Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról

Hatályos: 2015. 12. 15- 2019. 03. 03




Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdése alapján eredeti jogalkotói hatáskörében, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés c) pontjában, 5. § (4) bekezdésében és a 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonról és vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendeletet (továbbiakban Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:


I. fejezet


A rendelet hatálya


1. §


  1. A rendelet tárgyi hatálya Dévaványa Város Önkormányzat tulajdonában kerülő ingatlanokra, ingókra, vagyoni értékű jogokra, értékpapírokra, üzletrészekre, követelésekre és pénzvagyonra terjed ki (továbbiakban: önkormányzati vagyon).


  1. Nem terjed ki a rendelet hatálya:
  1. az önkormányzat tulajdonában levő lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, bérleti díjára, elidegenítésére,
  2. az éves költségvetés által jóváhagyott pénzeszközökkel való gazdálkodásra,
  3. a közterület használatára vonatkozó önkormányzati rendeletben szabályozott, továbbá közlekedési területek más célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra.



II. fejezet


Az önkormányzati vagyon[1]


2. §


  1. Az önkormányzati vagyon a törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó forgalomképes üzleti vagyonból áll.
  2. A törzsvagyon tárgyait a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvt.) és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.), valamint e rendelet állapítja meg.
  3. A Képviselő-testület dönt az Önkormányzat tulajdonában lévő vagyonnal kapcsolatban:

a) kötvény kibocsátásáról,

b)        kezesség vállalásáról,

c)  közalapítvány létrehozásáról, alapítványhoz, társadalmi szervezethez való csatlakozásról.

  1. Behajthatatlan követelések törléséről az éves költségvetési rendeletben foglaltak szerint a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.
  2. A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület gyakorolja.


3. § [2]


Törzsvagyon [3]

4. §


  1. Forgalomképtelen vagyontárgyak az Nvt. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:
  1. köztemetők,
  2. strandok,
  3. tervtárak terv- és iratanyaga,
  4. az önkormányzati tulajdonban lévő köztéri műalkotások (szobrok, emlékművek)

(2) Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű törzsvagyontárgyak mindazon vagyon amelyet az Nvt. 2. melléklete, valamint törvény vagy a helyi önkormányzat rendelete annak nyilvánít.

(3) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak az Mötv. ide vonatkozó rendelkezésein túlmenően:

  1. erdők,
  1. játszó-, pihenő és sportkertek,
  2. mindaz a vagyon, amelyet a Képviselő-testület egyedi döntéssel korlátozottan forgalomképessé nyilvánít.

(4) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítási formái:

  1. tulajdonba adás,
  2. bérbeadás,
  3. használatba adás.

(5) [4]Az önkormányzat törzsvagyonába tartozó

a) forgalomképtelen vagyont a rendelet 1. melléklet 1. pontja,

b) a korlátozottan forgalomképes vagyont a rendelet 1. melléklet 2. pontja  tartalmazza.

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon


5. § [5]


Üzleti vagyon [6]

6. §


(1)  Üzleti vagyon mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe, így különösen az önkormányzati vagyon részét képező:

a)   építési telkek, kül-, és belterületi mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok, zártkertek,

b)   önkormányzati lakások,

c)   nem lakás céljára szolgáló helyiségek és egyéb ingatlanok,

d)  állami szerv ingyenes használatában lévő vagyontárgyak,

e)   az önkormányzat vállalkozói tevékenysége révén képződő társasági részesedések,

f)   vagyoni értékű jogok,

g)   értékpapír, részesedés, részvény

  1. [7]Az önkormányzat e rendelet szerint üzleti vagyonát e rendelet 2. melléklete tartalmazza.
  2. A forgalomképes vagyon elidegenítéséről, megterheléséről, használatba adásáról, gazdasági társaságba való beviteléről a Képviselő-testület dönt.



A vagyon minősítése


7. §


(1)  Ingatlanvagyon szerzése esetén a Képviselő-testület egyidejűleg dönt a vagyon besorolásáról, a tulajdonnal való rendelkezés módjáról és feltételeiről. Az egyes vagyontárgyak csoportosítását, illetve törzsvagyonná nyilvánítását azok besoroláskori tényleges funkciója, jellege szerint kell elvégezni.


(2)  Ha az önkormányzat vagyona olyan új vagyontárggyal gyarapszik, amely rendeltetésénél fogva, vagy a hatályos jogszabályok és e rendelet szerint a forgalomképtelen, vagy korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozna, a szerzéssel egyidejűleg, vagy a szerzést követő képviselő-testületi ülésen kell dönteni a vagyontárgy minősítésére vonatkozóan.


(3)  A különböző vagyoncsoportba tartozó vagyontárgyak minősítése, átminősítése – az egyes vagyoncsoportok közötti átsorolása - a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára – a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


(4)  A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgynak, vagy annak egy részének átminősítése akkor lehetséges, ha:

      a)   a vagyontárgy eredeti funkcióját részben, vagy egészben elveszítette,

      b)  az illeszkedik a Helyi Építési Szabályzatban megfogalmazott felhasználási célhoz,

      c)   az átminősítéssel a visszamaradó vagyontárgy az eredeti funkciójának betöltésére alkalmas.


(5) [8] Értékesítésre kijelölni és az értékesítési eljárást lefolytatni csak a forgalomképes önkormányzati üzleti vagyonra szabad. Amennyiben a vagyon törzsvagyonba tartásának feltételei megszűntek, úgy az értékesítést megelőzően annak minősítését meg kell változtatni.


(6)  Az önkormányzati forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon (a továbbiakban: törzsvagyon) forgalomképessé nyilvánításáról kizárólag a képviselő-testület dönthet rendeleti formában. A rendelet előkészítése során meg kell indokolni a törzsvagyonból való kivonás okait, körülményeit és feltételeit. A rendelet tervezetét – a képviselő-testület elé terjesztését megelőzően – megtárgyalja a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság is.


Az önkormányzati vagyon nyilvántartása


8. §


(1)  [9]Az Önkormányzat vagyonát az Önkormányzati Hivatal tartja nyilván a számviteli törvény előírásainak megfelelően.


(2)  Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan vagyont és annak változásait az ingatlanvagyon kataszterben kell nyilvántartani.


(3)  A jegyző gondoskodik:

a)   a vagyonkimutatás alapját képező nyilvántartó állományok felfektetéséről, a vagyonkimutatás összeállításáról, az adatok egyezőségéről,

b)   [10]  az önkormányzati vagyonban bekövetkezett változás e rendelet 1. és 2. mellékletén való átvezetésről,

c)   a nyilvántartásban szereplő közérdekű adatok szabad hozzáférhetőségéről,

d)   az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről, valamint azoknak az ingatlanvagyon-kataszterben való átvezetéséről.


Vagyonleltár


9. §


(1) A Vagyonleltár Dévaványa Város Önkormányzatának tulajdonában a költségvetési év zárónapján meglévő vagyon állapota szerinti kimutatása. Célja az önkormányzati vagyontárgyak számbavétele.


(2) [11] A vagyonleltár az önkormányzati vagyont törzsvagyon – ezen belül forgalomképtelen, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű és korlátozottan forgalomképes vagyon – valamint üzleti vagyon bontásban, az egyes vagyontárgyak közül az ingatlanokat és az önkormányzati részesedéseket, értékpapírokat tételesen, az ingó vagyontárgyakat összegzett számviteli nyilvántartási értéken veszi számba.



(3) A vagyonleltárban a pénzkészlet mellett szerepeltetni kell az önkormányzati vagyont terhelő kötelezettségeket is. A vagyonleltárnak összhangban kell állnia az ingatlanvagyon-kataszterben és az éves költségvetési beszámoló könyvviteli mérlegében kimutatott, megfeleltethető adatokkal.


(4) A költségvetési évről december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – minden évben leltározni kell. A leltár a könyvviteli mérlegben kimutatott eszközök, és források valódiságát támasztja alá.


(5) A leltározás végrehajtását leltárral kell alátámasztani, melynek tartalmaznia kell tételesen és ellenőrizhető módon az önkormányzat eszközeit mennyiségben és értékben, forrásait értékben.


10. §


(1) Az eszközök – kivéve az immateriális javakat, a követeléseket – leltározását mennyiségi felvétellel, a csak értékben kimutatott eszközök és források leltározását egyeztetéssel kell végrehajtani.


(2)  A könyvviteli mérlegben értékkel nem szerepelő, használt és használatban lévő készleteket, kis értékű immateriális javakat, tárgyi eszközöket az önkormányzati intézmény a leltározási és leltárkezelési szabályzatában meghatározott módon leltározza. Amennyiben az eszközök állományában bekövetkezett változásokról folyamatos részletező nyilvántartás van vezetve mennyiségben és értékben a leltározást elegendő kétévenként - a költségvetési beszámoló alátámasztásához – végrehajtani.



A törzsvagyon feletti rendelkezési jog gyakorlása [12]


11. §


  1. A Képviselő-testület hatáskörébe tartozik a forgalomképtelenné minősítésre kerülő vagyontárgyak önkormányzati tulajdonba vétele és önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgynak forgalomképtelenné minősítése.
  2. A forgalomképtelen vagyontárgyak pótlására és gyarapítására irányuló szerződést a költségvetési előirányzat erejéig a polgármester köti meg.
  3. A műemlékileg védett, a természeti területek, természeti emlékek, parkerdők és erdők elidegenítéséhez, megterheléséhez, gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges.
  4. A forgalomképtelen, illetve korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak üzemeltetéséről, állagának megóvásáról a képviselő-testület a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményei útján gondoskodik.
  5. A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaknak az (1) bekezdésen túlmenő, az alapító okiratban rögzített tevékenységi körrel összefüggő módon történő, a tulajdonjog átruházásával nem járó hasznosításának joga az üzemeltetéssel megbízott intézményt illeti meg.




A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon feletti rendelkezési

jog gyakorlása


12. § [13]



Az üzleti vagyonba tartozó önkormányzati vagyontárgyak [14]

feletti rendelkezési jog gyakorlása


13. §


  1. Az önkormányzat tulajdonában álló üzleti vagyon körébe tartozó ingatlanvagyon elidegenítése, ingatlanvagyon tulajdoni jogának megszerzése tárgyában kizárólag a Képviselő-testület jogosult dönteni.
  2. A polgármester dönt
  1. az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő vagyon értékesítéséről, és
  2. az 500.000,- Ft értékhatárt el nem érő használat és hasznosítási jog átengedéséről, ha a használat az 1 évet nem haladja meg.

A döntésről a polgármester a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.

  1. A képviselő-testület dönt értékhatár nélkül az 1 évet meghaladó használat, illetve hasznosítási jog átengedéséről.
  2. Az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapírt vásárolhat. Felhatalmazást kap a polgármester, az önkormányzat ideiglenesen feleslegessé vált pénzeszközeiből értékpapír forgalom (eladás-vétel) lebonyolítására, azzal a megkötéssel, hogy arról a képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatja.
  3. Az üzleti vagyon körébe tartozó tulajdon kezeléséről, hasznosításáról a Képviselő-testület gondoskodik.
  4. [15]Az üzleti vagyon hasznosításának előkészítése az Önkormányzat Hivatal feladata.


Az önkormányzati vagyon hasznosításának nyilvánossága


14. §


  1. [16]A vagyontárgy értékesítésére való kijelölés során a Képviselő-testület az önkormányzati vagyontárgy jellegétől és a hasznosítás módjától függően dönt a versenyeztetési formáról. A versenyeztetés formái:
  1. pályáztatás,
  2. árverés.


  1. [17] Az önkormányzati üzleti vagyon hasznosítása során e rendelet 4. mellékletében meghatározott formákat és szabályokat kell alkalmazni.


  1. A versenytárgyalás lebonyolítása a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság feladata.


  1. Ingatlan és ingó vagyon értékesítése esetében a Képviselő-testület döntése alapján mellőzni lehet a versenyeztetést, ha annak értéke nem haladja meg az 500.000,- Ft-ot.


  1. [18]Az értékesítés, a használat vagy hasznosítási jog átengedésének a meghirdetésére a helyi újságban, illetve tíz-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetén a megyei lapban való közzététellel kerül sor. Ötven-millió forint forgalmi értéket elérő ingatlan esetében ingatlan eladásra, bérbe adásra irányuló országos hirdetési felületen is meg kell jelentetni a hirdetményt.


  1. A mezőgazdasági rendeltetésű külterületi ingatlanok bérbeadásának feltételei:
    1. [19]A bérlet időtartama maximum 10 év.
    2. [20]Külterületi termőföldet értékesíteni, haszonbérbe adni - a Képviselő-testület döntésétől függően – nyilvános árverés vagy pályázat útján lehet. A pályázat feltételeit a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság javaslatára a Képviselő-testület határozza meg. A pályázat elbírálásáról a Képviselő-testület dönt. Árverés esetén az árverést a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnökéből és két tagjából álló Bizottság folytatja le. Az árverést a bizottság elnöke vezeti.
    3. [21]
    4. Az árverést követően a legmagasabb összegű ajánlatot tevővel kell szerződést kötni.



A szerződések nyilvántartása és közzététele


15. §


  1. [22]Az e rendelet hatálya alá tartozó vagyon körébe tartozó vagyontárgyak értékesítésére és hasznosítására kötött szerződésekről a Polgármester az Önkormányzati Hivatal közreműködésével nyilvántartást készíttet.
  2. A szerződésekről készített nyilvántartás nyilvános, a benne foglaltak tartalmáról a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. rendelkezései szerint szolgáltatható ki adat. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (a továbbiakban: Áht.) 15/B § szerinti jogügyleteket tartalmazó, nettó ötmillió Ft-ot elérő, vagy azt meghaladó szerződések törvényben meghatározott adatait a szerződés megkötésétől számított 60 napon belül a helyben szokásos módon az önkormányzat hatósági hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat internetes honlapján közzé kell tenni.



Az Önkormányzati vagyon értékének meghatározása


16. §


(1)  Az önkormányzat vagyonát az érvényes számviteli előírások szerint tartja nyilván.


(2)  A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó ingatlanvagyonnal kapcsolatos döntés előkészítése minden esetben a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság bevonásával történik.


  1. [23] Az önkormányzati üzleti vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére vagy ellenérték fejében történő hasznosítására és megterhelésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi (piaci) értékét
  1. ingatlan és ingó vagyon esetén egy évnél nem régebbi – ingatlanforgalmi szakértő, illetve értékbecslő által készített – forgalmi értékbecslés alapján,
  2. értékpapír esetén, amennyiben jogszabály másként nem rendelkezik, az egyes értékpapír-típusok piacán az értékesítés, hasznosítás idején kialakult árfolyam alapján,
  3. társasági részesedést megtestesítő és egyéb vagyoni értékű jog esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell meghatározni.



Önkormányzati vagyon ingyenes átengedése [24]

17. §


(1) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát ingyenesen átengedni csak törvényben meghatározott esetekben és módon lehet.

(2)  A vagyon tulajdonjogának ingyenes átengedéséről, valamint a vagyon használati jogának átengedéséről a Képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság előzetes véleménye alapján dönt.

Az előterjesztésnek tartalmaznia kell különösen

  1. a vagyontárgy pontos megnevezését,
  2. azonosító adatait,
  3. az ingyenes használatba adás részletes indoklását,
  4. a kedvezményezett működésének és tevékenységének részletes bemutatását,
  5. alapító okiratát,
  6. bírósági (hatósági) nyilvántartásba vételéről szóló okiratát.

 (3) Az ingyenes használat biztosítása során az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nem keletkezhet.

(4) Az önkormányzati vagyon ingyenes használati jogát csak szerződéssel lehet kizárólag természetes személynek, vagy az Nvt. alapján átlátható szervezetek részére átengedni, mely szerződésben éves beszámolás kötelezettséget kell előírni az átadott önkormányzati vagyon használatáról.



A vagyonkezelői jog


18. §


  1. [25] Az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében az önkormányzat a közfeladatot az Nvt. alapján átlátható jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek átadhatja, s a feladatátadáshoz szükséges, tulajdonában lévő törzsvagyonára és üzleti vagyonára az átvevőt megillető vagyonkezelői jogot létesíthet.


  1. [26] A vagyonkezelői jog alapításáról a Képviselő-testület esetenként dönt. A vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak felsorolását jelen rendelet 3. melléklete tartalmazza.


  1. Az önkormányzati vagyon vagyonkezelői jogának pályázat útján való átadása esetén a pályázat kiírásáról, valamint annak tartalmáról a Képviselő-testület dönt.


  1. A pályázati kiírásnak Áht. rendelkezésein túlmenően – tartalmaznia kell:
  1. az ellátandó önkormányzati feladat pontos meghatározását,
  2. a feladat ellátását szolgáló vagyonkezelésbe adandó vagyontárgyak adatait,
  3. a feladatellátás elvárt színvonalának meghatározását,
  4. a vagyonkezelési jog megszerzése fejében elvárt minimális ellenértéket,
  5. a vagyonkezelői jog időtartamát,
  6. egyéb lényeges kötelezettségeket, melynek előírása a vagyonkezelési szerződésben várható,
  7. a pályázat elbírálásnak szempontjait.


