁTYÁS U.                                      224                100                224                  22                                50                              5

Dévaványa              717/   / /                 Beépítetlen terület                                                                               2030                100              2030                  91                                91                              5

Dévaványa              729/   / /                 Lakóház,udvar                          KONRÁD U. 2                               1367                100              1367              1000                                650                            5

Dévaványa              730/   / /                 Lakótelek                                   KONRÁD U. 6                                 674                100                674               23,5                                24                              5

Dévaványa              896/   / /                 Kert                                           MEZŐTURI UT                            1302                100              1302                130                                272                            5

Dévaványa              897/  3/ /                Gimnázium melletti terület      36770                                                  100            36770              3677              4853                                5

Dévaványa              897/  5/ /                Beépítetlen terület                                                                               3772                100              3772                377                                1664                          5

Dévaványa              897/  7/ /                Beépítetlen terület                                                                               1467                100              1467                147                                323                            5

Dévaványa              897/  8/ /                Belterületi árok                                                                                      631                100                631                  63                                244                            5

Dévaványa              913/  1/ /                Hőközpont-strandfürdő         Sport u.                                             1469                100              1469     36413,036                                36911                        5

Dévaványa              913/  2/ /                Hévízkút B 59.jelű                    SPORT ÚT                                      5831                100              5831            10943                                11399                        5

Dévaványa              915/   / /                 Beépítetlen terület                     MEZŐTURI UT                              744                100                744                464                                518                            5

Dévaványa              924/   / /                 Lakóház,udvar                          KÖNYVES KÁLMÁN U. 7         1265                100              1265              1400                                900                            5

Dévaványa            946/   / /                 Szolgálati lakás                       Könyves K. u. 11.                             1081                100               1081               1446                                2918                           5

Dévaványa              1007/   / /               Lakóház                                    KÖNYVES KÁLMÁN U. 26       1446                100              1446       1990,468                                1908                          5

Dévaványa              1089/   / /               Lakóház                                    FELSZABADULáS 52                     607                100                607       1606,959                                1581                          5

Dévaványa              1117/   / /               Lakóház                                    JóKAI M 26                                     1087                100              1087                900                                914                            5

Dévaványa              1125/   / /               Beépítetlen terület                     JóKAI M 33                                     1095                100              1095                    0                                0                                5

Dévaványa              1128/   / /               Beépítetlen terület                                                                               1859                100              1859                  40                                100                            5

Dévaványa              1227/  6/ /              Ipartelep                                    KISUJSZÁLLÁSI UT                     7956                100              7956         138,109                                135                            5

Dévaványa              1227/  9/ /              Ipartelep                                    KISUJSZÁLLÁSI UT                     4916                100              4916           85,337                                85                              5

Dévaványa              1372/   / /               Lakóház,udvar,gazd.épület DÓZSA GY 22                                    1057                100              1057              1500                                2579                          5

Dévaványa            1462/   / /                Lakóház                                   SZEGHALMI ÚT 34                   1023                100              1023          2104,27                                3477                          5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              1666/   / /               Szolgálati lakás                          ÁRPÁD 54                                         519                100                519              3143                                4398                          5

Dévaványa            1793/   / /                Társasház                                ÁRPÁD 8                                          524                  81                427               1326                                10200                         5

Dévaványa            1794/  1/ /               Társasház                                ÁRPÁD 6                                        1508                  18                271               1040                                9743                          5

Dévaványa              1848/   / /               Lakóház,udvar,gazdasági é Bethlen G. u. 9                                        724                    1                    7                    1                                1                                5

Dévaványa              1894/  1/ /              Fotóműhely                              BEM J. U. 2                                       134                100                134                129                                1293                          5

Dévaványa              1901/   / /               Internet fejállomás ref.t.              BEM J. U. 4                                        0                100                    0              8000                                8000                          5

Dévaványa            1912/   / /                Lakóház                                   BEM J. U. 13                                    554                100                554               2514                                6000                          5

Dévaványa              1974/   / /               szolgálati lakás                          MÁJUS U. 20                                     678                100                678              2031                                7675                          5

Dévaványa              2170/   / /               asztalos tanműhely                   EÖTVÖS U. 19                                 824                100                824       3495,497                                16927                        5

Dévaványa              2210/   / /               lakóház,udvar gazd. ép.                  DEÁK F. U. 52                         1464                  25                365                430                                430                            5

Dévaványa              2386/  1/ /              Lakótelek                                   EÖTVÖS U. 65                                 946                100                946           47,588                                527                            5

Dévaványa              2386/  2/ /              Lakótelek                                   BOCSKAI 28                                    928                100                928           46,682                                47                              5

Dévaványa              2437/   / /               Beépítetlen terület                                                                               2069                100              2069                120                                92                              5

Dévaványa              2497/   / /               Szántó,út,és erdő                                                                              42245                100            42245                152                                1148                          5

Dévaványa              2498/   / /               Fásított terület                                                                                  14210                100            14210             568,4                                568                            5

Dévaványa              2587/   / /               Kert                                           TÓKERT                                          967                100                967                  29                                32                              5

Dévaványa              2588/   / /               Kert                                           SZEGHALMI ÚT                            563                100                563                  17                                19                              5

Dévaványa              2589/   / /               Kert                                           SZEGHALMI ÚT                            770                100                770                  23                                26                              5

Dévaványa              2590/   / /               Kert                                           TÓKERT                                        1571                100              1571                  47                                52                              5

Dévaványa              2593/   / /               Kert                                           TÓKERT                                        2136                100              2136                  64                                71                              5

Dévaványa              2594/   / /               Kert                                           TÓKERT                                          507                100                507                  15                                17                              5

Dévaványa              2595/   / /               Kert                                           TÓKERT                                          842                100                842                  25                                37                              5

Dévaványa              2597/   / /               Kert                                           TÓKERT                                        7221                100              7221                217                                254                            5

Dévaványa              2663/ 46/ /             Beépítetlen lakótelek                                                                            976                100                976                185                                185                            5

Dévaványa              2710/   / /               Lakóház és udvar                      EÖTVÖS U. 42                                 671                100                671                200                                465                            5

Dévaványa              2845/   / /               Beépítetlen terület                     BÁNOMKERT U. 14                      425                  95                404                150                                129                            5

Dévaványa              2902/   / /               Lakóház,udvar gazd.ép.                    SARLó 4                                 1018                100              1018         282,224                                1058                          5

Dévaványa              2930/  / /                Lakóház, udvar, mellékép.                 DOBÓ U. 7.                             638                100             80,50              7100                                7100                          5

Dévaványa              2963/   / /               gyermekorvosi rendelő             SZÉCHENYI U. 7                         2058                100              2058       9839,856                                33389                        5

Dévaványa              2988/   / /               nyugdíjas klub                           KISFALUDY UTCA 13                 1161                100              1161              2022                                2313                          5

Dévaványa              3005/  / /                lakóház                                      KISFALUDY U. 10                        1115                100              1115              1250                                1250                          5

Dévaványa              3004/   / /               művelődési ház                         GY0NGY UT 8                              3690                100              3690     65001,326                                129235                      5

