Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2019.(I.31.) önkormányzati rendelete

a lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2016.(XI.15.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2019. 02. 01- 2019. 02. 01


Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. §-ban, valamint a 84. § (1)-(2) bekezdésében kapott felhatalmazás Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a lakások és helyiségek bérletéről szóló 17/2016.(XI.15.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosul:


1.§


A Rendelet 6. § (2) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép.

„(2)  Szociális helyzet alapján adható bérbe önkormányzati lakás annak, akinek a lakás bérbeadásakor fennálló jövedelmi és vagyoni körülményei megfelelnek az alábbi feltételeknek:

a) a szociális elhelyezést biztosító bérlakások igénylése esetén, családjában - a vele együtt költöző családtagokat számítva - az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, gyermekét egyedül nevelő szülő esetében a 250 %-át, de az egy főre jutó jövedelemnek el kell érnie a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 100 %-át,

b) ingatlan tulajdonnal nem rendelkezik,

c) 500.000,- Ft egyedi értéket meghaladó vagyontárggyal nem rendelkezik, kivéve a mozgássérült személy gépkocsiját, vagy a rokkant személy munkaeszközeit,

d) az igénylők esetén legalább az egyik fél, illetve az egyedülálló kérelmező legalább három hónapos folyamatos kereső tevékenységet folytasson.

e) az igénylők esetén legalább az egyik fél, illetve az egyedülálló kérelmező legalább egy éves állandó lakcímmel rendelkezzen Dévaványa településen.”


2. §


E rendelet 2019. február 1-jén lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.