  1. A vagyonkezelő vagyonkezelői jogának gyakorlásáról évente beszámolni köteles a Képviselő-testületnek. A képviselő-testület ennek során értékeli az átvett feladat ellátásának színvonalát, hatékonyságát, a vagyonkezelésbe vett vagyon állapotát és a szerződésben rögzített egyéb kikötéseket.


  1. Vagyonkezelésbe adás esetén ennek tényét fel kell tüntetni az önkormányzati vagyon nyilvántartásában, és a vagyonkezelő adatszolgáltatása alapján át kell vezetni az értékben bekövetkezett változásokat.



19. §


  1. A vagyonkezelő az Áht.-ban foglaltakon felül köteles a rábízott vagyon
  1. biztosítására,
  2. közterheinek viselésére,
  3. jó gazda módjára történő megőrzésére,
  4. az általában elvárható gondosságú gazdálkodás szabályai szerinti használatra és gyarapításra,
  5. fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatosan feladatok ellátására,
  6. az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésére.


  1. A vagyonkezelési szerződés megkötése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


  1. [27] A vagyonkezelési szerződés kötelező tartalmi elemeit az Nvt. és a Mötv. vagyonkezelésre vonatkozó szabályai, az önkormányzati közfeladatot szabályozó külön törvény és jelen rendelet határozza meg. A vagyonkezelési szerződésnek a törvényben felsoroltakon kívül tartalmaznia kell a vagyonkezelő tevékenységének ellenőrzésére vonatkozó részletes rendelkezéseket.


  1. A vagyonkezelőt a vagyonkataszter hiteles vezetése érdekében adatszolgáltatási kötelezettség terheli az Önkormányzat felé.


  1. A vagyonkezelő, a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt haladéktalanul köteles tájékoztatni az önkormányzatot:
    1. ha ellene csőd- vagy felszámolási eljárás, helyi önkormányzatnál adósságrendezési eljárás indult,
    2. ha végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre került sor,
    3. ha 3 hónapnál régebbi köztartozása van, és annak megfizetésére nem kapott halasztást,
    4. mindazokról a változásokról, amelyekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget jogszabály, vagy a vagyonkezelési szerződés előírja.


  1. A vagyonkezelési szerződés hatálya alá tartozó vagyontárgyak körének megváltoztatása esetén a vagyonkezelő a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül köteles kezdeményezni a szerződés módosítását.



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgy ellenőrzése


20. §


  1. A vagyonkezelés ellenőrzését az Áht.-ban foglaltak figyelembe vételével a képviselő-testület a Pénzügyi Ellenőrző – Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság útján a polgármesteri hivatal közreműködésével látja el.


  1. A tulajdonosi ellenőrzés célja az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás vizsgálata, ennek keretében különösen: az önkormányzati vagyonnyilvántartás hitelességének, teljességének és helyességének biztosítása, továbbá a jogszerűtlen, szerződésellenes, vagy a tulajdonos érdekeit sértő, illetve az Önkormányzatot hátrányosan érintő vagyongazdálkodási intézkedések feltárása és a jogszerű állapot helyreállítása.


  1. Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés keretében jogosultak:
  1. az önkormányzati tulajdonba tartozó, vagyonkezelő vagyonkezelésben álló ingatlan területére belépni,
  2. az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó minden közérdekből nyilvános adat, valamint – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra, a vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatásának és okirat bemutatásának kérésére,
  3. az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjétől írásban vagy szóban felvilágosítást, információt kérni.


  1. Az ellenőrzést végző személyek a tulajdonosi ellenőrzés során kötelesek:
  1. jogaikat úgy gyakorolni, hogy az ellenőrzött vagyonkezelő tevékenységét és rendeltetésszerű működését a lehető legkisebb mértékben zavarja,
  2. tevékenységüknek megkezdéséről az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjét az ellenőrzés megkezdése előtt legalább 15 nappal tájékoztatni,
  3. megállapításaikat tárgyszerűen, a valóságnak megfelelően ellenőrzési jelentésbe foglalni és a jelentéstervezetet, valamint a végleges jelentést az ellenőrzött vagyonkezelő vezetőjének 30 napon belül megküldeni.


  1. Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője jogosult:
  1. az ellenőrzési cselekménynél jelen lenni,
  2. az ellenőrzés megállapításait megismerni, a jelentéstervezetre észrevételt tenni.
    1. Az ellenőrzött vagyonkezelő, illetve képviselője köteles:
    2. az ellenőrzés végrehajtását elősegíteni, abban együttműködni,
  1. az ellenőrzést végző részére szóban vagy írásban a kért tájékoztatást, felvilágosítást, nyilatkozatot megadni, a dokumentációba a betekintést biztosítani,
  2. az ellenőrzést végző kérésére a rendelkezésre bocsátott dokumentáció (iratok, okmányok, adatok) teljességéről nyilatkozni,
  3. az ellenőrzés zavartalan elvégzéséhez szükséges egyéb feltételeket megteremteni,
  4. az ellenőrzés megállapításai, javaslatai alapján tett intézkedéseiről az Önkormányzatot 30 napon belül tájékoztatni.


Az önkormányzat által nyújtott támogatások

21. §


  1. Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete kamatmentes kölcsön formájában, munkahelyteremtő és munkahely megtartó beruházások támogatása céljából támogatási alapot hoz létre, minden évben a költségvetési rendeletben elfogadott keretösszeg erejéig.


  1. A támogatási alap felhasználására és kezelésére az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998.(XII.30.) sz. Korm. rendelet, továbbá az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004.(IV.19.) sz. Korm. rendelet szabályait kell alkalmazni.


  1. A rendelet alapján nyújtott támogatások elengedett, a referencia-kamatláb és a leszámítolási kamatláb megállapítási módjának módosításáról szóló 2008. január 19-i bizottsági közlemény (2008/C 14/02) alapján számított piaci kamata csekély összegű támogatásnak minősül, amelyet kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15.-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006. 12. 28. – (a továbbiakban 1998/2006/EK bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.


  1. Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet alapján de minimis támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára az alábbi kivételekkel:
    1. halászati és akvakultúra ágazat vállalkozásai;
    2. az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez kapcsolódó tevékenységet végző vállalkozások;
    3. az EK Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek feldolgozásával vagy marketingjével kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások, amennyiben:

1. a támogatás összege a piacon beszerzett vagy forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre,

2. vagy az elsődleges termelőknek való teljes vagy részleges továbbítástól függ;

  1. exporttal kapcsolatos tevékenységek támogatása, nevezetesen az exportált mennyiséggel, az értékesítési hálózat kialakításával és működtetésével, illetve az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokkal közvetlenül kapcsolatos támogatások;
  2. az import áruk helyett hazai áru használatától függő támogatás;
  3.  a széntermeléshez kapcsolódó iparág (szén: az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága által a szén tekintetében megállapított nemzetközi kodifikációs rendszer értelmében kiváló minőségű, közepes minőségű és gyenge minőségű A és B csoportba sorolt szén) vállalkozásai;
  4. szállítóeszköz megvásárlására a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő vállalkozások esetében;
  5. nehéz helyzetben lévő vállalatok részére.


  1. Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma – három pénzügyi év vonatkozásában – nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget.


  1. A több részletben fizetendő támogatást az odaítélése időpontjában érvényes értékére kell diszkontálni. A diszkontálás céljára és a bruttó támogatástartalom kiszámításához az odaítélése idején érvényes referencia rátát kell alkalmazni.


  1. Minden egyes új csekély összegű (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.


  1. A csekély összegű (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a támogatási intenzitás csoportmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott mértékét.


  1. A támogatást nyújtó köteles írásban tájékoztatni a kedvezményezettet, arról, hogy de minimis támogatásban részesül. A tájékoztatásnak kifejezetten utalnia kell a 1998/2006/EK bizottsági rendeletre - hivatkozva annak pontos címére és az Európai Közösség Hivatalos Lapjában való kihirdetésére - valamint meg kell határoznia a támogatás pontos összegét támogatástartalomban kifejezve.


22. §


  1. A támogatás odaítélését megelőzően az érintett vállalkozás írásos vagy elektronikus formában készített nyilatkozatot köteles eljuttatni a polgármester részére, a vállalkozás által a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatásról.


  1. A támogatási alapra az évenként meghatározott feltételek alapján nyújthatók be pályázatok.


  1. A támogatási programnak tartalmaznia kell:
  1. a támogatást nyújtó szervezet megnevezését,
  2. a támogatás formáját,
  3. a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve,
  4. a támogatás maximális mértékét a támogatási intenzitás, illetve a támogatási tartalom maximális mértékében vagy összegében kifejezve több forrásból igényelt támogatás esetén,
  5. kedvezményezettek körét,
  6. a saját forrás mértékét,
  7. az elszámolható költségek körét,
  8. az egyedi támogatás, illetőleg a támogatási program hatályát,
  9. a programból történő támogatás nyújtást kizáró feltételeket,
  10. az egyedi támogatást, a támogatás program, illetve az az alapján megkötött támogatási szerződés megsértésének szankcióit,
  11. az irányadó közösségi jog által előírt egyéb információkat.


  1. A támogatási program kialakítása során figyelemmel kell lenni a diszkrimináció tilalmának elvére - magyar vagy helyi vállalkozó előnyben részesítése nem
    lehetséges -, nem lehet különbséget tenni a természetes és jogi személyek között, illetve figyelembe kell venni a szolgáltatások szabad áramlásának elvét, a versenytárgyalásra vonatkozószabályokat, valamint a Bizottság 97/C 209/03. sz. közleményében foglaltakat.


  1. Minden támogatási tervezetet – a jogszabálytervezetet is – előzetesen be kell jelenteni a nemzeti fejlesztési miniszternek.


III. fejezet


Záró rendelkezések

23. §


  1. Ez a rendelet 2011. április 4-én lép hatályba.


  1. A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól.


24. §


E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.









1.melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[28]


Törzsvagyon

1. Forgalomképtelen vagyontárgyak

Sorsz.

Település

Helyr.szám

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

tul(m2)

Kód

1.

Dévaványa

1



Közpark

Hősök tere

3611

100

3611

1

2.

Dévaványa

17



Móricz Zsigmond Utca


5462

100

5462

1

3.

Dévaványa

38



Közút


1357

100

1357

1

4.

Dévaványa

39



Árpád Utca


0

0

0

1

5.

Dévaványa

40



Közút


3148

100

3148

1

6.

Dévaványa

41



Körösladányi Út


0

0

0

1

7.

Dévaványa

56



Kórház Utca


1360

100

1360

1

8.

Dévaványa

75



Csokonai U.


1866

100

1866

1

9.

Dévaványa

94



Erkel F. U.


4670

100

4670

1

10.

Dévaványa

110



Báthory U.


6321

100

6321

1

11.

Dévaványa

128



Közút


1602

100

1602

1

12.

Dévaványa

129



Közút


5021

100

5021

1

13.

Dévaványa

138



Akácfa U.


2453

100

2453

1

14.

Dévaványa

154



Szántó Kovács J. U


2305

100

2305

1

15.

Dévaványa

171



Csokonai U.


2085

100

2085

1

16.

Dévaványa

182



Csokonai U.


287

100

287

1

17.

Dévaványa

195



Madách U.


10824

100

10824

1

18.

Dévaványa

208



Móricz Zs. Utca (Zug)


0

0

0

1

19.

Dévaványa

230



Erkel F. U.


2961

100

2961

1

20.

Dévaványa

254



Hold U.


2860

100

2860

1

21.

Dévaványa

275



Közút


1020

100

1020

1

22.

Dévaványa

278



Mikszáth U.


16334

100

16334

1

23.

Dévaványa

279



Kert U.


6138

100

6138

1

24.

Dévaványa

300



Zöldfa U.


3170

100

3170

1

25.

Dévaványa

314



Nap U.


2058

100

2058

1

26.

Dévaványa

339



Hold U.


4249

100

4249

1

27.

Dévaványa

356



Nap U.


1449

100

1449

1

28.

Dévaványa

370



Köleshalmi U.


11425

100

11425

1

29.

Dévaványa

384



Árpád U.


766

100

766

1

30.

Dévaványa

404



Jéggyár U.


1865

100

1865

1

31.

Dévaványa

410



Autóbusz Állomás, Közpark

Árpád út

6438

100

6438

1

32.

Dévaványa

452



Ságvári U.


5572

100

5572

1

33.

Dévaványa

453



Jéggyár U.


11644

100

11644

1

34.

Dévaványa

455



Széles U.


3672

100

3672

1

35.

Dévaványa

467



Radnóti U.


489

100

489

1

36.

Dévaványa

479



Köleshalmi U.


345

100

345

1

37.

Dévaványa

486



Köleshalmi U.


245

100

245

1

38.

Dévaványa

496



Radnóti U.


3328

100

3328

1

39.

Dévaványa

527



Borona U.


2994

100

2994

1

40.

Dévaványa

528



Eke U.


5296

100

5296

1

41.

Dévaványa

537



Borona U.


299

100

299

1

42.

Dévaványa

557



Szondy U.


313

100

313

1

43.

Dévaványa

561



Szondy U.


2050

100

2050

1

44.

Dévaványa

562



Borona U.


5156

100

5156

1

45.

Dévaványa

570



Mikszáth U.


401

100

401

1

46.

Dévaványa

576

 /

2

Csatorna

MIKSZÁTH U.

612

100

612

1

47.

Dévaványa

593

 /

4

Csatorna

MIKSZÁTH U.

3988

100

3988

1

48.

Dévaványa

618



Jéggyár U.


4439

100

4439

1

49.

Dévaványa

619



Mátyás U.


1909

100

1909

1

50.

Dévaványa

629



Telek U.


1143

100

1143

1

51.

Dévaványa

647



Ságvári U.


775

100

775

1

52.

Dévaványa

672



Rákóczi U.


5929

100

5929

1

53.

Dévaványa

698



Mocsár

MÁTYÁS U.

8510

100

8510

1

54.

Dévaványa

699



Sport U.


5609

100

5609

1

55.

Dévaványa

700



Mocsár (Túréri Tó)

MÁTYÁS U.

4886

100

4886

1

56.

Dévaványa

701



Mocsár (Túréri Tó)

MÁTYÁS U.

29722

100

29722

1

57.

Dévaványa

701



Közút


8236

100

8236

1

58.

Dévaványa

704



Mátyás U.


5005

100

5005

1

59.

Dévaványa

705



Mátyás U.


1338

100

1338

1

60.

Dévaványa

707



Közút


1075

100

1075

1

61.

Dévaványa

709



Beépítetlen Terület (Gyepmesteri Telep)


16474

100

16474

1

62.

Dévaványa

711



Mocsár

GYOMAI ÚT

20737

100

20737

1

63.

Dévaványa

712



Közút


743

100

743

1

64.

Dévaványa

727



Konrád U.


942

100

942

1

65.

Dévaványa

735



Kert, Árok

GYOMAI ÚT

5717

100

5717

1

66.

Dévaványa

746

 /

2

Konrád U.


0

0

0

1

67.

Dévaványa

764

 /

11

Út


710

100

710

1

68.

Dévaványa

768



Mezöturi U.


6658

100

6658

1

69.

Dévaványa

774



Közút


136

100

136

1

70.

Dévaványa

803



Gyözelem U.


3501

100

3501

1

71.

Dévaványa

814



Alkotmány U.


5829

100

5829

1

72.

Dévaványa

815



Anyaggödör


3068

100

3068

1

73.

Dévaványa

816



Közút


958

100

958

1

74.

Dévaványa

825



Alkotmány U.


2634

100

2634

1

75.

Dévaványa

842



Felszabadulás U.


2643

100

2643

1

76.

Dévaványa

870



Viharsarok U.


3826

100

3826

1

77.

Dévaványa

886



Barcéi U.


9982

100

9982

1

78.

Dévaványa

887



Közút


4381

100

4381

1

79.

Dévaványa

889



Mezöturi U.


4030

100

4030

1

80.

Dévaványa

897

 /

4

Út


2330

100

2330

1

81.

Dévaványa

898



Temető (Róm.Kat.)

MEZŐTURI UT

13182

100

13182

1

82.

Dévaványa

903



Közút


325

100

325

1

83.

Dévaványa

905



Közút


212

100

212

1

84.

Dévaványa

906



Közpark

DEÁK F. U.

6493

100

6493

1

85.

Dévaványa

909



Sport U.


315

100

315

1

86.

Dévaványa

914



Sport U.


146

100

146

1

87.

Dévaványa

918



Sport U.


1491

100

1491

1

88.

Dévaványa

919

 /

1

Sport Utca


0

0

0

1

89.

Dévaványa

920



Közpark

Sport u.

4173

100

4173

1

90.

Dévaványa

921



Könyves K. U.


3703

100

3703

1

91.

Dévaványa

938



Viharsarok U.


4541

100

4541

1

92.

Dévaványa

955



Felszabadulás U.


4518

100

4518

1

93.

Dévaványa

977

 /

1

Könyves K. U.


2941

100

2941

1

94.

Dévaványa

977

 /

2

Könyves K. U.


3604

100

3604

1

95.

Dévaványa

978



Jókai U.


4492

100

4492

1

96.

Dévaványa

1060



Köztársaság U.


10326

100

10326

1

97.

Dévaványa

1094



Felszabadulás U.


1558

100

1558

1

98.

Dévaványa

1121



Jókai U.


1538

100

1538

1

99.

Dévaványa

1130



Béke U.


10756

100

10756

1

100.