Dévaványa              3008/   / /               művelődési ház - zeneterem                    GY0NGY UT 2               1516                100              1516              3000                                6706                          5

Dévaványa              3017/   / /               napközikonyha, étkezde          SZÉCHENYI U. 1                         1774                100              1774     13474,444                                50917                        5

Dévaványa              3180/   / /               beépítetlen terület                     BÁNOMKERT U.                         4774                100              4774                  12                                515                            5

Dévaványa              3194/   / /               beépítetlen terület                     VÁGÁSSZÉL U.                            4030                100              4030                121                                125                            5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              3214/   / /               Erdő (Szikes Tó Természet     23669                                                  100            23669                200                426                                5

Dévaványa              3233/   / /               lőtéri töltés                                                                                          1929                100              1929                    5                                477                            5

Dévaványa              3344/   / /               lakóépület                                  LEVÉL U 2                                       815                100                815              1300                                0                                5

Dévaványa              3350/   / /               beépítetlen telek                        SZÉRÜSKERT UT 48                   1183                100              1183                100                                239                            5

Dévaványa              3536/   / /               lakóépület                                  HÁMÁN K. U. 48                            450                100                450                200                                200                            5

Dévaványa              3538/   / /               lakóház,udvar                           JóZSEF A. 23                                    709                100                709                260                                432                            5

Dévaványa              3572/   / /               Üzem                                         HAJÓS U. 22                                     970                100                970           7044,6                                7680                          5

Dévaványa              3738/   / /               beépítetlen lakótelek                 TÖVIS 6                                            945                100                945                200                                212                            5

Dévaványa              3796/   / /               Lakóház                                    SZÉCHENYI U. 6                         1222                100              1222              7000                                7000                          5

Dévaványa              3818/   / /               Lakóház                                    SIRÁLY U 6                                      464                100                464                236                                1703                          5

Dévaványa              4352/   / /               Szántó                                                                                                 1891                100              1891                  16                                63                              5

Dévaványa              4436/   / /               Szántó                                                                                                 2104                100              2104                  52                                70                              5

Dévaványa              4570/   / /               Kert                                                                                                     2097                100              2097                  37                                70                              5

Dévaványa              4632/   / /               Szántó                                                                                                 2057                100              2057                  18                                68                              5

Dévaványa              4649/   / /               Kert                                                                                                     1043                  33                347                  31                                12                              5

Dévaványa              4695/   / /               Szántó                                                                                                 2108                100              2108                  18                                70                              5

Dévaványa              4728/   / /               Kert                                                                                                     1047                100              1047                  31                                35                              5

Dévaványa              4744/   / /               Kert                                                                                                       727                100                727                  22                                24                              5

Dévaványa              4846/   / /               Szántó                                                                                                 4341                100              4341                  38                                145                            5

Dévaványa              4958/   / /               Szántó                                                                                                 8268                100              8268                241                                260                            5

Dévaványa              5099/   / /               Kert                                           Külterület                                             90                  32                  29                    1                                1                                5

Dévaványa              5133/   / /               Kert                                                                                                       133                100                133                    4                                5                                5

Dévaványa              5138/   / /               Gyümölcsös                                                                                          165                100                165                    5                                7                                5

Dévaványa              5171/   / /               Kert                                                                                                       345                100                345                  10                                11                              5

Dévaványa              5192/  1/ /              Kert                                                                                                       529                100                529                  16                                23                              5

Dévaványa              0185/   / /               Szántó és töltés                        Külterület                                     211157                100          211157                100                                654                            5

Dévaványa              0201/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       53741                100            53741                116                                469                            5

Dévaványa              0203/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       25452                100            25452                    6                                61                              5

Dévaványa              0203/  2/ /              Szántó és árok                          Külterület                                       42184                100            42184                  44                                297                            5

Dévaványa              0203/  3/ /              Szántó                                       Külterület                                       29753                100            29753                  12                                125                            5

Dévaványa              0203/  4/ /              Szántó és árok                          Külterület                                       40871                100            40871                  36                                348                            5

Dévaványa              0203/  5/ /              Szántó                                       Külterület                                       11060                100            11060                    5                                51                              5

Dévaványa              0233/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                         5266                100              5266                  58                                60                              5

Dévaványa              0302/  2/ /              Tanyahely és Szántó                 Külterület                                         5755                  50              2878                  72                                155                            5

Dévaványa              0379/  1/ /              Szántó és töltés                        Külterület                                     307470                100          307470                  22                                2322                          5

Dévaványa              0379/  3/ /              Szántó és töltés                        Külterület                                     306766                100          306766              1072                                2969                          5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              0439/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                     170185                100          170185                231                                1148                          5

Dévaványa              0439/  2/ /              Szántó                                       Külterület                                         8398                100              8398                150                                216                            5

Dévaványa              0439/  3/ /              Szántó                                       Külterület                                         7794                100              7794             140,1                                181                            5

Dévaványa              0439/  4/ /              Szántó                                       Külterület                                       34248                100            34248             549,9                                713                            5

Dévaványa              0439/  5/ /              Szántó                                       Külterület                                         8419                100              8419             148,9                                193                            5

Dévaványa              0439/  6/ /              Szántó                                       Külterület                                       64014                100            64014                  75                                700                            5

Dévaványa              0439/  7/ /              Szántó                                       Külterület                                     120797                100          120797                118                                1180                          5

Dévaványa              0439/  9/ /              Szántó                                       Külterület                                       99293                100            99293                  83                                830                            5

Dévaványa              0439/ 10/ /             Szántó                                       Külterület                                     105108                100          105108                  88                                880                            5

Dévaványa              0439/ 11/ /             Szántó                                       Külterület                                       45634                100            45634                  55                                550                            5

Dévaványa              0439/ 12/ /             Szántó                                       Külterület                                         2679                100              2679                    3                                33                              5

Dévaványa              0439/ 13/ /             Szántó                                       Külterület                                       43938                100            43938                  48                                479                            5

Dévaványa              0439/ 14/ /             Szántó                                       Külterület                                       86751                100            86751                  90                                900                            5

Dévaványa              0445/  2/ /              Szántó                                       Külterület                                       39431                100            39431                  64                                640                            5

Dévaványa              0445/  3/ /              Szántó                                       Külterület                                       40772                100            40772                  66                                660                            5

Dévaványa              0445/  4/ /              Szántó                                       Külterület                                       40577                100            40577                  61                                610                            5

Dévaványa              0445/  5/ /              Szántó                                       Külterület                                       60397                100            60397                  81                                810                            5

Dévaványa              0445/  6/ /              Szántó                                       Külterület                                       72316                100            72316                  83                                832                            5

Dévaványa              0445/  7/ /              Szántó                                       Külterület                                       75857                100            75857                  84                                840                            5

Dévaványa              0445/  8/ /              Szántó                                       Külterület                                       78267                100            78267                  88                                882                            5

Dévaványa              0445/  9/ /              Szántó                                       Külterület                                         6027                100              6027                    7                                70                              5