Dévaványa

1159



Felszabadulás U.


1560

100

1560

1

101.

Dévaványa

1186



Jókai U.


1555

100

1555

1

102.

Dévaványa

1193



Szabadság U.


9538

100

9538

1

103.

Dévaványa

1224



Kisújszállási U.


924

100

924

1

104.

Dévaványa

1225



Kisújszállási Út


0

0

0

1

105.

Dévaványa

1228



Közút


8228

100

8228

1

106.

Dévaványa

1240

 /

5

Közút


305

100

305

1

107.

Dévaványa

1247



Damjanich U.


5814

100

5814

1

108.

Dévaványa

1279



Ady E. U.


1453

100

1453

1

109.

Dévaványa

1295



Táncsics U.


10324

100

10324

1

110.

Dévaványa

1317



Ady E. U.


1409

100

1409

1

111.

Dévaványa

1355



Dózsa Gy. U.


10174

100

10174

1

112.

Dévaványa

1416



Petőfi U.


9177

100

9177

1

113.

Dévaványa

1465



Ravatalozó És Köztemető

SZEGHALMI ÚT

13158

100

13158

1

114.

Dévaványa

1466



Köztemető

SZEGHALMI ÚT

64427

100

64427

1

115.

Dévaványa

1467



Közút


2738

100

2738

1

116.

Dévaványa

1468



Szeghalmi U.


60637

100

60637

1

117.

Dévaványa

1469



Közpark

KISUJSZÁLLÁSI UT

2262

100

2262

1

118.

Dévaványa

1483



Rákóczi U.


1609

100

1609

1

119.

Dévaványa

1498



Kossuth U.


1907

100

1907

1

120.

Dévaványa

1564



Kinizsi U.


8282

100

8282

1

121.

Dévaványa

1593



Rákóczi U.


10885

100

10885

1

122.

Dévaványa

1629



Zrinyi M U.


3089

100

3089

1

123.

Dévaványa

1645



Hunyadi U.


2491

100

2491

1

124.

Dévaványa

1684



Szegfü U.


1993

100

1993

1

125.

Dévaványa

1711



Zrinyi M U.


2184

100

2184

1

126.

Dévaványa

1750



Hunyadi U.


5907

100

5907

1

127.

Dévaványa

1751



Asztalos S. U.


1655

100

1655

1

128.

Dévaványa

1767



Kossuth U.


15698

100

15698

1

129.

Dévaványa

1768



Árpád U.


4055

100

4055

1

130.

Dévaványa

1769



Árpád Utca


0

0

0

1

131.

Dévaványa

1770



Árpád U.


1272

100

1272

1

132.

Dévaványa

1806



Arany J. U.


5893

100

5893

1

133.

Dévaványa

1834



Piac Tér, Víztorony

Bethlen Gábor u. 4

3970

100

3970

1

134.

Dévaványa

1839



Bethlen Gábor U.


4554

100

4554

1

135.

Dévaványa

1868



Kölcsey F. U.


2489

100

2489

1

136.

Dévaványa

1890



Vörösmarty M. U.


4895

100

4895

1

137.

Dévaványa

1891



Árpád Utca


0

0

0

1

138.

Dévaványa

1892



Közpark

HŐSÖK TERE

8068

100

8068

1

139.

Dévaványa

1893



Emlékmű, Sz. Kat. Temető

SZÉCHENYI U.

523

100

523

1

140.

Dévaványa

1895



Gyöngy U.


1364

100

1364

1

141.

Dévaványa

1897



Gyöngy U.


176

100

176

1

142.

Dévaványa

1898



Felszabadulás U.


450

100

450

1

143.

Dévaványa

1899



Bem J. U.


4832

100

4832

1

144.

Dévaványa

1924



Kisfaludy U.


2635

100

2635

1

145.

Dévaványa

1939



Hunyadi U.


15771

100

15771

1

146.

Dévaványa

1983



Május 1. U.


6762

100

6762

1

147.

Dévaványa

2016



Zrinyi M U.


574

100

574

1

148.

Dévaványa

2019



Zrinyi M U.


608

100

608

1

149.

Dévaványa

2026



Zrinyi M U.


543

100

543

1

150.

Dévaványa

2031



Zrinyi M U.


25164

100

25164

1

151.

Dévaványa

2032



Zrinyi M U.


2300

100

2300

1

152.

Dévaványa

2085



Klapka Gy. U.


1892

100

1892

1

153.

Dévaványa

2086



Klapka Gy. U.


3132

100

3132

1

154.

Dévaványa

2106



Hunyadi U.


476

100

476

1

155.

Dévaványa

2111



Hunyadi U.


627

100

627

1

156.

Dévaványa

2143



Vajda J. U.


3796

100

3796

1

157.

Dévaványa

2174



Tompa M. U.


1588

100

1588

1

158.

Dévaványa

2179



Eötvös Utca


0

0

0

1

159.

Dévaványa

2200



Deák F. U.


155

100

155

1

160.

Dévaványa

2281



Klapka Gy. U.


1429

100

1429

1

161.

Dévaványa

2293



Köztemető


24560

100

24560

1

162.

Dévaványa

2294



Homokbánya U.


2725

100

2725

1

163.

Dévaványa

2313

 /

2

Közpark

SZEDERKERT U.

105

100

105

1

164.

Dévaványa

2317



Szederkert U.


4971

100

4971

1

165.

Dévaványa

2350



Bocskai U.


5125

100

5125

1

166.

Dévaványa

2377



Kert Zug

EÖTVÖS U.

100

100

100

1

167.

Dévaványa

2386

 /

3

Közút

KÖZÚT

2400

100

2400

1

168.

Dévaványa

2392



Közút


513

100

513

1

169.

Dévaványa

2441

 /

1

Közterület


741

100

741

1

170.

Dévaványa

2449



Közút


2397

100

2397

1

171.

Dévaványa

2493



Árok


716

100

716

1

172.

Dévaványa

2494



Árok


2443

100

2443

1

173.

Dévaványa

2495



Közút


3655

100

3655

1

174.

Dévaványa

2496



Köztemetö (Szántó)


63033

100

63033

1

175.

Dévaványa

2502



Eötvös Utca

EÖTVÖS U.

0

0

0

1

176.

Dévaványa

2519



Közút


7812

100

7812

1

177.

Dévaványa

2539



Árok


1271

100

1271

1

178.

Dévaványa

2586



Közút


870

100

870

1

179.

Dévaványa

2598



Árok


331

100

331

1

180.

Dévaványa

2599



Vásárszél U.


11563

100

11563

1

181.

Dévaványa

2600



Vásárszél U.


9688

100

9688

1

182.

Dévaványa

2631



Bartók B. U.


4944

100

4944

1

183.

Dévaványa

2662



Kodály Z. U.


4998

100

4998

1

184.

Dévaványa

2663

 /

30

Közút


738

100

738

1

185.

Dévaványa

2663

 /

51

Közút

NéVTELEN

5007

100

5007

1

186.

Dévaványa

2663

 /

64

Köztér 

VÁSÁRSZÉL UT

3290

100

3290

1

187.

Dévaványa

2687



Bathyány U.


1464

100

1464

1

188.

Dévaványa

2707



Deák F. U.


41311

100

41311

1

189.

Dévaványa

2733



Bathyány U.


1451

100

1451

1

190.

Dévaványa

2796



Bathyány U.


2333

100

2333

1

191.

Dévaványa

2827



Hunyadi U.


7961

100

7961

1

192.

Dévaványa

2844



Sarló U.


5857

100

5857

1

193.

Dévaványa

2869



Nyil U.


220

100

220

1

194.

Dévaványa

2874



Nyil U.


189

100

189

1

195.

Dévaványa

2892



Kullich Gy. U.


4405

100

4405

1

196.

Dévaványa

2899



Sarló U.


702

100

702

1

197.

Dévaványa

2911



Széchenyi U. Zug


303

100

303

1

198.

Dévaványa

2924



Dobó I. U.


2699

100

2699

1

199.

Dévaványa

2956



Eötvös U. Zug


283

100

283

1

200.

Dévaványa

2978



Tompa M. U.


3777

100

3777

1

201.

Dévaványa

2993



Hunyadi U.


473

100

473

1

202.

Dévaványa

3000



Kisfaludy U.


1350

100

1350

1

203.

Dévaványa

3019



Széchenyi Utca


0

0

0

1

204.

Dévaványa

3020



Nyil U.


5497

100

5497

1

205.

Dévaványa

3038

/

6

Nyíl U.


277

100

277

1

206.

Dévaványa

3053



Bánomkert U.


799

100

799

1

207.

Dévaványa

3064



Darab U.


2058

100

2058

1

208.

Dévaványa

3074



Bánomkert U.


32544

100

32544

1

209.

Dévaványa

3116



Közút


865

100

865

1

210.

Dévaványa

3117

 /

2

Árok


565

100

565

1

211.

Dévaványa

3179



Árok


4191

100

4191

1

212.

Dévaványa

3181



Közút


2316

100

2316

1

213.

Dévaványa

3209



Anyaggödör

VÁGÁSSZÉL U.

15546

100

15546

1

214.

Dévaványa

3211



Közút


1581

100

1581

1

215.

Dévaványa

3212



Vágásszél U.


8450

100

8450

1

216.

Dévaványa

3213



Közút


2498

100

2498

1

217.

Dévaványa

3215

 /

1

Közpark (Szikes Tó


26213

100

26213

1

218.

Dévaványa

3216



Anyaggödör        


138465

100

138465

1

219.

Dévaványa

3226



Anyaggödör


36762

100

36762

1

220.

Dévaványa

3269



József A. U.


1691

100

1691

1

221.

Dévaványa

3283



Körösladányi U. Zug


598

100

598

1

222.

Dévaványa

3303



Szérüskert


568

100

568

1

223.

Dévaványa

3307

 /

1

Játszótér


500

100

500

1

224.

Dévaványa

3307

 /

2

Szérüskert U


25309

100

25309

1

225.

Dévaványa

3322



Hajnal U.


357

100

357

1

226.

Dévaványa

3324



Hajnal U.


239

100

239

1

227.

Dévaványa

3351



Szérüskert


1629

100

1629

1

228.

Dévaványa

3362



Levél


1961

100

1961

1

229.

Dévaványa

3366



Szérüskert


816

100

816

1

230.

Dévaványa

3386



József A. U.


420

100

420

1

231.

Dévaványa

3391



József A. U.


6896

100

6896

1

232.

Dévaványa

3406



Árok


862

100

862

1

233.

Dévaványa

3421



Bajcsy-Zsilinszky U.


3257

100

3257

1

234.

Dévaványa

3439



Kigyó U.


5361

100

5361

1

235.

Dévaványa

3450



Kigyó U.


660

100

660

1

236.

Dévaványa

3461



Szérüskert


249

100

249

1

237.

Dévaványa

3479



Árok


367

100

367

1

238.

Dévaványa

3480



Árok


753

100

753

1

239.

Dévaványa

3481



Hámán Kató U.


884

100

884

1

240.

Dévaványa

3501



Hámán Kató U.


5964

100

5964

1

241.

Dévaványa

3515



Hámán Kató U.


562

100

562

1

242.

Dévaványa

3520



Hámán Kató U.


818

100

818

1

243.

Dévaványa

3532



Hámán Kató U.


253

100

253

1

244.

Dévaványa

3553



Hajnal U.


652

100

652

1

245.

Dévaványa

3564



Hajnal U.


352

100

352

1

246.

Dévaványa

3571



Hajnal U.


11672

100

11672

1

247.

Dévaványa

3607



Sirály U.


340

100

340

1

248.

Dévaványa

3622



Sirály U.


7790

100

7790

1

249.

Dévaványa

3659



Hajós U.


17157

100

17157

1

250.

Dévaványa

3660



Sirály U.


5623

100

5623

1

251.

Dévaványa

3673



Hajós U.


1113

100

1113

1

252.

Dévaványa

3694



Villa U.


1318

100

1318

1

253.

Dévaványa

3724



Tövis U.


2404

100

2404

1

254.

Dévaványa

3755



Kör U.


362

100

362

1

255.

Dévaványa

3774



Kör U.


5653

100

5653

1

256.

Dévaványa

3804



Böjtös U.


1641

100

1641

1

257.

Dévaványa

3819



Sirály U.


342

100

342

1

258.

Dévaványa

3846



Sas U.


2036

100

2036

1

259.

Dévaványa

3857



Rövid U.


2481

100

2481

1

260.

Dévaványa

4160

 /

2

Csatorna Zártkert


4878

100

4878

1

261.

Dévaványa

4331



Közút


3448

100

3448

1

262.

Dévaványa

4337

 /

2

Csatorna


9995

100

9995

1

263.

Dévaványa

4353



Árok


8372

100

8372

1

264.

Dévaványa

4400



Közút


2536

100

2536

1

265.

Dévaványa

4500



Közút


2457

100

2457

1

266.

Dévaványa

4606



Közút


2460

100

2460

1

267.

Dévaványa

4724



Közút


2633

100

2633

1

268.

Dévaványa

4815



Közút


2230

100

2230

1

269.

Dévaványa

4863



Árok


1662

100

1662

1

270.

Dévaványa

4875



Közút


3055

100

3055

1

271.

Dévaványa

4942



Közút


1158

100

1158

1

272.

Dévaványa

5087



Közút


514

100

514

1

273.

Dévaványa

5121



Közút


665

100

665

1

274.

Dévaványa

5220



Árok


3234

100

3234

1

275.

Dévaványa

5221



Közút


4154

100

4154

1

276.

Dévaványa

04

 /

3

Út

Külterület

148

100

148

1

277.

Dévaványa

05



Út

Külterület

1625

100

1625

1

278.

Dévaványa

011



Út

Külterület

16827

100

16827

1

279.

Dévaványa

014



Út

Külterület

1582

100

1582

1

280.

Dévaványa

015

 /

27

Út

Külterület

5206

100

5206

1

281.

Dévaványa

017

 /

2

Út

Külterület

13589

100

13589

1

282.

Dévaványa

017

 /

1

Út

Külterület

7338

100

7338

1

283.

Dévaványa

018

 /

15

Árok

Külterület

1643

100

1643

1

284.

Dévaványa

018

 /

22

Út

Külterület

2869

100

2869

1

285.

Dévaványa

019



Csatorna

Külterület

5214

100

5214

1

286.

Dévaványa

021

 /

31

Út

Külterület

5549

100

5549

1

287.

Dévaványa

023



Csatorna

Külterület

7795

100

7795

1

288.

Dévaványa

026

 /

3

Út

Külterület

3585

100

3585

1

289.

Dévaványa

027



Út

Külterület

17428

100

17428

1

290.

Dévaványa

029

 /

88

Út

Külterület

9774

100

9774

1

291.

Dévaványa

029

 /

121

Út

Külterület

3914

100

3914

1

292.

Dévaványa

029

 /

56

Út

Külterület

2678

100

2678

1

293.

Dévaványa

031



Csatorna

Külterület

5743

100

5743

1

294.

Dévaványa

034



Út

Külterület

10727

100

10727

1

295.

Dévaványa

036



Csatorna

Külterület

1699

100

1699

1

296.

Dévaványa

038

 /

3

Út

Külterület

5600

100

5600

1

297.

Dévaványa

038

 /

42

Út

Külterület

8917

100

8917

1

298.

Dévaványa

041



Csatorna

Külterület

5732

100

5732

1

299.

Dévaványa

043

 /

1

Út

Külterület

13350

100

13350

1

300.

Dévaványa

043

 /

2

Út

Külterület

334

100

334

1

301.

Dévaványa

046

 /

16

Út

Külterület

3618

100

3618

1

302.

Dévaványa

046

 /

23

Út

Külterület

1801

100

1801

1

303.

Dévaványa

0216



Út

Külterület

17849

100

17849

1

304.

Dévaványa

0217



Árok

Külterület

15774

100

15774

1

305.

Dévaványa

0223



Árok

Külterület

8275

100

8275

1

306.

Dévaványa

0225



Árok

Külterület

3534

100

3534

1

307.

Dévaványa

0227



Csatorna

Külterület

4231

100

4231

1

308.

Dévaványa

0229

 /

1

Út

Külterület

5048

100

5048

1

309.

Dévaványa

0230



Út, Árok

Külterület

18111

100

18111

1

310.

Dévaványa

0234

 /

18

Csatorna

Külterület

4601

100

4601

1

311.

Dévaványa

0234

 /

6

Csatorna

Külterület

8573

100

8573

1

312.

Dévaványa

0236



Közút

Külterület

5955

100

5955

1

313.

Dévaványa

0237

 /

1

Út, Árok

Külterület

20489

100

20489

1

314.

Dévaványa

0239

 /

1

Csatorna

Külterület

8330

100

8330

1

315.

Dévaványa

0239

 /

2

Csatorna

Külterület

5096

100

5096

1

316.

Dévaványa

0240

 /

2

Csatorna

Külterület

6225

100

6225

1

317.

Dévaványa

0240

 /

3

Út, Árok

Külterület

23871

100

23871

1

318.

Dévaványa

0241

 /

20

Út

Külterület

5301

100

5301

1

319.

Dévaványa

0241

 /

4

Út

Külterület

5421

100

5421

1

320.

Dévaványa

0242

 /

1

Út

Külterület

15130

100

15130

1

321.

Dévaványa

0246

 /

21

Út

Külterület

10229

100

10229

1

322.

Dévaványa

0246

 /

36

Út

Külterület

4286

100

4286

1

323.

Dévaványa

0252



Árok

Külterület

1305

100

1305

1

324.

Dévaványa

0254



Út

Külterület

2678

100

2678

1

325.

Dévaványa

0257

 /

4

Út

Külterület

2177

100

2177

1

326.

Dévaványa

0259

 /

4

Út

Külterület

2310

100

2310

1

327.

Dévaványa

0264



Út, Árok

Külterület

1890

100

1890

1

328.

Dévaványa

0266

 /

2

Út

Külterület

7604

100

7604

1

329.

Dévaványa

0267



Árok

Külterület

1147

100

1147

1

330.

Dévaványa

0269



Út, Árok

Külterület

5024

100

5024

1

331.

Dévaványa

0271

 /

13

Út

Külterület

1119

100

1119

1

332.

Dévaványa

0271

 /

8

Út

Külterület

965

100

965

1

333.

Dévaványa

0272



Árok, Töltés

Külterület

5905

100

5905

1

334.

Dévaványa

0276



Út, Árok

Külterület

7242

100

7242

1

335.

Dévaványa

0277

 /

20

Út

Külterület

11818

100

11818

1

336.

Dévaványa

0278



Árok

Külterület

18111

100

18111

1

337.

Dévaványa

0279

 /

15

Út

Külterület

5512

100

5512

1

338.

Dévaványa

0279

 /

2

Csatorna

Külterület

4245

100

4245

1

339.

Dévaványa

0279

 /

28

Út

Külterület

2983

100

2983

1

340.

Dévaványa

0280



Út, Árok

Külterület

19876

100

19876

1

341.

Dévaványa

0282



Árok

Külterület

2358

100

2358

1

342.

Dévaványa

0283

 /

3

Út

Külterület

138

100

138

1

343.

Dévaványa

0284

 /

2

Árok

Külterület

1640

100

1640

1

344.

Dévaványa

0285

 /

2

Út

Külterület

1895

100

1895

1

345.

Dévaványa

0286



Saját Használatú Út

Külterület

6203

100

6203

1

346.

Dévaványa

0289



Árok

Külterület

1429

100

1429

1

347.

Dévaványa

0292



Árok, Út

Külterület

8034

100

8034

1

348.

Dévaványa

0295

 /

9

Út

Külterület

8105

100

8105

1

349.

Dévaványa

0298



Saját Használatú Út

Külterület

16602

100

16602

1

350.

Dévaványa

0302

 /

29

Út

Külterület

5826

100

5826

1

351.

Dévaványa

0302

 /

3

Út

Külterület

5776

100

5776

1

352.

Dévaványa

0302

 /

30

Út

Külterület

9358

100

9358

1

353.

Dévaványa

0475

 /

3

Út

Külterület

10179

100

10179

1

354.

Dévaványa

0478



Árok

Külterület

7578

100

7578

1

355.

Dévaványa

0479

 /

10

Út

Külterület

4624

100

4624

1

356.

Dévaványa

0483

 /

2

Saját Használatú Út

Külterület

7958

100

7958

1

357.

Dévaványa

0491



Árok

Külterület

4179

100

4179

1

358.

Dévaványa

0493



Árok

Külterület

4319

100

4319

1

359.

Dévaványa

0498

 /

11

Út

Külterület

4648

100

4648

1

360.

Dévaványa

0500



Árok

Külterület

8401

100

8401

1

361.

Dévaványa

0508



Út

Külterület

10303

100

10303

1

362.

Dévaványa

0514



Árok

Külterület

11187

100

11187

1

363.

Dévaványa

0518



Kc-60.616 Belvízátemelő Szivattyú

Külterület

0

0

0

1

364.

Dévaványa

0519



Út

Külterület

2668

100

2668

1

365.

Dévaványa

0520



Út

Külterület

16915

100

16915

1

366.

Dévaványa

0522

 /

2

Árok

Külterület

653

100

653

1

367.

Dévaványa

0525



Út

Külterület

7261

100

7261

1

368.

Dévaványa

0530



Út

Külterület

19906

100

19906

1

369.

Dévaványa

0531

 /

1

Út

Külterület

4500

100

4500

1

370.

Dévaványa

0536



Út

Külterület

20163

100

20163

1

371.

Dévaványa

0537



Csatorna

Külterület

11684

100

11684

1

372.

Dévaványa

0543



Árok

Külterület

8382

100

8382

1

373.

Dévaványa

0546



Út, Árok

Külterület

8178

100

8178

1

374.

Dévaványa

0548



Árok

Külterület

363

100

363

1

375.

Dévaványa

0555

 /

3

Saját Használatú Út

Külterület

10469

100

10469

1

376.

Dévaványa

0720



Út

Külterület

12867

100

12867

1

377.

Dévaványa

0721

 /

2

Töltés, Csatorna

Külterület

8749

100

8749

1

378.

Dévaványa

0724



Csatorna

Külterület

15914

100

15914

1

379.

Dévaványa

0727

 /

12

Út

Külterület

903

100

903

1

380.

Dévaványa

0727

 /

21

Út

Külterület

9849

100

9849

1

381.

Dévaványa

0727

 /

23

Út

Külterület

6256

100

6256

1

382.

Dévaványa

0727

 /

65

Út

Külterület

9987

100

9987

1

383.

Dévaványa

0727

 /

7

Út

Külterület

2967

100

2967

1

384.

Dévaványa

0738



Út

Külterület

6997

100

6997

1

385.

Dévaványa

0741



Út

Külterület

4215

100

4215

1

386.

Dévaványa

0742



Árok

Külterület

3624

100

3624

1

387.

Dévaványa

0744



Út

Külterület

1940

100

1940

1

388.

Dévaványa

0746

 /

2

Út

Külterület

8618

100

8618

1

389.

Dévaványa

0751



Út (Szenyvíztisztító)

Külterület

7342

100

7342

1

390.

Dévaványa

0752

 /

2

Csatorna

Külterület

20790

100

20790

1

391.

Dévaványa

0752

 /

9

Út

Külterület

1818

100

1818

1

392.

Dévaványa

0757

 /

1

Út

Külterület

1983

100

1983

1

393.

Dévaványa

0757

 /

2

Csatorna

Külterület

1964

100

1964

1

394.

Dévaványa

0762

 /

1

Út

Külterület

3034

100

3034

1

395.

Dévaványa

0762

 /

2

Csatorna

Külterület

2080

100

2080

1

396.

Dévaványa

0767

 /

3

Út

Külterület

153

100

153

1

397.

Dévaványa

0767

 /

4

Út, Árok

Külterület

13900

100

13900

1

398.

Dévaványa

0772

 /

1

Út

Külterület

21661

100

21661

1

399.

Dévaványa

0772

 /

2

Út

Külterület

1923

100

1923

1

400.

Dévaványa

0774



Út

Külterület

9214

100

9214

1

401.

Dévaványa

0780



Út

Külterület

5805

100

5805

1

402.

Dévaványa

0782

 /

2

Árok, Töltés

Külterület

4794

100

4794

1

403.

Dévaványa

0785

 /

7

Út

Külterület

5626

100

526

1

404.

Dévaványa

0791



Árok

Külterület

8290

100

8290

1

405.

Dévaványa

0794



Árok

Külterület

1623

100

1623

1

406.

Dévaványa

0795



Árok

Külterület

10779

100

10779

1

407.

Dévaványa

0796

 /

6

Árok

Külterület

7089

100

7089

1

408.

Dévaványa

0796

 /

8

Árok

Külterület

2595

100

2595

1

409.

Dévaványa

0797



Árok

Külterület

6966

100

6966

1

410.

Dévaványa

0798



Árok

Külterület

3868

100

3868

1

411.

Dévaványa

0801



Árok

Külterület

1932

100

1932

1

412.

Dévaványa

0804



Út

Külterület

4215

100

4215

1

413.

Dévaványa

0806



Út

Külterület

5722

100

5722

1

414.

Dévaványa

0808



Árok

Külterület

986

100

986

1

415.

Dévaványa

0810



Út

Külterület

3774

100

3774

1

416.

Dévaványa

0812



Út, Árok

Külterület

12357

100

12357

1

417.

Dévaványa

0813

 /

26

Út

Külterület

7483

100

7483

1

418.

Dévaványa

0813

 /

27

Út

Külterület

4272

100

4272

1

419.

Dévaványa

0818

 /

1

Út

Külterület

6553

100

6553

1

420.

Dévaványa

0818

 /

17

Út

Külterület

5028

100

5028

1

421.

Dévaványa

0820



Árok

Külterület

1040

100

1040

1

422.

Dévaványa

0822



Árok

Külterület

3453

100

3453

1

423.

Dévaványa

0824



Út

Külterület

12725

100

12725

1

424.

Dévaványa

0827



Csatorna

Külterület

5971

100

5971

1

425.

Dévaványa

0828

 /

32

Csatorna

Külterület

1061

100

1061

1

426.

Dévaványa

0829



Út

Külterület

9709

100

9709

1

427.

Dévaványa

0830

 /

13

Út

Külterület

6301

100

6301

1

428.

Dévaványa

0831

 /

2

Csatorna

Külterület

1069

100

1069

1

429.

Dévaványa

0832

 /

1

Út

Külterület

12697

100

12697

1

430.

Dévaványa

0832

 /

3

Csatorna

Külterület

1044

100

1044

1

431.

Dévaványa

0836



Árok

Külterület

2445

100

2445

1

432.

Dévaványa

0838



Út

Külterület

3132

100

3132

1

433.

Dévaványa

0843

 /

3

Csatorna

Külterület

5545

100

5545

1

434.

Dévaványa

0844



Út

Külterület

6795

100

6795

1

435.

Dévaványa

0845

 /

2

Árok

Külterület

4548

100

4548

1

436.

Dévaványa

0845

 /

5

Út

Külterület

7517

100

7517

1

437.

Dévaványa

0848

 /

1

Út, Árok

Külterület

9388

100

9388

1

438.

Dévaványa

0851

 /

5

Út

Külterület

78222

100

78222

1

439.

Dévaványa

0852

 /

3

Út

Külterület

5244

100

5244

1

440.

Dévaványa

0859

 /

1

Árok

Külterület

2523

100

2523

1

441.

Dévaványa

0876



Út

Külterület

21918

100

21918

1

442.

Dévaványa

0878



Árok

Külterület

1767

100

1767

1

443.

Dévaványa

0880



Árok

Külterület

264

100

264

1

444.

Dévaványa

0881

 /

2

Út

Külterület

2326

100

2326

1

445.

Dévaványa

0882



Árok

Külterület

3675

100

3675

1

446.

Dévaványa

0883

 /

1

Út

Külterület

1582

100

1582

1

447.

Dévaványa

0884



Árok

Külterület

1377

100

1377

1

448.

Dévaványa

0886



Árok

Külterület

2047

100

2047

1

449.

Dévaványa

0887

 /

1

Út

Külterület

6639

100

6639

1

450.

Dévaványa

0888



Árok

Külterület

1421

100

1421

1

451.

Dévaványa

0889



Árok

Külterület

1167

100

1167

1

452.

Dévaványa

0890



Árok

Külterület

1045

100

1045

1

453.

Dévaványa

0896



Árok

Külterület

1277

100

1277

1

454.

Dévaványa

0901



Út

Külterület

4121

100

4121

1

455.

Dévaványa

0902



Út, Árok

Külterület

12219

100

12219

1

456.

Dévaványa

0903

 /

16

Út

Külterület

7274

100

7274

1

457.

Dévaványa

0903

 /

23

Út

Külterület

7606

100

7606

1

458.

Dévaványa

0903

 /

26

Csatorna

Külterület

789

100

789

1

459.

Dévaványa

0903

 /

35

Árok, Töltés

Külterület

1922

100

1922

1

460.

Dévaványa

0907

 /

1

Út, Árok

Külterület

22377

100

22377

1

461.

Dévaványa

0908



Árok

Külterület

1676

100

1676

1

462.

Dévaványa

0909



Út

Külterület

1203

100

1203

1

463.

Dévaványa

0915

 /

4

Út

Külterület

2927

100

2927

1

464.

Dévaványa

0916

 /

2

Út

Külterület

15610

100

15610

1

465.

Dévaványa

0918



Árok

Külterület

1807

100

1807

1

466.

Dévaványa

0924

 /

1

Út, Árok

Külterület

24145

100

24145

1

467.

Dévaványa

0928



Út, Árok

Külterület

6648

100

6648

1

468.

Dévaványa

0931

 /

3

Út

Külterület

4104

100

4104

1

469.

Dévaványa

0934

 /

1

Csatorna

Külterület

5304

100

5304

1

470.

Dévaványa

0934

 /

2

Út

Külterület

3641

100

3641

1

471.

Dévaványa

0934

 /

3

Út, Árok

Külterület

38709

100

38709

1

472.

Dévaványa

0939



Árok

Külterület

2702

100

2702

1

473.

Dévaványa

0941



Árok

Külterület

2702

100

2702

1

474.

Dévaványa

0943

 /

1

Csatorna

Külterület

2846

100

2846

1

475.

Dévaványa

0944



Út

Külterület

4474

100

4474

1

476.

Dévaványa

0952

 /

15

Út

Külterület

1940

100

1940

1

477.

Dévaványa

0953



Út

Külterület

792

100

792

1

478.

Dévaványa

0954



Árok

Külterület

3031

100

3031

1

479.

Dévaványa

0955

 /

2

Út

Külterület

5588

100

5588

1

480.

Dévaványa

0957



Út

Külterület

1555

100

1555

1

481.

Dévaványa

0960



Út

Külterület

4683

100

4683

1

482.

Dévaványa

0973



Út, Árok

Külterület

35477

100

35477

1

483.

Dévaványa

0974

 /

12

Út

Külterület

785

100

785

1

484.

Dévaványa

0974

 /

13

Út

Külterület

465

100

465

1

485.

Dévaványa

0975



Út

Külterület

2736

100

2736

1

486.

Dévaványa

0978

 /

1

Út

Külterület

2766

100

2766

1

487.

Dévaványa

0978

 /

2

Út

Külterület

3741

100

3741

1

488.

Dévaványa

0981

 /

10

Út

Külterület

2484

100

2484

1

489.

Dévaványa

0984

 /

2

Csatorna

Külterület

4589

100

4589

1

490.

Dévaványa

0985

 /

1

Út

Külterület

2682

100

2682

1

491.

Dévaványa

0985

 /

2

Út

Külterület

3050

100

3050

1

492.

Dévaványa

0986

 /

12

Út

Külterület

7427

100

7427

1

493.

Dévaványa

0986

 /

21

Út

Külterület

6965

100

6965

1

494.

Dévaványa

0997



Árok

Külterület

563

100

563

1

495.

Dévaványa

01003

 /

2

Út, Árok

Külterület

36983

100

36983

1

496.

Dévaványa

01003

 /

2

Út, Árok

Külterület

36983

100

36983

1

497.

Dévaványa

01008

 /

1

Út

Külterület

10342

100

10342

1

498.

Dévaványa

01008

 /

2

Út

Külterület

230

100

230

1

499.

Dévaványa

01048



Út

Külterület

8845

100

8845

1

500.

Dévaványa

01051

 /

2

Út

Külterület

2491

100

2491

1

501.

Dévaványa

01059

 /

2

Út

Külterület

11884

100

11884

1

502.

Dévaványa

01060

 /

9

Út

Külterület

3637

100

3637

1

503.

Dévaványa

01063

 /

3

Csatorna

Külterület

2121

100

2121

1

504.

Dévaványa

01064



Árok, Töltés

Külterület

6956

100

6959

1

505.

Dévaványa

01067



Csatorna

Külterület

8953

100

8953

1

506.

Dévaványa

01068



Út, Árok

Külterület

11794

100

11794

1

507.

Dévaványa

01072



Út

Külterület

9772

100

9772

1

508.

Dévaványa

01078



Út

Külterület

23984

100

23984

1

509.

Dévaványa

01079



Út, Árok

Külterület

6446

100

6446

1

510.

Dévaványa

01083



Út, Árok

Külterület

8449

100

8449

1

511.

Dévaványa

01089



Út

Külterület

4537

100

4537

1

512.

Dévaványa

01093



Út

Külterület

26819

100

26819

1

513.

Dévaványa

01222

 /

3

Út

Külterület

1799

100

1799

1

514.

Dévaványa

01225



Út

Külterület

3806

100

3806

1

515.

Dévaványa

01229

 /

7

Töltés

Külterület

1869

100

1869

1

516.

Dévaványa

01232



Út

Külterület

6265

100

6265

1

517.

Dévaványa

01234



Út

Külterület

49739

100

49739

1

518.

Dévaványa

01237



Út

Külterület

1559

100

1559

1

519.

Dévaványa

01241



Út

Külterület

7887

100

7887

1

520.

Dévaványa

01243



Út

Külterület

8738

100

8738

1

521.

Dévaványa

01248

 /

3

Árok

Külterület

2252

100

2252

1

522.

Dévaványa

01248

 /

5

Árok

Külterület

900

100

900

1

523.

Dévaványa

01249

 /

1

Út

Külterület

12329

100

12329

1

524.

Dévaványa

01253

 /

44

Közút

Külterület

8494

100

8494

1

525.

Dévaványa

01255



Út

Külterület

8264

100

8264

1

526.