Dévaványa              0445/ 10/ /             Szántó                                       Külterület                                       11611                100            11611                  14                                141                            5

Dévaványa              0466/  8/ /              Szántó                                       Külterület                                       34364                100            34364                  23                                230                            5

Dévaványa              0466/  9/ /              Szántó                                       Külterület                                     123059                100          123059                103                                1030                          5

Dévaványa              0466/ 10/ /             Szántó és gyep                          Külterület                                     167541                100          167541                320                                1597                          5

Dévaványa              0474/   / /               Szántó                                       Külterület                                     172611                100          172611                210                                2097                          5

Dévaványa              0557/  1/ /              Szántó és töltés                        Külterület                                       94287                100            94287                228                                1203                          5

Dévaványa              0560/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                     123027                100          123027                175                                1750                          5

Dévaványa              0560/  2/ /              Szántó                                       Külterület                                       13573                100            13573                  17                                165                            5

Dévaványa              0576/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       27842                100            27842                  39                                390                            5

Dévaványa              0576/  2/ /              Szántó                                       Külterület                                       11868                100            11868                  27                                172                            5

Dévaványa              0576/  3/ /              Szántó                                       Külterület                                       11125                100            11125                  16                                161                            5

Dévaványa              0576/  4/ /              Szántó                                       Külterület                                         7753                100              7753                  11                                110                            5

Dévaványa              0576/  5/ /              Szántó                                       Külterület                                       28744                100            28744                  40                                400                            5

Dévaványa              0576/  6/ /              Szántó                                       Külterület                                       10228                100            10228                  14                                140                            5

Dévaványa              0576/  7/ /              Szántó                                       Külterület                                       11821                100            11821                  16                                160                            5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              0576/  8/ /              Szántó                                       Külterület                                       14149                100            14149                  19                                190                            5

Dévaványa              0576/  9/ /              Szántó                                       Külterület                                       14269                100            14269                  19                                190                            5

Dévaványa              0576/ 10/ /             Szántó                                       Külterület                                       25295                100            25295                  33                                330                            5

Dévaványa              0576/ 11/ /             Szántó                                       Külterület                                       75022                100            75022                  92                                920                            5

Dévaványa              0721/  1/ /              gyep                                           Külterület                                         9729                100              9729                  25                                15                              5

Dévaványa              0752/  6/ /              Lakóház,udvar                          Tanya 616                                         2015                    4                  87             10,44                                9                                5

Dévaványa              0752/  8/ /              Gyep és erdő                             Külterület                                     445417                  92          410674                802                                1803                          5

Dévaványa              0752/ 13/ /             Hulladékkezelési telep              Külterület 0752/                            10000                100            10000     94640,536                                119066                      5

Dévaványa              0752/ 14/ /             szántó, erdő, árok, gyep              Külterület                                  362923                100          362923              7125                                6901                          5

Dévaványa              0754/  2/ /              Tanya                                         Külterület                                         2877                100              2877                  40                                285                            5

Dévaványa              0754/  4/ /              Tanyahely                                  Külterület                                         5754                100              5754                  80                                245                            5

Dévaványa              0770/  7/ /              Gyep,szántó,anyaggödör,er              Külterület                          1024218                100        1024218            10302                                4615                          5

Dévaványa              0775/ 23/ /             Szántó                                       Külterület                                       16560                100            16560                196                                391                            5

Dévaványa              0785/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       11068                100            11068                  96                                96                              5

Dévaványa              0792/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       10020                100            10020                  59                                99                              5

Dévaványa              0852/ 14/ /             Szántó                                       Külterület                                       34327                100            34327                  89                                165                            5

Dévaványa              0860/  1/ /              Szántó                                       Külterület                                       54003                100            54003                140                                281                            5

Dévaványa              0887/  4/ /              Szántó                                       Külterület                                       54263                100            54263                570                                570                            5

Dévaványa              0903/  8/ /              Szántó                                       Külterület                                         9324                100              9324                100                                100                            5

Dévaványa              0903/ 14/ /             Szántó                                       Külterület                                         9878                100              9878                117                                117                            5

Dévaványa              0942/  3/ /              Szántó,árok és anyaggödör               Külterület                            599130                100          599130              3116                                4022                          5

Dévaványa              0947/   / /               Szántó és anyaggödör              Külterület                                     643340                100          643340              3346                                4168                          5

Dévaványa              0955/ 10/ /             Szántó és árok                          Külterület                                       50298                100            50298                262                                440                            5

Dévaványa              0959/ 22/ /             Árok                                          Külterület                                         1840                100              1840                    5                                783                            5

Dévaványa              0981/  5/ /              Szántó és erdő                          Külterület                                   1022967                100        1022967            28498                                14361                        5

Dévaványa              0981/  7/ /              Szántó                                       Külterület                                           930                100                930                  11                                11                              5

Dévaványa              0986/  2/ /              Szántó                                       Külterület                                         2141                100              2141                  35                                35                              5

Dévaványa              0986/ 14/ /             Szántó és gyep(legelő)              Külterület                                       66557                100            66557              1590                                798                            5

Dévaványa              01004/  3/ /            Szántó                                       Külterület                                         5250                100              5250                  20                                33                              5

Dévaványa              01007/  6/ /            Szántó                                       Külterület                                         2429                100              2429                  30                                30                              5

Dévaványa              01007/  7/ /            Szántó és anyaggödör              Külterület                                     116659                100          116659              2512                                1504                          5

Dévaványa              01010/  1/ /            Szántó és gyümölcsös(peda                 Külterület                         351196                100          351196              8268                                4203                          5

Dévaványa              01010/  3/ /            Szántó (pedagógus föld)         Külterület                                         2184                100              2184                    7                                10                              5

Dévaványa              01045/  1/ /            Szántó                                       Külterület                                     277103                100          277103              3645                                3645                          5

Dévaványa              01060/  8/ /            Szántó és erdő                          Külterület                                     137718                100          137718              3000                                1559                          5

Dévaványa              01060/ 10/ /           Szántó és erdő                          Külterület                                     329367                100          329367              9214                                4656                          5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01062/  3/ /            Szántó                                       Külterület                                     149956                100          149956              2058                                2058                          5

Dévaványa              01063/  4/ /            Erdő                                          Külterület                                           454                100                454                    5                                9                                5

Dévaványa              01066/  4/ /            Szántó                                       Külterület                                     498401                100          498401              7571                                7571                          5

Dévaványa              01066/  8/ /            Szántó                                       Külterület                                             52                100                  52                    1                                1                                5

Dévaványa              01066/  9/ /            Szántó                                       Külterület                                           184                100                184                    3                                3                                5

Dévaványa              01066/ 10/ /           Szántó                                       Külterület                                           101                100                101                    2                                2                                5

Dévaványa              01066/ 11/ /           Szántó                                       Külterület                                           132                100                132                    2                                2                                5

Dévaványa              01082/   / /             Szántó,gyep,erdő,árok,saj                 Külterület                          2659962                100        2659962            56218                                25445                        5