Dévaványa

01257



Út

Külterület

3803

100

3803

1

527.

Dévaványa

01259

 /

5

Út

Külterület

1121

100

1121

1

528.

Dévaványa

01261



Út

Külterület

1279

100

1279

1

529.

Dévaványa

01262



Út

Külterület

13786

100

13786

1

530.

Dévaványa

01263

 /

2

Csatorna

Külterület

6575

100

6575

1

531.

Dévaványa

01267



Út

Külterület

1175

100

1175

1

532.

Dévaványa

01268

 /

2

Csatorna

Külterület

9302

100

9302

1

533.

Dévaványa

01270



Út

Külterület

3502

100

3502

1

534.

Dévaványa

01273



Út

Külterület

4164

100

4164

1

535.

Dévaványa

01275



Út

Külterület

3568

100

3568

1

536.

Dévaványa

01277

 /

33

Közút

Külterület

5146

100

5146

1

537.

Dévaványa

01277

 /

35

Közút

Külterület

3046

100

3046

1

538.

Dévaványa

01278



Közút

Külterület

3628

100

3628

1

539.

Dévaványa

01280



Árok

Külterület

1683

100

1683

1

540.

Dévaványa

01283



Út

Külterület

3128

100

3128

1

541.

Dévaványa

01285

 /

2

Út

Külterület

20482

100

20482

1

542.

Dévaványa

01285

 /

4

Út

Külterület

18168

100

18168

1

543.

Dévaványa

01285

 /

6

Út

Külterület

4227

100

4227

1

544.

Dévaványa

01286

 /

16

Út

Külterület

1547

100

1547

1

545.

Dévaványa

01288



Út

Külterület

1289

100

1289

1

546.

Dévaványa

01292



Út

Külterület

0

0

0

1

547.

Dévaványa

01296

 /

3

Út

Külterület

4835

100

4835

1

548.

Dévaványa

01296

 /

7

Csatorna

Külterület

2155

100

2155

1

549.

Dévaványa

01296

 /

8

Csatorna

Külterület

3143

100

3143

1

550.

Dévaványa

01300



Út

Külterület

9002

100

9002

1

551.

Dévaványa

01302

 /

8

Út

Külterület

4551

100

4551

1

552.

Dévaványa

01304

 /

30

Út

Külterület

13877

100

13877

1

553.

Dévaványa

01304

 /

34

Út

Külterület

2226

100

2226

1

554.

Dévaványa

01306



Út

Külterület

4421

100

4421

1

555.

Dévaványa

01308

 /

2

Réhelyi Buszmegálló

Külterület

0

0

0

1

556.

Dévaványa

01339

 /

9

Út

Külterület

5645

100

5645

1

557.

Dévaványa

01341



Út

Külterület

5399

100

5399

1

558.

Dévaványa

01344



Árok

Külterület

1670

100

1670

1

559.

Dévaványa

01346



Út, Árok

Külterület

7488

100

7488

1

560.

Dévaványa

01347

 /

3

Út

Külterület

1033

100

1033

1

561.

Dévaványa

01349



Árok

Külterület

1692

100

1692

1

562.

Dévaványa

01358



Út

Külterület

4031

100

4031

1

563.

Dévaványa

01359



Árok

Külterület

2526

100

2526

1

564.

Dévaványa

01364



Árok

Külterület

1072

100

1072

1

565.

Dévaványa

01366

 /

1

Út

Külterület

6192

100

6192

1

566.

Dévaványa

01370



Út

Külterület

15384

100

15384

1

567.

Dévaványa

01372

 /

1

Út

Külterület

5052

100

5052

1

568.

Dévaványa

01374



Út

Külterület

10084

100

10084

1

569.

Dévaványa

01376



Út

Külterület

11741

100

11741

1

570.

Dévaványa

01386



Út

Külterület

10548

100

10548

1

571.

Dévaványa

01401



Árok

Külterület

221

100

221

1

572.

Dévaványa

01402

 /

2

Út

Külterület

6688

100

6688

1

573.

Dévaványa

01403



Út, Árok

Külterület

13145

100

13145

1

574.

Dévaványa

01408



Csatorna

Külterület

2887

100

2887

1

575.

Dévaványa

01423

 /

15

Út

Külterület

419

100

419

1

576.

Dévaványa

01423

 /

6

Út

Külterület

5839

100

5839

1

577.

Dévaványa

01423

 /

8

Út

Külterület

2971

100

2971

1

578.

Dévaványa

01428

 /

11

Út

Külterület

2413

100

2413

1

579.

Dévaványa

01436



Út

Külterület

3877

100

3877

1

580.

Dévaványa

01437

 /

2

Út

Külterület

2696

100

2696

1

581.

Dévaványa

01438

 /

2

Út

Külterület

5124

100

5124

1

582.

Dévaványa

01442



Út

Külterület

7224

100

7224

1

583.

Dévaványa

01443



Út

Külterület

8277

100

8277

1

584.

Dévaványa

01448



Út

Külterület

5767

100

5767

1

585.

Dévaványa

01461



Árok

Külterület

926

100

926

1

586.

Dévaványa

01467



Út

Külterület

1484

100

1484

1

587.

Dévaványa

01480



Út

Külterület

18598

100

18598

1

588.

Dévaványa

01482



Út

Külterület

6484

100

6484

1

589.

Dévaványa

01489



Út

Külterület

17287

100

17287

1

590.

Dévaványa

01496

 /

7

Út

Külterület

9326

100

9326

1

591.

Dévaványa

01497



Árok

Külterület

1995

100

1995

1

592.

Dévaványa

01498



Út

Külterület

1520

100

1520

1

593.

Dévaványa

01501

 /

2

Csatorna

Külterület

635

100

635

1

594.

Dévaványa

01508

 /

5

Út

Külterület

5493

100

5493

1

595.

Dévaványa

01508

 /

7

Út

Külterület

8340

100

8340

1

596.

Dévaványa

01511



Út

Külterület

6016

100

6016

1

597.

Dévaványa

01516

 /

1

Csatorna

Külterület

10276

100

10276

1

598.

Dévaványa

01516

 /

2

Út, Legelő

Külterület

5926

100

5926

1

599.

Dévaványa

01518



Árok

Külterület

4449

100

4449

1

600.

Dévaványa

01520



Út

Külterület

5149

100

5149

1

601.

Dévaványa

01524



Árok

Külterület

3725

100

3725

1

602.

Dévaványa

01536

 /

4

Út

Külterület

4586

100

4586

1

603.

Dévaványa

01537



Út

Külterület

4795

100

4795

1

604.

Dévaványa

01538

 /

13

Árok

Külterület

2242

100

2242

1

605.

Dévaványa

01539



Árok

Külterület

7134

100

7134

1

606.

Dévaványa

01545



Árok

Külterület

8891

100

8891

1

607.

Dévaványa

01552

 /

2

Út

Külterület

5585

100

5585

1

608.

Dévaványa

01554



Út

Külterület

5639

100

5639

1

609.

Dévaványa

01556

 /

2

Csatorna

Külterület

2944

100

2944

1

610.

Dévaványa

01556

 /

3

Csatorna

Külterület

6469

100

6469

1

611.

Dévaványa

01560

 /

4

Út

Külterület

6381

100

6381

1

612.

Dévaványa

01561



Út És Csatorna


22727

100

22727

1

613.

Dévaványa

01565



Csatorna

Külterület

3796

100

3796

1

614.

Dévaványa

01566



Út

Külterület

2723

100

2723

1

615.

Dévaványa

01570



Út

Külterület

4467

100

4467

1

616.

Dévaványa

01572

 /

2

Út, Töltés, Csatorna

Külterület

14547

100

14547

1

617.

Dévaványa

01576



Árok

Külterület

4178

100

4178

1

618.

Dévaványa

01577



Út

Külterület

4067

100

4067

1

619.

Dévaványa

01583



Csatorna

Külterület

2650

100

2650

1

620.

Dévaványa

01587



Út És Árok

Külterület

33530

100

33530

1

621.

Dévaványa

01589



Árok

Külterület

2184

100

2184

1

622.

Dévaványa

01590



Út

Külterület

2538

100

2538

1

623.

Dévaványa

01596



Út

Külterület

3377

100

3377

1

624.

Dévaványa

01597



Árok

Külterület

3420

100

3420

1

625.

Dévaványa

01601

 /

1

Csatorna

Külterület

8128

100

8128

1

626.

Dévaványa

01606



Út

Külterület

3200

100

3200

1

627.

Dévaványa

01610

 /

1

Út

Külterület

32190

100

32190

1

628.

Dévaványa

01610

 /

2

Út

Külterület

41770

100

41770

1

629.

Dévaványa

01619



Út

Külterület

10572

100

10572

1

630.

Dévaványa

01621



Út

Külterület

11644

100

11644

1

631.

Dévaványa

01629



Csatorna

Külterület

13213

100

13213

1

632.

Dévaványa

01638

 /

6

Út

Külterület

2104

100

2104

1

633.

Dévaványa

01641

 /

11

Út

Külterület

17153

100

17153

1

634.

Dévaványa

01643



Út, Árok

Külterület

20282

100

20282

1

635.

Dévaványa

01644

 /

1

Út

Külterület

5231

100

5231

1

636.

Dévaványa

01648



Út

Külterület

7419

100

7419

1

637.

Dévaványa

01649

 /

14

Út

Külterület

8504

100

8504

1

638.

Dévaványa

01654



Csatorna

Külterület

6205

100

6205

1

639.

Dévaványa

01658



Árok

Külterület

5979

100

5979

1

640.

Dévaványa

01662



Árok

Külterület

2763

100

2763

1













Forgalomképtelen helyi döntés alapján

















Sorszám

Település

Helyr.szám

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

tul(m2)

Kód

641.

Dévaványa

01634

 /

10

VODAFONE mikro-torony

Kisújszállási út

153

100

153

2

















2. Korlátozottan forgalomképes vagyon törvény alapján








Sorszám

Település

Helyr.szám

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

tul(m2)

Kód


1.

Dévaványa

2



Önkormányzati  Hivatal

Hősök Tere 1

11921

100

11921

3


2.

Dévaványa

3

 /

3

Beépítetlen terület

Hősök Tere 1

1263

100

1263

3


3.

Dévaványa

3

 /

4

Egyéb beép. telek

Hősök Tere 1

550

100

550

3


4.

Dévaványa

4

 /

1

Vállalkozás fejlesztési iroda

Hősök Tere 2/2.

1193

100

1193

3


5.

Dévaványa

21

 /

1

Beépítetlen terület

Körösladányi Út

168

100

168

3


6.

Dévaványa

133



Szolgálati Lakás

Báthory 5

1185

100

1185

3


7.

Dévaványa

270



Beépítetlen terület


1488

100

1488

3


8.

Dévaványa

371



Ipartelep (KTSZ épülete)

Árpád U. 1

4251

100

4251

3


9.

Dévaványa

405



Lakóépület,Udvar

Árpád 31

880

100

880

3


10.

Dévaványa

408

 /

2

Beépítetlen terület

Árpád U

93

100

93

3


11.

Dévaványa

411



Társasház

Árpád 33

1600

32

504

3


12.

Dévaványa

417



Lakóház

Árpád 41

1234

100

1234

3


13.

Dévaványa

454



Közpark, Húsbolt, 10 lakás

Jéggyár Út

1900

100

1900

3


14.

Dévaványa

516

 /

2

Szennyvíztisztító üzem

Külterület

28646

100

28646

3


15.

Dévaványa

592

 /

2

Lakóház

Eke 13

7200

100

7200

3


16.

Dévaványa

623



5 lakásos lakóépület

Jéggyár Út 27

1643

100

1643

3


17.

Dévaványa

624



Szociális otthon

Jéggyár Út 47

18485

100

18485

3


18.

Dévaványa

703



Gyermek Ifjúsági Otthon

Mátyás U. 1

0

100

0

3


19.

Dévaványa

708

 /

1

Gyep,szántó,kivett


99745

100

99745

3


20.

Dévaványa

710

 /

1

Szociális bérlakás

Gyomai Út

5215

100

5215

3


21.

Dévaványa

718



Beépítetlen terület, kert


7416

100

7416

3


22.

Dévaványa

752

 /

4

Gyep(rét)udvar és mérlegh

Külterület

46780

100

46780

3


23.

Dévaványa

780



Beépítetlen terület, kert

Mezőturi Ut

434

100

434

3


24.

Dévaványa

901



Sporttelep

Sport Út

27716

100

27716

3


25.

Dévaványa

902



5 lakásos lakóház

Deák F. U. 2

3178

100

3178

3


26.

Dévaványa

904

 /

2

Ipartelep

Deák F. U.

2155

100

2155

3


27.

Dévaványa

904

 /

1

Ipartelep

Deák F. U.

6294

100

6294

3


28.

Dévaványa

908



Seres István Sporttelep

Sport Út

3940

100

3940

3


29.

Dévaványa

910



Strandfürdő

Sport Út 5

30844

100

30844

3


30.

Dévaványa

946



Szolgálati Lakás

Könyves K. U. 11.

1081

100

1081

3


31.

Dévaványa

947



Óvoda

Könyves K. U. 13.

1774

100

1774

3


32.

Dévaványa

1007



Lakóház

Könyves Kálmán U. 26

1446

100

1446

3


33.

Dévaványa

1089



Lakóház

Felszabadulás 52

607

100

607

3


34.

Dévaványa

1261

 /

2

Általános iskola

Damjanich U. 2

2157

100

2157

3


35.

Dévaványa

1372



Lakóház,Udvar,Gazd.Épület

Dózsa Gy U 22

1057

100

1057

3


36.

Dévaványa

1462



Lakóház

Szeghalmi Út 34

1023

100

1023

3


37.

Dévaványa

1666



Szolgálati Lakás

Árpád 54

519

100

519

3


38.

Dévaványa

1754



Általános iskola

Kossuth U. 9

2781

100

2781

3


39.

Dévaványa

1759



Óvoda

Kossuth U. 5

1980

100

1980

3


40.

Dévaványa

1785



Könyvtár

Árpád 20

774

100

774

3


41.

Dévaványa

1793



Társasház

Árpád 8

524

81

427

3


42.

Dévaványa

1794

 /

1

Társasház

Árpád 6

1508

18

271

3


43.

Dévaványa

1858



Beépítetlen terület

Bethlen Gábor U.

58

100

58

3


44.

Dévaványa

1896



Óvoda

Bem J. U. 4

1362

100

1362

3


45.

Dévaványa

1903



Általános iskola

Vörösmarthy U. 6

6352

100

6352

3


46.

Dévaványa

1912



Lakóház

Bem J. U. 13

554

100

554

3


47.

Dévaványa

1974



Szolgálati Lakás

Május U. 20

678

100

678

3


48.

Dévaványa

1977



Lakás

Május 1 U. 26

630

100

630

3


49.

Dévaványa

2034



Lakóépület

Kossuth U. 43

623

100

623

3


50.

Dévaványa

2177



Tanműhely és raktár

Tompa U. 28

740

100

740

3


51.

Dévaványa

2432



Beépítetlen terület


2106

100

2106

3


52.

Dévaványa

2433



Beépítetlen terület


2983

100

2983

3


53.

Dévaványa

2434

 /

1

Beépítetlen terület


2169

100

2169

3


54.

Dévaványa

2434

 /

2

Beépítetlen terület


2169

100

2169

3


55.

Dévaványa

2435



Beépítetlen terület


1489

100

1489

3


56.

Dévaványa

2436



Beépítetlen terület


6962

80

5570

3


57.

Dévaványa

2438

 /

1

Beépítetlen terület


2329

100

2329

3


58.

Dévaványa

2663

 /

47

Lakóház udvar gazdasági é

Ladányi M. 7

953

100

953

3


59.

Dévaványa

2663

 /

48

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 5

930

100

930

3


60.

Dévaványa

2663

 /

49

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 3

908

100

908

3


61.

Dévaványa

2663

 /

50

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 1

886

100

886

3


62.

Dévaványa

2663

 /

52

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 2

768

100

768

3


63.

Dévaványa

2663

 /

53

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 4

768

100

768

3


64.

Dévaványa

2663

 /

54

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 6

768

100

768

3


65.

Dévaványa

2663

 /

55

Lakóház,udvar,gazdasági é

Ladányi M. 8

768

100

768

3


66.

Dévaványa

2711



Családsegítő Intézmény

Eötvös U. 40

657

100

657

3


67.

Dévaványa

2909



Borostyánkert Szoc. Otthon

Széchenyi U. 23

4623

50

2312

3


68.

Dévaványa

2910



Borostyánkert Szoc. Otthon

Széchenyi U. 21

1113

50

557

3


69.

Dévaványa

2931



Lakóház, Udvar, Mellékép.

Dobó U. 7.

638

100

80,5

3


70.

Dévaványa

2938



Óvoda

Eötvös U. 2

2137

100

2137

3


71.

Dévaványa

2962



Orvosi rendelő

Széchenyi U. 9

1419

100

1419

3


72.

Dévaványa

2963



Gyermekorvosi Rendelő

Széchenyi U. 7

2058

100

2058

3


73.

Dévaványa

3004



Művelődési Ház

Gyöngy Ut 8

3690

100

3690

3


74.

Dévaványa

3008



Művelődési Ház – Zeneterem

Gyöngy Ut 2

1516

100

1516

3


75.

Dévaványa

3017



Napközikonyha, Étkezde

Széchenyi U. 1

1774

100

1774

3


76.

Dévaványa

3115



Vízmű telep-Regionális ví

Bánomkert U. 51

6883

100

6883

3


77.

Dévaványa

3344



Lakóépület

Levél U 2

815

100

815

3


78.

Dévaványa

3404



Lakóépület

Hámán K. U. 23

519

100

519

3


79.

Dévaványa

3505



Óvoda

Hajós U. 26

3805

100

3805

3


80.

Dévaványa

3795



Helytörténeti Gyűjtemény

Széchenyi U. 8

1824

100

1824

3


81.

Dévaványa

3858



Általános iskola

Körösladányi Út 1

5069

100

5069

3















Korlátozottan forgalomképes helyi döntés alapján



















Sorszám

Település

Helyr.szám

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

tul(m2)

Kód


82.

Dévaványa

897

 /

69

Gimnázium és Szakképző Iskola Mezőtúri u. 2.


7999

100

7999

4


83.

Dévaványa

897

 /

10

Udvar (tornacsarnok)


4520

100

4520

4


84.

Dévaványa

900



Lakóház, udvar, gazdasági épület


1809

100

1809

4


85.

Dévaványa

2142



Lakás és bolt

Hunyadi u. 110.

451

100

451

4


86.

Körösladány

2196



Beépítetlen terület

Bartók B u. 40.

1095

50

548

4







































2. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[29]

Forgalomképes vagyontárgyak


Sorszám

Település

Helyr.szám

Megnevezés

Utca+hsz

Tel.ter(m2)

Ön%

tul(m2)

Kód

1.

Dévaványa

170



Lakótelek

Csokonai 21

603

92

553

5

2.

Dévaványa

270



Beépítetlen terület


1488

100

1488

5

3.

Dévaványa

371



Ipartelep (KTSZ épülete)

Árpád U. 1

4251

100

4251

5

4.

Dévaványa

414

 /

1

Lakóház, udvar (elbontva)

Jéggyár U. 2

472

100

472

5

5.

Dévaványa

585



Beépítetlen terület


4526

100

4526

5

6.

Dévaványa

593

 /

5

Beépítetlen terület

Mátyás U.

224

100

224

5

7.

Dévaványa

717



Beépítetlen terület


2030

100

2030

5

8.

Dévaványa

725



Beépítetlen terület, lakótelek

Konrád U. 3

1056

100

1056

5

9.

Dévaványa

726



Beépítetlen terület, kert

Konrád U.

710

100

710

5

10.

Dévaványa

730



Lakótelek

Konrád U. 6

674

100

674

5

11.

Dévaványa

733



Beépítetlen terület, kert

Konrád U. 12

694

100

694

5

12.

Dévaványa

896



Kert

Mezőturi Ut

1302

100

1302

5

13.

Dévaványa

897

 /

3

Szántó

Gimnázium Melletti Terület

36770

100

36770

5

14.

Dévaványa

897

 /

5

Beépítetlen terület


3772

100

3772

5

15.

Dévaványa

897

 /

7

Beépítetlen terület


1467

100

1467

5

16.

Dévaványa

897

 /

8

Belterületi árok


631

100

631

5

17.

Dévaványa

913

 /

1

Hőközpont-strandfürdő

Sport U.

1469

100

1469

5

18.

Dévaványa

913

 /

2

Hévízkút B 59.jelű

Sport Út

5831

100

5831

5

19.

Dévaványa

915



Beépítetlen terület

Mezőturi Ut

744

100

744

5

20.

Dévaványa

924



Lakóház,udvar

Könyves Kálmán U. 7

1265

100

1265

5

21.

Dévaványa

1117



Lakóház

Jókai M 26

1087

100

1087

5

22.

Dévaványa

1125



Beépítetlen terület

Jókai M 33

1095

100

1095

5

23.

Dévaványa

1128



Beépítetlen terület


1859

100

1859

5

24.

Dévaványa

1227

 /

9

Ipartelep

Kisujszállási Ut

4916

100

4916

5

25.

Dévaványa

1848



Lakóház,udvar,gazdasági épület

Bethlen G. U. 9

724

1

7

5

26.

Dévaványa

1894

 /

1

Fotóműhely

Bem J. U. 2

134

100

134

5

27.

Dévaványa

1901



Internet fejállomás (Református Templom)

Bem J. U. 4

0

100

0

5

28.

Dévaványa

2170



Asztalos tanműhely

Eötvös U. 19

824

100

824

5

29.

Dévaványa

2210



Lakóház,udvar gazd. ép.

Deák F. U. 52

1464

25

365

5

30.

Dévaványa

2305



Beépítetlen terület

Szeghalmi Út 56

3681

21

769

5

31.

Dévaványa

2437



Beépítetlen terület


2069

100

2069

5

32.

Dévaványa

2489



Beépítetlen terület


1708

100

1708

5

33.

Dévaványa

2497



Szántó,út,és erdő


42245

100

42245

5

34.

Dévaványa

2498

 /

1

Fásított terület


10797

100

10797

5

35.

Dévaványa

2530

 /

1

Beépítetlen terület

Vásárszél U. 44

785

100

785

5

36.

Dévaványa

2530

 /

2

Beépítetlen terület

Vásárszél U. 46

785

100

785

5

37.

Dévaványa

2530

 /

3

Beépítetlen terület

Vásárszél U. 48

969

100

969

5

38.

Dévaványa

2563



Beépítetlen terület

Vásárszél U. 50/1

507

26

134

5

39.

Dévaványa

2587



Kert

Tókert

967

100

967

5

40.

Dévaványa

2588



Kert

Szeghalmi Út

563

100

563

5

41.

Dévaványa

2589



Kert

Szeghalmi Út

770

100

770

5

42.

Dévaványa

2590



Kert

Tókert

1571

100

1571

5

43.

Dévaványa

2593



Kert

Tókert

2136

100

2136

5

44.

Dévaványa

2594



Kert

Tókert

507

100

507

5

45.

Dévaványa

2595



Kert

Tókert

842

100

842

5

46.

Dévaványa

2597



Kert

Tókert

7221

100

7221

5

47.

Dévaványa

2663

 /

36

Beépítetlen terület

Eötvös U. 70

859

100

859

5

48.

Dévaványa

2663

 /

37

Beépítetlen terület

Eötvös U. 72

875

100

875

5

49.

Dévaványa

2663

 /

38

Beépítetlen terület

Eötvös U. 74

891

100

891

5

50.

Dévaványa

2663

 /

39

Beépítetlen terület

Eötvös U. 76

907

100

907

5

51.

Dévaványa

2663

 /

40

Beépítetlen terület

Eötvös U. 78

943

100

943

5

52.

Dévaványa

2663

 /

41

Beépítetlen terület

Eötvös U.

20166

100

20166

5

53.

Dévaványa

2663

 /

42

Beépítetlen terület

Ladányi M. 17

1067

100

1067

5

54.

Dévaványa

2663

 /

43

Beépítetlen terület

Ladányi M. 15

1045

100

1045

5

55.

Dévaványa

2663

 /

44

Beépítetlen terület

Ladányi M. 13

1020

100

1020

5

56.

Dévaványa

2663

 /

45

Beépítetlen terület

Ladányi M. 11

999

100

999

5

57.

Dévaványa

2663

 /

46

Beépítetlen lakótelek


976

100

976

5

58.

Dévaványa

2663

 /

56

Beépítetlen terület

Ladányi M. 10

768

100

768

5

59.

Dévaványa

2663

 /

57

Beépítetlen terület

Ladányi M. 12

768

100

768

5

60.

Dévaványa

2663

 /

58

Beépítetlen terület

Ladányi M. 14

768

100

768

5

61.

Dévaványa

2663

 /

59

Beépítetlen terület

Ladányi M. 16

768

100

768

5

62.

Dévaványa

2663

 /

60

Beépítetlen terület

Ladányi M. 18

768

100

768

5

63.

Dévaványa

2663

 /

61

Beépítetlen terület

Ladányi M. 20

768

100

768

5

64.

Dévaványa

2663

 /

62

Beépítetlen terület

Ladányi M. 22

811

100

811

5

65.

Dévaványa

2663

 /

63

Beépítetlen terület

Ladányi M. 24

811

100

811

5

66.

Dévaványa

2710



Lakóház és udvar

Eötvös U. 42

671

100

671

5

67.

Dévaványa

2845



Beépítetlen terület

Bánomkert U. 14

425

95

404

5

68.

Dévaványa

2902



Lakóház,udvar gazd.ép.

Sarló 4

1018

100

1018

5

69.

Dévaványa

2988



nyugdíjas klub

Kisfaludy Utca 13

1161

100

1161

5

70.

Dévaványa

3005



lakóház

Kisfaludy U. 10

1115

100

1115

5

71.

Dévaványa

3180



beépítetlen terület

Bánomkert U.

4774

100

4774

5

72.

Dévaványa

3194



beépítetlen terület

Vágásszél U.

4030

100

4030

5

73.

Dévaványa

3214



Erdő (Szikes Tó Természeti terület)


23669

100

23669

5

74.

Dévaványa

3233



Lőtéri töltés


1929

100

1929

5

75.

Dévaványa

3350



beépítetlen telek

Szérüskert Ut 48

1183

100

1183

5

76.

Dévaványa

3536



lakóépület

Hámán K. U. 48

450

100

450

5

77.

Dévaványa

3538



lakóház,udvar

József A. 23

709

100

709

5

78.

Dévaványa

3572



Üzem

Hajós U. 22

970

100

970

5

79.

Dévaványa

3738



beépítetlen lakótelek

Tövis 6

945

100

945

5

80.

Dévaványa

3796



Lakóház

Széchenyi U. 6

1222

100

1222

5

81.

Dévaványa

3818



Lakóház

Sirály U 6

464

100

464

5

82.

Dévaványa

4352



Szántó

Külterület

1891

100

1891

5

83.

Dévaványa

4436



Szántó

Külterület

2104

100

2104

5

84.

Dévaványa

4570



Kert

Külterület

2097

100

2097

5

85.

Dévaványa

4632



Szántó

Külterület

2057

100

2057

5

86.

Dévaványa

4649



Kert

Külterület

1043

33

347

5

87.

Dévaványa

4695



Szántó

Külterület

2108

100

2108

5

88.

Dévaványa

4728



Kert

Külterület

1047

100

1047

5

89.

Dévaványa

4744



Kert

Külterület

727

100

727

5

90.

Dévaványa

4846



Szántó

Külterület

4341

100

4341

5

91.

Dévaványa

4851



Kert


1050

100

1050

5

92.

Dévaványa

5099



Kert

Külterület

90

32

29

5

93.

Dévaványa

5133



Kert

Külterület

133

100

133

5

94.

Dévaványa

5138



Gyümölcsös

Külterület

165

100

165

5

95.

Dévaványa

5171



Kert

Külterület

345

100

345

5

96.

Dévaványa

5192

 /

1

Kert

Külterület

529

100

529

5

97.

Dévaványa

0185



Szántó és töltés

Külterület

211157

100

211157

5

98.

Dévaványa

0201

 /

1

Szántó

Külterület

53741

100

53741

5

99.

Dévaványa

0203

 /

1

Szántó

Külterület

25452

100

25452

5

100.

Dévaványa

0203

 /

2

Szántó és árok

Külterület

42184

100

42184

5

101.

Dévaványa

0203

 /

3

Szántó

Külterület

29754

100

29754

5

102.

Dévaványa

0203

 /

4

Szántó és árok

Külterület

40871

100

40871

5

103.

Dévaványa

0203

 /

5

Szántó

Külterület

11060

100

11060

5

104.

Dévaványa

0233

 /

1

Szántó

Külterület

5266

100

5266

5

105.

Dévaványa

0302

 /

2

Tanyahely és Szántó

Külterület

5755

50

2878

5

106.

Dévaványa

0379

 /

1

Szántó és töltés

Külterület

307470

100

307470

5

107.

Dévaványa

0379

 /

3

Szántó és töltés

Külterület

306766

91

278495

5

108.

Dévaványa

0439

 /

1

Szántó

Külterület

170185

90

152401

5

109.

Dévaványa

0439

 /

2

Szántó

Külterület

8398

100

8398

5

110.

Dévaványa

0439

 /

3

Szántó

Külterület

7794

100

7794

5

111.

Dévaványa

0439

 /

4

Szántó

Külterület

34248

100

34248

5

112.

Dévaványa

0439

 /

5

Szántó

Külterület

8419

100

8419

5

113.

Dévaványa

0439

 /

6

Szántó

Külterület

64014

100

64014

5

114.

Dévaványa

0439

 /

7

Szántó

Külterület

120797

100

120797

5

115.

Dévaványa

0439

 /

8

Szántó

Külterület

3994

75

2996

5

116.

Dévaványa

0439

 /

9

Szántó

Külterület

99293

100

99293

5

117.

Dévaványa

0439

 /

10

Szántó

Külterület

105108

100

105108

5

118.

Dévaványa

0439

/

11

Szántó

Külterület

45634

100

45634

5

119.

Dévaványa

0439

 /

12

Szántó

Külterület

2679

100

2679

5

120.

Dévaványa

0439

 /

13

Szántó

Külterület

43938

100

43938

5

121.

Dévaványa

0439

 /

14

Szántó

Külterület

86751

100

86751

5

122.

Dévaványa

0445

 /

2

Szántó

Külterület

39431

100

39431

5

123.

Dévaványa

0445

 /

3

Szántó

Külterület

40772

100

40772

5

124.

Dévaványa

0445

 /

4

Szántó

Külterület

40577

100

40577

5

125.

Dévaványa

0445

 /

5

Szántó

Külterület

60397

100

60397

5

126.

Dévaványa

0445

 /

6

Szántó

Külterület

72316

100

72316

5

127.

Dévaványa

0445

 /

7

Szántó

Külterület

75857

100

75857

5

128.

Dévaványa

0445

 /

8

Szántó

Külterület

78267

100

78267

5

129.

Dévaványa

0445

 /

9

Szántó

Külterület

6027

100

6027

5

130.

Dévaványa

0445

 /

10

Szántó

Külterület

11611

100

11611

5

131.

Dévaványa

0466

 /

8

Szántó

Külterület

34364

100

34364

5

132.

Dévaványa

0466

 /

9

Szántó

Külterület

123059

100

123059

5

133.

Dévaványa

0466

 /

10

Szántó és gyep

Külterület

167541

100

167541

5

134.

Dévaványa

0474



Szántó

Külterület

172611

100

172611

5

135.

Dévaványa

0557

 /

1

Szántó és töltés

Külterület

93691

100

93691

5

136.

Dévaványa

0557

 /

2

Szántó

Külterület

35751

75

26813

5

137.

Dévaványa

0560

 /

1

Szántó

Külterület

123027

100

123027

5

138.

Dévaványa

0560

 /

2

Szántó

Külterület

13573

100

13573

5

139.

Dévaványa

0576

 /

1

Szántó

Külterület

27842

100

27842

5

140.

Dévaványa

0576

 /

2

Szántó

Külterület

11868

100

11868

5

141.

Dévaványa

0576

 /

3

Szántó

Külterület

11125

100

11125

5

142.

Dévaványa

0576

 /

4

Szántó

Külterület

7753

100

7753

5

143.

Dévaványa

0576

 /

5

Szántó

Külterület

28744

100

28744

5

144.

Dévaványa

0576

 /

6

Szántó

Külterület

10228

100

10228

5

145.

Dévaványa

0576

 /

7

Szántó

Külterület

11821

100

11821

5

146.

Dévaványa

0576

 /

8

Szántó

Külterület

14149

100

14149

5

147.

Dévaványa

0576

 /

9

Szántó

Külterület

14269

100

14269

5

148.

Dévaványa

0576

 /

10

Szántó

Külterület

25295

100

25295

5

149.

Dévaványa

0576

 /

11

Szántó

Külterület

75022

100

75022

5

150.

Dévaványa

0576

 /

12

Szántó

Külterület

492

75

369

5

151.

Dévaványa

0721

 /

1

Gyep

Külterület

9728

100

9729

5

152.

Dévaványa

0750



Legelő

Külterület

10881

100

10881

5

153.

Dévaványa

0752

 /

13

Hulladékkezelési telep

Külterület

10000

100

10000

5

154.

Dévaványa

0752

 /

18

Rét, fásított terület

Külterület

400481

100

400481

5

155.

Dévaványa

0752

 /

19

Hulladékudvar

Külterület

3500

100

3500

5

156.

Dévaványa

0752

 /

20

Szántó, erdő, kivett, rét

Külterület

359423

100

359423

5

157.

Dévaványa

0754

 /

2

Tanya

Külterület

2877

100

2877

5

158.

Dévaványa

0754

 /

4

Tanyahely

Külterület

5754

100

5754

5

159.

Dévaványa

0770

 /

10

Legelő

Külterület

131804

100

131804

5

160.

Dévaványa

0770

 /

11

Szántó, anyaggödör

Külterület

308884

100

308884

5

161.

Dévaványa

0770

 /

12

Út, legelő, anyaggödör

Külterület

439963

100

439963

5

162.

Dévaványa

0770

 /

13

Szántó, erdő, legelő

Külterület

143607

100

143607

5

163.

Dévaványa

0852

 /

14

Szántó

Külterület

34327

100

34327

5

164.