Dévaványa              01190/  2/ /            Udvar                                        Külterület                                         2800                100              2800                100                                227                            5

Dévaványa              01246/   / /             Gyep és árok                             Külterület                                     193230                  57          110721           171,03                                550                            5

Dévaványa              01253/ 33/ /           Szántó                                       Külterület                                         2802                100              2802                  24                                25                              5

Dévaványa              01253/ 43/ /           Erdő                                          Külterület                                         2266                100              2266                    8                                10                              5

Dévaványa              01264/   / /             Gyep(legelő)                             Külterület                                           730                100                730                    2                                1                                5

Dévaványa              01276/   / /             Gyep(legelő) szeméttelep                  Külterület                            514933                100          514933       2046,975                                2446                          5

Dévaványa              01277/  1/ /            Szántó,gyep(legelő)és út                    Külterület                                      0                100                    0       1105,275                                980                            5

Dévaványa              01277/  3/ /            Termőföld                                Külterület                                       27641                100            27641           1203,3                                1203                          5

Dévaványa              01277/  5/ /            Szántó                                       Külterület                                         7650                100              7650                    9                                93                              5

Dévaványa              01277/  9/ /            Szántó                                       Külterület                                         2197                100              2197                  19                                20                              5

Dévaványa              01277/ 10/ /           Szántó                                       Külterület                                         5922                100              5922                  52                                50                              5

Dévaványa              01277/ 12/ /           Szántó                                       Külterület                                         6639                  13                890                    8                                8                                5

Dévaványa              01277/ 15/ /           Szántó                                       Külterület                                         1695                100              1695                  15                                15                              5

Dévaványa              01277/ 16/ /           Szántó                                       Külterület                                         3751                100              3751                  33                                35                              5

Dévaványa              01277/ 17/ /           Szántó                                       Külterület                                         2003                100              2003                  17                                20                              5

Dévaványa              01277/ 18/ /           Szántó                                       Külterület                                         1527                100              1527                  13                                15                              5

Dévaványa              01277/ 21/ /           Anyaggödör                              Külterület                                       16662                100            16662                  43                                900                            5

Dévaványa              01277/ 34/ /           Szántó                                       Külterület                                         2960                100              2960                  26                                25                              5

Dévaványa              01277/ 36/ /           Anyaggödör                              Külterület                                       12755                100            12755                  33                                758                            5

Dévaványa              01277/ 37/ /           Szántó                                       Külterület                                       57751                100            57751                633                                635                            5

Dévaványa              01277/ 39/ /           Szántó                                       Külterület                                         1460                100              1460                  13                                13                              5

Dévaványa              01281/  1/ /            Szántó                                       Külterület                                       17717                100            17717                  55                                92                              5

Dévaványa              01286/  3/ /            Szántó                                       Külterület                                         5611                100              5611                  68                                68                              5

Dévaványa              01286/  5/ /            Szántó                                       Külterület                                         4065                100              4065                  49                                49                              5

Dévaványa              01286/ 18/ /           Szántó                                       Külterület                                         6608                100              6608                  80                                80                              5

Dévaványa              01286/ 19/ /           Szántó                                       Külterület                                         4122                100              4122                  50                                50                              5

Dévaványa              01286/ 20/ /           Szántó                                       Külterület                                         8243                100              8243                100                                100                            5

Dévaványa              01287/  6/ /            Szántó                                       Külterület                                         3727                100              3727                  45                                45                              5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01287/ 10/ /           Szántó                                       Külterület                                         7901                100              7901                  96                                96                              5

Dévaványa              01287/ 12/ /           Szántó                                       Külterület                                         4662                100              4662                  24                                24                              5

Dévaványa              01287/ 20/ /           Szántó                                       Külterület                                         5097                100              5097                  22                                22                              5

Dévaványa              01291/  1/ /            Kántor-tanya                            Külterület                                       10674                100            10674       4114,734                                675                            5

Dévaványa              01291/  2/ /            Gyep(legelő)anyaggödör,er               Külterület                            285788                100          285788                122                                1638                          5

Dévaványa              01301/  2/ /            Gyep(legelő)                             Külterület                                         3727                100              3727                  10                                2                                5

Dévaványa              01301/  3/ /            Gyep(legelő)                             Külterület                                             84                100                  84                    1                                0                                5

Dévaványa              01337/  4/ /            Gyep(legelő)                             Külterület                                           263                100                263                    1                                0                                5

Dévaványa              01337/  5/ /            Gyep(legelő)                             Külterület                                           129                100                129                    1                                0                                5

Dévaványa              01339/  8/ /            Szántó                                       Külterület                                         3466                100              3466                  66                                65                              5

Dévaványa              01339/ 16/ /           Szántó                                       Külterület                                         9744                100              9744                167                                167                            5

Dévaványa              01381/  2/ /            Szántó                                                                                             244967                100          244967              2048                                2048                          5

Dévaványa              01387/ 11/ /           Szántó                                       Külterület                                         8217                100              8217                  72                                72                              5

Dévaványa              01409/   / /             Szántó                                       Külterület                                       68275                100            68275                278                                464                            5

Dévaványa              01423/ 14/ /           Szántó                                       Külterület                                     112897                100          112897                294                                532                            5

Dévaványa              01428/  5/ /            Szántó                                       Külterület                                     945313                100          945313              8076                                8076                          5

Dévaványa              01437/  1/ /            Szántó                                       Külterület                                       61989                100            61989                251                                418                            5

Dévaványa              01437/  3/ /            Gyep                                          Külterület                                     107795                100          107795                280                                62                              5

Dévaványa              01444/  4/ /            Szántó                                       Külterület                                     206269                100          206269                636                                1059                          5

Dévaványa              01457/   / /             Szántó és gyep(legelő)              Külterület                                     382459                100          382459              1612                                1438                          5

Dévaványa              01459/  2/ /            Szántó                                       Külterület                                     375214                100          375214              1218                                2030                          5

Dévaványa              01460/   / /             Szántó                                       Külterület                                       46448                100            46448                121                                202                            5

Dévaványa              01483/  3/ /            Szántó és erdő                          Külterület                                       70402                100            70402              1618                                825                            5

Dévaványa              01487/  2/ /            Szántó,erdő,anyaggödör,ár                                                            827989                100          827989              6368                                8662                          5

Dévaványa              01490/  2/ /            Szántó és erdő                          Külterület                                       59590                100            59590                880                                512                            5

Dévaványa              01502/  4/ /            Szántó és anyaggödör              Külterület                                     748638                100          748638              6104                                5837                          5

Dévaványa              01508/  9/ /            Szántó és anyaggödör              Külterület                                     806258                100          806258            12124                                6091                          5

Dévaványa              01538/ 10/ /           Szántó                                       Külterület                                         8173                100              8173                135                                135                            5

Dévaványa              01538/ 14/ /           Szántó,gyep(legelő)anyagg                   Külterület                           77671                100            77671              1074                                541                            5

Dévaványa              01560/  3/ /            Szántó                                       Külterület                                     252604                100          252604                657                                846                            5

Dévaványa              01560/ 14/ /           Szántó                                       Külterület                                     135912                100          135912                581                                968                            5

Dévaványa              01562/   / /             Szántó és erdő                          Külterület                                     580207                100          580207              3998                                3405                          5

Dévaványa              01588/  6/ /            Szántó                                       Külterület                                     217473                100          217473              1721                                1721                          5

Dévaványa              01602/ 13/ /           Szántó                                       Külterület                                     113501                100          113501                357                                595                            5

Dévaványa              01607/  1/ /            Szántó és anyaggödör              Külterület                                     442820                100          442820              3186                                3139                          5

Dévaványa              01609/  8/ /            Szántó és anyaggödör              Külterület                                     130668                100          130668                994                                1287                          5

Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01620/   / /             Szántó és erdő                          Külterület                                     950165                100          950165            18582                                9395                          5

Dévaványa              01631/  8/ /            Szántó                                       Külterület                                       13563                100            13563                  35                                60                              5

Dévaványa              01631/ 25/ /           Gyep(legelő)                             Külterület                                       19775                100            19775                  51                                14                              5

Dévaványa              01634/  6/ /            Bányatelek(téglagyár),gyep                    Külterület                         105138                100          105138                200                                938                            5

Dévaványa              01634/ 11/ /           Ipartelep                                    Kisújszállási út 41.                           3466                100              3466             810,3                                1062                          5

Dévaványa              01634/ 12/ /           Ipartelep-(Téglagyár)                Kisújszállási út 41.                         57035                100            57035   115099,074                                178471                      5

Dévaványa              01636/ 22/ /           Szántó                                       Külterület                                       16775                100            16775                  52                                87                              5

Dévaványa              01636/ 36/ /           Szántó                                       Külterület                                         8456                100              8456           189,25                                189                            5

Dévaványa              01636/ 37/ /           Szántó                                       Külterület                                         9228                100              9228                  80                                80                              5

Dévaványa              01645/  5/ /            Szántó                                       Külterület                                         6518                100              6518                  20                                35                              5

Dévaványa              01645/ 21/ /           Szántó                                       Külterület                                         4571                100              4571                  14                                25                              5

Dévaványa              01645/ 35/ /           Szántó                                       Külterület                                         4064                100              4064                  14                                21                              5

Dévaványa              01645/ 48/ /           Szántó                                       Külterület                                         1137                100              1137                    4                                5                                5

Balatonalmádi        0115/   / /               Ifjúsági Tábor                                                                                     9501                  18              1710              5831                                4378                          5



Korlátozottan forgalomképtelen és forgalomképes


Település              Helyr.szám              Megnevezés                            Utca+hsz                           Tel.ter(m2)             Ön%        tul(m2) Bruttó(eFt)                                Becs.(eFt)               Kód

Dévaványa              01508/  6/ /            Szántó,erdő és anyaggödör               Külterület                            533388                100          533388              1903                                2836                          6


RÉSZVÉNYEK




  1. Déli Autópálya Rt.                                                         100.000,- Ft
  2. Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Rt.                             309.000,- Ft
  3. OTP Bank Nyrt.                                                             110.000,- Ft
  4. Békés Megyei Vállalkozási Övezet Kht.                        500.000,- Ft
  5. E-ON Energiaszolgáltató Kft.                                          90.000,- Ft
  6. Csabai Raktárszövetkezet                                               120.000,- Ft






                                                                                               3. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[28]



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak:




Vagyontárgy megnevezése

Helyrajzi

szám

Terület

nagyság

Vagyonkezelő

Vagyonkezelés

időtartama


Hulladéktelep



0752/13


1 ha

ORGANOFERM Szerves Eredetű Melléktermékek Kutatás- Fejlesztését, Feldolgozását és Felhasználását Szervező Környezetvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


2008. szeptember 22-től

2018. július 31-ig






4. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [29]

A nyilvános versenytárgyalás formái és szabályai



Ezen szabályzat célja, hogy megállapítsa a nyilvános versenyeztetés (továbbiakban: ver­senytárgyalás) formáit és általános szabályait és ezzel biztosítsa megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a verseny tisztaságának védelmét.

Önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használatba, vagy bérbeadása, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban: hasznosítás) pályáztatás, vagy árverés útján történhet.


1. A pályáztatási eljárás alapelvei


1.1. A kiíró a versenyeztetés során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt köteles biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információhoz jutás és versenyfeltételek tekintetében. A kiíró a pályázat tartalmát úgy köteles meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek, és a szabályszerűen, időben beérkezett pályázati ajánlatok összehasonlíthatók legyenek.

1.2. Minden ajánlattevőnek joga van a kiíró által rendelkezésre bocsátott információhoz hozzáférni. Ennek keretében a pályázó számára – lehetőség szerint – hozzáférhetővé kell tenni minden olyan adatot, amely nem sért üzleti titkot és szükséges ahhoz, hogy a pályázónak lehetősége nyíljék megalapozott ajánlattételre.

1.3. A kiíró a pályázati felhívás közzététele után a meghirdetett pályázati feltételeket köteles tiszteletben tartani, az előre nyilvánosságra hozott pályázati eljárási rendet köteles biztosítani, köteles biztosítani továbbá a pályázat kiírásával, értékelésével kapcsolatos döntési folyamat tisztaságát.

1.4. A pályázó a pályázati kiírás átvételétől köteles a pályázati eljárás ezen szabályzatban foglalt előírásait betartani.


2. Pályáztatás


2.1. A pályázat kiírása, meghirdetése

2.1.1. A pályázatok nyilvánosak.

2.1.2. A nyilvános pályázatot értékhatártól függően - a rendelet 14. § (5) bekezdése szerint - egy megyei napilapban, a helyi újságban, a helyi kábeltelevízióban, a pályázatok benyújtására megállapított határidő kezdő napját legalább tizenöt nappal megelőzően kell meghirdetni.

2.1.3. A pályázati eljárás folyamán a kiíró nem változtathatja meg a döntéshozatal során alkalmazandó eljárási vagy pályázati feltételt, amelyet akár meghirdetés útján, akár személyesen a pályázóval közölt, kivéve a pályázatok benyújtásának határidejét, melyet megfelelő indokkal, egy alkalommal meghosszabbíthat.

2.1.4. A pályázatok benyújtására nyitva álló határidő – indokolt esetben – egy alkalommal legfeljebb tíz nappal meghosszabbítható. Az így meghosszabbított határidőt a kiíró a pályázati kiírással megegyező módon teszi közzé.


2.1.5. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

  1. a pályázatot kiíró szerv megnevezését, székhelyét;
  2. a pályázat célját, jellegét, és azt, hogy egyfordulós;
  3. a pályázat tárgyaként az értékesítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész vagy ellátandó szolgáltatás megnevezését;
  4. az ajánlatok benyújtásának helyét, módját és idejét;
  5. az ajánlati kötöttség időtartamát;
  6. pályázati biztosíték esetén annak letételének idejét, módját, visszafizetését;
  7. a pályázatra vonatkozó kérdések felvetésének az esetleges további információszerzés helyének megjelölését;
  8. a részletes pályázati kiírás, vagy információs dokumentáció rendelkezésére bocsátása esetén, ezek megtekintésének, átvételének helyét, módját, idejét és költségét, költségviselést, esetleges visszafizetést.