Dévaványa

0860

 /

1

Szántó

Külterület

54003

100

54003

5

165.

Dévaványa

0887

 /

4

Szántó

Külterület

54263

100

54263

5

166.

Dévaványa

0942

 /

3

Szántó,árok és anyaggödör

Külterület

599130

100

599130

5

167.

Dévaványa

0942

 /

2

Tanyahely

Külterület

5755

100

5755

5

168.

Dévaványa

0947

 /

1

Szántó, csatorna, anyaggödör

Külterület

214451

100

214451

5

169.

Dévaványa

0947

 /

2

Szántó, csatorna

Külterület

214451

100

214451

5

170.

Dévaványa

0947

 /

3

Szántó, csatorna

Külterület

214451

100

214451

5

171.

Dévaványa

0955

 /

10

Szántó és árok

Külterület

50298

100

50298

5

172.

Dévaványa

0959

 /

22

Árok

Külterület

2398

100

2398

5

173.

Dévaványa

0981

 /

5

Szántó és erdő

Külterület

1022218

100

1022218

5

174.

Dévaványa

0986

 /

2

Szántó

Külterület

2141

100

2141

5

175.

Dévaványa

0986

 /

14

Szántó és gyep(legelő)

Külterület

66557

100

66557

5

176.

Dévaványa

01004

 /

3

Szántó

Külterület

5250

100

5250

5

177.

Dévaványa

01007

 /

6

Szántó

Külterület

2429

100

2429

5

178.

Dévaványa

01007

 /

7

Szántó és anyaggödör

Külterület

116659

100

116659

5

179.

Dévaványa

01010

 /

3

Szántó (pedagógus föld)

Külterület

2992

100

2992

5

180.

Dévaványa

01045

 /

1

Szántó

Külterület

277104

100

277104

5

181.

Dévaványa

01060

 /

8

Szántó és erdő

Külterület

137718

100

137718

5

182.

Dévaványa

01060

 /

10

Szántó és erdő

Külterület

329367

100

329367

5

183.

Dévaványa

01062

 /

3

Szántó

Külterület

149957

100

149957

5

184.

Dévaványa

01066

 /

4

Szántó

Külterület

499992

100

499992

5

185.

Dévaványa

01082

 /

1

Szántó,fásított terület

Külterület

294037

100

294037

5

186.

Dévaványa

01082

 /

3

Legelő, szántó

Külterület

348237

100

348237

5

187.

Dévaványa

01082

 /

4

Szántó, legelő

Külterület

348236

100

348236

5

188.

Dévaványa

01082

 /

5

Legelő, szántó

Külterület

348236

100

348236

5

189.

Dévaványa

01082

 /

6

Szántó, erdő

Külterület

99040

100

99040

5

190.

Dévaványa

01082

 /

7

Legelő, erdő, út

Külterület

314844

100

314844

5

191.

Dévaványa

01082

 /

8

Szántó

Külterület

42531

100

42531

5

192.

Dévaványa

01082

 /

9

Szántó

Külterület

303503

100

303503

5

193.

Dévaványa

01082

 /

10

Szántó

Külterület

260971

100

260971

5

194.

Dévaványa

01082

 /

2

Szántó

Külterület

294036

100

294036

5

195.

Dévaványa

01190

 /

2

Udvar

Külterület

2854

100

2854

5

196.

Dévaványa

01246

 /

1

Legelő

Külterület

48066

58

28065

5

197.

Dévaványa

01246

 /

2

Legelő

Külterület

48067

100

48067

5

198.

Dévaványa

01246

 /

3

Legelő, kivett

Külterület

48066

100

48066

5

199.

Dévaványa

01246

 /

4

Legelő, kivett

Külterület

48068

100

48068

5

200.

Dévaványa

01253

 /

43

Erdő

Külterület

2032

100

2032

5

201.

Dévaványa

01264



Gyep(legelő)

Külterület

766

100

766

5

202.

Dévaványa

01276



Gyep(legelő) szeméttelep

Külterület

514933

100

514933

5

203.

Dévaványa

01277

 /

3

Szántó, út, anyaggödör

Külterület

27641

100

27641

5

204.

Dévaványa

01277

 /

12

Szántó

Külterület

6640

13

890

5

205.

Dévaványa

01277

 /

21

Anyaggödör

Külterület

16664

100

16664

5

206.

Dévaványa

01277

 /

36

Anyaggödör

Külterület

12706

100

12706

5

207.

Dévaványa

01277

 /

37

Szántó

Külterület

56917

100

56917

5

208.

Dévaványa

01277

 /

43

Szántó, legelő, út

Külterület

34127

100

34127

5

209.

Dévaványa

01291

 /

1

Kántor-tanya

Külterület

10674

100

10674

5

210.

Dévaványa

01291

 /

2

Gyep(legelő)anyaggödör,erdő

Külterület

285789

100

285789

5

211.

Dévaványa

01301

 /

2

Gyep(legelő)

Külterület

3727

100

3727

5

212.

Dévaványa

01339

 /

8

Szántó

Külterület

3466

100

3466

5

213.

Dévaványa

01381

 /

2

Szántó

Külterület

244967

100

244967

5

214.

Dévaványa

01387

 /

11

Szántó

Külterület

8217

100

8217

5

215.

Dévaványa

01409



Szántó

Külterület

68275

100

68275

5

216.

Dévaványa

01423

 /

14

Szántó

Külterület

112897

100

112897

5

217.

Dévaványa

01428

 /

5

Szántó

Külterület

945496

100

945496

5

218.

Dévaványa

01437

 /

1

Szántó

Külterület

61989

100

61989

5

219.

Dévaványa

01437

 /

3

Legelő

Külterület

108459

100

108459

5

220.

Dévaványa

01444

 /

4

Szántó

Külterület

206269

100

206269

5

221.

Dévaványa

01457



Szántó, legelő

Külterület

382459

100

382459

5

222.

Dévaványa

01459

 /

2

Szántó

Külterület

375211

100

375211

5

223.

Dévaványa

01460



Szántó

Külterület

46448

100

46448

5

224.

Dévaványa

01483

 /

3

Szántó, erdő

Külterület

70402

100

70402

5

225.

Dévaványa

01487

 /

2

Szántó,erdő,a.gödör,árok


827989

100

827989

5

226.

Dévaványa

01490

 /

2

Szántó, erdő

Külterület

59590

100

59590

5

227.

Dévaványa

01496

 /

18

Szántó, út

Külterület

77309

100

77309

5

228.

Dévaványa

01502

 /

4

Szántó, anyaggödör

Külterület

748637

100

748637

5

229.

Dévaványa

01508

 /

6

Szántó,erdő és anyaggödör

Külterület

532769

100

532769

6

230.

Dévaványa

01508

 /

9

Szántó, anyaggödör

Külterület

806258

100

806258

5

231.

Dévaványa

01538

 /

14

Szántó, gyep(legelő)anyagg

Külterület

77671

100

77671

5

232.

Dévaványa

01560

 /

3

Szántó

Külterület

252604

100

252604

5

233.

Dévaványa

01560

 /

14

Szántó

Külterület

135912

100

135912

5

234.

Dévaványa

01562



Szántó, erdő

Külterület

579252

100

579252

5

235.

Dévaványa

01588

 /

6

Szántó

Külterület

217473

100

217473

5

236.

Dévaványa

01602

 /

13

Szántó

Külterület

113501

100

113501

5

237.

Dévaványa

01607

 /

2

Szántó

Külterület

73807

100

73807

5

238.

Dévaványa

01607

 /

3

Szántó

Külterület

73807

100

73807

5

239.

Dévaványa

01607

 /

4

Szántó, a. gödör

Külterület

73807

100

73807

5

240.

Dévaványa

01607

 /

5

Szántó, a. gödör

Külterület

73807

100

73807

5

241.

Dévaványa

01607

 /

6

Szántó

Külterület

73807

100

73807

5

242.

Dévaványa

01607

 /

7

Szántó

Külterület

73807

100

73807

5

243.

Dévaványa

01609

 /

8

Szántó, anyaggödör

Külterület

130668

100

130668

5

244.

Dévaványa

01620



Szántó és erdő

Külterület

949174

100

949174

5

245.

Dévaványa

01631

 /

25

Gyep(legelő)

Külterület

19775

100

19775

5

246.

Dévaványa

01634

 /

6

Bányatelek(téglagyár),gyep

Külterület

105138

100

105138

5

247.

Dévaványa

01634

 /

11

Ipartelep

Kisújszállási Út 41.

3466

100

3466

5

248.

Dévaványa

01634

 /

12

Ipartelep-(Téglagyár)

Kisújszállási Út 41.

57035

100

57035

5

249.

Balatonalmádi

0115



Ifjúsági Tábor


9501

18

1710

5














RÉSZVÉNYEK




  1. Déli Autópálya Rt.                                                         100.000,- Ft
  2. Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Rt.                             309.000,- Ft
  3. OTP Bank Nyrt.                                                             110.000,- Ft
  4. Békés Megyei Vállalkozási Övezet Kht.                        500.000,- Ft
  5. E-ON Energiaszolgáltató Kft.                                          90.000,- Ft
  6. Csabai Raktárszövetkezet                                               120.000,- Ft






                                                                                               3. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez[30]



Vagyonkezelésbe adott vagyontárgyak:




Vagyontárgy megnevezése

Helyrajzi

szám

Terület

nagyság

Vagyonkezelő

Vagyonkezelés

időtartama


Hulladéktelep



0752/13


1 ha

ORGANOFERM Szerves Eredetű Melléktermékek Kutatás- Fejlesztését, Feldolgozását és Felhasználását Szervező Környezetvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaság


2008. szeptember 22-től

2018. július 31-ig






4. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [31]

A nyilvános versenytárgyalás formái és szabályai



Ezen szabályzat célja, hogy megállapítsa a nyilvános versenyeztetés (továbbiakban: ver­senytárgyalás) formáit és általános szabályait és ezzel biztosítsa megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a verseny tisztaságának védelmét.

Önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használatba, vagy bérbeadása, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban: hasznosítás) pályáztatás, vagy árverés útján történhet.


1. A pályáztatási eljárás alapelvei


1.1. A kiíró a versenyeztetés során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt köteles biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információhoz jutás és versenyfeltételek tekintetében. A kiíró a pályázat tartalmát úgy köteles meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek, és a szabályszerűen, időben beérkezett pályázati ajánlatok összehasonlíthatók legyenek.

1.2. Minden ajánlattevőnek joga van a kiíró által rendelkezésre bocsátott információhoz hozzáférni. Ennek keretében a pályázó számára – lehetőség szerint – hozzáférhetővé kell tenni minden olyan adatot, amely nem sért üzleti titkot és szükséges ahhoz, hogy a pályázónak lehetősége nyíljék megalapozott ajánlattételre.

1.3. A kiíró a pályázati felhívás közzététele után a meghirdetett pályázati feltételeket köteles tiszteletben tartani, az előre nyilvánosságra hozott pályázati eljárási rendet köteles biztosítani, köteles biztosítani továbbá a pályázat kiírásával, értékelésével kapcsolatos döntési folyamat tisztaságát.

1.4. A pályázó a pályázati kiírás átvételétől köteles a pályázati eljárás ezen szabályzatban foglalt előírásait betartani.


2. Pályáztatás


2.1. A pályázat kiírása, meghirdetése

2.1.1. A pályázatok nyilvánosak.

2.1.2. A nyilvános pályázatot értékhatártól függően - a rendelet 14. § (5) bekezdése szerint - egy megyei napilapban, a helyi újságban, a helyi kábeltelevízióban, a pályázatok benyújtására megállapított határidő kezdő napját legalább tizenöt nappal megelőzően kell meghirdetni.

2.1.3. A pályázati eljárás folyamán a kiíró nem változtathatja meg a döntéshozatal során alkalmazandó eljárási vagy pályázati feltételt, amelyet akár meghirdetés útján, akár személyesen a pályázóval közölt, kivéve a pályázatok benyújtásának határidejét, melyet megfelelő indokkal, egy alkalommal meghosszabbíthat.

2.1.4. A pályázatok benyújtására nyitva álló határidő – indokolt esetben – egy alkalommal legfeljebb tíz nappal meghosszabbítható. Az így meghosszabbított határidőt a kiíró a pályázati kiírással megegyező módon teszi közzé.


2.1.5. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

  1. a pályázatot kiíró szerv megnevezését, székhelyét;
  2. a pályázat célját, jellegét, és azt, hogy egyfordulós;
  3. a pályázat tárgyaként az értékesítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész vagy ellátandó szolgáltatás megnevezését;
  4. az ajánlatok benyújtásának helyét, módját és idejét;
  5. az ajánlati kötöttség időtartamát;
  6. pályázati biztosíték esetén annak letételének idejét, módját, visszafizetését;
  7. a pályázatra vonatkozó kérdések felvetésének az esetleges további információszerzés helyének megjelölését;
  8. a részletes pályázati kiírás, vagy információs dokumentáció rendelkezésére bocsátása esetén, ezek megtekintésének, átvételének helyét, módját, idejét és költségét, költségviselést, esetleges visszafizetést.

2.1.6. A pályázati felhívásban foglalt adatokon kívül a részletes pályázati kiírásnak, információs dokumentumnak tartalmaznia kell:

  1. az elidegenítendő, hasznosítandó vagyon, vagyonrész adatait, az ellátandó szolgáltatás részletes leírását, adatait, továbbá az ajánlatok elkészítéséhez szükséges információkat;
  2. a részletes eljárási rendet;
  3. az ajánlatok elbírálásának menetét, szempont-rendszerét, külön kiemelve:
  • az ajánlatok felbontásának a helyét és időpontját, illetve az eredményhirdetés helyét, módját és határidejét, amennyiben a pályázatok értékelése a nyilvánosság kizárásával zajlik, úgy erre külön utalni kell;
  • azt, hogy a pályázatok felbontásánál kik lehetnek jelen;
  • az ajánlatok elbírálására vonatkozó időpontokat;
  • valamint a pályázatok elbírálására jogosult megnevezését.
  1. az alternatív ajánlat befogadhatóságának lehetőségét és kezelésének módját;
  2. az esetleges hatósági előírások megtartására történő utalást;
  3. a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban az alvállalkozó igénybevételére vonatkozó lehetőséget, illetve ennek feltételeit;
  4. a vagyonkezelés (bérbeadás), értékesítés, szolgáltatás feltételeit,
  5. azt a követelményt, hogy a pályázó csatolni köteles a referencia munkáit, pénzintézeti igazolást a hitelképességéről, pénzügyi helyzetéről, cégkivonatot, illetve vállalkozói igazolványt, 30 napnál nem régebbi igazolást arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,
  6. amit a kiíró még ezen kívül szükségesnek tart.

2.1.7. A pályázati kiírásban meg kell határozni, hogy az ajánlattevők ajánlataikat hány példányban, milyen formában és hol köteles benyújtani, utalva arra, hogy kötelesek azt is egyértelműen meghatározni, hogy ajánlataik közül melyik az eredeti. Ha a több példányban benyújtott ajánlatok példányai között eltérés van, úgy az eredeti az irányadó.

2.1.8. A kiíró az ajánlatok tartalmát a pályázat lezárásáig titkosan kezeli, tartalmukról felvilágosítást, sem kívülállóknak, sem a pályázaton résztvevőknek nem ad.

2.1.9. A kiíró a pályázók egyikének biztosított minden információt, adatot és egyéb szolgáltatást köteles a többi pályázatban résztvevő számára is ugyanolyan módon biztosítani.

2.1.10. Ha a kiíró az ajánlatok elkészítéséhez részletes dokumentációt bocsát rendelkezésre, biztosítani köteles, hogy a pályázat meghirdetésének időpontjában a dokumentáció rendelkezésre álljon. A dokumentáció költségeit a pályázók viselik.


2.2. Pályázati biztosíték, ajánlati kötöttség, pályázat visszavonása, kizárás

2.2.1. A pályázaton való részvétel biztosíték adásához is köthető, melyet az ajánlat megküldésével egyidejűleg vagy a kiíró által a pályázati felhívásban meghatározott időpontig és módon kell a kiíró rendelkezésére bocsátani.

2.2.2. A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása, valamint a pályázatok elbírálása után vissza kell adni. A biztosíték lehet készpénz, betétkönyv, értékpapír. A biztosíték összegét a kiíró határozza meg, ezt a pályázati felhívásban teszi közzé.

2.2.3. Nem jár vissza biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellék kötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.


2.3. Ajánlati kötöttség

2.3.1. A pályázó az ajánlathoz a pályázati kiírásban meghatározott időpontig kötve van.

2.3.2. A pályázó ajánlati kötöttsége akkor kezdődik, amikor az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejárt.

2.3.3.A pályázó az ajánlati kötöttség ideje alatt ajánlatát csak akkor módosíthatja, ha a kiíró a pályázót – határidő kitűzésével – módosításra hívja fel.


2.4. A pályázat visszavonása, kizárás a pályázatból

2.4.1. A kiíró a pályázatot az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja. Ezt a döntését köteles a pályázati felhívás közzétételére vonatkozó szabályok szerint meghirdetni.