2.1.6. A pályázati felhívásban foglalt adatokon kívül a részletes pályázati kiírásnak, információs dokumentumnak tartalmaznia kell:

  1. az elidegenítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész adatait, az ellátandó szolgáltatás részletes leírását, adatait, továbbá az ajánlatok elkészítéséhez szükséges információkat;
  2. a részletes eljárási rendet;
  3. az ajánlatok elbírálásának menetét, szempont-rendszerét, külön kiemelve:
  • az ajánlatok felbontásának a helyét és időpontját, illetve az eredményhirdetés helyét, módját és határidejét, amennyiben a pályázatok értékelése a nyilvánosság kizárásával zajlik, úgy erre külön utalni kell;
  • azt, hogy a pályázatok felbontásánál kik lehetnek jelen;
  • az ajánlatok elbírálására vonatkozó időpontokat;
  • valamint a pályázatok elbírálására jogosult megnevezését.
  1. az alternatív ajánlat befogadhatóságának lehetőségét és kezelésének módját;
  2. az esetleges hatósági előírások megtartására történő utalást;
  3. a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban az alvállalkozó igénybevételére vonatkozó lehetőséget, illetve ennek feltételeit;
  4. a vagyonkezelés (bérbeadás), értékesítés, szolgáltatás feltételeit,
  5. azt a követelményt, hogy a pályázó csatolni köteles a referencia munkáit, pénzintézeti igazolást a hitelképességéről, pénzügyi helyzetéről, cégkivonatot, illetve vállalkozói igazolványt, 30 napnál nem régebbi igazolást arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,
  6. amit a kiíró még ezen kívül szükségesnek tart.

2.1.7. A pályázati kiírásban meg kell határozni, hogy az ajánlattevők ajánlataikat hány példányban, milyen formában és hol köteles benyújtani, utalva arra, hogy kötelesek azt is egyértelműen meghatározni, hogy ajánlataik közül melyik az eredeti. Ha a több példányban benyújtott ajánlatok példányai között eltérés van, úgy az eredeti az irányadó.

2.1.8. A kiíró az ajánlatok tartalmát a pályázat lezárásáig titkosan kezeli, tartalmukról felvilágosítást, sem kívülállóknak, sem a pályázaton résztvevőknek nem ad.

2.1.9. A kiíró a pályázók egyikének biztosított minden információt, adatot és egyéb szolgáltatást köteles a többi pályázatban résztvevő számára is ugyanolyan módon biztosítani.

2.1.10. Ha a kiíró az ajánlatok elkészítéséhez részletes dokumentációt bocsát rendelkezésre, biztosítani köteles, hogy a pályázat meghirdetésének időpontjában a dokumentáció rendelkezésre álljon. A dokumentáció költségeit a pályázók viselik.


2.2. Pályázati biztosíték, ajánlati kötöttség, pályázat visszavonása, kizárás

2.2.1. A pályázaton való részvétel biztosíték adásához is köthető, melyet az ajánlat megküldésével egyidejűleg vagy a kiíró által a pályázati felhívásban meghatározott időpontig és módon kell a kiíró rendelkezésére bocsátani.

2.2.2. A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása, valamint a pályázatok elbírálása után vissza kell adni. A biztosíték lehet készpénz, betétkönyv, értékpapír. A biztosíték összegét a kiíró határozza meg, ezt a pályázati felhívásban teszi közzé.

2.2.3. Nem jár vissza biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellék kötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.


2.3. Ajánlati kötöttség

2.3.1. A pályázó az ajánlathoz a pályázati kiírásban meghatározott időpontig kötve van.

2.3.2. A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejárt.

2.3.3.A pályázó az ajánlati kötöttség ideje alatt ajánlatát csak akkor módosíthatja, ha a kiíró a pályázót – határidő kitűzésével – módosításra hívja fel.


2.4. A pályázat visszavonása, kizárás a pályázatból

2.4.1. A kiíró a pályázatot az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja. Ezt a döntését köteles a pályázati felhívás közzétételére vonatkozó szabályok szerint meghirdetni.

2.4.2. A pályázati kiírásban vagy a dokumentációban közölt feltételek nem teljesítése, vagy nem megfelelő teljesítése továbbá az adatszolgáltatási, illetve az ajánlattevőt az eljárási rend alapján terhelő egyéb kötelezettség súlyos megszegése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

2.4.3. Ha nincs egyetlen pályázó sem, aki a pályázati kiírásban szereplő feltételeket maradéktalanul teljesítette, akkor a kiíró – a pályázat lezárása után – a pályázatot ajánlatkérés során benyújtott ajánlattételnek tekintheti és az ajánlatokat így kezelheti. Ez esetben a kiíró a legkedvezőbb ajánlattevővel szerződést köthet, ha a pályázat megfelel az ajánlatkérés során megkívánt minimális követelményeknek. Amennyiben nem felel meg a követelményeknek, újabb pályázati kiírás mellett dönthet. Azt, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb, az eset összes körülményeinek alapos mérlegelésével kell eldönteni.

2.4.4. Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja az ajánlatát.

2.4.5. Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.



2.5. A pályázati ajánlat


Ajánlatok beérkezése, elbírálása

2.5.1. A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes nyilatkozatát különösen:

  1. a pályázati felhívásban foglalt feltételekre vonatkozóan,
  2. a pályázat tárgyául szolgáló vagyon hasznosításának vagy a szolgáltatás teljesítésének a pályázati felhívásban megjelölt módjáról,
  3. a vételár vagy ellenszolgáltatás összegéről.

2.5.2. Ha a pályázat biztosítékadási kötelezettséget ír elő, akkor az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevő igazolja, hogy a kiírásban megjelölt összegű biztosítékot az ott megjelölt formában és módon a kiíró vagy az általa megjelölt személy rendelkezésére bocsátotta.

2.5.3. Az ajánlattevő az ajánlatában közölt egyes adatoknak az elbírálás utáni nyilvánosságra hozatalát is megtilthatja. Az ajánlattevő a nevének, az ellenszolgáltatásnak és a teljesítési határidőnek a nyilvánosságra hozatalát nem tilthatja meg.

2.5.4.Az ajánlatot zárt borítékban kell benyújtani, és fel kell tüntetni az adott pályázatra utaló jelzést.



2.6. A pályázati ajánlatok beérkezése, felbontása, ismertetése

2.6.1. A pályázatok beérkezése során az átvevő az átvétel pontos időpontját rávezeti a pályázatot tartalmazó zárt borítékra.

2.6.2. A pályázatok bontásán a kiíró képviselője az ajánlattevők, illetve meghatalmazottjaik lehetnek jelen.

2.6.3. Az ajánlattevő meghatalmazottja köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

2.6.4. Az ajánlatok nyilvános bontásakor a jelenlevőkkel ismertetni kell az ajánlattevők nevét, székhelyét (lakóhelyét), az ajánlatok lényeges tartalmát azon adatok kivételével, melyek nyilvánosságra hozatalát az ajánlattevő megtiltotta. Az ajánlatok felbontásakor, illetve ismertetésekor jegyzőkönyvet kell felvenni.

2.6.5. A kiíró képviselője az ajánlatok felbontása után felvilágosításokat kérhet a pályázóktól annak érdekében, hogy a pályázatok értékelése, illetve összehasonlítása jobban elvégezhető legyen. A kérdéseket, illetve az azokra az érintett pályázók által adott válaszokat írásban kell rögzíteni. Ez nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott pénzbeli, értékbeli vállalások, lényeges állítások megváltoztatását, csak az értelmezését szolgálhatja.

2.6.6. Az ajánlatok értékeléséhez az előkészítést végző személy információkat köteles beszerezni a pályázók megbízhatóságáról, a pályázatban megjelölt referencia munkák alapján.


2.7. A pályázat elbírálása


2.7.1. A pályázaton benyújtott ajánlatokat a kiíró értékeli és bírálja el.

2.7.2. Érvénytelen az ajánlat, ha:

  1. olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni a pályázaton;
  2. az ajánlatot a kiírásban meghatározott, illetve a szabályszerűen meghosszabbított határidő után nyújtották be;
  3. az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírásban, jogszabályokban valamint a jelen eljárási rendben foglaltaknak;
  4. biztosíték adási kötelezettség esetén a biztosítékot az ajánlattevő nem bocsátotta, vagy nem az előírtaknak megfelelően bocsátotta a kiíró rendelkezésére;
  5. amely az ajánlati árat (díjat) nem egyértelműen határozza meg, vagy más ajánlatához, valamely feltételhez köti;
  6. olyan ajánlattevő nyújtotta be, akinek az önkormányzattal szemben tartozása van, továbbá aki szerződésbe foglalt vállalásait nem teljesítette.

2.7.3. Érvényes az az ajánlat, amely mindenben megfelel – azaz mind formai, mind pedig tartalmi követelményeit tekintve – a pályázati kiírásban foglaltaknak.

2.7.4. Ha a kiírás másként nem rendelkezik az ajánlatokat tizenöt napon belül kell elbírálni.

2.7.5. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő személy nem lehet az ajánlatot benyújtó pályázó:

  1. a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (továbbiakban: Ptk.) 685. § b./ pontjában meghatározott közeli hozzátartozója,
  2. munkaviszony, vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony alapján közvetlen felettese, vagy beosztottja,
  3. szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatottja,
  4. ha a pályázó jogi személy, vagy cég annak tulajdonosa, résztulajdonosa, vezető állású alkalmazottja.

2.7.6. A 2.7.5 bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni akkor is, ha a pályázat értékelésében és elbírálásában résztvevőtől bármely oknál fogva nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése (továbbiakban: elfogultság).

2.7.7. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő köteles haladéktalanul bejelenteni, ha vele szemben bármely, a 2.7.5., 2.7.6. bekezdésekben körülírt összeférhetetlenségi ok áll fenn.

2.7.8. Összeférhetetlenségi ügyben a kiíró dönt.

2.7.9. A pályázati ajánlatok közül az összességében legkedvezőbb feltételeket kínáló megalapozott ajánlat mellett kell dönteni.

2.7.10. A pályázat elbírálásakor az elbírálásra jogosult köteles dönteni arról, hogy a pályázat eredményes volt-e, vagy nem.

2.7.11. Eredménytelen a pályázat, ha:

  1. a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett,
  2. a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg a pályázati felhívás követelményeinek vagy más a pályázatra vonatkozó előírásnak,
  3. a kiíró valamely ajánlattevőnek a pályázat tisztaságához fűződő, vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt a pályázat érvénytelenítése mellett döntött,
  4. a kiíró élt azon jogával, hogy új pályázat kiírását rendelje el.

2.7.12. Ha az ajánlatok értékelése és elbírálása során bizonyos kérdések tisztázása szükséges, az elbíráló az ajánlattevőktől felvilágosítást kérhet. A kért adatok, kérdésekre adott válaszok azonban a benyújtott ajánlat módosítását nem eredményezhetik.

2.7.13. A kiíró az ajánlatokat kizárólag az elbírálásra használhatja fel. Más célú felhasználás esetén az ajánlattevővel külön meg kell állapodni.

2.7.14. A kiíró a pályázatok elbírálását követően valamennyi érvényesen ajánlatot tett személyt ajánlataik módosítására hívhatja fel akkor, ha a pályázatok azonos, vagy közel azonos tartalmúak, továbbá akkor, ha ettől kedvezőbb eredmény várható.

2.7.15. A kiíró ezt követően dönt az ajánlatok végső sorrendjéről.

2.7.16. Csak azzal a pályázóval köthető szerződés, aki a pályázat nyertese.

2.7.17. Az önkormányzati vagyon értékesítésére, hasznosítására, vonatkozóan a felek a megkötendő szerződés tartalmát a közzétett pályázati feltételek, illetve a pályázatot megnyert ajánlattevő ajánlata alapján alakítják ki.

2.7.18. A szerződésben szerepeltetni kell az önkormányzat érdekeit szolgáló kikötéseket, az esetleges biztosítékokat és mellék kötelezettségeket, továbbá lehetővé kell tenni a szerződés teljesítésének ellenőrizhetőségét és a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén alkalmazható szankciókat.

2.7.19. A szerződést a pályázat elbírálásáról történt értesítéstől számított lehető legrövidebb időn belül az ajánlati kötöttség időtartama alatt megkötni.


3. Árverés

3.1. Az árverés kiírása

3.1.1. Az árverést árverési hirdetmény közzétételével kell kiírni. A hirdetményben fel kell tüntetni:

  1. árverező megnevezését, székhelyét,
  2. árverés helyét, és idejét,
  3. árverésre kerülő vagyontárgyat / vagyonrészt, illetve árverésre kerülő helyiség nevét, címét, jelenlegi hasznosítottságát, továbbá a kikiáltási árat,
  4. tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy:
    • az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve adhat az árverésre történő részvételre képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére a letéti díj letétbe helyezésre került, győztessé nyilvánítása esetén – egyéb kizáró okok hiányában – Dévaványa Város Önkormányzata kizárólag vele köti meg az adásvételi szerződést,
    • adásvételi szerződés megkötésére milyen határidő áll rendelkezésére,
    • a kiíró által meghatározott egyéb feltételek.
  5. Amennyiben szükséges az arra vonatkozó közlést, hogy az árverésre kerülő vagyontárgyakat hol és mikor lehet megtekinteni, illetve az árverésre kerülő vagyonról hol, mikor és hogyan lehet további információhoz jutni,
  6. tájékoztatást a részvétel feltételeiről, így arról, hogy az árverésre annak időpontját megelőző 3. napig hol lehet jelentkezni,
  7. az árverési előleg összege letétbe helyezésének módját és idejét,
  8. azt a követelményt, hogy az árverező 30 napnál nem régebbi igazolást köteles becsatolni arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,
  9. a 3.2.1. – 3.2.3. pontban foglalt szabályokat.