2.4.2. A pályázati kiírásban vagy a dokumentációban közölt feltételek nem teljesítése, vagy nem megfelelő teljesítése továbbá az adatszolgáltatási, illetve az ajánlattevőt az eljárási rend alapján terhelő egyéb kötelezettség súlyos megszegése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

2.4.3. Ha nincs egyetlen pályázó sem, aki a pályázati kiírásban szereplő feltételeket maradéktalanul teljesítette, akkor a kiíró – a pályázat lezárása után – a pályázatot ajánlatkérés során benyújtott ajánlattételnek tekintheti és az ajánlatokat így kezelheti. Ez esetben a kiíró a legkedvezőbb ajánlattevővel szerződést köthet, ha a pályázat megfelel az ajánlatkérés során megkívánt minimális követelményeknek. Amennyiben nem felel meg a követelményeknek, újabb pályázati kiírás mellett dönthet. Azt, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb, az eset összes körülményeinek alapos mérlegelésével kell eldönteni.

2.4.4. Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja az ajánlatát.

2.4.5. Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.



2.5. A pályázati ajánlat


Ajánlatok beérkezése, elbírálása

2.5.1. A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes nyilatkozatát különösen:

  1. a pályázati felhívásban foglalt feltételekre vonatkozóan,
  2. a pályázat tárgyául szolgáló vagyon hasznosításának vagy a szolgáltatás teljesítésének a pályázati felhívásban megjelölt módjáról,
  3. a vételár vagy ellenszolgáltatás összegéről.

2.5.2. Ha a pályázat biztosítékadási kötelezettséget ír elő, akkor az ajánlat csak akkor érvényes, ha az ajánlattevő igazolja, hogy a kiírásban megjelölt összegű biztosítékot az ott megjelölt formában és módon a kiíró vagy az általa megjelölt személy rendelkezésére bocsátotta.

2.5.3. Az ajánlattevő az ajánlatában közölt egyes adatoknak az elbírálás utáni nyilvánosságra hozatalát is megtilthatja. Az ajánlattevő a nevének, az ellenszolgáltatásnak és a teljesítési határidőnek a nyilvánosságra hozatalát nem tilthatja meg.

2.5.4.Az ajánlatot zárt borítékban kell benyújtani, és fel kell tüntetni az adott pályázatra utaló jelzést.



2.6. A pályázati ajánlatok beérkezése, felbontása, ismertetése

2.6.1. A pályázatok beérkezése során az átvevő az átvétel pontos időpontját rávezeti a pályázatot tartalmazó zárt borítékra.

2.6.2. A pályázatok bontásán a kiíró képviselője az ajánlattevők, illetve meghatalmazottjaik lehetnek jelen.

2.6.3. Az ajánlattevő meghatalmazottja köteles közokirattal vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal igazolni képviseleti jogosultságát, illetve annak mértékét.

2.6.4. Az ajánlatok nyilvános bontásakor a jelenlevőkkel ismertetni kell az ajánlattevők nevét, székhelyét (lakóhelyét), az ajánlatok lényeges tartalmát azon adatok kivételével, melyek nyilvánosságra hozatalát az ajánlattevő megtiltotta. Az ajánlatok felbontásakor, illetve ismertetésekor jegyzőkönyvet kell felvenni.

2.6.5. A kiíró képviselője az ajánlatok felbontása után felvilágosításokat kérhet a pályázóktól annak érdekében, hogy a pályázatok értékelése, illetve összehasonlítása jobban elvégezhető legyen. A kérdéseket, illetve az azokra az érintett pályázók által adott válaszokat írásban kell rögzíteni. Ez nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott pénzbeli, értékbeli vállalások, lényeges állítások megváltoztatását, csak az értelmezését szolgálhatja.

2.6.6. Az ajánlatok értékeléséhez az előkészítést végző személy információkat köteles beszerezni a pályázók megbízhatóságáról, a pályázatban megjelölt referencia munkák alapján.


2.7. A pályázat elbírálása


2.7.1. A pályázaton benyújtott ajánlatokat a kiíró értékeli és bírálja el.

2.7.2. Érvénytelen az ajánlat, ha:

  1. olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni a pályázaton;
  2. az ajánlatot a kiírásban meghatározott, illetve a szabályszerűen meghosszabbított határidő után nyújtották be;
  3. az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírásban, jogszabályokban valamint a jelen eljárási rendben foglaltaknak;
  4. biztosíték adási kötelezettség esetén a biztosítékot az ajánlattevő nem bocsátotta, vagy nem az előírtaknak megfelelően bocsátotta a kiíró rendelkezésére;
  5. amely az ajánlati árat (díjat) nem egyértelműen határozza meg, vagy más ajánlatához, valamely feltételhez köti;
  6. olyan ajánlattevő nyújtotta be, akinek az önkormányzattal szemben tartozása van, továbbá aki szerződésbe foglalt vállalásait nem teljesítette.

2.7.3. Érvényes az az ajánlat, amely mindenben megfelel – azaz mind formai, mind pedig tartalmi követelményeit tekintve – a pályázati kiírásban foglaltaknak.

2.7.4. Ha a kiírás másként nem rendelkezik az ajánlatokat tizenöt napon belül kell elbírálni.

2.7.5. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő személy nem lehet az ajánlatot benyújtó pályázó:

  1. a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (továbbiakban: Ptk.) 685. § b./ pontjában meghatározott közeli hozzátartozója,
  2. munkaviszony, vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony alapján közvetlen felettese, vagy beosztottja,
  3. szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatottja,
  4. ha a pályázó jogi személy, vagy cég annak tulajdonosa, résztulajdonosa, vezető állású alkalmazottja.

2.7.6. A 2.7.5 bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni akkor is, ha a pályázat értékelésében és elbírálásában résztvevőtől bármely oknál fogva nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése (továbbiakban: elfogultság).

2.7.7. A pályázat értékelésében, elbírálásában résztvevő köteles haladéktalanul bejelenteni, ha vele szemben bármely, a 2.7.5., 2.7.6. bekezdésekben körülírt összeférhetetlenségi ok áll fenn.

2.7.8. Összeférhetetlenségi ügyben a kiíró dönt.

2.7.9. A pályázati ajánlatok közül az összességében legkedvezőbb feltételeket kínáló megalapozott ajánlat mellett kell dönteni.

2.7.10. A pályázat elbírálásakor az elbírálásra jogosult köteles dönteni arról, hogy a pályázat eredményes volt-e, vagy nem.

2.7.11. Eredménytelen a pályázat, ha:

  1. a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett,
  2. a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg a pályázati felhívás követelményeinek vagy más a pályázatra vonatkozó előírásnak,
  3. a kiíró valamely ajánlattevőnek a pályázat tisztaságához fűződő, vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt a pályázat érvénytelenítése mellett döntött,
  4. a kiíró élt azon jogával, hogy új pályázat kiírását rendelje el.

2.7.12. Ha az ajánlatok értékelése és elbírálása során bizonyos kérdések tisztázása szükséges, az elbíráló az ajánlattevőktől felvilágosítást kérhet. A kért adatok, kérdésekre adott válaszok azonban a benyújtott ajánlat módosítását nem eredményezhetik.

2.7.13. A kiíró az ajánlatokat kizárólag az elbírálásra használhatja fel. Más célú felhasználás esetén az ajánlattevővel külön meg kell állapodni.

2.7.14. A kiíró a pályázatok elbírálását követően valamennyi érvényesen ajánlatot tett személyt ajánlataik módosítására hívhatja fel akkor, ha a pályázatok azonos, vagy közel azonos tartalmúak, továbbá akkor, ha ettől kedvezőbb eredmény várható.

2.7.15. A kiíró ezt követően dönt az ajánlatok végső sorrendjéről.

2.7.16. Csak azzal a pályázóval köthető szerződés, aki a pályázat nyertese.

2.7.17. Az önkormányzati vagyon értékesítésére, hasznosítására, vonatkozóan a felek a megkötendő szerződés tartalmát a közzétett pályázati feltételek, illetve a pályázatot megnyert ajánlattevő ajánlata alapján alakítják ki.

2.7.18. A szerződésben szerepeltetni kell az önkormányzat érdekeit szolgáló kikötéseket, az esetleges biztosítékokat és mellék kötelezettségeket, továbbá lehetővé kell tenni a szerződés teljesítésének ellenőrizhetőségét és a nem vagy nem szerződésszerű teljesítés esetén alkalmazható szankciókat.

2.7.19. A szerződést a pályázat elbírálásáról történt értesítéstől számított lehető legrövidebb időn belül az ajánlati kötöttség időtartama alatt megkötni.


3. Árverés

3.1. Az árverés kiírása

3.1.1. Az árverést árverési hirdetmény közzétételével kell kiírni. A hirdetményben fel kell tüntetni:

  1. árverező megnevezését, székhelyét,
  2. árverés helyét, és idejét,
  3. árverésre kerülő vagyontárgyat / vagyonrészt, illetve árverésre kerülő helyiség nevét, címét, jelenlegi hasznosítottságát, továbbá a kikiáltási árat,
  4. tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy:
    • az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve adhat az árverésre történő részvételre képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére a letéti díj letétbe helyezésre került, győztessé nyilvánítása esetén – egyéb kizáró okok hiányában – Dévaványa Város Önkormányzata kizárólag vele köti meg az adásvételi szerződést,
    • adásvételi szerződés megkötésére milyen határidő áll rendelkezésére,
    • a kiíró által meghatározott egyéb feltételek.
  5. Amennyiben szükséges az arra vonatkozó közlést, hogy az árverésre kerülő vagyontárgyakat hol és mikor lehet megtekinteni, illetve az árverésre kerülő vagyonról hol, mikor és hogyan lehet további információhoz jutni,
  6. tájékoztatást a részvétel feltételeiről, így arról, hogy az árverésre annak időpontját megelőző 3. napig hol lehet jelentkezni,
  7. az árverési előleg összege letétbe helyezésének módját és idejét,
  8. azt a követelményt, hogy az árverező 30 napnál nem régebbi igazolást köteles becsatolni arról, hogy semmiféle köztartozása nincs,
  9. a 3.2.1. – 3.2.3. pontban foglalt szabályokat.

3.1.2. A hirdetményt a Képviselő-testület döntése szerint kell közzétenni az árverés időpontját legalább 15 nappal megelőzően a helyi újságban, illetőleg egy megyei napilapban.

3.1.3. Az árverés visszavonása esetén a hirdetmény visszavonásáról a 3.1.1. pontban foglaltak szerint kell gondoskodni az árverést megelőző 5. napig.



3.2. Az árverésen történő részvétel feltételei, az árverési vevő kötelezettségei

3.2.1. Az árverésen az vehet részt, aki a hirdetményben megjelölt időben és helyen jelentkezett és nyilatkozik arról, hogy legalább a kikiáltási ár erejéig rendelkezik a vételárral, továbbá letéti díjként a kikiáltási ár 10 %-át a hirdetményben megjelölt módon és időben letétbe helyezte.

3.2.2. Az árverési vevő letétbe helyezett letéti díját be kell számítani a vételárba, a többi letevőnek az előleget az árverés befejezése után haladéktalanul vissza kell adni, illetve utalni.

3.2.3. Az árverési vevő köteles a szerződést az árveréstől számított 15 napon belül megkötni, a teljes vételárat a szerződés megkötésével egyidejűleg, vagy azt megelőzően megfizetni.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, az előleget elveszíti, és az árverést sikertelennek kell minősíteni, vagy a második legjobb ajánlattevővel kell a szerződést megkötni. A második legjobb ajánlatot tevő az árverésen vállalt ajánlatához legalább 30 napig, illetve annál hosszabb időtartamnál az általa vállalt időpontig kötve van.

3.2.4. Amennyiben a második legjobb ajánlattevő nem köti meg az adásvételi szerződést, vagy a vételárat nem egyenlíti ki határidőn belül, az árverést ez esetben eredménytelennek kell nyilvánítani.

3.2.5. A második hivatalos eredményhirdetésre az árverést követően a második ajánlattevő általi teljesítés után, de legkésőbb az árverés lebonyolítását követő 30 napon belül kerül sor.

3.2.6. Árverezni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba, vagy közjegyző által hitelesített teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

3.2.7. Az ajánlattevő személyazonosságának igazolását követően az árverésen történő adategyeztetésnél köteles bemutatni az árverés vezetőjének:

  1. a letéti díj letétbe helyezésének igazolását,
  2. a 3.1.1. pont szerinti meghatalmazást,
  3. a 30 napnál nem régebbi köztartozás mentességről szóló igazolást.

3.3. Az árverés lebonyolításának szabályai

3.3.1. Az árverést a Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság elnöke vezeti.

3.3.2. Az árverések nyilvánosak, azon az Önkormányzat képviselőjén kívül az ajánlattevők, illetve meghatalmazással rendelkező képviselőik, a sajtó képviselői, és más érdeklődők is részt vehetnek.

3.3.3. Az árverés vezetőjének feladata:

  1. gondoskodik az árverés technikai feltételeiről,
  2. gondoskodik arról, hogy az ajánlattevők kizárólag egy csoportban, az érdeklődőktől jól elkülöníthetően foglaljanak helyet,
  3. jelenlevőket számba veszi,
  4. tájékoztatást ad az ajánlattevők részére az előnyben részesülő elővásárlási joggal rendelkezőkről,
  5. tájékoztatást ad a licitlépcső mértékéről,
  6. az árverés megkezdésekor közli a kikiáltási árat és felhívja az ajánlattevőket a licitálásra,
  7. mindenkor közli, illetve szóban rögzíti, hogy ki tartja, ki emeli a kikiáltási árat, ki fejezi be a licitálást,
  8. dönt az árverés bezárásáról, gondoskodik a jegyzőkönyv elkészíttetéséről,
  9. intézkedik a visszafizetendő árverési előlegekről.

 3.3.4. Az árverés megkezdésekor az árverezőkkel közölni kell az árverésre kerülő vagyon(rész) kikiáltási árát, az árverés vezetőjének közölni kell az ajánlati licitlépcsők mértékét, majd fel kell hívni a résztvevőket ajánlatuk megtételére.

3.3.5. A licitálásban részt vevők kézfelemeléssel licitálhatnak. Az árverés vezetője minden egyes újabb ajánlatnál rögzíti azt, hogy ki tartja, ki emeli az újabb ajánlati összeget, s ki az, aki a további ajánlattételben nem vesz részt.

3.3.6. Az árverést addig kell folytatni, amíg ajánlatot tesznek. Ha nincs tovább ajánlat, a felajánlott legmagasabb vételár háromszori kikiáltását követően ki kell jelenteni, hogy a vagyontárgyat a legtöbbet ajánló megvette.

3.3.7. Amennyiben két vagy több azonos összegű ajánlatnál megáll az ajánlatok licitje, az árverés vezetője dönthet úgy, hogy az árverést csökkentett licitlépcsővel folytatja. Ha ez sem vezet eredményre, úgy végső, legmagasabb azonos összegű ajánlatok közül sorshúzással kell meghatározni az árverés nyertesét.

3.3.8. Az árverésen eladott vagyontárgyon az árverési vevő a vételár kifizetésével szerez tulajdonjogot, vagy szerzi meg a bérleti jogot (használati jogát) és léphet a dolog birtokába.

3.3.9. Az árverésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben az árverés helyét, időpontját, lefolyását, a legmagasabb ajánlat értékét, a nyertes ajánlattevő és a második legjobb ajánlatot tevő személyét, lakóhelyét, illetve székhelyét, továbbá a második legjobb ajánlatot tevő ajánlati kötöttségének időtartamát rögzítik.

3.3.10. Az árverésről készült jegyzőkönyvet, a Pénzügyi Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság tagjai és a jegyzőkönyvvezető, valamint az árverési vevő és a második legjobb ajánlattevő személy írja alá.

3.3.11. Az árverésen nyertessel kötendő szerződés előkészítése az árverés lebonyolítójának feladata.

3.3.12. A szerződés aláírására a Polgármester jogosult.






5. melléklet a 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelethez [32]



[1]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[2]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[3]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 2. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[4]

Módosította: 16/2015.(XII.11.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2015. december 15-től


[5]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[6]

  Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 3. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[7]

Módosította: 16/2015.(XII.11.) önkormányzati rendelet 2. §-a

 Hatályos: 2015. december 15-től


[8]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 4. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[9]

Módosította: a 11/2013.VI.28. önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[10]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 5. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[11]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 6. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[12]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 7. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[13]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től

[14]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 8. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[15]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 3. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től


[16]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 9. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[17]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 10. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[18]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 4. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[19]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 5. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[20]

Módosította: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 1. §-a

  Hatályos: 2014. április 18-tól

[21]

Hatályon kívül helyezte: 12/2014.(IV.17.) önkormányzati rendelet 2. §-a

  Hatálytalan: 2014. április 18-tól

[22]

Módosította: 11/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet 7. §-a

  Hatályos: 2013. július 1-től

[23]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 11. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[24]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 12. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[25]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 13. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től

[26]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 14. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[27]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 15. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[28]

Módosította: 16/2015.(XII.11.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése

 Hatályos: 2015. december 15-től


[29]

Módosította: 16/2015.(XII.11.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése

 Hatályos: 2015. december 15-től

[30]

Módosította: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 16. §-a

 Hatályos: 2012. december 14-től


[31]

Módosította: 20/2014.(V.30.) önkormányzati rendelet 1. §-a

 Hatályos: 2014. június 2-től


[32]

Hatályon kívül helyezte: 35/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet 17. §-a.

  Hatálytalan: 2012. december 14-től