3.1.2. A hirdetményt a Képviselő-testület döntése szerint kell közzétenni az árverés időpontját legalább 15 nappal megelőzően a helyi újságban, illetőleg egy megyei napilapban.

3.1.3. Az árverés visszavonása esetén a hirdetmény visszavonásáról a 3.1.1. pontban foglaltak szerint kell gondoskodni az árverést megelőző 5. napig.



3.2. Az árverésen történő részvétel feltételei, az árverési vevő kötelezettségei

3.2.1. Az árverésen az vehet részt, aki a hirdetményben megjelölt időben és helyen jelentkezett és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral, továbbá letéti díjként a kikiáltási ár 10 %-át a hirdetményben megjelölt módon és időben letétbe helyezte.

3.2.2. Az árverési vevő letétbe helyezett letéti díját be kell számítani a vételárba, a többi letevőnek az előleget az árverés befejezése után haladéktalanul vissza kell adni, illetve utalni.

3.2.3. Az árverési vevő köteles a szerződést az árveréstől számított 15 napon belül megkötni, a teljes vételárat a szerződés megkötésével egyidejűleg, vagy azt megelőzően megfizetni.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, az előleget elveszíti, és az árverést sikertelennek kell minősíteni, vagy a második legjobb ajánlattevővel kell a szerződést megkötni. A második legjobb ajánlatot tevő az árverésen vállalt ajánlatához legalább 30 napig, illetve annál hosszabb időtartamnál az általa vállalt időpontig kötve van.

3.2.4. Amennyiben a második legjobb ajánlattevő nem köti meg az adásvételi szerződést, vagy a vételárat nem egyenlíti ki határidőn belül, az árverést ez esetben eredménytelennek kell nyilvánítani.

3.2.5. A második hivatalos eredményhirdetésre az árverést követően a második ajánlattevő általi teljesítés után, de legkésőbb az árverés lebonyolítását követő 30 napon belül kerül sor.

3.2.6. Árverezni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyző által hitelesített teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

3.2.7. Az ajánlattevő személyazonosságának igazolását követően az árverésen történő adategyeztetésnél köteles bemutatni az árverés vezetőjének:

  1. a letéti díj letétbe helyezésének igazolását,
  2. a 3.1.1. pont szerinti meghatalmazást,
  3. a 30 napnál nem régebbi köztartozás mentességről szóló igazolást.

3.3. Az árverés lebonyolításának szabályai

3.3.1. Az árverést a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnöke vezeti.

3.3.2. Az árverések nyilvánosak, azon az Önkormányzat képviselőjén kívül az ajánlattevők, illetve meghatalmazással rendelkező képviselőik, a sajtó képviselői, és más érdeklődők is részt vehetnek.

3.3.3. Az árverés vezetőjének feladata:

  1. gondoskodik az árverés technikai feltételeiről,
  2. gondoskodik arról, hogy az ajánlattevők kizárólag egy csoportban, az érdeklődőktől jól elkülöníthetően foglaljanak helyet,
  3. jelenlevőket számba veszi,
  4. tájékoztatást ad az ajánlattevők részére az előnyben részesülő elővásárlási joggal rendelkezőkről,
  5. tájékoztatást ad a licitlépcső mértékéről,
  6. az árverés megkezdésekor közli a kikiáltási árat és felhívja az ajánlattevőket a licitálásra,
  7. mindenkor közli, illetve szóban rögzíti, hogy ki tartja, ki emeli a kikiáltási árat, ki fejezi be a licitálást,
  8. dönt az árverés bezárásáról, gondoskodik a jegyzőkönyv elkészíttetéséről,
  9. intézkedik a visszafizetendő árverési előlegekről.

 3.3.4. Az árverés megkezdésekor az árverezőkkel közölni kell az árverésre kerülő vagyon(rész) kikiáltási árát, az árverés vezetőjének közölni kell az ajánlati licitlépcsők mértékét, majd fel kell hívni a résztvevőket ajánlatuk megtételére.

3.3.5. A licitálásban részt vevők kézfelemeléssel licitálhatnak. Az árverés vezetője minden egyes újabb ajánlatnál rögzíti azt, hogy ki tartja, ki emeli az újabb ajánlati összeget, s ki az, aki a további ajánlattételben nem vesz részt.

3.3.6. Az árverést addig kell folytatni, amíg ajánlatot tesznek. Ha nincs tovább ajánlat, a felajánlott legmagasabb vételár háromszori kikiáltását követően ki kell jelenteni, hogy a vagyontárgyat a legtöbbet ajánló megvette.

3.3.7. Amennyiben két vagy több azonos összegű ajánlatnál megáll az ajánlatok licitje, az árverés vezetője dönthet úgy, hogy az árverést csökkentett licitlépcsővel folytatja. Ha ez sem vezet eredményre, úgy végső, legmagasabb azonos összegű ajánlatok közül sorshúzással kell meghatározni az árverés nyertesét.

3.3.8. Az árverésen eladott vagyontárgyon az árverési vevő a vételár kifizetésével szerez tulajdonjogot, vagy szerzi meg a bérleti jogot (használati jogát) és léphet a dolog birtokába.

3.3.9. Az árverésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben az árverés helyét, időpontját, lefolyását, a legmagasabb ajánlat értékét, a nyertes ajánlattevő és a második legjobb ajánlatot tevő személyét, lakóhelyét, illetve székhelyét, továbbá a második legjobb ajánlatot tevő ajánlati kötöttségének időtartamát rögzítik.

3.3.10. Az árverésről készült jegyzőkönyvet, a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság tagjai és a jegyzőkönyvvezető, valamint az árverési vevő és a második legjobb ajánlattevő személy írja alá.

3.3.11. Az árverésen nyertessel kötendő szerződés előkészítése az árverés lebonyolítójának feladata.

3.3.12. A szerződés aláírására a Polgármester jogosult.






5. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [30]



[1]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[2]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[3]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 2. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[4]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[5]

  Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 3. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[6]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 4. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[7]

Módosította: a 11/2013.VI.28. önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[8]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 5. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[9]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 6. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[10]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 7. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[11]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[12]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 8. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[13]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 3. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től


[14]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 9. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[15]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 10. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[16]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 4. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[17]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 5. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[18]

Módosította: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 1. §-a

  Hatályos: 2014. április 18-tól

[19]

Hatályon kívül helyezte: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatálytalan: 2014. április 18-tól


[20]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 7. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[21]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 11. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[22]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 12. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[23]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 13. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[24]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 14. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[25]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 15. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[26]

Módosította: 14/2015.(X.22.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése

 Hatályos: 2015. október 26-tól


[27]

Módosította: 14/2015.(X.22.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése

 Hatályos: 2015. október 26-tól


[28]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 16. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[29]

Módosította: 20/2014.(V.30.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2014. június 2-től


[30]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től